Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουλή το ν/σ για τα μέτρα-Καμία εισφορά σε επαγγελματίες
  • [02] Σύσταση εξεταστικής για την οικονομία
  • [03] Με μεγάλη πτώση στο Χ.Α
  • [04] Αλληλοκατηγορίες για το Βατοπαίδι
  • [05] Xωρίς ενημέρωση για 24ωρες
  • [06] Άρχισε η δίκη των υπόπτων για την υπόθεση Εργκένεκον
  • [07] Παραίτηση ιταλού υπουργού για υπόθεση διαφθοράς
  • [08] Νέες χρεώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ
  • [09] Ο Κυνόδοντας χρυσός νικητής των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
  • [10] Το video του «Τhriller» του Τζάκσον επηρέασε τη σύγχρονη μουσική
  • [11] Αγωγή κατά του διάσημου σεφ Γκόρντον Ράμσι
  • [12] Τα παχουλά παιδιά Θύματα άσχημων πειραγμάτων τα παχουλά παιδιά
  • [13] Συνάντηση για την ναυτιλία
  • [14] 188 κιλά χασίς ξέβρασε το κύμα στην Κέρκυρα
  • [15] Κ.ΜΙΧΑΛΟΣ:«Οι μισθοί στην Ελλάδα δεν είναι το βασικό πρόβλημα, πρέπει να έχουμε θέματα διευθέτησης του χρόνου εργασίας.»
  • [16] Θ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ « Να γίνει εξεταστική επιτροπή και να βρεθούν ποιοι εμπλέκονται στην όλη ιστορία.»
  • [17] Απελευθερώνεται η αγορά φυσικού αερίου
  • [18] Αυξήθηκαν πτήσεις και επιβάτες στο Ελ. Βενιζέλος
  • [19] Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα μέτρα

    [01] Στη Βουλή το ν/σ για τα μέτρα-Καμία εισφορά σε επαγγελματίες

    Τριτη, 04 05 2010 15:53

    Ευρετήριο Άρθρου

    Στη Βουλή το ν/σ για τα μέτρα-Καμία εισφορά σε επαγγελματίες

    Ποσά που εξοικονομούνται

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 2 Στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατατέθηκε το σχέδιο νόμου που προβλέπει τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τη μείωση του ελλείμματος και την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας. Η συζήτησή του ν/σ, σε μία και μόνη συνεδρίαση, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα ξεκίνησει την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη, αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια. Δεν θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά επιβάλεται εισφορά σε επιχειρήσεις με κέρδη άνω των 1000.000 ευρώ. Την ίδια ώρα ομιχλώδες παραμένει το τοπίο όσον αφορά τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ στη συζήτηση του νομοσχεδίου, ενώ αινιγματικός παρουσιάστηκε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Αρνητική η ψήφος των κομμάτων της αριστεράς. Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος ενημέρωσε τον Γιώργο Παπανδρέου για την πρόθεση της εκκλησίας να βοηθήσει την χώρα στις δύσκολες στιγμές που περνάει η οικονομία της.

    Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

    Στη Βουλή κατατέθηκε το σχέδιο νόμου "μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας, από τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο".

    Το πρόγραμμα σταθερότητας που σχεδιάστηκε και τα πρόσθετα μέτρα που προτείνονται με το σχέδιο νόμου θέτουν σε εφαρμογή το μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με την παροχή χρηματοδότησης ύψους 110 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 80 δισ. ευρώ αφορούν διμερή δάνεια από τις χώρες-μέλη της ΕΕ και τα 30 δισ. ευρώ από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

    Το πρόγραμμα προβλέπει μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που ανέρχονται σε έντεκα μονάδες του ΑΕΠ ή περίπου 30 δισ. ευρώ έως το 2013, με στόχο το έλλειμμα να είναι κάτω του 3% του ΑΕΠ το 2014.

    Επίσης, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, το μακροοικονομικό σενάριο προβλέπει ύφεση 4% το 2010 και επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2012 και μετά.

    Με το νομοσχέδιο μειώνονται περαιτέρω τα επιδόματα στο στενό δημόσιο τομέα και οι εν γένει αποδοχές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Τα πάσης φύσεως επιδόματα, αποζημιώσεις και αμοιβές γενικά για τους λειτουργούς υπαλλήλους και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος μειώνονται κατά 8%.

    Επίσης κατά 8% μειώνονται και τα έξοδα παράστασης του προέδρου της Δημοκρατίας, των προέδρων της κυβέρνησης και της Βουλής, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και των υπουργών και των υφυπουργών.

    Για τις ΔΕΚΟ που επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό σε ποσοστό τουλάχιστον 50% επιβάλλεται ορίζοντια μείωση των αποδοχών κατά 3%.

    Στο νομοσχέδιο διευκρινίζεται ότι τα νέα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα, αδείας, που ορίζονται σε 500, 250 και 250 αντίστοιχα θα καταβάλλονται σε όσους λαμβάνουν μικτό μηνιαίο μισθό έως 3.000 ευρώ συνυπολογιζομένων των επιδομάτων σε 12μηνη βάση.

    Σε περίπτωση που ο μικτός μισθός μαζί με τα νέα επιδόματα ξεπερνά σε μηνιαία βάση τα 3.000 ευρώ, τότε περικόπτεται αναλογικά το υπερβάλλον ποσό.

    Για τους συνταξιούχους διευκρινίζεται ότι βασικές προϋποθέσεις για να τους χορηγηθούν τα νέα επιδόματα, που ορίζονται σε 200, 200 και 400 ευρώ.

    Δεν δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ όσοι:

    είναι κάτω από 60 ετών (εξαιρούνται πολεμικές συντάξεις, σύνταξη λόγω ανικανότητας ή αναπηρίας)

    η συνταξη τους υπερβαίνει τα 2.500 ευρώ αλλά και σε όσους

    λαμβάνουν σύνταξη εκ μεταβιβάσεως και έχουν ετήσιο εισοδημα άνω των 15.000 ευρώ (π.χ. άγαμες θυγατέρες)

    Επίσης αναστέλλεται η καταβολή της δεύτερης δόσης της έκτακτης ενίσχυσης που χορηγήθηκε βάσει του νόμου 3808/2009 και ο χρόνος καταβολής του θα επανακαθοριστεί με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

    Παράλληλα επιβάλλεται έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης σε επιχειρήσεις που έχουν κέρδη πάνω από 100.000 με τους συντελεστές της εισφοράς να διαμορφώνονται από 4% έως και 10% ανάλογα με το ύψος των κερδών.

    Συγκεκριμένα:

    4% για καθαρά κέρδη έως 300.000 ευρώ

    6% από 300.000 ευρώ έως 1 εκατ. ευρώ

    8% για κέρδη από 1 έως 5 εκατ. ευρώ και

    10% για κέρδη άνω των 5 εκατ. ευρώ

    Επίσης επιβάλλεται ειδικός φόρος στις 20% στις τηλεοπτικές διαφημίσεις.

    Σήμερα εξάλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι δεν θα επιβληθεί τελικά έκτακτη εισφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες παρά τις αρχικές σκέψεις που υπήρχαν.

    "Η κυβέρνηση έλαβε συγκεκριμένες σκληρές αλλά απολύτως αναγκαίες αποφάσεις για την οριστική έξοδο από τη δίνη της κρίσης", δήλωσε ο Γιώργος Πεταλωτής και υπογράμμισε ότι με το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής που κατατέθηκε στη Βουλή, η χώρα θα μπορέσει να εξασφαλίσει από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης το μεγαλύτερο μέρος των δανειακών κεφαλαίων που έχει ανάγκη για τα επόμενα τρία χρόνια.

