Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύντομη εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα
  • [02] Ν. Κορέα: Έρευνες για τη βύθιση του πλοίου και αγνοούμενους
  • [03] Τετραήμερη απεργία στη British Airways
  • [04] Ανακαλύφθηκε νέο είδος ανθρώπου
  • [05] Α. Τσίπρας: Μέτρα ύφεσης
  • [06] Συνάντηση Ιερώνυμου - Τσίπρα
  • [07] Έκλεψαν απόρρητα σχέδια
  • [08] Kινητοποιήσεις εργαζομένων σε Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο

    [01] Σύντομη εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα

    Σαββατο, 27 03 2010 10:32

    Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας, σε περιορισμένη όμως έκταση. Το πρωί του Σαββάτου εκτοξεύτηκε ρουκέτα προς το έδαφος του νοτίου Ισραήλ, χωρίς να υπάρξουν θύματα ή υλικές ζημίες. Η πλευρά των Ισραηλινών απάντησε με σύντομη εισβολή των ισραηλινών τανκς στη Λωρίδα της Γάζας και υποστήριξη ελικοπτέρων, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Παλαιστίνιος και να τραυματιστούν άλλοι επτά.

    Χτες δύο Ισραηλινοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους, σε ανταλλαγή πυρών με Παλαιστίνιους, από την πλευρά των οποίων σκοτώθηκαν τέσσερις.

    Με ανακοίνωσή τους οι "Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ - Κάσαμ", η ένοπλη πτέρυγα του κινήματος της Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ανέλαβαν την ευθύνη για τα περιστατικά, καταγγέλλοντας το Ισραήλ για διείσδυση στον τομέα του Χαν Γιούνες. Ο ισραηλινός στρατός, ανακοίνωσε ότι η σύντομη εισβολή του έγινε σε βάθος εκατό μέτρων και ακολούθως αποσύρθηκε στο ισραηλινό έδαφος.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Είδηση: 34809

    [02] Ν. Κορέα: Έρευνες για τη βύθιση του πλοίου και αγνοούμενους

    Σαββατο, 27 03 2010 10:16

    Προς αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, οδηγούν οι δηλώσεις αξιωματούχων της τελευταίας, σχετικά με τους λόγους της βύθισης νοτιοκορεατικού πολεμικού πλοίου.

    "Με βάση τις μέχρι στιγμής έρευνες οι οποίες διεξήχθησαν από τις κυβερνητικές αρχές, το συμπέρασμα της κυβέρνησης είναι ότι το περιστατικό δεν προκλήθηκε από τη Βόρεια Κορέα, ωστόσο το αίτιο του δυστυχήματος δεν έχει προσδιορισθεί ακόμα", τόνισε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

    Αρχικά είχε υπάρξει η υποψία ότι το νοτιοκορεατικό πολεμικό είχε τορπιλιστεί, ενώ τώρα εξετάζεται το ενδεχόμενο διαρροής στο πλοίο, με το υπουργείο Άμυνας της Νοτίου Κορέας να θεωρεί ότι η εμπλοκή της Βορείου Κορέας στη βύθιση του πλοίου θεωρείται μάλλον απίθανη Η βύθιση του πλοίου είχε σαν αποτέλεσμα να διασωθούν 58 ναυτικοί, αλλά να αγνοούνται άλλοι 46, με τις επιχειρήσεις εντοπισμού τους να συνεχίζονται.

    Η βύθιση σημειώθηκε κοντά στα αμφισβητούμενα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερ, Γαλλικό Είδηση: 34808

    [03] Τετραήμερη απεργία στη British Airways

    Σαββατο, 27 03 2010 10:58

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα τα μεσάνυχτα, η τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση των πληρωμάτων καμπίνας της British Airways. Πρόκειται για τη δεύτερη απεργιακή κινητοποίηση μέσα στο μήνα και αναμένεται να έχει συνέπειες στις μετακινήσεις, λίγες μόλις ημέρες πριν από το Πάσχα.

