Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 8 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Eκτός Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οι αντιφρονούντες
  • [02] Νέα κινητοποίηση από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
  • [03] Με Διάταγμα και όχι με υπουργική απόφαση οι άδεις στα κολέγια
  • [04] Σύλληψη πρώην μέλους του UCK για εγκλήματα πολέμου
  • [05] Καμπανάκι από την πρόεδρο της Αργεντινής

    [01] Eκτός Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οι αντιφρονούντες

    Πεμπτη, 06 05 2010 19:42

    Πολιτικές αναταράξεις δημιουργήθηκαν τόσο στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στη ΝΔ, με τη διαφοροποίηση βουλευτών τους στην ψηφοφορία, επί της αρχής, για τη λήψη των έκτακτων μέτρων για την οικονομία και την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.

    "Παρών" δήλωσαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα, Βασίλης Οικονόμου και Γιάννης Δημαράς. Τα μέτρα εγκρίθηκαν με 172 "ναι" και 121 "όχι", εκτός από τους τρεις προαναφερόμενους που δήλωσαν "παρών".

    Άμεση ήταν η αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου, που με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλλιπο Πετσάλνικο, του έκανε γνωστό ότι οι τρεις βουλευτές δεν ανήκουν πια στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. "Στη μάχη υπάρχουν και απώλειες", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Η γενική διευθύντρια του ΠΑΣΟΚ, Ρεγγίνα Βάρτζελη, ζήτησε τηλεφωνικώς από τους βουλευτές να παραδώσουν και την έδρα τους. Η κ. Σοφία Σακοράφα αρνήθηκε, όπως και ο κ. Οικονόμου.

    Η κ. Σακοράφα με ανακοίνωσή της τονίζει ότι στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου ψήφισε "παρούσα":

    "θεωρώντας κοινωνικά άδικο τον χαρακτήρα των μέτρων, καθώς από τα μέτρα αυτά πλήττονται μόνον και για μια άλλη φορά αυτοί που ευθύνονται ελάχιστα ή καθόλου.

    Η απόφαση αυτή, δεν αντιστρατεύεται τις αρχές και τα ιδανικά του Κινήματος, δεν αντιστρατεύεται το στόχο για τη σωτηρία της πατρίδας και του ελληνικού λαού".

    Από την πλευρά του ο Γιάννης Δημαράς, δήλωσε ότι ψήφισε "παρών" στο νομοσχέδιο, διότι ο Κανονισμός της Βουλής δεν δίνει τη δυνατότητα σε κανέναν εκ των βουλευτών να αιτιολογήσει την ψήφο του. Στη δήλωσή του τονίζει μεταξύ άλλων ότι: "Δηλώνω παρών στις γενεές των συγγενών αλλά και των άλλων συν-Ελλήνων, που έχουν την ίδια κοινωνική καταγωγή με μένα. Δηλώνω παρών στη μάνα μου και τον πατέρα μου, που με γέννησαν και με μεγάλωσαν αγωνιζόμενοι κάθε μέρα και νύχτα για να υπερασπιστώ την αξιοπρέπεια, την τιμή και το δικαίωμα των απλών ανθρώπων στη ζωή. Εκτιμώ ότι, αυτή την κρίσιμη στιγμή για την χώρα μας, η ανάγκη διαφύλαξης του αγαθού της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας υπαγορεύει πρωτίστως άμεση κάθαρση του πολιτικού συστήματος και αυτών που το συνθέτουνβ¦".

    Ταυτόχρονα διατυπώνει την πρόταση όσοι εκ του νόμου υποχρεούνται (εντός και εκτός Βουλής) να καταθέτουν "πόθεν έσχες", αυτό να διερευνηθεί επισταμένως σε βάθος 25ετίας και τα όποια περιουσιακά αποκτήματα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, να αποδίδονται με δήμευση στο Δημόσιο.

