Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-01-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζάππειο: Ξεκινά ο διάλογος για το αγροτικό
  • [02] Παπακωνσταντίνου: Η Ελλάδα δεν θα εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ
  • [03] Λίβανος: Αεροπορική τραγωδία στη Μεσόγειο
  • [04] Ανοίγει η αυλαία των Εξεταστικών Επιτροπών
  • [05] Αϊτή: Στους 150.000 έφθασαν επίσημα οι νεκροί
  • [06] Οικογενειακή τραγωδία στο Αιγάλεω
  • [07] Πολικό ψύχος
  • [08] Χαρακτικά του Πικάσο στη γκαλερί Gagosian της Αθήνας
  • [09] Βιολογική θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα
  • [10] Έρευνες για νεαρό Ρουμάνο στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου

    [01] Ζάππειο: Ξεκινά ο διάλογος για το αγροτικό

    Δευτερα, 25 01 2010 09:54

    Με την παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αρχίζει το πρωί, σήμερα Δευτέρα, στο Ζάππειο ο διήμερος κοινωνικός διάλογος για το αγροτικό. Ωστόσο οι παραγωγοί από 10 μπλόκα αποφάσισαν να μην πάρουν μέρος, ενώ παραγωγοί της Νίκαιας που ήρθαν στην Αθήνα με λεωφορεία συγκεντρώνονται αυτή την ώρα έξω από το Ζάππειο. Οι αγρότες ωστόσο αποφάσισαν να σκληρύνουν συνολικά τη στάση τους κλείνοντας και τις παρακαμπτηρίους οδούς. Συγκεκριμένα κλείνουν στις 11 το πρωί οι παρακαμπτήριες οδοί στα Τέμπη ενώ ανοικτό μέχρι τις 3 μμ θα μείνει το μπλόκο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Εξάλλου οι αγρότες προχωρούν και σε μπλοκάρισμα σιδηροδρομικών γραμμών, όπως αυτή του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

    Η χθεσινή συνάντηση αγροτών του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έμεινε χωρίς αποτέλεσμα.

    Η Κατερίνα Μπατζελή αναφέρθηκε σε θεσμικές παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει άμεσα η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης και κάλεσε τους αγρότες να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για την επίλυση της κατάστασης που αιχμαλωτίζει το σύνολο της οικονομίας.

    Τα μπλόκα σήμερα Δευτέρα

    Στην εθνική Αθηνών Θεσσαλονίκης στο 90 χλμ της ΠΑΘΕ στο ρεύμα προς Αθήνα, στο Κάστρο, τη Ριτσώνα, την Αλαμάνα, στο 72 χλμ παλαιάς εθνικής Λαμίας Λειβαδιάς και στο 146 χλμ της ΠΑΘΕ στους Λιβανάτες στο ρεύμα προς Αθήνα.

    Ανοιχτές είναι την ώρα αυτή, οι οδικές προσβάσεις περιφερειακά της Θεσσαλονίκης. Οι αγρότες παραμένουν στα «Πράσινα Φανάρια», στα διόδια των Μαλγάρων, αλλά και στη διασταύρωση της Χαλκηδόνας, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων. Αποκλεισμένη παραμένει η Εγνατία στη διασταύρωση Χρυσούπολης, ενώ τρακτέρ παραμένουν και στον κόμβο Βρασνών στην παλαιά και νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

    Στον κόμβο Νέας Τρίγλιας στη Χαλκιδική παραμένουν τα τρακτέρ όπως και στον κόμβο Βογατσικού στη νέα και παλαιά εθνική Καστοριάς Κοζάνης

    Παραμένουν τα μπλόκα που ανοιγοκλείνουν κατά διαστήματα στο τελωνείο των Ευζώνων, στο συνοριακό σταθμό της Δοϊράνης, στο τελωνείο Εξοχής, στους συνοριακούς σταθμούς Κρυσταλλοπηγής και Νίκης και στο σταθμό Ορμενίου στον Έβρο. Από την άλλη μεριά, παρατεταγμένα δεξιά και αριστερά του δρόμου παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών στο τελωνείο των Κήπων, χωρίς να προκαλούν πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

    Στην Ήπειρο παραμένει το μπλόκο στην περιοχή του Λούρου στην εθνική Ιωαννίνων-Πρέβεζας, ενώ το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι ανοιχτό έως το μεσημέρι.

