Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγάλη μείωση των εκπομπών αερίων υπόσχεται η Ιαπωνία
  • [02] Έχασε τη μάχη και ο τρίτος εργάτης της ΛΑΡΚΟ
  • [03] Ιράν: Εισαγωγή πετρελαίου από τη Βενεζουέλα
  • [04] Ανακαλύφθηκαν νέα γονίδια που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ
  • [05] Επικείμενη συμφωνία Ισραήλ-ΗΠΑ για εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη
  • [06] Έτοιμη για ατομική βόμβα η Βραζιλία
  • [07] Κατά 50% αύξησαν τις πωλήσεις όπλων οι ΗΠΑ
  • [08] Σε ύφεση οι φωτιές στον Έβρο
  • [09] Νεκρός ληστής σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς
  • [10] Διασώθηκαν οι 19 ναυτικοί του πλοίου που βυθίστηκε στις Φιλιππίνες

    [01] Μεγάλη μείωση των εκπομπών αερίων υπόσχεται η Ιαπωνία

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 07 09 2009 11:05

    Στη μείωση κατά 25% των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου ως το 2020, στοχεύει η Ιαπωνία, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990, δήλωσε τη Δευτέρα ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Γιούκιο Χατογιάμα. Ο Χατογιάμα, ο οποίος θα αναλάβει την πρωθυπουργία στις 16 Σεπτεμβρίου, δεσμεύτηκε για το στόχο αυτό, σε ομιλία του σε συμπόσιο στο Τόκιο με θέμα τις κλιματικές αλλαγές.

    "Ως στόχο, μεσοπρόθεσμα, προσανατολιζόμαστε σε μείωση 25% (των εκπομπών) μέχρι το 2020 και βασιζόμαστε στους επιστήμονες, ελπίζοντας πως θα σταματήσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη" επισήμανε ο Χατογιάμα.

    Στόχος της απερχόμενης κυβέρνησης της χώρας ήταν να μειωθούν κατά 8% οι εκπομπές το αντίστοιχο διάστημα.

    Ο νέος αυτός στόχος αποτελεί κομμάτι μιας πιο επιθετικής οικολογικής πολιτικής που προωθεί το Δημοκρατικό Κόμμα του Χατογιάμα, αλλά αναμένεται να συναντήσει την έντονη αντίθεση των βιομηχάνων.

    Η Ιαπωνία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και η πέμπτη στην εκπομπή αερίων θερμοκηπίου.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Japan vows big climate change cut

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26466

    [02] Έχασε τη μάχη και ο τρίτος εργάτης της ΛΑΡΚΟ

    Κοινωνία

    Υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του και ο τρίτος εργάτης της ΛΑΡΚΟ Γιάννης Παπακωνσταντίνου, που είχε τραυματιστεί βαριά από την έκρηξη στην υψικάμινο του εργοστασίου, στις 26 Αυγούστου. Οι γιατροί του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν μετά το τραγικό δυστύχημα, από την αρχή είχαν πει ότι η κατάστασή του ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και υπήρχε μεγάλος κίνδυνος για την ζωή του λόγων της έκτασης των εγκαυμάτων που είχε υποστεί.

    «Αυτός ο τραγικός απολογισμός δείχνει ποιο είναι το αποτέλεσμα της εντεινόμενης εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και των άθλιων συνθηκών εργασίας που επικρατούν στους τόπους δουλειάς», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του νεκρού εργάτη και καταλήγει:

    Είδηση: 26467

    [03] Ιράν: Εισαγωγή πετρελαίου από τη Βενεζουέλα

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 07 09 2009 10:36

    Συμφωνία για την εξαγωγή 20.00 βαρέλιών βενζίνης ημερησίως στο Ιράν, υπέγραψαν οι δύο πλευρές, με την Τεχεράνη να εισάγει μεγάλη ποσότητα πετρελαιοειδών για την κάλυψη των αναγκών της, μεταδίδουν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης. Η συμφωνία υπεγράφη με την ολοκλήρωση της διήμερης επίσκεψης του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες στο Ιράν.

