Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-05-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: Να κάνουμε το πρόβλημα θαύμα
  • [02] Blue Signs από τις 20 Μαΐου
  • [03] Γ. Καρατζαφέρης: Συνέντευξη Τύπου για οικονομία - εθνικά
  • [04] Bρετανία: Πρωθυπουργός ο Ν. Κάμερον

    [01] Γ. Παπανδρέου: Να κάνουμε το πρόβλημα θαύμα

    Τριτη, 11 05 2010 21:29

    Συνέλευση με πολλαπλά πολιτικά μηνύματα, ήταν αυτή του ΣΕΒ στο Μέγαρο Μουσικής, καθώς τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, αναφέρθηκαν στις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις.

    "Στην πορεία της ανάπτυξης"

    Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε μεταξύ άλλων:

    ...θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, εγώ προσωπικά θα εργαστώ σκληρά, ζητώ και από εσάς να συνταχθείτε σε αυτή την προσπάθεια...

    "Μια βασική προϋπόθεση για να βγει η Ελλάδα από την κρίση είναι να δουλέψουμε όλοι μαζί, καθώς τώρα όλοι έχουμε την ευκαιρία να αφήσουμε πίσω την Ελλάδα του χθες, του παρασιτισμού, της υπανάπτυξης και της κοινωνικής αδικίας. Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες και πρέπει να μπει στην πορεία της ανάπτυξης, μεγάλο βάρος θα δοθεί στις ιδιωτικές επενδύσεις.

    Όλοι οφείλουμε να δουλέψουμε σκληρά και δημιουργικά. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ανατροπές ώστε να αλλάξει τα κακώς κείμενα δεκαετιών, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, εγώ προσωπικά θα εργαστώ σκληρά, ζητώ και από εσάς να συνταχθείτε σε αυτή την προσπάθεια, έτσι ώστε να μεταμορφώσουμε αυτό που αποκαλούμε ελληνικό πρόβλημα σε ελληνικό θαύμα".

    Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός δήλωσε: "Το συλλογικό μας συμφέρον μπορεί να υπηρετηθεί μόνο εάν όλοι συναισθανθούμε τις κοινές μας ευθύνες και πρώτη η κυβέρνηση δημιουργώντας ένα σταθερό πλαίσιο ευνομίας και δικαιοσύνης για όλους. Άνοιξε ο νέος κύκλος μιας μεγάλης μάχης που έχουμε μπροστά μας για να κάνουμε την οικονομία μας, τη χώρα μας βιώσιμη και ανταγωνιστική. Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία με τους δανειστές μας δεν είναι μόνο εκείνα που αφορούν στην μείωση των αποδοχών στον δημόσιο τομέα και των συντάξεων, δυστυχώς ως προς αυτή τη σκληρή, τη δύσκολη απόφαση που πήραμε, δεν υπήρχε άλλος δρόμος.

    Ήμασταν υποχρεωμένοι να περιορίσουμε με άμεσο τρόπο τις δαπάνες του κράτους, ώστε να μη χρεοκοπήσουμε και να είμαστε σε θέση να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις. Αποτρέψαμε το χειρότερο. Στη συντριπτική τους, όμως, πλειοψηφία τα μέτρα που δεσμευτήκαμε να λάβουμε τα επόμενα χρόνια αποτελούν διαρθρωτικές αλλαγές, που εδώ και δεκαετίες είχε ανάγκη η χώρα. Ακόμα και αν δεν υπήρχε ο μηχανισμός, αυτές οι αλλαγές έπρεπε να γίνουν".

    Στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, τόνισε ότι: "Η Ελλάδα έφτασε ένα βήμα από τη στάση πληρωμών, αλλά στάθηκε τυχερή γιατί με τη δουλειά που προηγήθηκε και την προσωπική αξιοπιστία του πρωθυπουργού καταφέραμε να στηθεί ένας μηχανισμός στήριξης της ελληνικής οικονομίας με 110 δισ. Ευρώ. Η σημασία αυτού του μηχανισμού φάνηκε προχθές, με την απόφαση του Eurogroup που δημιούργησε έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό με τους ίδιους όρους δανεισμού που ισχύουν για τη χώρα μας, για όσες χώρες χρειαστεί να προσφύγουν σε αυτόν".

