Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοιχτή η προσφυγή στο ΔΝΤ
  • [02] Θολό ακόμα το τοπίο στις προθέσεις των Ευρωπαίων
  • [03] Δε θα περικοπούν εφημερίες - Στο στόχαστρο η φαρμακευτική δαπάνη
  • [04] Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για τη δήλωση Τζαβάρα
  • [05] Έλεγχοι σε τρόφιμα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΦΕΤ
  • [06] Υπόθεση Εργκένεκον. Συλλήψεις 20 υπόπτων
  • [07] Αυλαία για το συνέδριο της ΓΣΕΕ
  • [08] Παντρεύτηκε το μαξιλάρι του!
  • [09] Το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την κατολίσθηση στα Τέμπη
  • [10] Οι Piano Magic ξανά στην Αθήνα
  • [11] Συνάντηση Παπούλια- Παπακωνσταντίνου
  • [12] Η.ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗΣ:«Είναι μια πάρα πολύ κρίσιμη διάταξη και προσδοκούμε μια σημαντική βελτίωση στη φορολογική δικαιοσύνη.»
  • [13] Σταθερή η στάση της Ελλάδας στο Σκοπιανό
  • [14] Πτώση 3,35% στο ΧΑΑ
  • [15] Σύλληψη αστυνομικού για δωροδοκία
  • [16] Το σκάνδαλο παιδεραστίας συγκλονίζει την εκκλησία
  • [17] Μυστικές παρακολουθήσεις του FBI στο Facebook
  • [18] Ομιλία πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
  • [19] Γ. Παπανδρέου: Συμβολή όλων με βάση τις πραγματικές δυνατότητες
  • [20] Περικοπή 4.200 θέσεων εργασίας ως το 2011 ανακοίνωσε η Siemens
  • [21] Δημοπρασία με σπάνια έργα ελληνικής τέχνης στον οίκο Sotheby's
  • [22] Ευρωπαϊκή διάκριση για το Ένα δέντρο, Μια φορά

    [01] Ανοιχτή η προσφυγή στο ΔΝΤ

    Πεμπτη, 18 03 2010 14:15

    Μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί να προσφύγει ακόμη και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην περίπτωση που δεν εξευρεθεί ευρωπαϊκή λύση, για το δανεισμό της χώρας με υψηλά και κερδοσκοπικά επιτόκια έστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο κύριος Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνησή του πήρε τα σκληρότερα μέτρα της μεταπολιτικής περιόδου και υπογράμμισε ότι το υψηλό κόστος δανεισμού υπονομεύει την προσπάθεια για μείωση του ελλείμματος. Επανέλαβε επίσης ότι η Ελλάδα ζητάει ισχυρή πολιτική στήριξη, προκειμένου να μπορεί να δανειστεί με χαμηλότερα επιτόκια και να προωθήσει τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο οποίος δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα είναι μόνη της σε αυτή την οικονομική κρίση.

    Μήνυμα προς τράπεζες και οίκους αξιολόγησης απηύθυνε ο Πρωθυπουργός από το βήμα του ευρωκοινοβουλίου. Ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο ανέφερε ότι η μοίρα της Ελλάδας κρίνεται από εκείνες τις δυνάμεις που είτε στο θέμα των CDS είτε ως αξιολογητές δεν επιτήρησαν σωστά και μίλησε για παράδοξο φαινόμενο, οι τράπεζες να γλιτώσουν από την χρεωκοπία, από τους φόρους των πολιτών και τώρα αυτές χτυπάνε την χώρα για την δημιουργία ελλείμματα.

    "Δεν μπορεί να μας χτυπούν οι δυνάμεις που ευθύνονται για την παγκόσμια κρίση", τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου για να προσθέσει πως ένα δάνειο (με τα επιτόκια με τα οποία δανείζονται οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως έχει ζητήσει η Ελλάδα) θα αρκούσε για να εξασφαλίσει ότι τα spreads θα υποχωρήσουν και οι κερδοσκόποι θα φύγουν και θα αφήσουν ήσυχη την Ελλάδα.

    Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε την ΕΕ να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην επόμενη συνάντηση της Ομάδας των Είκοσι (G20), ενώ αναφερόμενος στις συναντήσεις του με ευρωπαίους ηγέτες, είπε ότι από αυτές προέκυψε μια πρωτοβουλία για τα CDS (Συμβόλαια Αντασφάλισης Κινδύνου), και πρόσθεσε ότι στην συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, ζήτησε από τον κ. Ομπάμα σθεναρότερη αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας και έλαβε θετική απάντηση "αν και ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες".

    Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για την εφαρμογή του "πιο σκληρού προγράμματος λιτότητας" της μεταπολιτευτικής περιόδου, επισήμανε πως "ποτέ δεν είχαν ληφθεί τόσο πολλά μέτρα σε τόσο λίγο διάστημα" επισημαίνοντας ότι στόχος είναι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας, οι αλλαγές να εισάγουν την Ελλάδα σε πορεία ανάπτυξης αλλά εμπεριέχουν και το μήνυμα του πολιτικού θάρρους και της δέσμευσης της Ελλάδας για την προστασία του κοινού νομίσματος.

    Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει τα μέτρα ωστόσο, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι αν συνεχιστεί η κερδοσκοπία σε βάρος της χώρας οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα έχουν αντίκρισμα ".

    Ζητάμε πολιτική στήριξη

    Ο Πρωθυπουργός ζήτησε ισχυρή πολιτική στήριξη για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, γι' αυτό και κάλεσε την ΕΕ να αναλάβει δράση, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει την καταστροφολογία.

    "Δεν είμαστε αήθης χώρα που ζητά να ζήσει από τον πλούτο των άλλων, ζητάμε πολιτική στήριξη ώστε να πετύχουν οι μεταρρυθμίσεις και να μην πληρώσουμε περισσότερο" είπε ο κ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι "Η Ευρώπη είναι και νομισματική και πολιτική ένωση και χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη" και ότι "θα πρέπει να αναγκάσουμε τις αγορές να ανταποκριθούν θετικά, έστω και με πιεστικό τρόπο".

    Υπογράμμισε επίσης ότι η τιμωρία μιας χώρας με αποπομπή της από την ευρωζώνη δεν είναι η λύση, ενώ επιπλέον η τιμωρία και η αποπομπή σημαίνει και αποτυχία της ΕΕ.

    Ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε της εισόδου της Ελλάδας στην ευρωζώνη και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για προσφυγή στο ΔΝΤ, καθώς όπως είπε η χώρα με τα μέτρα που έχει λάβει ουσιαστικά είναι στα πλαίσια επιτήρησης του ΔΝΤ.

    "Δεν μπορούμε μόνοι μας να πολεμήσουμε τους κερδοσκόπους των διεθνών αγορών. Δεν λέω να ασφυκτιούν οι αγορές, αλλά να ρυθμιστούν" πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει και ότι δεν πρέπει να δίνεται η εικόνα πως η Ελλάδα είναι στο χείλος της καταστροφής.

    Ο κ. Παπανδρέου καταλήγοντας επισήμανε ότι η Ελλάδα θα βγει ισχυρότερη στο τέλος της κρίσης και ευχήθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση.

    Αντιδράσεις

    Τεχνητό, χαρακτήρισε, η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, το δίλλημα Ευρωπαϊκή Ένωση ή Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους να αντισταθούν στα νέα μέτρα που έρχονται και να περάσουν στην αντεπίθεση.

    Υπέρ της προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να εξασφαλίσει οικονομική βοήθεια, τάχθηκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στην "Πρωινή Ενημέρωση" της ΝΕΤ. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι αν οι ευρωπαίοι εταίροι απομακρύνουν τη χώρα μας από την ευρωζώνη, το ευρώ θα φτάσει στη μισή αξία του δολαρίου, πρόσθεσε όμως, ότι η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε πτώχευση.

    "Υπάρχουν χρήματα στο ΔΝΤ για την Ελλάδα και πρέπει να κοιτάξουμε μόνο πώς θα πετύχουμε καλύτερους όρους και χαμηλότερο επιτόκιο. Μετά θα πρέπει να κάνουμε εξαρχής μια κουβέντα με την ΕΕ, ύστερα και από τη συμπεριφορά της κ. Μέρκελ", δήλωσε επίσης ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των αστυνομικών υπαλλήλων.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Ομιλία πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

    Είδηση: 34465

    [02] Θολό ακόμα το τοπίο στις προθέσεις των Ευρωπαίων

    Πεμπτη, 18 03 2010 15:48

    Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με τις προθέσεις των Ευρωπαίων εταίρων να στηρίξουν την Ελλάδα. "Η Ελλάδα δε θα είναι μόνη της σε αυτήν την οικονομική κρίση", υποστήριξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γέρζι Μπούζεκ μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό. Ο Γάλλος υπουργός των Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, από την Ιαπωνία όπου βρίσκεται, δήλωσε πως η Γαλλία, η Γερμανία και οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης θα βοηθήσουν την Ελλάδα ν' αντιμετωπίσει τα προβλήματα της οικονομίας. Από τη Γερμανία, τα μηνύματα είναι αντιφατικά, καθώς σύμβουλοι της Αγκελα Μέρκελ υποστηρίζουν πως η Ελλάδα θα πρέπει να στραφεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αν χρειάζεται βοήθεια, ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank εκτιμά ότι ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας μας θα έχει επιπτώσεις στο γερμανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Είναι φυσιολογικό η Ελλάδα να μην αποκλείσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Eπιτρόπου Oικονομικών, Όλι Ρεν.

