Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Άτυπη Σύνοδο Κορυφής ο Πρωθυπουργός
  • [02] Συνεχίζονται οι έρευνες/ Σήμερα οι κηδείες των θυμάτων
  • [03] Βρετανία: Νίκη Συντηρητικών χωρίς αυτοδυναμία
  • [04] Θεσσαλονίκη: Τεράστια προβλήματα από τα σκουπίδια
  • [05] Ιρλανδία: Ανοίγουν σταδιακά τα αεροδρόμια
  • [06] Ανοίγει ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής
  • [07] Παζάρια παλιών αντικειμένων στη Θεσσαλονίκη
  • [08] Σάμος: Διαμαρτυρία για τον Καλλικράτη

    [01] Στην Άτυπη Σύνοδο Κορυφής ο Πρωθυπουργός

    Παρασκευη, 07 05 2010 08:41

    Σημαντικές αποφάσεις αναμένονται σήμερα, στις Βρυξέλλες, στην Άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης, στην οποία θα πάρει μέρος και ο Πρωθυπουργός. Οι 16 ηγέτες καλούνται να επικυρώσουν την απόφαση ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας που έλαβαν οι υπουργοί Οικονομικών την περασμένη Κυριακή. Σε επιστολή του ο πρόεδρος της Ε.Ε., Χέρμαν Βαν Ρομπέι τονίζει ότι οι ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα διδάγματα που αντλούνται από αυτήν την κρίση, για την Ευρωζώνη.

    Tηλεδιάσκεψη των υπ. Οικονομίας των G7

    Η δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα θα συζητηθεί σε τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομίας της Ομάδας των 7 πλέον αναπτυγμένων βιομηχανικά κρατών.

    Οι υπουργοί Οικονομίας της G7 (ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ιαπωνία) θα συζητήσουν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ ΔΝΤ - ΕΕ για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα

    Στο μεταξύ, την Κυριακή συνέρχεται το ΔΝΤ για να αποφασίσει τις ενέργειες που θα γίνουν για την εκταμίευση του ποσού που θα χορηγήσει στην Ελλάδα, που ανέρχεται σε 30 δισεκατομμύρια Ευρώ.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ -ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις : Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για τα έκτακτα μέτρα στη Βουλή

    Είδηση: 36287

    [02] Συνεχίζονται οι έρευνες/ Σήμερα οι κηδείες των θυμάτων

    Παρασκευη, 07 05 2010 09:37

    Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των εμπρηστών του υποκαταστήματος της MΑRFIN που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο τριών. Η αστυνομία εξετάζει υλικό από το βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες και καταθέσεις μαρτύρων. Στο μεταξύ, μέχρι τις 12 το μεσημέρι θα γίνονται, σήμερα, οι συναλλαγές του κοινού με τις τράπεζες, σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο των τριών εργαζομένων. Τα καταστήματα της Marfin θα κλείσουν στις 11, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στις κηδείες των συναδέλφων τους.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 36289

    [03] Βρετανία: Νίκη Συντηρητικών χωρίς αυτοδυναμία

    Παρασκευη, 07 05 2010 08:54

    Οι συντηρητικοί είναι οι κερδισμένοι των εκλογών στη Βρετανία, αν και δεν φαίνεται να συγκεντρώνουν την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο.

    Με καταμετρημένες τις ψήφους που κρίνουν σε 601 από τις 650 εκλογικές περιφέρειες της χώρας, το Συντηρητικό Κόμμα του Ντέιβιντ Κάμερον συγκεντρώνει 286 έδρες, το Εργατικό 237 έδρες και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 51 έδρες (22,6%). Μία έδρα, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, κέρδισαν οι Πράσινοι.

    Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι Τόρις εξασφαλίζουν 305 έδρες το Εργατικό Κόμμα 255 και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 61 έδρες, με την αυτοδυναμία να απαιτεί 326 έδρες.

