Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-12-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καθηλώθηκε στη Νέα Υόρκη το Airbus A380
  • [02] Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Ούμπρια της Ιταλίας
  • [03] Κοπεγχάγη: Οριακές οι διαπραγματεύσεις για το Κλίμα
  • [04] Καφές και τσάι ασπίδα κατά του διαβήτη τύπου 2
  • [05] Κλειστός ο ΧΥΤΑ στη Φυλή
  • [06] Σύγχρονη Τέχνη στο Εθνικό Θέατρο
  • [07] Δολοφονία 66χρονου στο Νέο Κόσμο
  • [08] Συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [09] ΗΠΑ: Αισιοδοξία Ομπάμα για το νομοσχέδιο για την Υγεία
  • [10] ΗΠΑ: Ανακλήθηκε παρτίδα εμβολίων για τη νέα γρίπη
  • [11] 24ωρη απεργία δασκάλων και νηπιαγωγών
  • [12] Φόρος τιμής στον κινηματογράφο και τον Μ. Κακογιάννη
  • [13] Κινητοποίηση συμβασιούχων έξω από την ΕΡΤ

    [01] Καθηλώθηκε στη Νέα Υόρκη το Airbus A380

    Τεταρτη, 16 12 2009 11:11

    Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, το γιγαντιαίο επιβατικό αεροπλάνο "Airbus A380" της Air France καθηλώθηκε την Τρίτη στο διεθνές αεροδρόμιο της Ν. Υόρκης, όταν το πλήρωμά του διαπίστωσε μία ανωμαλία στο κύκλωμα καυσίμων του. Η πλειοψηφία των επιβατών οδηγήθηκε σε διάφορα ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης. Από την Τουλούζη, η Air France δεν σχολίασε το συμβάν. Άλλες εταιρίες, που έχουν ήδη εντάξει το αεροπλάνο αυτό στο στόλο τους, είναι η "Quantas", η "Emirates" και η "Singapore".

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 30916

    [02] Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Ούμπρια της Ιταλίας

    Τεταρτη, 16 12 2009 09:59

    Σεισμός 4,2 Ρίχτερ συγκλόνισε τα ξημερώματα την περιοχή της Ούμπρια στην κεντρική Ιταλία, προκαλώντας μικρές ζημιές σε κτήρια αλλά κανέναν τραυματισμό. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός γύρω από την πόλη της Περούτζια και οι αρχές απομάκρυναν εκατοντάδες ανθρώπους από τα σπίτια τους. Στην κοινότητα του Μαρτσιάνο, τουλάχιστον 500 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς τα κτήρια στα οποία διέμεναν ήταν παλιάς κατασκευής και υπέστησαν ζημιές.

    100 χιλιόμετρα από τη Λ' Ακουιλα

    Οι κάτοικοι, μεταφέρθηκαν σε ένα γυμναστήριο μέχρι να εκτιμηθεί τομέγεθος και η έκταση των ζημιών.

    Ο σεισμός έγινε σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων από την Λ Ακουιλα, όπου τον περασμένο Απρίλιο μετά απόισχυρή σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έχασαν τη ζωήτους 300 άνθρωποι.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 30906

    [03] Κοπεγχάγη: Οριακές οι διαπραγματεύσεις για το Κλίμα

    Τεταρτη, 16 12 2009 10:19

    Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το Κλίμα, καθώς εκπρόσωπος του ΟΗΕ δήλωσε ότι λίγα 24ωρα πριν πέσει η αυλαία της Διάσκεψης η πρόοδος είναι ελάχιστη σε πολλούς τομείς. Στην Κοπεγχάγη βρίσκεται ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία εισέρχεται στην πλέον καθοριστική φάση της με συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο. Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ μιας νομικά δεσμευτικής συμφωνίας για το Κλίμα με συγκεκριμένους στόχους. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα προεδρεύσει το μεσημέρι σε συνάντηση εργασίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου. Στο πλαίσιο των εργασιών πρόκειται να έχει συναντήσεις με ηγέτες και επικεφαλής διεθνών οργανισμών.

    Αφετηρία των προβλημάτων στην Κοπεγχάγη είναι η άρνηση των ΗΠΑ να αναθεωρήσουν προς τα πάνω τους στόχους τους για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, με αποτέλεσμα οι αναπτυσσόμενες χώρες με επικεφαλής την Κίνα να μην δέχονται τίποτε λιγότερο από την εφαρμογή της συμφωνίας του Κιότο. Τα βλέμματα και οι ελπίδες στρέφονται πλέον στους ηγέτες των ισχυρότερων κρατών - που θα αρχίσουν σήμερα να καταφτάνουν στην πρωτεύουσα της Δανίας.