    Το κόστος της απεργίας, εκτιμάται ότι θα στοιχίσει στην British Airways πάνω από 100 εκατομμύρια λίρες. Ο γενικός διευθυντής της BA Γουίλι Γουόλς, υπολογίζει ότι το 75% των πελατών της εταιρείας, θα καταφέρει να φτάσει στους προορισμούς του, ενώ κατηγόρησε το συνδικάτο Unite, για τις συνέπειες που δημιουργεί η απεργία σε βάρος όσων πελατών δεν θα καταφέρουν να μετακινηθούν ή θα ταλαιπωρηθούν.

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 34814

    [04] Ανακαλύφθηκε νέο είδος ανθρώπου

    Παρασκευη, 26 03 2010 12:36

    Ένα νέο είδος προγόνου του ανθρώπου που πιθανότατα να ανήκε ένα μυστηριώδες αρχαίο ανθρωποειδές ανακαλύφθηκε στη Σιβηρία, όπως έδειξε η ανάλυση δείγματος μιτοχονδριακού DΝΑ από ένα απολιθωμένο οστό δαχτύλου. Είναι η πρώτη φορά, που ανακαλύπτεται νέο είδος ανθρώπου όχι από απολιθώματα, αλλά από την ανάλυση γενετικού υλικού. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ανακάλυψη, η οποία έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη ανακάλυψη του νάνου "χόμπιτ" της Ινδονησίας και δείχνει ότι τελικά στο, όχι πολύ μακρινό, παρελθόν πολλά συγγενικά ανθρώπινα είδη συμβίωναν στον πλανήτη μας. Η "γυναίκα-Χ", όπως ονομάστηκε το πλάσμα, που ζούσε πριν από 30.000 - 50.000 χρόνια, είχε ένα κοινό πρόγονο με τους ανθρώπους και τους Νεάντερταλ πριν από περίπου ένα εκατομμύριο χρόνια, αλλά διαφέρει από αυτά τα δύο είδη.

    Η ανακάλυψη, που παρουσιάστηκε στο περιοδικό"Nature", σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, έγινε από ερευνητές του επιφανούς Ινστιτούτου Εξελικτικής Ανθρωπολογίας ΜαξΠλανκ της Λειψίας στη Γερμανία, υπό τον κορυφαίο παλαιοντολόγο και γενετιστή Σβάντε Πάαμπο, με τη συνεργασία αμερικανών, ρώσων και αυστριακών ερευνητών.

    Για "την κορφή του παγόβουνου", έκανε λόγο ο παλαιοανθρωπολόγος Κρις Στρίνγκερ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας τουΛονδίνου, εκτιμώντας ότι πολλοί περισσότεροι ανθρωπίδες (ανθρωποειδείς), που δεν θα είναι ούτε άνθρωποι ούτε Νεάντερταλ, θα ανακαλυφθούν τα επόμενα χρόνια, ιδίως στην κεντρική και ανατολική Ασία.

    Μέχρι πρόσφατα, οι ανθρωπολόγοι πίστευαν ότι οι Νεάντερταλ και οι άνθρωποι ήσαν οι μόνοι ανθρωπίδες που περιπλανιούνταν στην Ευρώπη και στην Ασία κατά την ύστερη Πλειστόκαινο περίοδο.

    Η ανακάλυψη το 2003 στην Ινδονησία του, ηλικίας 17.000 ετών, μικρόσωμου "χόμπιτ" (Homo floresiensis), που θεωρείται νέο είδος, ήρθε να ανατρέψει αυτή τηναντίληψη.

    Το νέο πλάσμα που ανακαλύφθηκε το 2008 στοσπήλαιο Ντενίσοβα της νότιας Σιβηρίας (στα όρη Αλτάι) από ρώσους αρχαιολόγουςκαι το οποίο πιθανώς ζούσε κοντά με τους ανθρώπους και τους Νεάντερταλ, επιβεβαιώνει ότι επικρατούσε μια πολύ πιο πολύπλοκη εικόνα, πέρα από το απλοϊκό δίπoλο "σοφός" άνθρωπος (homo sapiens)-Νεάντερταλ.

