Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κίνητρα για την παραμονή στην εργασία
  • [02] Κόντρα ΗΠΑ-Ιράν στη Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για τα Πυρηνικά
  • [03] ΗΠΑ: Σύλληψη υπόπτου για την αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση
  • [04] Ένταση στην ΕΡΤ
  • [05] Συνεχίζεται η κατάληψη στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης
  • [06] Αιματηρή ληστεία στο Praktiker - Ερευνάται η εμπλοκή τρομοκρατών
  • [07] Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους τα συνδικάτα
  • [08] Πορεία διαμαρτυρίας στρατιωτικών
  • [09] Επισπεύδονται οι αλλαγές στο ασφαλιστικό
  • [10] Συνάντηση Σαμαρά-Μπακογιάννη
  • [11] Ναι Έρογλου στις προϋποθέσεις του ΟΗΕ

    [01] Κίνητρα για την παραμονή στην εργασία

    Τριτη, 04 05 2010 09:24

    Κίνητρα για την παραμονή των δημοσίων υπαλλήλων στην εργασία δίνει η κυβέρνηση, προκειμένου να ανακόψει το μεγάλο κύμα φυγής υπαλλήλων από το Δημόσιο. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, όσοι σε κατάσταση πανικού έσπευσαν και υπέβαλαν αίτηση δίνεται η δυνατότητα ανάκλησης χωρίς να χάσουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα. Στον ιδιωτικό τομέα, αυξάνεται στο 4% το όριο των απολύσεων.

    "Δεν τίθεται θέμα κατάργησης των συλλογικών διαπραγματεύσεων"

    Ο υπουργός υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης των συλλογικών διαπραγματεύσεων, γιατί προστατεύονται από τον ευρωπαϊκό χάρτη.

    Όσον αφορά στη σύνδεση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής διευκρίνισε πως πρόκειται για κάτι που θα εξεταστεί το 2020.

    Αν το προσδόκιμο έχει αυξηθεί, για κάθε τρία χρόνια αύξησής του, θα προστίθεται στην εργασία ένα τετράμηνο. Μέχρι τότε, όριο ηλικίας παραμένει το 65 έτος.

    Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, στο Mega, o Ανδρέας Λοβέρδος, τόνισε ότι η κυβέρνηση μελετά σοβαρά την επιβολή έκτακτης εισφοράς και σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες ανάλογα με τα εισοδήματά τους το 2009.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: Επώδυνα μέτρα-Αντιδράσεις

    Είδηση: 36193

    [02] Κόντρα ΗΠΑ-Ιράν στη Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για τα Πυρηνικά

    Τριτη, 04 05 2010 10:24

    Δείτε το video

    Κατά του Ιράν επιτέθηκε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, από το βήμα της συνδιάσκεψης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για τη Συνθήκη Μη Διάδοσης των Πυρηνικών, τονίζοντας πως οι πυρηνικές του φιλοδοξίες θέτουν τον κόσμο σε κίνδυνο και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να θέσει προ των ευθυνών της την Τεχεράνη. Νωρίτερα, ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ κατηγόρησε τις χώρες με πυρηνικά όπλα ότι απειλούν εκείνες που θέλουν να αναπτύξουν πυρηνική τεχνολογία για ειρηνική χρήση. Τα σχόλιά του οδήγησαν αντιπροσώπους των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας να αποχωρήσουν από την αίθουσα. Όσα κράτη αγνοούν υποχρεώσεις τους στα πλαίσια της Συνθήκης θα βρεθούν απομονωμένα, τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα, την ώρα που το Πεντάγωνο αποκάλυψε τον ακριβή αριθμό των πυρηνικών του αποθεμάτων, για πρώτη φορά από το 1961.

    "Στο περιθώριο όσοι αγνοούν τις υποχρεώσεις τους"

    "Τα έθνη που αγνοούν τις υποχρεώσεις τους καταλήγουν λιγότερο ασφαλή, με μικρότερη ευημερία και περισσότερη απομόνωση. Αυτή είναι η επιλογή που μπορούν να κάνουν κάποια έθνη" Μπαράκ Ομπάμα

    Οι χώρες που αγνοούν τις υποχρεώσεις τους στα πλαίσια της Συνθήκης Μη Διάδοσης των Πυρηνικών θα βρεθούν ακόμη πιο ανασφαλείς και απομονωμένες, τόνισε τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος.

