Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-11-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Aρχίζει ο διάλογος για το Ασφαλιστικό
  • [02] Φιλιππίνες: Παραδόθηκε ο βασικός ύποπτος για τη σφαγή δεκάδων ανθρώπων
  • [03] Κινητοποιήσεις οικοδόμων, εργαζομένων σε ΧΥΤΑ και συμβασιούχων
  • [04] Κίνα: 108 οι νεκροί από την έκρηξη στο ορυχείο
  • [05] ΗΠΑ: Παραιτήθηκε υπεύθυνος του Πενταγώνου για το Γουαντάναμο
  • [06] Μεγάλη πυρκαγιά σε πολυκατοικία στο Λονδίνο
  • [07] Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων
  • [08] Νεκρός από πυρκαγιά στην Κηφισιά
  • [09] Τσάβες: Φονικό όπλο της Ουάσινγκτον το Ισραήλ
  • [10] Κ. ΚΙΛΤΙΔΗΣ « Εγώ μπήκα στη μάχη, όπως μπήκε και η κ. Μπακογιάννη και δώσαμε αυτή τη μάχη. Ο κ. Σαμαράς έδωσε κάποια μάχη σε αυτές τις
  • [11] Αιχμές και κόντρες στην τελική ευθεία
  • [12] Αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό στα Κάτω Πατήσια

    [01] Aρχίζει ο διάλογος για το Ασφαλιστικό

    Πεμπτη, 26 11 2009 10:02

    Ξεκίνησε επισήμως σήμερα ο διάλογος για το Ασφαλιστικό. Σε 9μελή επιτροπή τεχνοκρατών η μελέτη του ασφαλιστικού συστήματος, πρότεινε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, στην πρώτη συνάντηση που έχει αυτή την ώρα με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η επιτροπή θα έχει επικεφαλής πρόεδρο κοινής αποδοχής και θα παραδώσει το πόρισμά της στις 30 Απριλίου. Παράλληλα, θα ανατεθεί σε ανεξάρτητο οίκο η εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης για τα κρυφά-μελλοντικά ελλείμματα του συστήματος.

    Στα 600 εκατομμύρια ευρώ το μήνα υπολογίζει τις πρόσθετες ανάγκες του συστήματος για την καταβολή των συντάξεων ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Ο Ανδρέας Λοβέρδος το μεσημέρι θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ΓΣΕΒΕΕ, το απόγευμα με το ΣΕΒ και εν συνεχεία με τους εμπόρους. "Είναι η καλύτερη και πιο ανοιχτή διαδικασία", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η κυβέρνηση - πρόσθεσε- έχει δεσμευτεί ότι δεν θα μεταφέρει τα βάρη του ασφαλιστικού στις πλάτες των εργαζομένων και όλη αυτή η κινδυνολογία που διακινείται δεν έχει κανένα αντίκρισμα.

    Σε ανακοίνωσή του ο Περισσός σχολίασε ότι δεν πρόκειται για διάλογο αλλά για σχέδιο παγίδευσης και εξαπάτησης της εργατικής τάξης να αποδεχθεί νέα πακέτα αντεργατικών μέτρων. ''Ο διάλογος είναι στημένος'' επιμενει το ΚΚΕ.

    Στις 3 συνεδριάζει για το ασφαλιστικό η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επισημαίνει πως κυβέρνηση και εργοδότες εμπαίζουν τους εργαζόμενους γιατί αντιμετωπίζουν το ασφαλιστικό ως δημοσιονομικό πρόβλημα.