    "Φυσιολογικό, λογικό και συνετό"

    Το να εξετάζεται το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για χρηματοπιστωτική αρωγή, πράγμα που δεν απέκλεισε για την Ελλάδα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, είναι "φυσιολογικό, λογικό και συνετό", ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Φυσιολογικό ο πρωθυπουργός να μην αποκλείει καμιά επιλογή Αμαντέο Αλταφάζ

    "Για έναν πολιτικό που είναι υπεύθυνος για τις τύχες της χώρας του, μου φαίνεται φυσιολογικό, λογικό και μάλιστα συνετό", πρόσθεσε o εκπρόσωπος της Επιτροπής.

    "Τούτου λεχθέντος, ελπίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (στο οποίο μετέχουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 27) θα έχει καρποφόρες συνομιλίες" για να βοηθήσει την Ελλάδα αν αυτό είναι απαραίτητο, κατά τη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

    Ο Αμαντέο Αλταφάζ επανέλαβε ότι για να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, θα πρέπει πρώτα να ζητήσει βοήθεια η ίδια η χώρα και η σχετική πολιτική απόφαση να ληφθεί από τους 27 ευρωπαίους ηγέτες σε Σύνοδο Κορυφής.

    Ο ίδιος εκπρόσωπος σημείωσε πάντως ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμη η ημερομηνία συζήτησης του θέματος από Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ καθώς δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα από την Ελλάδα.

    Παράλληλα, ο Αμαντέο Αλταφάζ επανέλαβε τη χθεσινή δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σύμφωνα με την οποία εφόσον χρειαστεί, υπάρχει ετοιμότητα για ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης μετά τη διευκρίνιση των τεχνικών λεπτομερειών οι οποίες συζητήθηκαν από το Eurogroup και το Συμβούλιο ECOFIN.

    O εκπρόσωπος τόνισε ακόμη ότι βασική θέση της Επιτροπής είναι και παραμένει η δήλωση του Συμβουλίου της 11ης Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την οποία: «τα κράτη μέλη της ευρωζώνης δεσμεύονται να λάβουν αποφασιστική και συντονισμένη δράση για την ελληνική οικονομία, η οποία θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί άμεσα εφόσον χρειαστεί».

    Αντιφατικά τα μηνύματα από τη Γερμανία

    Κι ενώ η Μέρκελ τόνιζε την Τετάρτη ότι η Γερμανία δεν θα συμφωνήσει σε βεβιασμένη βοήθεια στην Ελλάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν προειδοποιεί ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στη διάσωση της Ελλάδας.

    Ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα έχει «δραματικές επιπτώσεις» στην εγχώρια, γερμανική χρηματοπιστωτική αγορά, είπε ο Γιόζεφ Άκερμαν. Σε περίπτωση ανάγκης πρέπει να διασωθεί, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

    «Οι γερμανικές τράπεζες έχουν πολλά δισεκατομμύρια στη φωτιά, στη χώρα». Κατά τον Άκερμαν εξαιρείται η Deutsche Bank που έχει σχετικά μικρά ποσά. Αλλά «εάν δεν καταφέρουμε να σταθεροποιήσουμε την Ελλάδα, οι τράπεζες είναι οι επόμενες που θα έχουν πρόβλημα. Πρώτα όμως πρέπει η Αθήνα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να εξυγιάνει από μόνη της τα δημοσιονομικά της».

    Κ. Λαγκάρντ: Δεν υπάρχει γαλλο-γερμανική διαφορά

    Η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι δεν υπάρχει "η παραμικρή γαλλο-γερμανική διαφορά" όσον αφορά ένα σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, για το οποίο ωστόσο το Βερολίνο έχει εκφράσει έντονες επιφυλάξεις.

    "Έχουμε μία πολύ καλή γαλλο-γερμανική συνεννόηση", είπε η Γαλλίδα υπουργός, τονίζοντας ότι η δική της θέση επί του θέματος και η θέση της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελας Μέρκελ υπήρξαν "απολύτως συμβατές" μεταξύ τους.

    Όμως η Γαλλίδα αξιωματούχος δεν φάνηκε να βλέπει ευνοϊκά μία άλλη ιδέα που εξέφρασε η Αγκελα Μέρκελ όσον αφορά τη μελλοντική πιθανότητα αποκλεισμού από τη ζώνη του ευρώ μιας χώρας που καθ' υποτροπήν δεν τηρεί τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες .

    H Κριστίν Λαγκάρντ υποστήριξε αντίθετα ότι θα πρέπει "να βελτιώσουμε το μηχανισμό, να βελτιώσουμε τον τρόπο λειτουργίας, να βελτιώσουμε τις διαδικασίες, να είμαστε πιο υπεύθυνοι οι μεν απέναντι στους δε", ώστε να "εγγυηθούμε τη σταθερότητα και τη διάρκεια" της ζώνης του ευρώ.

    Παράλληλα έκρινε ότι "δεν είναι ευκταίο να μεταρρυθμίσουμε σε βάθος τη Συνθήκη της Λισαβόνας", η οποία δεν αναφέρει λέξη για την πιθανότητα αποβολής μιας χώρας από την ευρωζώνη.

    "Εμπιστοσύνη" του ΔΝΤ σε ευρωπαϊκή

    Η διευθύντρια των εξωτερικών σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κάρολιν Ατκινσον ότι το ΔΝΤ "εμπιστεύεται" τους Ευρωπαίους για να αντιμετωπιστεί η δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας, παρά τις "ενδείξεις" ότι η Αθήνα ετοιμάζεται να ζητήσει την οικονομική του βοήθεια (του ΔΝΤ).

    Μπορώ να επαναλάβω, άλλη μία φορά, ότι βεβαίως δεν έχουμε λάβει ελληνικό αίτημα για οικονομική βοήθεια Κ. Ατκινσον

    "Συνεργαζόμαστε, στενά, με την Επιτροπή των Βρυξελλών και προβλέπουμε ότι η ΕΕ, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, θα θελήσουν και προβλέπουν να λύσουν από μόνοι τους το ζήτημα", πρόσθεσε.

    Παράλληλα, αρνήθηκε το παραμικρό σχόλιο στον υπαινιγμό του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, περί ενδεχόμενης προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

    Πηγή: NET, NET 105.8, AΠΕ-ΜΠΕ, Reuters Είδηση: 34473

    [03] Δε θα περικοπούν εφημερίες - Στο στόχαστρο η φαρμακευτική δαπάνη

    Πεμπτη, 18 03 2010 15:05

    Σε πανελλαδική επίσχεση εργασίας, από την ερχόμενη Δευτέρα, μέχρι να ολοκληρωθεί η αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εφημεριών του 2009 και των πρώτων μηνών του 2010, καλεί τις τοπικές ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών, η ΠΟΕΔΗΝ. Στη συνάντηση που είχαν με την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ζήτησαν να υπογραφεί κλαδική συμφωνία εργασίας, πραγματικές προσλήψεις και την ένταξη τους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Η υπουργός από την πλευρά της επανέλαβε ότι οι προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού επιταχύνονται και ότι δεν θα ισχύσει η μείωση σε εφημερίες και υπερωρίες.

    Η υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε το πρωί στην Βουλή απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Μουλόπουλο ότι δε θα υπάρξει μείωση του 10 % στις εφημερίες των γιατρών. Η υπουργός είπε επίσης ότι υπογράφηκε από τον κ. Σαχινίδη η εκταμίευση ποσού 36 εκατομμυρίων για την καταβολή των εφημεριών του Δεκεμβρίου, και ότι έχει συμφωνηθεί η καταβολή για μέρος των υπολοίπων προ Δεκεμβρίου.

    Εικόνα απόλυτης διάλυσης εμφανίζει το σύστημα Υγείας ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς καθώς το τελευταίο τετράμηνο στα χρέη των νοσοκομείων προστέθηκε ένα ακόμη δισ ευρώ.

    Κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε η υπουργός με εκπροσώπους των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, μια μερίδα νοσηλευτών μπήκε στο υπουργείο υγείας ζητώντας να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

    «Εξωφρενική και μεθοδευμένη» η φαρμακευτική δαπάνη

    Ως εξωφρενική και μεθοδευμένη χαρακτηρίζουν την φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα οι οικονομολόγοι αφού τα ποσά που δαπανάμε για φάρμακα αγγίζουν τα 9,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Σύμφωνα με τον καθηγητή καθηγητή πολιτική της υγείας στο LSE και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ηλία Μόσιαλο, το 2000 δαπανήσαμε 980 εκατομμύρια ευρώ για φάρμακα ενώ σήμερα η δαπάνη φθάνει τα 9,2 δισ . Από αυτά τα 5,1 είναι η κρατική δαπάνη.

    Την ίδια ώρα στην Ισπανία με τα 47 εκατομμύρια κατοίκους η σχετική δαπάνη δεν ξεπερνάει τα 12 δισ. ευρώ.

    Στόχος σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο είναι να μειωθούν οι φαρμακευτικές δαπάνες έως το τέλος του χρόνου κατά 30 % και προτείνει.

    -Να ανακοστολουγούνται ανά τρίμηνο τα φάρμακα. -Οι φαρμακευτικές εταιρείες να επιστρέφουν το 3% των εισπράξεων τους στο τέλος του χρόνου στα ασφαλιστικά ταμεία. -και να μειωθούν τα κέρδη των φαρμακοποιών κατά 10-15%.

    Σε επιστολή τους οι φαρμακοποιοί απαντούν πως η παρωχημένη γραφειοκρατία του συστήματος και η σταδιακή εμπορευματοποίηση της υγείας ευθύνεται για τις σπατάλες και όχι οι φαρμακοποιοί.

    Την πλήρη διαφωνία τους εκφράζουν και τα μέλη του Συνδέσμου Φαρμακευτικών επιχειρήσεων.

    Έχουν ήδη προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η ετήσια καταβολή του 3% προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ποσό που αρκετές φαρμακοβιομηχανίες πληρώνουν.

    Πηγή: NET 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34470

    [04] Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για τη δήλωση Τζαβάρα

    Πεμπτη, 18 03 2010 16:49

    Ανέβηκαν και πάλι οι τόνοι στην ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή την τοποθέτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Τζαβάρα την Τετάρτη, που κατηγόρησε την Κυβέρνηση, ότι οδηγεί εκτός φυλακής, εμπόρους ναρκωτικών. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, ζήτησε εξηγήσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση και τον Κώστα Τζαβάρα.

    Στη Βουλή, πριν ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ο κ. Τζαβάρας δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να θίξει την πολιτική ή προσωπική υπόληψη του κ. Καστανίδη.

    «Δεν υπήρχε προσωπική αιχμή κατά του υπουργού Δικαιοσύνης. Σε καμία περίπτωση η παρουσία, η παιδεία και η πολιτική μου δράση δεν μου επιτρέπει να δημιουργώ προβλήματα και να θίγω προσωπικές υπολήψεις, πολύ περισσότερο όταν απευθύνομαι στον υπουργό. Για αυτό αιτιολόγησα και ηθικά και πολιτικά τη στάση μου. Αν έτυχαν διαφορετικής ερμηνείας ίσως κάποιες αστοχίες μου, αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μου καταλογιστεί ως πρόθεση προσβολής εναντίον της υπόληψης του υπουργού Δικαιοσύνης», δήλωσε ο κ. Τζαβάρας.

    Νωρίτερα, ο κ. Καστανίδης έκανε λόγο για βαρύτατο ατόπημα του κ. Τζαβάρα, ενώ κάλεσε τόσο τον προκάτοχό του Νίκου Δένδια όσο και τον γενικό γραμματέα του, Αθανάσιο Ανδρεουλάκο, να τοποθετηθούν δημόσια αν ήταν λανθασμένη και απαράδεκτη ή αν μπορούσε να ανατραπεί, η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Χαρίτων.

    Μια απόφαση, όπως τόνισε, που αφορούσε απονομή χάριτος για άρση των συνεπειών του νόμου, και όχι για να μην εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του ο καταδικασθείς.

    «Η δήλωση του κ. Τζαβάρα και η συμπεριφορά του ήταν πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη και ηθικά κολάσιμη. Πρέπει να ανακαλέσει, ή αν δεν το κάνει ο ίδιος να ανακληθεί από το κόμμα του», συμπλήρωσε ο κ. Καστανίδης, επαναλαμβάνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

    Απαντώντας στον υπουργό Δικαιοσύνης ο κ. Τζαβάρας τόνισε ότι σε καμία περίπτωση και με καμία απειλή δεν πρόκειται να υποστείλει τη σημαία να εκφράζει με παρρησία την πολιτική του άποψη, στο Κοινοβούλιο.

    «Δεν υπάρχει πουθενά στο λόγο μου η προσωπική κατάκριση εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης για προσωπική του φιλία», τόνισε ο κ. Τζαβάρας, ενώ απαντώντας στις αναφορές του υπουργού Δικαιοσύνης για προσφυγή του στη Δικαιοσύνη, σημείωσε ότι «πάντα οι κοινοβουλευτικές πολιτικές αντιπαλότητες επιλύονται στην αίθουσα του Κοινοβουλίου».

    Στο θέμα, παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Τζαβάρα για προσπάθεια «να καλύψει τη βαρύτατη αντιδημοκρατική του συμπεριφορά».

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικά άρθρα: Κόντρα στη Βουλή για το νομοσχέδιο περί επιλογής των προϊσταμένων του Δημοσίου Είδηση: 34478

    [05] Έλεγχοι σε τρόφιμα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΦΕΤ

    Πεμπτη, 18 03 2010 19:05

    Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και ο ΕΦΕΤ καταβάλλουν προσπάθειες για τη διάθεση στην ελληνική αγορά ασφαλών τροφίμων. Το τελευταίο διάστημα οι υπηρεσίες του υπουργείου ΑΑ&Τ και ο ΕΦΕΤ μετά από ελέγχους προέβησαν στις παρακάτω ενέργειες: - Από τις αρχές του Μάρτη μέχρι και σήμερα πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι σε φασόλια ξερά, με στόχο να ελεγχθούν τυχόν παραπλανήσεις του καταναλωτή ως προς την προέλευση ("ελληνοποιήσεις"), παραβάσεις του νόμου περί ΠΟΠ-ΠΓΕ, περί βιολογικών και για έλεγχο τοξικών ουσιών ( υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων, βαρέων μετάλλων κλπ).

    - Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε για τη διακίνηση προϊόντος ρυζομακάρονου (ρύζι vermicelli), με μη εγκεκριμένη γενετική τροποποίηση. Πρόκειται για ρύζι vermicelli, κινέζικης προέλευσης, με την εμπορική επωνυμία "Double Phoenix Brand, Guangdong", σε συσκευασίες των 500gr, με αριθμό παρτίδας 091003 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 31.10.2011.

    Διακινήθηκε ποσότητα 180 συσκευασιών στην ελληνική εταιρεία "Μ. Παπαναστασίου & ΣΙΑ ΟΕ - La Tieda", μέσω της Ολλανδικής επιχείρησης "Herman Kuijper BV". Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος από την ανωτέρω επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Επίσης, καλεί τους καταναλωτές να μην το καταναλώσουν.

    - Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από την ελληνική επιχείρηση "Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ", για τη διακίνηση προϊόντος ζαμπόν BAYONΝΕ επιμολυσμένο με Listeria monocytogenes. Πρόκειται για προϊόν ζαμπόν BAYONΝΕ σε συσκευασμένες φέτες των έξι (6), των 100g, με την εμπορική επωνυμία "ΖΑΜΠΟΝ BAYONΝΕ, CARREFOUR DISCOUNT 100 g, 6 φέτες", με γραμμοκώδικα (bar code) 3560070346295, προέλευσης Γαλλίας.

    Η εταιρεία "Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ" προέβη σε ανάκληση/απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος, ανεξαρτήτως παρτίδας, με ημερομηνίες λήξης έως 01.06.2010. Άμεσα, ξεκίνησαν σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, με ημερομηνίες λήξης έως 01.06.2010, να μην το καταναλώσουν. Είδηση: 34487

    [06] Υπόθεση Εργκένεκον. Συλλήψεις 20 υπόπτων

    Πεμπτη, 18 03 2010 17:22

    Σε 20 συλλήψεις υπόπτων προχώρησε την Πέμπτη η τουρκική αστυνομία για συμμετοχή στο συνωμοτικό σχέδιο Εργκένεκον, μεταξύ των οποίων απόστρατοι και εν ενεργεία στρατιωτικοί, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε οκτώ πόλεις της Τουρκίας στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

    Τουλάχιστον 200 ύποπτοι, μεταξύ των οποίων απόστρατοι αξιωματικοί, δικηγόροι και δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί εμπλεκόμενοι στο σχέδιο Εργκένεκον για την ανατροπή της ισλαμικών καταβολών κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν.