    Ο Ομπάμα απέφυγε να κατονομάσει σαφώς το Ιράν στις δηλώσεις του μετά την έξοδο της αμερικανικής αντιπροσωπείας μετά την ομιλία του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στον ΟΗΕ, στη συνεδρία των 189 συμμετεχόντων στη Συνθήκη.

    "Τα κράτη που παραβιάζουν τους κανονισμούς της Συνθήκης Μη Διάδοσης των Πυρηνικών θα πληρώσουν ακριβό τίμημα" προειδοποίησε και η Χίλαρι Κλίντον, προειδοποιώντας ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να υποστηρίξουν συγκεκριμένα μέτρα ώστε η Μέση Ανατολή να καταστεί μία αποπυρηνικοποιημένη ζώνη.

    Στη δική της ομιλία στον ΟΗΕ, απέρριψε τις "τετριμμένες, ψευδείς και παραληρηματικές" κατηγορίες του Ιράν κατά των ΗΠΑ και των συμμάχων του.

    Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε "προβλεπόμενο" το περιεχόμενο της ομιλίας του Αχμαντινετζάντ, το οποίο αποτελείτο από μία αλληλουχία "από μανιασμένες επιθέσεις, που τεκμαίρουν την απομόνωση της ισλαμικής δημοκρατίας".

    Στη δημοσιότητα πληροφορίες για το αμερικανικό πυρηνικό οπλοστάσιο

    Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο -αποκαλύπτοντας πληροφορίες που έως σήμερα ήσαν άκρως απόρρητες- το αμερικανικό πυρηνικό οπλοστάσιο αποτελείτο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2009 από 5.113 πυρηνικές κεφαλές.

    "Στο όνομα των προσπαθειών της Μη Διάδοσης, είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τη διαφάνεια σε ό,τι αφορά το οπλοστάσιό μας" τόνισε το Πεντάγωνο, το οποίο από το 1961 δεν είχε αποκαλύψει ποτέ άλλοτε τον ακριβή αριθμό των πυρηνικών του αποθεμάτων.

    Ο αριθμός αυτός, που περιλαμβάνει τα ανεπτυγμένα, μη ανεπτυγμένα, στρατηγικά, και μη στρατηγικά όπλα, "αντιπροσωπεύει μία μείωση κατά 84% εν σχέσει με το ανώτερο ύψος του οπλοστασίου (31.255) στα τέλη του οικονομικού έτους 1967", τονίζει το Πεντάγωνο.

    Εν τούτοις, στον αριθμό αυτόν δεν περιλαμβάνονται τα πυρηνικά όπλα που έχουν αποσυρθεί και βρίσκονται για διάλυση, τόνισε στέλεχος του υπουργείου Αμύνης.

    Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, "από το 1994 έως το 2009 οι ΗΠΑ αποσυναρμολόγησαν 8.748 πυρηνικές κεφαλές" και "πολλές άλλες χιλιάδες από συμπληρωματικά πυρηνικά όπλα περιμένουν να καταστραφούν και αυτά".

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Έκκληση Μπαν Κι Μουν για εξάλειψη των πυρηνικών όπλων, CNN: Clinton faces off with Iran's leader at UN nuclear conference , CNN: U.S. reveals it has 5,113 nuclear warheads

    Είδηση: 36200

    [03] ΗΠΑ: Σύλληψη υπόπτου για την αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση

    Τριτη, 04 05 2010 09:35

    Δείτε το video

    Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν τον Φαϊζάλ Σαχζάντ, Αμερικανό πολίτη πακιστανικής καταγωγής, σε σχέση με την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στην Times Square το βράδυ του Σαββάτου, ανακοίνωσε ο Aμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Ερικ Χόλντερ. Όπως έγινε γνωστό, ο Σαχζάντ συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο "Τζον Κένεντι" της Νέας Υόρκης την ώρα που προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε πτήση προς το Ντουμπάι. Ο ύποπτος θα προσαχθεί αργότερα ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μανχάταν, όπου θα του απαγγελθούν επισήμως κατηγορίες.

    Συνεχίζονται οι έρευνες

    "Οι έρευνες συνεχίζονται και προσπαθούμε να συλλέξουμε χρήσιμες πληροφορίες. Συνεχίζουμε να εξετάζουμε μια σειρά από ενδείξεις", πρόσθεσε ο ίδιος, επισημαίνοντας πως "είναι σαφές ότι η πρόθεση πίσω από την τρομοκρατική αυτή πράξη ήταν να σκοτωθούν Αμερικανοί".

