Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-02-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σχεδιάζουν αντίδοτα στις επιθέσεις κατά του ευρώ
  • [02] Υπέρ των μέτρων για τη διάσωση της Οικονομίας οι πολίτες
  • [03] Ασθενής σεισμική δόνηση στα Ψαχνά Ευβοίας
  • [04] Στην κοπή της πίτας των Ηπειρωτών ο Κ. Παπούλιας
  • [05] Πάγκαλος: Δε θα κάνουμε πίσω - Αντιδράσεις στα μέτρα
  • [06] Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

    [01] Σχεδιάζουν αντίδοτα στις επιθέσεις κατά του ευρώ

    Κυριακη, 07 02 2010 18:58

    Απάντηση, με συγκεκριμένα μέτρα, στην συντονισμένη επίθεση που δέχεται το ευρώ, από κερδοσκόπους, αναμένεται να δώσουν την Πέμπτη, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, που έχει ήδη επισημάνει ότι οι κερδοσκοπικές επιθέσεις, που δέχεται ο ευρωπαϊκός νότος, έχουν στόχο το ευρώ, θα επιμείνει, τόσο στη συνάντηση του με το Νικολά Σαρκοζί στο Παρίσι, όσο και στη Σύνοδο Κορυφής, ότι χρειάζεται συντονισμένη δράση και αλληλεγγύη, για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο Γιώργος Παπανδρέου, πιστεύει πως με την πιστή τήρηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, η χώρα μας, θα ανακτήσει, μέρος της χαμένης αξιοπιστίας της, αλλά και θα πετύχει τους στόχους για μείωση του ελλείμματος.

    Η προστασία της Ευρωζώνης από τις κερδοσκοπικές πιέσεις με θωράκιση των οικονομιών της Ελλάδας της Ισπανίας και της Πορτογαλίας θα είναι το κυρίαρχο θέμα συζήτησης στην έκτακτη Σύνοδο κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης.

    Αγγέλα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί στην συνάντηση τους την περασμένη Πέμπτη άφησαν να εννοηθεί ότι θα προτείνουν στους 27 ένα κοινό σχέδιο για το ευρωπαϊκό αναπτυξιακό μοντέλο.

    Σε μια μίνι σύνοδο στον Καναδά, στο περιθώριο της συνόδου των G7, οι ισχυροί παράγοντες της ευρωζώνης εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για το ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας.

    Ο επικεφαλής της Ευρωζώνης και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλόντ Γιουνκερ απέκλεισε την ιδέα να συναφθεί δάνειο ανάμεσα στην Ελλάδα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    «Εμείς, οι εκπρόσωποι της ζώνης του ευρώ, καταστήσαμε σαφές ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σοβαρή και ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί. Συζητήσαμε για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία, και δηλώσαμε στους εταίρους μας ότι πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα από μόνοι μας, χωρίς την βοήθεια του ΔΝΤ» δήλωσε Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να επιτύχει τους σκληρούς στόχους που έχει θέσει για την Οικονομία της εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των G7.

    Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει όλες εκείνες τις αποφάσεις που θα της επιτρέψουν να φθάσει τον στόχο της.

    Ζ. Κ. Τρισέ

    Στο ίδιο μήκος κύματος η Γαλλίδα υπουργός Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι τα ευρωπαϊκά μέλη της G7 είναι πεπεισμένα ότι το ελληνικό σχέδιο για την Οικονομία θα εκτελεσθεί.

    Η κ. Λαγκάρντ είπε ότι οι χώρες της Ευρωζώνης θα εξασφαλίσουν την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας.: «Το μήνυμα ήταν ότι τα ευρωπαϊκά μέλη της G7 έχουν διαβεβαιώσει τους εταίρους τους στη G7 για το περιεχόμενο και τη σημασία του σχεδίου που εφαρμόζεται από την Ελλάδα και είναι πεπεισμένοι ότι θα εκτελεστεί» τόνισε.

    Σε μια προσπάθεια να καμφθούν οι επιθέσεις κατά του ενιαίου νομίσματος η κ. Λαγκάρντ είπε ότι η εξασθένηση του ευρώ έναντι του δολαρίου αποτελεί βελτίωση σε σχέση με τις εποχές που το νόμισμα ήταν πολύ ισχυρό.

    Πάντως στην άλλη ακτή του Ατλαντικού μερίδα του τύπου δεν πιστεύει ότι η Ευρωζώνη και η Ελλάδα βρίσκονται προ πλήρους αδιεξόδου.

