Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-11-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διεκδικητές της προεδρίας της ΝΔ
  • [02] Ανησυχία για τη μετάλλαξη του ιού
  • [03] Νέα πολύνεκρη έκρηξη σε ορυχείο της Κίνας
  • [04] Στην Αλβανία ο Δρούτσας για τις διμερείς και ευρωπαϊκές σχέσεις της Αλβανίας
  • [05] Ένταση και πάλι στις σχέσεις Βενεζουέλας-Κολομβίας
  • [06] Ο Παπανδρέου προεδρεύει του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς
  • [07] Στην παιδική ανήλικη εργασία στηρίζεται η ανάπτυξη της Ινδίας
  • [08] Εγγύηση για την έρευνα και την διάσωση στο Αιγαίο η Ελλάδα

    [01] Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διεκδικητές της προεδρίας της ΝΔ

    Σαββατο, 21 11 2009 14:24

    Ψήφο με ψήφο φαίνεται ότι θα παιχτεί η εκλογή του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, όπως τουλάχιστον δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Οι υποψήφιοι συνεχίζουν την προεκλογική τους δραστηριότητα, με την Ντόρα Μπακογιάννη να μιλάει το απόγευμα στην Κοζάνη, τον Αντώνη Σαμαρά στα Τρίκαλα και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη στην Αλεξανδρούπολη. Την ίδια ώρα, ο Μιχάλης Λιάπης εξαπέλυε σφοδρή επίθεση στην Ντόρα Μπακογιάννη με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ο Κόσμος του Επενδυτή". «Ουδετερότητα στον δεύτερο γύρο», ήταν το μήνυμα που έστειλε και πάλι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

    Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διεκδικητές της προεδρίας της ΝΔ με τις μετρήσεις να δείχνουν ότι η εκλογή θα παιχτεί ψήφο με ψήφο.

    Τι λένε οι δημοσκοπήσεις; Σε μέτρηση της εταιρείας ΜΑΡΚ που δημοσιεύεται στην Ημερησία του Σαββάτου, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 44,4% έναντι 41% της Ντόρας Μπακογιάννη και 10,1% του Παναγιώτη Ψωμιάδη στον πρώτο γύρο και μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ που θα πάρουν μέρος στην διαδικασία.

    Στον δεύτερο γύρο ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει 50,1% και η κ. Μπακογιάννη 45,4%.

    Προβάδισμα της Ντόρας Μπακογιάννη με 46,3% έναντι 45% του Αντώνη Σαμαρά και 5,7% του Παναγιώτη Ψωμιάδη, δείχνει η FOCUS στον πρώτο γύρο στην μέτρηση για την Απογευματινή.

    Στον δεύτερο γύρο η Ντόρα Μπακογιάννη συγκεντρώνει 51,9% και ο Αντώνης Σαμαράς 46,1%.

    Επίθεση Λιάπη Βολές εναντίον της Ντόρας Μπακογιάννη εκτόξευσε από την εφημερίδα «Ο κόσμος του επενδυτή», ο Μιχάλης Λιάπης που είχε συγκρουστεί ανοιχτά με τον Κώστα Καραμανλή για τις πρόωρες εκλογές. «Το κόμμα αυτό δεν μπορεί να έχει στην ηγεσία προσωπικότητα που να εκφράζει έναν υπέρμετρο ατλαντισμό και έναν ανεπίκαιρο -πια- νεοφιλελευθερισμό, που να διατηρεί στενές διαπροσωπικές σχέσεις με τα συμφέροντα και προνομιακές σχέσεις με τα διαπλεκόμενα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπως και να προέρχεται και από πολιτικό τζάκι!» δήλωσε με ιδιαίτερη έμφαση στο καυστικό του αυτό σχόλιο ο Μιχάλης Λιάπης.

    Το απόγευμα η Ντόρα Μπακογιάννη μιλά στην Κοζάνη, ο Αντώνης Σαμαράς στα Τρίκαλα και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στην Αλεξανδρούπολη.

    Δηλώσεις περί του debate Για πολιτικό reality που θα έβλαπτε τη ΝΔ, έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό και υπογράμμισε ότι αντίπαλός του είναι η ηττοπάθεια των οπαδών και όχι οι συνυποψήφιοί του.

    Η Ντόρα Μπακογιάννη εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, επειδή δεν αποδέχθηκε την πρότασή της για τηλεοπτικό debate, λέγοντας με έμφαση -μεταξύ άλλων- ότι «Κάποιοι φοβούνται να συζητήσουν τα ουσιαστικά προβλήματα και προτιμούν τον μονόλογο!».

