Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-11-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμμετοχή όλων για να βγει η χώρα από την εντατική
  • [02] Επιφυλακτικός ο Ευρωπαϊκός Τύπος για το δίδυμο
  • [03] Πάγωμα προσλήψεων για το 2010
  • [04] Σημαντικές αλλαγές στην Παιδεία προτείνει η επιτροπή Μπαμπινιώτη
  • [05] Σκότωναν ανθρώπους και πούλαγαν το λίπος τους για καλλυντικά
  • [06] Δίωξη σε βάρος 60χρονου για παιδική πορνογραφία
  • [07] Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ:«Οι εξαγγελίες που έχει κάνει η κυβέρνηση και ο Γιώργος Παπανδρέου είναι προς την κατεύθυνση να μπορέσει η χώρα να
  • [08] Aιματηρή επίθεση στο Αφγανιστάν
  • [09] Βρέθηκε ένα δάχτυλο, ένα δόντι και ο αντίχειρας του Γαλιλαίου
  • [10] Η κακοποίηση των παιδιών επιταχύνει τη γήρανση των κυττάρων τους,
  • [11] Ο εγκέφαλος του Μουσολίνι προσφέρθηκε προς πώληση σε ιστοσελίδα
  • [12] Αρχίζει και πάλι αύριο η λειτουργία του μεγάλου επιταχυντή CERN
  • [13] ΗΠΑ: Η βασίλισσα της TV Όπρα Γουίνφρεϊ θα σταματήσει το 2011
  • [14] Ένοπλη επίθεση με νεκρό και τραυματίες στο Παρίσι
  • [15] Στη Γερμανίδα Χέρτα Μίλερ το Νόμπελ Λογοτεχνίας
  • [16] Προς διαπραγμάτευση η αλιευτική πολιτική
  • [17] Ληστεία σε χρηματαποστολή στο Γαλάτσι
  • [18] Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ:«Κανείς δεν διανοείται την επόμενη μέρα να διαταράξει την ενότητα και την συνοχή της παράταξης.»
  • [19] Ανάγκη η ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης
  • [20] Απόφαση του ΣτΕ ανοίγει τα κλειστά επαγγέλματα
  • [21] Απολογήθηκε ο Ριζάι
  • [22] Πολιτικές διαστάσεις στη δολοφονία του τρανσέξουαλ
  • [23] Α. Λοβέρδος: Γόνιμος διάλογος για το ασφαλιστικό
  • [24] Έκθεση αφιερωμένη στον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο

    [01] Συμμετοχή όλων για να βγει η χώρα από την εντατική

    Παρασκευη, 20 11 2009 14:17

    Με αφορμή την κατάθεση του προϋπολογισμού, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι χρειάζεται να γίνουν ρήξεις και ανατροπές σε όλους τους τομείς προκειμένου να επιτευχθεί η ανάταξη της οικονομίας και να βγει η χώρα από την εντατική, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε ότι θα προηγηθεί ευρύτατος κοινωνικός διάλογος και γνωστοποίησε ότι μετά την εκλογή αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατία για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

    Η δήλωση του Πρωθυπουργού

    "Σήμερα, καταθέτουμε τον προϋπολογισμό του κράτους. Είναι ο πρώτος προϋπολογισμός της Κυβέρνησής μας.

    Αναλάβαμε σε μία από τις δυσκολότερες για τη χώρα μας στιγμές, από την εποχή της μεταπολίτευσης. Και μαζί, αναλάβαμε την ευθύνη να βγάλουμε τη χώρα από μια βαθιά κρίση. Κρίση αξιών, θεσμών, πολιτικής και οικονομίας. Μια κρίση εμπιστοσύνης του πολίτη απέναντι στην ίδια του τη χώρα.

    Αναλάβαμε την ευθύνη να ανατάξουμε την οικονομία μας σε δύσκολες διεθνείς συνθήκες. Ξέρουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Η διεθνής κρίση υπάρχει, αλλά δεν είναι η αιτία. Απλώς, επιδεινώνει την κατάσταση που ήδη υπάρχει στη χώρα μας και στην οικονομία μας.

    Αναλάβαμε την ευθύνη και δεν ψάχνουμε άλλοθι στις πολιτικές της προηγούμενης Κυβέρνησης και στα λάθη του παρελθόντος.

    Αναλαμβάνουμε σήμερα την ευθύνη να προστατέψουμε ό,τι πολυτιμότερο έχει η Ελλάδα: τον άνθρωπο. Βάζουμε στο επίκεντρο της πολιτικής μας τον άνθρωπο. Μαζί και τις αξίες μας, μαζί και την ιστορία και το περιβάλλον μας.

    Θέλουμε και χρειαζόμαστε όχι την ανοχή, αλλά τη συμμετοχή όλων. Τη συμμετοχή όλων, για ένα διπλό σκοπό.

    Πρώτον, να βγει το συντομότερο η χώρα από την εντατική, στην οποία βρίσκεται.

    Σε αυτή την άμεση προσπάθεια και μέσα από τον πρώτο προϋπολογισμό, στηρίζουμε τους ασθενέστερους, όπως είχαμε δεσμευτεί.

    Στηρίζουμε την ανάπτυξη με την επένδυση σε νέους τομείς, στην πράσινη ανάπτυξη, όπως είχαμε δεσμευτεί. Διαθέτουμε επιπλέον πόρους στην εκπαίδευση και στην υγεία, όπως είχαμε δεσμευτεί. Δίνουμε κίνητρα για την εργασία των νέων, όπως είχαμε δεσμευτεί. Κάνουμε το πρώτο βήμα, για να κλείσει ο κύκλος ανασφάλειας, αλλά και αμφισβήτησης των πάντων στη χώρα μας.

    Δεύτερον, είναι αδήριτη ανάγκη να χτυπάμε στο κεφάλι τις ρίζες του προβλήματος. Δηλαδή, ένα κράτος και ένα πολιτικό σύστημα αδιαφάνειας, διαφθοράς, αδικίας, γραφειοκρατίας και συγκεντρωτισμού, μιας πελατειακής λογικής.

    Ένα κράτος, που δεν ανταποκρίνεται στα οράματα και τις φιλοδοξίες του Ελληνικού λαού. Μια Πολιτεία, που δεν αναδεικνύει τις πολλές δυνατότητες της Ελλάδας και του Ελληνισμού. Αντίθετα, τις εγκλωβίζει, τις αποθαρρύνει, τις περιορίζει.

    Για όλα τα παραπάνω, δεν μας φταίει καμία διεθνής κρίση. Εμπεδώνουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας, μόνο όταν εμείς οι ίδιοι αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.

    Όσο δεν κάνουμε τις ρήξεις με τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, τόσο τα προβλήματα θα παραμένουν, τόσο θα ταλαιπωρούν, τόσο θα εγκλωβίζουν, τόσο θα μας οδηγούν σε νέες κρίσεις.

    Όσο δεν έχουμε το θάρρος να αλλάξουμε, τόσο δεν θα παράγουμε προϊόντα και υπηρεσίες ανταγωνιστικές, τόσο θα αγοράζουμε ξένα προϊόντα χωρίς να πουλάμε ελληνικά, τόσο η οικονομία μας θα παραμένει στάσιμη.

    Όσο δεν χτυπάμε τα προβλήματα στη ρίζα τους, τόσο θα αδικείται η Ελλάδα, τόσο θα αδικείται η ελληνική οικογένεια, τόσο θα καλείται η ελληνική οικογένεια να πληρώνει τα σπασμένα άλλων.

    Γι' αυτό, ο σημερινός προϋπολογισμός είναι μόνο ένα πρώτο βήμα. Ευθύνη μας είναι να αλλάξουμε ριζικά πορεία. Ξεκινάμε το νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά, για να πιάνουν τόπο τα χρήματα του Ελληνικού λαού. Η επόμενη χρονιά, θα είναι χρονιά για την εμπέδωση ριζικών αλλαγών στο φορολογικό μας σύστημα, στο πολιτικό μας σύστημα, στη λειτουργία του κράτους, για τη διαφάνεια και το σεβασμό της Πολιτείας προς τον πολίτη.