    Οι αγρότες στα μπλόκα είναι έσχατη μειοψηφία τόνισε χθες Κυριακή ο Θεόδωρος Πάγκαλος, κάνοντας λόγο για υποκίνηση ορισμένων αγροτών από το ΚΚΕ.

    Τη διαφωνία του στο κλείσιμο των δρόμων εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση να τους τυλίξει σε μια κόλα χαρτί με κοροϊδίες, κάλεσε τους αγρότες η Αλέκα Παπαρήγα.

    Για απαξιωτική αντιμετώπιση μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας που επισκέφθηκε τα μπλόκα της Αλαμάνας και της Νίκαιας.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Αγροτικό: Θεσμικές παρεμβάσεις για εξοικονόμηση πόρων Είδηση: 32377

    [02] Παπακωνσταντίνου: Η Ελλάδα δεν θα εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ

    Δευτερα, 25 01 2010 10:09

    Απέκλεισε κατηγορηματικά την πιθανότητα η Ελλάδα να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ, ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωσταντίνου σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα "Die Welt". "Οι εικασίες για έξοδο από τη ζώνη του ευρώ είναι ασαφείς. Αποκλείω κατηγορηματικά πως η Ελλάδα θα εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ", επισήμανε ο κ. Παπακωνσταντίνου ενώ φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την ικανότητα της Ελλλάδας να εξυγιάνει τα οικονομικά προβλήματα της. Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση του πώς το σχέδιο λιτότητας θα έχει αποτέλεσμα.

    Από την πλευρά του, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Focus, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ επανέλαβε ότι η Ελλάδα όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση θα πρέπει να κάνουν τα πάντα για να διορθώσουν τα δημοσιονομικά του, επισημαίνοντας όμως ότι δεν θα ξαναγίνουν δεκτά στοιχεία προϋπολογισμού που δεν θα αντιστοιχούν στην πραγματικότητα.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Χρονοδιάγραμμα για την οικονομία Είδηση: 32380

    [03] Λίβανος: Αεροπορική τραγωδία στη Μεσόγειο

    Δευτερα, 25 01 2010 09:17

    Δέκα πτώματα έχουν ανασύρει μέχρι αυτή τη στιγμή οι ομάδες διάσωσης που συμμετέχουν στις έρευνες στον τόπο του αεροπορικού δυστυχήματος ανοικτά των λιβανικών ακτών, σύμφωνα με αξιωματούχο του Υπουργείου Άμυνας του Λιβάνου. "Μέχρι στιγμής έχουμε βρει δέκα πτώματα στον τόπο της συντριβής ανοικτά των ακτών του Ναάμεχ, (912 χιλιόμετρα) νότια της Βηρυτού", δήλωσε εκπρόσωπος του λιβανικού Υπουργείου Άμυνας που δεν κατονομάζεται. Το μοιραίο αεροσκάφος Μπόινγκ 737 των Ethiopian Airlines με 90 επιβαίνοντες, 83 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα, που είχε απογειωθεί πέντε λεπτά νωρίτερα από το αεροδρόμιο της Βηρυτού με προορισμό την αιθιοπική πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα, κατέπεσε τη νύχτα, λίγο μετά τις 3.10 π.μ., στη Μεσόγειο, μόλις 10 χλμ από τις λιβανικές ακτές όπου τα ξημερώματα εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του. Αξιωματούχος του Διεθνούς Αεροδρομίου της Βηρυτού "Ραφίκ Χαρίρι", απ΄ όπου είχε αναχωρήσει το αεροσκάφος, δήλωσε ότι το αεροπλάνο χτυπήθηκε από κεραυνό και στη συνέχεια κατέπεσε και συνετρίβη πέντε λεπτά μετά την απογείωσή του.

