Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός του λιμενικού για ρατσιστικά συνθήματα στην παρέλαση
  • [02] Δηλώσεις Κλίντον - Κυπριανού στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
  • [03] Απεργία πρατηριούχων της Κρήτης την Μ. Τετάρτη και Μ. Πέμπτη
  • [04] Υποχώρησαν οι τιμές πετρελαίου στις διεθνείς αγορές
  • [05] Ιράκ: 42 νεκροί από δύο βομβιστικές επιθέσεις

    [01] Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός του λιμενικού για ρατσιστικά συνθήματα στην παρέλαση

    Παρασκευη, 26 03 2010 21:32

    Σε διαθεσιμότητα ετέθη από τον αρχηγό του Λιμενικού, αντιναύαρχο Αθανάσιο Γκούσιο, ο επικεφαλής του αγήματος των βατραχανθρώπων, οι οποίοι παρελαύνοντας την Πέμπτη (25η Μαρτίου) στο Σύνταγμα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά Τούρκων και Αλβανών. Η εντολή δόθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, καθώς, όπως διαπιστώθηκε από έλεγχο σχετικού βίντεο, που αναρτήθηκε από νωρίς το πρωί σε σελίδες του Διαδικτύου, οι 36 βατραχάνθρωποι του αγήματος, ανήκουν στη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 34802

    [02] Δηλώσεις Κλίντον - Κυπριανού στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

    Παρασκευη, 26 03 2010 21:40

    Λίγο πριν την έναρξη της συνάντησης που είχαν την Παρασκευή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, με τον Κύπριο ομόλογό της Μάρκο Κυπριανού, η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε: "Είμαστε ευτυχείς που καλωσορίζουμε τον υπουργό Εξωτερικών ξανά στην Ουάσιγκτον και που θα έχουμε αυτή την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα μεγάλου ενδιαφέροντος για μας διμερώς, αλλά και να ενημερωθούμε για την πρόοδο και τις συνομιλίες που λαμβάνουν χώρα σχετικά με την Κύπρο. Βεβαίως υπάρχει μεγάλος βαθμός υποστήριξης στη μεσολάβηση των Ην. Εθνών. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να δούμε πρόοδο".

    Από την πλευρά του ο κ. Κυπριανού τόνισε: "Πιστεύω ότι η υπουργός Εξωτερικών κάνει πολύ καλή δουλειά σε ένα πολύ δύσκολο ρόλο με όλα αυτά τα οικονομικά προβλήματα.

    Είναι πάντα προνόμιο να βρίσκομαι εδώ και να συναντώμαι μαζί σας. Προσβλέπουμε στις σημερινές μας συνομιλίες. Το κυπριακό είναι στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης, αλλά υπάρχουν επίσης και οι διμερείς μας σχέσεις. Η Κύπρος είναι μικρή σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, και είναι μικρή σε σύγκριση με πολλές χώρες, όμως αποδίδουμε μεγάλη σημασία στη σχέση μας με τις ΗΠΑ. Πιστεύω μπορούμε να προσφέρουμε πολλά στις ΗΠΑ και στη σχέση μας".

    Είδηση: 34803

    [03] Απεργία πρατηριούχων της Κρήτης την Μ. Τετάρτη και Μ. Πέμπτη

    Παρασκευη, 26 03 2010 23:06

    Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι πρατηριούχοι της Κρήτης την Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη οπότε τα συνδικαλιστικά τους όργανα θα συνεδριάσουν και πάλι για να καθορίσουν τις επόμενες ενέργειες τους διεκδικώντας την απόσυρση του πλαφόν που έχει τεθεί στις τιμές των καυσίμων και την επαναφορά του μόνο εφόσον καλύπτει όλα τα στάδια διακίνησης των πετρελαιοειδών.

    Απόψε συνεδρίασαν τα προεδρεία των Ενώσεων Πρατηριούχων Κρήτης και της ΠΟΠΕΚ. Ακολούθησε Γενική Συνέλευση των βενζινοπωλών του Ηρακλείου κατά την οποία επισημάνθηκε πως μόνο μέσα από μια μαζική απεργία θα διαπιστώσει η κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία πως υπάρχει πρόβλημα με το πλαφόν ώστε να μπει σε διαδικασία απόσυρσης του. Είδηση: 34806

    [04] Υποχώρησαν οι τιμές πετρελαίου στις διεθνείς αγορές

    Παρασκευη, 26 03 2010 22:29

    Κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι διαμορφώθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, έπειτα από τη δημοσιοποίηση στοιχείων που δείχνουν πως το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο κατά το τελευταίο τρίμηνο και την αποτυχία ενός σχεδίου βοήθειας προς την Ελλάδα, προκειμένου να εξέλθει από τη δημοσιονομική κρίση, να καταβάλει τις ανησυχίες για μία εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη.

    Η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου για διανομή το Μάιο διαμορφώθηκε στα 80,00 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 53 σεντ, αναιρώντας τα κέρδη που είχε σημειώσει νωρίτερα μέσα στη μέρα.

    Η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ διαμορφώθηκε στα 79,29 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 32 σεντ. Είδηση: 34805

    [05] Ιράκ: 42 νεκροί από δύο βομβιστικές επιθέσεις

    Παρασκευη, 26 03 2010 22:18

    Σαράντα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 65 τραυματίστηκαν από δύο βομβιστικές επιθέσεις σε μία περιοχή κοντά στην Μπακούμπα, βόρεια της Βαγδάτης, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε η διοίκηση των δυνάμεων ασφαλείας της επαρχίας.

    Δύο βόμβες εξερράγησαν ταυτόχρονα μπροστά σε μία καφετέρια και ένα εστιατόριο στην περιοχή Χάλες, 65 χλμ βορειοανατολικά της Βαγδάτης, ανέφερε η διοίκηση των δυνάμεων ασφαλείας της επαρχίας Ντιγιάλα, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Μπακούμπα.

    Ο γιατρός, Άχμεντ Αλουάνε, ο οποίος επιβεβαίωσε τον απολογισμό, δήλωσε ότι μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται γυναίκες και παιδιά.

    Οι δύο επιθέσεις έλαβαν χώρα λιγότερο από μία ώρα πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών στη Βαγδάτη, τις οποίες κέρδισε με δύο έδρες διαφορά ο λαϊκός Ιγιάντ Αλάουι.

    AΠΕ Είδηση: 34804


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 26 March 2010 - 21:52:52 UTC