    Πηγή: ΕΡΑ, ΝΕΤ

    Σχετικό άρθρο: Ξεκινά ο διάλογος για το Ασφαλιστικό

    Επόμενο &gt;Η General Motors ετοιμάζεται για περικοπές 9.000 θέσεων εργασίας

    Είδηση: 30002

    [02] Φιλιππίνες: Παραδόθηκε ο βασικός ύποπτος για τη σφαγή δεκάδων ανθρώπων

    Πεμπτη, 26 11 2009 08:33

    Σε σύμβουλο της προέδρου Αρόγιο παραδόθηκε την Πέμπτη ο βασικός ύποπτος για τη σφαγή τουλάχιστον 57 ανθρώπων στις νότιες Φιλιππίνες. Ο Ντάτου Άνταλ Αμπατουάν ο νεότερος συνοδεύτηκε από μέλη της οικογένειάς του -που θεωρείται ιδιαίτερα ισχυρή πολιτικά κι έχει στενούς δεσμούς με την Γκλόρια Αρόγιο- στο σύμβουλο της προέδρου Χεσούς Ντουρέσα, στην πόλη Σαρίφ Αγκουάκ, στην επαρχία Μαγκιντανάο, περίπου 930 χλμ. νότια της πρωτεύουσας. Νωρίτερα, κυβερνητικά στρατεύματα είχαν καταλάβει κτήρια της αυτοδιοίκησης στην επαρχία, σύμφωνα με εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων.

    Πολιτικά κίνητρα

    Ο αντισυνταγματάρχης Ρομέο Μπράουνερ δήλωσε ότι ο στρατός κατέλαβε τα κτήρια λίγο πριν τα ξημερώματα στις πόλεις Σαρίφ Αγκουάκ και Αμπατουάν, και άρχισε να αφοπλίζει μέλη παραστρατιωτικής ομάδας που είναι πιστά στον κυβερνήτη της επαρχίας Ντάτου Άνταλ Αμπατουάν τον πρεσβύτερο.

    Τα 57 θύματα, έξι εκ των οποίων είχαν αποκεφαλιστεί, δέχτηκαν πολλαπλούς πυροβολισμούς εξ επαφής ενώ πήγαιναν να καταθέσουν τα έγγραφα που απαιτούνταν ώστε ο αντιδήμαρχος της πόλης Μπουλουάν, Ισμαήλ Μανγκουνταντάτου, να θέσει υποψηφιότητα για κυβερνήτης στις εκλογές του 2010.

    Ανάμεσα στα θύματα ήταν η σύζυγος του Μανγκουνταντάτου, δύο αδελφές του, δύο δικηγόροι ειδικευμένοι στα ανθρώπινα δικαιώματα και τουλάχιστον 27 τοπικοί δημοσιογράφοι που κάλυπταν το γεγονός.

    Αντίπαλός του θα ήταν ο Ντάτου Άνταλ Αμπατουάν ο νεότερος, γιος του σημερινού κυβερνήτη, ο οποίος είχε κερδίσει τρεις φορές χωρίς αντίπαλο τα προηγούμενα χρόνια.

    Ο Μανγκουνταντάτου αποκάλυψε πως η σύζυγός του τού είπε, λίγο πριν σφαγιαστεί, ότι η ίδια και οι άνθρωποι που βρίσκονταν μαζί της κρατούνταν από 100 ένοπλους υπό την ηγεσία του Αμπατουάν του νεότερου, με διαταγές του πατέρα του.

    Η αστυνομία συνέλαβε περίπου 20 μέλη της παραστρατιωτικής ομάδας των Αμπατουάν.

    Την Τετάρτη, η κυβερνώσα συμμαχία Lakas-Kampi-CMD διέγραψε από τις τάξεις της τους Αμπατουάν.

    Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Φιλιππίνες: Στους 57 οι νεκροί από τη σφαγή BBC: Philippine clan leader held over poll-related massacre

    Τσάβες: "Φονικό όπλο της Ουάσινγκτον το Ισραήλ" &lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Ιράν: "Μας κάνουν κρυφό πόλεμο"

    Είδηση: 29994

    [03] Κινητοποιήσεις οικοδόμων, εργαζομένων σε ΧΥΤΑ και συμβασιούχων

    Πεμπτη, 26 11 2009 10:33

    Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν σήμερα και οι εργαζόμενοι στο ΧΥΤΑ των Άνω Λιοσίων, οι οποίοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι οικοδόμοι, οι οποίοι αντιδρούν στα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης και την ανεργία που μαστίζει τον κλάδο. Κλειστές η Ακαδημίας και η Χαλκοκονδύλη. Συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιούν αυτή την ώρα και οι συμβασιούχοι. Εξάλλου, 4ωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

    Λόγω της κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΧΥΤΑ, ο δήμος Αθηναίων αλλά και άλλοι δήμοι του λεκανοπεδίου απευθύνουν έκκληση στους δημότες να αποφεύγουν να κατεβάζουν τα απορρίμματα στους κάδους, καθώς δεν θα γίνεται αποκομιδή αφού ο ΧΥΤΑ θα παραμείνει κλειστός.

    Στο μεταξύ, αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αναμένεται να λάβουν σήμερα οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας του δήμου Αθηναίων -που πραγματοποίησαν 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη.

    Προβλήματα στις πτήσεις όλων των αεροπορικών εταιρειών, αναμένεται να υπάρξουν αύριο Παρασκευή, λόγω 4ωρης στάσης εργασίας, που έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ, αντιδρώντας στην επιχειρούμενη απαξίωση -όπως υποστηρίζουν- του έργου και του ρόλου της υπηρεσίας, σε σχέση με το διαγωνισμό των άγονων γραμμών που είναι σε εξέλιξη.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8 Σχετικά άρθρα: 48ωρη απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων

    Επόμενο &gt;Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων

    Είδηση: 30004

    [04] Κίνα: 108 οι νεκροί από την έκρηξη στο ορυχείο

    Πεμπτη, 26 11 2009 09:19

    Διασώστες ανέσυραν τη σορό του τελευταίου εργαζόμενου που αγνοείτο μετά την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στη βορειοανατολική Κίνα, φέρνοντας τον απολογισμό των θυμάτων στους 108 νεκρούς, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ σήμερα Πέμπτη. "Ο απολογισμός αυξήθηκε στους 108, καθώς όλα τα άτομα που βρίσκονταν υπογείως έχουν καταμετρηθεί πλέον", μετέδωσαν κινεζικά ΜΜΕ, επικαλούμενα δηλώσεις εκπροσώπου του ορυχείου, στην επαρχία Χάιλονγκτζιανγκ. Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο ορυχείο, στην πόλη Χεγκάνγκ, το Σάββατο, στοιχίζοντας, πέραν των 108 θανάτων, και 60 τραυματισμούς, σύμφωνα με αξιωματούχους. Πάντως, ο απολογισμός αυτός φαίνεται ότι θα είναι και ο τελικός, καθώς ουδείς εκ των τραυματιών διατρέχει κίνδυνο, κατά τις αρχές.

    Το δυστύχημα ήταν ένα από τα βαρύτερα που έχουν αναφερθεί στα ορυχεία της χώρας τα τελευταία χρόνια.

    Συγγενείς των θυμάτων απαίτησαν οργισμένα απαντήσεις σχετικά με την καταστροφή, ενώ αξιωματούχοι είπαν ότι η έρευνα έδειξε προβλήματα διοίκησης στο ορυχείο, που είναι ένα από τα παλιότερα και μεγαλύτερα στην Κίνα.

    Η τραγωδία εγείρει ξανά ανησυχίες για την έλλειψη εργασιακής ασφάλειας στον τομέα των ανθρακωρυχείων, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι σκοτώνονται κάθε χρόνο σε εκατοντάδες δυστυχήματα. Ωστόσο, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης περί τη βελτίωση της κατάστασης, η πίεση που ασκείται στα ανθρακωρυχεία -πηγή του 70% της ενέργειας που καταναλώνει η Κίνα- είναι αφόρητη.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Επόμενο &gt;Τσάβες: "Φονικό όπλο της Ουάσινγκτον το Ισραήλ"