    "Με βάση μια στρατηγική συμφωνία, αποφασίστηκε η εξαγωγή 20.00 βαρελιών βενζίνης ημερησίως από τη Βενεζουέλα στο Ιράν" δήλωσε, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Τεχεράνη.

    Το Ιράν είναι μία από τις μεγαλύτερες χώρες εξαγωγούς πετρελαίου, αλλά τα διυλιστήριά της δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν την εγχώρια ζήτηση σε καύσιμα, με αποτέλεσμα να εισάγει περίπου το 40% των αναγκών της σε βενζίνη.

    Όπως δήλωσε ο Τσάβες, οι εξαγωγές βενζίνης θα βοηθήσουν τη χώρα του να πληρώσει τις εισαγωγές μηχανημάτων και τεχνολογίας από το Ιράν, πάντα σύμφωνα με το Irna.

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Iran to import Venezuelan petrol

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26464

    [04] Ανακαλύφθηκαν νέα γονίδια που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ

    Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν τρία νέα γονίδια που συνδέονται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, τα οποία αφορούν έως και το 20% των ανθρώπων που πάσχουν από αυτήν, σημειώνοντας ότι πρόκειται για την πιο σημαντική γενετική ανακάλυψη για το Αλτσχάιμερ τα τελευταία 15 χρόνια. Από τη νόσο πάσχουν περισσότεροι από 26 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως. Το γεγονός ότι για τη νόσο αυτή δεν υπάρχει θεραπεία ή καλά μέσα αντιμετώπισης και η πρόβλεψη ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θα πάσχουν από αυτήν θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ως το 2050, καθιστά επιτακτική την ανάγκη για την εξεύρεση αποτελεσματικών θεραπευτικών αγωγών.

    Δύο μεγάλες έρευνες έδειξαν ότι τα τρία νέα γονίδια που ανακαλύφθηκαν ανήκουν στην ίδια κατηγορία με το πιο γνωστό APOE4 ως σημαντικοί παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση της πιο κοινής αυτής μορφής άνοιας.

    "Αν μπορούσαμε να απαλείψουμε τις επιζήμιες επιδράσεις αυτών των γονιδίων μέσω θεραπειών, θα μπορούσαμε να μειώσουμε την αναλογία των ανθρώπων που εμφανίζουν Αλτσχάιμερ κατά 20%" δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο η Τζούλι Ουίλιαμς, καθηγήτρια Νευροψυχολογικής Γενετικής στο πανεπιστήμιο Κάρντιφ της Βρετανίας.

    Οι σημερινές φαρμακευτικές αγωγές μπορούν μόνον να καθυστερήσουν την εμφάνιση των συμπτωμάτων της νόσου.

    Σύμφωνα με την Ουίλιαμς, η οποία ηγήθηκε της μίας από τις δύο έρευνες -τα πορίσματα των οποίων δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Nature Genetics- η απάλειψη, μόνον στη Βρετανία, των επιδράσεων των τριών νέων γονιδίων σημαίνει ότι σχεδόν 100.000 άνθρωποι μπορούν να αποφύγουν την εμφάνιση της ασθένειας.

    Πρόκειται για την πιο σημαντική γενετική ανακάλυψη που γίνεται για τη νόσο του Αλτσχάιμερ στα 15 χρόνια που πέρασαν από τότε που βρέθηκε ότι το γονίδιο APOE4 συνδέεται με την ασθένεια αυτή, κατέληξε η ίδια, σημειώνοντας ότι φαρμακοβιομηχανίες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την έρευνά τους.

    Η έρευνα της οποίας ηγήθηκε η Ουίλιαμς, στην οποία μετείχαν περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι από οκτώ χώρες, οδήγησε στον εντοπισμό δύο νέων γονιδίων που ονομάζονται Clusterin και PICALM, τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ.

