Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 8 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διοικητική αναδιάρθρωση και εκλογικός νόμος στο επίκεντρο
  • [02] Διχάζει ο συναγερμός για τη νέα γρίπη
  • [03] Προεκπτώσεις για να ανέβει ο τζίρος
  • [04] Κύπρος: Αρνητικές οι πρώτες αντιδράσεις για τις προτάσεις Ταλάτ

    [01] Διοικητική αναδιάρθρωση και εκλογικός νόμος στο επίκεντρο

    Σαββατο, 09 01 2010 10:49

    Η νέα διοικητική δομή της χώρας θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται, σήμερα Σάββατο, σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της ενημέρωσης που θα κάνει το απόγευμα για το θέμα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης στον αρμόδιο Κοινοβουλευτικό Τομέα του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα, έτοιμη είναι η πρόταση της Ειδικής Επιτροπής που όρισε η Κυβέρνηση για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο. Οι προωθούμενες ρυθμίσεις συναντούν τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στην επιστολή του Αντώνη Σαμαρά, τονίζει ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση με το γερμανικό μοντέλο, που ταυτίζεται με την απλή αναλογική. Διαβούλευση με κάθε πολιτικό αρχηγό χωριστά ζητάει το κόμμα ΛΑΟΣ.

    Συνενώσεις για τη δημιουργία νέων ισχυρών δήμων σε πρώτο επίπεδο και αιρετή περιφέρεια σε δεύτερο επίπεδο, περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη νέα αρχιτεκτονική στη διοίκηση και την Αυτοδιοίκηση.

    Το σχέδιο που θα συζητηθεί την Κυριακή στο Υπουργικό Συμβούλιο θα περιλαμβάνει μόνο το θεσμικό μέρος του όλου εγχειρήματος. Δηλαδή τη νέα δομή, τις αρμοδιότητες, τα κριτήρια και τις λειτουργίες των νέων δήμων. Θα ακολουθήσει σε δεύτερη φάση το χωροταξικό, οπότε και θα δοθούν στη δημοσιότητα οι χάρτες των νέων περιφερειών και των δήμων.

    Οι πληροφορίες πάντως κάνουν λόγο για δραστική μείωση των δήμων. Απο 1034 που είναι σήμερα θα περιοριστούν σε λιγότερους από 500 , ενώ οι αυτοδιοικητικές περιφέρειες θα συγκροτηθούν στα όρια των σημερινών 13 κρατικών περιφερειών. Μητροπολιτική Αυτοδιοίκηση θα έχουμε σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

    "Η προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ αφορά τη μητροπολιτική περιφέρεια στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αυτή, όμως, θα είναι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Τώρα ποιος θα είναι ο πληθυσμός αναφοράς ποια θα είναι η έκταση που θα καλύπτει η κάθε περιφέρεια, είτε μητροπολιτική είτε μη μητροπολιτική, είναι κάτι που θα συζητηθεί στη μεγάλη αυτή θεσμική διαβούλευση που ανοίγει αύριο", υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Νέος εκλογικός νόμος

    Η ανασυγκρότηση της αυτοδιοίκησης και της περιφέρειας δημιουργεί νέα δεδομένα και για τον εκλογικό χάρτη της χώρας. Ήδη η επιτροπή που είχε συσταθεί από τον υπουργό Εσωτερικών ολοκλήρωσε το έργο της.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο νομος θα συνταχθεί κατά το γερμανικό μοντέλο, με τη δημιουργία μονοεδρικών περιφερειών και στην ανάδειξη βουλευτών από λίστα. Στις προτάσεις της κυβέρνησης έχουν εκδηλωθεί ήδη αντιδράσεις από όλα τα κόμματα, καθώς και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    Να γίνει διακομματική διαβούλευση από μηδενικής βάσεως για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, ζήτησε με επιστολή του στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

    Την πάγια θέση του υπέρ της απλής αναλογικής, επανέλαβε το ΚΚΕ, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Διαβούλευση με κάθε πολιτικό αρχηγό χωριστά για το θέμα του νέου εκλογικού νόμου ζητά ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής απαντώντας σε σχετική ερώτηση έκανε λόγο για προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ, να υπάρξει ένας εκλογικός νόμος που θα είναι δίκαιος, πιο αντιπροσωπευτικός και θα κατοχυρώνει την αυτονομία της πολιτικής.