    «Όσοι προτιμούν τον εμφύλιο, δεν αντιλαμβάνονται ότι ούτε οι "ντορικοί", ούτε οι "σαμαρικοί" από μόνοι τους δεν πρόκειται ποτέ να δουν κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά από την πλευρά του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

    Είδηση: 29833

    [02] Ανησυχία για τη μετάλλαξη του ιού

    Σαββατο, 21 11 2009 17:51

    Νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση της νέας γρίπης προκαλεί η μετάλλαξη του ιού στη Νορβηγία. Παρά τη μετάλλαξη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, διευκρινίζει ότι ο ιός παραμένει "ευαίσθητος" στα αντιικά φάρμακα και οι μελέτες δείχνουν πως τα εμβόλια που είναι διαθέσιμα προσφέρουν προστασία. Στην Ελλάδα, κι ενώ τα κρούσματα αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς-διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται ακόμη τρεις ασθενείς μεταξύ τους κι ένα εντεκάχρονο κοριτσάκι. Την ίδια ώρα, δεκάδες τμήματα σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διακόπτουν τη λειτουργία τους για επτά ημέρες ενώ από τη Δευτέρα ξεκινά ο εμβολιασμός των ειδικών ομάδων πληθυσμού, ηλικίας άνω των έξι μηνών.

    "Όπλο το εμβόλιο"

    "Το εμβόλιο παραμένει αποτελεσματικό χάρη στα ανοσοενισχυτικά που περιέχει, παρά τη διαπίστωση ότι ο ιός H1N1 παρουσίασε μετάλλαξη σε τρία περιστατικά στη Νορβηγία" Διευθυντής υπηρεσιών Υγείας Γαλλίας

    Ξεκινά τη Δευτέρα ο εμβολιασμός των ειδικών ομάδων πληθυσμού με χρόνια νοσήματα από την ηλικία 6 μηνών και άνω, των αιμοδοτών και των ατόμων που φροντίζουν βρέφη ηλικίας κάτω των 6 μηνών.

    Επίσης, θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ο εμβολιασμός των επαγγελματιών υγείας.

    Όσον αφορά στη μετάλλαξη που διαπιστώθηκε σε τρία περιστατικά στη Νορβηγία, ο διευθυντής των υπηρεσιών Υγείας της Γαλλίας, δήλωσε ότι το εμβόλιο παραμένει αποτελεσματικό χάρη στα ανοσοενισχυτικά που περιέχει.

    " Επειδή φοβηθήκαμε μία τέτοια μετάλλαξη, φροντίσαμε ορισμένος αριθμός εμβολίων να περιέχει ανοσοενισχυτικά, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσθούν ενδεχόμενες μεταλλάξεις ", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντιντιέ Ουσέν και πρόσθεσε ότι αυτή η μετάλλαξη είναι "ανησυχητική", διότι "μπορεί να επιτρέψει στον ιό να εγκατασταθεί σε μεγαλύτερο βάθος των πνευμόνων και να προκαλέσει μία πιο σοβαρή πνευμονοπάθεια".

    Παρόλα αυτά, διευκρίνισε, δεν πρόκειται για ένα γονίδιο με γνωστή επιθετικότητα και επομένως δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας.

    Αυξάνονται οι ασθενείς στις εντατικές

    Στη χώρα μας, μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν τις τελευταίες ώρες τα κρούσματα της νέας γρίπης με τέσσερα νέα σοβαρά περιστατικά να έχουν εκδηλωθεί σε λιγότερο από 24 ώρες, ανεβάζοντας έτσι σε 17 τον αριθμό των νοσηλευόμενων σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

    Είδηση: 29834

    [03] Νέα πολύνεκρη έκρηξη σε ορυχείο της Κίνας

    Σαββατο, 21 11 2009 12:02

    Στη επαρχία Χαϊλονγκτζιάνγκ, στην βορειοανατολική Κίνα, 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τους υπευθύνους των σωστικών συνεργείων και άλλοι 66 ανθρακωρύχοι παραμένουν παγιδευμένοι στις στοές του ανθρακωρυχείου από έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα, η οποία αποδίδεται σε διαφυγή φυσικού αερίου και έγινε την ώρα που 528 ανθρακωρύχοι βρίσκονταν εντός των στοών και τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες για τη διάσωσή τους. Τουλάχιστον 29 ανθρακωρύχοι νοσηλεύονται με τραύματα και με την κατάστασή τους να χαρακτηρίζεται ως σοβαρή, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

    Τα δυστυχήματα στα κινεζικά ορυχεία -ειδικά στα ανθρακωρυχεία- είναι ένα συχνό φαινόμενο και σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές, που χαρακτηρίζονται ως υποτιμημένες από ειδικούς και οργανώσεις, πλέον των 3.200 ανθρώπων έχασαν την ζωή τους μόνο την περσινή χρονιά.