    Αν και το φύλο του πλάσματος δεν είναι γνωστό, ονομάστηκε "γυναίκα-Χ", επειδή τα μιτοχόνδρια (από όπου αναλύθηκε το DNA) κληρονομούνται μέσω της μητέρας. Σύμφωνα με τον Πάαμπο, τα μιτοχόνδρια της "γυναίκας-Χ" διαφέρουν από αυτά του ανθρώπου κατά περίπου 400 "γράμματα" DNA, ενώ οι Νεάντερταλ έχουν τις μισές μόνο διαφορές με τον άνθρωπο.

    Είναι, προς το παρόν, αδύνατο για τους ερευνητέςνα έχουν την παραμικρή εικόνα για το πώς έμοιαζε η "γυναίκα-Χ", απλώς και μόνο με ένα μικρό οστό άκρου, για το λόγο αυτό ο Πάαμπο και οι συνεργάτες του επιφυλάσσονται ακόμα να την χαρακτηρίσουν οριστικά νέο είδος, συγγενικό μετον άνθρωπο.

    Οι ερευνητές ήδη επιχειρούν να"διαβάσουν" γενετικές αλληλουχίες DNA από τα 3,1 δισ."γράμματα" του γονιδιώματος του πυρήνα του κυττάρου (και όχι τωνμιτοχονδρίων που βρίσκονται εκτός πυρήνα) της "γυναίκας-Χ". Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται σε μερικούς μήνες.

    Οι πρώτες αναλύσεις τουμιτοχονδριακού DNA δείχνουν ότι η "γυναίκα-Χ" δεν είχε επιμειξίες ούτε με homo sapiens, ούτε με Νεάντερταλ, αλλά για μια πιο σίγουρη εικόνα θαπρέπει οι ερευνητές να περιμένουν τις αναλύσεις του πυρηνικού DNA.

    Σύμφωνα με τις πρώτες γενετικές αναλύσεις, η "γυναίκα-Χ" είχε έναν κοινό Αφρικανό πρόγονο με τον άνθρωπο και τον Νεάντερταλ πριν από 780.000 έως 1,3 εκατ. χρόνια, πριν αρχίσει να μεταναστεύει προς το Βορρά και την Ανατολή.

    Η μετανάστευση αυτή είναι διαφορετική από εκείνη, που συνέβη πριν από περίπου 500.000 χρόνια από τον Homoheidelbergensis, τον θεωρούμενο ως πρόγονο των Νεάντερταλ και οδήγησε στην επικράτηση των τελευταίων.

    Η "γυναίκα-Χ" εξάλλου, επειδή εμφανίστηκε πολύ αργότερα, δεν φαίνεται να συγγενεύει με τον πρόγονο του ανθρώπου, τον "όρθιο άνθρωπο" (homo erectus), που άρχισε να εγκαταλείπει την Αφρική πριν από περίπου 2 εκατ. χρόνια.

    Δείτε την πρωτότυπη επιστημονική εργασία Είδηση: 34768

    [05] Α. Τσίπρας: Μέτρα ύφεσης

    Σαββατο, 27 03 2010 11:29

    Πολιτική ομιλία με επίκεντρο τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του κόμματος.

    Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ: "Η σημερινή Κεντρική Επιτροπή διεξάγεται στον απόηχο των εξελίξεων που αφορούν την Ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελλάδα.

    Είναι μια στήριξη η οποία εάν χρησιμοποιηθεί, πράγμα καθόλου βέβαιο, θα έχει μια οδυνηρή ρύθμιση. Τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Είναι μια εξέλιξη για την οποία μόνο ο υπερατλαντικός παράγοντας μπορεί να χαίρεται.