    Βέβαιος ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν δήλωσε πως θα είναι "πολύ δύσκολο" να υπάρξει συμφωνία στην Κοπεγχάγη για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

    Ο Βρετανός Πρωθυπουργός δήλωσε πως θα είναι "πολύ δύσκολο" να υπάρξει συμφωνία στην Κοπεγχάγη για την αντιμετώπιση της υπερθέμανσης του πλανήτη.Ο κ. Μπράουν, που έφτασε χθες Τρίτη στη δανική πρωτεύουσα, τόνισε πως είναι αποφασισμένος να συνεργαστεί με όλες τις χώρες στην προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία, παρά "τα πολλά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν".

    Ο Βρετανός Πρωθυπουργός είπε ακόμα πως υποστηρίζει "με όλη του την καρδιά" τις προτάσεις για παροχή βοήθειας στην Αφρική. "Οι κλιματικές αλλαγές στην Αφρική πλήττουν εκατομμύρια ανθρώπους που υποφέρουν από την ξηρασία και τις αλλαγές των εποχών", επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ντάουνινγκ Στριτ.

    Από τη μεριά του ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είναι σίγουρος ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία για την κλιματική αλλαγή στη σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και θα μεταβεί στην Κοπεγχάγη προς τα τέλη της εβδομάδας, ανακοίνωσε απόψε ο Λευκός Οίκος.

    "Ο πρόεδρος πιστεύει ότι μπορούμε να επιτύχουμε μια ... λειτουργική συμφωνία που θα κάνει αίσθηση στην Κοπεγχάγη, μέσα στις επόμενες ημέρες", δήλωσε ο Ρόμπερτ Γκιμπς εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον έγραψε σε ένα άρθρο-άποψης στην International Herald Tribune ότι η επιτυχία στην Κοπεγχάγη απαιτεί από όλες τις μεγάλες οικονομίες να αναλάβουν αποφασιστική δράση και να συμφωνήσουν σε ένα σύστημα που θα είναι διάφανο και θα διέπεται από κλίμα εμπιστοσύνης.

    "Ο Πρόεδρος πιστεύει ότι μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα είναι πραγματικά λειτουργική και ότι πρέπει να έχουμε αυτή τη διαφάνεια. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα για τα οποία θα εργαστεί και θα τα προωθήσει", πρόσθεσε ο Γκιμπς. "Ο Πρόεδρος αναθεώρησε τις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών για τις κλιματικές αλλαγές, επανέλαβε τη δέσμευση του να σημειωθεί πρόοδος προς την επιτυχή κατάληξη που θα είναι η επίτευξη μιας λειτουργικής συμφωνίας στην Κοπεγχάγη", τόνισε ο Γκιμπς.

    "Όλοι έχουν δεσμευθεί να δουλέψουν από κοινού. Και είναι προφανές ότι θα είναι όλοι μαζί για τις επόμενες μέρες", κατέληξε ο Αμερικανός εκπρόσωπος.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικά άρθρα: BBC: Protests planned for Copenhagen summit, Kοπεγχάγη: Διάσταση απόψεων για το κλίμα Είδηση: 30915

    [04] Καφές και τσάι ασπίδα κατά του διαβήτη τύπου 2

    Τεταρτη, 16 12 2009 10:00

    Tην εμφάνιση διαβήτη τύπου 2 φαίνεται πως περιορίζει η κατανάλωση καφέ και τσάι, σύμφωνα με Αυστραλούς επιστήμονες. Η έρευνα, που έγινε από το "The George Institute for International Health", δείχνει οτι ένα άτομο που καταναλώνει τρία με τέσσερα κύπελλα καφέ ή τσάι ημερησίως μειώνει κατά 25% τις πιθανότητες να προσβληθεί από διαβήτη τύπου 2.

    "Η μείωση φτάνει έως το 40% για όσους πίνουν έξι καφέδες την ημέρα", δήλωσε η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Δρ Ράσελ Χάξλεϊ.

    Η ερευνητική ομάδα εστίασε τη μελέτη της σε 18 σχετικές έρευνες που έγιναν σε 480.000 ανθρώπους.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στο ιατρικό περιοδικό "Archives of Internal Medicine".