    Οι Τούρκοι εισαγγελείς κατηγορούν την ομάδα ότι σχεδίαζε να δημιουργήσει χάος στη χώρα με βομβιστικές επιθέσεις προκειμένου να αναγκάσει τον στρατό να αναλάβει δράση και να ανατρέψει την κυβέρνηση Ερντογάν.

    Είδηση: 34481

    [07] Αυλαία για το συνέδριο της ΓΣΕΕ

    Πεμπτη, 18 03 2010 19:22

    Ξεκίνησαν την Πέμπτη στη Χαλκιδική, οι εργασίες του 34ου Τακτικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Στο συνέδριο παίρνουν μέρος 486 σύνεδροι, αντιπρόσωποι απ' όλους τους κλάδους και κατηγορίες εργαζομένων απ' όλη τη χώρα, ενώ θα παραστούν περίπου 100 αντιπροσωπείες διεθνών συνδικαλιστικών οργανώσεων. Οι αντιπρόσωπο των εργατικών κέντρων είναι 210 (191 άνδρες και 19 γυναίκες), των ομοσπονδιών 276 (254 άνδρες και 22 γυναίκες).

    Το συνέδριο ξεκίνησε με την εναρκτήρια ομιλία του Προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου, που τόνισε μεταξύ άλλων: "Θέλουμε και αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη Ομόσπονδη, ισοτιμίας και πολιτισμικότητας και όχι μια διακυβερνητική Ευρώπη παραδομένη στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δυστυχώς, οι χειρότερες εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκαν. Η διακυβερνητική Ευρώπη, η Ευρώπη των νομισματικών σιδηρών συνθηκών, η Ευρώπη των τραπεζιτών και της Κεντρικής Τράπεζας περνά την πλέον κρίσιμη φάση της ιστορίας της.

    Η Ελλάδα αποτελεί το "πειραματόζωο" της νέο-συντηρητικής πολιτικής ελίτ που διοικεί την Ευρώπη. Με την πολιτική πυγμής που ασκεί αφενός τιθασεύει τις άλλες χώρες κυρίως του Ευρωπαϊκού νότου με το φόβο ότι έρχεται η σειρά τους και αφετέρου εκπέμπουν ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν επιτρέπουν άσκηση άλλης εναλλακτικής, προοδευτικής, σοσιαλιστικής πολιτικής. Ότι δηλαδή οι νέο-φιλελεύθερες επιλογές που έφεραν την οικονομία σ΄αυτή την κατάσταση μπορούν οι ίδιες να την ανατάξουν".

    Τα νέα μέτρα

    Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τόνισε πως: "Η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση στη χώρα μας με ισχυρή λαϊκή εντολή και με επαγγελία μιας εναλλακτικής πρότασης διεξόδου δυστυχώς δεν άντεξε στις πιέσεις και τα "θέλω" τους και πήρε μέτρα σκληρά και άδικα κοινωνικά καθώς περιορίζουν το διαθέσιμο εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων χωρίς να υπάρχει κανένα μέτρο, κανένα κοινωνικό ισοδύναμο ώστε να πληρώσουν για την κρίση αυτοί που πραγματικά ευθύνονται, οι έχοντες και κατέχοντες, οι μονίμως φοροκλέπτοντες και φοροαποφεύγοντες. Η κρατικοδιαίτη και εν πολλοίς επιδοτούμενη επιχειρηματικότητα, η οποία είχε απορροφήσει ένα μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού ελλείμματος. Αυτό τελικά είναι το επίδικο και συγκρουσιακό ζήτημα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

    Ποιος θα πληρώσει την κρίση;

    Το συνδικαλιστικό κίνημα, ως οργανωμένος φορέας έκφρασης των συμφερόντων της μισθωτής εργασίας έχει δώσει σαφή απάντηση.

    Την κρίση να πληρώσουν όσοι ευθύνονται, οι έχοντες και κατέχοντες.

    Να μην επιτρέψουμε η κρίση του συστήματος να μετατραπεί σε κρίση της μισθωτής εργασίας.

    Αυτό ήταν και το μήνυμα που εξέπεμψαν τα εκατομμύρια των απεργών εργαζομένων στις πρόσφατες Γενικές Απεργίες που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ".

    Νέο παραγωγικό υπόδειγμα

    Τέλος ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι: "Η χώρα μας δεν είναι μια φτωχή χώρα. Όμως ο πλούτος της διασπαθίζεται, κατανέμεται άδικα και άνισα. Μια προοδευτική πολιτική οφείλει να κάνει δίκαιη διανομή και αναδιανομή του παραχθέντος και του παραγόμενου πλούτου. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε μια άδικη, ταξικά υπέρ των λίγων πολιτική. Στα χρόνια που έρχονται δεν πρέπει - στο όνομα της κρίσης και για την κρίση - να εγκαταλειφθούν οι προοδευτικές πολιτικές της παραγωγής νέου πλούτου μέσω της ανάπτυξης και η δίκαιη διανομή του. Επαναλαμβάνω ότι λύση αποτελεί ένα νέο παραγωγικό υπόδειγμα το οποίο θα αξιοποιεί όλες τις δημιουργικές παραγωγικές δυνάμεις για μία ανάπτυξη που θα οδηγεί στην πράσινη οικονομία και στην οικονομία της γνώσης, στην ποιότητα παντού και κυρίως στην αύξηση του συνολικού όγκου απασχόλησης".

    Είδηση: 34488

    [08] Παντρεύτηκε το μαξιλάρι του!

    Πεμπτη, 18 03 2010 14:53

    Έναν πρωτότυπο τρόπο για να απαλλαγεί από την κρεβατομουρμούρα βρήκε ο 28χρονος Κορεάτης Lee Jin-gyo, που παντρεύτηκε... το μαξιλάρι του!

    Ο έρωτας του Lee Jin-gyu για το μαξιλάρι του, πάνω στο οποίο μάλιστα είναι ζωγραφισμένο το πρόσωπο της Fate Testarossa, της ηρωίδας της σειράς anime Mahou Shoujo Lyrical Nanoha, δεν είναι πλάκα. Πέραν του οτι ο έρωτας του νεαρού Κορεάτη με την αγαπημένη του ήταν κεραυνοβόλος, ο γάμος τους ευλογήθηκε ενώπιον Θεού και ανθρώπων από τοπικό ιερέα. Μάλιστα της φόρεσε ακόμα και νυφικό!

    Όσοι γνωρίζουν τον Lee δηλώνουν ότι έχει εμμονή με αυτό το μαξιλάρι και το παίρνει παντού. Βγαίνουν έξω για περίπατο στο πάρκο ή το λούνα παρκ αλλά ακόμη και όταν βγαίνει για φαγητό σε εστιατόριο το βάζει σε ξεχωριστή καρέκλα.

    "Είναι πραγματικά ερωτευμένος με το dakimakura του, ένα είδος μεγάλου μαξιλαριού, ιδιαίτερα δημοφιλούς στην χώρα του και το έχει πάντα μαζί του", δήλωσε φίλος του γαμπρού. Είδηση: 34468

    [09] Το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την κατολίσθηση στα Τέμπη

    Πεμπτη, 18 03 2010 18:38

    Το βραχώδες της περιοχής των Τεμπών, η έντονη βροχόπτωση, αλλά και τα φουρνέλα προκάλεσαν την κατολίσθηση του περασμένου Δεκεμβρίου ,σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που παρουσιάστηκε σήμερα. Θυμίζουμε ότι από την κατολίσθηση είχε προκληθεί ο θάνατος του Ιταλού διευθυντή του έργου. Ένας από τους επιστήμονες της επιτροπής επισήμανε ότι ακόμη και μετά το τέλος των εργασιών που γίνονται, δεν θα απαλειφθεί ο κίνδυνος, γι' αυτό θα πρέπει - μέχρι να κατασκευαστούν οι σήραγγες- να ληφθούν προληπτικά μέτρα και να γίνονται συχνά επιθεωρήσεις.

    Τα έργα έχουν ολοκληρωθεί κατά 70% και καταβάλλονται προσπάθειες να δοθεί ο δρόμος σε κυκλοφορία ενόψει του Πάσχα.