    Δήλωση Β. Οικονόμου

    "Έχοντας πλήρη τη συναίσθηση της ευθύνης που μου αναλογεί ως εκπρόσωπος των πολιτών της Αττικής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κατανοώντας την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα, έχοντας γνώση του δύσκολου αγώνα που δίνει καθημερινά ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εκφράζω με την ψήφο μου την αγανάκτησή μου για το γεγονός ότι τα επερχόμενα μέτρα που επιβλήθηκαν από μηχανισμούς που συμμετείχαν ενεργά στην κατακρήμνιση της ελληνικής οικονομίας ή ανέχτηκαν σιωπηρώς τα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας μας, ζητούν σήμερα από τον ελληνικό λαό να δεχτεί την μετατροπή της Ελλάδας σε μια τριτοκοσμική χώρα", δήλωσε ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, αιτιολογώντας την ψήφο του επί του νομοσχεδίου για τον μηχανισμό στήριξης.

    Ο κ. Οικονόμου, δήλωσε ότι θα παραμείνει εκπρόσωπος του λαού της Αττικής στο Κοινοβούλιο, ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει κάθε θέση και νόμο της κυβέρνησης που "θα συμβάλλει στην αναδιανομή του εισοδήματος, στην εξασφάλιση ενός κράτους δικαίου, στην επαναφορά της κοινωνικής δικαιοσύνης και στην αναζήτηση ενός νέου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης που θα σέβεται και θα υπηρετεί πρώτα τον άνθρωπο και μετά τους αριθμούς, δηλαδή σε όλα αυτά που προεκλογικά είχε δεσμευτεί το ΠΑΣΟΚ ότι θα υλοποιήσει".

    Η Ν.Δ.

    Στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ψήφισε "ναι" στα μέτρα, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία με τον κ. Παπανδρέου, στέλνοντας επιστολή στον κ. Πετσάλνικο, όπου έθετε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τη Ντόρα Μπακογιάννη. Παράλληλα η κ. Μπακογιάννη διεγράφη και από το κόμμα.

    Σε γραπτή δήλωσή της η Ντόρα Μπακογιάννη, εξηγεί τους λόγους γιατί ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου. Η κ. Μπακογιάννη αναφέρει ότι μοναδικός γνώμονας των πράξεών της είναι το συμφέρον της πατρίδας και αναλαμβάνει πλήρως το βάρος των επιλογών της. Η κ. Μπακογιάννη στη δήλωση της ασκεί κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και στη σημερινή και σημειώνει ότι λυπάται για την απόφαση του κ. Σαμαρά να την θέσει εκτός ΚΟ γιατί όπως αναφέρει η ηγεσία του κόμματος βάζει δυστυχώς το στενό μικροκομματικό της συμφέρον υπεράνω υποχρέωσης όλων μας να υπηρετούμε το λαό και τη χώρα.

    Απούσα χωρις να έχει στείλει επιστολή για την ψήφο της, ήταν η βουλευτής της ΝΔ Έλσα Παπαδημητρίου.

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσής, η βουλευτής της ΝΔ, Ε. Παπαπαδημητρίου, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας απουσίασαν από την ονομαστική ψηφοφορία. Με επιστολή τους γνώρισαν στο Σώμα ο μεν ο κ. Παπουτσής ότι ψηφίζει "ναι", ο δε κ. Δρίτσας ότι ψηφίζει "όχι". Οι ψήφοι αυτές, δεν προσμετρήθηκαν στο τελικό αποτέλεσμα.

    Το νομοσχέδιο ετέθη σε ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν αίτησης του ΚΚΕ.

    Αναλυτικά η δήλωση της κ. Μπακογιάννη:

    ...κανείς από τον πολιτικό κόσμο δεν δικαιούται να μην καταλαβαίνει και κυρίως να κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Με δεδομένη την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, χωρίς την καθαρή στάση της μείζονος αντιπολίτευσης, είναι πολύ πιθανότερο τα μέτρα να μην εφαρμοστούν αποτελεσματικά. Ο λαός θα επωμιστεί τελικά και τις θυσίες και το τεράστιο κόστος της χρεωκοπίας.

    Στη ζωή του κάθε ανθρώπου έρχονται στιγμές που πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον βολικό δρόμο της σιωπής, του συμβιβασμού και των σκοπιμοτήτων ή να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο της ευθύνης.

    Η πατρίδα μας, βρίσκεται σήμερα στα πρόθυρα της οικονομικής χρεοκοπίας και συνταράσσεται από πρωτόγνωρη κοινωνική αναταραχή . Τριάντα χρόνια διαφθοράς, σπατάλης, ανευθυνότητας και κρατισμού, μας οδήγησαν εδώ που βρισκόμαστε. Τα σοβαρά λάθη, η αδράνεια και οι παραλείψεις της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και η εγκληματική καθυστέρηση και οι επιπολαιότητες της παρούσας κυβέρνησης, επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.