    Να ξέρει ο πολίτης ότι φορολογείται δίκαια. Να ξέρει ο πολίτης πού πάνε τα λεφτά του. Να ξέρει ο πολίτης ότι κανένας δεν θα μείνει στο περιθώριο και ότι όλοι θα έχουν πρόσβαση σε ποιοτική παιδεία, υγεία, πρόνοια και, βέβαια, περιβάλλον.

    Το σχέδιό μας είναι συνολικό. Και βρισκόμαστε μόνο στα πρώτα βήματα. Τις επόμενες μέρες, θα καλέσω σε εθνικό διάλογο τους κοινωνικούς εταίρους. Μαζί θα επεξεργαστούμε την εφαρμογή αυτών των μεγάλων τομών. Τους θεωρώ πραγματικούς εταίρους στην κοινή μας προσπάθεια.

    Μετά την εκλογή της ηγεσίας στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θα ζητήσω από όλα τα κόμματα να συναντηθούμε, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τη μεγάλη μάστιγα της διαφθοράς και ανομίας στη χώρα μας.

    Διαφθορά και ανομία, που σημαίνει καθημερινή αιμορραγία για την ελληνική οικογένεια και την οικονομία μας. Που υπονομεύει και την αξιοπιστία της χώρας μας. Για να εμπεδώσουμε επιτέλους μια Πολιτεία ευνομίας, δικαίου και ισονομίας.

    Διαβεβαιώνω κάθε Έλληνα, κάθε Ελληνίδα, ότι τιμώντας την εντολή που λάβαμε, θα δώσουμε λύσεις που ανοίγουν νέες δυνατότητες στη χώρα μας και στους πολίτες. Πάντα μαζί, με συμμετοχή, θα οδηγήσουμε τη χώρα και τους Έλληνες σε πιο ασφαλή νερά.

    Θα προχωρήσουμε άμεσα σε ανατροπές, ακόμη κι αν αυτές θίγουν μικροσυμφέροντα και βολεμένες καταστάσεις. Διότι έχουμε εντολή και αυτές τις ανατροπές τις αναζητά εδώ και χρόνια η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

    Στηριγμένοι στην κοινή μας δύναμη μπορούμε και θα πετύχουμε."

    Αντιδράσεις

    Είδηση: 29812

    [02] Επιφυλακτικός ο Ευρωπαϊκός Τύπος για το δίδυμο

    Παρασκευη, 20 11 2009 18:05

    Άκρως επιφυλακτικός εμφανίζεται ο ευρωπαϊκός Τύπος για το νέο ηγετικό δίδυμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι αρθογράφοι επισημαίνουν ότι σε μια εποχή πολλαπλών κρίσεων και προκλήσεων ήταν ατυχής η επιλογή ενός χαμηλών τόνων πολιτικού, όπως είναι ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι για το αξίωμα του νέου προέδρου. Αναγνωρίζουν πάντως ότι διαθέτει πλούσιο βιογραφικό και τη φήμη του δεινού ισορροπιστή. Περισσότερα πυρά συγκεντρώνει η επιλογή της Βρετανίδας Επιτροπου, Κάθριν Αστον. Χαρακτηρίζεται άσημη και άπειρη για το υψηλών απαιτήσεων πόστο του εκπροσώπου εξωτερικής πολιτικής. Η επιλογή Ρομπάι ανησύχησε την Άγκυρα, που έσπευσε να επισημάνει στον τουρκο-σκεπτικιστή νέο πρόεδρο ότι πρέπει να μείνει ουδέτερος και να σεβαστεί τα συμφωνηθέντα.

    Ένας οικονομολόγος που αρέσκεται στα Γιαπωνέζικα λαϊκά δίστιχα και τον Αλμπερ Καμί, και μια κοινωνιολόγος με περιορισμένη πολιτική δράση και φήμη είναι το ηγετικό δίδυμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ο 62χρονος κεντροδεξιός, έως τώρα πρωθυπουργός του Βελγίου, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, πριν από 11 μήνες, εν μέσω οικονομικής κρίσης και σκανδάλων, επελέγη από τον Βασιλιά Αλβέρτο να σώσει την χώρα από την διάσπαση. Την δεκαετία του 1990 κατάφερε ως υπουργός οικονομικών να μειώσει δραματικά το δημόσιο έλλειμμα της χώρας του. Άνθρωπος χαμηλών τόνων και λάτρης της απλότητας ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ευρώπης επιλέγει να κάνει τις καλοκαιρινές διακοπές με την σύζυγο του σε ένα τροχόσπιτο και να περνά μερικά Σαββατοκύριακά του χειμώνα σε καθολικό μοναστήρι.

    Λίγο γνωστή στην πατρίδα της με θητεία υφυπουργού σε διάφορα πόστα των κυβερνήσεων Μπλερ και Μπράουν η βαρόνη Κάθριν Αστον, βρέθηκε στην θέση της επιτρόπου εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στους 13 μήνες της θητείας της ηγήθηκε των εμπορικών συνομιλιών των 27 με μεγάλες οικονομικές δυνάμεις του κόσμου. Στις Βρυξέλλες θεωρείται ικανή διαπραγματεύτρια και πολιτικός που ξέρει να γεφυρώνει τις διαφορές.

    Οι προσδοκίες που έχουν γεννηθεί δεν κατάφεραν να επισκιαστούν από τις επικρίσεις. Ανάμεσά τους, κι αυτή του τούρκου πολιτικού Ονουρ Οϊμέν που ανησυχεί για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του, αφού ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι είχε δηλώσει πριν χρόνια ότι για θρησκευτικούς και πολιτιστικούς λόγους, η Τουρκία δεν έχει θέση Ένωση.

    Επικριτικές οι περισσότερες ευρωπαϊκές εφημερίδες, θεωρούν ότι το ηγετικό δίδυμο της Ευρώπης προϊόν πολιτικού συμβιβασμού που στερείται λάμψης, διεθνούς κύρους ακόμη και πείρας για να σταθεί δίπλα στους ηγέτες των άλλων μεγάλων δυνάμεων του κόσμου.

    Ο πρόεδρος Βαν Ρομπάι με μισθό 320 χιλιάδων ευρώ θα έχει στην διάθεση του 22 συμβούλους, 28 βοηθητικούς υπαλλήλους και10 σωματοφύλακες. Η υπουργός εξωτερικών θα εισπράττει 193 χιλιάδες ευρώ και θα διοικεί μια αυτοκρατορία 7 χιλιάδων διπλωματών και 120 πρεσβειών της Ένωσης σε όλον τον κόσμο.

    Στην νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκ μέρους της Ελλάδας θα συμμετέχει η Μαρία Δαμανάκη, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    "Θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου για να ανταποκριθώ στην τιμή και την εμπιστοσύνη του. Να ανταποκριθώ βεβαίως και στις προσδοκίες κάθε Έλληνα και Ελληνίδας, κάθε Ευρωπαίου και κάθε Ευρωπαίας πολίτη, που προσβλέπουν σε ένα καλύτερο μέλλον για το κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι.", τονίζει σε ανακοίνωσή της.

    Για μία επιλογή που "έχει αναμφίβολα πολλά θετικά" έκανε λόγο ο επίτροπος Σταύρος Δήμας σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες.

    "Είναι μια επιλογή την οποία η ελληνική κυβέρνηση έκανε μετά την επιτυχία της στις εκλογές η οποία έχει αναμφίβολα πολλά θετικά, δεδομένου ότι η κυρία Δαμανάκη είναι πολιτικός με μακρά ιστορία και με πολλή μεγάλη κοινοβουλευτική εμπειρία. Εύχομαι κάθε επιτυχία στην κυρία Δαμανάκη και αναμφίβολα θα εργαστώ και εγώ, εφόσον το θελήσει, για την επιτυχία της, ιδίως στην περίοδο που είναι δύσκολη, της μετάβασης από τη μια Επιτροπή στην άλλη, σημείωσε ο κ. Δήμας.