    Η στάση των κομμάτων

    Την ίδια ώρα στη ΝΔ ομιχλώδες παραμένει το τοπίο όσον αφορά τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα κατά τη συζήτηση του νόμου στη Βουλή.

    Συνάντηση μισής περίπου ώρας είχε στα γραφεία της ΝΔ στη Ρηγίλλης με τον Αντώνη Σαμαρά η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της πρώην υπουργού Εξωτερικών η οποία όπως είπε, ζήτησε να συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά για να κουβεντιάσουν "τον τρόπο που οι φιλελεύθερες δυνάμεις της χώρας μπορούν να συμβάλλουν στην ταχύτερη διέξοδο από την κρίση.

    "Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να χάσει αυτές τις δύσκολες θυσίες", τόνισε η κ. Μπακογιάννη, η οποία υπογράμμισε πως "οι θυσίες αυτές δεν πρέπει να πάνε χαμένες". "Οι νοοτροπίες του παρελθόντος ανήκουν στο παρελθόν και όλοι πρέπει να γυρίσουμε σελίδα", δήλωσε η κ. Μπακογιάννη, η οποία δεν απάντησε στα ερωτήματα των δημοσιογράφων για το αν η ίδια θα καταψηφίσει ή θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τα μέτρα.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συνάντηση και με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ψήφισης των μέτρων, που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

    Ο κ. Καρατζαφέρης, σε ερώτηση αν θα ψηφίσει στη Βουλή τα μέτρα της κυβέρνησης, είπε ότι "η πολιτική που ακολουθεί τώρα η κυβέρνηση δεν συνάδει με αυτά που έλεγε στο παρελθόν", ενώ άσκησε κριτική στην απόφαση του Πρωθυπουργού για σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών μετά τη συμφωνία για τα μέτρα με την τρόικα.

    "Κάθε διάθεση που θα υπήρχε προς μια κατεύθυνση, αναιρείται με τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε ο κ. Παπανδρέου τα πράγματα", τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης.

    "Τα μέτρα όμως αυτά οδηγούν στην χρεοκοπία τους εργαζόμενους, τους νέους και τη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δεν είναι, λοιπόν, μονόδρομος η επιλογή της συγκεκριμένης πολιτικής. Είναι όμως σίγουρα ο δρόμος των μεγάλων ανισοτήτων, της οικονομικής αναποτελεσματικότητας αλλά και της βαθειάς υποτίμησης της δημοκρατικής μονιμοποίησης", τονίζει μεταξύ άλλων ο Συνασπισμός.

    Συνάντηση Παπανδρέου- Ιερώνυμου

    Προτάσεις για να συμβάλει η εκκλησία στην αντιμετώπιση της κρίσης μετέφερε στον Πρωθυπουργό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

    Η πρώτη αφορά την αξιοποίηση εθνικών κληροδοτημάτων την ευθύνη των οποίων έχει ο κ. Ιερώνυμος και η δεύτερη την ανάπτυξη περαιτέρω προνοιακού έργου από την Εκκλησία, με τον Αρχιεπίσκοπο να επισημαίνει ότι αυτό, όμως, πρέπει να γίνει ξεπερνώντας σύντομα τις αργόσυρτες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε ευπρόσδεκτες τις προτάσεις και ευχαρίστησε τον κ. Ιερώνυμο για την συμπαράσταση.

    Αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Ιερώνυμος για τη γραφειοκρατία χαρακτήρισε το δημόσιο τομέα μεγάλο ασθενή και έναν από τους λόγους για τον οποίο η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτό θα αλλάξει ενώ αλλαγές θα γίνουν και άμεσα ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω το προνοιακό έργο της εκκλησίας. "Ζούμε μια πολύ δύσκολη στιγμή, δίνουμε μια σκληρή μάχη, πιστεύω στις δυνάμεις της πατρίδας, του λαού και των πολιτών και θα αποδείξουμε στη διεθνή κοινότητα ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες μπορούν", ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου και υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη φροντίδα στις πιο αδύναμες κοινωνικά ομάδες,

    Από τη μεριά του, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι η εκκλησία παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις και ευχήθηκε να ξεπεραστούν σύντομα τα προβλήματα.

    Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, πρέπει και εμείς με τη σειρά μας να πούμε ότι πρέπει όλοι ενωμένοι να συνεργαστούμε, κατέληξε ο κ. Ιερώνυμος.

    Είδηση: 36210

    [02] Σύσταση εξεταστικής για την οικονομία

    Τριτη, 04 05 2010 15:23

    Στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία προχωρά η κυβέρνηση, προκειμένου όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να διερευνηθούν ευθύνες για την κατάσταση της οικονομίας. Ο Γιώργος Πεταλωτής, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να ερευνηθεί "ποιοί οδήγησαν την χώρα στο σημείο που βρίσκεται σήμερα", ενώ όπως είπε η διαδικασία σύστασης θα ξεκινήσει αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι εργασίες των επιτροπών για το Βατοπαίδι και τη Siemens.

    Αναζητούνται οι υπεύθυνοι

    Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι μετά το τέλος των εργασιών των επιτροπών για το Βατοπέδι και τη Siemens θα συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, "για να φανεί και να καταδειχτεί ποιοι ήταν αυτοί που οδήγησαν τη χώρα μας σε αυτό το επίπεδο και ποιοι είναι υπεύθυνοι για την αναγκαιότητα επιβολής τέτοιων μέτρων, όπως είναι τα σημερινά".

    "Είναι προτεραιότητά μας να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης για την οικονομία και για το ποιοι έφταιξαν", ανέφερε ο κ. Πεταλωτής και υπογράμμισε ότι "η εξυγίανση που επιθυμεί η κοινωνία ξεκίνησε και έπρεπε να ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, από τους ίδιους του πολιτικούς".

    Σύμφωνα με τον κ. Πεταλωτή η εξεταστική θα διερευνήσει πιθανές ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιμείνει σε πρόσωπα για να μην στοχοποιήσει ανθρώπους και χαθεί η ουσία.

    "Θα πρέπει να απαξιώνουμε τις πολιτικές και όχι τους πολιτικούς ως πρόσωπα συλλήβδην και ότι θα πρέπει να καταγραφεί και μέσα από τις εξεταστικές ποιοι πολιτικοί έχουν παρανομήσει, για να τους καταλογιστούν ευθύνες", τόνισε ο κ. Πεταλωτής και επισήμανε ότι οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από μια εξεταστική για την οικονομία, αλλά μόνο όσοι ενέχονται ή ευθύνονται για παραλείψεις ή πράξεις, που έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την εξυγίανση του δημόσιου βίου σε δύο επίπεδα, τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κρατικών λειτουργών και δημοσίων υπαλλήλων, "ώστε να εκλείψουν φαινόμενα διαφθοράς, χρηματισμού, παράνομου πλουτισμού και προνομιακών χειρισμών", που προέρχονται από αυτούς.

    Επισήμανε δε ότι έχει ήδη ζητηθεί από όλα τα υπουργεία να καταγράψουν όλες αυτές τις περιπτώσεις, ώστε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες εξελίξεις.