    Τη στιγμή αυτή ο ελληνικός λαός καλείται να κάνει θυσίες που είναι εν πολλοίς άδικες και που ίσως δεν θα ήταν σ' αυτόν τον ακραίο βαθμό αναγκαίες, αν όλοι είχαμε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

    Αλλά, στο σημείο που βρισκόμαστε, δεν υπάρχουν πλέον επιλογές. Σε αντάλλαγμα αυτών των θυσιών, μας προσφέρεται χρηματοδότηση 110 δις ευρώ προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεωκοπία. Και μας προσφέρεται τη στιγμή που κανείς πλέον άλλος δεν μας δανείζει.

    Έτσι έχουν τα πράγματα και κανείς από τον πολιτικό κόσμο δεν δικαιούται να μην καταλαβαίνει και κυρίως να κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

    Με δεδομένη την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, χωρίς την καθαρή στάση της μείζονος αντιπολίτευσης, είναι πολύ πιθανότερο τα μέτρα να μην εφαρμοστούν αποτελεσματικά. Ο λαός θα επωμιστεί τελικά και τις θυσίες και το τεράστιο κόστος της χρεωκοπίας.

    Γι΄ αυτό πρότεινα στον πρόεδρο του κόμματος, κατά την πρόσφατη συνάντηση μας, μια επιλογή που θα διαφοροποιούσε τη ΝΔ από τη στάση του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων του κρατισμού και του λαϊκισμού χωρίς ταυτόχρονα να ταυτίζουν τη ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και τις επιλογές του. Θέση μου ήταν η αξιωματική αντιπολίτευση να ψηφίσει επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου, διότι η αποδοχή του είναι προϋπόθεση για να πάρουμε το «πακέτο σωτηρίας» και να καταψηφίσει κάποια άδικα, και αναποτελεσματικά άρθρα. Άρθρα όπως είναι αυτά της μείωσης του εισοδήματος των φτωχών συνταξιούχων και της αύξησης του ΦΠΑ, τα οποία μπορούν να υποκατασταθούν από άλλα ισοδυνάμου δημοσιονομικού αποτελέσματος.

    Με προσωπική του απόφαση, ο πρόεδρος του κόμματος, την οποία δεν έφερε προς συζήτηση στα συλλογικά όργανα της Νέας Δημοκρατίας, ζητά την καταψήφιση του νομοσχεδίου «μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ».

    Πήρε την απόφαση αυτή χωρίς να έχει να προτείνει μια σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση για το πώς θα βρούμε χρήματα και θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία.

    Την πήρε επενδύοντας ίσως στο ρεύμα που δημιουργεί η δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση για τις θυσίες που καλούνται να κάνουν οι πολίτες. Οι υπεύθυνες ηγεσίες όμως, πρέπει να βρίσκουν το θάρρος να πηγαίνουν κάποιες φορές κόντρα στο ρεύμα. Τι θα γινόταν για παράδειγμα έαν οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ζώνης του Ευρώ ή τα κοινοβούλια τους πήγαιναν με το ρεύμα που υποστήριζε ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να βοηθηθεί;

    Στη Νέα Δημοκρατία δεν δείχνουμε να έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Η λογική του λαϊκισμού και των μικροπολιτικών υπολογισμών που κατέστρεψε την κυβέρνηση μας και μας έφερε σήμερα εδώ καθοδηγεί και τώρα τις επιλογές μας. Λυπάμαι αλλά αυτόν τον κατήφορο δεν μπορώ να τον ακολουθήσω.

    Η αγανάκτηση των πολιτών για τις θυσίες που τους επιβάλλονται είναι δικαιολογημένη. Όμως σήμερα, την ώρα που η Ελλάδα χάνεται, δεν μπορώ να αποφασίσω με βάση τον φόβο του πολιτικού κόστους, ή την προσδοκία της άντλησης ψήφων, που κάποιοι νομίζουν ότι θα αποκομίσουν αν η Ελλάδα χάσει και την τελευταία της ευκαιρία και οδηγηθεί στην καταστροφή.

