Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την Ευρώπη
  • [02] Αστυνομικόςβ¦ μαϊμού

    [01] Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την Ευρώπη

    Σαββατο, 09 01 2010 11:11

    Συνεχίζονται τα προβλήματα στην Ευρώπη εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας. Στη Βρετανία δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους όταν έπεσαν στα παγωμένα νερά λίμνης στο Λάισεστερ, ενώ από τα Χριστούγεννα, 24 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την κακοκαιρία. Σημαντικά προβλήματα εντοπίζονται και στη Γερμανία, όπου οι αρχές καλούν τους πολίτες να εφοδιαστούν με τρόφιμα και νερό για τέσσερις ημέρες.

    Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία όμως και για τους ταξιδιώτες, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στα αεροδρόμια.

    Ταλαιπωρία χωρίς τέλος για τους Βρετανούς με τη θερμοκρασία να βρίσκεται σταθερά στους -20 βαθμούς κελσίου σε ορισμένες περιοχές.Οδικά δίκτυα παραμένουν αποκλεισμένα και όσο τα αποθέματα αλατιού στερεύουν τόσο περισσότεροι δρόμοι γίνονται απροσπέλαστοι. Η κυβέρνηση ήδη έχει παραγγείλει αλάτι από το εξωτερικό. Ομως οι Βρετανοί δεν πρόκειται να το έχουν στη διάθεσή τους μέχρι τις 21 Ιανουαρίου.

    Τα προβλήματα συνεχίζονται και για τους ταξιδιώτες.Η Μπρίτις Εργουέις ακύρωσε 60 πτήσεις από το αεροδρόμιο του Χιθροου και η Ιζι Τζετ 32 πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια του Γκάτγουικ και του Λιβερπουλ.

    Στη Γαλλία,15.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό στην πόλη Αρλ, στα νότια της χώρας. Με καθυστέρηση αναχωρούν τα αεροσκάφη από το αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ του Παρισιού, ενώ πολλές εταιρείες ακυρώνουν δρομολόγια.

    Από το σπίτι θα βλέπουν οι Γερμανοί τα χιόνια αφού οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να προμηθευτούν φαγητό και τρόφιμα για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες.

    Στη Νορβηγία, το θερμόμετρο έδειξε -42 βαθμούς κελσίου και αναμένεται να πέσει ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες. Ισχυροί άνεμοι και χαμηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν και στην Αυστρία. Παγιδευμένοι στο αεροδρόμιο του Τιρόλο έμειναν για δύο ημέρες 500 Βρετανοί τουρίστες αφού τα αεροσκάφη αδυνατούσαν να προσγειωθούν.

    Σε συναγερμό βρίσκονται τουλάχιστον 25 ισπανικές επαρχίες. Το θερμόμετρο έδειξε μείον -12 βαθμούς κελσίου και τα χιόνια δυσκόλεψαν την κυκλοφορία σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου. Την ίδια ώρα πλημμύρες έπληξαν τη νότια Ισπανία. Μία γυναίκα υπέστη καρδιακή ανακοπή όταν τα ορμητικά νερά εισέβαλαν στο σπίτι της.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ Είδηση: 31703

    [02] Αστυνομικόςβ¦ μαϊμού

    Παρασκευη, 08 01 2010 22:32

    Σε 20 μήνες φυλακή καταδικάστηκε την Παρασκευή ένας Βρετανός ηλικίας 31 ετών που επί χρόνια παρίστανε τον αστυνομικό ακόμη και στη... γυναίκα του. Ο Στιούαρτ Χάουατσον παρουσιαζόταν ως ένοπλος αστυνομικός, εκπαιδευτής αστυνομικών σκύλων, ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας, ακόμη και υπεύθυνος για την προστασία της βασίλισσας. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ενημερώσει τους προσκεκλημένους στο γάμο του, που έγινε το 2006, ότι θα παρευρισκόταν στην τελετή και ο πρώην διευθυντής της Σκότλαντ Γιαρντ, σερ Τζον Στίβενς.

    Όταν ο τελευταίος δεν τον τίμησε με την παρουσία του -- παρ' όλο που είχαν φυλάξει και... θέση στο τραπέζι-- ο γαμπρός επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας. Πέρυσι ο Χάουατσον είχε εμφανιστεί, ένστολος, σε ένα δημοτικό σχολείο όπου εξήγησε στα παιδιά τη δουλειά του αστυνομικού και τους έδειξε τα γκλομπ που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις ασφαλείας. Όταν συνελήφθη, μετά από καταγγελία, στο σπίτι του στο Μπιούντλεϊ, οι αληθινοί αστυνομικοί βρήκαν στη ντουλάπα του εκτός από τις αστυνομικές στολές, τις οποίες ισχυρίστηκε ότι αγόρασε από ιστοσελίδα δημοπρασιών, και πολλές άσεμνες φωτογραφίες παιδιών.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ Είδηση: 31695


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 9 January 2010 - 9:50:33 UTC