Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-02-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή: Έκθεση για το Βατοπέδι
  • [02] Ανοίγει ο κύκλος των καταθέσεων για τη Siemens
  • [03] Παραπομπή για τις χρηματιστηριακές φούσκες
  • [04] Δ. Δρούτσας: Ομιλίες και συναντήσεις στις ΗΠΑ
  • [05] Στο Λευκό Οίκο τον Φεβρουάριο ο Δαλάι Λάμα
  • [06] Αύριο η κοπή ηλεκτρονικής βασιλόπιτας για τους Έλληνες όλου του κόσμου
  • [07] ΕΝΑΕ: Ναί υπό όρους στον Καλλικράτη
  • [08] Ελληνική αποστολή στην Αϊτή, υπό τον ΥΦΕΞ Σ. Κουβέλη

    [01] Βουλή: Έκθεση για το Βατοπέδι

    Πεμπτη, 04 02 2010 20:52

    Oμόφωνα εκδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης έκθεση του επιστημονικού συμβουλίου για το Βατοπέδι, που είχε σαν αντικείμενο να αποφανθεί για το αν πρέπει να παραμείνουν μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση αυτή, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Α. Λαφαζάνης και Δ. Παπουτσής, λόγω του ότι είχαν καταθέσει ως μάρτυρες στη διερεύνηση της ίδιας υπόθεσης στην προηγούμενη εξεταστική επιτροπή.

    Υπόνοιες μεροληψίας εγείρονται σύμφωνα με την έκθεση, εκτός από πρόσωπα που καλούνται ως μάρτυρες και για όσους έχουν διατελέσει υπουργοί και οι πράξεις τους εντάσσονται στο αντικείμενο που διερευνά η επιτροπή.

    Σε πρακτικό επίπεδο θα εξαιρεθούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αργύρης Λαφαζάνης και Δημήτρης Παπουτσής - οι οποίοι είχαν καταθέσει ως μάρτυρες στην προηγούμενη Εξεταστική που είχε συσταθεί επί κυβερνήσεως ΝΔ, καθώς και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νικόλαος Δένδιας.

    Όπως ανακοινώθηκε από το ΚΚΕ, η απουσία του μέλους της εξεταστικής Θανάση Παφίλη από τη σημερινή συνεδρίαση οφείλεται σε παρανόηση για την ώρα έναρξης της συνεδρίασης.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 32918

    [02] Ανοίγει ο κύκλος των καταθέσεων για τη Siemens

    Πεμπτη, 04 02 2010 16:19

    Με τον πρώτο αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Ιωάννη Παπανικολάου και τους δημοσιογράφους Τάσο Τέλογλου και Αριστέα Μπουγάτσου ανοίγει ο κύκλος των καταθέσεων ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Siemens. Στην πρώτη συνεδρίαση εξελέγη προεδρείο και με κατεπείγον αίτημα του, ο πρόεδρος της επιτροπής ζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μέρος της δικογραφίας που αφορά την υπόθεση.

    Προτεραιότητα το θέμα Ζαγοριανού

    "Η εξεταστική επιτροπή ξεκινά με το θέμα Ζαγοριανού, καθώς η άσκηση σε βάρος του ποινικής και πειθαρχικής δίωξης αποτελεί ένα χειροπιαστό στοιχείο ότι υπήρξε συγκάλυψη", δήλωσε ο πρόεδρος της εξεταστικής Σήφης Βαληράκης προσθέτοντας ότι με την εξέταση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Παπανικολάου που κίνησε την πειθαρχική δίωξη σε βάρος του κ. Ζαγοριανού, η εξεταστική επιτροπή ξεκινά από την τιμή και την αξιοπιστία της.

    Στα χέρια της εξεταστικής επιτροπής βρίσκεται η ποινική και πειθαρχική δικογραφία σε βάρος του 4ου ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού για τον τρόπο που χειρίστηκε τη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens.

    O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης, μέλος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Siemens, δήλωσε μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης της επιτροπής:

    «Το ζητούμενο για το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων της Siemens, είναι η αποκάλυψη και όχι η συγκάλυψη της αλήθειας. Ελπίζω οι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στην επιτροπή να συμβάλουν μέχρι τέλους σε αυτό».