    Πιο συγκεκριμένα, η έκρηξη σημειώθηκε την νύκτα της Παρασκευής προς Σάββατο, στις 02:30 τοπική ώρα [20:30 την Παρασκευή, ώρα Ελλάδας], ενώ 528 άνθρωποι εργάζονταν στο ορυχείο του ομίλου Λόνγκμεϊ, [που βρίσκεται περίπου 12 χιλιόμετρα από τη Χεγκάνγκ, στην επαρχία Χαϊλονγκτζιάνγκ], οι 389 εκ των οποίων εργαζομένων κατάφεραν να βγουν από το ορυχείο.

    Στην περιοχή μετέβη εσπευσμένως, για να διευθύνει τις επιχειρήσεις διάσωσης, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κίνας, Ζανγκ Ντετζιάνγκ, σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

    Η ραγδαία αυξανόμενη ζήτηση και τα ανεπαρκή μέτρα ασφάλειας έχουν καταστήσει τα ορυχεία της Κίνας τα πιο θανάσιμα στον κόσμο τα τελευταία χρόνια και οι προσπάθειες της κυβέρνησης να διορθωθεί η κατάσταση δεν φαίνεται να απέφεραν καρπούς.

    Είδηση: 29829

    [04] Στην Αλβανία ο Δρούτσας για τις διμερείς και ευρωπαϊκές σχέσεις της Αλβανίας

    Σαββατο, 21 11 2009 10:59

    Η ενίσχυση των διμερών σχέσεων και η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας βρέθηκαν για άλλη μία φορά και πάλι στο επίκεντρο των συνομιλιών του αναπληρωτή υπουργού εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, με τον δήμαρχο Τιράνων και αρχηγό της αντιπολίτευσης της Αλβανίας Έντι Ράμα. Συζητήθηκαν ακόμη οι πολιτικές εξελίξεις στην Αλβανία και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων.

    Η Αλβανία είναι ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του κ. Δρούτσα στα Βαλκάνια, που σκοπό είχε την εντατικοποίηση των προσπαθειών της ελληνικής πρότασης για ένταξη των δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε. το 2014.

    «Η Ελλάδα υποστηρίζει ειλικρινά την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά, έχει σημασία να υπάρχει σεβασμό στην δημοκρατία, καθ' όλη την διάρκεια των διαδικασιών!» δήλωσε με έμφαση ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών στα Τίραν, μετά την συνάντηση που είχε με τον Έντι Ράμα.

    Αξιοσημείωτο είναι το ότι η εν λόγω ελληνική πρωτοβουλία χαιρετίστηκε από τις πολιτικές ηγεσίες της Σερβίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Μυροβουνίου και της Αλβανίας.

    Μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, ανέφερε το ότι «Γέφυρα φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας αποτελούν οι Αλβανοί οικονομικοί μετανάστες που ζουν στη χώρα μας.», κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με την πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας κατά την περιοδεία που πραγματοποιεί σε βαλκανικές χώρες, ο Έλληνας Υπ.ΕΞ.

    Είδηση: 29828

    [05] Ένταση και πάλι στις σχέσεις Βενεζουέλας-Κολομβίας

    Σαββατο, 21 11 2009 13:37

    Ένταση επικρατεί και πάλι στις σχέσεις μεταξύ της Βενεζουέλας και της Κολομβίας. Αιτία, η καταστροφή δύο συνοριακών πεζογεφυρών, από στρατιώτες της Βενεζουέλας. Από την μία πλευρά ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, χαρακτήρισε τις πεζογέφυρες ως «παράνομες» και από την άλλη η Κολομβία, θεωρεί την καταστροφή των γεφυρών αυτών ως «επιθετική» πράξη και έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της σε κατάσταση «υψίστου συναγερμού».