    Είδηση: 29821

    [03] Πάγωμα προσλήψεων για το 2010

    Παρασκευη, 20 11 2009 17:16

    Γενικό θα είναι το πάγωμα των προσλήψεων για το 2010 στο στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως και στην τοπική αυτοδιοίκηση, με εξαίρεση τους τομείς υγείας, παιδείας και ασφάλειας, ξεκαθάρισε ο Υπουργός Εσωτερικών. Ο Γιάννης Ραγκούσης, με εγκύκλιό του θα καλεί τους φορείς του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να καλύψουν επείγουσες ανάγκες, αξιοποιώντας τους περίπου 3.500 πρώην εργαζόμενους της Ολυμπιακής που δεν απορροφήθηκαν στη νέα εταιρία και δεν συνταξιοδοτήθηκαν. Ακόμη, ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε ότι θα υλοποιηθεί η κυβερνητική δέσμευση για ψήφο των μεταναστών από τις επόμενες τοπικές εκλογές. Την ίδια ώρα, συνεχίστηκαν και σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων με συμβάσεις stage.

    Ακόμη, ο κ. Ραγκούσης πρόσθεσε δε ότι θα δώσει και άλλο χρονικό περιθώριο στους δήμους για να καλύψουν κενές θέσεις τους από αυτούς τους εργαζόμενους, πολλοί από τους οποίους έχουν και την εξειδίκευση, αλλά και την ηλικία για να προσφέρουν. Μάλιστα είπε ότι ανάμεσά τους υπάρχουν και δεκαπέντε δικηγόροι οι οποίοι θα αξιοποιηθούν το πιθανότερο στο ΑΣΕΠ.

    για πέντε δημοσίους υπαλλήλους που θα φεύγουν θα προσλαμβάνεται ένας

    Επίσης, ο κ. Ραγκούσης για το πάγωμα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικούστο δημόσιο για το 2010, διευκρίνισε ότι αυτό θα ισχύσει και στις ΔΕΚΟκαι στους ΟΤΑ, ενώ επανέλαβε ότι στη συνέχεια για πέντε δημοσίους υπαλλήλους που θα φεύγουν θα προσλαμβάνεται ένας και πως ο βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι ο εξορθολογισμός του προσωπικού και ο περιορισμός της σπατάλης.

    Ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι είναι λάθος να συγχέεται η ψήφος των αποδήμων με το δικαίωμα της ψήφου των μεταναστών. Τόνισε δε ότι για τους απόδημους απαιτείται η έγκριση των 2/3 της Βουλής και επεσήμανεότι η κυβέρνηση δεν θα εμπαίξει τους απόδημους όπως η προηγούμενη, φέρνοντας ένα νομοσχέδιο και γνωρίζοντας ότι αυτό θα καταψηφιστεί από όλη την αντιπολίτευση.

    Όπως εξήγησε η κυβέρνηση πρώτα θα κοιτάξει να συμφωνήσει με όλα τα κόμματα και μετά θα φέρει ένα νομοσχέδιο που θα τακτοποιεί το θέμα της ψήφου των αποδήμων. Όσον αφορά το θέμα του δικαιώματος της ψήφου των μεταναστών είπε ότι αυτό θα προχωρήσει κανονικά από τις νομαρχιακές εκλογές του 2010, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά η κυβέρνηση καθώς δεν υπάρχει κανένα κώλυμα.

    Είδηση: 29819

    [04] Σημαντικές αλλαγές στην Παιδεία προτείνει η επιτροπή Μπαμπινιώτη

    Παρασκευη, 20 11 2009 16:23

    Σημαντικές αλλαγές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στο εξεταστικό, προτείνει η Επιτροπή Μπαμπινιώτη, το πόρισμα της οποίας παρέλαβε η Υπουργός Παιδείας. Σύμφωνα με το 25σέλιδο πόρισμα για την πρόσβαση στα πανεπιστήμια θεσπίζεται ειδικός κρατικός φορέας εξετάσεων στον οποίο θα προσφεύγει ο τελειόφοιτος λυκείου περισσότερο από μία φορές και θα εισάγεται στις σχολές με βάση την επίδοσή του στις εξετάσεις αυτές και το βαθμό του εθνικού απολυτηρίου.

    Για την απόκτηση του εθνικού απολυτηρίου θα συνυπολογίζεται η προφορική και γραπτή εξέταση των μαθητών στις τρεις τελευταίες τάξεις του λυκείου.

    Προτείνεται επίσης την επέκταση του ολοήμερου σχολείου μέχρι και το λύκειο και την επιμήκυνση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα 11 από τα 9 χρόνια που είναι σήμερα με διετές υποχρεωτικό νηπιαγωγείο.

    Επίσης προτείνονται αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα, τα βιβλία και τις μεθόδους διδασκαλίας, η ουσιαστική αναβάθμιση της τεχνολογικής εκπαίδευσης, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, η ανάπτυξη βιβλιοθηκών και η πιστοποίηση ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

    ".. το κείμενο αυτό το οποίο βεβαίως είναι πολύ σημαντικό για τα επόμενα βήματά μας...."

    Άννα Διαμαντοπούλου Υπουργός Παιδείας

    Η Υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε τις προτάσεις ως ένα σημαντικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί το υπουργείο, τόνισε ιδιαίτερα ότι προτεραιότητα του υπουργείου είναι το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο και όσον αφορά το πότε θα εφαρμοστούν οι αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων δεν έδωσε μεν χρονοδιάγραμμα, υπογράμμισε όμως ότι δεν θα αιφνιδιαστούν οι μαθητές.

    Ανακοίνωσε ακόμη, ότι θα συγκροτηθεί το νέο συμβούλιο με νέα δομή και πρόσωπα τα οποία θα επιλεγούν μέσω ανοιχτής διαβούλευσης.

    Το κυριότερο μήνυμα από τις δεκαέξι πολύωρες συνεδριάσεις του Συμβουλίου είναι να ανέβει η ποιότητα της εκπαίδευσης και τελικός στόχος είναι να αγαπήσει ο μαθητής το σχολείο, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής Γιώργος Μπαμπινιώτης, και εκτίμησε ότι το λύκειο πρέπει να επανακτήσει το χαρακτήρα του αποδεσμευμένο από τις εισαγωγικές εξετάσεις.

    Είδηση: 29818

    [05] Σκότωναν ανθρώπους και πούλαγαν το λίπος τους για καλλυντικά

    Παρασκευη, 20 11 2009 15:05

    Πέρα από τα όρια ακόμη και της πιο νοσηρής φαντασίας εκτείνεται η δράση μίας σπείρας στο Περού, τα μέλη της οποίας κατηγορούνται ότι δολοφονούσαν χωρικούς για να πωλούν το λίπος τους σε εταιρείες παρασκευής καλλυντικών και προϊόντων ομορφιάς. Σύμφωνα με τις διωκτικές Αρχές πρόκειται για τα τέσσερα μέλη της συμμορίας που είναι γνωστή με την ονομασία Los Pishtacos --λέξη που αναφέρεται σ' ένα δαίμονα που σκοτώνει τα θύματά για να πάρει το λίπος τους-- συνελήφθησαν, ενώ επτά παραμένουν ασύλληπτα.

    Η αστυνομία νωρίτερα είχε κατασχέσει από μία εταιρεία μεταφορών στη Λίμα ένα πακέτο που περιείχε ανθρώπινο λίπος.

    Η συμμορία πιστεύεται ότι δρούσε εδώ και πολλά χρόνια, ενώ οι αρχές δήλωσαν ότι μπορεί να ευθύνεται για την εξαφάνιση μεγάλου αριθμού ανθρώπων, μεταξύ αυτών και παιδιά, από τις επαρχίες Χουανούκο και Πάσκο.

    Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων δεν είναι γνωστός, αν και σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα φτάνει τους 60. Τα θύματα θα πρέπει να ήταν "πολυάριθμα", αν κρίνει κανείς από την ποσότητα του λίπους που πουλήθηκε, δήλωσε ο ερευνητής της αστυνομίας Εουσέμπιο Φέλιξ Μούργκα.