    Σχόλιο ΛΑ.Ο.Σ.

    «Προτείναμε η διερεύνηση της υπόθεσης να αρχίσει από το 1989, αλλά παρατηρούμε ότι αυτή προχωρά ανάκατα. Προτείναμε ως μάρτυρες τον τ. πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη (για αυτά που έχει δηλώσει σχετικά με την ανατροπή της κυβέρνησής του το '93), τον τ. υπουργό κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Μ. Χριστοφοράκο (με αποστολή μελών της Εξεταστικής στην Γερμανία), την γραμματέα του Μ. Χριστοφοράκου, τον κ. Σκαρπέλη και τον κ. Μαντζουράνη. Εντολή του Προέδρου κ. Γ. Καρατζαφέρη είναι να υπάρξουν προσεκτικά βήματα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., Κ. Αιβαλιώτης.

    Πηγή: NET 105.8, ΑΠΕ

    Είδηση: 32905

    [03] Παραπομπή για τις χρηματιστηριακές φούσκες

    Πεμπτη, 04 02 2010 20:55

    Την παραπομπή 17 προσώπων για σκέλος της υπόθεσης του Χρηματιστηρίου το 1999, ενώπιον του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων, ζητά με πρότασή της στο συμβούλιο εφετών η εισαγγελέας εφετών κ. Φανή Κοντοθανάση. Η πρόταση της εισαγγελέως αφορά τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι γνωστοί επιχειρηματίες, χρηματιστές, ένας δικηγόρος, ένας τραπεζικός υπάλληλος, καθώς και η πρώην πρωτοδίκης που είχε χειριστεί τη δικογραφία για τις λεγόμενες μετοχές "φούσκες", κ. Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, που κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας.

    Η υπόθεση αφορά τόσο τη χειραγώγηση μετοχών συγκεκριμένης εταιρίας, όσο και το χειρισμό της ποινικής έρευνας από την κ. Μπουρμπούλια.

    Η δικογραφία σχηματίστηκε όταν στο πλαίσιο της έρευνας για το παραδικαστικό κύκλωμα εντοπίστηκε λογαριασμός σε ελβετική τράπεζα που φέρονται να τηρούσαν η πρώην ανακρίτρια με το συγκατηγορούμενό της τώρα δικηγόρο, συνήγορο υπεράσπισης τότε, γνωστού χρηματιστή.

    Η εισαγγελέας εφετών κ. Φανή Κοντοθανάση στην πρότασή της κρίνει ότι δεν πρέπει να παραπεμφθούν κάποιοι εκ των αρχικώς κατηγορηθέντων μεταξύ των οποίων και ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κ. Ευγένιος Παπαδόπουλος.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32919

    [04] Δ. Δρούτσας: Ομιλίες και συναντήσεις στις ΗΠΑ

    Πεμπτη, 04 02 2010 22:09

    Κομβικό ρόλο θα διαδραματίσει η Ελλάδα στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας κατά την ομιλία του στο Ινστιτούτο Χάριμοντ του Πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη. "Κλειδί" στην πορεία αυτή θα αποτελέσουν η θετική προεδρεία της Ελλάδας στον ΟΑΣΕ και οι ιστορικοί δεσμοί της χώρας μας με τον αραβικό κόσμο.

    Πριν την ομιλία του ο κ. Δρούτσας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της ως υποψήφια χώρα της ΕΕ. Παράλληλα ο κ. Δρούτσας χαρακτήρισε βήμα προς τα πίσω που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας τις προτάσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Ταλάτ. Στο άλλο μεγάλο θέμα, αυτό της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο κ. Δρούτσας επανέλαβε την ελληνική θέση για μια λύση έναντι όλων με γεωγραφικό προσδιορισμό. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: "Στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης, η οποία βασίζεται στην ανάληψη πρωτοβουλιών και στο ανοιχτό πνεύμα, ο πρωθυπουργός Παπανδρέου ανέλαβε την πρωτοβουλία συνομιλίας με τον κ. Γκρουέφσκι, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας μέσω της διαδικασίας των Ηνωμένων Εθνών". Συνεχίζοντας ο κ. Δρούτσας, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως: "Η παρούσα κατάσταση είναι σίγουρα γεμάτη προκλήσεις και απαιτεί την άμεση προσοχή μας. Ωστόσο, η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας βασίζεται σε ισχυρά θεμέλια και έχει πολύ σαφείς στόχους, ιδίως για τη δημιουργία ενός χώρου ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ανάπτυξης στη γειτονική μας περιοχή. Τα επιχειρήματα και οι θέσεις μας βασίζονται στο διεθνές δίκαιο και στον πλήρη σεβασμό του, στις οικουμενικές αξίες και σε ένα έμφυτο περί δικαίου αίσθημα. Προσπαθούμε να επιτύχουμε συναίνεση μέσω του διαλόγου και μιας αληθινά εποικοδομητικής στάσης προς όλους τους συνομιλητές μας".