    Το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του ΤΕΕ για την κατολίσθηση στα Τέμπη

    Η γεωλογική κατάσταση της βραχώδους περιοχής των Τεμπών, οι έντονες βροχοπτώσεις, που προκάλεσαν περαιτέρω διαβρώσεις, και οι πιέσεις, που ασκήθηκαν στα πετρώματα, εξαιτίας των δονήσεων από τις εκρήξεις για τη διάνοιξη σηράγγων, ήταν τα κύρια αίτια της κατολίσθησης (σσ. στις 17 Δεκεμβρίου 2009) ογκόλιθων στην περιοχή, από την οποία προκλήθηκε ο θάνατος του Ιταλού διευθυντή του έργου της Ν.Ε.Ο., σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που παρουσιάστηκε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

    "Αυτός ο δρόμος είναι ούτως ή αλλώς επικίνδυνος", τόνισε ο εδαφομηχανικός, μέλος της Επιτροπής, Σπύρος Καβουνίδης και πρόσθεσε πως "από το 1997 έχουν καταγραφεί επίσημα 35 τροχαία ατυχήματα ή δυστυχήματα στα Τέμπη, εξαιτίας κατολισθήσεων, γεγονός, που καταδεικνύει την επικινδυνότητα της περιοχής".

    Όπως υπογράμμισε, μετά το τέλος των έργων ξεσκαρώματος και δικτυώματος, που επιτελούνται, στην περιοχή θα εξακολουθεί να υφίσταται κάποιος βαθμός επικινδυνότητας. Τόνισε ότι από τη στιγμή που θα δοθεί στην κυκλοφορία το κομμάτι των Τεμπών και έως ότου ολοκληρωθεί η διάνοιξη των σηράγγων, απαιτούνται ο καθορισμός ελάχιστης ταχύτητας, ικανή απόσταση οχημάτων, απαγόρευση στάθμευσης, συστηματική ενόργανη παρακολούθηση, καθημερινή επιθεώρηση, ακόμα και αποκλεισμός της διέλευσης δια της Εθνικής Οδού, υπό έκτακτες συνθήκες, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί αυτός ο κίνδυνος.

    Στο πόρισμα της Επιτροπής πάντως σημειώνεται πως καλύτερη δυνατή λύση είναι τα "κεκλειμλένα ισχυρά στέγαστρα σε συγκεκριμένες περιοχές της Εθνικής Οδού, τα οποία θα μπορούσαν να αυξήσουν θεαματικά την ασφάλεια στην περιοχή των Τεμπών".

    Άμεση συνάντηση με την περιφερειάρχη κα Πόπη Γερακούδη για να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματα που προκλήθηκαν λόγω των Τεμπών, ζητούν ο Νομάρχης Λάρισας και 14 δήμαρχοι του νομού που συνυπέγραψαν κοινό Υπόμνημα.

    Το Υπόμνημα υπεγράφη στη συνέχεια της σύσκεψης νομάρχη και δημάρχων την Τρίτη, κατά την οποία συζητήθηκε το πρόβλημα και εκφράστηκαν σοβαρές ανησυχίες κατά πόσο η Κυβέρνηση θα τηρήσει τις υποσχέσεις της προς το νομό για αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο και επιχειρήσεις του νομού.

    Ειδικότερα, το Υπόμνημα υπογράφουν, εκτός του Νομάρχη οι δήμαρχοι Λαρισαίων (Προέδρος ΤΕΔΚ ν. Λάρισας) Κ. Τζανακούλης, Ελασσόνας Γ. Πασχόπουλος, Τυρνάβου Χρ. Κιτσίδης, Αγιάς Β. Κουτσιαντάς, Ολύμπου Γ. Καστανάρας, Γόννων Αν. Τόλιος, Ευρυμενών Δ. Τσιτσές, Κάτω Ολύμπου Ν. Βαλσαμόπουλος, Λιβαδίου Γ. Γαλάνης, Λακέρειας Κ. Πατσάς, Μακρυχωρίου Ζ. Λιούπας, Μελιβοίας Κλ. Λέτσιος (αντιδήμαρχος), Σαρανταπόρου Αθ. Κλεισιάρης και ο Κοινοτάρχης Αμπελακίων Γ. Σολωμός.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34486

    [10] Οι Piano Magic ξανά στην Αθήνα

    Πεμπτη, 18 03 2010 18:19

    Δείτε το video

    Μετά από περίπου ένα χρόνο, οι Piano Magic έρχονται ξανά στην Αθήνα, το Σάββατο 20 Μαρτίου στο Fuzz και υπόσχονται μια ξεχωριστή βραδιά στο πολυάριθμο κοινό τους. Η κολεκτίβα των Piano Magic, συναντά τους πρεσβευτές του Γαλλικού Post Rock Kwoon με τη συμμετοχή των γηγενών Misuse.

    Oι Piano Magic δηλαδή οι Glen Johnson και Dick Rance λειτουργούνστα πρότυπα της περίφημης ηχητικής κολλεκτίβας των This Mortal Coil, όπου διάφοροι μουσικοί συμμετέχουν και αποχωρούν κατά βούληση. Tα 15 χρόνια της ύπαρξης τους, από τους ΡΜ έχουν περάσει, κατά καιρούς, περισσότεροιαπό 60 μουσικοί, έχουν κυκλοφορήσει 10 studio albums και μία διπλή συλλογή, καθώς και πληθώρα singles.

    Η πρόσφατη κυκλοφορία τους "Ovations" τους φέρνει στην Ελλάδα και τους βρίσκει στην πιο εντυπωσιακή και δημιουργική στιγμή τους. Μια φλόγα που σιγοκαίει, βαθιά ρομαντική, απόλυτα και δυναμικά αισθαντική.

    INFO:

    Χώρος: Fuzz, Πειραιώς 209 & Πατρ. Ιωακείμ 1, Ταύρος

    Ημερομηνία: Σάββατο 20 Μαρτίου, ώρα: 20.30

    Πληροφορίες: Τηλ.: 6985555081, http://www.fuzzclub.gr/

    Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 25 ευρώ, Ταμείο: 30ευρώ

    Προπώληση εισιτηρίων: Public, TicketHouse, Vinyl Microstore

    Οn Line: http://www.i-ticket.gr/ Είδηση: 34484

    [11] Συνάντηση Παπούλια- Παπακωνσταντίνου

    Πεμπτη, 18 03 2010 15:25

    Το φορολογικό νομοσχέδιο και η γενικότερη οικονομική κατάσταση βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της δημοκρατίας με τον κ. Παπακωσταντίνου, ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τις τελευταίες εξελίξεις.

    Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε: " Όλοι ξέρουμε ότι η ελληνική οικονομία είναι σε μια πολύ δύσκολη καμπή και δημοσιονομικά, αλλά και η πραγματική οικονομία. Έχουμε ένα μεγάλο έργο ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας να κάνουμε, το οποίο επιχειρούμε μέσα από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάκαμψης που προχωράει κανονικά, σ' ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον και βέβαια, μέσα από μεγάλες τομές όπως αυτή με το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη βδομάδα".

    Όταν ο κ. Παπούλιας τον ρώτησε πως βλέπει την κατάσταση, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: "Πιστεύω ότι τα πράγματα αρχίζουν ήδη και εξομαλύνονται. Χρειάστηκε να περάσει αρκετός καιρός για να φανεί ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει πράγματα τα οποία δεν έχει κάνει για πάρα πολλά χρόνια. Όπως ξέρετε, πάρθηκαν και μερικές πολύ δύσκολες αποφάσεις, δυστυχώς όμως αναγκαίες, για τα δημοσιονομικά της χώρας".

    "Και το διεθνές περιβάλλον αρχίζει ήδη και αλλάζει και ανακτάμε μία αξιοπιστία την οποία είχαμε χάσει.

    Αλλά ο δρόμος είναι μακρύς. Θα χρειαστεί πολλή δουλειά. Κι αυτό που εμάς μας ενδιαφέρει είναι αφενός τα όποια βάρη να επιμερίζονται δίκαια, που είναι πάρα πολύ σημαντικό, να αισθανθεί ο κόσμος ότι δεν επιβαρύνονται οι ίδιοι πάλι και το δεύτερο βεβαίως, ότι οι κόποι του ελληνικού λαού να μην πάνε χαμένοι. Και στο τέλος να έχουμε μια πιο δυνατή οικονομία, μια πιο δυνατή χώρα εντέλει". Είδηση: 34472

    [12] Η.ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗΣ:«Είναι μια πάρα πολύ κρίσιμη διάταξη και προσδοκούμε μια σημαντική βελτίωση στη φορολογική δικαιοσύνη.»

