Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η κρίση ευκαιρία για μια νέα ζωή
  • [02] Αιματηρή ληστεία στον Ταύρο
  • [03] Ο Π. Δούκας στην Εξεταστική για το Βατοπέδι
  • [04] ΗΠΑ:1.000.000 πωλήσεις έφτασε το iPad
  • [05] Συνέδριο ΚΕΔΚΕ για τον Καλλικράτη - Ομιλία Ν. Κακλαμάνη
  • [06] Η εξοικονόμηση από τις μειωμένες τιμές
  • [07] Υπάλληλος των ΕΛΤΑ μπλεγμένος στη ληστεία με τα 3 εκατ. ευρώ

    [01] Η κρίση ευκαιρία για μια νέα ζωή

    Δευτερα, 03 05 2010 21:42

    Μιλώντας στο συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε εκ νέου στα επώδυνα μέτρα για την οικονομία. "Γυρίσαμε σελίδα στην ιστορία της χώρας λαμβάνοντας αποφάσεις για να προστατέψουμε τη χώρα από μεγάλους κινδύνους. Πληρώνουμε το λογαριασμό της Ελλάδας του χθες και κάναμε ότι μπορούσαμε ώστε οι θυσίες να πλήξουν όσο λιγότερο γίνεται τους πλέον αδύναμους. Απαιτείται να τηρήσουμε απαρέγκλιτα όλα όσα έχουμε δεσμευτεί και ταυτόχρονα να προωθήσουμε τις μεγάλες αλλαγές", είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

    Την πρόθεση της κυβέρνησης να τηρήσει απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις της και να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο του Συνδέσμου Πληροφορικής.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε χαρακτηριστικά: Γυρίσαμε σελίδα στην ιστορία της χώρας, λαμβάνοντας αποφάσεις για την προστατέψουμε από μεγάλους κινδύνους και να δημιουργήσουμε ένα κράτος που θα υπηρετεί τον πολίτη και μία δικαιοσύνη που θα εμπνέει ασφάλεια.

    Η κυβέρνηση μετά την ενεργοποίηση του μηχανισμού μπορεί να δουλέψει απερίσπαστη πια γι' αυτές τις μεγάλες τομές παντού. Για τις αλλαγές αυτές δεν θα κάνω βήμα πίσω Στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός κράτους που υπηρετεί τον πολίτη και μιας δικαιοσύνης που εμπνέει ασφάλεια.

    "Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου όπως πάντα και με προσωπικό κόστος όμως ούτε μόνος μου θα τα καταφέρω, ούτε θα τα καταφέρω μόνο με τους 15 υπουργούς της κυβέρνησης. Θα είμαι πάντα πρώτος στη μάχη, αλλά η αναγέννηση της Ελλάδας είναι υπόθεση όλων μας."

    Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ήρθε η ώρα αφύπνισης κάθε υπεύθυνου πολίτη λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ήρθε η ώρα του δικαστή που θα αφουγκραστεί την απαίτηση της κοινωνίας για διαφάνεια και αίσθημα δικαίου. Σε ότι αφορά την ανάπτυξη ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η χώρα μπορεί να επανέλθει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και στην κατεύθυνση αυτή σημείωσε ότι μπορούμε και πρέπει να αξιοποιήσουμε την προφορική και τις τηλεπικοινωνίες με σκοπό να αποτελέσουν τα εργαλεία για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας.

    Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα οριστεί μία ημέρα απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων και όποιος δημόσιος υπάλληλος δεν μετέχει στη διαδικασία δεν θα πληρωθεί.

    Ομιλία Γ.Ραγκούση σε φόρουμ του ΣΕΠΕ

    Στα αίτια που έφτασε η δημόσια διοίκηση στο τέλμα και στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αναφέρθηκε σήμερα ο Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στο Digital Economy Forum, για τα 15 χρόνια του ΣΕΠΕ.

    Ο κ. Ραγκούσης αναφέρθηκε στο "πελατειακό κι αδιαφανές κράτος", που "δίνει πλεονέκτημα σε παρασιτικά συμφέροντα, καταπνίγοντας καινοτόμους και δημιουργικούς επιχειρηματίες". Επισήμανε δε ότι αυτό το κράτος "άφησε να γιγαντωθεί η παρα-οικονομία, η παρα-διοίκηση, το παρα-δικαστικό". Και πρόσθεσε ότι, "είναι το πελατειακό κράτος της γραφειοκρατίας που ταλαιπωρεί πολίτες και επιχειρήσεις. Της αδιαφάνειας και της διαφθοράς που πληγώνει την κοινωνία, καταρρακώνοντας κάθε είδους ηθική", ενώ ο υπουργός έκανε ειδική αναφορά στην προηγούμενη διακυβέρνηση για την εκτόξευση του χρέους, αλλά και τις χιλιάδες προσλήψεις που έγιναν, όπως είπε, "με αδιαφανείς διαδικασίες, με την αλήστου μνήμης γαλάζια συνέντευξη".