    Αργά το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Δρούτσας είχε συνάντηση με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν.

    Δύο ήταν τα βασικά θέματα συζήτησςη, το Κυπριακό και η ονομασία της ΠΓΔΜ, με τον κ. Μουν να εμφανίζεται αισιόδοξος μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο. Επίσης συζητήθηκαν θέματα περιβάλλοντος και το πρόβλημα της πειρατείας στην περιοχή της Σομαλίας. Με τη συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επαφών του κ. Δρούτσα στις ΗΠΑ.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Είδηση: 32922

    [05] Στο Λευκό Οίκο τον Φεβρουάριο ο Δαλάι Λάμα

    Πεμπτη, 04 02 2010 22:03

    Ο εξόριστος πνευματικός ηγέτης των Θιβετιανών Δαλάι Λάμα, θα γίνει δεκτός τον Φεβρουάριο στον Λευκό Οίκο, παρά την οργή που εξέφρασε η Κίνα κατά την ανακοίνωση της συνάντησής του με τον Μπαράκ Ομπάμα, όπως επιβεβαίωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος της προεδρίας των ΗΠΑ. "Θα είναι εδώ αυτό το μήνα", δήλωσε ο κ. Γκίμπς, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ημερομηνία της επίσκεψης του Δαλάι Λάμα στην Ουάσινγκτον.

    Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε χθες Τετάρτη τη συνάντηση, χωρίς όμως να αναφέρει κάποια ημερομηνία, εξηγώντας ότι "ο Δαλάι Λάμα είναι μια προσωπικότητα της θρησκείας και του πολιτισμού σεβαστή σε όλον τον κόσμο, και με αυτήν του την ιδιότητα θα τον συναντήσει ο πρόεδρος".

    Το Πεκίνο, που κατηγορεί τον Δαλάι Λάμα ότι θέλει την ανεξαρτησία του Θιβέτ, διαμαρτυρήθηκε, δηλώνοντας ότι "η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά στην επίσκεψη του Δαλάι Λάμα στις ΗΠΑ, καθώς και στο ότι οι αμερικανοί ηγέτες δέχονται τον Δαλάι Λάμα".

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Είδηση: 32923

    [06] Αύριο η κοπή ηλεκτρονικής βασιλόπιτας για τους Έλληνες όλου του κόσμου

    Πεμπτη, 04 02 2010 16:02

    Ένα ξεχωριστό αντάμωμα Ελλήνων απ΄όλο τον κόσμο, μέσω του διαδικτύου, διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά. Πρόκειται για την κοπή της ηλεκτρονικής βασιλόπιτας, που θα μεταδοθεί αύριο, 5 Φεβρουαρίου, μεταξύ 22:00 και 24:00 ώρα Ελλάδας, απευθείας από την ERT World TV και από την ειδική ιστοσελίδα www.vasilopita.gr.

    "Η ιστοσελίδα μας εξελίσσεται σε μια ηλεκτρονική πύλη της παράδοσης, όπου θα παρουσιάζονται τοπικά ήθη και έθιμα της κάθε περιοχής, προγράμματα πολιτιστικών εκδηλώσεων και παλιά παραδοσιακά παιχνίδια του Ελληνισμού με στόχο τη διατήρηση και διάδοσή τους. Στο τέλος της ιστοσελίδας ο επισκέπτης μπορεί να δει και το "ΑΡΧΑΙΟ" παιχνίδι που χάριν συντομίας ονομάστηκε ΕΒΑ1", σημειώνει ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, Ζήσης Κυριακάκης.