    Μιλώντας στην εκπομπή "Πρωΐνή Ενημέρωση" της ΝΕΤ, ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Καμμένος ζήτησε την τιμωρία όσων φταίνε για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 36207

    [03] Με μεγάλη πτώση στο Χ.Α

    Τριτη, 04 05 2010 18:25

    Οι επιθετικές πωλήσεις με επίκεντρο τις τραπεζικές μετοχές "βύθισαν" τη χρηματιστηριακή αγορά κάτω από τα επίπεδα των 1.800 μονάδων. Οι φήμες για αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους οι ποίες διαψεύδονται από το υπουργείο Οικονομικών, σε συνδυασμό με τις σημαντικές απώλειες που σημειώνουν οι διεθνείς αγορές λόγω των ανησυχιών για τη διάχυση της κρίσης, δημιούργησαν αρνητικό κλίμα στην αγορά.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.729,68 μονάδες σημειώνοντας μεγάλες απώλειες σε ποσοστό 6,68%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 215,093 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 7,35%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 6,49 % και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 4,46%.

    Με πτώση έκλεισαν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Πρώτων Υλών -11,10% και των Τραπεζών -10,30%. 20 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 168 πτωτικά και 33 παρέμειναν σταθερές.

    Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Compucon +12,50%, FHL Mermeren +9,24%, Τεξαπρέτ +8,33%, Fashion Box +7,35% και Πετζετάκις (κο) +7,32%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές:Ντρουκφάρμπεν -19,57%, Sprider-17,74%, Epsilon Net -16,99%, Σιδενόρ -16,50% και ΑΧΟΝ Συμμετοχών -14,89%. Είδηση: 36223

    [04] Αλληλοκατηγορίες για το Βατοπαίδι

    Τριτη, 04 05 2010 16:18

    Οι πρώην υπουργοί Οικονομικών Αντώνης Μπέζας και Απόστολος Φωτιάδης, κατέθεσαν σήμερα ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Μπέζας υποστήριξε ότι με την απόφαση ανάκλησης των εγκριτικών αποφάσεων των κ. Δρυ και Φωτιάδη, με τις οποίες είχε αναγνωριστεί η κυριότητα της Μονής Βατοπεδίου στη λίμνη Βιστωνίδα, τις παραλίμνιες περιοχές και τις νήσους, υπέγραψε ουσιαστικά διοικητική πράξη σε βάρος των διεκδικήσεων της Μονής, την οποία ανάγκασε να προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με το αίτημα της ακύρωσής της.

    Παραδώσαμε στη ΝΔ μια δίκη στο δικαστήριο της Κομοτηνής, κερδισμένη υπέρ του δημοσίου. Η παραίτηση από τα αποτελέσματα αυτής της απόλυσης, αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, κατέθεσε ο πρώην υφυπουργός Απόστολος Φωτιάδης.

    Επίσης ο πρόεδρος της εξεταστικής Μανώλης Μπετενιώτης, εξέφρασε την άποψη ότι η κοινή υπουργική απόφαση του 2006 που φέρει τις υπογραφές των κ. Δούκα και Μπασιάκου και που όριζε να ανατεθεί η ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, υπεγράφη χωρίς γνωμοδοτική κάλυψη από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

    Στην Εξεταστική κατέθεσε και ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης ο οποίος ανέφερε ότι ο Ηγούμενος της Μονής Εφραίμ και ο Μοναχός Αρσένιος, τον είχαν επισκεφθεί δύο φορές, τη μία ως υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και την άλλη ως υπουργού Απασχόλησης.

    Όπως περιέγραψε, στη μία από τις συναντήσεις αυτές, ο νεώτερος σε ηλικία Μοναχός άνοιξε λάπτοπ για να του επιδείξει τα ακίνητα που επιθυμούσε η Μονή.

    Αύριο καταθέτουν οι κ. Κοντός, Δρυς και Μπασιάκος. Την Πέμπτη καταθέτουν οι κ. Αλογοσκούφης και Ρουσόπουλος και την επόμενη Δευτέρα ο κ. Αγγέλου.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 36213

    [05] Xωρίς ενημέρωση για 24ωρες

    Τριτη, 04 05 2010 18:58

    Χωρίς ενημέρωση θα είναι την Τετάρτη η ERT on Line, λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης στην οποία συμμετέχουν και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρο των ΜΜΕ.

    Από τις 6πμ της Τετάρτης, έως τις 6πμ της Πέμπτης οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΙΤΑ, καθώς και περιφερειακές ενώσεις απεργούν συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η απεργία στα ΜΜΕ και τα συνδικάτα που συμμετέχουν, καλύπτουν το δημοσιογραφικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό.

    Από την απεργία εξαιρούνται μόνο οι δημοσιογράφοι, που θα καλύψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Είδηση: 36224

    [06] Άρχισε η δίκη των υπόπτων για την υπόθεση Εργκένεκον

    Τριτη, 04 05 2010 17:56

    Ξεκίνησε την Τρίτη 4/4 στην Τουρκία η δικαστική διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσης "Εργκένεκον", στο πλαίσιο της οποίας κατηγορείται μεταξύ άλλων ένας στρατηγός. Οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στην "Εργκένεκον" κατηγορούνται ότι είχαν στόχο να προκαλέσουν χάος στη χώρα για να υπονομεύσουν την κυβέρνηση των ισλαμιστών.

    Ο στρατηγός τεσσάρων αστέρων, Σαλντιράι Μπερκ, επικεφαλής του Τρίτου Σώματος Στρατού, που εδρεύει στο Ερζιντσάν, και άλλα 12 άτομα, κινδυνεύουν να τους επιβληθούν ποινές κάθειρξης έως 10 χρόνων, για συμμετοχή "σε τρομοκρατική οργάνωση".

    Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι είναι οκτώ στρατιωτικοί, τρεις πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών και ένας πολίτης. Στην πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου, στο Ερζερούμ, δεν προσήλθε ο στρατηγός Μπερκ. Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι ήταν πρωταγωνιστές ενός σχεδίου που είχε στόχο την υπονόμευση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και της διακυβέρνησης της Τουρκίας από τους ισλαμιστές.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Είδηση: 36222

    [07] Παραίτηση ιταλού υπουργού για υπόθεση διαφθοράς

    Τριτη, 04 05 2010 15:50

    Σε παραίτηση οδηγήθηκε, μετά τα σενάρια για εμπλοκή του σε υπόθεση διαφθοράς ο ιταλός υπουργός Βιομηχανίας Κλάουντιο Σκαγιόλα, ο οποίος είναι από τους βασικότερους υποστηρικτές του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Ο Σκαγιόλα, το όνομά του ενεπλάκη σε μια ύποπτη συναλλαγή με ακίνητα, αρνείται ότι διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα: "Πρέπει να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Και για να το κάνω, δεν μπορώ να συνεχίσω ως υπουργός" δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου αφού συναντήθηκε με τον Μπερλουσκόνι.

    Συγκεκριμένα, ο Σκαγιόλα είναι ύποπτος για δωροληψία όταν απέκτησε τον Ιούλιο του 2004 ένα διαμέρισμα στην καρδιά της Ρώμης, με θέα στο Κολοσσαίο, πληρώνοντας επισήμως 600.000 ευρώ, μια τιμή που είναι σημαντικά κατώτερη της αγοραίας. Όμως οι δύο αδελφές που το πούλησαν είπαν ότι έλαβαν άλλα 900.000 ευρώ σε 80 τραπεζικές επιταγές.