    Την ώρα που το δίλημμα είναι χρεοκοπία ή θυσίες, δεν μπορώ να πω στους Έλληνες ότι πατριωτισμός σημαίνει κορώνες, ανευθυνότητα και άρνηση της πραγματικότητας.

    Την ώρα που τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα εδώ, δεν μπορώ να κάνω ότι δεν καταλαβαίνω.

    Σ΄ αυτή την κρίσιμη στιγμή θα πράξω το χρέος μου. Ψήφισα επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου «μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και το ΔΝΤ» και θα καταψηφίσω άρθρα όπως είναι αυτά της μείωσης του εισοδήματος των συνταξιούχων και της αύξησης του ΦΠΑ.

    Μοναδικός γνώμονας των πράξεών μου είναι το συμφέρον της πατρίδας και η συνείδησή μου. Και αναλαμβάνω πλήρως το βάρος της ευθύνης των επιλογών μου.

    Λυπούμαι για την απόφαση του κου Σαμαρά, η οποία δείχνει ότι η ηγεσία του κόμματος βάζει, δυστυχώς, το στενό μικροκομματικό της συμφέρον υπεράνω της υποχρέωσης όλων μας να υπηρετούμε τον λαό και την χώρα.

    Τρέφω απεριόριστο σεβασμό για τα εκατομμύρια ψηφοφόρους, που τίμησαν όλα αυτά τα χρόνια τη Νέα Δημοκρατία, για την αγωνιστικότητα, το φιλότιμο και την αίσθηση του πατριωτικού καθήκοντος που τους διακρίνει. Η πλειοψηφία τους, αλλά και η πλειοψηφία των υπολοίπων πολιτών, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, μας αντιμετωπίζουν όλους με καχυποψία, αγανάκτηση, ακόμα και οργή για τις ευθύνες μας για όλα όσα έγιναν για να φτάσουμε εδώ. Γι' αυτό και ελάχιστη υποχρέωσή μας σήμερα είναι να πράττουμε κατά συνείδηση ό,τι θεωρούμε ότι μπορεί να βοηθήσει για να φτάσουμε με όσο γίνεται μικρότερες απώλειες στην Ελλάδα της επόμενης μέρας".

    Σε δηλώσεις του ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε: "Απ' ό,τι φαίνεται και σ' αυτό το ματς νικητής βγαίνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με 3-1!".

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ Είδηση: 36278

    [02] Νέα κινητοποίηση από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

    Πεμπτη, 06 05 2010 21:01

    Από μαζική συμμετοχή χαρακτηρίστηκε το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έξω από τη Βουλή, το απόγευμα της Πέμπτης, με περιεχόμενο τόσο την αντίδραση στα μέτρα, όσο και για διαμαρτυρία για τους θανάτους των τριών τραπεζοϋπαλλήλων από εμπρηστική επίθεση.

    Μετά τη λήξη της συγκέντρωσης υπήρξαν μικρές εντάσεις μεταξύ νεαρών και της αστυνομίας.

    Ξεχωριστή κινητοποίηση με τόπο συγκέντρωσης την Ομόνοια πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.

    Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεδριάζουν οι διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με στόχο να καθορίσουν την τακτική τους για το επόμενο χρονικό διάστημα.

    Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας, αναφέρει ότι: "Οι διοικήσεις ελληνικών και ξένων, Ομοσπονδιών και Ενώσεων, από διαφόρους κλάδους εργαζομένων, έστειλαν στην ΟΤΟΕ, συλλυπητήρια τηλεγραφήματα, με τα οποία εκφράζουν την οδύνη τους για τη δολοφονική επίθεση που αφαίρεσε τη ζωή σε τρεις εργαζόμενους στο κατάστημα της οδού Σταδίου της MARFIN EGNATIA BANK".

    Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε ότι σε ένδειξη πένθους για τον τραγικό θάνατο των τριών εργαζομένων, τα καταστήματα των Tραπεζών-Mελών της θα κλείσουν την Παρασκευή 7 Μαΐου 2010, στη 1.00 μ.μ.. Οι συναλλαγές θα διενεργούνται μέχρι τη 12:00 μ. αντί τις 2.00 μ.μ. και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα των τραπεζών θα αποχωρήσουν στη 1.00 μ.μ. αντί στις 2.45 μ.μ.

