Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καραμανλής: Αλλαγές σε πρόσωπα και πρακτικές
  • [02] Περιοδεία Παπαρήγα σε Γαλάτσι και Παγκράτι
  • [03] Δραματική η κατάσταση στην Εύβοια

    [01] Καραμανλής: Αλλαγές σε πρόσωπα και πρακτικές

    Σε εκδήλωση των Γυναικών της ΝΔ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, θα μιλήσει το απόγευμα ο Κώστας Καραμανλής. Σε συνέντευξή στην Καθημερινή της Κυριακής ο Πρωθυπουργός προαναγγέλλει ριζικές αλλαγές στα πρόσωπα, στη δομή και στη λειτουργία της κυβέρνησης, αλλά και στον τρόπο που παίρνει ο ίδιος τις αποφάσεις.

    Ο κ. Καραμανλής, που εμφανίζεται βέβαιος για την εκλογική νίκη της ΝΔ, υπογραμμίζει ότι στη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου απαιτείται εκτεταμένη ανανέωση με τη χρησιμοποίηση προσώπων καταξιωμένων στην κοινωνία και χωρίς κομματική ταυτότητα, καθώς και ότι χρειάζεται ένας υπουργός "με αποκλειστική αρμοδιότητα τη συνέχεια και συνέπεια του κυβερνητικού έργου".

    Κάνει επίσης γνωστό ότι το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης θα αυτονομηθεί, θα δημιουργηθούν υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών και θα επανενωθούν τα υπουργεία Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

    Ο κ. Καραμανλής σημειώνει ότι ήταν «δύσκολη» η απόφαση για προσφυγή στις κάλπες επισημαίνει την κρισιμότητα της κατάστασης στην οικονομία, αναφέρει ότι απαιτούνται άμεσα δύσκολες επιλογές και μέτρα, εκτιμά ότι η θεωρία περί κυβερνήσεων συνεργασίας δεν έχει ρίζες στον τόπο μας, και υποστηρίζει ότι «οι εκλογές πάντα δίνουν λύση».

    Εκφράζει παράλληλα την πεποίθηση ότι το γερμανικό μοντέλο εκλογικού συστήματος ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες της χώρας μας. Τονίζει ακόμη και σε περίπτωση ήττας της ΝΔ θα παραμείνει στην ηγεσία της "στον βαθμό που με θέλουν και αισθάνομαι χρήσιμος για τον τόπο".

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ-ΝΕΤ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26689

    [02] Περιοδεία Παπαρήγα σε Γαλάτσι και Παγκράτι

    Εκλογές 2009 -

    ΚΚΕ

    Σε Γαλάτσι και Παγκράτι θα περιοδεύσει σήμερα η ΓΓ του ΚΚΕ. Το Σάββατο το βράδυ από τη Λαμπρινή, η κα. Παπαρήγα τόνισε πως η οικονομική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι ίδια, και ζήτησε εκ νέου την υπερψήφιση του κόμματός της από τους πολίτες. Ειδικότερα μιλώντας για την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην ΔΕΘ δήλωσε ότι "από τα δέκα που λέει τα εννέα αφορούν το να δοθεί χρήμα στους επιχειρηματίες γιατί δήθεν με τον τρόπο αυτό θα σωθούν οι εργαζόμενοι".

    Για την Νέα Δημοκρατία είπε ότι είναι ψέμα ο ισχυρισμός της ότι θα υιοθετήσει σκληρά μέτρα για δύο χρόνια αφού εδώ και 5 χρόνια εφαρμόζει σκληρά μέτρα.

    Το ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσουν τα λαϊκά στρώματα, υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα, είναι ποιά δύναμη βάζει φρένο και δημιουργεί δυσκολίες στην εφαρμογή της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και απάντησε ότι τέτοια δύναμη σήμερα είναι μόνο το ΚΚΕ αφού από τα άλλα κόμματα αποδεικνύεται ότι ο μεν Καρατζαφέρης "βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, με νήματα που κινούνται όχι μόνο μέσα στην Ελλάδα και στο κόμμα του επιχειρεί να διαφθείρει την λαϊκή συνείδηση".

    Στην ομιλία της δεν έλειψαν και οι αναφορές για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

    "Φθάρηκε νωρίτερα και από τις προβλέψεις μας , απέδειξε ότι είναι ένα Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που προσπαθεί να εμφανισθεί σαν μια αριστεροκομμουνιστική δύναμη, σύγχρονη και αντιδογματική", τόνισε και πρόσθεσε ότι το τελευταίο διάστημα στο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στοιχεία κρίσης που χαρακτηρίζουν τα αστικά κόμματα.

    Αναφερόμενη στο δίλημμα της ακυβερνησίας είπε ότι "οι ακυβέρνητες πολιτείες είναι παραμύθια, δεν θα υπάρξει κενό εξουσίας. Το ζητούμενο είναι να εξασθενήσει η δύναμη τους και να πάρουν την τιμωρία που τους αναλογεί μέσω της ενίσχυσης του ΚΚΕ".

    Επίσης έθιξε το ζήτημα της αποχής και υποστήριξε ότι "η αποχή σήμερα δεν δικαιολογείται και είναι συνενοχή".

    Τέλος απευθύνοντας έκκληση "να ανέβει στα ύψη ο ταξικός πατριωτισμός" προειδοποίησε ότι "τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων δεν έχουν καταλήξει ακόμα εάν θα πρέπει να υιοθετήσουν ήπια στάση έναντι του ΚΚΕ ή να προχωρήσουν σε αντικομουνιστική επίθεση που θα μπορούσε να είναι είτε με μοντέρνο τρόπο , είτε με τον παλιό βάρβαρο τρόπο".Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26690

    [03] Δραματική η κατάσταση στην Εύβοια

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 13 09 2009 11:44

    Δραματική είναι η κατάσταση στην Εύβοια μετά τις χθεσινές καταρρακτώδεις βροχές, που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές και το θάνατο ενός ανθρώπου. Ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν 15 δήμοι, ενώ οι προσπάθειες σήμερα επικεντρώνονται στο χωριό Μίστρος, που παραμένει αποκλεισμένο, καθώς και στην έναρξη καταγραφής των ζημιών. Την Εύβοια επισκέπτεται σήμερα, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης, προκειμένου ενημερωθεί για την έκταση των καταστροφών που προκάλεσαν οι πλημμύρες.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26691


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 13 September 2009 - 8:52:31 UTC