    Είδηση: 29998

    [05] ΗΠΑ: Παραιτήθηκε υπεύθυνος του Πενταγώνου για το Γουαντάναμο

    Πεμπτη, 26 11 2009 09:07

    Ένας από τους υπευθύνους στην Κυβέρνηση Ομπάμα για τις συνθήκες κράτησης, ο οποίος εργαζόταν στο Πεντάγωνο για το θέμα του κλεισίματος του κολαστηρίου στο Γκουαντάναμο, υπέβαλε την παραίτησή του, ανακοινώθηκε χθες από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας Μπράιαν Γουΐτμαν. Ο Φίλιπ Κάρτερ, που είχε διορισθεί τον Απρίλιο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας υπεύθυνος για τις πολιτικές κράτησης, παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του «την περασμένη εβδομάδα», επικαλούμενος «προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους», τόνισε ο Γουΐτμαν.

    Η αποχώρηση του Κάρτερ συμπίπτει με την πρόσφατη παραδοχή από την Κυβέρνηση Ομπάμα πως δεν θα καταφέρει να κλείσει το Γκουαντάναμο έως τις 22 Ιανουαρίου 2010, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο Πρόεδρος.

    Στα μέσα Νοεμβρίου είχε υποβάλλει την παραίτησή του και ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τις πολιτικές κράτησης Γκρέγκορι Κρέγκ.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Επόμενο &gt;Αφγανιστάν: Στην τελική ευθεία για την απόφαση Ομπάμα

    Είδηση: 29997

    [06] Μεγάλη πυρκαγιά σε πολυκατοικία στο Λονδίνο

    Πεμπτη, 26 11 2009 11:16

    Περίπου 150 άτομα απομακρύνθηκαν από τα διαμερίσματά τους, εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε πολυκατοικία στο νότιο Λονδίνο τις πρώτες ώρες της Πέμπτης. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για τη φωτιά, που πιστεύεται ότι ξεκίνησε από ανεγειρόμενη οικοδομή, κατά τις 4:30 το πρωί. Επί τόπου έσπευσαν μεγάλες δυνάμεις της πυροσβετικής και είκοσι ασθενοφόρα, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κανένα θύμα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Επόμενο &gt;Ταύτιση απόψεων Ελλάδος-Ισπανίας

    Είδηση: 30005

    [07] Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων

    Πεμπτη, 26 11 2009 09:22

    Αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό που αποτελούνταν από επτά γκαζάκια, τοποθέτησαν άγνωστοι στις 3:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης στην είσοδο καταστήματος ενδυμάτων στην οδό Κύπρου 66 στην πλατεία Εσπερίδων, στη Γλυφάδα. Από τον μηχανισμό εξερράγησαν πέντε γκαζάκια με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια στο κατάστημα και στον πρώτο όροφο του κτηρίου, ενώ προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Τα αίτια της επίθεσης ερευνώνται από την αστυνομία. Αλλά και στη Θεσσαλονίκη, στις 4:20 τα ξημερώματα, άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς σε τρία οχήματα της ΔΕΗ που ήταν σταθμευμένα στην οδό Αισώπου 20 στον Βαρδάρη. Από τις εκρήξεις που ακολούθησαν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στα οχήματα.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Κινητοποιήσεις οικοδόμων, εργαζομένων σε ΧΥΤΑ και συμβασιούχων&lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Νεκρός από πυρκαγιά στην Κηφισιά

    Είδηση: 29999

    [08] Νεκρός από πυρκαγιά στην Κηφισιά

    Πεμπτη, 26 11 2009 09:07

    Τραγικό θάνατο βρήκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 45χρονος δικηγόρος, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο ισόγειο διαμέρισμα και γραφείο του στην οδό Γεωργίου Λύρα 76, στην Κηφισιά. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στην κουζίνα και όταν έφτασαν εκεί, οι πυροσβέστες βρήκαν τον 45χρονο με σοβαρά εγκαύματα. Διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ, όπου λίγο αργότερα εξέπνευσε. Η φωτιά ήταν μικρής έκτασης και δεν πρόλαβε να πάρει διαστάσεις, ενώ τα αίτια ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων &lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Αντιρατσιστική κινητοποίηση στο Νέο Κόσμο