    Σαμαράς: "Τα μέτρα θα επιτείνουν το φαύλο κύκο της ύφεσης"

    Το μίγμα πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης επιτείνει το φαύλο κύκλο της ύφεσης, τόνισε από το βήμα του ΣΕΒ, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι αυτή είναι και η αιτία που τον οδήγησε να καταψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

    "Δεν μας ρώτησαν αν πρέπει να πάρουμε ή όχι τη βοήθεια του μηχανισμού στήριξης - εδώ που μας έφεραν δεν υπήρχε άλλη λύση - δεν μας ρώτησαν αν πρέπει να επιτύχουμε μείωση του ελλείμματος κατά 5,5 μονάδες φέτος και κατά 13 μονάδες την τετραετία - έτσι κι αλλιώς δεν είχαμε άλλη επιλογή - μας ρώτησαν αν εγκρίνουμε αυτά τα συγκεκριμένα μέτρα, αυτό το συγκεκριμένο μίγμα πολιτικής, αυτό το συγκεκριμένο τρόπο να μειώσουμε το έλλειμμα και αυτό ασφαλώς δεν μπορούσαμε να το εγκρίνουμε γιατί είναι λάθος", τόνισε, ο Αντώνης Σαμαράς και εκτίμησε ότι τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι δύσκολα για την Ελλάδα, καθώς η χώρα ζει τη σοβαρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών που απειλεί την παγκόσμια σταθερότητα και θέτει σε δοκιμασία τις οικονομίες, την κοινωνία, τους πολιτικούς θεσμούς και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για χρεοκοπία ενός συστήματος που επί δεκαετίες αναδιένειμε δανεικά και επεξέτεινε το κράτος, ενώ μίλησε και για ευθύνες της ΝΔ που οδήγησαν τη χώρα σε αυτή τη δεινή κατάσταση.

    "Το έλλειμμα που παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν παραπάνω απ' όσα η ίδια υπολόγιζε, δεν υπάρχει αμφιβολία γι'αυτό", είπε και πρόσθεσε ότι "δεν θα ξεπερνούσε το 8,5% αν εφαρμοζόταν η πολιτική της και τα έκτακτα μέτρα της ως το τέλος".

    Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν πήρε όταν έπρεπε τα κατάλληλα μέτρα με αποτέλεσμα η Ελλάδα να γίνει ο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης και τα spreads να εκτοξευτούν από τις 135 μονάδες, τον Οκτώβριο στις 1000 τον Απρίλιο.

    Απαντώντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τόνισε πως ενώ ο κ. Α. Σαμαράς ζητεί συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, όμως στην πράξη φαίνεται ότι δεν έχουν αντιληφθεί τις τεράστιες εγκληματικές ευθύνες της ΝΔ και τι πολιτική στάση πρέπει να κρατήσουν σήμερα.

    "Όταν ζητάμε συγγνώμη θα πρέπει να το εννοούμε, ακόμα περισσότερο και όταν θέλουμε να κάνουμε προτάσεις να είναι πιο επικεντρωμένες στο συμφέρον του ελληνικού λαού. Θα περιμέναμε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή να είχε κρατήσει διαφορετική στάση τουλάχιστον ως προς την ψηφοφορία ", πρόσθεσε.

    Δασκαλόπουλος: "Περισσότερες διαρθωτικές αλλαγές"

    "Η σημερινή συγκυρία απαγορεύει τη συγκυβέρνηση, υπαγορεύει όμως τη συνευθύνη", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος κατά τον χαιρετισμό του προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

    Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλόπουλο, "χρέος των υπεύθυνων πολιτικών δυνάμεων είναι να κάνουν το λαό μας να συνειδητοποιήσει πως η υλοποίηση του μνημονίου συνιστά μια αναγκαία θεραπεία, όχι μια άδικη τιμωρία".