    Στην Αντίς Αμπέμπα, η αεροπορική εταιρεία Ethiopian Airlines ανακοίνωσε ότι απέστειλε ομάδα ερευνητών στον Λίβανο για τον προσδιορισμό των αιτιών της συντριβής του αεροσκάφους της. Ο διευθύνων σύμβουλος της Ethiopian Airlines Γκίρμα Βακέ δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ήλθε σε επαφή με τις λιβανικές αρχές και ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ανεύρεση επιζώντων της πτήσης. Ωστόσο το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε νωρίτερα ότι αξιωματούχοι του στρατού δήλωσαν στα τοπικά ΜΜΕ ότι εντόπισαν επτά επιζώντες. Εξάλλου όταν ερωτήθηκε ο κ. Βακέ εάν υπάρχει πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας, ο ίδιος απάντησε ότι δεν έχει πληροφορίες που να οδηγούν "προς αυτήν την κατεύθυνση".

    Αξιωματούχος του Διεθνούς Αεροδρομίου της Βηρυτού "Ραφίκ Χαρίρι", απ΄ όπου είχε αναχωρήσει το αεροσκάφος, δήλωσε ότι το αεροπλάνο χτυπήθηκε από κεραυνό και στη συνέχεια κατέπεσε και συνετρίβη πέντε λεπτά μετά την απογείωσή του.

    Σύμφωνα με την επίσημη λίστα πενήντα τέσσερις από τους επιβαίνοντες είναι Λιβανέζοι, 22 Αιθίοπες, δύο Βρετανοί, ενώ υπάρχουν και Καναδοί, Ρώσοι, Γάλλοι, Ιρακινοί και Σύροι υπήκοοι. Από την πρώτη στιγμή υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες που βεβαίωσαν ότι είδαν το αεροσκάφος να πέφτει φλεγόμενο στη θάλασσα ενώ πολλοί συγγενείς επιβατών μαζεύτηκαν γεμάτοι αγωνία στο διεθνές αεροδρόμιο Ραφίκ Χαρίρι.

    Με δηλώσεις ο Πρόεδρος του Λιβάνου, Μισέλ Σουλεϊμάν, απέκλεισε από την πρώτη στιγμή το δολιοφθορά "Μέχρι αυτή τη στιγμή, αποκλείεται η δολιοφθορά. Η έρευνα θα αποκαλύψει τα αίτια του δυστυχήματος", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος Σουλεϊμάν και συμπλήρωσε: "Πρόκειται για ένα οδυνηρό δράμα, ένα τραγικό γεγονός. Δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες για την ανεύρεση επιζώντων. Εκφράζουμε τη συμπόνια μας προς τις οικογένειες όσων επέβαιναν στο αεροσκάφος". "Οι νοσοκομειακές και ιατρικές ομάδες πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα, μαζί με εκείνους οι οποίοι έχουν επιφορτισθεί με την ενημέρωση των οικογενειών. Οι μετεωρολογικές συνθήκες είναι τρομακτικές, αλλά οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη", πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Λιβάνου.

    "Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν 3,5 χλμ δυτικά του παραλιακού χωριού Νααμέχ", ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών του Λιβάνου και πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης έχουν ξεκινήσει, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Τόνισε πως είναι πολύ νωρίς να πει κανείς τι προκάλεσε την πτώση του αεροσκάφους, αλλά επιβεβαίωσε πως το Μπόινγκ απογειώθηκε υπό συνθήκες σφοδρής καταιγίδας. Ήδη τα πρακτορεία μετέδιδαν τις πρώτες εκτιμήσεις - ότι η τραγωδία πιθανότατα προκλήθηκε σύμφωνα με πηγές του αεροδρομίου από τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

    Εκπρόσωπος της αστυνομίας στη γειτονική Κύπρο δήλωσε ότι ένα ελικόπτερο της κυπριακής αστυνομίας βρίσκεται πάνω από το σημείο, όπου κατέπεσε το αεροσκάφος και συμμετέχει στις προσπάθειες εντοπισμού τυχόν επιζώντων. Εκπρόσωπος του βρετανικού στρατού που εδρεύει στην Κύπρο δήλωσε ότι οι δυνάμεις του βρίσκονται σε επιφυλακή για να προσφέρουν βοήθεια και ότι στον τόπο του δυστυχήματος έχουν σπεύσει δύο ελικόπτερα των Ηνωμένων Εθνών ενώ στις έρευνες συμμετέχουν ο στρατός και το πολεμικό ναυτικό του Λιβάνου, καθώς και η στρατιωτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο.