    Σε όξυνση βρίσκονται, λοιπόν και πάλι οι σχέσεις δύο γειτονικών χωρών στην Λατινική Αμερική. Η διαταγή που έλαβαν και εκτέλεσαν οι στρατιώτες της Βενεζουέλας, να καταστρέψουν δύο πεζογέφυρες στην επαρχία Τακίρα, στην μεθόριο της χώρας με την Κολομβία, πυροδοτεί την νέα ένταση,

    «Προ πάντων ηρεμία, προ πάντων σοφία, και ας μην εκθέσουμε τους εαυτούς μας σε προκλήσεις, επειδή γνωρίζουμε ότι στα σύνορα υπάρχουν κάποιες δυνάμεις που έχουν την πρόθεση να προκαλέσουν. Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε πάση θυσία!», είπε με νόημα ο υπουργός αμύνης της Κολομβίας Γκαμπριέλ Σίλβα.

    Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, έσπευσε να επεξηγήσει δηλώνοντας ότι «Οι πεζογέφυρες, ήταν παράνομες, επειδή χρησιμοποιούνταν από λαθρέμπορους για την μεταφορά ναρκωτικών από την Κολομβία στην Βενεζουέλα, πετρελαίου από τη Βενεζουέλα στην Κολομβία και διακίνηση άλλων λαθραίων.

    Επίσης, χαρακτήρισε την επιχείρηση καταστροφής των πεζογεφυρών «επιχείρηση ρουτίνας» και διαβεβαίωσε ότι οι Αρχές της χώρας του θα συνεχίσουν να καταστρέφουν τέτοιες παράνομες διόδους. Δεν παρέλειψε δε, να κατηγορήσει την γειτονική Κολομβία ότι διεξάγει «επιχείρηση προπαγάνδας» για να εμφανιστεί η Βενεζουέλα ως επιτιθέμενη.

    «Οι Ευρωπαίοι θα σκεφτούν, ασφαλώς, ότι ο Τσάβες διέταξε την καταστροφή μίας γέφυρας σαν εκείνη του Μπρούκλιν ή την άλλη... πώς την λένε; Την Γκόλντεν Γκέιτ. Λοιπόν, ο Τσάβες ανατινάζει γέφυρες...», δήλωσε με έμφαση ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.

    Πάντως, η Κολομβία μετά από πεντάωρης διάρκειας συνεδρίαση του «Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας» στην παραμεθόρια πόλη Αράουκα, έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της σε κατάσταση «υψίστου συναγερμού» και δηλώνει ότι αν δεχτεί κάποια επίθεση είναι «έτοιμη να αμυνθεί»! Μάλιστα, έσπευσε να χαρακτηρίσει την καταστροφή των γεφυρών «επιθετική» πράξη, που στρέφεται εναντίον του άμαχου πληθυσμού.

    Είδηση: 29832

    [06] Ο Παπανδρέου προεδρεύει του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

    Σαββατο, 21 11 2009 12:14

    Στον Άγιο Δομίνικο θα βρίσκεται το επόμενο τριήμερο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γ. Παπανδρέου προκειμένου να προεδρεύσει της συνεδρίασης του «Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς», με την ιδιότητα του προέδρου της. Το θέμα του εν λόγω συμβουλίου είναι διατυπώνεται με τον τίτλο του, ο οποίος είναι «Σε κρίσιμη καμπή για ένα βιώσιμο μέλλον: Οι προτάσεις των Σοσιαλδημοκρατών».

    Τα θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες του εν λόγω συμβουλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 22 ως τις 24 Νοεμβρίου στο [Santo Domingo / Δομινικανή Δημοκρατία], είναι η διεθνής οικονομική κρίση και η κλιματική αλλαγή, θέματα επί των οποίων το συμβούλιο θα διαμορφώσει την τελική πρόταση της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» προς την «Συνδιάσκεψη για το περιβάλλον» της Κοπεγχάγης.

    Είδηση: 29830

    [07] Στην παιδική ανήλικη εργασία στηρίζεται η ανάπτυξη της Ινδίας

    Σαββατο, 21 11 2009 12:52

    Στην τρίτη θέση -παγκοσμίως- στην παραγωγή βαμβακιού κατόρθωσε να ανέβει μέσα σε λίγα χρόνια η Ινδία. Ωστόσο, πίσω από αυτή την εξέλιξη κρύβεται η απάνθρωπη εκμετάλλευση παιδιών, που πολλές φορές δεν ξεπερνούν την ηλικία των δέκα ετών! Τα ανήλικα αυτά παιδιά εργάζονται πάνω από 12 ώρες ημερησίως για μισθό που δεν ξεπερνάει τα 70 λεπτά του β¬!

    Η ζωή τους είναι προδιαγεγραμμένη από τη στιγμή που θα γεννηθούν, αφού τα φθηνά παιδικά εργατικά χέρια είναι η επιλογή των παραγωγών των βαμβακοφυτειών στην Ινδία.