    Στο πλαίσιο μιας έρευνας για παρατυπίες σε συμβόλαια για δημόσια έργα, οι δικαστές ανακάλυψαν πως ένας αρχιτέκτονας, ο Άντζελο Τσαμπολίνι, είχε καταβάλει 900.000 ευρώ σε μετρητά σε μια τράπεζα της Ρώμης και έλαβε 80 επιταγές στο όνομα των δύο αδελφών που πούλησαν το διαμέρισμα που αγόρασε ο Σκαγιόλα.

    Τα χρήματα αυτά είχαν τεθεί στη διάθεση του υπουργού από τον επιχειρηματία της Ρώμης Ντιέγκο Ανεμόνε, ο οποίος είναι αναμιγμένος σε πολλές υποθέσεις διαφθοράς που αφορούν συμβόλαια για δημόσια έργα, και ο Τσαμπολίνι είχε χρησιμεύσει ως ενδιάμεσος.

    Ο Σκαγιόλα, 62 χρόνων, είχε υποβάλει την παραίτηση του την περασμένη εβδομάδα στον πρωθυπουργό, όμως αυτός δεν την είχε αποδεχθεί.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 36211

    [08] Νέες χρεώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

    Τριτη, 04 05 2010 19:19

    Στην εφαρμογή της ρήτρας καυσίμου, λόγω της συνεχιζόμενης ανόδου των διεθνών τιμών, οφείλεται η μέση αύξηση κατά 0,23% στα τιμολόγια του ηλεκτρικού, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

    Όπως αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ, με την εφαρμογή της ρήτρας καυσίμου προέκυψαν αυξήσεις 0,22 ευρώ ανά 1.000 kWh στην υψηλή τάση, 0,23 ευρώ ανά 1.000 kWh στη μέση και 0,24 ευρώ ανά 1.000 kWh στη χαμηλή τάση, στην οποία συνδέονται τα νοικοκυριά και η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων. Ο μέσος όρος των αυξήσεων σύμφωνα με την επιχείρηση είναι 0.23 %.

    Παράλληλα από τις 2 Μαΐου, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ θα επιβαρύνονται με Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στην ηλεκτρική ενέργεια, καθώς και με τη χρέωση Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών.

    Συγκεκριμένα επιβάλλονται:

    -Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στην ηλεκτρική ενέργεια, όπως προβλέπεται από το Ν. 3833/10 καθώς και

    -Χρέωση Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών (ΔΕΤΕ) 50/00, σύμφωνα με το Ν.2093/92.

    Η χρέωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) ανέρχεται σε 5 ευρώ ανά 1.000 kWh για Οικιακή και Δημόσια χρήση και 2,5 ευρώ ανά 1.000 kWh για Επιχειρηματική χρήση. Η μέση επιβάρυνση λόγω ΔΕΤΕ εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης των 0,5 ευρώ ανά 1.000 kWh. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ: "Η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) και το ΔΕΤΕ με τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ρεύματος και να τους αποδίδει στο Ελληνικό Δημόσιο".

    Επίσης στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

    "Καμία απολύτως αύξηση δεν έχει εγκριθεί για όλες τις κατηγορίες των τιμολογίων της ΔΕΗ και αυτά συνεχίζουν να ισχύουν τα ίδια ακριβώς, όπως εφαρμόζονται από την 1η Ιουλίου 2008, δηλαδή εδώ και περίπου 22 μήνες. Τα ανωτέρω επισημαίνει η ΔΕΗ με αφορμή λανθασμένες αναφορές ορισμένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που συγχέουν τα τιμολόγια της Επιχείρησης με διάφορες άλλες επιβαρύνσεις που εισπράττονται για λογαριασμό τρίτων".

    Είδηση: 36225

    [09] Ο Κυνόδοντας χρυσός νικητής των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

    Τριτη, 04 05 2010 16:52

    Οι ταινίες "Κυνόδοντας" και "Στρέλλα" κονταροχτυπήθηκαν για την πρωτιά στη χθεσινοβραδινή τελετή απονομής βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Δύο παραγωγές χαμηλού προϋπολογισμού αλλά μεγάλης ψυχής που κέδισαν τις καρδιές των σινεφίλ διεθνώς. Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, ''Κυνόδοντας'', που απέσπασε πέντε διακρίσεις, μεταξύ αυτών της καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Όσκαρ, ενώ εξαιρετικά καλά πήγε και η τολμηρή "Στρέλλα" του Πάνου Κούτρα με τέσσερα βραβεία. Με δύο βραβεία έφυγε και ο Παντελής Βούλγαρης με την ταινία "Ψυχή Βαθιά" που αγγίζει το ευαίσθητο θέμα του εμφυλίου πολέμου στη χώρα μας.

    Συνολικά διαγωνίστηκαν 19 ταινίες, 13 ντοκιμαντέρ και 22 ταινίες μικρού μήκους. Βροχή υποψηφιοτήτων κέρδισαν παραγωγές κυρίως νέων δημιουργών, όπως η "Στρέλλα" με 12 υποψηφιότητες, η "Ψυχή βαθιά" με 10, ο "Κυνόδοντας" με 9, η "Ακαδημία Πλάτωνος" με 5 και οι ταινίες "Μαύρο Λιβάδι" και "Ricordi Mi" με 4 υποψηφιότητες.

    Η τελετή

    Η χθεσινή τελετή, υπήρξε λιτή, γρήγορη και κομψή παρουσία συντελεστών από τον χώρο του ελληνικού κινηματογράφου, ηθοποιών, σκηνοθετών και ανθρώπων που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο κινηματογραφικό "πανί". Ευρηματική ήταν η επιλογή των παρουσιαστών που συνέδεσε τον κινηματογράφο με όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού και της διανόησης.

    Αναλυτικά τα βραβεία έχουν ως εξής:

    Καλύτερης Ταινίας: Κυνόδοντας Σκηνοθεσίας: Γιώργος Λάνθιμος (Κυνόδοντας) Α' Ανδρικού Ρόλου: Αντώνης Καφετζόπουλος (Ακαδημία Πλάτωνος) Α' Γυναικείου Ρόλου: Μίνα Ορφανού (Στρέλλα» Β' Ανδρικού Ρόλου: Χρήστος Πασσαλής (Κυνόδοντας) Β' Γυναικείου Ρόλου: Αννα Μάσχα (Χρυσόσκονη) Ντοκιμαντέρ: Άλλος δρόμος δεν υπήρχε του Σταύρου Ψυλλάκη Βραβείο Ταινίας Μικρού Μήκους: Κι εγώ για μένα του Τζώρτζη Γρηγοράκη Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος (Βank Βang) Βραβείο Σεναρίου: Γιώργο Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου (Κυνόδοντα) Βραβείο Φωτογραφίας: Μarcus Waterloo (Μαύρο Λιβάδι) Βραβείο Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης (Κυνόδοντας) Βραβείο Μουσικής: Γιάννης Αγγελάκας (Ψυχή Βαθιά) Βραβείο Σκηνογραφίας: Γιώργος Γεωργίου (Μαύρο Λιβάδι Βραβείο Ενδυματολογίας: Βασίλης Μπαρμπαρίγος (Στρέλλα) Βραβείο Μακιγιάζ: Αpolonia Β και Μαίρη Σταυρακάκη (Στρέλλα) Βραβείο Ειδικών Εφέ: Πέτρος Νούσιας (Το κακό στην εποχή των ηρώων) Είδηση: 36215

    [10] Το video του «Τhriller» του Τζάκσον επηρέασε τη σύγχρονη μουσική

    Τριτη, 04 05 2010 17:08

    Το μουσικό βίντεο του Μάικλ Τζάκσον για το επιτυχημένο τραγούδι Thriller ψηφίστηκε ως αυτό που επηρέασε ουσιαστικά την ιστορία της ποπ μουσικής, σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα. Η έρευνα, διεξήχθη από το My Space, σε περισσότερα από 1.000 άτομα και οι συμμετέχοντες στην ψηφοφορία έπρεπε να επιλέξουν το αγαπημένο τους μουσικό βίντεο από ένα κατάλογο 20 βίντεο που είχαν επιλεγεί από μουσικοκριτικούς.