    Στο αεροσκάφος επέβαινε η σύζυγος του γάλλου πρεσβευτή στο Λίβανο, όπως ανακοίνωσε η γαλλική πρεσβεία. Ο πρεσβευτής Ντενί Πιετόν διορίστηκε στη γαλλική πρεσβεία στο Λίβανο τον περασμένο Οκτώβριο. Αξιωματούχος της γαλλικής πρεσβείας επιβεβαίωσε ότι η Μάρλα Πιετόν επέβαινε στο αεροσκάφος.

    Οι κρατικές Αιθιοπιακές Αερογραμμές επιθυμούν να κερδίσουν ένα μεγάλο μερίδιο των διεθνών πτήσεων στην Αφρική και μάλιστα πρόσφατα διεύρυναν τα δρομολόγιά τους και προς την Ασία. Την Παρασκευή ανακοίνωσαν πως παρήγγειλαν 10 Μπόινγκ 737-800 με συνολικό κόστος 767 εκατομμύρια δολάρια.

    Ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Σάαντ Χαρίρι κήρυξε τη σημερινή ημέρα εθνικού πένθους.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32376

    [04] Ανοίγει η αυλαία των Εξεταστικών Επιτροπών

    Δευτερα, 25 01 2010 11:22

    Αυλαία σήμερα των Εξεταστικών Επιτροπών, με πρώτη την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, καθώς στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί το απόγευμα η σχετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Θα ακολουθήσει την Τετάρτη, η συζήτηση για την υπόθεση της Siemens. Οι εργασίες και των δυο εξεταστικών θα γίνονται παράλληλα, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, αναμένεται να ολοκληρώσουν το έργο τους και να παραδώσουν τα πορίσματα τους μέσα σε έξι με επτά εβδομάδες. Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Πετσάλνικος, την επόμενη Δευτέρα (1η Φεβρουαρίου), θα διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, που έχει ζητήσει ο κος Σαμαράς για την διαφάνεια.

    Ποικίλες αντιδράσεις για την επιστολή Καραμανλή προς Χριστοφοράκο

    Όσον αφορά στις εξεταστικές, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι δεν θα βυθίσουν τη ΝΔ σε εσωστρέφεια.

    Στο μεταξύ ποικίλες αντιδράσεις, έχει προκαλέσει η δημοσίευση, στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, επιστολής του Κώστα Καραμανλή, προς τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, μετά τις εκλογές του 2004, με την οποία, τον ευχαριστεί, για την υποστήριξή του.

    Για ύποπτο δημοσίευμα τέσσερις μέρες πριν τη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη SIEMENS, μίλησαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Σχετικά άρθρα: Επιστολή Καραμανλή στον Χριστοφοράκο Είδηση: 32383

    [05] Αϊτή: Στους 150.000 έφθασαν επίσημα οι νεκροί

    Δευτερα, 25 01 2010 10:00

    Στις 150.000 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα θύματα του σεισμού στην Αϊτή, σύμφωνα με τις επίσημες αρχές, με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο αριθμός των νεκρών να ξεπεράσει ακόμα και τις 200.000. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Associated Press, η υπ. Επικοινωνιών Μαρί Λορέν Λασάγκ, κανείς δεν γνωρίζει πόσοι ακόμα είναι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια των κτηρίων, όχι μόνο στην πρωτεύουσα Πόρτο Πρενς αλλά και στα περίχωρα, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Λεογκάν, όπου ήταν το επίκεντρο και κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε. Την ίδια ώρα, οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για την ανεύρεση επιζώντων, έχουν επισήμως ολοκληρωθεί και το βάρος πέφτει πλέον στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας για την οποία δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν διαφωνίες όσον αφορά στις διαδικασίες που ακολουθούνται.

