Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-03-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ και σωματείων
  • [02] G8: Αντίθετοι στα πυρηνικά σχέδια του Ιράν
  • [03] Βέλγιο: Απαγόρευση της μαντίλας σε όλους τους δημόσιους χώρους
  • [04] Για πέντε ημέρες κλειστή η εθνική Τρίπολης-Πύργου

    [01] Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ και σωματείων

    Τριτη, 30 03 2010 21:27

    Νέο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Μ. Τρίτης στην Αθήνα, ενάντια στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή μέσω Ομονοίας και Σταδίου.

    Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η ΑΔΕΔΥ, πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού τομέα και οι πολιτικοί σχηματισμοί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Η ΑΔΕΔΥ σχεδιάζει απεργιακή κινητοποίηση το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου. Εκτός από την αντίθεσή τους στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, οι διαδηλωτές ζήτησαν και την ακύρωση προηγούμενων μέτρων που όπως τόνισαν κινούνται στην ίδια κατεύθυνση.

    Φθορές πραγματοποιήθηκαν από ορισμένους διαδηλωτές σε καφετέρια, της οποίας ο ιδιοκτήτης κατηγορήθηκε πρόσφατα για απειλή με όπλο σε βάρος εργαζόμενης και μη καταβολή δεδουλευμένων κατά την απόλυσή της, ενώ άγνωστοι της έστησαν ενέδρα και την ξυλοκόπησαν.

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 34956

    [02] G8: Αντίθετοι στα πυρηνικά σχέδια του Ιράν

    Τριτη, 30 03 2010 22:44

    Την αντίθεσή τους στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από το Ιράν, εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών της G8. Παράλληλα τόνισαν, από την Οτάβα του Καναδά, ότι μπορούν να συμφωνήσουν έναν επίσημο συμβιβασμό όσον αφορά τα μελλοντικά βήματα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

    Όπως έγινε γνωστό, η Ρωσία που διατηρεί αρκετά καλύτερο επίπεδο σχέσεων με το Ιράν, από τις δυτικές χώρες και έχει συνεργασία σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων και τομέων που σχετίζονται με το πυρηνικό πρόγραμμα της ασιατικής χώρας, αρνήθηκε να αποδεχτεί σκληρότερη στάση κατά της Τεχεράνης.

    Θέματα που θα απασχολήσουν τη σύνοδο, την ερχόμενη Δευτέρα, θα είναι η ανάπτυξη του Αφγανιστάν και η διπλή βομβιστική επίθεση στο μετρό της Μόσχας. Στη G8 συμμετέχουν ο εκτελών χρέη προεδρίας για το 2010, Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιαπωνία, η Ιταλία και η Ρωσία.

    Σε δηλώσεις της η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, τόνισε ότι: Διαβλέπουμε μια συνεχώς αυξανόμενη ετοιμότητα εκ μέρους πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων και η Κίνα για τις επιπτώσεις του εξοπλιστικού πυρηνικού προγράμματος του Ιράν...Πιστεύουμε ότι θα επιτευχθεί ομοφωνία για το καλύτερο δυνατό τρόπο της προώθησης των διαπραγματεύσεων".

    Πηγές: ΑΠΕ, Γερμανικό, Ρόιτερ, Γαλλικό Είδηση: 34958

    [03] Βέλγιο: Απαγόρευση της μαντίλας σε όλους τους δημόσιους χώρους

    Τριτη, 30 03 2010 21:27

    Σε αποφασιστικό στάδιο για την απαγόρευση της χρήσης της ισλαμικής μαντίλας στους "δημόσιους χώρους", συμπεριλαμβανομένων των δρόμων, βρίσκεται το Βέλγιο. Η επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής των Αντιπροσώπων αναμένεται να ψηφίσει την Τετάρτη το μεσημέρι ένα νομοσχέδιο το οποίο θα απαγορεύει τη χρήση της μαντίλας σε δημόσιους χώρους και το οποίο κατατέθηκε από το κόμμα των Φιλελεύθερων για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα.

    Σύμφωνα με το νόμο, τα άτομα που εμφανίζονται σε δημόσιο χώρο με ολόκληρο ή ένα μέρος του προσώπου τους καλυμμένο ή κρυμμένο από ένδυμα με τρόπο ώστε να μην μπορεί να αναγνωριστεί θα τιμωρούνται με πρόστιμο ή ακόμη και με ποινή φυλάκισης από μία έως επτά ημέρες. Εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο σε εορταστικές εκδηλώσεις, όπως το καρναβάλι, οι οποίες έχουν εγκριθεί με δημοτική απόφαση.

    Επίσης όπως αναφέρεται στον νόμο, στον όρο "δημόσιος χώρος" θα πρέπει να περιλαμβάνονται όλοι οι δρόμοι, οι δημόσιοι κήποι, οι αθλητικές εγκαταστάσεις ή τα κτίρια δημόσιας χρήσης.

    Η πρόταση έχει λάβει την υποστήριξη των πέντε κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού δήλωσε ένας εκπρόσωπος του φιλελεύθερου Μεταρρυθμιστικού Κινήματος (MR), συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να εγκριθεί από την Επιτροπή Εσωτερικών και έπειτα πιθανότατα στις 22 Απριλίου από την Ολομέλεια της Βουλής.

    Το Βέλγιο θα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα απαγορεύσει τη χρήση της μαντίλας στο δρόμο.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Είδηση: 34957

    [04] Για πέντε ημέρες κλειστή η εθνική Τρίπολης-Πύργου

    Τριτη, 30 03 2010 12:50

    Παντελώς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο 67ο χλμ. της Εθνικής Οδού Τρίπολης-Πύργου, 1 χλμ. μετά τα Λαγκάδια Γορτυνίας προς Πύργο, από τα ξημερώματα της Μ. Δευτέρας, λόγω κατολίσθησης μεγάλου όγκου πετρών-χωμάτων και υποχώρησης μέρους του οδοστρώματος. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η επίλυση του προβλήματος θα διαρκέσει τουλάχιστον πέντε μέρες. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων.

    Όπως ανακοίνωσε η Τροχαία:

    Τα κινούμενα οχήματα από Πύργο, στο Σταυροδρόμι, εκτρέπονται αριστερά προς Τρόπαια και μέσω Μουριάς, Πουρναριάς και Δάφνης μπαίνουν στην 111 και απ' αυτήν εισέρχονται στην Εθνική Οδό Τρίπολης - Πύργου, στο 35ο χλμ.

    Τα κινούμενα οχήματα από Τρίπολη, μετά τη Βλαχέρνα (35ο χλμ.) εκτρέπονται δεξιά προς την 111 και απ' αυτή και μέσω Δάφνης, Πουρναριάς, Μουριάς και Τροπαίων ξαναμπαίνουν στην Εθνική Οδό Τρίπολης - Πύργου, στο Σταυροδρόμι.

    Στα σημεία εκτροπής της κυκλοφορίας έχει τοποθετηθεί ενημερωτική σήμανση για τους οδηγούς, από τη Διεύθυνση Ελέγχου Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) Τρίπολης.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Κατολισθήσεις στην Αρχαία Ολυμπία Είδηση: 34924


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 30 March 2010 - 21:53:01 UTC