    "H κυβέρνηση έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή το πιο φιλόδοξο σχέδιο διαρθρωτικών αλλαγών που γνώρισε η χώρα. Δεν το κάνει τώρα, υπό την πίεση του ΔΝΤ και της ΕΕ", είπε ο κ. Ραγκούσης.

    Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για να μπει τέλος στο "πελατειακό και αδιαφανές κράτος", ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για τέσσερα βήματα.

    Το πρώτο, αφορά "την αξιοκρατία στις προσλήψεις με την καθολική και ανεξαίρετη υπαγωγή τους στο ΑΣΕΠ"

    Το δεύτερο, "για την αξιοκρατία στις προαγωγές του δημοσίου, αναθέτοντας την ευθύνη της επιλογής των διευθυντών και των προϊσταμένων σε ανεξάρτητο συμβούλιο από εκπροσώπους του ΑΣΕΠ και του Συνηγόρου του Πολίτη, χωρίς καμία δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης".

    Τρίτο βήμα, χαρακτήρισε το σχέδιο "Καλλικράτης" και

    Τέταρτο βήμα το νόμο για τη διαφάνεια, που βρίσκεται ήδη στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής για επεξεργασία.

    Ο κ. Ραγκούσης τόνισε με έμφαση ότι είναι "απαραίτητο εργαλείο για το πέρασμα στη νέα εποχή η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, καθώς αποτελεί πεποίθησή μας ότι μπορεί να αποτελέσει το μοχλό εφαρμογής πολιτικών που ενισχύουν τη διαφάνεια και τη λογοδοσία. Επίσης, ανέφερε ότι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση "μπορεί να συμβάλει στην αποτελεσματική αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων, να διασφαλίσει την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στις καθημερινές τους δραστηριότητές, να συνεισφέρει στην ανοικτή διακυβέρνηση και την κοινωνική διαβούλευση, παρέχοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των δημοσίων πολιτικών και να συνδράμει στην καταπολέμηση της σπατάλης, της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας".

    Ο υπουργός Εσωτερικών, τέλος, προανήγγειλε την εγκατάσταση 1.200 νέων e-ΚΕΠ, τα οποία θα είναι στελεχωμένα με κατάλληλο προσωπικό, ώστε να παρέχονται φιλικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36184

    [02] Αιματηρή ληστεία στον Ταύρο

    Δευτερα, 03 05 2010 21:50

    Αιματηρή ένοπλη ληστεία έγινε στις 20:45, το βράδυ της Δευτέρας, στο κατάστημα PRAKTIKER στην οδό Πειραιώς 176 στον Ταύρο. Δύο κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο κατάστημα, πυροβόλησαν με πιστόλι και τραυμάτισαν σοβαρά στο στήθος έναν υπάλληλο και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Ο τραυματίας διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό, ενώ οι δράστες διέφυγαν με κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψαν σε μικρή απόσταση. Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36183

    [03] Ο Π. Δούκας στην Εξεταστική για το Βατοπέδι

    Δευτερα, 03 05 2010 21:39

    Το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε για τις επίμαχες κτηματικές ανταλλαγές και όλες οι ενέργειες του ήταν σε πλήρη γνώση της τότε κυβέρνησης, είπε τη Δευτέρα ο Πέτρος Δούκας, υφυπουργός Οικονομικών επί κυβέρνησης ΝΔ, καταθέτοντας στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής. Στην εξεταστική κατέθεσαν και ο πρώην εισαγγελέας Εφετών Κυριάκος Καρούτσος και ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς.

    "Να εξεταστεί κατά προτεραιότητα"

    Τον πρώην διευθυντή του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γιάννη Αγγέλου κατονόμασε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ως το άτομο που τον Ιούνιο του 2004 ζήτησε να εξεταστεί κατά προτεραιότητα η γνωμοδότηση για τα κτήματα των ανταλλαγών με τη Μονή Βατοπεδίου.