    Το Thriller θεωρείται το εγχείρημα που κατέρριψε τα σύνορα μεταξύ μουσικής και κινηματογραφικής γραφής και συγκέντρωσε συνολικά το 15,2% των ψήφων επικρατώντας του "Here It Goes Again", που κυκλοφόρησαν μέσω του διαδικτύου οι ΟΚ Go και εμφανίζονται να χορεύουν πάνω σε κυλιόμενους διαδρόμους. Το τραγούδι της Μπρίντεϊ Σπίαρς "Baby One More Time", βρίσκεται στην τρίτη θέση και ακολουθεί το ν "Take on Me" των Α-Ha.

    ΠΗΓΕΣ: REUTERS Είδηση: 36217

    [11] Αγωγή κατά του διάσημου σεφ Γκόρντον Ράμσι

    Τριτη, 04 05 2010 17:34

    Ένας Αμερικανός έμπορος κρασιών προχώρησε σε αγωγή κατά του διάσημου σεφ Γκόρντον Ράμσι που εκτός από τις διάσημες συνταγές και τις σάλτσες του είναι εξίσου διάσημος για την αθυροστομία του και για το επικριτικό του ύφος. Η εταιρία εμπορίας κρασιών Wineberry America LLC κατηγορεί τον Ράμσι, την εταιρία εστίασης στην οποία διαθέτει κεφάλαια και το εστιατόριο The London NYC ιδιοκτησίας του διάσημου σεφ και άλλους που εμπλέκονται, ότι δεν πλήρωσαν για κρασιά αξίας 40.900 δολαρίων που είχαν παραγγείλει και η οινοποιία τούς παρέδωσε εγκαίρως.

    Η εταιρία εμπορίας κρασιών, μια από τις γνωστότερες στο χώρο που δραστηριοποιείται όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά στη Γαλλία και στην Κίνα, αναφέρει στην αγωγή της ότι από τον Ιούλιο του 2007 έως το Νοέμβριο του 2009 παρέδιδε κατά τακτά διαστήματα κρασιά στα καταστήματα του Ράμσι. Κάποια στιγμή όμως ο σταρ του διάσημου τηλεοπτικού προγράμματος "Εφιάλτης στην Κουζίνα", που έχει ανοίξει εστιατόρια σε ορισμένα από τα κοσμικότερα μέρη του κόσμου όπως το Γκλάριτζες στο Λονδίνο και στο περίφημο ξενοδοχείο Hilton Creek στο Ντουμπάι, σταμάτησε να πληρώνει τις υποχρεώσεις απέναντι στην εταιρία. Στελέχη των επιχειρήσεων του Ράμσι στη Νέα Υόρκη καθώς και της εταιρίας κρασιών που κατέθεσε την αγωγή δεν σχολίασαν το γεγονός. Στην τηλεοπτική εκπομπή "Εφιάλτης στην Κουζίνα" ο Ράμσι πιέζει τους σεφ διαφόρων εστιατορίων να αποδώσουν στο μέγιστο των ικανοτήτων τους χρησιμοποιώντας συχνά πολύ σκληρή γλώσσα, ενίοτε και χυδαία, και σε ένα εργασιακό περιβάλλον με εξαιρετικά τεταμένη ατμόσφαιρα.

    ΠΗΓΕΣ: REUTERS Είδηση: 36221

    [12] Τα παχουλά παιδιά Θύματα άσχημων πειραγμάτων τα παχουλά παιδιά

    Τριτη, 04 05 2010 17:31

    Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των υπέρβαρων παιδιών αυξάνεται συνεχώς, αμερικανική μελέτη καταγράφει ότι τα παχουλά παιδιά από την τρίτη έως την έκτη τάξη είναι πολύ πιθανότερο να γίνουν αντικείμενα πειραγμάτων και χλεύης απ ό,τι οι πιο λεπτοί συμμαθητές του ανεξάρτητα από το πόσο δημοφιλή ή έξυπνα είναι. Σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, τα υπέρβαρα παιδιά πέφτουν θύματα μικρών ή μεγαλύτερων εξευτελισμών συχνότερα και ανεξάρτητα από το φύλο, το χρώμα, την κοινωνική προέλευση ή την πνευματική τους ικανότητα.

    Η δόκτωρ Τζούλι Λάμενγκ, που συνέταξε τη μελέτη δήλωσε ότι τα στοιχεία της έρευνας την εξέπληξαν αλλά και την ενόχλησαν. " Αντίθετα με τη δεκαετία του '80 τώρα πλέον πάρα πολλά παιδιά είναι υπέρβαρα. Σε ορισμένα σχολεία περισσότερα από τα μισά παιδιά των τάξεων έχουν βάρος μεγαλύτερο από το κανονικό...Έτσι εκτιμούσα ότι το να είναι κάποιος υπέρβαρος δεν ενοχλεί όπως παλαιότερα. Έκανα λάθος" δηλώνει η δόκτωρ Λάμενγκ.

    Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 821 αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 8 έως 11 χρόνων. Στην τρίτη τάξη το 17% των παιδιών είναι παχύσαρκα και το 15% υπέρβαρα. Το 1/4 των παιδιών δήλωσαν ότι έχουν πέσει θύματα χλευασμού και πειραγμάτων αλλά οι μητέρες τους τόνισαν ότι το ποσοστό ανέρχεται σε 45%.

    ΠΗΓΕΣ: REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36220

    [13] Συνάντηση για την ναυτιλία

    Τριτη, 04 05 2010 16:41

    Οι άξονες του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σε ό,τι αφορά τη ναυτιλία και ιδιαίτερα τα κίνητρα που θα βοηθήσουν την λειτουργία των αγορών, την παρουσία της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και τις τιμές των εισιτηρίων για την ενίσχυση του τουρισμού στα νησιά, καθώς και οι προτάσεις των εφοπλιστών τέθηκαν στην συνάντηση της κ. Λ. Κατσέλη με τους εκπροσώπους της ακτοπλοΐας και του σωματείου "τρίαινα" για θέματα του Σκαραμαγκά.

    Η κ. Κατσέλη, σε δηλώσεις της είπε ότι μετά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας οι προτεραιότητες του υπουργείου είναι να δώσει μάχη για την προστασία του καταναλωτή και του πολίτη ενάντια στην ακρίβεια.

    Μάχη για την ενεργοποίηση όλων των αναπτυξιακών δυνατοτήτων ως ανάχωμα στην ύφεση. Μάχη για την ομαλή λειτουργία των αγορών με προώθηση του υγιούς ανταγωνισμού ώστε να αρθούν τα αντικίνητρα και να εισέλθουν επιχειρήσεις στις αγορές ώστε να διευρυνθούν οι θέσεις εργασίας.