    Πεμπτη, 18 03 2010 14:55

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Γιατί εν πάση περιπτώσει να μην υπάρξουν ταμειακές μηχανές στις λαϊκές αγορές, στα ταξί;»

    Η.ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗΣ: « Καταρχήν υπήρχε εξαρχής μια παρερμηνεία να το πω έτσι μεταξύ των ταμειακών μηχανών και του λογιστικού προσδιορισμού. Ο λογιστικός προσδιορισμός και το βιβλίο εσόδων -εξόδων είναι απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργούν και οι ταμειακές μηχανές. Δεν έχει νόημα δηλαδή κάποιος να κόβει αποδείξεις όταν δεν έχει ήδη μπει στο σύστημα του λογιστικού προσδιορισμού του εισοδήματός του. Άρα λοιπόν εδώ ταυτίζουμε τη στιγμή έναρξης του λογιστικού προσδιορισμού με την στιγμή έναρξης του συστήματος αποδείξεις και ταμειακές μηχανές. Είναι και μέσα στα όρια του εφικτού για όλες τις κοινωνικές τάξεις στις οποίες το εφαρμόζουμε. Και με φορείς συζητάμε και λαμβάνουμε υπόψιν τα όσα δημοσίως καταγράφονται. Συνεχίζει η συζήτηση, θα έχει και σήμερα άτυπο υπουργικό συμβούλιο γύρω από το φορολογικό. Είναι μια μεγάλη τομή, γίνονται μεταρρυθμίσεις σε πάρα πολλά πράγματα που επηρεάζουν τη ζωή των πολιτών σε πολύ μεγάλη έκταση. Δεν μπορούμε αυτό να το αγνοήσουμε να κάτσουμε να κλειστούμε σε ένα γραφείο, να γράψουμε ένα σχέδιο νόμου να το καταθέσουμε και να το ψηφίσουμε. Ακούμε παρατηρήσεις, κάνουμε τις προσαρμογές που πρέπει να κάνουμε.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Θα αλλάξουν κάποιες από τις προϋποθέσεις από τους όρους των τεκμηρίων;»

    Η.ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗΣ: « Όλο το σχέδιο νόμου έχει τεθεί σε συζήτηση, η βασική μας λογική, ότι δηλαδή με μια σειρά από περιουσιακά στοιχεία και υπηρεσίες που καταναλώνεις, θα πρέπει να δηλώνεις τουλάχιστον το εισόδημα που θα προκύπτει από τους συντελεστές που βάζουμε για κάθε ένα τέτοιο περιουσιακό στοιχείο. Αυτό δεν αλλάζει, δεν πρόκειται να φύγει και θα παραμείνει μέσα στο νόμο. Είναι μια πάρα πολύ κρίσιμη διάταξη, γιατί γνωρίζουμε ότι δυστυχώς αρκετές χιλιάδες συμπολίτες μας δηλώνουν πάρα πολύ χαμηλότερα εισοδήματα από τα πραγματικά και από αυτή την διάταξη, εμείς προσδοκούμε μια σημαντική βελτίωση στη φορολογική δικαιοσύνη.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Είναι σαφές τι προσπαθείτε να κάνετε.»

    Η.ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗΣ: « Αφού έχεις αυτά τα πράγματα και τα λειτουργείς, να ιδιοκατοικείς, να έχεις αυτό το όχημα, αυτό το σκάφος ή οτιδήποτε, δεν μπορεί να τα έχεις σε λειτουργία όλα αυτά με λιγότερο από τάδε ετήσιο εισόδημα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Προβλέπεται η επιβολή φόρου μεταβίβασης 10% στην πρώτη κατοικία καταργώντας το αφορολόγητο όριο των 200 τ.μ. Είναι έτσι;»

    Η.ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗΣ: « Όχι, ότι καταργούμε το αφορολόγητο, προς θεού. Φυσικά και υπάρχει αφορολόγητο στην πρώτη κατοικία. Φεύγουμε από την λογική των τετραγωνικών μέτρων και πάμε στην λογική της αξίας. Διότι 200 τετραγωνικά στην Πολιτεία, ή στην Εκάλη μπορεί να κάνουν και 1.000.000 ευρώ. Και 200 τετραγωνικά στη Κοκκινιά μπορεί να κάνουν πολύ πολύ λιγότερο, δεν ήταν δίκαιη η διάταξη όπως ήταν ως τώρα διατυπωμένη. Λέγαμε δηλαδή, ότι μπορείς να έχεις αφορολόγητο πρώτης κατοικίας είτε αυτή κάνει 1.000.000, είτε αυτή κάνει 300.000 ευρώ. Το κάνουμε πολύ δικαιότερο εκτιμώντας αφορολόγητο με βάση την αξία και όχι με βάση τα τετραγωνικά. Το θεωρώ αρκετά πιθανό ότι σε σχέση με τα νούμερα που έχουν αναγραφεί και που είναι σήμερα στις εφημερίδες, θα έχουμε μια βελτίωση.»

    Είδηση: 34469

    [13] Σταθερή η στάση της Ελλάδας στο Σκοπιανό

    Πεμπτη, 18 03 2010 14:19

    Δεν έχουμε την ανταπόκριση που θα έπρεπε από την πλευρά των Σκοπίων, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γρηγόρης Δελαβέκουρας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε σύντομα σε λύση αρκεί να υπήρχε η πολιτική βούληση. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εάν το πρόγραμμα του πρωθυπουργού το επιτρέψει, να υπάρξει συνάντηση του με τον Νίκολα Γκρουέφσκι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

    Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ στις δηλώσεις που έκανε, είπε:

    "Η Ελλάδα ακολουθεί σταθερή πολιτική έναντι της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και στέλνει ένα μήνυμα θετικό, μήνυμα φιλίας και υποστήριξης στο γειτονικό λαό, ιδίως στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Δυστυχώς δεν έχουμε ακόμη δει ανταπόκριση από την άλλη πλευρά. Θέλουμε η κυβέρνηση του κ. Γκρουέφσκι να προσέλθει στη διαπραγμάτευση με θετικό και εποικοδομητικό τρόπο. Πιστεύουμε ότι μπορούμε άμεσα να οδηγηθούμε σε λύση αν υπάρχει η πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο''.

    Γρ. Δελαβέκουρας

    'Οι δύο λαοί μπορούν να συνεργασθούν. Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει αλλαγή. Μέχρι τώρα δεν έχουμε δει αλλαγή, αντίθετα βλέπουμε μία επιφυλακτικότητα, η οποία φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσει να δώσει την απαραίτητη ώθηση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Η Ελλάδα θα συνεχίσει την πολιτική του θετικού λόγου, των θετικών πρωτοβουλιών, οι οποίες ελπίζουμε ότι δημιουργούν θετικότερο κλίμα στις σχέσεις μας''.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρξει συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον κ. Γκρούεφσκι στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Μαρτίου, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι ο πρωθυπουργός ανέλαβε άμεσα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του πρωτοβουλίες και επιδίωξε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, δημιουργώντας έτσι ένα θετικότερο κλίμα για έναν ειλικρινή διάλογο.

    ''Η θετική διάθεση από την πλευρά μας υπάρχει. Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες του προγράμματος του πρωθυπουργού, αλλά εάν το πρόγραμμά του το επιτρέπει και υπάρχει ευκαιρία, θα αναλάμβανε μια πρωτοβουλία για τέτοια συνάντηση, χωρίς να μπορώ να πω αυτή τη στιγμή κάτι συγκεκριμένο''.

    Είδηση: 34466

    [14] Πτώση 3,35% στο ΧΑΑ

    Πεμπτη, 18 03 2010 18:02

    Σε αρνητικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑΑ, καθώς η αβεβαιότητα σχετικά με την οικονομική στήριξη της χώρας από την ΕΕ ή από το ΔΝΤ, αλλά και η άνοδος των spread στην αγορά ομολόγων -με τιμή στις 305,99 μονάδες- οδήγησαν τους επενδυτές σε πωλήσεις. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 2.019,62 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 3,35%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 221,509 εκατ. ευρώ.

    Οι δείκτες

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 4,30%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,46 % και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 2,58 %.

    Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες της Υγείας +1,96% και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας +0,49%.

    Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Τραπεζών -6,19% και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών -5,21%.

    18 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 173 πτωτικά και 39 παρέμειναν σταθερές.

    Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές :Τεχνικές Εκδόσεις +9,76%, καθημερινή +5,70%, Alapis +4,65% και Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες +3,50%.

    Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές:CPI -20,00%, Ηλεκτρονική -13,55%, Altec -11,11% και Moda Bango-10,00%.

    Είδηση: 34483

    [15] Σύλληψη αστυνομικού για δωροδοκία

    Πεμπτη, 18 03 2010 16:28

    Με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας κατά συρροή και εξακολούθηση συνελήφθη από συναδέλφους του της Διεύθυνσης εσωτερικών Υποθέσεων ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο Τμήμα του Αγίου Νικολάου-Χαλκιδικής.