    Αιχμηρά σχόλια για την παρουσία των Αμερικανών στρατιωτών

    "Σε μία έκτακτη κατάσταση, συχνά γίνεται μία παρέλαση ματαιοδοξίας. Πολλοί άνθρωποι μεταβαίνουν σε μία περιοχή αγχωμένοι να δείξουν ότι η χώρα τους είναι μεγάλη και σημαντική" Γκίντο Μπερτολάζο, επικεφαλής πολιτικής προστασίας της Ιταλίας

    Αιχμηρά σχόλια για το συντονισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας, έκανε ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας της Ιταλίας, Γκίντο Μπερτολάζο, καυτηριάζοντας μεταξύ άλλων και την ισχυρή παρουσία των Αμερικανών στρατιωτών.

    Ο Μπερτολάζο, κατήγγειλε ότι πολλοί από αυτούς τους στρατιώτες δεν έχουν καμία εκπαίδευση στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

    "Σε μία έκτακτη κατάσταση, συχνά γίνεται μία παρέλαση ματαιοδοξίας. Πολλοί άνθρωποι μεταβαίνουν σε μία περιοχή αγχωμένοι να δείξουν ότι η χώρα τους είναι μεγάλη και σημαντική" είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να καθιερώσουν μία συγκεκριμένη διαδικασία η οποία να τηρείται μετά από μία μεγάλη φυσική καταστροφή.

    Διάσκεψη στο Μόντρεαλ

    Την ίδια ώρα και ενώ οι επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας βρίσκονται σε εξέλιξη, το μεγάλο στοίχημα για το πρωθυπουργό Μπελερίβ, είναι η διαχείριση της επόμενης μέρας μέσα από την ανοικοδόμηση της χώρας.

    Πρώτο σημαντικό βήμα, θα γίνει σήμερα στη Διάσκεψη του Μόντρεαλ, όπου η Αμερικανίδα υπ. Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ο Καναδός Πρωθυπουργός Στέφεν Χάρπερ ο Γάλλος υπ. Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ θα εξετάσουν το ενδεχόμενο διαγραφής του χρέους της Αϊτής αλλά και τη στρατηγική ανοικοδόμησης της χώρας.

    Νωρίτερα, πάντως ο πρωθυπουργός Ζαν Μαξ Μπελερίβ, απηύθυνε έκκληση στους Αϊτινούς της διασποράς να συμμετάσχουν στην ανοικοδόμηση.

    Πηγή: Reuters - BBC Διαβάστε ακόμα: Haiti Confirms 150,000 Dead in Capital

    MontrΓ©al accueille la confΓ©rence des "pays amis" d'HaΓ―ti

    Αιχμηρά σχόλια για το συντονισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας, έκανε ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας της Ιταλίας, Γκίντο Μπερτολάζο, καυτηριάζοντας μεταξύ άλλων και την ισχυρή παρουσία των Αμερικανών στρατιωτών. Είδηση: 32378

    [06] Οικογενειακή τραγωδία στο Αιγάλεω

    Δευτερα, 25 01 2010 11:04

    Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στις 9 το πρωί στην οδό Καραϊσκάκη 45 στην Αγία Βαρβάρα, Αιγάλεω. Ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια οικογενειακού επεισοδίου πυροβόλησε με πιστόλι των 22 χιλιοστών τη σύζυγό του με αποτέλεσμα να την τραυματίσει σοβαρά στην κοιλιακή χώρα και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε με το ίδιο όπλο δίνοντας τέλος στη ζωή του. Η σκηνή διαδραματίστηκε μπροστά στο ανήλικο παιδί του ζευγαριού, το οποίο παρέδωσαν στην αστυνομία γείτονες που μπήκαν στο σπίτι όταν άκουσαν τον καυγά και τους πυροβολισμούς. Το παιδί αναμένεται να παραλάβει παιδοψυχολόγος από το Νοσοκομείο Παίδων.