    Σύμφωνα με τον Χόλντερ, οι δράστες της αποτυχημένης επίθεσης «σκόπευαν να σπείρουν τον τρόμο» στη Νέα Υόρκη.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times ο άνδρας αυτός, που έχει αποκτήσει την αμερικανική υπηκοότητα, επέστρεψε πρόσφατα από ένα ταξίδι στο Πακιστάν. Ζει στο γειτονικό Κονέκτικατ και πριν από περίπου τρεις εβδομάδες αγόρασε τοις μετρητοίς το όχημα που βρέθηκε παγιδευμένο με εκρηκτικά, ένα Nissan του 1993.

    "Οι ερευνητές που αναζητούν τον άνδρα εξετάζουν επίσης εάν αυτός ή άλλοι που ενδέχεται να εμπλέκονται στην υπόθεση ήταν σε επαφή με άτομα ή ομάδες στο εξωτερικό", προσθέτει η εφημερίδα επικαλούμενη αξιωματούχους.

    Παράλληλα, και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς τόνισε στην ενημέρωσή του πως «οποιοσδήποτε διαθέτει αυτού του τύπου τα υλικά που είχαν τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο στην Times Square, θα έλεγα πως ήθελε να τρομοκρατήσει, ολοκληρωτικά. Και θα έλεγα πως όποιος το έπραξε θα πρέπει, σαφώς, να χαρακτηρίζεται τρομοκράτης».

    Μάλιστα η εφημερίδα Washington Post επικαλείται αξιωματούχο, ο οποίος επικαλούμενος συζήτηση με στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας, τόνισε πως «δεν θα πρέπει να εκπλαγείτε εάν βρεθεί κάποιος ξένος σύνδεσμος. Εκείνοι κοιτάζουν προς κάποια διαφωτιστικά στοιχεία και τονίζουν πως όλα υποδεικνύουν προς εκείνη την κατεύθυνση».

    Πηγή: NET, AΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Έρευνες για την έκρηξη στο κέντρο του Μανχάταν

    Είδηση: 36195

    [04] Ένταση στην ΕΡΤ

    Δευτερα, 03 05 2010 23:58

    Επεισόδια σημειώθηκαν στην ΕΡΤ λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Δευτέρας όταν περίπου 50 ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί εισέβαλαν στον πρώτο όροφο του ραδιομεγάρου, στην Αγία Παρασκευή, όπου βρίσκονται τα στούντιο, για να διακόψουν συνέντευξη της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου η οποία επρόκειτο να μεταδοθεί στην εκπομπή "Προσκήνιο" του Γιάννη Πολίτη στις 10. Διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης που έφτασε στο σημείο και μπήκε στο κτίριο απώθησε τους εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα να γίνει συμπλοκή μικρής έκτασης, ενώ περίπου 40 άτομα κατάφεραν να εισβάλλουν στο πλατό και να διακόψουν το δελτίο ειδήσεων που ήταν σε εξέλιξη.

    Η διοίκηση της ΕΡΤ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

    "Σήμερα, στις 21.30 ομάδα αδιόριστων ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών δυνάμεων, εισέβαλε βίαια στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και κατέλαβε το στούντιο την ώρα που το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ ήταν σε εξέλιξη.

    Η διοίκηση της ΕΡΤ με γνώμονα τη διαφύλαξη της σωματικής ακεραιότητας των ανθρώπων της και όλων των παρευρισκομένων αποφάσισε να μεταδοθεί ολιγόλεπτη δήλωση των αδιόριστων εκπαιδευτικών στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ1 στις 23.00.

    Η διοίκηση της ΕΡΤ καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη εισβολή των διαμαρτυρόμενων εκπαιδευτικών δηλώνοντας ότι τέτοιες ενέργειες λειτουργούν σε βάρος της απρόσκοπτης ενημέρωσης των πολιτών ενώ αντίκεινται στο δημοκρατικό διάλογο αλλά και σε κάθε έννοια νομιμότητας."

    Δήλωση Πεταλωτή

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής σχετικά με τα επεισόδια στην ΕΡΤ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    Η Κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την εισβολη στο κτίριο της ΕΡΤ ομάδας «αδιόριστων εκπαιδευτικών» οι οποίοι επιχείρησαν να επιβάλουν τη μετάδοση των ειδήσεων που εκείνοι έκριναν. Η ενέργεια αυτή πέρα απο την κατάλυση της νομιμότητας , ενέχει την καταστολή της ιδιας της ελευθερίας του Τύπου.Εν ονόματι δήθεν της διεκδίκησης εργασιακών δικαιωμάτων. Είναι μάλιστα ιδιαίτερα απογοητευτικό όταν την βία αυτή την ασκούν εκπαιδευτικοί και ακόμη πιο λυπηρό όταν τουλαχιστον επαινούνται απο συγκεκριμενες πολιτικές δυνάμεις.

