Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιστολή Καραμανλή στον Χριστοφοράκο
  • [02] Κλοπή αυτοκινήτου μπροστά στη ΓΑΔΑ
  • [03] Α. Παπαρήγα: Η κυβέρνηση συκοφαντεί τους αγρότες
  • [04] Νέα πτέρυγα στο νοσοκομείο Ληξουρίου

    [01] Επιστολή Καραμανλή στον Χριστοφοράκο

    Κυριακη, 24 01 2010 12:16

    Επιστολή του Κώστα Καραμανλή στον πρώην ισχυρό άνδρα της SIEMENS Μιχάλη Χριστοφοράκο, λίγο μετά τις εκλογές του 2004, με την οποία τον ευχαριστεί για τη βοήθειά του, δημοσιεύει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Για ύποπτο δημοσίευμα 4 μέρες πριν τη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη SIEMENS, μίλησαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και επανέλαβαν ότι η ΝΔ δεν πήρε ποτέ χρήματα από τη γερμανική εταιρεία. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα θα γίνει η συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής στην υπόθεση Βατοπαιδίου, ενώ σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς τονίζει ότι δεν φοβάται πως οι εξεταστικές θα βυθίσουν τη ΝΔ σε εσωστρέφεια.

    Είδηση: 32360

    [02] Κλοπή αυτοκινήτου μπροστά στη ΓΑΔΑ

    Κυριακη, 24 01 2010 19:36

    Μια ασυνήθιστη κλοπή σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στη ΓΑΔΑ, όταν ένα ζευγάρι έκλεψε κυριολεκτικά κάτω από τα μάτια των αστυνομικών κατασχεμένο αυτοκίνητο. Ήταν ένα πολυτελές αυτοκίνητο που είχε κατασχεθεί στις 22 Ιανουαρίου στα πλαίσια υπόθεσης ναρκωτικών, όπου είχαν συλληφθεί και δύο άτομα.

    Οι δράστες έφτασαν με ταξί και αφού επιβιβάστηκαν στο κατασχεμένο αυτοκίνητο, έφυγαν χωρίς να υπάρξει αντίδραση από τους αστυνομικούς που ασκούσαν καθήκοντα φρουρού. Αργότερα το αυτοκίνητο βρέθηκε στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, οι δράστες που είχαν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας, αναγνωρίστηκαν και αναζητούνται. Το πρωτοφανές γεγονός, οδήγησε σε διαθεσιμότητα τρεις φρουρούς και έναν αστυφύλακα, ενώ αναμένονται και ποινικές διώξεις σε βάρος τους.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 32375

    [03] Α. Παπαρήγα: Η κυβέρνηση συκοφαντεί τους αγρότες

    Κυριακη, 24 01 2010 15:17

    Ομιλία στην Πάτρα, στα πλαίσια των εγκαινίων των νέων γραφείων του ΚΚΕ στην πόλη, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Κυριακής η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, η οποία αναφέρθηκε στο αγροτικό ζήτημα και στην οικονομία.

    Αναφερόμενη στο αγροτικό η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι: "Η κυβέρνηση πρέπει να βάλει ένα τέλος στον γκαιμπελισμό που έχει υιοθετήσει, γιατί κάθε φορά που συναντάει απεργίες εργαζομένων και ιδιαίτερα μπροστά στα μπλοκ των αγροτών, σπέρνει συκοφαντίες. Συκοφαντεί τον αγώνα τους, όταν ξέρει πολύ καλά ότι για το μεγαλύτερο μέρος της αγροτιάς η ΚΑΠ είναι ένας μεγάλος εχθρός, όπως και οι προσαρμογές που έχει κάνει η ΝΔ και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ στην ΚΑΠ στην Ελλάδα. Εμείς για άλλη μια φορά θα πούμε στους αγρότες, επειδή βρίσκεται ο αγώνας τους στην κόψη του ξυραφιού, να αποδείξουν ότι έχουν βγάλει πολιτικά συμπεράσματα και ότι δεν θα επιτρέψουν να τους τυλίξει η κυβέρνηση σε μια κόλα χαρτί με κοροϊδίες και με την τρομοκρατία για τη νέα δομή του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος".

    Συνεχίζοντας η γενική γραμματέας του ΚΚΕ για την οικονομία, δήλωσε: "Η κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο τρομοκράτη, που το πραγματικό ζήτημα του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους το χρησιμοποιεί σαν μεγάλη ευκαιρία για να επιπέσει πάνω και στις τελευταίες κατακτήσεις που έχουν απομείνει στο λαό και να περάσει σε μια ακόμη πιο βάρβαρη πολιτική, δίνοντας συνέχεια στην πολιτική της ΝΔ. Για τα ελλείμματα και τα χρέη δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι".

    Είδηση: 32368

    [04] Νέα πτέρυγα στο νοσοκομείο Ληξουρίου

    Σαββατο, 23 01 2010 20:16

    Παιδιατρική κλινική και αξονικό τομογράφο περιλαμβάνει η νέα πτέρυγα στο γενικό νοσοκομείο Ληξουρίου που εγκαινίασε το πρωί του Σαββάτου η υπουργός Υγείας και πρόκειται για δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η κ. Ξενογιαννακοπούλου στην ομιλία της μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα των εντατικών επισημαίνοντας ότι έως το τέλος Φεβρουαρίου θα λειτουργούν και τα 150 κρεβάτια, που ήταν ανενεργά λόγω έλλειψης προσωπικού.

    "Χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη στα νησιά, περιφερειακές δομές υγείας", δήλωσε η υπουργός.

    Την Παρασκευή η κ. Ξενογιαννακοπούλου επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου και συνομίλησε με εργαζόμενους. Η υπουργός Υγείας, ανέφερε ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες άνοιξαν 83 κρεβάτια εντατικής θεραπείας σε όλη την Ελλάδα και μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν ανοίξει και τα 150 που δεν λειτουργούσαν λόγω έλλειψης προσωπικού. Επίσης αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα των χρεών των νοσοκομείων που μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο έφθαναν τα 6,2 δις ευρώ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Κεφαλονιά η υπουργός μίλησε ακόμα σε εκδήλωση της νομαρχίας.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ Είδηση: 32350


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 24 January 2010 - 21:49:56 UTC