    Το λίπος των θυμάτων λέγεται ότι πωλούνταν προς 15.000 δολάρια το κιλό σε ευρωπαϊκές εταιρείες που φτιάχνουν προϊόντα ομορφιάς. Θεωρείται επίσης πιθανό η συμμορία να έκανε και εμπόριο ανθρώπινων οργάνων.

    Το ανθρώπινο λίπος όπως και το λίπος από τους χοίρους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευη σαπουνιών.

    Είδηση: 29814

    [06] Δίωξη σε βάρος 60χρονου για παιδική πορνογραφία

    Παρασκευη, 20 11 2009 17:59

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή, προβολή και προώθηση πορνογραφικού υλικού ανηλίκων κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια ασκήθηκε από τον προϊστάμενο της "Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου" Κωνσταντίνο Μπούτσικο, σε βάρος 60χρονου -κατοίκου Ρόδου- που συνελήφθη γιατί βρέθηκε στο σπίτι του πληθώρα παιδικού πορνογραφικού υλικού. Ο 60χρονος προσήχθη ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος και άσκησε τις διώξεις σε βάρος του, παραπέμποντάς τον στον ανακριτή για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

    Όπως έγινε γνωστό, ο 60χρονος συνελήφθη βάση ενημέρωσης της INTERPOL στην "Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος" για τα ψηφιακά ίχνη που άφησαν διάφοροι Έλληνες που επισκέφθηκαν συγκεκριμένη ιστοσελίδα δωρεάν πρόσβασης του εξωτερικού που προσέφερε πλούσιο υλικό παιδικής πορνογραφίας.

    Κλιμάκιο αστυνομικών της "Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος" μετέβη από την Αθήνα στην Ρόδο και σε συνεργασία με αστυνομικούς της "Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου", αλλά και με την συνδρομή δικαστικού λειτουργού, έκαναν «έφοδο» στο σπίτι του 60χρονου στην πόλη της Ρόδου, όπου και κατέσχεσαν το σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού υπολογιστή, περίπου 5.000 DVD και 74 φωτογραφίες με ανήλικα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών που κατείχε ο 60χρονος.

    Όλο το υλικό που βρέθηκε στο σπίτι του δράστη, έχει ήδη σταλεί στα ειδικά εργαστήρια στην Αθήνα για επεξεργασία.

    Είδηση: 29822

    [07] Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ:«Οι εξαγγελίες που έχει κάνει η κυβέρνηση και ο Γιώργος Παπανδρέου είναι προς την κατεύθυνση να μπορέσει η χώρα να ανασυγκροτηθεί.»

    Παρασκευη, 20 11 2009 14:17

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Άκρως ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια και τον Τάκη Σαράντη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ένας ακροατής λέει στο μήνυμά του ότι «είμαι 39 ετών, παίρνω 1200 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα, έχω οικογένεια και δεν φτάνουν.» Με αυτό το μήνυμα θα ήθελα να ξεκινήσω.»

    Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: « Είναι μια πραγματικότητα. Πολλές φορές συζητώντας για τους μισθούς, ξεχνάμε ένα άλλο βασικό μέτωπο που αφορά την ελληνική κοινωνία και τους εργαζόμενους. Το μέτωπο της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας που αφανίζει τους μισθούς εν ριπή οφθαλμού. Η Ελλάδα έχει πρόβλημα μισθών, αλλά κυρίως έχει πρόβλημα τιμών.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Θα πρέπει να επιλέξουμε αν θα κοιτάξουμε τους αριθμούς και την οικονομία ή τον άνθρωπο.»

    Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: « Εκεί λοιπόν για να κοιτάξουμε τον άνθρωπο, θα πρέπει να σπάσει όλη η αλυσίδα της φοβερής αισχροκέρδειας στην Ελλάδα. Τα περιθώρια κέρδους όλων αυτών των αλυσίδων είναι τρομακτικά και είναι σε βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών. Το λιανεμπόριο στην Ελλάδα έχει τρομακτικά ποσοστά κέρδους, ασύλληπτα.

    Στο ζήτημα της κρατικής συμπεριφοράς, δηλαδή των εσόδων και εξόδων η συζήτηση στην Ελλάδα είναι για τις δαπάνες και όχι τα έσοδα. Το ακαθάριστο προϊόν που παράγουμε έχει φορολογική απόδοση περίπου 30%. Το ακαθάριστο προϊόν των χωρών της Ευρώπης έχει φορολογική απόδοση πάνω από 42%. Και δεν είναι μόνο η φοροδιαφυγή που εδώ είναι εθνικό σπορ, είναι ότι τεράστιες περιοχές οικονομικής δραστηριότητας και κυρίως πλούτου της χώρας είναι εκτός φορολογικού συστήματος, δεν φορολογείται καθόλου. »

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πότε προβλέπεται να γίνουμε σοβαρό κράτος;»

    Είδηση: 29811

    [08] Aιματηρή επίθεση στο Αφγανιστάν

    Παρασκευη, 20 11 2009 16:00

    Πέντε σωματοφύλακες του πρώην πολέμαρχου Αμπντούλ Ραμπ Ρασούλ Σαγιάφ σκοτώθηκαν την Παρασκευή από έκρηξη βόμβας σε δρόμο από τον οποίο διερχόταν η αυτοκινητοπομπή του, στη βορειοδυτική Καμπούλ, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή. "Μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου εξερράγη την ώρα που διερχόταν η αυτοκινητοπομπή του Σαγιάφ, στη βορειοδυτική Καμπούλ. Πέντε σωματοφύλακές του σκοτώθηκαν", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής Αμπντούλ Ραζάκ Κουράισι. Από την έκρηξη που σημειώθηκε στην περιοχή Πάγκμαν, προπύργιο του Σαγιάφ, δεν υπέστη ζημιές το αυτοκίνητο που τον μετέφερε, διευκρίνισε ο ίδιος. Ο 63χρονος Σαγιάφ είναι ένας από τους πιο γνωστούς πολέμαρχους του αφγανικού πολέμου.

    Πρόσκειται στη Σαουδική Αραβία, ανήκει στη φυλή των Παστούν και έγινε γνωστός κατά τον πόλεμο κατά της σοβιετικής κατοχής (1979-1989), πριν ενταχθεί στη Συμμαχία του Βορρά του τατζίκου διοικητή Μασούντ κατά τον εμφύλιο πόλεμο (1992-1994). Πρώην καθηγητής ισλαμικού δικαίου στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ, ο Σαγιάφ εξελέγη το 2005 στο κοινοβούλιο και ηγείται του συντηρητικού κόμματος Ιτιχάντ-ι-Ισλάμι. Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τον κατηγορούν για εγκλήματα πολέμου. Ο Σαγιάφ τάχθηκε στο πλευρό του προέδρου Χαμίντ Καρζάι, ο οποίος ορκίστηκε χθες, Πέμπτη, για μια δεύτερη θητεία στο ύπατο αξίωμα της χώρας.

    Νωρίτερα, 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Φάραχ, στο νοτιοδυτικό Αφγανιστάν, και 34 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ορισμένοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταξύ των νεκρών βρίσκεται ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.

    Είδηση: 29817

    [09] Βρέθηκε ένα δάχτυλο, ένα δόντι και ο αντίχειρας του Γαλιλαίου

    Παρασκευη, 20 11 2009 21:16

    Ένας συλλέκτης έργων τέχνης εντόπισε ένα δόντι, ένα δάχτυλο και τον αντίχειρα του Γαλιλαίου Γαλιλέι, του περίφημου Ιταλού επιστήμονα που πέθανε το 17ο αιώνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το μουσείο Ιστορίας της Επιστήμης της Φλωρεντίας.

    Τα δάχτυλα και το δόντι αφαιρέθηκαν από τη σωρό του Γαλιλαίου, μαζί με άλλο ένα δάχτυλο και ένα σπόνδυλο, κατά την ταφή του που έγινε 95 χρόνια μετά το θάνατό του, το 1642.

    Ο Τζοβάνι Ταρτζόνι Τοτσέτι, ένας ιστορικός που συμμετείχε τότε στην τελετή και έγραψε για αυτήν, ομολόγησε ότι "δυσκολεύτηκε ν' αντισταθεί στον πειρασμό να πάρει το κρανίο που είχε φιλοξενήσει μια τέτοια εκπληκτική μεγαλοφυΐα".