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 30909

    [05] Κλειστός ο ΧΥΤΑ στη Φυλή

    Τεταρτη, 16 12 2009 10:45

    Κλειστός είναι από το πρωί ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, στη Φυλή. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν κινητοποιήσεις επ αόριστον ζητώντας την μονιμοποίηση των συμβασιούχων που απασχολούνται στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ. Συμβασιούχοι εργάζονται τόσο στο εργοστάσιο μηχανικής υποστήριξης ανακύκλωσης όσο και στην εναπόθεση και υγειονομική ταφή των απορριμμάτων.

    Είδηση: 30914

    [06] Σύγχρονη Τέχνη στο Εθνικό Θέατρο

    Τεταρτη, 16 12 2009 10:42

    Ένα διάλογο με τις εικαστικές τέχνες σε κοινή θέα με τις παραστάσεις της φετινής περιόδου εγκαινιάζει το Εθνικό Θέατρο. Σημαντικοί Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες εκθέτουν μια σειρά από δράσεις και έργα ειδικά για το Εθνικό Θέατρο με πηγή έμπνευσης το ίδιο το ρεπερτόριο, την αρχιτεκτονική των θεατρικών χώρων αλλά και τη γενικότερη σχέση του θεάτρου με τα εικαστικά. Την επιμέλεια του εικαστικού αυτού προγράμματος που έχει τον τίτλο "Κοινή Θέα", έχουν η Ελένη Κούκου και η Κατερίνα Τσέλου. Tα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2009 και θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό έως τις 28 Μαρτίου 2010.

    Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία το Εθνικό Θέατρο επιδιώκει να φέρει το θεατρικό κοινό σε επαφή με το έργο σύγχρονων εικαστικών δημιουργών, σε κοινή θέα με τις παραστάσεις του.

    Με την έναρξη των παραστάσεων του έργου "Θείος Βάνιας", ο θεατής θα δει στους χώρους των φουαγέ της Νέας και της Κεντρική Σκηνής του κτηρίου Τσίλλερ έργα των: Rhona Bitner, Michel FranΓ§ois και Μάρως Μιχαλακάκου.

    Η Αμερικανίδα Rhona Bitner δημιουργεί φωτογραφίες που έχουν ως αντικείμενο το χώρο του θεάτρου, τη σκηνή, την πλατεία, τα φώτα. Τα στοιχεία με άλλα λόγια που συν-καθορίσουν και περιβάλλουν την θεατρική εμπειρία. Στις εικόνες της σκηνοθετεί τα 'δευτερεύοντα'αυτά στοιχεία με δραματικό τρόπο φέρνοντάς τα στο προσκήνιο σε ρόλο πρωταγωνιστικό.

    Ο Michel FranΓ§ois είναι ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Βέλγους καλλιτέχνες. Η δουλειά του κινείται μεταξύ γλυπτικής, εγκαταστάσεων και βίντεο. Με πολύ χιούμορ, παίζει με τη σχέση των αντικειμένων και των αναπαραστάσεών τους προκαλώντας τον θεατή να κάνει τους δικούς του - συχνά παράδοξους- συνειρμούς. Το έργο του έχει έντονο εννοιολογικό αλλά συγχρόνως performative χαρακτήρα.

    Μετά την επιτυχημένη εγκατάσταση - τσουλήθρα, την περασμένη χρονιά στην παιδική σκηνή του Εθνικού, η Μάρω Μιχαλακάκου παρουσιάζει μια νέα πρόταση ειδικά σχεδιασμένη για τον χώρο του κτιρίου Τσίλλερ, όπου οι θεατές θα μπορούν να επισκεφθούν την, σαν από παραμύθι, αίθουσα εκδηλώσεων. Στη δουλειά της η καλλιτέχνις χρησιμοποιεί τεχνικές που τοποθετούν το έργο της στο μεταίχμιο μεταξύ γλυπτικής και ζωγραφικής.

    Πάνω σε βελούδινες επιφάνειες, που άλλες φορές ενσωματώνονται σε έπιπλα εποχής και άλλες αναρτώνται ως ταπισερί, επεμβαίνει με χειρουργικό νυστέρι και δημιουργεί 'σκηνικά' με υπαινικτικές παραστάσεις. Τα θέματά της 'υφαίνονται' με μνήμες και δημιουργούν δίπολα βασισμένα σε σχέσεις που βρίσκονται σε τεταμένη κατάσταση.

    Παράλληλα, προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2010, ένα φεστιβάλ performance. Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες θα μας ξεναγήσουν μέσω της δουλειάς τους στους μαγικούς χώρους των φουαγέ και της αίθουσας εκδηλώσεων του Θεάτρου Τσίλλερ.