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΣΥ, διοργάνωσε, στην πλατεία Αριστοτέλους, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ).

    Πηγή: NET 105,8, AΠE

    Σχετική είδηση: Συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις

    Είδηση: 36279

    [03] Με Διάταγμα και όχι με υπουργική απόφαση οι άδεις στα κολέγια

    Πεμπτη, 06 05 2010 19:11

    Από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να αποφασιστούν οι προϋποθέσεις χορήγησης των αδειών των κολεγίων και των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών θέμα που θα προτείνει αύριο ο σύμβουλος Επικρατείας Ν. Μαρκουλάκης.

    Ειδικότερα, στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει ιδιοκτήτες των Κολεγίων και Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών και ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Παιδείας, Άρη Σπηλιωτόπουλου, του έτους 2009, με την οποία καθορίστηκαν οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησης των αδειών λειτουργίας των Κολεγίων.

    Ο κ. Μαρκουλάκης θα προτείνει να γίνει δεκτή μία μόνο προσφυγή που, μεταξύ των άλλων, υποστηρίζει ότι οι προϋποθέσεις αδειοδότησης των Κολεγίων δεν έπρεπε να καθοριστούν με υπουργική απόφαση, αλλά με Προεδρικό Διάταγμα.

    Ακόμη, ο σύμβουλος Επικρατείας θα αναφέρει ότι ο καθορισμός των προϋποθέσεων χορήγησης αδειών των Κολεγίων κ.λπ. με υπουργική απόφαση παραβιάζει το άρθρο 43 του Συντάγματος.

    Ο κ. Μαρκουλάκης δεν δέχεται κανέναν άλλον από τους πολλούς ισχυρισμό των ιδιοκτητών των Κολεγίων περί αντισυνταγματικότητας και μη νομιμότητας της προσβαλλόμενης υπουργικής απόφασης.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 36277

    [04] Σύλληψη πρώην μέλους του UCK για εγκλήματα πολέμου

    Πεμπτη, 06 05 2010 19:53

    Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθεί ένας αλβανός, πρώην μέλος του UCK, που κατηγορείται για εμπλοκή σε εγκλήματα πολέμου την περίοδο 1998- 1999, ο οποίος συνελήφθη στην περιοχή της Πρίστινα από τους άνδρες της αστυνομίας της Ευρωπαϊκής Αποστολής στο Κόσοβο (Eulex).

    Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, "η αστυνομία ερεύνησε ένα σπίτι και συνέλαβε ένα άνδρα ύποπτο για εμπλοκή του σε εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν μεταξύ του Απριλίου και του Ιουνίου του 1999".

    Όπως αναφέρουν τα μμε του Κοσόβου πρόκειται για τον Σαμπίτ Γκέτσι ένα πρώην διοικητή του Απελευθερωτικού Στρατού του Κόσοβου (UCK) τους αλβανούς κοσοβάρους ανεξάρτητους αντάρτες, ο οποίος ήταν και ένας από τους υπεύθυνους της στρατιωτικής αστυνομίας του UCK.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 36280

    [05] Καμπανάκι από την πρόεδρο της Αργεντινής

    Πεμπτη, 06 05 2010 23:27

    Τις ομοιότητες μεταξύ Ελλάδας και Αργεντινής στο κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, ανέφερε σε δηλώσεις της η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνια Φερνάντες ντε Κίρχνερ.

    Ιδιαίτερα στάθηκε στις επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας και το ενδεχόμενο κοινωνικής αναταραχής και εκρήξεων, αντίστοιχων με τις προ δεκαετίας καταστάσεις που γνώρισε η χώρα της Λατινικής Αμερικής, προτού η χώρα κηρύξει στάση πληρωμών.

    Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κίρχνερ: "Οι συνταγές που επιβάλλονται στην Ελλάδα είναι ταυτόσημε με αυτές που εφαρμόστηκαν εδώ το 2001. Τα άγρια μέτρα λιτότητας θα συναντήσουν αντίσταση. Θα τελειώσουν άσχημα".

    Πηγές: ΑΠΕ, Γερμανικό Είδηση: 36283


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 6 May 2010 - 20:53:47 UTC