    Τα λείψανα περνούσαν από τον ένα συλλέκτη στον άλλο μέχρι που χάθηκαν μυστηριωδώς το 1905. Το άλλο δάχτυλο και ο σπόνδυλος φυλάσσονται από το 1737 σε μουσεία της Φλωρεντίας και της Πάδουα.

    Το μουσείο σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την αυθεντικότητα των λειψάνων. Θα εκτεθούν μάλιστα στις αρχές του 2010, όταν ξανανοίξει το μουσείο (σήμερα βρίσκεται υπό ανακαίνιση) και θα μετονομαστεί σε Μουσείο Γαλιλαίου. Τα χαμένα δάχτυλα και το δόντι αγοράστηκαν από έναν ανώνυμο συλλέκτη σε μια πρόσφατη δημοπρασία, όπου είχαν παρουσιαστεί ως λείψανα αγνώστου σε μια ξύλινη θήκη του 17ου αιώνα.

    Ο Γαλιλαίος γεννήθηκε στην Πίζα το 1564 και θεωρείται ο "πατέρας" της σύγχρονης επιστήμης λόγω των μελετών του στη φυσική, τα μαθηματικά και ιδίως την αστρονομία. Επί 95 χρόνια μετά το θάνατό του οι εκκλησιαστικές αρχές αρνούνταν να τον ενταφιάσουν σε καθαγιασμένο έδαφος επειδή οι θεωρίες του έρχονταν σε αντίθεση με τη διδασκαλία της Καθολικής Εκκλησίας.

    Σήμερα ο Γαλιλαίος αναπαύεται στην εκκλησία Σάντα Κρότσε της Φλωρεντίας, απέναντι από τον τάφο του Μιχαήλ Αγγέλου.

    Είδηση: 29824

    [10] Η κακοποίηση των παιδιών επιταχύνει τη γήρανση των κυττάρων τους,

    Παρασκευη, 20 11 2009 22:06

    Τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ή βίαιης μεταχείρισης έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν πρόωρη γήρανση των κυττάρων, ένας παράγοντας που αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου και καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την αμερικανική επιθεώρηση "Biological Psychiatry".

    Η έναρξη γήρανσης των κυττάρων και η διατήρηση της σταθερότητας του γενετικού υλικού ελέγχεται από τα τελομερή που θεωρούνται "φρουροί" των χρωμοσωμάτων και, μαζί με το ένζυμο τελομεράση, παίζουν στρατηγικό ρόλο για τον κύκλο της ζωής.

    Οι ερευνητές έδειξαν ότι η φυσική διαδικασία συρρίκνωσης των τελομερών με το πέρασμα των ετών επιταχύνεται στους ενήλικες οι οποίοι υπέστησαν κάποιου είδους κακοποίηση στην παιδική τους ηλικία.

    Η ομάδα της Όντρε Τάιρκα, του πανεπιστημίου Μπράουν του Ρόουντ Άιλαντ, κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό αφού εξέτασε το DNA σε δείγματα αίματος 31 ενηλίκων, ηλικίας από 18 έως 64 ετών, και απέκλεισε άλλους παράγοντες, όπως το κάπνισμα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σε όσους δήλωσαν πως ήταν θύματα κακοποίησης η συρρίκνωση των τελομερών ήταν πιο γρήγορη.

    Να σημειωθεί ότι το φετινό Νόμπελ Ιατρικής απονεμήθηκε σε τρεις βιολόγους, τους Ελίζαμπεθ Μπλάκμπερν, Κάρολ Γκρέιντερ και Τζακ Σόστακ, οι οποίοι απέδειξαν πώς τα τελομερή και η τελομεράση προστατεύουν τα χρωμοσώματα από τη γήρανση.

    Είδηση: 29825

    [11] Ο εγκέφαλος του Μουσολίνι προσφέρθηκε προς πώληση σε ιστοσελίδα

    Παρασκευη, 20 11 2009 21:07

    Άγνωστοι προσπάθησαν να πουλήσουν τον εγκέφαλο και αίμα του Μπενίτο Μουσολίνι μέσω της ιταλικής ιστοσελίδας δημοπρασιών eBay αλλά η "αγγελία" έγινε πολύ γρήγορα αντιληπτή και η εταιρεία την "κατέβασε" προτού υπάρξουν προσφορές.

    Σύμφωνα με το eBay ο "πωλητής" ανέρτησε την αγγελία σήμερα το πρωί θέτοντας ως τιμή εκκίνησης τα 15.000 ευρώ. Εξηγώντας την αιτία απόσυρσης της "προσφοράς", διευκρίνισε ότι απαγορεύεται η πώληση βιολογικών υλικών.

    "Είναι ντροπή να προσπαθεί κάποιος να πουλήσει τον εγκέφαλο και το αίμα του παππού μου", δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Sky TG24η Αλεσάντρα Μουσολίνι, η εγγονή του δικτάτορα. Σύμφωνα με την ίδια, τα λείψανα του παππού της φυλάσσονταν στο νοσοκομείο Πολικλίνικο του Μιλάνου, κάτι όμως που το νοσοκομείο διαψεύδει.

    Είδηση: 29823

    [12] Αρχίζει και πάλι αύριο η λειτουργία του μεγάλου επιταχυντή CERN

    Παρασκευη, 20 11 2009 12:35

    Έπειτα από δεκατέσσερις μήνες διακοπής εξαιτίας μιας σοβαρής βλάβης, ο μεγαλύτερος επιταχυντής σωματιδίων στον κόσμο θα τεθεί και πάλι αύριο σε λειτουργία, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Έρευνας (CERN) στη Γενεύη. Σωματίδια θα αρχίσουν και πάλι να κινούνται "νωρίς το πρωί του Σαββάτου" στον μεγάλο επιταχυντή αδρονίων που δεν λειτούργησε μέχρι στιγμής παρά για λίγες ώρες έπειτα από την έναρξη του μεγάλου πειράματος τον Σεπτέμβριο 2008.

    "Αυτή τη στιγμή, δεν ανακοινώνουμε ακριβή ημερομηνία (για την επαναλειτουργία), αλλά ορίζουμε στόχους", δήλωσε ο Τζέιμς Γκίλις, εκπρόσωπος του CERN.

    Ο μεγάλος επιταχυντής αδρονίων, που κατασκευάσθηκε στο πλαίσιο προγράμματος που κόστισε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, έχει ως στόχο να επιτρέψει την εξέλιξη της γνώσης ως προς τη σύσταση της ύλης και του σύμπαντος.

    Ο επιταχυντής υπέστη δύο διαδοχικές βλάβες λίγες ώρες μετά την πανηγυρική έναρξη της λειτουργίας του στις 10 Σεπτεμβρίου 2008.

    Η πρώτη βλάβη παρουσιάσθηκε λιγότερο από 48 ώρες μετά την έναρξη του μεγάλου πειράματος και η δεύτερη, που κρίθηκε σοβαρή, στις 19 Σεπτεμβρίου, προκάλεσε τη διακοπή της λειτουργίας του μεγάλου επιταχυντή.

    Έκτοτε το CERN ασχολείται με την αποκατάσταση των ζημιών, εγκαθιστώντας νέα συστήματα ασφαλείας κατά μήκος του τούνελ, η κατασκευή του οποίου διήρκεσε δώδεκα χρόνια και απασχόλησε 7.000 φυσικούς.

    Είδηση: 29806

    [13] ΗΠΑ: Η βασίλισσα της TV Όπρα Γουίνφρεϊ θα σταματήσει το 2011

    Παρασκευη, 20 11 2009 23:10

    Η διάσημη Αμερικανίδα τηλεοπτική σταρ Όπρα Γουίνφρεϊ ανακοίνωσε σήμερα απ' ευθείας από την τηλεόραση και με δάκρυα στα μάτια ότι θα σταματήσει την πασίγνωστη καθημερινή εκπομπή της το 2011, μετά από 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας της.