    INFO:

    Eθνικό Θέατρο - Κτήριο Τσίλλερ, Αγ. Κωνσταντίνου 22-24 (Μετρό, σταθμός Ομόνοια)

    Ημερομηνία: 19 Δεκεμβρίου έως 28 Μαρτίου 2010

    Τιμές εισιτηρίων: Είσοδος ελεύθερη, τις ημέρες και ώρες παραστάσεων

    Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη 12:00 - 16:30, Τετάρτη - Κυριακή 12:00 - 21:00

    Πληροφορίες: www.n-t.gr, www.commonviewn-t.gr, www.commonviewn-t.blogspot.com Είδηση: 30913

    [07] Δολοφονία 66χρονου στο Νέο Κόσμο

    Τεταρτη, 16 12 2009 10:27

    Δολοφονημένος μέσα στο σπίτι του βρέθηκε στις τέσσερις τα ξημερώματα ένας 66χρονος. Το θύμα ήταν δεμένο χειροπόδαρα, φιμωμένο και χτυπημένο στο κεφάλι. Τον άνδρα εντόπισε φιλικό του πρόσωπο μέσα στην κατοικία του, στον 6ο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό Ιππονακτος 34 στον Νέο Κόσμο. Στο διαμέρισμα δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης και ο χώρος ήταν αναστατωμένος, γεγονός που οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι ο δράστης ήταν γνωστός του θύματος.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 30912

    [08] Συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

    Τεταρτη, 16 12 2009 10:17

    Οι πολιτικές εξελίξεις, θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. Αλέξης Τσίπρας, θα κάνει δηλώσεις.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 30910

    [09] ΗΠΑ: Αισιοδοξία Ομπάμα για το νομοσχέδιο για την Υγεία

    Τεταρτη, 16 12 2009 10:05

    Έντονες πιέσεις για να εγκριθεί το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, ασκεί ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, λέγοντας ότι το νομοσχέδιο ενώπιον της Γερουσίας ανταποκρίνεται σε όλα του τα κριτήρια και θα βοηθήσει στη εξοικονόμηση χρημάτων της χώρας. Μιλώντας προς τους δημοσιογράφους μετά από τη συνάντηση που είχε με τους Γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος ο Πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι οι διαφωνίες πρέπει να εξομαλυνθούν αλλά είναι "συγκρατημένα αισιόδοξος" ότι το νομοσχέδιο θα εγκριθεί.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 30908

    [10] ΗΠΑ: Ανακλήθηκε παρτίδα εμβολίων για τη νέα γρίπη

    Τεταρτη, 16 12 2009 10:01

    Την ανάκληση 800.000 δόσεων του εμβολίου Sanofi Pasteur, οι οποίες προορίζονταν για την προστασία των βρεφών και των παιδιών από τη νέα γρίπη Α αποφάσισαν να αποσύρουν οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές, καθώς όπως αποδείχθηκε είχαν χάσει την αποτελεσματικότητα τους. Πρόκειται για τέσσερις παρτίδες εμβολίων που αφορούσαν παιδιά ηλικίας από έξι μηνών έως τριών ετών. Σε επιστολή τους προς τους παιδίατρους, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) απέδειξαν ότι οι παρτίδες έχουν χάσει την αποτελεσματικότητά τους κατά του ιού Η1Ν1 μετά από την αποστολή τους τον Νοέμβριο. Η ανάκληση αφορά 800.000 δόσεις, μερικές από τις οποίες μπορεί να έχουν ήδη χορηγηθεί.

    Επίσης, σύμφωνα με τα CDC, η μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου είναι "απειροελάχιστη", με αποτέλεσμα τα παιδιά που έχουν ήδη εμβολιαστεί με μία από αυτές τις δόσεις δε χρειάζεται να εμβολιαστούν ξανά.