    Η απόφαση αυτή οδηγεί τα πράγματα σε πολύ χειρότερο σημείο, από αυτό που φάνηκε με την αρχική δήλωση στήριξης, στην Σύνοδο Κορυφής της 11ης Φεβρουαρίου. Κοντολογίς, η Ελλάδα παρά τους πανηγυρισμούς παραμένει δέσμια των κερδοσκόπων και οι έλληνες δέσμιοι μιας αντιλαϊκής πολιτικής υφεσιακών μέτρων που θα μειώνει διαρκώς το εισόδημά τους.

    Για να κερδίσουμε αυτή την μη βοήθεια, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε έτοιμος να προχωρήσει σε ακόμα πιο βαθιές αλλαγές. Δεν ξεκαθάρισε όμως τι είδους αλλαγές είναι αυτές. Αλλά μάλλον δεν αφορούν την φορολόγηση του εφοπλιστικού κεφαλαίου, ούτε την περικοπή των αμυντικών δαπανών.

    Μα τα μέτρα χειροτερεύουν τους δείκτες, είναι μέτρα ύφεσης. Κακά τα ψέματα. Τα μέτρα είναι ο σκοπός και όχι το μέσο για τακτοποίηση των δημοσιονομικών. Είναι ο σκοπός των νεοφιλελεύθερων μάγων που φέρανε τη παγκόσμια οικονομία σε κρίση και οικοδόμησαν μια Ευρώπη δεμένη χειροπόδαρα από τις αγορές. Είναι ο σκοπός για να αντιμετωπίσουν τη κρίση ως ευκαιρία για βίαιη αναδιανομή του πλούτου προς όφελος του κεφαλαίου και εις βάρος της εργασίας".

    Για την Α. Μέρκελ

    Στο στόχαστρο του κ. Τσίπρα βρέθηκε και η κ. Μέρκελ για την οποία είπε: "Η Ευρώπη λοιπόν πρέπει να αλλάξει. Χρειάζεται νέους θεσμούς, νέες ηγεσίες, νέες πολιτικές. Και για αυτό ευχόμαστε και εργαζόμαστε για να υποστεί η κυρία Μέρκελ μια οδυνηρή ήττα στις επερχόμενες εκλογές στη Ρηνανία Βεστφαλία. Η Ευρωπαϊκή αριστερά δείχνει το δρόμο. Το δρόμο της αλληλεγγύης των εργαζομένων και του αγώνα σε κάθε χώρα για να μην περάσουν τα μέτρα".

    Οι τράπεζες

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΝ στις τράπεζες, λέγοντας: "Αναφέρομαι στη περίφημη δήλωση του Ζαν Κλωντ Τρισέ, ότι οι ελληνικές τράπεζες θα εξακολουθήσουν να δανείζονται από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα με επιτόκιο 1%. Αυτό μπορεί να σημαίνει μια μεγάλη ανάσα για τις τράπεζες. Δεν σημαίνει όμως καμία ανάσα για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που στενάζουν μέσα στην πιστωτική ασφυξία.

    Σημαίνει, ότι οι τράπεζες θα εξακολουθήσουν να κερδοσκοπούν με τα χρήματα αυτά, τα οποία δανείζονται με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, δανείζοντας με την σειρά τους το κράτος με κερδοσκοπικά επιτόκια.

    Το ερώτημά μας είναι γιατί να μην επιστρέφουν στον έλληνα φορολογούμενο τα ποσά που κερδίζουν από αυτή την κερδοσκοπία;

    Γιατί να μην επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία;

    Πέρσι τους παρασχέθηκε βοήθεια με 28 δις δημοσίου χρήματος. Δηλαδή λίγο πολύ όσα μας προσφέρει σήμερα, έστω και θεωρητικώς, έστω και με πολύ πιο εκβιαστικούς όρους η ευρωζώνη. Δεν την αξιοποίησαν αυτή τη βοήθεια όπως ήταν υποχρεωμένες, και δεν χορήγησαν αυτά τα χρήματα στην πραγματική οικονομία. Σήμερα τους ανοίγεται ακόμα μια δυνατότητα κερδοσκοπίας εις βάρος των ελλήνων φορολογουμένων, με την βοήθεια και τη στήριξη του Ζαν Κλωντ Τρισέ.