    "Λατρεύω αυτήν την εκπομπή. Είναι η ζωή μου και αγαπώ και το ότι γνωρίζω πότε ακριβώς θα πω αντίο", δήλωσε η Αμερικανίδα σταρ της μικρής οθόνης.

    "Είκοσι πέντε χρόνια μου φαίνονται μια χαρά. Είναι ένα υπέροχο νούμερο και μια ιδανική στιγμή", πρόσθεσε δακρυσμένη.

    Η εκπομπή της που μεταδίδεται σε 145 χώρες βγήκε στον αέρα για πρώτη φορά το 1985 και ονομάστηκε "Το σόου της Όπρα Γουίνφρεϊ" και έκτοτε η Όπρα έγινε ένας πραγματικός θεσμός για τις ΗΠΑ.

    Ορισμένες συνήθειες της μαύρης σταρ έκαναν τους ανθρώπους ακόμα και να αλλάξουν το τρόπο που μιλούσαν, ενώ το είδος των "εμπιστευτικών" συνεντεύξεων που καθιέρωσε, προκαλούσαν την εκδήλωση έντονων συναισθημάτων πολλών καλεσμένων της αλλά και των τηλεθεατών.

    Παράλληλα πάντα προωθούσε βιβλία και ταινίες που άξιζε να δει το κοινό, και "ανάγκασε" και άλλους παρουσιαστές να την ακολουθήσουν με στόχο την προώθηση του καλού βιβλίου και του καλού σινεμά .

    Γεννημένη σε μια φτωχή οικογένεια του Μισισιπή, η Όπρα έχει καταφέρει να αποκτήσει μια τεράστια περιουσία που ξεπερνά τα 2,7 δις δολάρια, ενώ η θέση της στον κατάλογο των διάσημων γυναικών με μεγάλη επιρροή είναι πολύ ψηλά στον κατάλογο.

    Η βασίλισσα της μικρής οθόνης είναι ένθερμη υποστηρίκτρια του πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα για τον οποίο εργάστηκε σε όλη την προεκλογική εκστρατεία.

    Δεν αποκάλυψε τα μελλοντικά της σχέδια αλλά λέγεται ότι πρόκειται να αποκτήσει το δικό της τηλεοπτικό κανάλι που θα ονομάσει ΟWN (από τα αρχικά του ονόματός της) που πρόκειται να εκπέμψει για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2011, το οποίο σύμφωνα με του "Τάιμς της Νέας Υόρκης" δεν θα εκπέμπει καθημερινά.

    Είδηση: 29826

    [14] Ένοπλη επίθεση με νεκρό και τραυματίες στο Παρίσι

    Παρασκευη, 20 11 2009 16:59

    Τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό δύο άλλων, προκάλεσε ένας άνδρας άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο σήμερα το απόγευμα εναντίον ενός αυτοκινήτου κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Gare du Nord, όπως έγινε γνωστό από πηγές της αστυνομίας.

    Πιο συγκεκριμένα, από τους τρεις επιβαίνοντες -που χτυπήθηκαν στο αυτοκίνητο από τα πυρά- ο εις εξ αυτών τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε.

    Ο δεύτερος επιβάτης είναι βαριά τραυματισμένος και ο τρίτος ελαφρά.

    Ο δράστης -μετά την ένοπλη αυτή επίθεση- τράπηκε σε φυγή.

    Η αστυνομία πιστεύει ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, γεγονός που είναι "αρκετά σπάνιο με το φως της ημέρας" στην γαλλική πρωτεύουσα, πρόσθεσε πηγή της αστυνομίας.

    Είδηση: 29820

    [15] Στη Γερμανίδα Χέρτα Μίλερ το Νόμπελ Λογοτεχνίας

    Πεμπτη, 08 10 2009 16:21

    Στη Γερμανίδα Χέρτα Μίλερ απονέμεται το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2009, ανακοίνωσε η Σουηδική Ακαδημία, η οποία αιτιολογώντας την απόφασή της αναφέρει ότι η συγγραφέας, "με την πυκνότητα της ποίησής της και την ειλικρίνεια της πρόζας της, σκιαγραφεί το σύμπαν των στερημένων".

    Η Χέρτα Μίλερ είναι μυθιστοριογράφος, ποιήτρια και δοκιμιογράφος και στο έργο της περιγράφει τις συνθήκες ζωής κάτω από το καθεστώς του Νικολάε Τσαουσέσκου.

    Γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου του 1953 στο γερμανόφωνο χωριό Νίτσκιντορφ της Ρουμανίας, κοντά στην Τιμισοάρα και το 1987 μετανάστευσε στη Δυτική Γερμανία με τον σύζυγό της, συγγραφέα Ρίχαρντ Βάγκνερ, καθώς στη Ρουμανία δεν της επέτρεπαν να εκδόσει τα έργα της, στα οποία επέκρινε ανοικτά το ολοκληρωτικό καθεστώς, όπως διευκρινίζει η Σουηδική Ακαδημία.

    Η Μίλερ έζησε από κοντά τη διαβόητη μυστική αστυνομία του Τσαουσέσκου Securitate όταν στα τέλη της δεκαετίας του '70 εργάσθηκε ως μεταφράστρια σε ένα εργοστάσιο και αρνήθηκε να γίνει πληροφοριοδότης.

    Το πρώτο της μυθιστόρημα ήταν "Η Συνάντηση"το 1997, ενώ είχε προηγηθεί μία συλλογή διηγημάτων το 1982, με την οποία πρωτοεμφανίστηκε.

    Άλλα της μυθιστορήματα είναι "Η αλεπού ήταν κιόλας ο κυνηγός", "Το Ζώο της Καρδιάς", ενώ στα ελληνικά κυκλοφορεί το "Μετέωροι Ταξιδιώτες".

    Το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 10 εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (980.000 ευρώ).

    "Έκπληκτη" η νικήτρια, "ικανοποιημένος" ο Γκίντερ Γκρας

    Η Γερμανίδα συγγραφέας Χέρτα Μίλερ δηλώνει "έκπληκτη" που της απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας και ότι "δεν μπορεί να το πιστέψει", σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε ο εκδότης της.

    "Είμαι έκπληκτη και δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω. Δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο προς το παρόν", δήλωσε η Μίλερ σε ανακοίνωση Τύπου που έγινε γνωστή μέσω του εκδοτικού της οίκου Καρλ Χάνσερ, με έδρα το Μόναχο.

    Ο κόσμος των γραμμάτων της Γερμανίας είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη νίκη της ρουμανικής καταγωγής Μίλερ.

    Ο Γερμανός συγγραφέας Γκίντερ Γκρας, που έχει και ο ίδιος κερδίσει Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1999, δήλωσε "εντυπωσιασμένος και πολύ χαρούμενος, γιατί πρόκειται για μία πολύ καλή συγγραφέα".

    "Παραδέχομαι ότι προτιμούσα τον Αμος Οζ, αλλά πρέπει να υπογραμμίσω ότι η Επιτροπή Νόμπελ πήρε μια πού σωστή απόφαση", πρόσθεσε ο Γκρας.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 28351

    [16] Προς διαπραγμάτευση η αλιευτική πολιτική

    Παρασκευη, 20 11 2009 15:50

    Αντικείμενο διαπραγμάτευσης και συζήτησης από κοινού με το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα αποτελέσει, σύμφωνα με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η αλιευτική πολιτική που βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

    Είδηση: 29816

    [17] Ληστεία σε χρηματαποστολή στο Γαλάτσι

    Παρασκευη, 20 11 2009 14:48

    Ενέδρα στους υπαλλήλους χρηματαποστολής, οι οποίοι μετέφεραν χρήματα στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή του Γαλατσίου έστησαν δύο νεαροί κακοποιοί οι οποίοι χτύπησαν τον ένα από του υπαλλήλους και του αφαίρεσαν μεταλλικό κουτί με άγνωστο ποσό.