    "Ας αφήσουμε να υπάρχει ένα σαφές πλαίσιο του εκλογικού νόμου και εκεί να τοποθετηθούν όσοι πρέπει να τοποθετηθούν, με την υπευθυνότητα που απαιτούν οι περιστάσεις", ανέφερε ο κ.Πεταλωτής, σχολιάζοντας την εκπεφρασμένη αντίθεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    Επιπλέον, κληθείς να σχολιάσει αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τον νέο εκλογικό νόμο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε, ότι θα ληφθούν υπ' όψιν όλες οι προτάσεις των βουλευτών μεταξύ των οποίων και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει οι επόμενες εκλογές να τελεσθούν με τον νέο νόμο.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 31702

    [02] Διχάζει ο συναγερμός για τη νέα γρίπη

    Σαββατο, 09 01 2010 14:09

    Το ξεπούλημα εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων σε φιλική τιμή προς τον αναπτυσσόμενο κόσμο και επιστροφή των υπέρογκων παραγγελιών στις φαρμακευτικές εταιρείες, εξετάζουν τώρα πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, καθώς οι εκτιμήσεις περί πανδημίας δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται. Μάλιστα, αφήνονται αιχμές κατά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι υποκινήθηκε από οικονομικά συμφέροντα. Μιλώντας στην εκπομπή "Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ" ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος, ήταν ιδιαίτερα οξύς, ζητώντας από την Πολιτεία να αρχίσει να επιστρέφει εμβόλια. Η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αναγνώρισε ότι ενδεχομένως οι παραγγελίες εμβολίων να ήταν υπερβολικές, τόνισε όμως πως η χώρα είναι θωρακισμένη κατά του ιού και ζήτησε να μην υπάρξει εφησυχασμός του πληθυσμού.

    Ταυτόχρονα η υπουργός Υγείας μιλώντας στην ίδια εκπομπή προανήγγειλε τον περιορισμό της σπατάλης στο χώρο της υγείας με την προωθούμενη νέα λίστα φαρμάκων και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

    "Θα μπει τάξη", τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Ξενογιαννακοπούλου, σημειώνοντας ότι η επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων από την κατάργηση της λίστας φαρμάκων από τη ΝΔ, ανήλθε στα 2,5 δις ευρώ.

    ΠΗΓΕΣ:ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 31708

    [03] Προεκπτώσεις για να ανέβει ο τζίρος

    Σαββατο, 09 01 2010 13:53

    Με σημαντικές προεκπτώσεις και ελκυστικές προσφορές μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, προσπαθούν οι έμποροι να αναθερμάνουν την αγορά, μία εβδομάδα πριν την αρχή των επίσημων εκπτώσεων. Ο τζίρος, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία την περίοδο των εορτών σημείωσε πτώση από 20 έως 30 % ανάλογα με την επιχείρηση και οι καταστηματάρχες αναμένουν αυτή την περίοδο για να ξαναγεμίσουν τα ταμεία τους.

    Με δεκαήμερα προσφορών, σημαντικές προεκπτώσεις και ελκυστικές προσφορές μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, προσπαθούν οι έμποροι να αναθερμάνουν την αγορά , μία εβδομάδα πριν την αρχή των επίσημων εκπτώσεων. Ο τζίρος σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία την περίοδο των εορτών σημείωσε πτώση από 20 έως 30 % ανάλογα με την επιχείρηση και οι καταστηματάρχες αναμένουν αυτή την περίοδο για να ξαναγεμίσουν τα ταμεία τους.

    Μία εβδομάδα πριν την έναρξη των επίσημων χειμερινών εκπτώσεων ήδη στην αγορά υπάρχουν προσφορές και προεκπτώσεις σχεδόν σε όλα τα καταστήματα.

    Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ ο καταναλωτής μπορεί να βρει σιωπηρά ή φανερά μειωμένες τιμές στην ένδυση και την υπόδηση έως 50%, στα ηλεκτρικά έως 30% στα έπιπλα έως 40% και στα χαλιά έως 70%.Πάντως όπως τονίζεται ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε προϊόντα που προσφέρονται με έκπτωση πάνω από 50%.