    Η New York Post στο δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Η κρίση στην Ελλάδα. Μια επική ιστορία για όλους» αναφέρει ότι αν η περιπέτεια της Ελλάδας είναι μια τραγωδία, τότε η περίπτωση της Καλιφόρνια είναι μια καταστροφή. Η αρθογράφος προσθέτει ότι η Ελλάδα είναι για την Ευρώπη ό,τι και το μικρό Ντέλαγουερ για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αντιπροσωπεύει μόλις το 2% της ευρωπαϊκής οικονομίας, σε αντίθεση με την Καλιφόρνια που πριν ναυαγήσει ήταν η 6η πιο ανεπτυγμένη οικονομία του πλανήτη.

    Πηγή: NET

    Προηγούμενα άρθρα:

    Αισιόδοξοι για το ελληνικό σχέδιο για την Οικονομία

    Οι κερδοσκοπικές επιθέσεις στο Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής Είδηση: 33012

    [02] Υπέρ των μέτρων για τη διάσωση της Οικονομίας οι πολίτες

    Κυριακη, 07 02 2010 13:48

    Υπέρ των μέτρων για τη διάσωση της οικονομίας τάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με δυο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για λογαριασμό της εφημερίδας το " Βήμα της Κυριακής" και το "Πρώτο θέμα". Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα, το 64,1% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η κυβέρνηση χειρίζεται τα ζητήματα της Οικονομίας προς τη σωστή κατεύθυνση ενώ σχεδόν το ίδιο ποσοστό (64,3%) θεωρεί ότι τα μέτρα ήταν αναγκαία. Την ίδια στιγμή, σε δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το "Πρώτο Θέμα" το 60,6% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε πάρει μέτρα νωρίτερα, το 71,4% διαφωνεί με αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ενώ το 60,6% εκτιμά ότι η οικονομική του κατάσταση το 2010 θα είναι χειρότερη σε σύγκριση με πέρσι.

    Η δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής

    Αναγκαίες τις ρυθμίσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, θεωρούν οι πολίτες σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής και πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Κάπα Research.

    Το 64,1% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η κυβέρνηση χειρίζεται τα ζητήματα της οικονομίας προς τη σωστή κατεύθυνση και μόλις ένα ποσοστό 35% εξακολουθεί να πιστεύει ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για λιγότερο «σκληρές» πολιτικές.

    Το 93,2% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την αύξηση της φορολογίας των offshore, το 85,5% με την αύξηση της φορολογίας στα κέρδη των επιχειρήσεων και το 83,2% με την αύξηση της φορολόγησης στα μερίσματα των μεγαλομετόχων, ενώ με μικρότερα ποσοστά γίνονται αποδεκτά το πάγωμα των μισθών στο Δημόσιο, η περικοπή επιδομάτων και ο περιορισμός προσλήψεων.

    Στη δημοσκόπηση η πλειονότητα των ερωτηθέντων το 50,4%, τάσσεται κατά της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και σε ποσοστό 60,5% κατά της αύξησης της φορολογίας στα καύσιμα.

    Σε ποσοστό 50,2% εκτιμούν ότι οι νέες ρυθμίσεις δεν είναι ικανές να σταματήσουν το κύμα υποβάθμισης της δανειοληπτικής ικανότητας της χώρας ενώ το 66,3% δεν πιστεύει ότι η χώρα του έχει φθάσει στα όρια της χρεοκοπίας, παρά την κακή κατάσταση της οικονομίας της.

    Όταν καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στην αύξηση της ανεργίας ή στην αύξηση του δημοσίου χρέους, το 39,6% προτιμά την αύξηση του δημοσίου χρέους, το 30,3% την αύξηση της ανεργίας ενώ το 30,1% δεν γνωρίζει τι να επιλέξει.

    Αποδοκιμάζουν τις αντιδράσεις ορισμένων επαγγελματικών κλάδων

    Στην ίδια δημοσκόπηση, επιδοκιμάζουν κάθε προσπάθεια μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, με το 71,1% να δηλώνει ότι μπορεί ο αριθμός αυτός να μειωθεί κι άλλο και αποδοκιμάζουν συνδικαλιστές που προετοιμάζουν κινητοποιήσεις και επαγγελματικούς κλάδους που εξεγείρονται για να προστατεύσουν προνόμιά τους.

    Το 55,6% των ερωτηθέντων διαφωνεί με την απόφαση του προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Ι. Παναγόπουλου να αποχωρήσει από τον διάλογο για το Ασφαλιστικό, ενώ ταυτόχρονα το 72,3% κρίνει αρνητικά την απόφαση κάποιων επαγγελματικών κλάδων, όπως οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί, να αντιδράσουν στο πάγωμα ή στη μείωση των αποδοχών τους.

    Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, διαφωνούν επίσης με την απόφαση των αγροτών να κλείσουν τους δρόμους αν και σε ποσοστό 45,7% συμφωνεί με τα αιτήματά τους και απλώς διαφωνεί με τα μπλόκα.

    Ζητούν συνεννόηση και εθνική συστράτευση

    Οι πολίτες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση δείχνουν να απαιτούν από τα κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς συνεννόηση και εθνική συστράτευση.

    Το 84,9% κρίνει θετικά την απόφαση του κ. Αντ. Σαμαρά να υποστηρίξει υπό όρους την προσπάθεια της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της οικονομίας, ενώ επίσης θετικά την αντιμετωπίζουν με πολύ υψηλό ποσοστό (87,7%) και οι ψηφοφόροι της ΝΔ.

    Τέλος, οι πολίτες δηλώνουν πρόθυμοι να δώσουν στην κυβέρνηση και άλλη περίοδο ανοχής. Το 32,6% δίνει έναν χρόνο ακόμη στην κυβέρνηση Παπανδρέου για να αποδώσουν τα οικονομικά της μέτρα, το 25,3% τής δίνει δύο χρόνια, ενώ το 27,4% τής δίνει όλη την τετραετία.

    Η έρευνα διεξήχθη από την Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα» ανάμεσα σε 2.299 άτομα πανελλαδικά, με αναλογική κατανομή στις 13 περιφέρειες της χώρας, από 3-4 Φεβρουαρίου. Η συλλογή των στοιχείων έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Ανησυχία για την Οικονομία, εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση Είδηση: 33006

    [03] Ασθενής σεισμική δόνηση στα Ψαχνά Ευβοίας

    Κυριακη, 07 02 2010 13:11

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής. Η δόνηση είχε επίκεντρο τα Ψαχνά Ευβοίας και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Εύβοια αλλά και στην Αττική. Οι σεισμολόγοι από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών την χαρακτηρίζουν μεμονωμένο περιστατικό. Πάντως, η περιοχή στο παρελθόν έχει δώσει αρκετούς σεισμούς.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 33005

    [04] Στην κοπή της πίτας των Ηπειρωτών ο Κ. Παπούλιας

    Κυριακη, 07 02 2010 16:48

    Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας,γιορτάστηκε και φέτος η κοπή της πίτας της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας . Στο κατάμεστο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ,ο Κάρολος Παπούλιας, έγινε θερμά δεκτός από εκατοντάδες συμπατριώτες του, που εκπροσωπούνται στην κορυφαία οργάνωση των απόδημων Ηπέιρωτών. Εκατό περίπου χορευτικά συγκροτήματα από όλη τη χώρα καθώς και κορυφαίοι Ηπειρώτες τραγουδιστές , παρουσίασαν ένα τρίωρο πολιτιστικό πρόγραμμα με τραγούδια και χορούς της Ηπείρου.

    Με ένα θερμό χειροκρότημα εκατοντάδες συμπατριώτες του Κάρολου Παπούλια, υποδέχθηκαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ,όχι μόνον ως τον πρώτο πολίτη της χώρας αλλά και ως Ηπειρώτη πολιτικό, που τιμά το αξίωμα.

    Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ,με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια ,η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, η μεγαλύτερη οργάνωση των απόδημων Ηπειρωτών, γιόρτασε όπως κάθε χρόνο την κοπή της πίτας της, παρουσία τοτυ Προέδρου αλλά και εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και της Τ.Α.

    Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία εκπρόσωπησε τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, ενώ η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπήθηκε από τον γενικό γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Παναγιώτη Τραγάκη.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιότης, και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη και Γιάννης Βούρος.

    Ο Κάρολος Παπούλιας ,αφού σιγοψιθύρισε τα τραγούδια της ιδιαίτερης πατρίδας του και γεύτηκε το κομμάτι της πίτας του Ηπειρώτη , έδωσε ραντεβού με τους συμπατριώτες του για του χρόνου ,να γιορτάσουν όλοι μαζί την πανηγυρική τους εκδήλωση.

    Πηγή: NET Είδηση: 33009

    [05] Πάγκαλος: Δε θα κάνουμε πίσω - Αντιδράσεις στα μέτρα

    Κυριακη, 07 02 2010 19:26

    Δε θα παραβούμε την οικονομική μας πολιτική για να ξεφύγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο ανέφερε στη ΝΕΤ ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση δε θα υπολογίσει το πολιτικό κόστος. Ωστόσο, οι αντιδράσεις κομμάτων και συνδικαλιστικών φορέων για φορολογικό και ασφαλιστικό είναι οξείες. Την ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου κοινωνικού Συνασπισμού με απώτερο στόχο την αντίκρουση των σκληρών μέτρων της κυβέρνησης, επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για αθέτηση των προεκλογικών του υποσχέσεων και για σύμπλευση με τις συντηρητικές δυνάμεις της χώρας.