    Είδηση: 29996

    [09] Τσάβες: Φονικό όπλο της Ουάσινγκτον το Ισραήλ

    Πεμπτη, 26 11 2009 09:00

    Ως δολοφονικό παράγοντα της Ουάσιγκτον χαρακτήρισε το Ισραήλ ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες, επωφελούμενος από την επίσκεψη του Ιρανού ομολόγου του στο Καράκας. Ο Ούγο Τσάβες και ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, στον τελευταίο σταθμό του δεύτερου σε τρία κράτη της Λατινικής Αμερικής, αγκαλιάσθηκαν, κρατήθηκαν από το χέρι και εγκωμίασαν ο ένας τον άλλο ως επαναστάτη.

    "Απειλεί ο Πέρες"

    Ο Τσάβες έσπευσε να στιγματίσει τα σχόλια του Ισραηλινού προέδρου Σιμόν Πέρες, που σε περιοδεία του τον περασμένο μήνα στη Λατινική Αμερική είχε τονίσει πως οι μέρες του Τσάβες και του Αχμαντινετζάντ στην εξουσία είναι μετρημένες.

    "Γνωρίζουμε πώς το κράτος του Ισραήλ λειτουργεί: Ως ένα δολοφονικό όπλο της Αυτοκρατορίας των Γιάνκηδων. Αυτά που είπε ο πρόεδρος του Ισραήλ τα υπολαμβάνουμε ως απειλή" τόνισε ο Τσάβες.

    Ένας επιφανής επικριτής του Τσάβες και διευθυντής εφημερίδας, ο Τεόδορο Πέτκοφ, ειρωνεύθηκε την επίσκεψη του Ιρανού προέδρου στη Βενεζουέλα, τονίζοντας πως οι προηγούμενες διμερείς συμφωνίες συνεργασίας ελάχιστα υλοποιήθηκαν, ούτε καν και η σχεδιαζόμενη παραγωγή ποδηλάτων.

    "Του Τσάβες του αρέσει να δημιουργεί αίσθηση κάθε φορά που έρχεται ο Αχμαντινετζάντ, όμως η πικρή αλήθεια είναι πως η συνεργασία Ιράν-Βενεζουέλας είναι μία φαντασίωση από σπάταλα σχέδια, που στην πραγματικότητα αποδεικνύονται φλυαρίες" προσθέτει ο ίδιος.

    Και η Κάρεν Χούπερ, αναλύτρια σε θέματα Λατινικής Αμερικής της συμβουλευτικής εταιρείας Stratfor, συμφωνεί πως οι φόβοι της Ουάσιγκτον για μία επικίνδυνη σύμπραξη ανάμεσα σε Βενεζουέλα και Ιράν είναι διογκωμένοι: "Είναι μικρός ο φόβος να βοηθήσει η Βενεζουέλα το Ιράν με τα πυρηνικά. Μόλο που το Ιράν αναζητεί ουράνιο και η Βενεζουέλα ενδεχομένως να έχει λίγο, ακόμη και εάν η Βενεζουέλα να μπορούσε να στείλει σημαντικές ποσότητες, το πρόβλημα του Ιράν είναι η διαδικασία εμπλουτισμού, που απαιτεί τεχνολογία και η Βενεζουέλα δεν μπορεί να προσφέρει τέτοια" τονίζει η ίδια.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Κίνα: 108 οι νεκροί από την έκρηξη στο ορυχείο&lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Φιλιππίνες: Παραδόθηκε ο βασικός ύποπτος για τη σφαγή δεκάδων ανθρώπων

    Είδηση: 29995

    [10] Κ. ΚΙΛΤΙΔΗΣ « Εγώ μπήκα στη μάχη, όπως μπήκε και η κ. Μπακογιάννη και δώσαμε αυτή τη μάχη. Ο κ. Σαμαράς έδωσε κάποια μάχη σε αυτές τις εκλογές;»

    Πεμπτη, 26 11 2009 11:40

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ξεκινάμε με το έλλειμμα. Όλοι το ξέρατε.»