    Τα πολυκαταστήματα μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων προσκαλούν τους καταναλωτές να κάνουν προκρατήσεις εμπορευμάτων με την εκπτωτική τιμή και να τα παραλάβουν από την ερχόμενη Παρασκευή που αρχίζουν επίσημα οι εκπτώσεις. Είδηση: 31707

    [04] Κύπρος: Αρνητικές οι πρώτες αντιδράσεις για τις προτάσεις Ταλάτ

    Σαββατο, 09 01 2010 18:34

    Πολλά συνομοσπονδιακά στοιχεία περιλαμβάνουν, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ΡΙΚ, οι προτάσεις Ταλάτ για το κεφάλαιο της ''Διακυβέρνησης και του Διαμοιρασμού των Εξουσιών''. Οι προτάσεις αναπτύσσονται σε 7σέλιδο έγγραφο, που αποτελείται από 10 ενότητες, το οποίο αποκάλυψε το ΡΙΚ.

    Η πρώτη ενότητα, που αφορά στην εκτελεστική εξουσία, προνοεί ότι θα υπάρχει Πρόεδρος και αντιπρόεδρος, με θητείας διαρκείας πέντε ετών. Προβλέπει, επίσης, την εκ περιτροπής προεδρία, με εισήγηση η θητεία του Ελληνοκύπριου Προέδρου να είναι τρία χρόνια και του Τουρκοκύπριου δύο. Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ προτείνει 12μελές Υπουργικό Συμβούλιο, με αναλογία επτά Ελληνοκύπριοι Υπουργοί και πέντε Τουρκοκύπριοι.

    Στην πρόταση αναφέρεται ότι στα Υπουργεία Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρέπει να είναι επικεφαλής άτομα που να προέρχονται από το ίδιο συνιστών κρατίδιο. Η τουρκοκυπριακή πλευρά ζητεί επίσης να απαιτείται η θετική ψήφος του Προέδρου και του αντιπροέδρου για όλες τις αποφάσεις, κάτι που σημαίνει ότι για όλες τις αποφάσεις, θα υπάρχει η δυνατότητα για βέτο. Αυτό βρίσκεται σε αντίθεση με την αρχική πρόταση Ταλάτ που προέβλεπε βέτο για τέσσερα μόνο θέματα, δηλαδή στα ζητήματα που άπτονται των εξωτερικών σχέσεων, της άμυνας, της ασφάλειας και των προϋπολογισμών.

    Στη δεύτερη ενότητα, υπό τον τίτλο "Νομοθεσία", αναφέρεται ότι στη Γερουσία θα απαιτείται ειδική πλειοψηφία 2/5 από κάθε κοινότητα για να περάσει μια απόφαση. Η αντιπροσώπευση στη Γερουσία θα είναι 50-50, ενώ η αντιπροσώπευση στη Βουλή θα είναι μεταβλητή, στη βάση των πληθυσμιακών αναλογιών.

    Η τρίτη ενότητα προνοεί την εγκαθίδρυση Ιδρυμάτων για ρύθμιση του χρηματοοικονομικού τομέα, του ανταγωνισμού, των ιδιωτικών ταμείων συντάξεων, της επιτήρησης του ασφαλιστικού τομέα, της μακροοικονομικής σταθερότητας και των Συνεργατικών Ιδρυμάτων.

    Στα Ιδρύματα αυτά δεν θα υπάρχει ίση αριθμητική συμμετοχή, αλλά τέσσερις αντιπρόσωποι από το ελληνοκυπριακό συνιστών κρατίδιο και τρεις από το τουρκοκυπριακό. Ωστόσο, για τις αποφάσεις, θα απαιτούνται δύο θετικές ψήφοι από κάθε κοινότητα.

    Στην τέταρτη ενότητα, που τιτλοφορείται "Εξωτερικές Σχέσεις", αναφέρεται ότι τα συνιστώντα κρατίδια θα έχουν δικαίωμα να συνομολογούν διεθνείς συμβάσεις με άλλα κράτη και διεθνείς οργανισμούς, που θα είναι αναγνωρισμένοι από την Ενωμένη Κύπρο.