    Μιλώντας στη ΝΕΤ την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: "Κανένας δεν μπορεί να συναινέσει σε ό,τι έγινε στο Ραδιομεγαρο. Ήταν συγκεκριμένη η προέλευση των εισβολέων στην ΕΡΤ. Είναι απαράδεκτο στη σημερινή εποχή να ζούμε τέτοια φαινόμενα και μάλιστα όταν πρόκειται για εκπαιδευτικούς".

    Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

    Σχετικά με τα γεγονότα που συνέβησαν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει τα εξής:

    Το αίτημα των αδιόριστων εκπαιδευτικών να τους δοθεί η δυνατότητα να διατυπώσουν τις απόψεις τους μέσα από μία σύντομη παρέμβαση σε εκπομπή που φιλοξενούσε την Υπουργό Παιδείας, είναι απολύτως σωστό.

    Αυτό άλλωστε, όπως πληροφορηθήκαμε, είχε κατ' αρχήν συμφωνηθεί και με τη Διοίκηση της ΕΡΤ. Από εκεί και πέρα, η παρουσία και χρήση βίας των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι στους εκπαιδευτικούς είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 36188

    [05] Συνεχίζεται η κατάληψη στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης

    Τριτη, 04 05 2010 10:04

    Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η κατάληψη στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), στη Μαυροράχη, από κατοίκους και φορείς του δήμου Λαχανά, του νομού Θεσσαλονίκης, που διαμαρτύρονται για το σχέδιο "Καλλικράτης". Οι συγκεντρωθέντες εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως την Παρασκευή, 7 Μαΐου, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς δεν μπορεί να γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων. "Δεν έχουμε πρόβλημα να συνενωθούμε με τους δήμους Ασσήρου, Μυγδονίας και Βερτίσκου.

    "Η πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για συνένωση συνολικά επτά δήμων δεν θα είναι λειτουργική για τον πολίτη. Δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα τόσο μεγάλο σχήμα", δήλωσε ο δήμαρχος Λαχανά, Παντελής Πάσχος.

    Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαχανά, η κατάληψη αναμένεται να κρατήσει έως την Παρασκευή, 7 Μαίου, ημέρα που θα συνεδριάσει η ΤΕΔΚ νομού Θεσσαλονίκης για το σχέδιο "Καλλικράτης".

    Δεν αποκλείεται, στον "χορό" των κινητοποιήσεων να μπουν και οι κάτοικοι και οι φορείς των δήμων Ασσήρου και Μυγδονίας. Το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσουν τα δημοτικά συμβούλια των δύο δήμων για να αποφασίσουν, εάν θα συμμετάσχουν στην κατάληψη του ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36198

    [06] Αιματηρή ληστεία στο Praktiker - Ερευνάται η εμπλοκή τρομοκρατών

    Τριτη, 04 05 2010 08:49

    Δύο άτομα που φέρονται ως δράστες της αιματηρής ληστείας που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο "Praktiker" στον Ταύρο συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη και συμπλοκή με αστυνομικούς στο Γκάζι. Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε από σφαίρα στο πόδι ο ένας από τους διωκόμενους, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο πιστόλια και μια χειροβομβίδα με τα οποία απείλησαν τους αστυνομικούς. Ο τραυματίας διακομίσθηκε σε νοσοκομείο, ενώ ο σύντροφός του στην Ασφάλεια, για ανάκριση. Με την υπόθεση ασχολείται και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

    Στους "ληστές με τα μαύρα"

    Αρχικά, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές ότι ο τραυματίας είναι ένας από τους καταζητούμενους με ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

    Όπως προέκυψε από την έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ο ένας από τους δύο συλληφθέντες, που τραυματίστηκε στα πόδια από σφαίρες αστυνομικών, δεν είναι τελικά ο καταζητούμενος για τους "Πυρήνες", όπως δήλωσε αρχικά ο ίδιος, αλλά ένας από τους επικηρυγμένους με 600.000 ευρώ, "ληστές με τα μαύρα".