    Κ. ΚΙΛΤΙΔΗΣ: « Δηλώνω δημόσια ότι στη προεκλογική περίοδο, αιτιολόγηση των εκλογών για αυτούς όλους και που ακόμα εσωκομματικά ξέρετε τότε αρνούνταν τις εκλογές κάποιοι και μάλιστα ο υποψήφιος μας πρόεδρος, ο κ. Σαμαράς που είχα πει τότε εγώ με δήλωση μου ότι πρώτον, δεν μπορεί ένας βουλευτής να αρνείται ποτέ εκλογές, όταν τις αποφασίζει ο πρόεδρός του. Ήταν δεδομένο ότι η οικονομία μετά από ένα χρόνο μιας αγωνιώδους προσπάθειας δεν κατάφερε η κυβέρνηση να ελέγξει, όπως ήλεγξαν μέχρι ενός σημείου άλλες χώρες, όπως η Γαλλία. Βρισκόμασταν μπροστά σε μια κρίσιμη ιστορική οικονομική καμπή και δεν νομίζω ότι δεν ελέχθη με τον πλέον παραστατικό τρόπο. Επομένως, προς τι όλες αυτές οι αιτιάσεις;»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πάνω σε αυτά, οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ ελάχιστα έχουν αναφερθεί.»

    Κ. ΚΙΛΤΙΔΗΣ: « Αναφέρεται για παράδειγμα η κ. Μπακογιάννη ότι βκύριοι, την απόφαση την πήρε ο πρωθυπουργός για εκλογές, εγώ προφανώς μετά έπρεπε να αγωνιστώ και αγωνίστηκα'. Ο κ. Σαμαράς και κάποιοι άλλοι και ο κ. Αβραμόπουλος, αν θυμάστε, είχαν αρνηθεί και έλεγαν μάλιστα πείτε μου μια αιτία, γιατί πρέπει να γίνουν εκλογές, ενώ ήξεραν ότι το εκβιαστικό δίλημμα ήταν προ των πυλών για Φεβρουάριο με την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας και γνώριζαν καλύτερα από εμένα προπάντων στο τομέα της υγείας ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει κάθε ελέγχου. Τώρα, ζητά συναίνεση το ΠΑΣΟΚ και προφανώς ξέρετε δεν θα υπάρχει. Η ΝΔ πάλεψε μόνη της επί ένα και πλέον χρόνο, καλείται και το ΠΑΣΟΚ να παλέψει και να χρεωθεί αυτά, τα οποία δεν θέλησε να αναγνωρίσει όταν κυβερνούσε η ΝΔ. Στην Ελλάδα νομίζαμε ότι δεν υπάρχει παγκόσμια οικονομική κρίση.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ο κ. Σαμαράς συγκατέλεξε την κ. Μπακογιάννη στους καπετανέους της ήττας.»