    Επισημαίνεται, όμως, ότι αυτές οι συμβάσεις δεν πρέπει να είναι αντίθετες με την εξωτερική πολιτική του ομόσπονδου κράτους, ώστε να μην προκαλούνται προβλήματα στις διεθνείς σχέσεις του.

    Υπογραμμίζεται επίσης ότι η Κύπρος θα αποδώσει ίση μεταχείριση σε Ελλάδα και Τουρκία, περιλαμβανόμενης της απόλαυσης των τεσσάρων βασικών ελευθεριών, έως ότου η Τουρκία γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Στην πέμπτη ενότητα, υπό τον τίτλο "Βασικές Αρχές Επίλυσης του Κυπριακού", αναφέρεται ότι τα συνιστώντα κρατίδια θα έχουν ίσο καθεστώς και ότι θα υπάρχει μία κυριαρχία, η οποία θα διανέμεται και θα ασκείται ισότιμα από το κάθε συνιστών κρατίδιο.

    Στην έκτη ενότητα σημειώνεται ότι οι ομοσπονδιακοί νόμοι που θα αναφέρονται στις αρμοδιότητες της ομόσπονδης κυβέρνησης, θα υπερισχύουν των νόμων των συνιστώντων κρατιδίων. Ταυτόχρονα, όμως, αναφέρεται ότι οι νόμοι των συνιστώντων κρατιδίων που θα αφορούν τις αρμοδιότητές τους, θα υπερισχύουν των νόμων του ομόσπονδου κράτους.

    Στην έβδομη ενότητα αναφέρεται ότι οι αξιώσεις για απαιτήσεις ή για ευθύνη, προερχόμενες από πράξεις πριν από τη συμφωνία επίλυσης του Κυπριακού, θα διευθετούνται στα συνιστώντα κρατίδια.

    Στην όγδοη ενότητα προτείνεται οι τομείς της γεωργίας και της ααλιείας να υπάγονται στα συνιστώντα κρατίδια, ενώ τα θέματα υγείας και άμυνας στην ομόσπονδη Κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις προτάσεις Ταλάτ η αεροπλοΐα θα είναι επίσης αρμοδιότητα της ομόσπονδης Κυβέρνησης.

    Ωστόσο, η πρόταση προνοεί δύο Κέντρα Ελέγχου Πτήσεων, που θα ανήκουν στα συνιστώντα κρατίδια. Συνεπώς, κάθε συνιστών κρατίδιο θα έχει διοικητικά δικαιώματα στο Κέντρο Ελέγχου Πτήσεων, κάτι που αναιρεί το προγενέστερο σημείο ότι η αεροπλοΐα θα είναι αρμοδιότητα της ομόσπονδης Κυβέρνησης.

    Στην ένατη ενότητα σημειώνεται ότι τα μέλη της ομοσπονδιακής αστυνομίας θα είναι στη βάση του 50-50 από κάθε συνιστών κρατίδιο.

    Τέλος, στη δέκατη ενότητα αναφέρεται ότι η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας θα αποτελείται από έναν πρόεδρο, έναν αντιπρόεδρο και τέσσερα μέλη, δύο από κάθε κοινότητα. Αναφέρεται επίσης ότι ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος θα εναλλάσσονται κάθε χρόνο.

    Αρνητικές οι πρώτες ελληνοκυπριακές αντιδράσεις

    Σε κοινή συνάντηση αύριο Κυριακή ο Πρόεδρος Χριστόφιας και οι αρχηγοί των πολιτικών κόμματων της Κύπρου θα αξιολογήσουν τις προτάσεις Tαλάτ, μια μέρα πριν από την εντατικοποίηση των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας απέφυγε και σήμερα να σχολιάσει το περιεχόμενο των προτάσεων. Περιορίστηκε μόνο να δηλώσει ότι δεν έχει εκπλαγεί από τις προτάσεις.