    Ουδέποτε του ζητήθηκε να κάνει κάτι παράνομο, σημείωσε ο ίδιος, ενώ, όσον αφορά στην παράληψή του από τα ψηφοδέλτια στις εκλογές του 2009, ο κ. Δούκας υποστήριξε ότι επελέγη το παρασκήνιο και ο ίδιος δεν μίλησε για να μην πληγώσει την παράταξή του, παρά τα όσα του έσερναν διάφοροι "αρουραίοι της εξουσίας".

    Χαρακτηριστικά, παρατηρεί ότι υπήρξε θύμα, αφού έπρεπε να πέσουν οι προβολείς σε κάποιον ώστε να μη στραφούν σε άλλους πιο κομματικά προνομιούχους.

    Από την πλευρά του, ο Κ. Καρούτσος (προϊστάμενος τότε των δύο αντιεισαγγελέων Ηλία Κολιούση και Ελένης Σωτηροπούλου, οι οποίοι παραιτήθηκαν από την υπόθεση) κατέθεσε ότι όταν ενημερώθηκε από τους Σωτηροπούλου και Κολιούση ότι σκόπευαν να στείλουν τη δικογραφία στη Βουλή, διαπίστωσε βλέποντας τη δικογραφία ότι ήταν ελλιπής.

    "Είδα ότι οι καταθέσεις ήταν αχνές. Δηλαδή αν τις στέλναμε έτσι στη Βουλή θα γινόμασταν ρεζίλι, διότι δεν υπήρχαν τα βασικά, δεν υπήρχαν τα έγγραφα, δεν υπήρχαν καθόλου έγγραφα, δεν είχαμε ανοίξει κανέναν λογαριασμό. Το βασικό ήταν ότι δεν υπήρχε κανένα συμβόλαιο. Τα συμβόλαια είναι εκείνα που αποδεικνύουν, οι ανταλλαγές. Και αναγκάστηκα λοιπόν και τους είπα ότι κάντε αυτές τις ενέργειες για να προχωρήσει η υπόθεση" ανέφερε.

    Στη συνέχεια, κατέθεσε ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς ο οποίος επανέλαβε την "εδραία πεποίθησή του" περί "παραπλανηθέντων υπουργών".

    Ακόμη, επανέλαβε ότι τρεις φορές δεν έστειλε την δικογραφία στη Βουλή γιατί από την έρευνα δεν προέκυπταν ενδείξεις για ανάμειξη πολιτικών προσώπων, ενώ δήλωσε ότι δεν είχε ποτέ συνάντηση ή συνεννόηση με πολιτικά πρόσωπα.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36182

    [04] ΗΠΑ:1.000.000 πωλήσεις έφτασε το iPad

    Δευτερα, 03 05 2010 19:59

    Το ένα εκατομμύριο έφτασαν οι πωλήσεις του iPad της Apple μέσα σε μόλις τέσσερις εβδομάδες από την κυκλοφορία του στην αγορά, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

    Οι πωλήσεις του iPad δείχνουν την αυξανόμενη ζήτηση της συσκευής που αναμένεται να είναι ο προάγγελος των υπολογιστών στην κατηγορία Tablet οι οποίοι λειτουργούν μέσω μίας οθόνης αφής και δεν χρειάζονται πληκτρολόγιο και ποντίκι.

    "Ένα εκατομμύριο iPad μέσα σε 28 ημέρες, αυτό είναι λιγότερο από τις μισές από τις 74 ημέρες που χρειάστηκε για να επιτύχουμε αυτό το νούμερο με το iPhone. Η ζήτηση συνεχίζει να ξεπερνά την προσφορά και δουλεύουμε σκληρά για να φέρουμε αυτό το μαγικό προϊόν στα χέρια ακόμη περισσότερων καταναλωτών" δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Στιβ Τζομπς.

    Προς το παρόν το iPad είναι διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι ένας σε κάθε 300 Αμερικανούς διαθέτει ήδη μία τέτοια συσκευή. Η μεγάλη ζήτηση του iPad ανάγκασε την Apple να καθυστερήσει την κυκλοφορία του στην διεθνή αγορά.