    Ανήλικοι εργάζονται καθημερινά πάνω από 12 ώρες για να κερδίσουν μετά βίας 70 λεπτά του β¬.

    Βεβαίως, έτσι όπως είναι η κοινωνικοοικονομική κατάσταση του κόσμου, η κατάπτυστη αυτή εργασία καταλήγει να είναι -ίσως- η μοναδική λύση για να επιβιώσουν όπως και οι ίδιοι εξομολογούνται.

    Επίσης, με άλλη μία εγκληματική διαδικασία που ακολουθούν οι εν λόγω επιχειρηματίες καθιστούν τα παιδιά να γίνονται δέσμια των εργοδοτών τους, αφού τον πρώτο τους μισθό τον λαμβάνουν μόνο αφού κι αφ' όσον συμπληρώσουν τρεις μήνες εργασίας, ώστε έτσι να μην εγκαταλείπουν τα αφεντικά τους.

    Δεν είναι λίγες οι φορές που οι μικροί εργαζόμενοι πεθαίνουν πριν καν ενηλικιωθούν, εξ αιτίας του υποσιτισμού και των ασθενειών.

    Έτσι, οι έφηβοι είναι τα θύματα της παιδικής εργασίας στην χώρα που κατέχει την τρίτη θέση στην παραγωγή βαμβακιού στον κόσμο.

    Είδηση: 29831

    [08] Εγγύηση για την έρευνα και την διάσωση στο Αιγαίο η Ελλάδα

    Σαββατο, 21 11 2009 10:42

    Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερης διαρκείας διακλαδική άσκηση «Έρευνας & Διάσωσης» "ΙΩΝΑΣ - 09" στην ευαίσθητη και υψίστης πανευρωπαϊκής, αλλά και διεθνούς σημασίας περιοχή του κεντρο-ανατολικού Αιγαίου πελάγους, παρά την αιφνιδιαστική και υψηλής επικινδυνότητας παραβίαση του εναερίου χώρου της εν λόγω ασκήσεως από τουρκικά μαχητικά που -εν προκειμένω- τελούσαν υπό ΝΑΤΟϊκή διοίκηση.

    Η " ΤΑΜΣ / ΙΩΝΑΣ - 09" είναι αεροναυτική άσκηση μεσαίας κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνθηκε από το «Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης» [Γ.Ε.ΕΘ.Α.], με την συνδρομή των «Γενικών Επιτελείων Ναυτικού και Αεροπορίας» [Γ.Ε.Ν. & Γ.Ε.Α.], αλλά και με την ενεργή συμμετοχή του «Λιμενικού Σώματος». Σκοπός της ασκήσεως και εφέτος είναι κάθε φορά να παρουσιάζεται η ικανότητα αντίδρασης του συστήματος «Έρευνας & Διάσωσης» [Ε-Δ] και του βαθμού εκπαίδευσης των εμπλεκομένων -σε αυτήν- δυνάμεων.

    Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω άσκηση διεξήχθη στα ανοικτά της νοτίου Χίου και για την ακρίβεια, στην θαλάσσια περιοχή, καθώς και στον αντιστοίχως υπερκείμενο εναέριο χώρο του κεντρο-ανατολικού Αιγαίου, μεταξύ Χίου και Σάμου.

    Στην ΤΑΜΣ, εκτός του ΓΕΕΘΑ, των «Γενικών Επιτελείων» και των «Μειζόνων Επιχειρησιακών Σχηματισμών» [ΑΣ, ΑΤΑ, ΔΑΥ], συμμετείχε το «Λιμενικό Σώμα» με σκάφη του, καθώς και το «Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης» [ΕΚΣΕΔ].

    Οι ασκούμενοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δύο επεισόδια «Ε-Δ». Το μεν πρώτο αφορούσε στην Ε-Δ ατόμων τελούντα σε κίνδυνο στην θάλασσα μετά από αεροπορικό συμβάν και το δε δεύτερο, σε επιχείρηση «Ε-Δ» ατόμων εβρισκόμενα σε κίνδυνο μετά από ναυάγιο.

    Στην ΤΑΜΣ συμμετείχαν 1 Φρεγάτα [Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ] με ένα οργανικό ελικόπτερο, 2 Κανονιοφόροι, 1 Α/Φ C-130, 2 Ε/Π τύπου SAR, 2 ζεύγη Μαχητικών Α/Φ F-16, προσωπικό της ΔΥΚ και 31 ΜΕΕ.

    Είδηση: 29827


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 21 November 2009 - 17:51:54 UTC