    Η γυναίκα διακομίστηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά και αυτή την ώρα βρίσκεται στο χειρουργείο. Προανάκριση για το τραγικό περιστατικό διενεργεί το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

    Οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στις 9 το πρωί στην οδό Καραϊσκάκη 45 στην Αγία Βαρβάρα, Αιγάλεω. Ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια οικογενειακού επεισοδίου πυροβόλησε με πιστόλι των 22 χιλιοστών τη σύζυγό του με αποτέλεσμα να την τραυματίσει σοβαρά στην κοιλιακή χώρα και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε με το ίδιο όπλο δίνοντας τέλος στη ζωή του. Η σκηνή διαδραματίστηκε μπροστά στο ανήλικο παιδί του ζευγαριού, το οποίο παρέδωσαν στην αστυνομία γείτονες που μπήκαν στο σπίτι όταν άκουσαν τον καυγά και τους πυροβολισμούς. Το παιδί αναμένεται να παραλάβει παιδοψυχολόγος από το Νοσοκομείο Παίδων.

    Η γυναίκα διακομίστηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά και αυτή την ώρα βρίσκεται στο χειρουργείο. Προανάκριση για το τραγικό περιστατικό διενεργεί το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Είδηση: 32382

    [07] Πολικό ψύχος

    Κυριακη, 24 01 2010 12:03

    Στους -28 βαθμούς κελσίου έπεσε η θερμοκρασία στην Πολωνία και χιλιάδες άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό , ενώ δύσκολες είναι οι μετακινήσεις σε πολλά τμήματα του οδικού δικτύου. Ανάλογα προβλήματα προκλήθηκαν όμως και στη Ρουμανία.. Δύο άστεγοι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του ψύχους και εκατοντάδες οδηγοί έμειναν ακινητοποιημένοι στους παγωμένους δρόμους. Και στην Τουρκία όμως, 2 είναι οι νεκροί μέχρι στιγμής, ενώ προβλήματα υπάρχουν κυρίως στο βόρειο τμήμα της χώρας. Στην Κίνα, στην επαρχία Σινγιανγκ, το θερμόμετρο έπεσε στους μείον 46 βαθμούς κελσίου.

    Οι χιονοπτώσεις παρέλυσαν τη Βόρεια Τουρκία. Οχήματα ξέφυγαν από την πορεία τους εξαιτίας της ολισθηρότητας των οδικών δικτύων.

    Στην Άγκυρα, η χιονόπτωση καθήλωσε τους οδηγούς επί ώρες στους δρόμους. Με δυσκολία μετακινούνταν ακόμη και όσοι προτίμησαν να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους στο σπίτι. Οι ισχυροί άνεμοι δεν επέτρεψαν ούτε στα πλοία να αποπλεύσουν από το λιμάνι των Δαρδανελλίων.

    Στη Ρουμανία, τουλάχιστον τρεις άστεγοι πέθαναν από το ψύχος. Το παγωμένο οδόστρωμα σε συνδυασμό με τη χαμηλή ορατότητα δυσχεραίνουν τη μετακινήση των οχημάτων. Στρώμα πάγου κάλυψε τις λίμνες. Ωστόσο, οι -25 βαθμοί κελσίου δεν στάθηκαν ικανοί να κρατήσουν τους πολίτες στα σπίτια τους.

    Προβλήματα προκαλούν οι πολικές θερμοκρασίες και στην Πολωνία. Στα νότια, 20.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό, ενώ στα κεντρικά και ανατολικά της χώρας το θερμόμετρο θα κατρακυλήσει στους -30 βαθμούς τις επόμενες ημέρες.

    Στην Κίνα, επτά άνθρωποι παγιδεύτηκαν στα χιόνια στην επαρχία Σινγιανγκ. Τελικά, οι διασώστες τους εντόπισαν και τους περισυνέλεξαν. Τουλάχιστον 1.000.000 άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από τις χειρότερες χιονοπτώσεις της τελευταίας δεκαετίας. Είδηση: 32358