    Πρόκειται για έναν 49χρονο Αρχιφύλακα, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την έρευνα, εκμεταλλευόμενος την θέση του ως αρμόδιος για τον χειρισμό θεμάτων αλλοδαπών, απαιτούσε και ελάμβανε διάφορα χρηματικά ποσά από αλλοδαπούς -πολίτες κρατών μελών Ε.Ε.-, προφασιζόμενος την αγορά προβλεπόμενων παραβόλων, για τη χορήγηση βεβαιώσεων εγγραφής, μολονότι αυτές χορηγούνται ατελώς.

    Σε έρευνα που έγινε στο γραφείο του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 378 Ευρώ.

    Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του απεστάλη στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Είδηση: 34476

    [16] Το σκάνδαλο παιδεραστίας συγκλονίζει την εκκλησία

    Πεμπτη, 18 03 2010 17:05

    Εξακολουθούν να συγκλονίζουν την Ιρλανδία, οι υποθέσεις παιδεραστίας στους κόλπους της εκκλησίας, που έρχονται στο φως. Ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας στην χώρα, καρδινάλιος Σον Μπράντυ, ζήτησε συγγνώμη, για τον ρόλο του, σε συγκάλυψη υπόθεσης παιδόφιλου ιερέα.

    Διευρύνεται συνεχώς ο κύκλος των καταγγελιών για υποθέσεις παιδεραστίας με πρωταγωνιστές καθολικούς ιερωμένους. Ακολουθώντας το παράδειγμα του Πάπα Βενέδικτου και ο επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας στη νησιωτική χώρα, καρδινάλιος Σον Μπράντυ, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη, μετά από την κατακραυγή που ξεσήκωσε η αποκάλυψη για το ρόλο του στη συγκάλυψη της υπόθεσης ενός παιδόφιλου ιερέα, το 1975. Είδηση: 34479

    [17] Μυστικές παρακολουθήσεις του FBI στο Facebook

    Πεμπτη, 18 03 2010 14:07

    Οι μυστικοί πράκτορες στις ΗΠΑ εκπαιδεύονται στην εκμάθηση ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, για να προσεγγίζουν υπόπτους ώστε να συλλέγουν ενοχοποιητικά στοιχεία σύμφωνα με επίσημο έγγραφο που προκαλεί θύελλα αντιδράσεων. Η είδηση προκύπτει από καταγγελία της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Electronic Frontier Foundation (EFF).

    Η εσωτερική εγκύκλιος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης σε σχέση με την εκπαίδευση των πρακτόρων, υπό τον τίτλο "Τμήμα Συλλογής και Χρήσης Στοιχείων από Ιστοσελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης", αναφέρει ότι μυστικοί πράκτορες του FBI και άλλων υπηρεσιών είχαν φτιάξει πλαστά προφίλ και τα είχαν ανεβάσει σε ιστοσελίδες όπως το My Space και το Facebook σε μία προσπάθεια να συλλάβουν υπόπτους αποκτώντας πρόσβαση στο κοινωνικό τους δίκτυο.

    Το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο επισημαίνει ότι τέτοιες επιχειρήσεις μπορεί να είναι χρήσιμες για να έρχεται σε επικοινωνία ο αστυνομικός που εκτελεί μυστική αποστολή με τους υπόπτους ή με στόχους, να αποκαλύπτει τις προσωπικές τους επικοινωνίες, να αποκτά πρόσβαση σε ιδιωτικές πληροφορίες και να καταγράφει κοινωνικές σχέσεις και δίκτυα.

    Στο στόχαστρο των μυστικών υπηρεσιών βρίσκονται οι δημοφιλείς υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το MySpace, το Twitter, όπου αναπτύσσουν μεθόδους παρακολούθησης υπόπτων και συλλογής στοιχείων εις βάρος τους.

    Οι πληροφορίες που συλλέγονται με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εξακρίβωση των άλλοθι και τον εντοπισμό των υπόπτων, αποκαλύπτει το έγγραφο 33 σελίδων.

    Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι μία καλή πηγή πληροφοριών για τους μάρτυρες υπεράσπισης, ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

    "Η γνώση είναι δύναμη. Κάνετε έρευνα για όλους τους μάρτυρες στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης", τονίζεται.

    Αναφερόμενο στην πολιτική των ιστοσελίδων κατά της εγγραφής με πλαστή ταυτότητα, το έγγραφο κάνει λόγο για τα πιθανά προβλήματα που προκύπτουν από μυστικές επιχειρήσεις: "Αν οι πράκτορες παραβιάζουν τους όρους λειτουργίας (της ιστοσελίδας), θεωρείται αυτό παράνομη δραστηριότητα;"

    Ενώ το εγχειρίδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης αφήνει αναπάντητο αυτό το ερώτημα, ένα άλλο έγγραφο, που εστάλη στην οργάνωση EFF από την Εφορία επισημαίνει ότι οι εφοριακοί υπάλληλοι απαγορεύεται να χρησιμοποιούν παραπλανητικά ή πλαστά στοιχεία στο διαδίκτυο για να αποσπάσουν πληροφορίες για τους φορολογούμενους.

    AΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34464

    [18] Ομιλία πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

    Πεμπτη, 18 03 2010 12:45

    Διπλό μήνυμα ότι όλα τα πιθανά ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ακόμη και η προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά και ότι δεν υπάρχει θέμα να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, έστειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε οτι η μείωση του ελλείμματος δεν θα επιτευχθεί αν παίρνουμε δάνεις με υψηλά επιτόκια.

    "Με υψηλά επιτόκια δεν θα πιάσουμε τους στόχους μας"

    Ο κύριος Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση του πήρε τα σκληρότερα μέτρα της μεταπολιτευτικής περιόδου και υπογράμμισε ότι δεν θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους της για μείωση του ελλείμματος εφόσον εξακολουθήσει να δανείζεται με υψηλά επιτόκια.

    Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι εκείνο που ζητάει η Ελλάδα είναι ισχυρή πολιτική στήριξη ώστε να μπορέσει να δανείζεται με επιτόκια ανάλογα εκείνων με τα οποία δανείζονται οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

    Νωρίτερα, η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ είχε ταχθεί κατά της εσπευσμένης παροχής βοήθειας στην Ελλάδα, ενώ πρότεινε να υπάρξει στο μέλλον ρύθμιση που να προβλέπει την αποπομπή από την ευρωζώνη των χωρών που επανειλημμένα αποτυγχάνουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

    «Η Ελλάδα θα πρέπει να στραφεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αν χρειάζεται βοήθεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου επί οικονομικών θεμάτων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Ανγκέλα Μέρκελ.

    Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε πριν από λίγο με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γέρζι Μπούζεκ.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 ΝΕΤ ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Μέρκελ: "Οχι βεβιασμένη στήριξη στην Ελλάδα" Είδηση: 34462

    [19] Γ. Παπανδρέου: Συμβολή όλων με βάση τις πραγματικές δυνατότητες

    Πεμπτη, 18 03 2010 19:42

    Ομιλία στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, για το φορολογικό νομοσχέδιο, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός: "Είναι πατριωτικό καθήκον όλων να συμβάλουν, με βάση τις πραγματικές τους δυνατότητες".

    Συνεχίζοντας ο κ. Παπανδρέου, ανέφερε πως: "H κυβέρνηση δεν ζητά, ούτε πρόκειται να ζητήσει οικονομική βοήθεια, ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο θα ήταν, η ύστατη επιλογή. Το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ νέου την προσεχή Τρίτη, για να λάβει τις οριστικές αποφάσεις για την φορολογία, αφού προηγουμένως θα έχουν ενσωματωθεί οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα εξαιρεθούν του λογιστικού τρόπου υπολογισμού των εισοδημάτων τους κάποιες κατηγορίες επαγγελματιών. Η κυβέρνηση μέσα από την διαβούλευση, έστω και αν αυτή είναι σύντομη, έχει δυνατότητα να κάνει διορθωτικές κινήσεις όταν διαπιστώνει αδυναμίες".

    Aκολούθως ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, τις χαρακτήρισε θετικές και δήλωσε ότι η Ελλάδα περιμένει την επιβεβαίωση της στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ένα σήμα που θα εκπέμψει η Σύνοδος Κορυφής στη συνεδρίασή της στις 25 και 26 Μαρτίου. Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι κατά την παρουσία του στις Βρυξέλλες μετέφερε τις ελληνικές θέσεις και προσπάθησε να δώσει μια θετική εικόνα της Ελλάδας, η οποία δεν κατοικείται από έναν ανεύθυνο λαό αλλά παίρνει αποφάσεις τις οποίες τηρεί.

    Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός είπε ότι: "Η επιλογή που κάνει η κυβέρνηση, είναι για την Ελλάδα της ευθύνης και του φιλότιμου και κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη χώρα και το μέλλον της. Και η προσπάθεια αυτή, αναγνωρίζεται διεθνώς αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το διακύβευμα της κρίσης είναι αν υπάρχει βούληση και τόλμη να τεθούν οι αγορές στην υπηρεσία του πολίτη και όχι το αντίθετο. Αυτό που θέλει η Ελλάδα δεν είναι οικονομική βοήθεια, αλλά να δανείζεται με κανονικούς όρους, ώστε να μη χάνεται ο κόπος του ελληνικού λαού με τον δανεισμό με υπερβολικά επιτόκια".

    Τομές και ανατροπές

    Τέλος ο κ. Παπανδρέου ανέφερε πως: "Η κυβέρνηση κάνει βαθιές τομές και ανατροπές, προκειμένου να υπάρξει φορολογική δικαιοσύνη, αλλά και ανάπτυξη, ώστε η Ελλάδα να μη ξαναφθάσει ποτέ στο σημείο που βρίσκεται σήμερα. Το φορολογικό νομοσχέδιο είναι το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την αναδιανομή εισοδήματος, είπε ότι μπαίνει τέλος στο ευνοϊκό καθεστώς που υπήρχε για ορισμένους προνομιούχους, όπως και οι προνομιακοί φορολογικοί συντελεστές που ίσχυαν για κάποιες συντεχνίες. Το φορολογικό σύστημα, ήταν μέχρι σήμερα εργαλείο αναπαραγωγής και διόγκωσης της κοινωνικής αδικίας και εμείς κλείνουμε αυτόν τον κύκλο. Όλα τα εισοδήματα θα φορολογούνται με τον ίδιο τρόπο και κάνουμε μια επαναστατική τομή για το χτύπημα της φοροδιαφυγής. Η ανοχή όσων δεν μπορούν να κρύψουν τα εισοδήματά τους, έναντι εκείνων που φοροδιαφεύγουν, έχει τελειώσει. Ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη ιστορία της χώρας δεν κλήθηκε μία κυβέρνηση να πάρει σημαντικές αποφάσεις και να προχωρήσει σε τόσες και τέτοιες βαθιές τομές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα".

    Πηγές: ΑΠΕ

    Είδηση: 34489

    [20] Περικοπή 4.200 θέσεων εργασίας ως το 2011 ανακοίνωσε η Siemens

    Πεμπτη, 18 03 2010 16:06

    Την περικοπή 4.200 θέσεων εργασίας στον κλάδο του των υπηρεσιών πληροφορικής (SIS), όπου απασχολούνται 35.000 άνθρωποι, ως το 2011 ανακοίνωσε ο γερμανικός όμιλος Siemens, οι εκπρόσωποι του οποίου τόνισαν πως σχεδόν οι μισές από αυτές τις θέσεις θα περικοπούν στη Γερμανία.

    Ιδιαίτερα θα πληγούν οι εγκαταστάσεις στο Μόναχο, στη Νυρεμβέργη-Ερλάνγκεν, στη νότια Γερμανία και στο Πάντερμπορν, στην κεντρική, διευκρινίζει ο όμιλος Siemens σε ανακοίνωσή του.

    Οι απασχολούμενοι στις υπηρεσίες πληροφορικής του ομίλου στη Γερμανία ανέρχονται σε 9.700 από τους συνολικά 35.000 παγκοσμίως.

    Σε νομικό επίπεδο, ο κλάδος των υπηρεσιών πληροφορικής θα αποσχιστεί από τον όμιλο την 1η Οκτωβρίου ώστε "να δημιουργηθούν όλες οι συνθήκες που απαιτούνται για μία εταιρεία που θα λειτουργεί με αυτόνομο τρόπο και να υπάρξουν νέες επιλογές για την ενίσχυση της δραστηριότητας" της SIS, καταλήγει η ανακοίνωση.

    Ο τζίρος των δραστηριοτήτων των υπηρεσιών πληροφορικής του ομίλου Siemens σημειώνει πτώση εδώ και αρκετά χρόνια και η εταιρεία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να τις πουλήσει.

    Ο όμιλος Siemens έχει ήδη δαπανήσει 500 εκατομμύρια ευρώ για την ανασυγκρότησή του και έχει ήδη περικόψει περίπου 23.000 θέσεις εργασίας. Στα τέλη του 2009 απασχολούσε συνολικά περίπου 405.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 34474

    [21] Δημοπρασία με σπάνια έργα ελληνικής τέχνης στον οίκο Sotheby's

    Πεμπτη, 18 03 2010 16:46

    Φέτος, δέκα χρόνια μετά την πρώτη δημοπρασία αφιερωμένη στην Ελληνική Τέχνη, ο οίκος Sotheby's πραγματοποιεί τη δημοπρασία "Greek Sale", που ξεκινάει στις 17 Μαΐου στο Λονδίνο, όπου θα πωληθούν σπάνια και σημαντικά έργα Ελλήνων καλλιτεχνών. Μεταξύ άλλων, θα δημοπρατηθούν έργα καλλιτεχνών, όπως του Κωνσταντίνου Βολανάκη, του Σπύρου Βασιλείου, του Σπύρου Παπαλουκά και του Παναγιώτη Τέτση.

    Ο πίνακας του Παναγιώτη Τέτση "Νεκρή Φύση με Κόκκινα Λουλούδια" έχει εκτιμηθεί για 50.000-70.000 στερλίνες, το έργο του Κωνσταντίνου Βολανάκη με τίτλο "Πυροφάνι", που χρονολογείται από το 1899, εκτιμάται μεταξύ 120.000 και 180.000 στερλινών, ενώ το έργο "H Μονή Σιμωνόπετρας, Άγιον Όρος" του Σπύρου Παπαλουκά έχει εκτιμηθεί για 60.000-80.000 στερλίνες.

    ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34477

    [22] Ευρωπαϊκή διάκριση για το Ένα δέντρο, Μια φορά

    Πεμπτη, 18 03 2010 16:11

    Ευρετήριο Άρθρου

    Ευρωπαϊκή διάκριση για το "Ένα δέντρο, Μια φορά"

    Συντελεστές

    Όλες οι Σελίδες

    Δείτε το video

    Μια μεγάλη διάκριση απέσπασε η ταινία κινουμένων σχεδίων του Παναγιώτη Ράππα "Ένα δέντρο, Μια φορά", βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Ευγένιου Τριβιζά σε μουσική Δ.Παπαδημητρίου, με πολύ γνωστούς ηθοποιούς και τραγουδιστές να συμμετέχουν στην παραγωγή.

    Η ταινία κατέλαβε τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε όλες τις ταινίες που εστάλησαν από όλη την Ευρώπη (στην κατηγορία νεανικών και παιδικών προγραμμάτων) και συμμετείχαν στην επιλογή των καλύτερων τηλεοπτικών παραγωγών της χρονιάς που πέρασε και οργανώνει η EBU μέσα στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου Κορυφής της ΕΒU που διεξάγεται στην Λουκέρνη στο τέλος Απριλίου.

    Ειδική μνεία έγινε για την μουσική της ταινίας την οποία υπέγραψε Δ.Παπαδημητρίου, καθώς και για την αρτιότητα όλης της παραγωγής.

    Αποσπάσματα της ταινίας θα προβληθούν μαζί με τις καλύτερες ευρωπαϊκές παραγωγές στις 23 Απριλίου στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της EBU.

    Σκηνοθεσία παραγωγή: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΑΠΠΑΣ

    Συνεργαζόμενος παραγωγός: ULI MEYER

    Βασισμένη στο παραμύθι "ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ, ΜΙΑ ΦΟΡΑ" του ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΡΙΒΙΖΑ

    Προσαρμογή για την οθόνη: ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΑΠΠΑΣ

    Μουσική: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    Μοντάζ: ΣΙΜΟΣ ΜΑΓΚΛΙΒΕΡΑΣ

    Ήχος: ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ

    Kαλλιτεχνική επιμέλεια: ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ

    Kάμερα: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΑΠΠΑΣ

    Mε τις φωνές των: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ - δέντρο ΔΑΝΑΗ ΣΚΙΑΔΗ - το αγόρι ΜΑΡΙΑ ΝΑΥΠΛΙΩΤΟΥ - η πριγκίπισσα ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΘΕΡΙΔΗΣ - 1ος Μηχανικός ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ - 2ος Μηχανικός ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΤΡΟΥΣΗΣ - 3ος Μηχανικός ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΑΤΑΣ - 4ος Μηχανικός

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΑΤΑΣ - 1ος Περαστικός ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ - 2ος Περαστικός ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣ - 3ος Περαστικός ΤΑΚΗΣ ΤΖΑΜΑΡΙΑΣ - 4ος Περαστικός

    Τραγουδούν: η ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΡΡΑ και ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΕΡΤΟΣ

    Στίχοι: ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ

    Σύνθεση: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Είδηση: 34475


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 18 March 2010 - 17:54:40 UTC