    Η δεύτερη έρευνα που έγινε από τον Φιλίπ Αμουγέ και συνεργάτες του στο Ινστιτούτο Παστέρ στη Γαλλία, στη οποία μετείχαν περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι που πάσχουν από Αλτσχάιμερ και σχεδόν 9.000 υγιείς άνθρωποι στη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Φινλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία, οδήγησε στον εντοπισμό του Clusterin και ενός τρίτου γονιδίου που ονομάζεται CR1.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26459

    [05] Επικείμενη συμφωνία Ισραήλ-ΗΠΑ για εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες που θα αφορά την εποικιστική δραστηριότητα στη Δυτική Όχθη πρόκειται να υπογράψει εντός της εβδομάδας ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ. Την ίδια ώρα πάντως, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ αναμένεται σύντομα να δώσει το "πράσινο φως" για την οικοδόμηση 450 ως 500 κατοικιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

    Το κείμενο της συμφωνίας, που θα υπογραφεί την Πέμπτη στη διάρκεια της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στο Ισραήλ ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή Τζορτζ Μίτσελ, υπέβαλε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

    Σύμφωνα με την ίδα πηγή, το κείμενο της συμφωνίας δεν θα κάνει λόγο για "πάγωμα" ούτε για "μορατόριουμ" της ανέγερσης εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Οχθη, θα αποδέχεται όμως "τον περιορισμό της οικοδομικής έκτασης".

    Η ανταπόκριση του Ισραήλ στις πιέσεις που δέχεται από τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει την εποικιστική δραστηριότητα στη Δυτική Οχθη θα υπογραφεί πάντως, αφού προηγουμένως ο υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπαράκ δώσει το πράσινο φως για την ανέγερση 500 νέων κατοικιών στην περιοχή, σημειώνει η εφημερίδα.

    Η πολιτική αυτή προκαλεί αντιδράσεις και στο εσωτερικό της χώρας, όπου ο ΓΓ της ειρηνιστικής οργάνωσης Peace Now (Ειρήνη Τώρα) Γιαρίβ Οπενχάιμερ, δήλωσε ότι "οι άδεια για την ανέγερση οικισμών είναι κάτι για το οποίο θα θλίβονται ολόκληρες γενεές".

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26462

    [06] Έτοιμη για ατομική βόμβα η Βραζιλία

    Ειδήσεις

    Τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινής γνώμης αναμένεται να εγείρει η είδηση ότι η Βραζιλία διαθέτει πλέον την τεχνογνωσία για την ενίσχυση της στρατιωτικής μηχανής της και με ατομική βόμβα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν δημοσιεύματα, αναφερόμενα σε μία διδακτορική μελέτη που υποβλήθηκε πρόσφατα στο Στρατιωτικό Ινστιτούτο Μηχανικής (IME) της λατινοαμερικανικής χώρας, η Βραζιλία έχει αποκτήσει την απαραίτητη τεχνογνωσία για την κατασκευή ατομικής βόμβας.

    Στη μελέτη αυτή ο φυσικός επιστήμονας Ντάρον κατάφερε να αποκωδικοποιήσει μαθηματικά πρότυπα της οβίδας W-87, που έχουν κατασκευάσει οι Ηνωμένες Πολιτείες.

    Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βραζιλίας, σε σχετική εώτηση δήλωσε ότι δεν υπάρχει "κανένα μυστικό" γύρω από την εν λόγω μελέτη, εφόσον αυτή "έχει ήδη δημοσιευθεί σε βιβλίο". Εξάλλου, πρόσθεσε, "η Βραζιλία έχει συνυπογράψει τη συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και τηρεί τη συμφωνία".

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Jornal do Brasil, ένα μέρος της μελέτης δημοσιεύθηκε πράγματι στη Βραζιλία σε ένα βιβλίο που τιτλοφορείται "Η φυσική των πυρηνικών εκρήξεων", αλλά το πρωτότυπο του πανεπιστημιακού πονήματος φυλάσσεται σε ασφαλές μέρος από το IME.

    Επίσκεψη Σαρκοζί στη Βραζιλία

    Το θέμα αναμένεται να τεθεί και στην συνάντηση που θα έχει ο πρόεδρος της χώρας με τον Γάλλο πρόεδρο ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη 24ωρη επίσκεψη στη Βραζιλία.