    Ωστόσο, τα κόμματα ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση, καθώς επίσης το ΕΥΡΩΚΟ και οι Οικολόγοι χαρακτήρισαν τις προτάσεις απαράδεκτες και ζήτησαν από τον Πρόεδρο Χριστόφια να αναπροσαρμόσει την στρατηγική του.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου δήλωσε ότι η τουρκική πλευρά στην ουσία έχει τορπιλίσει τη διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων και συμπλήρωσε πως οι στόχοι και η στρατηγική της Τουρκίας είναι πλέον ξεκάθαροι και δεν είναι άλλοι από τη συνομοσπονδία και τη λύση των δύο κρατών.

    Ανέφερε επίσης ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να διαμορφώσει μια νέα στρατηγική αντιμετώπισης της τουρκικής αδιαλλαξίας, την οποία και θα πρέπει να καταγγείλει στη διεθνή πολιτική σκηνή.

    Πρόκληση και εμπαιγμό χαρακτηρίζει τις προτάσεις Ταλάτ ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου και ζητά επανατοποθέτηση του Κυπριακού στη βάση της εισβολής, της κατοχής και της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Ο κ. Ομήρου είπε ότι με τις προτάσεις υπογραμμίζεται η επιμονή της Τουρκίας σε δύο χωριστά κράτη, με ίση αριθμητική συμμετοχή, με βέτο σε όλες τις αποφάσεις και με διαχωρισμό του FIR.

    Αποκορύφωμα της πρόκλησης, συνέχισε, είναι ότι ζητούν δικαιώματα ευρωπαίων πολιτών για τους Τούρκους υπηκόους, προτού η Τουρκία καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Ομήρου ζήτησε τη διαμόρφωση ενιαίας εθνικής στρατηγικής και διεθνή σταυροφορία για να εξηγηθούν οι σωστές παράμετροι του προβλήματος.

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Δημήτρης Συλλούρης, δήλωσε ότι τώρα είναι καιρός ο πρόεδρος Χριστόφιας να αντιληφθεί ότι η όλη διαδικασία δεν μας οδήγησε σε καλά μονοπάτια. Πρέπει να αλλάξουμε πορεία, υπέδειξε, προσθέτοντας ότι το κόμμα του έχει προτάσεις, τις οποίες θα καταθέσει αύριο στη συνάντηση των αρχηγών.

    Η γενική γραμματέας των Οικολόγων, Ιωάννα Παναγιώτου, δήλωσε ότι οι προτάσεις της τουρκικής πλευράς είναι απαράδεκτες, φοβερά σκληρές και δεν δίνουν περιθώριο για συζήτηση.

    Εξάλλου, αρνητικά σχόλια για τις προτάσεις Ταλάτ διατυπώνει σε σημερινό αναλυτικό ρεπορτάζ για το περιεχόμενο τους η εφημερίδα «Πολίτης», η οποία το 2004 είχε ταχθεί υπέρ του σχεδίου Ανάν και υποστηρίζει σταθερά τις διαπραγματεύσεις και τις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης.

    Στο σχετικό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ, με τίτλο « Βόμβα Ταλάτ στις εντατικές συνομιλίες», επισημαίνεται ότι «ομοσπονδία κατ' όνομα και συνομοσπονδία στην ουσία σκιαγραφεί το άτυπο έγγραφο της τουρκικής πλευράς για τη συνταγματική πτυχή». Η εφημερίδα σημειώνει μεταξύ άλλων ότι το μόνο θετικό για την ελληνοκυπριακή πλευρά στο 7σέλιδο κείμενο 10 σημείων του κ. Ταλάτ είναι η αποδοχή από την τουρκοκυπριακή πλευρά της πρότασης Χριστόφια για εκλογή προέδρου κι αντιπροέδρου απευθείας από τους πολίτες με στάθμιση της ελληνοκυπριακής ψήφου στο 20% σε ό,τι αφορά την εκλογή τουρκοκύπριου υποψηφίου.

    «Οι υπόλοιπες πρόνοιες απέχουν κατά πολύ από τα ομοσπονδιακά πρότυπα, ευνοούν την ευρύτατη, σχεδόν κρατική, αυτονομία των πολιτειών και, ως εκ τούτου, χαρακτηρίζονται από έντονα συνομοσπονδιακά στοιχεία», προστίθεται στο δημοσίευμα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 31713


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 9 January 2010 - 17:50:58 UTC