    Ρωτάμε;

    Οι τράπεζες δεν πρέπει να πληρώσουν κάτι σε αυτή την ιστορία;

    Οι τράπεζες που τα έχουν κάνει όλα αυτά, τι θα συνεισφέρουν στην υπόθεση";

    Φορολογικό

    Για το φορολογικό, η αναφορά του κ. Τσίπρα ήταν: "Η εκκλησία πρέπει να φορολογηθεί. Αυτό είναι το δίκαιο. Και όχι απλώς να προσεύχεται για όλους μας, ώστε να αντέξουμε. Προσβάλει και τους πιστούς αυτή η ασυλία. Οι εφοπλιστές πρέπει να συμβάλουν, πρέπει να φορολογηθούν. Πενήντα οχτώ ξεχωριστές φοροαπαλλαγές έχουν, και μάλιστα χωρίς να υπάρχει επίσημη εκτίμηση για το πόσο κοστίζουν οι φοροαπαλλαγές αυτές.

    Καμία από αυτές δεν καταργήθηκε με το πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο.

    Γιατί; Γιατί η στρατηγική της κυβέρνησης είναι να πληρώσουν αυτοί που πληρώνουν ήδη.

    Γιατί ο πρωθυπουργός συναντάει φτωχούς και τους μιλάει για θυσίες και συναντάει πλούσιους και τους μιλάει για ευκαιρίες. Σκάνδαλο είναι και το ύψος των εξοπλισμών. Εκεί δεν υπάρχουν περικοπές. Εκεί υπάρχει σάλιο. Και τη δήλωση του Ερντογάν για μείωση των εξοπλισμών κάνουμε ότι δεν την ακούμε".

    Αντιπολίτευση και στόχοι

    Tέλος ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι: "Γύρω από την κυβερνητική πολιτική, διαμορφώνεται ένα ιδιότυπο συναινετικό μπλοκ. Στο μπλοκ αυτό, πέραν της κυβέρνησης, συμμετέχει τελευταία εγκαρδίως και η Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά. Ο οποίος πήγε στις Βρυξέλλες ως σκιώδης πρωθυπουργός, προκειμένου να διαμορφώσει ένα πλαίσιο σκιώδους συμπολίτευσης. Αλλά βασικός πυλώνας της κυβερνητικής στήριξης είναι ο κ. Καρατζαφέρης. Ο οποίος προσφέρει την εκλαΐκευση της κυβερνητικής πολιτικής, επιχειρηματολογώντας, πότε υπέρ των κυβερνητικών μέτρων, πότε υπέρ των αμυντικών δαπανών, πότε υπέρ του αφορολόγητου της Εκκλησίας. Η αλήθεια είναι ότι δεν αξίζει να ασχολούμαστε με τον κ. Καρατζαφέρη. Δεν μπορούμε όμως να μην επισημάνουμε την κυβερνητική κατρακύλα, να κρύβεται πίσω του και να τον αξιοποιεί επικοινωνιακά.

    Απέναντι σε αυτό το συναινετικό μέτωπο, Κυβέρνησης, Νέας Δημοκρατίας και ΛΑΟΣ, η Αριστερά αναδεικνύεται στον ρόλο της μοναδικής αντιπολίτευσης.

    Οι κεντρικοί πολιτικοί μας στόχοι, λοιπόν, είναι:

    Πρώτον, η υπεράσπιση της μισθωτής εργασίας, που δέχεται την πιο σκληρή επίθεση των τελευταίων δεκαετιών.

    Δεύτερον, η φορολόγηση του κεφαλαίου και των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων που φοροδιαφεύγουν.

    Και τρίτον, η προώθηση μιας εναλλακτικής στρατηγικής εξόδου από την κρίση".