    Ο Σαρκοζί, τον οποίο συνοδεύουν έξι μέλη της κυβέρνησης και περίπου είκοσι γάλλοι επιχειρηματίες, έγινε δεκτός από τον βραζιλιάνο ομόλογό του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

    Βασικός στόχος της επίσκεψης αυτής είναι η πώληση στη Βραζιλία 36 μαχητικών αεροσκαφών Rafale που κατασκευάζει η γαλλική Dassault.

    Σήμερα το πρωί ο Σαρκοζί παρακολούθησε ως επίσημος καλεσμένος την παρέλαση για την εθνική επέτειο της Βραζιλίας και μετά θα έχει μια ακόμα συνάντηση με τον πρόεδρο Λούλα. Θα αναχωρήσει για το Παρίσι νωρίς το απόγευμα.

    Είδηση: 26463

    [07] Κατά 50% αύξησαν τις πωλήσεις όπλων οι ΗΠΑ

    Ειδήσεις

    Τα δύο τρίτα των πωλήσεων όπλων παγκοσμίως κατέχουν οι ΗΠΑ, οι οποίες παρά την οικονομική κρίση, αύξησαν τις πωλήσεις τους σε οπλικά συστήματα κατά 50%. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν δημοσιεύματα του αμερικανικού τύπου, επικαλούμενα έκθεση της Υπηρεσίας Έρευνας του Κογκρέσσου, η χώρα ενίσχυσε τη θέση της ως ο κυριότερος προμηθευτής όπλων στον κόσμο με πωλήσεις 37.8 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο χρόνο ή 68% του συνολικού αριθμού πωλήσεων παγκοσμίως από 25.4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2007.Οι αυξήσεις είναι ορατές παρά τη μείωση του 7.6% στις πωλήσεις όπλων παγκοσμίως στα 55.2 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Οι αμερικανικές πωλήσεις αυξήθηκαν χάρη στις μαζικές, νέες παραγγελίες από τη Μέση Ανατολή και την Ασία και τα συμβόλαια με τους υπάρχοντες πελάτες για την προμήθεια εξοπλισμού και υπηρεσιών στήριξης, αναφέρει η έκθεση.

    Δεύτερη στην παγκόσμια κατάταξη πωλήσεων όπλων έρχεται η Ιταλία με 3.7 δισεκατομμύρια δολάρια και ακολουθεί η Ρωσία, η οποία παρουσίασε σημαντικές μειώσεις, με 3.5 δισεκατομμύρια δολάρια, από τα 10,8 δισ. που είχε το 2007.

    Οι ΗΠΑ βρίσκονται επίσης στην πρώτη θέση πωλήσεων όπλων προς τα αναπτυσσόμενα κράτη, με 29.6 δισεκατομμύρια δολάρια ή το 70%, των πωλήσεων παγκοσμίως.

    Μεγαλύτεροι αγοραστές ανάμεσα στα αναπτυσσόμενα κράτη τον περασμένο χρόνο ήταν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με αγορές 9.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ακολουθούμενα από τη Σαουδική Αραβία με 8.7 δις και το Μαρόκο με 5.4 δις, αναφέρει η έκθεση.

    Είδηση: 26461

    [08] Σε ύφεση οι φωτιές στον Έβρο

    Κοινωνία

    Σε ύφεση βρίσκονται οι φωτιές στις περιοχές Αετοχωρίου και Πελίας του Δήμου Τραϊανούπολης, στη βορειοανατολική περιοχή του Έβρου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με προσωπικό και μέσα των περιφερειακών διοικήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Έβρο αλλά και τη Μακεδονία, ενώ οι συνθήκες βροχής που επικρατούν, βοηθούν το έργο της τελικής κατάσβεσης.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο

    Είδηση: 26457

    [09] Νεκρός ληστής σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 07 09 2009 10:13

    Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ δύο ληστών τραπεζών και αστυνομικών της Ασφάλειας οι οποίοι τους είχαν εντοπίσει και θέσει υπό παρακολούθηση, σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν της έξι το πρωί στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου με απολογισμό έναν κακοποιό νεκρό. Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 6:50 στην συμβολή των οδών Ελλήνων Ηρώων και Βεΐκου, όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που είχαν εντοπίσει και θέσει υπό παρακολούθηση μοτοσικλέτα ληστών που χτυπούσαν σουπερμάρκετ, είδαν τους δύο κακοποιούς που την χρησιμοποιούσαν να την πλησιάζουν και τους κάλεσαν να σταματήσουν για έλεγχο.