    Συγκεκριμένα, η ληστεία σημειώθηκε στις 12:30, όταν οι δύο δράστες πλησίασαν τους υπαλλήλους της ιδιωτικής εταιρείας παροχής ασφαλείας που μόλις είχαν βγει από το θωρακισμένο όχημα και μετέφεραν χρήματα στο υποκατάστημα της ΕΤΕ που βρίσκεται στην οδό Παπαφλέσσα 61.

    Ο ένας από αυτούς που ήταν οπλισμένος με πιστόλι, χτύπησε τον υπάλληλο της χρηματαποστολής με την λαβή του όπλου του στο κεφάλι και του άρπαξε ένα κουτί με χρήματα.

    Ακολούθως, επιβιβάστηκε σε μία μοτοσικλέτα που τον περίμενε συνεργός του με την οποία εξαφανίστηκαν.

    Είδηση: 29813

    [18] Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ:«Κανείς δεν διανοείται την επόμενη μέρα να διαταράξει την ενότητα και την συνοχή της παράταξης.»

    Παρασκευη, 20 11 2009 14:15

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια και τον Τάκη Σαράντη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Νομίζω ότι το ζητούμενο για εσάς είναι η ερχόμενη Κυριακή, ή η ερχόμενη Δευτέρα;»

    Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: « Το μεγάλο ζητούμενο είναι η ερχόμενη Δευτέρα. Η επομένη μέρα από την εκλογή του νέου αρχηγού, εγώ ψηφίζω πάνω από όλα και πριν από όλα την ενότητα. Κανείς δεν διανοείται την επόμενη μέρα να διαταράξει την ενότητα και την συνοχή της παράταξης. Η ΝΔ είναι ένα κόμμα με παραταξιακή συνείδηση, με αξίες, μπορεί να υπάρχουν διαφοροποιήσεις μέσα στους κόλπους ως προς τις επιλογές μας, στην αναμέτρηση για την εκλογή του νέου αρχηγού. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει κάποιος που θα διανοηθεί να τραυματίσει την ενότητα και την συνοχή της παράταξης.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Είμαστε στο τέλος και ξαφνικά προκύπτει μια συζήτηση για τα golden boys, προκύπτει τώρα συζήτηση για το αν θα πρέπει να γίνει debate. Εσείς τι άποψη έχετε;»

    Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: « Δεν γίνεται και κανένας πόλεμος εμφύλιος στη ΝΔ. Οι διαφωνίες που εκδηλώνονται είναι απολύτως θεμιτές. Στο ΠΑΣΟΚ υπήρξε υποψήφιος ο οποίος έκανε επίθεση στο ανθυποψήφιό του και αναρωτήθηκε με τι οικονομικούς πόρους εξασφαλίζει το επίπεδο ζωής και δραστηριότητας το οποίο παρουσιάζει. Τέτοια χτυπήματα κάτω από τη ζώνη δεν έχουν υπάρξει στη ΝΔ και δεν θα υπάρξουν. Είναι επιπέδου η πολιτική αναμέτρηση στη ΝΔ, διεξάγεται με πολιτικά χαρακτηριστικά.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Για το debate;»

    Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: « Θεωρώ πολύ θετική την άποψη που διατυπώνει ο Αντώνης Σαμαράς ότι αυτή την ώρα η διεξαγωγή του debate το οποίο ζητάει η κα Ντόρα Μπακογιάννη, όχι μόνο δεν θα έχει θετικό αποτέλεσμα για τη συνολική εικόνα της παράταξης, αλλά θα δράσει εντελώς διχαστικά για τον κόσμο της ΝΔ. Είναι θέμα και timing και διαδικασίας. Θα πρέπει να προσέχουμε τον διαχωρισμό, τον διχασμό και την έριδα στο εμφύλιο πεδίο.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Να σας διαβάσω τι λέει η κα Μπακογιάννη. «Η λύση για να γίνει ξανά δυνατή η ΝΔ είναι μία, διεύρυνση και προς τα δεξιά και προς το κέντρο. Άνοιγμα και στην κοινωνία.» Αυτό ειπώθηκε και ως καρφί ότι δεν λέει το ίδιο ο κος Σαμαράς.»

    Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: « Ακριβώς, ο κος Σαμαράς λέει το ίδιο, αλλά το επιχειρεί με ένα διαφορετικό τρόπο. Λέει ότι πρώτα θα επανασυσπειρώσω τον κόσμο της ΝΔ, στη συνέχεια θα προχωρήσω στη διεύρυνση. Πρώτα θα μαζέψω τα μέλη της δικής μου οικογένειας που έχουν σκορπίσει και μετά θα χτυπήσω την πόρτα του γείτονα. Και έχει δίκιο.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Παρά ταύτα το γείτονα τον περιμένετε να έρθει να ψηφίσει.»

    Είδηση: 29810

    [19] Ανάγκη η ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

    Παρασκευη, 20 11 2009 13:54

    Για τα αποτελέσματα της άτυπης συνόδου στο Μάλμε της Σουηδίας που είχε αντικείμενο την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την ανάγκη ανάπτυξης του τομέα στη χώρα μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος τόνισε ότι είναι " κρίσιμος τομέας για την ανάπτυξη της χώρας, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που χρήζει μεγάλων αλλαγών".

    Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι δεν είναι έτοιμος ακόμη να μιλήσει λεπτομερώς για την κατάσταση που υπάρχει στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αλλά παρατήρησε ότι σήμερα επικρατεί "μια πανσπερμία δράσεων, φορέων, προγραμμάτων κλπ που είναι άγνωστο αν υπάρχει συνεννόηση μεταξύ τους ή γνωρίζει τί κάνει ο ένας φορέας και τι ο άλλος".

    Επίσης, ο υπουργός χαρακτήρισε σημαντικά τα αποτελέσματα της συνόδου στο Μάλμε καθώς ομόφωνα υιοθετήθηκε η διακήρυξη με ορίζοντα το 2015 από τις εθνικές αντιπροσωπείες και η οποία θέτει στόχους τόσο για τις εθνικές κυβερνήσεις όσο και για τη συνεργασία των κρατών μελών αλλά και τη σχετική πολιτική που καλείται να σχεδιάσει η ΕΕ στο επόμενο πρόγραμμα δράσης.

    Ιδιαίτερα έμφαση δίνεται στην ανάγκη να παρέχονται υπηρεσίες προσανατολισμένες και σχεδιασμένες με κριτήριο τις ανάγκες των χρηστών, στη συνεργασία των επιχειρήσεων της κοινωνίας των πολιτών αλλά και μεμονωμένων πολιτών, για την ανάπτυξη των υπηρεσιών και στην ανάγκη να ενισχυθεί η διαφάνεια των διοικητικών διαδικασιών.

    Επίσης, η διακήρυξη θέτει ως στόχο για τις εθνικές διοικήσεις να διευκολύνουν την ίδρυση και τη λειτουργία των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της ενιαίας αγοράς, να δημιουργήσουν συνθήκες ώστε οι ευρωπαίοι πολίτες να μπορούν να σπουδάζουν, να εργάζονται, να διαμένουν ή να ζουν ως συνταξιούχοι σε οποιοδήποτε κράτος μέλος, χωρίς προβλήματα και εμπόδια, και να δημιουργήσουν διασυνοριακές υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

    Τέλος στην κοινή διακήρυξη των υπουργών υπογραμμίζεται έντονα η συμβολή της προώθησης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τόσο για την οικονομία όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας.