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα οδηγήθηκε στο κατώφλι της πτώχευσης εξαιτίας της δημοσιονομικής χαλαρότητας και των πελατειακών σχέσεων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων, ιδιαίτερα μετά το 1980, σε συνδυασμό με τη μεταρρυθμιστική τους ατολμία και όπως είπε, η χρεοκοπία του κράτους της μεταπολίτευσης δεν αντιμετωπίζεται μόνο με τα μέτρα αλλά με περισσότερες διαρθρωτικές αλλαγές που θα πυροδοτήσουν την πραγματική οικονομία.

    Ο κ Δασκαλόπουλος άσκησε σκληρή κριτική σε βάρος της αριστεράς λέγοντας ότι "η ανεδαφική εξαλλοσύνη των κομμάτων αυτών, ο αναχρονιστικός χαρακτήρας της "επανάστασής" τους, η τυφλή βία που υποθάλπουν, τα εκθέτει, τα απομονώνει και εν τέλει θα τα περιθωριοποιήσει στην κοινή γνώμη".

    "Με τις συκοφαντίες που εκτόξευσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, περί εξαλλοσύνης και υπόθαλψης της τυφλής βίας, αποκάλυψε το μεγάλο μίσος που τρέφουν οι μεγαλοβιομήχανοι - μεγαλοεκμεταλλευτές κατά του ΚΚΕ, του εργατικού - λαϊκού κινήματος που δεν σκύβει το κεφάλι", απάντησε το ΚΚΕ.

    Ο κ. Δασκαλόπουλος επανεξελέγη για τρίτη συνεχόμενη διετία στην προεδρία του Συνδέσμου.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 36449

    [02] Blue Signs από τις 20 Μαΐου

    Τριτη, 11 05 2010 21:05

    Την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Paul Saroglou εγκαινιάζει η Gallery genesis την Πέμπτη 20 Μαΐου 2010, ώρα 20:00 με τον τίτλο "Blue signs".

    "Αφηρημένη Ποίηση", αυτός θα ήταν ο όρος που θα ταίριαζε περισσότερο στη ζωγραφική του Paul Saroglou.

    Οι καλλιτεχνικές του εμπνεύσεις προέρχονται από το ασυνείδητο. Η ζωγραφική είναι για τον Paul Saroglou μια φυσική διαδικασία, ξεπηδάει μέσα από τη διαίσθηση η οποία αρχικά ενεργοποιείται και στην συνέχεια ολοκληρώνεται. Γνωρίζουμε ότι όταν ζωγραφίζει ακούει μουσική με έντονο - δυναμικό ρυθμό και αυτό φαίνεται στα έργα του, που έχουν ένα δυναμισμό και μία αίσθηση ρυθμού. Αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό των έργων του.

    Ο Paul Saroglou ζωγραφίζει έργα στα οποία ο παρατηρητής νοιώθει ότι εμπλέκεται και τον αφορούν. Τα χρώματά του είναι γεμάτα δύναμη και ρυθμό, σχηματίζουν λαβύρινθους μέσα από τους οποίους ξεπηδούν ασύνδετες γραμμές σε διάφορους χρωματισμούς.

    Η σχέση κάθε φορά ανάμεσα στα βασικά χρώματα και τις γραμμές που ξεπηδούν σε διάφορες χρωματικές αποδόσεις ξυπνούν στον παρατηρητή ιδέες από τη φύση και την κοσμογονία. Τα χρώματα είναι περιορισμένα. Σε κάθε έργο υπάρχουν λίγα χρώματα, συχνά μόνο ένα χρώμα βασικό, το οποίο διαφοροποιείται ανάλογα σε πιο ανοιχτές ή κλειστές αποχρώσεις. Ο Paul Saroglou χρησιμοποιεί χρώματα από τα στοιχεία της φύσης. Είναι χρώματα που φωτίζουν τη ζωή και την έμπνευση.

    Τα έργα του Paul Saroglou θα αναρτηθούν στο site http://www.gallerygenesisathens.com μετά τις 20 Μαΐου 2010.