    Αναφερόμενη στη συνάντησή της με εκπροσώπους της ακτοπλοΐας η κ. Κατσέλη είπε ότι συζήτησε την ανάγκη της μείωσης των τιμών των εισιτηρίων ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη δυνατότητα πρόσβασης στα νησιά μας.

    Οι εκπρόσωποι της ακτοπλοΐας αναφέρθηκαν, όπως είπε, στο υψηλό κόστος των καυσίμων, στις υψηλές κρατήσεις υπέρ τρίτων και στην υποχρεωτική δρομολόγηση για 7,5 μήνες το χρόνο των ταχύπλοων της δεκάμηνης των συμβατικών πλοίων κατά δεύτερο σε ό,τι αφορά την παρουσία της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά η υπουργός είπε ότι από τις συζητήσεις που έχουν γίνει με αυτή εξασφαλίστηκε ότι η παρουσία της δεν θα σταθεί εμπόδιο στην ανάπτυξη του ΟΛΠ.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ- ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 36216

    [14] 188 κιλά χασίς ξέβρασε το κύμα στην Κέρκυρα

    Τριτη, 04 05 2010 16:05

    Μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, προέλευσης Αλβανίας, η οποία προοριζόταν για τις πιάτσες της περιοχής και όχι μόνο, εντοπίστηκε σε ταχύπλοο σκάφος από άνδρες του λιμενικού στην Πρέβεζα, ενώ ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση συνελήφθη ένα άτομο.

    Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, αστυνομικοί της Πρέβεζας εντόπισαν προσαραγμένο σε παραλία της περιοχής το ταχύπλοο «TIGER», στο οποίο επέβαινε άνδρας, 51 χρόνων, κάτοικος Κέρκυρας. Το συγκεκριμένο ταχύπλοο αναζητείτο από λιμενικούς στο Ιόνιο, αλλά έρευνες γίνονταν από αστυνομικούς και στα παράλια της Ηπείρου, επειδή χθες το απόγευμα, είχε προσεγγίσει την παραλία «Αγία Πελαγία» Κέρκυρας και είχε απορρίψει στη θάλασσα σάκους που περιείχαν ναρκωτικές ουσίες. Στην ακτή περίμενε τζιπ, που θα παραλάμβανε τα ναρκωτικά, αλλά διέφυγε.

    Οι λιμενικοί και οι αστυνομικοί, που έφθασαν στην περιοχή, εντόπισαν πέντε σάκους με 127 δέματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, συνολικού βάρους περίπου 188 κιλών. Τα δέματα μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας. Οι έρευνες συνεχίζονται, για να βρεθεί και για τον εντοπισμό του τζιπ.

    Ο άνδρας, που συνελήφθη στο ταχύπλοο, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤ- ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 36212

    [15] Κ.ΜΙΧΑΛΟΣ:«Οι μισθοί στην Ελλάδα δεν είναι το βασικό πρόβλημα, πρέπει να έχουμε θέματα διευθέτησης του χρόνου εργασίας.»

    Τριτη, 04 05 2010 14:28

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αναφέρομαι στην έκτακτη εισφορά που θα αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες.»

    Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: « Αμέσως μόλις ερευνηθεί περαιτέρω θα την εγκαταλείψουν, γιατί θα ήταν πραγματικά κίνηση αυτοκτονίας. Πραγματικά σε αυτές τις κατηγορίες υπάρχει μια μεγάλη μάζα φοροαποφυγής, μεγάλος αριθμός ελευθέρων επαγγελματιών δηλώνουν συστηματικά χαμηλότερες απολαβές από ό,τι οι εργαζόμενοί τους, το οποίο σημαίνει ότι βρίσκονται πολύ κάτω από το αφορολόγητο όριο. Είναι άσκοπο να γίνεται συζήτηση για φορολόγηση έκτακτη σε αυτή την κατηγορία των επαγγελματιών, όταν η συντριπτική πλειοψηφία δηλώνει κάτω από το αφορολόγητο. Στα πλαίσια της πάταξης της φοροδιαφυγής θα πρέπει μέχρι να υπάρχει ένα καινούριο φορολογικό σύστημα, μέχρι να υπάρξει μια αναδόμηση του φοροειπρακτικού μηχανισμού για αυτές τις κατηγορίες των επαγγελματιών ένα τεκμαρτό εισόδημα να γνωρίζουμε από 1η Ιανουαρίου κάθε έτους, πόσους γιατρούς έχουμε στην Ελλάδα, χ αριθμό και ανά κεφαλή για να το πω έτσι απλά να υπάρχει ένα ποσό για τους γιατρούς, για τους δικηγόρους, για τους υδραυλικούς, για τους ηλεκτρολόγους, για όλες αυτές τις κατηγορίες τις οποίες έχουμε επισημάνει και όπου παρουσιάζεται μεγάλο ποσοστό φοροδιαφυγής. Πολιτική οικονομική με επιδόματα και με κινήσεις αλληλεγγύης δεν γίνεται. Όπως απεδείχθη και με την πρώτη εισφορά την οποία κατέβαλαν οι μεγάλες επιχειρήσεις.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Με δεδομένο επίσης την αύξηση του ΦΠΑ το πρώτο που καταλαβαίνουμε είναι το σούπερ μάρκετ.»

    Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: « Δεύτερη αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει η απορρόφηση από την επιχείρηση, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο. Αντιλαμβάνονται όμως οι επιχειρηματίες, ότι σε αυτό το νέο οικονομικό κλίμα το οποίο θα βιώνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπάρχουν περιθώρια και θα πρέπει οι τιμές να μειωθούν. Δυστυχώς όμως επειδή η χώρα μας δεν διαθέτει παραγωγικό ιστό, δεν έχουμε πρώτες ύλες, επειδή αρκούμεθα για τις ανάγκες μας στο εισαγόμενο εμπόριο, αντιλαμβάνεστε ότι οι τροποποιήσεις προς τα κάτω των τιμών είναι εξαιρετικά δύσκολο, διότι τον αφρό για να το πω έτσι απλά του οποιουδήποτε κέρδους το έχουν πάλι οι παραγωγοί ή οι μεταπράτες μέχρι να φτάσει τα σύνορα τα δικά μας.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πως είναι δυνατόν οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ με τα ίδια προϊόντα που υπάρχουν στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι, στην Γερμανία, εδώ το προϊόν αυτό να είναι πολύ ακριβότερο από ό,τι το πληρώνει ο γάλλος, ο γερμανός και ο βέλγος;»

    Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: « Θα πρέπει λοιπόν επιτέλους το κράτος να παίξει τον ρόλο που πρέπει, ο ρόλος του κράτους είναι εποπτικός, δεν είναι ρόλος επιχειρηματία, είναι ελεγκτικός, εποπτικός. Ας τον παίξει λοιπόν τον ρόλο σωστά για να αποφύγουμε τους μήνες που έρχονται περαιτέρω δύσκολες καταστάσεις. Δεν υλοποιήθηκαν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις και αποδείχθηκε ότι το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης που καταρτίστηκε πριν από μερικούς μήνες απέτυχε παταγωδώς. Και χρειαζόμαστε ολοένα και σκληρότερα οικονομικά μέτρα που είναι βέβαιο ότι πέρα του προβλήματος που θα δημιουργήσουν στις επιχειρηματικές τάξεις, άρα στον αναπτυξιακό ιστό της οικονομίας, οπωσδήποτε θα έχει και μεγάλες επιπτώσεις και ήδη το βλέπουμε στη κοινωνική συνοχή.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πάσχει ο ελεγκτικός μηχανισμός.»

    Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: « Στο θέμα της φοροδιαφυγής είμαστε κάθετα αντίθετοι, είμαστε οι πρώτοι που την καταγγέλλουμε, οι ελεγκτικοί και εποπτικοί μηχανισμοί του κράτους πρέπει επιτέλους να λειτουργήσουν και απευθύνομαι προς όλες τις κυβερνήσεις, -τη σημερινή αλλά και τις παλαιότερες-, δεν μπορεί να έχουμε μια επιτροπή ανταγωνισμού, η οποία δεν κινείται στους ρυθμούς που θα έπρεπε και στους ρυθμούς που έχουμε δει να κινείται σε άλλες χώρες της ΕΕ.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Το ποσοστό απόλυσης από 2% γίνεται 4%.»

    Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: « Σε ό,τι αφορά τον περίφημο 13ο και 14ο μισθό το γνωρίζετε πολύ καλά ότι όλοι μας ομόφωνα είχαμε πει ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Όλοι αναγνωρίζουμε ότι οι μισθοί στην Ελλάδα δεν είναι το βασικό πρόβλημα, πρέπει να έχουμε θέματα διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Επιχειρήσεις οι οποίες έχουν εποχικό χαρακτήρα μέχρι σήμερα είναι παράνομο να χρησιμοποιούν σε συνεννόηση με το προσωπικό τους το προσωπικό σε διαφορετικά ωράρια. Να υπάρχει το δικαίωμα με την σύμφωνη γνώμη πάντα του εργαζόμενου να δουλεύουν λιγότερες ώρες σε κάποια άλλη περίοδο του χρόνου με σκοπό την διατήρηση της επιχείρησης στη ζωή.»

    Είδηση: 36206

    [16] Θ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ « Να γίνει εξεταστική επιτροπή και να βρεθούν ποιοι εμπλέκονται στην όλη ιστορία.»

    Τριτη, 04 05 2010 12:10

    Συνέντευξη σε εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ακούσαμε τα μέτρα. Χθες, ακούσαμε από τον κ. Λοβέρδο ότι εξετάζονται και άλλα μέτρα, όπως αυτή η έκτακτη εισφορά στους ελεύθερους επαγγελματίες. Λίγο αργότερα βέβαια ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι είναι κάτι που συζητιέται, δεν έχει αποφασιστεί.»

    Θ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: « Εγώ πλέον έχω απογοητευτεί και έχω πάψει να πιστεύω τον κ. Παπακωνσταντίνου, διότι διαψεύδεται συνεχώς. Άρα λοιπόν φοβάμαι και αυτά που λέει τώρα ότι δεν πρόκειται, δεν έγινε, δεν θα γίνει τίποτα, φοβάμαι ότι θα διαψευστεί εκ των πραγμάτων. Υπάρχει μια γενικότερη ανησυχία σε όλους μας. Θα πρέπει να πάψει η κυβέρνηση να κατηγορεί την ΝΔ ότι έφτασε σε αυτό το σημείο, διότι ήταν η ΝΔ, η οποία οδήγησε την οικονομική κατάσταση εκεί. Η ΝΔ έχει τις ευθύνες. Εμείς έχουμε τις ευθύνες μας, παραδώσαμε ελλείμματα, αλλά δεν είχαμε προβλήματα δανεισμού. Το πρόβλημα του δανεισμού το έχει κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή απ' ότι ακούσαμε.»

    Θ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: « Να γίνει εξεταστική επιτροπή και να βρεθούν ποιοι εμπλέκονται στην όλη ιστορία, αλλά έχουμε κουραστεί εμείς οι παλιότεροι να τις ακούμε, να οργανώνονται και να μην καταλήγουν πουθενά. Όλοι μας ανεξαιρέτως έχουμε συμμετοχή και όταν λέω όλοι μας δεν είναι οι πολιτικοί, έχουν βρει εύκολη την καραμέλα, φταίνε οι πολιτικοί και βάλτε τους πολιτικούς στην φυλακή. Είναι όλοι φταίχτες, όλο το σύστημα, είναι όλοι οι πολίτες.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Φταίει ο απλός πολίτης; Έχει την ίδια την ευθύνη με την ευθύνη την δικιά σας;»

    Θ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: « Έχει ποσοστό ευθύνης, διότι όταν ψηφίζει πρέπει να ξέρει τι ψηφίζει.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αυτό είναι η μία πλευρά, η άλλη πλευρά είναι ότι έχουμε φτάσει, όπως σαν είπα στην αρχή, στο αμήν και κάτι πρέπει να γίνει.»

    Θ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: « Φοβάμαι ότι θα υπάρξει και άλλο πακέτο μέτρων, αλλά πρέπει να υπάρξει όμως και ένα πλαίσιο αναπτυξιακών δυνατοτήτων. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν κάνει απολύτως τίποτα. Έχει κάνει οτιδήποτε να είναι αρνητικό σε κάθε προσπάθεια επενδυτική στο τόπο μας. Ας σοβαρευτεί η κυβέρνηση. Οι υπουργοί να σταματήσουν να μιλάνε, γιατί λένε πολλές μπούρδες και δεν παράγουν έργο. Να σταματήσει η πολυφωνία, η οποία υπάρχει στο υπουργικό συμβούλιο και να ασχοληθούν σοβαρά με το πώς θα μπορέσουμε να δώσουμε μια μεγάλη ώθηση στην μεγάλη βιομηχανία που λέγεται τουρισμός, όπως επίσης και την ναυτιλία μας. Πώς λοιπόν να μην υπάρχει αγανάκτηση αυτή την στιγμή από όλους μας; Δώσαμε πίστωση στην κυβέρνηση, δεν δώσαμε όμως βλευκή' επιταγή.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι τώρα θα τα ψηφίσετε τα μέτρα;»

    Θ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: « Εγώ προσωπικά έχω δηλώσει ότι θα στηρίξω αυτήν την κατάσταση, διότι δεν έχω και άλλες επιλογές. Στο χώρο της υγείας ξέρετε ότι υπάρχουν 3 νοσοκομεία στο νομό Ηλείας, ξέρετε ότι σε απόσταση 10 χλμ. υπάρχει το νοσοκομείο Ναυπλίου και το νοσοκομείο Άργους; Αυτά στην Ευρώπη δεν υπάρχουν πουθενά. Αυτά έχουν δει οι ευρωπαίοι και έχουν εκμανεί. Θα κλείσουν νοσοκομεία. Βεβαίως, θα κλείσουν νοσοκομεία και όταν τα έλεγα εγώ εδώ και ενάμισι χρόνο να πάρουμε σοβαρά μέτρα με λέγανε αντάρτη, με λέγανε αιρετικό. Ο κάθε γελοίος μου έδινε και έναν επιθετικό προσδιορισμό. Τώρα όμως θα γίνουν αυτά, διότι θα τα απαιτήσει το ΔΝΤ. Όταν τα λέγαμε ότι πρέπει να κάνουμε σύμπτυξη μονάδων στο χώρο της υγείας για να έχουμε οικονομίες κλιμάκωσης δεν με άκουγε κανείς. Οι διοικήσεις των νοσοκομείων σπάταλες, δεν χρειάζονται.»