    [08] Χαρακτικά του Πικάσο στη γκαλερί Gagosian της Αθήνας

    Δευτερα, 25 01 2010 09:57

    Μια μοναδική έκθεση με χαρακτικά σε λινόλαιο που φιλοτέχνησε ο Πάμπλο Πικάσο από το 1959 έως το 1963, θα παρουσιάσει η "Gagosian Gallery" Αθήνας (Μέρλιν 3) από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 10 Απριλίου. Ο Πικάσο δεν σταμάτησε ποτέ να πειραματίζεται με τις διάφορες τεχνικές της χαρακτικής τέχνης, μεταξύ των οποίων και η λιθογραφία, η χαλκογραφία, η ακιδογραφία και η μονοτυπία. Στα τέλη της δεκαετίας του 1950 κατοικούσε το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου στη νότια Γαλλία, οπότε η μεγάλη απόσταση από το Παρίσι όπου βρίσκονταν οι τυπογράφοι με τους οποίους συνεργαζόταν δυσκόλευε πολύ την παραγωγή των έργων του.

    Άρχισε έτσι να πειραματίζεται με τη χαρακτική σε λινόλαιο, έναν πολύ πιο άμεσο τρόπο δουλειάς, κατά τον οποίο χάραζε ένα σχέδιο πάνω σε μία επιφάνεια από λινόλαιο χρησιμοποιώντας μαχαίρι, σμίλη ή σκαρπέλο. Το πρώτο του χαρακτικό σε λινόλαιο, το Toros en Vallauris (1954), ήταν μία απλή ασπρόμαυρη εκτύπωση, αλλά το 1959 είχε αρχίσει πλέον να εκφράζεται εξαιρετικά μέσω αυτής της τεχνικής, και τον είχε απορροφήσει εντελώς η διαδικασία της, καθώς και η καθημερινή συνεργασία του με τον Hidalgo Arnera, τον τυπογράφο της περιοχής του.

    Επειδή όμως βρήκε χρονοβόρα τη διαδικασία της παραδοσιακής τεχνικής με την οποία δημιούργησε το The Portrait of a Girl after Cranach (1958), το πρώτο έγχρωμο χαρακτικό του σε λινόλαιο, αποφάσισε να εφεύρει έναν πιο απλό τρόπο για να εφαρμόζει αυτήν την τεχνική.

    Αντί να χρησιμοποιεί μία ξεχωριστή επιφάνεια από λινόλαιο για κάθε χρώμα, άρχισε να ξαναχαράζει την ίδια επιφάνεια. Χάραζε και ξανατύπωνε ανάλογα με τον αριθμό των χρωμάτων που ήθελε να χρησιμοποιήσει σε κάθε έργο. Από το 1959 έως το 1962 ο Πικάσο έφτιαξε περίπου 100 χαρακτικά σε λινόλαιο χρησιμοποιώντας τη νέα μέθοδο που είχε αναπτύξει. Όσον αφορά τη θεματολογία του, χρησιμοποίησε από τη Jacqueline Roque, τη μούσα, σύζυγο και μόνιμη σύντροφό του στο Portrait de Jacqueline au chapeau de paille multicolore με τα έντονα χρώματα, έως τα πορτρέτα μεγάλων δασκάλων του παρελθόντος.

    Για παράδειγμα, στη σειρά Portrait d'homme Γ la fraise (Variation d'aprΓ¨s el Greco) ο Πικάσο τιμά τον El Greco, διατηρώντας την αρχική σύνθεση της αυτοπροσωπογραφίας του καλλιτέχνη τονίζοντας όμως με διαφορετικό τρόπο χαρακτηριστικά του προσώπου και των ρούχων του για να δηλώσει και τη δική του παρουσία στο έργο.

    Το 1963 πειραματίστηκε για ένα μικρό χρονικό διάστημα με μία ακόμη πρωτότυπη τεχνική για χαρακτική σε λινόλαιο, χαρακτηριστικό παράδειγμα της οποίας αποτελεί το έργο L'Etreinte 1 (Embrace), το οποίο απεικονίζει έναν άντρα και μία γυναίκα σε έναν δυναμικό εναγκαλισμό.