    ΑΠΕ Είδηση: 36180

    [05] Συνέδριο ΚΕΔΚΕ για τον Καλλικράτη - Ομιλία Ν. Κακλαμάνη

    Δευτερα, 03 05 2010 19:35

    Προθεσμία δεκαπέντε ημερών θα ζητήσει η ΚΕΔΚΕ προκειμένου να βρεθεί η "χρυσή τομή" στο σχέδιο "Καλλικράτης", ενώ στο τέλος αυτής της διαβούλευσης θα προχωρήσει σε νέο έκτακτο συνέδριο, αποφασίστηκε τη Δευτέρα κατά τη διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου της με αντικείμενο το προσχέδιο του "Καλλικράτη". Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών ενώσεων δήμων και κοινοτήτων όλης της χώρας. "Η αναδιάρθρωση της αυτοδιοίκησης αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ αναγκαιότητα. Είναι μέρος της συνολικής μεταρρύθμισης του πολιτικού και διοικητικού συστήματος ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα διοικητικής ικανότητας", είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και τόνισε ότι αν δεν υπάρξουν σοβαρές αλλαγές στο νομοσχέδιο, "εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με αυτό και δεν μπορούμε να το κάνουμε αποδεκτό".

    Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ συμφώνησε με τους φόρους που θα διαμορφώσουν τους ΚΑΠ της αυτοδιοίκησης, δεν συμφώνησε όμως με τα ποσοστά. Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι υπάρχει ομόφωνη διαφωνία στη μετατροπή των δημοτικών διαμερισμάτων των μεγάλων δήμων σε εκλογικές περιφέρειες γιατί δημιουργούν τον κίνδυνο να λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο ομοσπονδιακά.

    Την πλήρη αντίθεσή τους στο σχέδιο του "Καλλικράτη" εξέφρασαν οι παρατάξεις του ΣΥΝ και του ΚΚΕ.

    Ανακοίνωση Τύπου -ΚΕΔΚΕ

    Τη σύγκληση νέου εκτάκτου συνεδρίου προκειμένου να διατυπωθεί η τελική θέση για το Πρόγραμμα "Καλλικράτης", μετά το πέρας του διαλόγου με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, αποφάσισε το συνέδριο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που συνήλθε σήμερα στην Αθήνα, επιβεβαιώνοντας έτσι την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ. Ειδικότερα το έκτακτο συνέδριο αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να συνεχίσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τη διαβούλευση με την Κυβέρνηση, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και συμπληρώσεις, με την ελπίδα ότι το τελικό σχέδιο νόμου που θα σταλεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, θα υπηρετεί τους σκοπούς της μεγάλης μεταρρύθμισης, όπως από δεκαετίας την οραματίστηκε και τη σχεδίασε η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    Διότι αν παραμείνει ως έχει σήμερα δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτό. Επίσης αποφασίστηκε διαπαραταξιακή επιτροπή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ να αξιολογήσει τις προτάσεις των Τοπικών Ενώσεων της χώρας που κατατέθηκαν στο συνέδριο ή θα αποσταλούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αφορούν στο Χωροταξικό, προκειμένου να τις θέσει υπόψη της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών για να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές και βελτιώσεις.

    Τέλος το συνέδριο αποφάσισε να ζητήσει από την Κυβέρνηση περιθώριο διαβούλευσης τουλάχιστον δέκα πέντε ημερών, πριν το σχέδιο Νόμου έρθει προς συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36179

    [06] Η εξοικονόμηση από τις μειωμένες τιμές

    Δευτερα, 03 05 2010 23:25

    Το αργότερο έως τις 23 Μαΐου, θα έχουν περάσει στα ράφια των φαρμακείων οι μειώσεις τιμών όλων των φαρμάκων. Το νέο δελτίο τιμών που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομίας τίθεται σε ισχύ από Δευτέρα 3/4 και περιλαμβάνει μειώσεις έως 27% για περισσότερα από 12.000 φάρμακα. Η εξοικονόμηση πόρων για τα ασφαλιστικά ταμεία θα φτάσει τα 1,9 δισ. ευρώ το χρόνο. Με ανακούφιση οι χαμηλοσυνταξιούχοι άκουσαν ότι μειώνεται η τιμή των φαρμάκων έως 27%.

    Σύμφωνα με την αγορανομική διάταξη που υπέγραψε η Λούκα Κατσελη μειώνεται η τιμή των φαρμάκων.

    PLAVIX 63,36 49,24 LIPITOR 24,31 19,63 EXELON 156,44 115,25 DIFEND 16,79 13,56 Το όφελος για τα ασφαλιστικά ταμεία εκτιμάται σε 1,9 δις το χρόνο. Οι φαρμακαποθήκες έχουν περιθώριο 14 ημερών και τα φαρμακεία 20 ημερών για να εξαντλήσουν το στοκ που υπήρχε με τις παλιές τιμές. Από τις 23 Μαΐου και μετά, όλα τα φάρμακα θα είναι φθηνότερα.