    Κατά την αποστολή τους οι παρτίδες πληρούσαν όλα τα κριτήρια των ομοσπονδιακών υπηρεσιών υγείας. Η μείωση της αποτελεσματικότητας τους παρατηρήθηκε μετά από την παράδοση τους κατά τη διάρκεια ελέγχων της Sanofi Pasteur, η οποία ενημέρωσε τα CDC.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 30907

    [11] 24ωρη απεργία δασκάλων και νηπιαγωγών

    Τεταρτη, 16 12 2009 08:56

    Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, διεκδικώντας αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, αύξηση των αποδοχών τους και αντιδρώντας στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας για αλλαγή στον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών. Στις 11.30 το πρωί, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

    Είδηση: 30904

    [12] Φόρος τιμής στον κινηματογράφο και τον Μ. Κακογιάννη

    Τεταρτη, 16 12 2009 10:18

    Με τη συμμετοχή 14 νέων εικαστικών καλλιτεχνών-αποφοίτων του Ζ' Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, πραγματοποιείται η έκθεση "Σινεφίλ-Cιnephile" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, όπου οι καλλιτέχνες μέσα από 30 έργα αποτίνουν φόρο τιμής στον κινηματογράφο και στον Μ. Κακογιάννη.

    Την έκθεση προλογίζει και παρουσιάζει ο καθηγητής της ΑΣΚΤ και ζωγράφος Γιάννης Ψυχοπαίδης ο οποίος σημειώνει: "Η ροή του χρόνου, το φώς και ο σκιές, το αισθαντικό, δραματικό, αλλά και ψυχρό μαύρο-άσπρο, η καταιγιστική πολυχρωμία, οι τελετουργίες των χειρονομιών και των σωμάτων, τα κρυφά και φανερά βλέμματα, οι εσωτερικές διαδρομές στον ανθρώπινο ψυχισμό, τα ανθρώπινα πάθη και λάθη είναι μόνο μερικές από τις αφορμές και τις αφετηρίες για τους νέους δημιουργούς για να εμβαθύνουν σε ανοιχτούς, γόνιμους, πλαστικούς διαλόγους μεταξύ των εικαστικών τεχνών και του κινηματογράφου."

    Μέσα στο φιλικό πλαίσιο του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη οι νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες - απόφοιτοι όλοι του Ζ' Εργαστηρίου Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ Αθηνών- αποτολμούν δυνατές, εκφραστικές και αιφνίδιες συναντήσεις των αδελφών τεχνών και καλλιεργούν νέα δημιουργικά επίπεδα στην γλώσσα της τέχνης τους.

    Αναζητώντας την εσωτερική κίνηση στην φαινομενική ακινησία του εικαστικού έργου συνδιαλέγονται με τον κινηματογράφο και το λεξιλόγιό του, ανασκάπτουν το υλικό της μνήμης του, οικειοποιούνται τις φόρμες του και εμπνέονται από τους χαρακτήρες του, ανατρέπουν τη γραμμική αφήγηση χρόνου και χώρου και πειραματίζονται με το εικαστικό μοντάζ σε νέες εννοιακές και αισθητικές συνευρέσεις.

    Το αποτέλεσμα είναι ένας φόρος τιμής στον κινηματογράφο μέσα από ζωγραφική, σχέδια, φωτογραφίες, βίντεο, κατασκευές, αλλά και ειδικότερα ένας φόρος τιμής στον Μ. Κακογιάννη, που σημάδεψε με το έργο του, την ευαισθησία και το ιδιαίτερο κινηματογραφικό βλέμμα του, την ευαισθησία και το βλέμμα προηγούμενων αλλά και τωρινών γενεών.

    Έργα τους εκθέτουν οι: Βασιλική Αναστασίου, Σταμάτης Ζέρβας, Βαγγέλης Θεοδωρίδης, Canuto Kallan, Άννα Καρατζά, Αιμιλία Παλογιαννίδου, Μπάμπης Παπαγιάννης, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Ελένη Πεχλιβάνη, Νίκος Σεπετζόγλου, Γιάννης Σινιόρογλου, Μαρήλια Σταγκουράκη, Σοφία Τούμπουρα, Δήμητρα Χανιώτη.

    INFO:

    Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα

    Ημερομηνία: 17 Δεκεμβρίου έως 28 Φεβρουαρίου

    Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Σάββατο 18:00- 21:00

    Η έκθεση θα είναι κλειστή στις 24, 25/12 και 31/12 έως 7/1/2010

    Πληροφορίες: Τηλ.: 210 3418 550, http://www.mcf.gr/ Είδηση: 30911

    [13] Κινητοποίηση συμβασιούχων έξω από την ΕΡΤ

    Τεταρτη, 16 12 2009 09:12

    Συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, πραγματοποίησαν το πρωί οι συμβασιούχοι του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης και άλλων Οργανισμών του Δήμου Αθηναίων, μην επιτρέποντας την είσοδο των εργαζομένων στο Ραδιομέγαρο.

    Είδηση: 30905


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 16 December 2009 - 9:53:05 UTC