    Είδηση: 29809

    [20] Απόφαση του ΣτΕ ανοίγει τα κλειστά επαγγέλματα

    Παρασκευη, 20 11 2009 12:36

    Το πράσινο φως για την απελευθέρωση των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καύσιμων, αλλά και τη χορήγηση νέων άδειων φορτηγών αυτοκίνητων Δημόσιας Χρήσης δίνει το 4ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικούς τους περιορισμούς έκδοσης των αδειών τους και την απαγόρευση μετατροπής τους σε βυτιοφόρα. Το θέμα θα κριθεί ωστόσο από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

    Είδηση: 29807

    [21] Απολογήθηκε ο Ριζάι

    Παρασκευη, 20 11 2009 11:54

    Απολογούνται από το πρωί στον ανακριτή ο Αλκέτ Ριζάι, η σύντροφός του και το ζευγάρι που συνελήφθη μαζί τους κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή Σούλι, στον Μαραθώνα. Η γνωστή ως "Σούλα", σύντροφος του Αλκέτ Ριζάι, αρνήθηκε ουσιαστικά να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή, κάνοντας χρήση του δικαιώματος της σιωπής. Ο Αλκέτ Ριζάι στην απολογία του πήρε πάνω του την ευθύνη για την απόδραση - αρνήθηκε όμως να πει λεπτομέρειες για τον τρόπο που σχεδιάστηκε, αλλά και για τα άτομα που βοήθησαν. Υποστήριξε εξάλλου ότι τα όπλα τα είχε για τη δική του ασφάλεια. Η διαδικασία συνεχίζεται με τις απολογίες των υπολοίπων συλληφθέντων.

    Είδηση: 29803

    [22] Πολιτικές διαστάσεις στη δολοφονία του τρανσέξουαλ

    Παρασκευη, 20 11 2009 15:35

    Πολιτικές προεκτάσεις φαίνεται να παίρνει η δολοφονία ενός τρανσέξουαλ που βρέθηκε απανθρακωμένος στο μικρό διαμέρισμα στο οποίο ζούσε στο κέντρο της Ρώμης, αφού όπως αναφέρεται το πρηγούμενο διάστημα διατηρούσε σχέσεις με τον πρώην κυβερνήτη της Ρώμης Πιέρο Μαράτσο.

    Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία της Ιταλικής πρωτεύουσας, σε δολοφονία οφείλεται, πιθανότατα, ο θάνατος ενός βραζιλιάνου τρανσέξουαλ, το απανθρακωμένο πτώμα του οποίου βρέθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο διαμέρισμά του στη Ρώμη.

    Και αυτό γιατί στο υπόγειο στο οποίο ζούσε βρέθηκε εύφλεκτο υλικό, o υπολογιστής ήταν κατεστραμμένος, μέσα σε λεκάνη με νερό, ενώ, πριν τέσσερις ημέρες, άγνωστοι είχαν κλέψει το κινητό του τρανσέξουαλ, ο οποίος ήταν γνωστός με το όνομα Μπρέντα.

    Η Μπρέντα, τους περασμένους μήνες είχε ερωτικές συναντήσεις, μαζί με άλλον έναν τρανσξέουαλ, τη Ναταλί, με τον πρώην κυβερνήτη της Ρώμης Πιέρο Μαράτσο, ο οποίος παραιτήθηκε στις 27 Οκτωβρίου.

    Η εισαγγελία της Ρώμης, έκανε ήδη γνωστό ότι θα ξεκινήσει έρευνα για ανθρωποκτονία.

    Πάντως, πολλά είναι τα ύποπτα στοιχεία που συνθέτουν την ιστορία. Ο Μαράτσο φέρεται να έπεσε θύμα εκβιασμού τεσσάρων καραμπινιέρων, που είχαν τραβήξει βίντεο με τον πρώην κυβερνήτη της Ρώμης, μέσα στο σπίτι της Ναταλί.

    Ακόμη, πριν τέσσερις μήνες, πέθανε από καρδιακή προσβολή, ένας διακινητής ναρκωτικών, ο οποίος, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ιταλικός Τύπος, προμήθευε με κοκαΐνη τους δύο τρανσέξουαλ και είχε βοηθήσει τους καραμπινιέρους να αποκτήσουν το επίμαχο βίντεο.

    Μέχρι τώρα, δεν έχει εξακριβωθεί αν εκτός από το πρώτο, υπάρχει και άλλο βίντεο, στο οποίο μπορεί να εμφανίζεται και πάλι ο Μαράτσο. Επίσης, υπάρχει βάσιμη υποψία ότι η Μπρέντα, είχε ερωτικές σχέσεις και με πολλά άλλα διάσημα πρόσωπα. Οι ανακριτές, θα πρέπει να ανακαλύψουν ποιος μπορεί να είχε συμφέρον να την "εξοντώσει" και για ποιο λόγο.

    Οι δικηγόροι του Μαράτσο, ζήτησαν να παρασχεθεί αστυνομική φύλαξη στη δεύτερη τρανσέξουαλ, Ναταλί, διότι θεωρούν ότι μπορεί να κινδυνεύει άμεσα η ζωή της.

    Είδηση: 29815

    [23] Α. Λοβέρδος: Γόνιμος διάλογος για το ασφαλιστικό

    Παρασκευη, 20 11 2009 12:28

    Για γόνιμο και αποτελεσματικό διάλογο έκανε λόγο ο υπουργός εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στον κοινωνικό διάλογο που αρχίζει τη Δευτέρα για το ασφαλιστικό. Οι δηλώσεις του κ. Λοβέρδου, έγιναν στο περιθώριο του 29ου συνεδρίου της ΟΤΟΕ, που άρχισε το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Παράλληλα, η ΓΣΕΕ ζητά την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης που αφορούν τα όρια ηλικίας των γυναικών και πόρους για τα ασφαλιστικά ταμεία.

    Το 29ο συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 22/11 με την εκλογή της νέας Διοίκησης του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων και των αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ: "Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή όχι μόνο για τους Τραπεζοϋπαλλήλους στις Τράπεζες αλλά για όλους τους μισθωτούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα.

    Είδηση: 29805

    [24] Έκθεση αφιερωμένη στον σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο

    Παρασκευη, 20 11 2009 12:51

    Έκθεση αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα δημιουργό της 7ης τέχνης, Νίκο Κούνδουρο, οργανώνεται από το Μουσείο Μπενάκη, την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Μουσείο Γουναρόπουλου απο σήμερα, 20 Νοεμβρίου. Η έκθεση, που ονομάστηκε από τον ίδιο τον Νίκο Κούνδουρο, "stop carre", με την ελπίδα πως ο αναγνώστης θα θελήσει να πατήσει κάποιο αόρατο κουμπί και να βάλει σε κίνηση τις εικόνες που παρουσιάζονται ακίνητες στους τοίχους ενός φιλόξενου μουσείου, πραγματοποιείται σε τρεις χώρους στην Αθήνα, το Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο της οδού Πειραιώς (20 Νοεμβρίου- 6 Δεκεμβρίου), την Ταινιοθήκη της Ελλάδος (1-31 Δεκεμβρίου), και το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου (25 Νοεμβρίου- 16 Ιανουαρίου 2010).

    Η έκθεση "stop carre" φιλοξενεί φωτογραφίες επεξεργασμένες, έτσι ώστε, ξεπερνώντας το αρχικό μέγεθος των 35mm του κινηματογραφικού negatif, να αποτελούν αυτόνομα έργα φωτογραφικής τέχνης.

    Στο πλαίσιο του αφιερώματος στο Μουσείο Μπενάκη θα προβληθούν για πρώτη φορά τρεις ταινίες του Νίκου Κούνδουρου, βασισμένες σε κλασικά θεατρικά έργα.

    Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει, με αφορμή την έκθεση φωτογραφιών "stop carre", ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στην ασπρόμαυρη περίοδο του δημιουργού, που θα διαρκέσει από την 1η έως τις 31 Δεκεμβρίου 2009.

    Η έκθεση στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου θα περιλαμβάνει, εκτός από τις φωτογραφίες, και κοστούμια από έργα του Νίκου Κούνδουρου, καθώς και προβολές ταινιών, κάποιες από τις οποίες παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο πλαίσιο του αφιερώματος. Η συγκεκριμένη έκθεση θα διαρκέσει από 25 Νοεμβρίου 2009 έως 16 Ιανουαρίου 2010.

    Την έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη συνοδεύει ένα λεύκωμα, αφήνοντας την επιλογή του θεατή να προεκτείνει τον χρόνο μιας σχετικά σύντομη επίσκεψης στο μουσείο, ξαναβρίσκοντας μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου το φανταστικό ταξίδι της εικόνας παγιδευμένης από τα μικρά ή μεγάλα συμβατικά σχήματα.

    Είδηση: 29808


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 21 November 2009 - 9:53:11 UTC