    Υπήρξαν αρκετές καταγγελίες ψηφοφόρων ότι δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν σε άλλες περιπτώσεις λόγω του χρονικού ορίου και σε άλλες περιπτώσεις λόγω διαδικαστικών προβλημάτων.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, δήλωσε: "Το αποτέλεσμα των εκλογών στη χώρα δεν είναι ακόμα σαφές, αλλά το καθήκον μου απέναντι στη χώρα είναι να παίξω το ρόλο που μου αναλογεί ώστε να έχει η Βρετανία μία ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση αρχών, που θα μπορεί να οδηγήσει τη Βρετανία σε βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη".

    O Nικ Kλεγκ ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, δήλωσε: "Πιστεύω πως θα ήταν προτιμότερο όλος ο κόσμος να περιμένει λίγο ώστε ο λαός να αποκτήσει την σωστή κυβέρνηση που του αξίζει σε αυτούς τους δύσκολους και αβέβαιους καιρούς. Απευθύνομαι σε όλα τα πολιτικά κόμματα: θεωρώ πως κανείς δεν πρέπει να σπεύσει να κάνει δηλώσεις ή να πάρει αποφάσεις που δεν θα αντέξουν στην δοκιμασία του χρόνου".

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό, Γερμανικό Είδηση: 36288

    [04] Θεσσαλονίκη: Τεράστια προβλήματα από τα σκουπίδια

    Παρασκευη, 07 05 2010 10:41

    Έντονα είναι τα προβλήματα με τα σκουπίδια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της πολυήμερης κατάληψης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), στην περιοχή της Μαυροράχης. Οι κάτοικοι του δήμου Λαχανά αντιδρούν στη συνένωση με το δήμο Λαγκαδά, στο πλαίσιο του σχεδίου "Καλλικράτης". Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Καζαντζίδη, καθημερινά στους κάδους του κεντρικού δήμου συσσωρεύονται 400 τόνοι σκουπιδιών, ενώ σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα ο όγκος των απορριμμάτων είναι περίπου 1.500 τόνοι.

    Εξαιτίας της πολυήμερης κατάληψης του ΧΥΤΑ, ήδη στους δρόμους βρίσκονται περισσότεροι από 7.000 τόνοι απορριμμάτων, ενώ η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει το Σαββατοκύριακο. Έκκληση απευθύνεται στους πολίτες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια στους κάδους και να τα κρατάνε στα μπαλκόνια τους.

    "Εμείς είμαστε σε επιφυλακή"

    Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Καζαντζίδης κατέθεσε έγγραφο στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης ζητώντας παρέμβαση για να λυθεί το θέμα, καθώς όπως υποστηρίζει -λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών- εγκυμονούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. "Εμείς είμαστε σε επιφυλακή. Περιμένουμε να λήξουν οι κινητοποιήσεις για να μπορέσουμε να καθαρίσουμε την πόλη", δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: ο»ΏΘεσ/νίκη: Tόνοι σκουπιδιών εξαιτίας της συνεχιζόμενης κατάληψης

    Είδηση: 36294

    [05] Ιρλανδία: Ανοίγουν σταδιακά τα αεροδρόμια

    Παρασκευη, 07 05 2010 10:59

    Σταδιακά ανοίγουν από το πρωί της Παρασκευής, τα αεροδρόμια στην Ιρλανδία, με περιορισμούς στις πτήσεις από και προς τη χώρα. Το νέφος της τέφρας από το ισλανδικό ηφαίστειο που κινείται νότια της Ισλανδίας εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο για τις πτήσεις κατά τις επόμενες ημέρες. Οι αρμόδιες ιρλανδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έξι ιρλανδικά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και το Σάνον, σημαντικός σταθμός για τις πτήσεις προς τις ΗΠΑ, τα οποία έκλεισαν αργά χθες, θ΄ανοίξουν σταδιακά σήμερα το πρωί.

    Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, στο Δουβλίνο, παραμένει ανοιχτό.