    Με εντατικούς ελέγχους που ξεκινά στις φαρμακαποθήκες το Υπουργείο Οικονομίας θέλει να προλάβει κρούσματα κερδοσκοπίας.

    Μειώσεις τιμών φαρμάκων

    χονδρική τιμή μείωση 1,01β¬ -5 β¬ 3% 5,01β¬ - 20β¬ 20 % 20,01β¬ - 50β¬ 23 % 50,01β¬ - 100β¬ 25% 100,01β¬ και άνω 27 % Μειώσεις τιμών από όλους τους κλάδους της αγοράς ζητά το Υπουργείο Οικονομίας στη δύσκολη αυτή συγκυρία. Οι έμποροι θέτουν ως προϋπόθεση να μειωθούν πρώτα ενοίκια, δημοτικά τέλη και τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ Είδηση: 36186

    [07] Υπάλληλος των ΕΛΤΑ μπλεγμένος στη ληστεία με τα 3 εκατ. ευρώ

    Πεμπτη, 29 04 2010 14:20

    Στην εξιχνίαση της μεγάλης ληστείας σε βάρος χρηματαποστολής στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2009, από την οποία οι δράστες είχαν αποκομίσει περίπου 3.000.000 ευρώ, έφθασαν μετά από έρευνες οι άνδρες της Ασφάλειας Αττικής και Πατρών που συνέλαβαν ως εγκέφαλο της ληστείας έναν 32χρονο υπάλληλο των ΕΛΤΑ, ο οποίος φέρεται να είναι αυτός που έδωσε τις πληροφορίες στους δράστες της ληστείας και οργάνωσε την επιχείρηση.

    Συγκεκριμένα, το κουβάρι της υπόθεσης της ληστείας με λεία τρία εκατομμύρια ευρώ που είχε γίνει την 30-1-2009 σε βάρος χρηματαποστολής, άρχισε να ξετυλίγεται την περασμένη Κυριακή, όταν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, συνέλαβαν έναν 36χρονο, ο οποίος κίνησε τις υποψίες, λόγω των πολυτελών αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσε και της "μεγάλης ζωής".

    Ακολούθως, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής κ. Δικόπουλος και ο διευθυντής της ασφάλειας Πάτρας κ. Ανδρικόπουλος, εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 32χρονος υπάλληλος των ΕΛΤΑ, που ήταν ένοπλος συνοδός στη χρηματαποστολή.

    Σύμφωνα με την αστυνομία ο 32χρονος είχε δώσει πληροφορίες για την χρηματαποστολή στον 36χρονο και σε ένα ακόμη άγνωστο άτομο που αναζητείται, αλλά και βίντεο που είχε τραβήξει με το κινητό του τηλέφωνο, για να τους "διευκολύνει" την ημέρα που θα μεταφέρονταν πολλά χρήματα.

    Μάλιστα, οι δύο ληστές που φορούσαν στολές αστυνομικών, είχαν ακινητοποιήσει τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής την ώρα που έβγαιναν από το κατάστημα των ΕΛΤΑ, στη διασταύρωση των οδών Χαρμανλή και Γρ. Λαμπράκη στα Πετράλωνα, και για να μην κινήσουν υποψίες είχαν πυροβολήσει τον 32χρονο και τραυματίζοντάς τον στο πόδι.

    Στην κατοχή του 36χρονου που συνελήφθη στην Πάτρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 85 χιλιάδες ευρώ σε 17 δεσμίδες των ΕΛΤΑ, που αναγνωρίστηκαν ότι προέρχονται από τη ληστεία, γιατί υπήρχαν σφραγίδες με την ημερομηνία που έγινε η επίθεση, ενώ σε θυρίδα τράπεζας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλες 100 χιλιάδες ευρώ καθώς και ένα πολυτελές αυτοκίνητο που είχε αγοράσει με τα χρήματα της ληστείας.

    Στην κατοχή του 32χρονου υπάλληλου των ΕΛΤΑ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πολυτελές τζιπ και δύο ακόμη αυτοκίνητα. Ο 36χρονος ήταν γνωστός στην αστυνομία, γιατί είχε κατηγορηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για ληστείες και άλλα αδικήματα, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών και αποφυλακίστηκε με όρους το 2007.

    Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται για την ανεύρεση του υπόλοιπου ποσού και τη σύλληψη του τρίτου δράστη που διαφεύγει, ενώ εξετάζεται τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ- ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 36040


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 3 May 2010 - 20:53:52 UTC