    Πρόκειται για το σεσημασμένο κακοποιό Συμεών Σεισίδη, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Ιπποκράτειο.

    Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εξετάζει το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να είναι μέλη άλλης τρομοκρατικής οργάνωσης, ακόμα και να συνδέονται με τον Επαναστατικό Αγώνα.

    Επίσης, εκτιμά ότι στη ληστεία στο Praktiker, κατά την οποία οι δύο ληστές πυροβόλησαν και τραυμάτισαν σοβαρά υπάλληλο, ήταν και άλλοι συνεργοί τους, γιατί στην κατοχή των δύο συλληφθέντων δε βρέθηκαν τα 50.000 ευρώ που ήταν η λεία της ληστείας.

    Ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένονται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Πηγή: NET 105.8, AΠΕ Είδηση: 36190

    [07] Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους τα συνδικάτα

    Τριτη, 04 05 2010 08:46

    Με κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων απαντούν τα συνδικάτα. Σαράντα οκτάωρη απεργία έχει προκηρύξει από σήμερα η ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή δασκάλων, καθηγητών και νοσοκομειακών γιατρών. Αποχώρησαν οι περίπου 200 διαδηλωτές οι οποίοι είχαν καταλάβει τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης νωρίς το πρωί. Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι συνταξιούχοι της χώρας αντιδρώντας στα νέα μέτρα και ειδικότερα στην περικοπή των συντάξεων τους. Στάση διαμαρτυρίας θα κάνουν και στο υπ. Οικονομικών. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας πραγματοποιούν από τις 9:00 αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, που διαμαρτύρονται για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου.

    Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ - ΟΤΑ

    Σήμερα απεργεί και το πανελλήνιο σωματείο εκτάκτου προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και ο σύλλογος εκτάκτων αρχαιολόγων, που διεκδικούν -μεταξύ άλλων- την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του υπουργείου και την άρση του 24μήνου.

    Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών της σήμερα και αύριο αποφάσισε και η ΠΟΕ ΟΤΑ.

    Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη

    Για την Τετάρτη πανελλαδική απεργία έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ ενώ την ίδια μέρα θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα, λόγω συμμετοχής εμπόρων και βιοτεχνών στην κινητοποίηση.

    Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση εσωτερικού και εξωτερικού, όλων των αεροπορικών εταιρειών.

    Ακινητοποιημένα θα μείνουν την Τετάρτη τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, μετρό και τραμ θα κυκλοφορήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

    Αποχώρησαν από την Ακρόπολη

    Ύστερα από διαβουλεύσεις και κατόπιν παρέμβασης του εισαγγελέα, οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ αποχώρησαν από τον Ιερό Βράχο, προκειμένου να μην ασκηθούν ποινικές διώξεις εις βάρος τους. Οι διαδηλωτές βρίσκονταν στο σημείο από νωρίς το πρωί, έχοντας κρεμάσει δύο πανό, ένα στα ελληνικά κι ένα στα αγγλικά, με την επιγραφή «Λαοί ξεσηκωθείτε».

    Πηγή : ΝΕΤ 105,8 Σχετικές ειδήσεις: Συνέχεια απεργιών Είδηση: 36189

    [08] Πορεία διαμαρτυρίας στρατιωτικών

    Δευτερα, 03 05 2010 23:45

    Φορώντας τις στολές τους περισσότεροι από 500 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, υποστηριζόμενοι και από συναδέλφους τους των Σωμάτων Ασφαλείας, συγκεντρώθηκαν στο Μοναστηράκι και στη συνέχεια έκαναν σιωπηρή πορεία προς τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στους μισθούς τους.

    -Ένα ασυνήθιστο θέαμα στους δρόμους της Αθήνας, στελέχη από την Πολεμική Αεροπορία, το Ναυτικό και τον Στρατό Ξηράς, προκάλεσαν τα βλέμματα όσων ήταν στο κέντρο. Τα στελέχη έκαναν αυτή την κίνηση διαμαρτυρόμενοι για τα οικονομικά μέτρα που τους θίγουν.

    Για να μην κατηγορηθούν ότι υπέπεσαν σε παράβαση του Συντάγματος και ότι διέπραξαν "στάση" κάτι που όπως είναι ευνόητο απαγορεύεται από τους στρατιωτικούς κανονισμούς εφόσον δεν έχουν συνδικαλιστικά δικαιώματα, συγκεντρώθηκαν με το πρόσχημα ότι θα πάνε όλοι μαζί για καφέ στο Μοναστηράκι.

    Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους ήταν υπαξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και επαγγελματίες οπλίτες του Στρατού Ξηράς.

    Ανάμεσα στους "διαδηλωτές" ήταν και μερικοί πιλότοι. Η πορεία διαλύθηκε έξω από τη ΛΑΕΔ.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ Είδηση: 36187

    [09] Επισπεύδονται οι αλλαγές στο ασφαλιστικό

    Δευτερα, 03 05 2010 23:24

    Θέμα ημερών είναι η οριστικοποίηση των ρυθμίσεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που αποτέλεσε αντικείμενο υπουργικής σύσκεψης το απόγευμα στο Μαξίμου υπό τον Γιώργο Παπανδρέου. Την Τρίτη ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος θα αποσαφηνίσει ποιές αλλαγές προωθούνται τόσο στο ασφαλιστικό, όσο και στα εργασιακές σχέσεις, με τα συνδικάτα να είναι σε θέση μάχης για να προστατεύσουν τα δικαιώματά τους από τις ανατροπές που -όπως λένε- έχουν δρομολογηθεί. Πολλοί εργαζόμενοι, μάλιστα, θορυβημένοι από τα όσα γράφονται και ακούγονται, σπεύδουν στα ασφαλιστικά ταμεία για μα καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης.

    Είδηση: 36185

    [10] Συνάντηση Σαμαρά-Μπακογιάννη

    Τριτη, 04 05 2010 11:35

    Συνάντηση είχε στα γραφεία της ΝΔ στη Ρηγίλλης με τον Αντώνη Σαμαρά η Ντόρα Μπακογιάννη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της πρώην υπουργού Εξωτερικών η οποία όπως είπε, ζήτησε να συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά για να κουβεντιάσουν "τον τρόπο που οι φιλελεύθερες δυνάμεις της χώρας μπορούν να συμβάλλουν στην ταχύτερη διέξοδο από την κρίση. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να χάσει αυτές τις δύσκολες θυσίες", τόνισε η κ. Μπακογιάννη, η οποία υπογράμμισε πως "οι θυσίες αυτές δεν πρέπει να πάνε χαμένες".

    "Οι νοοτροπίες του παρελθόντος ανήκουν στο παρελθόν και όλοι πρέπει να γυρίσουμε σελίδα", δήλωσε η κ. Μπακογιάννη, η οποία δεν απάντησε στα ερωτήματα των δημοσιογράφων για το αν η ίδια θα καταψηφίσει ή θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα μέτρα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36203

    [11] Ναι Έρογλου στις προϋποθέσεις του ΟΗΕ

    Τριτη, 04 05 2010 11:25

    Οι απευθείας διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό μεταξύ του προέδρου Χριστόφια και του νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου είναι πιθανόν να επαναληφθούν στις 26 Μαΐου, εκτιμά ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ. Σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Χριστόφια, ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι ο Ντερβίς Ερογλου δεσμεύτηκε στις τρεις προϋποθέσεις, που θέτουν τα Ηνωμένα Έθνη για την επανέναρξη των συνομιλιών. Αυτές οι προϋποθέσεις, είπε, αφορούν τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, τις ανακοινώσεις των δύο ηγετών, Χριστόφια και Ταλάτ, της 23ης Μαΐου και 1ης Ιουλίου 2008, και τη συνέχιση των συνομιλιών από το σημείο που σταμάτησαν τον περασμένο Μάρτιο.

    Στις Βρυξέλλες Κυπριανού - Ομήρου

    Αναχώρησαν για τις Βρυξέλλες ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού και ο πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

    Οι κκ Κυπριανού και Ομήρου θα έχουν σειρά επαφών για το Κυπριακό και για την αποτροπή έγκρισης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του κανονισμού για απευθείας εμπόριο μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου.

    Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού δήλωσε ότι τυχόν προώθηση και έγκριση του κανονισμού θα υποσκάψει τις συνομιλίες και κυρίως τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού.

    Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι ο στόχος είναι να αποσυρθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο κανονισμός, να αλλάξει η νομική του βάση και να τεθεί κάτω από το πρωτόκολλο 10 της Συνθήκης Προσχώρησης, δεδομένου, όπως σημείωσε, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι τρίτη χώρα, αλλά χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιλαμβανομένων και των κατεχομένων εδαφών της.

    Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36202


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 4 May 2010 - 8:54:57 UTC