    Η εναέρια κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη διακόπηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της τον περασμένο μήνα εξαιτίας της ηφαιστειακής τέφρας με αποτέλεσμα να ματαιωθούν περίπου 100.000 πτήσεις.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το κλείσιμο των αεροδρομίων κόστισε στις αεροπορικές εταιρίες 1,5 με 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 36295

    [06] Ανοίγει ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής

    Παρασκευη, 07 05 2010 09:54

    Ένας πνεύμονας πρασίνου "ανοίγει" στην Αθήνα. Τη Δευτέρα 17 Μαΐου, στις 10 η ώρα, ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ανοίγει για πρώτη φορά, ο οποίος με το πράσινο, τα δέντρα και τα λουλούδια του, φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης για τους πολίτες όλων των ηλικιών που θα βρουν όχι μόνο έναν τόπο για να ηρεμήσουν και χαλαρώσουν από τους γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς της πόλης, αλλά και τη δυνατότητα να τον κάνουν "στέκι" τους με τις πολλές και ποικίλες καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα οργανώνει εκεί το Μέγαρο Μουσικής.

    Το Μέγαρο Μουσικής από την έναρξη λειτουργίας του αποτελεί πυρήνα πολιτισμού και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να φέρει κοντά στο ελληνικό κοινό κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής αλλά και να αναδείξει τη σύγχρονη ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

    Τώρα, με το άνοιγμα του κήπου, το Μέγαρο Μουσικής έρχεται να προσθέσει μία ακόμη προσφορά στους πολίτες και τους επισκέπτες της Αθήνας, που αυτή τη φορά έχει να κάνει με την ποιότητα ζωής της πόλης.

    Ο κήπος θα είναι ανοιχτός κάθε μέρα από τις 10 το πρωί έως τη δύση του ηλίου και η είσοδος των επισκεπτών θα γίνεται από τη Βασιλίσσης Σοφίας και την οδό Κόκκαλη.

    Για την ολοκλήρωση του έργου αυτού, συνέδραμε ουσιαστικά το Κοινωφελές Ίδρυμα "Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης". Χάρη στη μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος που έγινε στο Σύλλογο "Οι Φίλοι της Μουσικής" τον Ιούνιο του 1999 στο πλαίσιο του έργου της ολοκλήρωσης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, υλοποιήθηκε η διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου γύρω και πίσω από το Μέγαρο σε πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της πόλης που είναι σε θέση να φιλοξενεί σειρά εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων.

    Ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Ιωάννης Μάνος, σε συνέντευξη Τύπου με θέμα του άνοιγμα του πάρκου, αναφέρθηκε στην ευρύτερη πολιτιστική και κοινωνική ευθύνη του Μεγάρου.

    "Σε μια περίοδο κρίσεως και θυσιών για όλους τους Έλληνες ο πολιτισμός μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα δεσπόζον σημείο αναφοράς. Ασφαλώς ο πολιτισμός δεν μπορεί να είναι διαφυγή ή άλλοθι, είναι όμως ένα στοιχείο υποκίνησης, προβληματισμού και δημιουργίας."

    Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών "ανοίγεται" ακόμη περισσότερο στην πόλη και θέλει να καταστήσει τον πολιτισμό προσιτό στους πολίτες και κυρίως στους νέους.

    Πέρα από το άνοιγμα του πάρκου στους πολίτες μας και τους επισκέπτες της πόλης, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν μουσικές εκδηλώσεις, θα ανακοινωθεί σύντομα μια νέα τιμολογιακή πολιτική που θα απευθύνεται στην τρίτη ηλικία και εκείνους που έχουν κάρτα ανεργίας.

    Επίσης, οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν εκδηλώσεις-παραγωγές του Μεγάρου με εισιτήριο ύψους 5-9 ευρώ.

    Στις αρχές Ιουνίου θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της περιόδου 2010-2011, που θα αποτελέσει, μια ενδιαφέρουσα και ευχάριστη έκπληξη για όλους και θα σηματοδοτήσει τη δημιουργική προοπτική του Μεγάρου Μουσικής.

    Είδηση: 36292

    [07] Παζάρια παλιών αντικειμένων στη Θεσσαλονίκη

    Παρασκευη, 07 05 2010 10:16

    Αν ο πολυέλαιος της γιαγιάς κάθεται αραχνιασμένος στο πατάρι, αν το φωτιστικό οροφής τρίζει απειλητικά, αν το πορτατίφ στο γραφείο αναβοσβήνει εκνευριστικά... τότε ήρθε η ώρα να τα δείτε αλλιώς! Η ομάδα beforelight, στο πλαίσιο της δράσης "Η Θεσσαλονίκη αλλιώς", προτρέπει τους ενδιαφερόμενους να ανακυκλώσουν ή να ανανεώσουν τα παλιά τους φωτιστικά, σε μια ανοιχτή, υπαίθρια εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, 15 και 16 Μαΐου, από τις 12 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης.