    Για την κοπή της εικονικής (virtual) e-βασιλόπιτας του απανταχού Ελληνισμού και φιλελλήνων, έχουν εγγραφεί μέχρι τώρα μέσω της ιστοσελίδας www.vasilopita.gr, περισσότερο από 4.100 άτομα, από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο.

    Στην εκδήλωση συμμετέχουν διαδικτυακά, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, πρωτεύουσας του Απόδημου Ελληνισμού. Μηνύματα για την κοπή της εικονικής e-vasilopitas έχουν αποστείλει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, κ.κ. Ιερώνυμος, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, η πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων, Ελπίδα Τσουρή κ.ά..

    Στην e-vasilopita 2010 εκτός από τα 9 φλουριά (επίχρυσα κωνσταντινάτα), θα υπάρχουν και σημάδια (σιτάρι, κουκί, καρύδι, ρόδι, κλαδάκι, φύλλο ελιάς κ.ά.), που τοποθετούσαν οι νοικοκυρές παλιά, αλλά ακόμα και σήμερα σε μερικές περιοχές της Ελλάδας. Είδηση: 32904

    [07] ΕΝΑΕ: Ναί υπό όρους στον Καλλικράτη

    Πεμπτη, 04 02 2010 21:35

    Στο 14ο ετήσιο και τακτικό συνέδριο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ) μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι το σχέδιο "Καλλικράτης" και οι πόροι που θα στηρίξουν το εγχείρημα. Όπως τόνισε ο κ. Ραγκούσης, η συνδιαμόρφωση του προγράμματος με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης και κάλεσε τους Νομάρχες να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

    Οι σύνεδροι της ΕΝΑΕ υποστηρίζουν υπό προϋποθέσεις το σχέδιο "Καλλικράτης", ενώ επιφυλακτικοί ήταν οι εκπρόσωποι κομμάτων της αντιπολίτευσης. Στην τελετή έναρξης του συνεδρίου που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, απεύθυνε χαιρετισμό και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, που τόνισε μεταξύ άλλων ότι: "Οι Αυτοδιοικητικές Περιφέρειες να έχουν εξασφαλισμένους τους πόρους, που είναι αναγκαίοι για την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους. Παράλληλα, όμως, να αναλάβουν και τη διαχείριση, (στα γεωγραφικά όριά τους) των κοινοτικών πόρων. Οι σημερινές Νομαρχίες να διατηρηθούν ως Νομαρχιακά Διαμερίσματα. Το επιβάλλουν σοβαροί κοινωνικοί, οικονομικοί και ιστορικοί λόγοι. Η Αυτοδιοίκηση να εξοπλιστεί με ρυθμίσεις που θα περιορίζουν τη γραφειοκρατία, θα ενδυναμώνουν τη δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο, θα ενισχύουν την κοινωνική συνοχή. Χωρίς αυτά, το εγχείρημα κινδυνεύει".

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Είδηση: 32920

    [08] Ελληνική αποστολή στην Αϊτή, υπό τον ΥΦΕΞ Σ. Κουβέλη

    Πεμπτη, 04 02 2010 17:52

    Την Κυριακή το βράδυ αναχωρεί για την Αϊτή ελληνική αποστολή, υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη, με 50 τόνους ανθρωπιστικό υλικό και με τη δέσμευση της κυβέρνησης για περαιτέρω στήριξη της ανοικοδόμησης της χώρας, της φτωχότερης στον δυτικό κόσμο, που δοκιμάστηκε σκληρά από τον σεισμό της 13ης Ιανουαρίου. Η αποστολή, που θα φύγει στις 10 το βράδυ της Κυριακής, θα γίνει με τζάμπο 747 της εταιρίας Hellenic Imperial Airways, η οποία ήταν η μόνη μεταξύ των ελληνικών εταιριών που διέθετε αεροσκάφος ικανό για τέτοια πτήση και η οποία θα διαθέσει και το 50% του κόστους, μεταφοράς.