    Gallery genesis, Χάρητος 35, Κολωνάκι, Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 11:00 - 20:30, Τετάρτη - Σάββατο 11:00 - 16:00

    Είδηση: 36448

    [03] Γ. Καρατζαφέρης: Συνέντευξη Τύπου για οικονομία - εθνικά

    Τριτη, 11 05 2010 20:33

    Συνέντευξη Τύπου με την οποία έκλεισε τις εργασίες της Ημερίδας που πραγματοποίησε ο ΛΑΟΣ σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους Ελεύθερους Δημοκράτες, παραχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης.

    "Ζούμε τις πιο δύσκολες συνθήκες της Ευρώπης, η Ευρώπη δοκιμάζεται και δεν πρέπει να περιοριστεί σε μάχη κεφαλαίων, αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσει και άλλες ευαίσθητες υπηρεσίες των χωρών - μελών της σε αυτό τον πόλεμο", είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    Συνεχίζοντας τόνισε ότι:

    "η χώρα μας μπήκε στην ΟΝΕ με ποδήλατο, ενώ οι άλλες χώρες με αυτοκίνητο αλλά στην κατηφόρα πήγαιναν όλοι χωρίς πρόβλημα. Στην πρώτη ανηφόρα όμως το ποδήλατο έμεινε. Η Ευρώπη επέδειξε αργά αντανακλαστικά, ότι άργησε είκοσι χρόνια να δημιουργήσει μηχανισμό άμυνας απέναντι στις επιθέσεις κερδοσκόπων, κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει από τη Συμφωνία του Μάαστριχτ. Στην πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας έχουν επενδυθεί από τους κερδοσκόπους περισσότερα χρήματα από όσα έχει συγκεντρώσει η Ευρώπη για να αμυνθεί".

    Αναφερόμενος στην επίσκεψη Ερντογάν, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι είναι ολέθριο λάθος της κυβέρνησης Παπανδρέου, καθώς δεν έπρεπε ο Τούρκος πρωθυπουργός να είναι ο πρώτος ηγέτης που θα επισκεφθεί τη χώρα μας μετά την ουσιαστική ομολογία πτώχευσης.

    Για το ασφαλιστικό, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι χρειάζονται σημαντικότερες αποφάσεις από αυτές που ανακοίνωσε ο κ. Λοβέρδος. Η πρόταση που διατύπωσε ήταν ένα ταμείο για όλους, σύνταξη στα 65 για όλους και επίσης αυτόνομη σύνταξη από το Επικουρικό Ταμείο του κάθε φορέα. Παράλληλα πρότεινε τη δημιουργία τράπεζας από τα αποθεματικά των ταμείων, προκειμένου τα κεφάλαια να αποδώσουν και να ενισχύσουν τις συντάξεις.

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 36447

    [04] Bρετανία: Πρωθυπουργός ο Ν. Κάμερον

    Τριτη, 11 05 2010 23:29

    Την πρωθυπουργία της Βρετανίας ανέλαβε ο επικεφαλής του κόμματος των Συντηρητικών της Βρετανίας Ντέηβιντ Κάμερον μετά την εντολή της βασίλισσας Ελισάβετ να σχηματίσει κυβέρνηση.

    Προηγήθηκε η παραίτηση του πρώην πια πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν, που δήλωσε ότι παραιτείται και από την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος.

    Υπενθυμίζεται ότι οι Εργατικοί είχαν για 13 χρόνια τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ οι Συντηρητικοί ήρθαν πρώτοι στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά χωρίς να έχουν την απαιτούμενη πλειοψηφία.

    Ρυθμιστές αναδείχτηκαν οι τρίτοι στην κατάταξη Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, που στην κυβέρνηση συνεργασίας, αναμένεται να πάρουν πέντε ή έξι υπουργεία. Σε ηλικία 43 ετών ο κ. Κάμερον, γίνεται ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία των τελευταίων 200 χρόνων της Βρετανίας.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερ, Γαλλικό Είδηση: 36451


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 11 May 2010 - 20:53:33 UTC