    Πορτατίφ, καπέλα, φωτιστικά οροφής, φαναράκια και ό,τι άλλο εκπέμπει φως θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν "όψη" στη διάρκεια της εκδήλωσης και στη συνέχεια να ξαναχρησιμοποιηθούν.

    Άλλωστε, όπως αναφέρουν τα μέλη της ομάδας beforelight, στόχος του διημέρου είναι να δουν οι ενδιαφερόμενοι τα φωτιστικά τους με άλλο "μάτι", καθώς θα τούς δοθούν ιδέες για το πώς μπορούν να τα επαναχρησιμοποιήσουν, με ξεχωριστές λάμπες και με κάποιες τροποποιήσεις.

    Η ομάδα beforelight σχηματίστηκε το 2007 στη Θεσσαλονίκη, αποτελείται από απόφοιτους του τμήματος Θεάτρου και του τμήματος Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ και αριθμεί εννέα μέλη. Η καλλιτεχνική δραστηριότητα της ομάδας εμπεριέχει φωτιστικό σχεδιασμό θεατρικών παραστάσεων, φωτιστικές εγκαταστάσεις και δρώμενα, καθώς και μελέτη και σχεδιασμό αρχιτεκτονικού φωτισμού εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

    Παζάρι Xariseto.GR

    Παράλληλα, το προσεχές Σαββατοκύριακο, 7 και 8 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί το 4ο Χαριστικό Παζάρι, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο άγαλμα του Βενιζέλου, σε μια προσπάθεια να διαδοθεί η ιδέα "Μην το πετάς, χάρισέ το...".

    Παλιά αντικείμενα σε καλή κατάσταση, ρούχα, παπούτσια, βιβλία, cd's και ό,τι άλλο δεν χρησιμοποιείται ή πιάνει χώρο στις ντουλάπες και τα συρτάρια, μπορεί να ανταλλαχτεί χωρίς χρήματα. Όλα τα πράγματα θα συγκεντρωθούν σε υπαίθριους πάγκους και θα χαριστούν σε όποιον τα έχει ανάγκη, με την προϋπόθεση να τα αξιοποιήσει κατάλληλα.

    "Δεν είναι όλα για τα σκουπίδια. Τα πράγματα χάνουν την αξία τους, όταν δεν χρησιμοποιούνται. Ξαναδίνουμε αξία, προσφέρουμε πράγματα αχρησιμοποίητα αλλά όχι άχρηστα. Χωρίς τιμή, χωρίς χρήματα", αναφέρουν στο μήνυμά τους οι διοργανωτές του 4ου χαριστικού παζαριού.

    Τα ρούχα που θα συγκεντρωθούν και δεν θα διατεθούν την ημέρα του χαριστικού παζαριού θα πάνε σε γηροκομεία, ιδρύματα και εκκλησίες που τα έχουν ανάγκη. Είδηση: 36293

    [08] Σάμος: Διαμαρτυρία για τον Καλλικράτη

    Παρασκευη, 07 05 2010 08:23

    Κινητοποίηση διαμαρτυρίας στις ρυθμίσεις του σχεδίου "Καλλικράτης", πραγματοποιήθηκε στο Καρλόβασι της Σάμου, το πρωί της Παρασκευής.

    Σκάφη διαφόρων ειδών (αναψυχής, αλιευτικά και άλλα) έκλεισαν για μισή ώρα της είσοδο του λιμανιού, εμποδίζοντας τον απόπλου του πλοίου "Νήσος Μύκονος", προς τον Πειραιά.

    Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις στη Σάμο προβλέπεται η δημιουργία ενός Δήμου, με συνέπεια την κατάργηση του Δήμου Καρλοβάσου.

    Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με συγκέντρωση το μεσημέρι στην πλατεία του Δήμου. Θα ακολουθήσει διαδήλωση.

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 36286


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 7 May 2010 - 8:54:39 UTC