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 34815

    [06] Συνάντηση Ιερώνυμου - Τσίπρα

    Τεταρτη, 24 03 2010 12:00

    Άνθρακα χαρακτήρισε το μύθο της μεγάλης Εκκλησιαστικής περιουσίας ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης της Ελλάδος Ιερώνυμος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. "Είναι ανάγκη, όχι μόνο η Εκκλησία, αλλά όλα τα κόμματα να συζητήσουμε προκειμένου να αποδειχτεί ότι ο μύθος αυτός είναι άνθρακας", τόνισε ο Ιερώνυμος. Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως η κοινωνία ζητά δικαιοσύνη και στη φορολόγηση. "Η αφετηρία μας είναι οι διακριτοί ρόλοι που θα βοηθήσουν και την Εκκλησία και το κράτος προκειμένου να καταγραφεί η εκκλησιαστική περιουσία", δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

    Επίσης, όσον αφορά την αυριανή σύνοδο κορυφής, τόνισε πως η κυβέρνηση έκανε λανθασμένους χειρισμούς, αλλά οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να αντιληφθούν πως αύριο δεν κρίνεται το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και το μέλλον της Ευρωζώνης. Είδηση: 34707

    [07] Έκλεψαν απόρρητα σχέδια

    Σαββατο, 27 03 2010 11:44

    Αναστάτωση προκάλεσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, το γεγονός της κλοπής των απορρήτων σχεδίων ασφαλείας της Βουλής, του Προεδρικού Μεγάρου και του Μεγάρου Μαξίμου.

    Ήδη με τη διαπίστωση αυτή, που όπως έγινε γνωστό σημειώθηκε πριν από μια βδομάδα, κινητοποιήθηκε η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας. Η κλοπή έγινε από γραφείο αξιωματικού της Άμεσης Δράσης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα σχέδια δεν αφορούν στην εσωτερική ασφάλεια των κτιρίων και η κλοπή αποδίδεται πιθανότατα σε εσωτερικές διαμάχες μεταξύ αξιωματικών της αστυνομίας.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 34816

    [08] Kινητοποιήσεις εργαζομένων σε Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο

    Παρασκευη, 26 03 2010 12:04

    Στη Θεσσαλονίκη, συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην εταιρεία Εγνατία Οδός ΑΕ, πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη των γραφείων της, στο 6ο χιλιόμετρο του δρόμου Θεσσαλονίκης Θέρμης.

    Οι εργαζόμενοι κατηγορούν την εταιρεία ότι πρόκειται να προχωρήσει σε "τυφλό ξεκαθάρισμα" των συμβασιούχων, ενώ παράλληλα δεν τους αποσαφηνίζει τις προθέσεις της για το εργασιακό τους μέλλον. Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι η εταιρεία, πρέπει να ολοκληρώσει και να συντηρήσει τα υφιστάμενα έργα αλλά και να στελεχώσει τις ομάδες που θα αναλάβουν τα νέα έργα, τα οποία έχει αναλάβει σε Ελλάδα και εξωτερικό.

    Στη Ζάκυνθο, κλειστό παραμένει το Δημαρχείο της πρωτεύουσας του νησιού, από τους εργαζομένους του δήμου, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν ένα μήνα και έχουν υψώσει μαύρα πανό, ενώ το δημαρχείο τελεί υπό κατάληψη. Λειτουργούν μόνο τα ταμεία, με προσωπικό ασφαλείας.

    Στη Κρήτη, Οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων, συνεδριάζουν στο Ηράκλειο για να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε απεργία μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα μετά την επιβολή πλαφόν στην τιμή της βενζίνης. Όπως τονίζουν οι πρατηριούχοι, το πλαφόν που όρισε το υπουργείο σε αρκετές περιπτώσεις είναι ίσο ή και μεγαλύτερο από την τιμή που αγοράζουν τα καύσιμα από τις εταιρείες και επισημαίνουν ότι πρώτα πρέπει να μπει πλαφόν στις τιμές των εταιριών.

    Πηγές: ΑΠΕ Είδηση: 34767


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 27 March 2010 - 9:53:16 UTC