    Κ. ΚΙΛΤΙΔΗΣ: « Ο καθένας μιλάει με το φορτίο το ιστορικό που φέρει σε αυτή τη παράταξη. Προφανώς, η κ. Μπακογιάννη κουβαλάει ένα φορτίο 30 ετών και προφανώς, σέβεται τον εκάστοτε πρόεδρο και πρωθυπουργό στις αποφάσεις που παίρνει, όπως το πράξαμε όλοι μας. Η ήττα χρεώνεται σε όλους μας με πρώτο τον εκάστοτε πρόεδρο μας και πρωθυπουργό. Ο κ. Σαμαράς ήταν υπουργός της κυβέρνησης και προφανώς, κατά τη συλλογική ευθύνη συμμετέχουμε και έχουμε την προσωπική ευθύνη ο καθένας, από' κει και ύστερα ο καθένας μας κρίνεται πόσο αγωνίστηκε για αυτή τη παράταξη και κατά την διαδρομή των 30 χρόνων και στη κυρίαρχη στιγμή, την ιστορική της εκλογικής αναμέτρησης. Εγώ μπήκα στη μάχη, όπως μπήκε και η κ. Μπακογιάννη και δώσαμε αυτή τη μάχη. Ο κ. Σαμαράς έδωσε κάποια μάχη σε αυτές τις εκλογές; Τον είδατε πουθενά σε κάποια συζήτηση; Δεν είμαστε ένα συνειδητοποιημένο κόμμα συνειδητοποιημένων μελών που να λειτουργεί με κανόνες, όπως προβλέπει το κοινοβουλευτικό μας δημοκρατικό αντιπροσωπευτικό μας πολίτευμα. Τα τελευταία 10 χρόνια είναι δεδομένο ότι ζούμε έναν εκφυλισμό των κομμάτων.»

    Επόμενο &gt;Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ:«Πρέπει να προχωρήσουμε μέσα σε ένα κλίμα ενότητας, δημιουργικής ενότητας που θα αξιοποιεί τους καλύτερους.»

    Είδηση: 30006

    [11] Αιχμές και κόντρες στην τελική ευθεία

    Πεμπτη, 26 11 2009 11:29

    Στη ΝΔ συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς από τους τρεις υποψηφίους η κούρσα για την διαδοχή της ηγεσίας. Ο Αντώνης Σαμαράς περιοδεύει σήμερα σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, ενώ χθες από τη Θεσσαλονίκη μίλησε για καπεταναίους της εκλογικής ήττας που ζητούν και τα ρέστα. ''Καπεταναίοι της ήττας είναι αυτοί που στις εκλογές κρύφτηκαν στην εκλογική τους περιφέρεια, όταν άλλοι έδιναν μάχες για την παράταξη'', απάντησαν κύκλοι της Ντόρας Μπακογιάννη.

    Το απόγευμα η κ. Μπακογιάννη θα μιλήσει σε εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του ιατρικού κλάδου, ενώ το βράδυ θα παραβρεθεί σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ. Δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την κούρσα της διαδοχής επανέλαβε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΕΡΑ

    Σχετικό άρθρο: ΝΔ: Προεκλογικός πυρετός

    Επόμενο &gt;Στο επίκεντρο δασοπροστασία και κλιματική αλλαγή

    Είδηση: 30007

    [12] Αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό στα Κάτω Πατήσια

    Τριτη, 24 11 2009 09:52

    Αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και έναν τραυματία, υπηκόων Μπαγκλαντές, έγινε στις 8.30 το πρωί, στην οδό Λάρνακος 36, στα Κάτω Πατήσια Αθηνών. Οι δύο αλλοδαποί βρέθηκαν μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ο ένας νεκρός βρέθηκε με πολλές μαχαιριές σε διάφορα σημεία του σώματός του και ο άλλος, ο τραυματίας, με τραύματα στο στήθος και στην κοιλιά. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται. Όπως είπε στους αστυνομικούς, δράστες είναι δύο άλλοι αλλοδαποί ιρακινής καταγωγής, οι οποίοι μπήκαν να τους ληστέψουν και όταν αντιστάθηκαν, τους χτύπησαν με μαχαίρια, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν τον συγκάτοικό του και να τραυματίσουν τον ίδιο. Έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αθηνών.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    48ωρη απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων&lt; Προηγούμενο

    Επόμενο &gt;Δολοφονία για λόγους ερωτικής αντιζηλίας στον Πειραιά

    Είδηση: 29901


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 26 November 2009 - 9:52:29 UTC