    Οι δράστες, όμως, έβγαλαν πιστόλια και άρχισαν να πυροβολούν. Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους ανταπέδωσαν τα πυρά με αποτέλεσμα ο ένας από τους κακοποιούς να τραυματιστεί και να πέσει αιμόφυρτος, ενώ ο συνεργός του κατάφερε να διαφύγει.

    Ο τραυματίας, μεταφέρθηκε στο Τζάννειο νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και για την σύλληψη του δεύτερου ληστή ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία πρέπει να έχει κρυφτεί σε παλιό εργοστάσιο στη οδό Μικράς Ασίας στην περιοχή του Φαλήρου, πίσω από το γήπεδο του Ολυμπιακού.

    Οι αστυνομικοί που έκτιμούν ότι και αυτός είναι τραυματισμένος, οργάνωσαν επιχείρηση, χωρίς όμως να τον εντοπίσουν στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ οι έρευνες με την συνδρομή και των ανδρών της ΕΚΑΜ συνεχίζονται και άλλα εγκαταλελειμμένα κτίρια της ευρύτερης περιοχής όπου έχουν βρεθεί σταγόνες αίματος.

    Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για δύο νεαρούς αλβανούς, οι οποίοι το τελευταίο διάστ6ημα έχουν διαπράξει σωρεία ληστειών.

    Να σημειωθεί ότι οι δύο δράστες είχαν πυροβολήσει εναντίον αστυνομικών μετά από τη ληστεία που είχαν διαπράξει σε βάρος σουπερμάρκετ στην περιοχή του Αμαρουσίου την 28 Αυγούστου.

    Απόπειρα ληστείας στο Μεγάλο Πεύκο

    Σε εξέλιξη, όμως, βρίσκεται και η επιχείρηση των αστυνομικών για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δύο δραστών που αποπειράθηκαν να ληστέψουν σουπερμάρκετ στο Μεγάλο Πεύκο, ήρθαν αντιμέτωποι με πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης και για να διαφύγουν ακινητοποίησε διερχόμενη οδηγό που το μετέφερε στον σταθμό του Προαστιακού.

    Είδηση: 26455

    [10] Διασώθηκαν οι 19 ναυτικοί του πλοίου που βυθίστηκε στις Φιλιππίνες

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 07 09 2009 09:10

    Ασφαλή στη στεριά βρίσκονται τα 19 μέλη του πληρώματος του εμπορικού πλοίου με σημαία Παναμά που εξέπεμψε SOS ότι βυθίζεται ανοικτά των Φιλιππίνων, σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές της χώρας. Όπως ανακοινώθηκε, το πλήρωμα του MV Hera, εκ των οποίων τέσσερις Νοτιοκορεάτες και 15 Φιλιππινέζοι, διασώθηκαν αφού παρέμειναν για αρκετές ώρες στις σωσίβιες λέμβους. Το πλοίο κατευθυνόταν στην Κίνα όταν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

    "Το 4.189 τόνων πλοίο, που είχε πορεία προς την Κίνα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, παρουσίασε εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιο", δήλωσε ο Βιλφρέντο Ταμάγιο, επικεφαλής του Λιμενικού. Ο ίδιος διευκρίνισε πως το τελευταίο στίγμα του πλοίου ήταν πολλά ναυτικά μίλια ανοικτά της επαρχία Σαμάρ.

    Εξάλλου, την Κυριακή, τουλάχιστον εννιά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τριάντα αγνοούνται ανοικτά των ακτών της Ζαμποάνγκα στις νότιες Φιλιππίνες όταν βυθίστηκε οχηματαγωγό με περίπου χίλιους επιβαίνοντες.

    Είδηση: 26456


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 7 September 2009 - 9:02:59 UTC