    Πρόκειται για τη δεύτερη πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών, μετά την αποδέσμευση, από τις πρώτες κιόλας ώρες, από την ΥΔΑΣ, χρηματικού ποσού 200.000 ευρώ προς το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Διατροφής, ο Γενικός Διευθυντής του οποίου ευχαρίστησε με επιστολή του "για την άμεση αντίδραση" της ελληνικής πολιτείας, η οποία συνέβαλε στο μέτρο των δυνάμεών της στην άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων του Οργανισμού

    Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουβέλης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε προκειμένου να ενημερώσει για την αποστολή, κομίζει και επιστολή του πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου προς τον Αϊτινό ομόλογό του, με την οποία αναφέρεται στο σύνολο της ελληνικής βοήθειας, στην ιστορική σχέση των δύο λαών, καθώς και στη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να συνεχίσει να στηρίζει την Αϊτή, με βάση τις δυνατότητες που διαθέτει η χώρα μας.

    Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι έχει κάνει επανειλημμένες τηλεφωνικές επαφές με την υπουργό Εξωτερικών της Αϊτής Μαρί-Μισέλ Ρέι, κι ότι η Ελλάδα στοχεύει ως επόμενη πρωτοβουλία να στηρίξει την ανοικοδόμηση των υποδομών υγείας που απευθύνονται στα παιδιά, δεδομένου ότι αυτός είναι ένας τομέας που παρουσίαζε σοβαρά ελλείμματα και πριν τον σεισμό.

    Ο κ. Κουβέλης θα επιδώσει την επιστολή σε κυβερνητικό αξιωματούχο, τον οποίο θα συναντήσει στην περιοχή του αεροδρομίου του Πορτ-Ο-Πρενς, δεδομένου ότι το αεροσκάφος αναμένεται να παραμείνει εκεί μόνον γύρω στις 4 ώρες και θα επιστρέψει την επομένη, με μια διανυκτέρευση στον Άγιο Δομίνικο.

    Αναφερόμενος στη σύνθεση της βοήθειας, ο υφυπουργός Εξωτερικών είπε ότι η έμφαση δόθηκε στο υλικό, κυρίως, ιατροφαρμακευτικό, τρόφιμα και καταλύματα, τονίζοντας ότι η μεταφορά των ομάδων διάσωσης είχε νόημα κυρίως τις πρώτες 30 ώρες. Εμείς κινητοποιηθήκαμε από τις πρώτες δύο ημέρες, διευκρίνισε ο υφυπουργός, η αποστολή ήταν έτοιμη, αλλά δεν έγινε δυνατόν να μας δοθεί "σλοτ" για την προσγείωση του αεροσκάφους, πριν τις 8 Φεβρουαρίου, δεδομένης της μεγάλης εναέριας κυκλοφορίας στην περιοχή και της απόστασής μας από το νησί. Για τον λόγο αυτό αλλάξαμε στόχευση και επικεντρώσαμε στις ανάγκες που "καίνε" και αφορούν την υγεία, τη διατροφή και τη στέγαση, συγκεντρώνοντας, πάνω από 50 τόνους υλικό με τη βοήθεια των κρατικών υπηρεσιών και των εθελοντών.

    Ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι η πρώτη-πρώτη κίνηση της πολιτείας ήταν να ενδιαφερθεί για τους έλληνες πολίτες που διαβιούσαν στην Αϊτή (γύρω στα δέκα άτομα) και σε συνεννόηση με τις ισπανικές αρχές, δόθηκε η δυνατότητα να επαναπατριστούν σε όσους το επιθυμούσαν.

    Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε ονομαστικά και ευχαρίστησε για τη συλλογή της βοήθειας μεταξύ άλλων, το Γενικό Επιτελείο Στρατού και Αεροπορίας, το υπουργείο Υγείας, την Ελληνική Αστυνομία, την Εκκλησία της Ελλάδας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τις ΜΚΟ, Φαρμακοποιοί του Κόσμου, Ιατρική Παρέμβαση, Γιατροί του Κόσμου, Γιατροί της Καρδιάς, Φως της Αφρικής, Fair Planet. Διευκρίνισε ότι οι γιατροί του Κόσμου και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης μεταφέρουν πέντε άτομα που θα παραμείνουν εκεί, ενώ έχει γίνει συνεννόηση με την ισπανική προεδρία και τις χώρες της ΕΕ, να μεταφέρει ευρωπαίους πολίτες.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 32913


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 4 February 2010 - 21:51:33 UTC