    Εκτύπωνε το χαρακτικό με μελάνι σε κρεμ απόχρωση πάνω σε λευκό χαρτί και μετά ζωγράφιζε πάνω στο ίδιο το χαρτί με σινική μελάνη. Στη συνέχεια ξέπλενε το χαρτί με νερό, διαδικασία που ο Πικάσο απολάμβανε ιδιαίτερα. Οι περιοχές που δεν είχαν επάνω κανένα τύπωμα απορροφούσαν το μαύρο μελάνι, αλλά όπου υπήρχε το λιπαρό κρεμ μελάνι, η σινική μελάνη ξεγλιστρούσε. Η τεχνική αυτή δημιουργούσε μία εικόνα που έμοιαζε σαν να είναι και ζωγραφισμένη αλλά και τυπωμένη.

    Τοποθεσία: Gagosian Αθήνας, Μέρλιν 3, Αθήνα

    Ημερομηνία: 28 Ιανουαρίου έως 10 Απριλίου

    Πληροφορίες: 210 - 3640215

    Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00 - 18:00, Σάββατο μόνο με ραντεβού Είδηση: 32379

    [09] Βιολογική θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα

    Δευτερα, 25 01 2010 11:31

    Ακόμη ένα όπλο κατά του καρκίνου του πνεύμονα, που ευθύνεται για το 25% των θανάτων, έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες. Πρόκειται για μια φαρμακευτική ουσία, που χορηγείται στους καρκινοπαθείς, που έχουν υποστεί την μετάλλαξη, ενός συγκεκριμένου γονιδίου, με στόχο, να ανακοπεί η δράση του.Η νέα αυτή, βιολογική θεραπεία, έχει το πλεονέκτημα, ότι είναι στοχευμένη στα καρκινικά κύτταρα και δεν χρειάζεται η υποβολή, σε χημειοθεραπεία.

    Η φαρμακευτική ουσία, που πρόσφατα πήρε έγκριση στην Ε.Ε, ανακόπτει το σήμα που στέλνουν τα καρκινικά κύτταρα μετά τη γονιδιακή αυτή μετάλλαξη και έτσι παρεμποδίζεται η ανάπτυξή τους.

    "Δίνοντας αυτό το φάρμακο, μπορούμε να εμποδίσουμε το σήμα ώστε το καρκινικό κύτταρο να σταματήσει να αναπτύσσεται. Όταν το καρκινικό κύτταρο σταματά να αναπτύσσεται, ο όγκος συρρικνώνεται". Τονυ Μοκ, καθηγητής Πανεπιστημίου του Χογκ - Κογκ.

    Σε όλο τον κόσμο πάσχουν πάνω από ένα εκατομμύριο ασθενείς από καρκίνο του πνεύμονα ενώ στην Ελλάδα οι νέες διαγνώσεις κάθε χρόνο είναι κατά μέσο όρο 5.000.

    ΝΕΤ Είδηση: 32384

    [10] Έρευνες για νεαρό Ρουμάνο στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου

    Δευτερα, 25 01 2010 10:57

    Σε εξέλιξη είναι από τη νύχτα επιχείρηση για τον εντοπισμό νεαρού Ρουμάνου στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου. Ο αναζητούμενος μαζί με δύο άλλους ανήλικους Αλβανούς έπεσαν στη θάλασσα κατά τη διάρκεια καταδίωξης τους τα ξημερώματα, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη. Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 2 το πρωί, όταν -σύμφωνα με την αστυνομία- οι νεαροί επιτέθηκαν στο φύλακα της πλαζ Αλίμου. Οι νεαροί έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλίμου και ακολούθησε καταδίωξη στην περιοχή μεταξύ των δύο παραλιακών κέντρων διασκέδασης, κατά την οποία οι νεαροί έπεσαν στη θάλασσα για να αποφύγουν τη σύλληψη.

    Άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Γλυφάδας με δύο υπηρεσιακά οχήματα, τρία πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος προσωπικό της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος καθώς και ελικόπτερο Super Puma.

    Λίγο αργότερα δύο νεαροί βγήκαν στην ακτή μόνοι τους και αφού συνελήφθησαν μεταφέρθηκαν με συμπτώματα υποθερμίας στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου παραμένουν φρουρούμενοι.

    Οι έρευνες για τον εντοπισμού του τρίτου νεαρού συνεχίζονται.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 32381


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 25 January 2010 - 9:50:43 UTC