    Είδηση: 36204

    [17] Απελευθερώνεται η αγορά φυσικού αερίου

    Τριτη, 04 05 2010 15:34

    Νέες προοπτικές ανάπτυξης στο χώρο της ενέργειας εκτιμάται ότι θα δώσει η απελευθέρωση της αγοράς του φυσικού αερίου και οι στρατηγικές επιλογές που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

    Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, η εκφόρτωση φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) στις εγκαταστάσεις του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) στη Ρεβυθούσα αποτελεί μια εξέλιξη που ενισχύει ακόμη περισσότερο τις πηγές και την ασφάλεια του εφοδιασμού της ελληνικής αγοράς σε φυσικό αέριο. Παράλληλα, συμβάλει στην καλή λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά ενέργειας, με τελικούς ωφελημένους τους καταναλωτές του φιλικότερου προς το περιβάλλον συμβατικού καυσίμου της εποχής μας.

    "Η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και η προώθηση της επέκτασης της χωρητικότητας της Ρεβυθούσας παρέχει τη δυνατότητα νέων δραστηριοτήτων στο χώρο της ενέργειας". Τίνα Μπιρμπίλη

    Ο ελληνικός ενεργειακός τομέας, σύμφωνα με την υπουργό ΠΕΚΑ, προσφέρει τώρα σημαντικές ευκαιρίες για καινούργιες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης.

    Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα διαδοχικών συναντήσεων στελεχών του ΔΕΣΦΑ με εκπροσώπους των εταιρειών Αλουμίνιον και Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), αφορά τις εκφορτώσεις φορτίων ΥΦΑ κατά την περίοδο 1 με 31 Μαΐου.

    Οι εταιρείες ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση του ΔΕΣΦΑ, συμβάλλοντας και αυτές στην επιτυχή έναρξη εφαρμογής του Κώδικα Διαχείρισης ΕΣΦΑ και στην ουσιαστική και ομαλή απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 36209

    [18] Αυξήθηκαν πτήσεις και επιβάτες στο Ελ. Βενιζέλος

    Τριτη, 04 05 2010 15:22

    Με σημαντικά θετικό απολογισμό σε ότι αφορά σε επιβατική κίνηση και πτήσεις, έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους για το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία του Αεροδρομίου.

    Συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο του έτους κατεγράφη σημαντική αύξηση της τάξης του 10,4% στην επιβατική κίνηση, αφού από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» διακινήθηκαν 3,17 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ οι πτήσεις έφτασαν τις 44.600, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 5,2%.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα στα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια σε ό, τι αφορά τις πτήσεις στα οποία ο μέσος όρος παρουσίασε μείωση -2,6% και τη δεύτερη σε ό, τι αφορά την αύξηση επιβατών, όπου ο ευρωπαϊκός μέσος όρος κυμάνθηκε στο +3%).

    Αναφορικά με τις δύο αγορές, εσωτερικού και εξωτερικού, αυτές εμφάνισαν ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική στο πρώτο τρίμηνο, με +13% και +9% αντίστοιχα, με την ανακοίνωση της συγχώνευσης Aegean Airlines και Olympic Air να μην έχει ακόμη επηρεάσει σημαντικά την κίνηση του αεροδρομίου.

    Οι περισσότερες διεθνείς γεωγραφικές αγορές σημείωσαν άνοδο της επιβατικής κίνησης. Ξεχωρίζει η αγορά της Μέσης Ανατολής με αύξηση 19% και ακολουθούν οι αγορές της Δυτικής Ευρώπης (+10,3%), της Ανατολικής Ευρώπης (+9,6%) και της Ασίας (+6,5%).

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 36208

    [19] Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα μέτρα

    Τριτη, 04 05 2010 12:07

    Εντός της ημέρας κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα έκτακτα μέτρα, με στόχο την αντιμετώπιση του χρέους και των δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Δε θα έχουν αναδρομική ισχύ οι περικοπές στους μισθούς και τα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες ανακοινώθηκαν την Κυριακή. Σε ισχύ τέθηκαν οι αυξήσεις σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα, ενώ από 1ης Ιουλίου θα ισχύσει η αύξηση του ΦΠΑ. Στις διεθνείς αγορές υπάρχει και σήμερα νευρικότητα, ενώ στη Γαλλία εγκρίθηκαν 16,5 δισ. ευρώ ως συμμετοχή στο μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Πτωτικές τάσεις και στο ΧΑΑ. "Η Αθήνα πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της" δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, την ίδια ώρα που η Άγκελα Μέρκελ προωθεί στα νομοθετικά σώματα την οικονομική στήριξη στην Ελλάδα, μετά την έγκριση του σχετικού νομοσχεδίου από το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο.

    B. Σόιμπλε: «Η Αθήνα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει το πρόγραμμα»

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποιεί σήμερα ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να κηρύξει στάση πληρωμών, εάν δεν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για την ανάταξη των δημοσίων οικονομικών της, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Rheinische Post.

    "Εάν υπάρξουν παραλείψεις" στο πρόγραμμα λιτότητας που αποφασίσθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, "οι καταβολές θα σταματήσουν. Και τότε, η στάση πληρωμών θα απειλήσει και πάλι την Αθήνα. Δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας. Η Αθήνα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει το πρόγραμμα", λέει.

    Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών κάλεσαν τις ευρωπαϊκές τράπεζες να συμβάλουν στη διάσωση της ελληνικής οικονομίας.

    Από τις στήλες της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, ο διευθυντής των γερμανικών ταχυδρομικών ταμιευτηρίων Χάινριχ Χάασις, αρνήθηκε τη συμμετοχή τους στη διάσωση της Ελλάδας.

    "Αυτό αφορά εκείνους που βοήθησαν την Ελλάδα με τη δημιουργική λογιστική και με ανεξέλεγκτες πιστώσεις . Και εκείνους που θέλησαν να κερδίσουν χρήματα κερδοσκοπώντας επί της χρεοκοπίας της Ελλάδας. Τα ταχυδρομικά ταμιευτήρια δεν ανήκουν σε καμία από τις δύο ομάδες", λέει.

    Εγκρίθηκε η γαλλική βοήθεια

    Η γαλλική βουλή ενέκρινε την αποδέσμευση του ποσού των 16,8 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα τριών ετών που αντιστοιχεί στη Γαλλία ως τμήμα του πακέτου της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα.

    Υπέρ της αποδέσμευσης της βοήθειας ψήφισαν τόσο το κυβερνητικό κόμμα , όσο και τα μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ανοίγοντας τον δρόμο για τη χορήγηση 3,9 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά το 2010, ενώ η ψηφοφορία στη Γερουσία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

    "Οφείλουμε να ενεργήσουμε γρήγορα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, διακυβεύεται η σταθερότητα της ευρωζώνης", δήλωσε ενώπιον των γάλλων βουλευτών η υπουργός Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ.

    Αν και το Σοσιαλιστικό Κόμμα υποστήριξε τη χορήγηση του πακέτου της βοήθειας προς την Ελλάδα, επέκρινε την απόφαση για τον δανεισμό της Ελλάδας με επιτόκιο 5%, επιμένοντας ότι η οικονομική βοήθεια έπρεπε να δοθεί με χαμηλότερο επιτόκιο. Πηγή: NET, NET 105.8, AΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Θωρακίζεται η ρευστότητα-Διεργασίες στην Ευρώπη, "Η κρίση ευκαιρία για μια νέα ζωή", Επώδυνα μέτρα-Αντιδράσεις, "Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την κρίση"

    Είδηση: 36205


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 4 May 2010 - 16:55:38 UTC