    Θ. Παγκαλος: Η Κυβέρνηση δε θα παραβεί την οικονομική πολιτική της

    Στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη μετά τα μέτρα για την οικονομία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος μίλησε εφ΄όλης της ύλης στη ΝΕΤ. Ο κ. Πάγκαλος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να παραβεί την οικονομική πολιτική της λόγω των οικονομικών αδιεξόδων που υπάρχουν, ενώ περιέγραψε τους στόχους του νομοσχεδίου για φορολογική δικαιοσύνη και ξεκαθάρισε γιατί οι κατέχοντες πρέπει να πληρώσουν.

    Επίθεση Τσίπρα στην Κυβέρνηση

    "Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να πάρει οριστικό διαζύγιο με τις κοινωνικές δυνάμεις που το στήριξαν για να έρθει στην εξουσία. Αποφάσισε να προχωρήσει σε έναν μεγάλο συντηρητικό συνασπισμό για να προωθήσει με συναίνεση οικονομικές επιλογές που ισοπεδώνουν την κοινωνία", είπε ο Α. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη όπου παρέστη σε εκδήλωση τιμής για το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς Πάνο Δημητρίου

    "Απέναντι σ΄ αυτόν τον μεγάλο συντηρητικό συνασπισμό πολύ γρήγορα θα υψώσει το ανάστημά του ένας μεγάλος κοινωνικός συνασπισμός από κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σ΄ όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής, κυρίως όμως με πυρήνα την Αριστερά που αγωνίζεται για να κάνει κτήμα του λαού το εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Ένα σχέδιο που δεν θα έχει την κοινωνία ισοπεδωμένη, που θα υψώσει ανάστημα απέναντι στις διαθέσεις των κερδοσκόπων και των αγορών και θα προβάλει ως εναλλακτική προοπτική την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας με ανάπτυξη, ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες να ζουν μια ζωή με αξιοπρέπεια" είπε ο κ. Τσίπρας.

    Στο ίδιο πνεύμα και η ιδιαίτερα επικριτική τοποθέτηση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή καλεί τους εργαζομένους σε «γενικό ξεσηκωμό» και «μαζικό ενωτικό αγώνα» απέναντι στα πρόσφατα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας την ανάγκη να «ακυρωθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα σταθερότητας αλλά και το Ευρωπαικό Σύμφωνο Σταθερότητας» ενώ κάνει λόγο για τη δημιουργία ενός μεγάλου συντηρητικού συνασπισμού .

    "Όχι"των συνδικάτων στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

    Απορρίπτουν τα συνδικάτα το ενδεχόμενο αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης. Ήδη, η ΓΣΕΕ αποφάσισε 24ωρη απεργία για τις 24 Φεβρουαρίου, γνωστοποιώντας ότι αποχωρεί από το διάλογο για το ασφαλιστικό, ενώ 24ωρη απεργία για τις 10 Φεβρουαρίου εξήγγειλε και η ΑΔΕΔΥ. "Οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους είναι πάνω από τις αγορές" , δήλωσε στη ΝΕΤ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος. Είδηση: 33013

    [06] Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

    Κυριακη, 07 02 2010 14:44

    Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκονται οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, ενόψει της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών που προβλέπει για τις επόμενες ώρες η ΕΜΥ. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εκδόθηκε το πρωί της Κυριακής, για τις επόμενες 18 ώρες προβλέπονται πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τη Θράκη και πιθανώς την Κρήτη και τις Κυκλάδες. Παράλληλα αναμένονται χιονοπτώσεις, κατά τόπους ισχυρές στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα. Ήδη, με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Ημαθίας, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Φλώρινας, Καστοριάς, Ιωαννίνων και Ευρυτανίας καθώς και στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης.

    Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

    Βελτίωση αναμένουν οι μετεωρολόγοι από τη Δευτέρα, θα είναι όμως πρόσκαιρη καθώς από την Τετάρτη, προβλέπεται νέα επιδείνωση.

    Λόγω των θυελλωδών ανέμων προβλήματα έχουν σημειωθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και έχουν ανασταλεί ή απαγορευθεί ορισμένα δρομολόγια κυρίως του ανατολικού Αιγαίου.

    Σε όσους πρόκειται να ταξιδέψουν συστήνεται να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ -ΜΠΕ Είδηση: 33007


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 7 February 2010 - 17:52:45 UTC