Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-10-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού αγνοουμένου
  • [02] Κορύφωση των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο
  • [03] Φόρος τιμής στον εκλιπόντα πρώην πρόεδρο της Αργεντινής
  • [04] Περισσότεροι από 300 οι νεκροί στην Ινδονησία

    [01] Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού αγνοουμένου

    Πεμπτη, 28 10 2010 09:47

    Σε εξέλιξη βρίσκεται δραματική επιχείρηση εντοπισμού ενός άνδρα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Ο άνδρας μαζί με τη σύζυγό του έσπευσαν να βοηθήσουν τον 22χρονο γιο τους που είχε εγκλωβιστεί με το αυτοκίνητό του στον χείμαρρο. Όμως παρασύρθηκαν και οι τρεις από τα νερά. Η γυναίκα και ο νεαρός βρέθηκαν σώοι σε μεγάλη απόσταση από το σημείο που είχε ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο. Ο πατέρας αγνοείται. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, άλλη μία γυναίκα απεγκλωβίστηκε νωρίς το πρωί από το όχημά της, που παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στην περιοχή των Ταγαράδων. Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να επικοινωνούν με τα τοπικά λιμεναρχεία.

    Σοβαρά προβλήματα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

    Το όχημα του 22χρονου παρασύρθηκε όταν προσπάθησε να περάσει με το ΙΧ του μέσα από ένα χείμαρρο που είχε "φουσκώσει", λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που είχε προηγηθεί.

    Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και αυτός με το κινητό του τηλέφωνο κάλεσε σε βοήθεια τη μητέρα του και τον πατέρα του.

    Αυτοί πήγαν στην περιοχή, αλλά και οι τρεις παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Μετά από προσπάθειες των σωστικών συνεργείων βρέθηκαν ζωντανοί ο γιος και η μητέρα, ενώ αγνοείται ο πατέρας.

    Έντονη βροχόπτωση σημειώνεται αυτή την ώρα στο Πολύγυρο Χαλκιδικής. Η πυροσβεστική δέχεται δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια και απεγκλωβισμούς ατόμων.

    Το επιβατικό "Άρτεμις", το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο, δεν κατάφερε να "δέσει" στην Σίκινο λόγω των ισχυρών ανέμων.

    Από τον Πειραιά, έχει απαγορευτεί ο απόπλους του "Νήσος Χίος", προς Χίο και Μυτιλήνη, ενώ από την Ραφήνα εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια προς Μαρμάρι.

    Επίσης, έχει απαγορευτεί ο απόπλους από το Λαύριο, από την Καβάλα για Θάσο και από την Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο.

    Προβλήματα δημιουργήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης και στις περισσότερες περιοχές της Αττικής, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

    Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική σε Άλιμο, Ηλιούπολη και Καισαριανή. Από τη σφοδρή βροχόπτωση πλημμύρισε το υπόγειο του νοσοκομείου «Σωτηρία».

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 44682

    [02] Κορύφωση των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο

    Πεμπτη, 28 10 2010 10:17

    Με τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και τη μαθητική στην Αθήνα κορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Στο κέντρο και των δύο πόλεων, λόγω των παρελάσεων, θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Μηνύματα για την Εθνική Επέτειο απηύθυναν η πολιτειακή και η πολιτική ηγεσία.

    "Ένα μέλλον με αξιοπρέπεια για τους νέους"

    "Έχουμε το ιστορικό καθήκον να διασφαλίσουμε στη νέα γενιά ένα μέλλον με αξιοπρέπεια" τονίζει στο μήνυμα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    "Όσο πιο γρήγορα απαλλάξουμε τους νέους από το άχθος του χρέους, τόσο πιο γρήγορα θα ησυχάσει η συλλογική συνείδηση" καταλήγει ο κ. Παπούλιας.

    "Η πατρίδα δίνει και πάλι μια δύσκολη μάχη, μάχη που έχουμε ήδη αρχίσει να την κερδίζουμε, με κόπο, θυσίες και μεγάλες δυσκολίες", αναφέρει στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός κι εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι "όπως σε κάθε κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας, έτσι και σήμερα, η Ελλάδα θα τα καταφέρει".

    Το ΚΚΕ ανέφερε ότι "70 χρόνια μετά το «ΟΧΙ», το σύγχρονο περιεχόμενο του πατριωτισμού ταυτίζεται σήμερα με την οργάνωση και την πάλη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων για να ανοίξει ο δρόμος στην εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας".

    "Η κάθε εποχή χρειάζεται τα δικά της ΟΧΙ, Σήμερα λέμε ΟΧΙ στη διάλυση του κοινωνικού κράτους, ΟΧΙ στο μνημόνιο της κοινωνικής και οικονομικής χρεοκοπίας" σημειώνει ο ΣΥΝ.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Θεσσαλονίκη: Με λαμπρότητα η μαθητική παρέλαση

    Είδηση: 44683

    [03] Φόρος τιμής στον εκλιπόντα πρώην πρόεδρο της Αργεντινής

    Πεμπτη, 28 10 2010 10:58

    Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στην κεντρική πλατεία του Μπουένος Άιρες για να τιμήσουν τον εκλιπόντα πρώην πρόεδρο Νέστορ Κίρσνερ και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους τη σύζυγό του, εν ενεργεία πρόεδρο Κριστίνα Φερνάντες. Ο Κίρσνερ, ο οποίος υπηρέτησε ως πρόεδρος από το 2003 ως το 2007, απεβίωσε την Τετάρτη από καρδιακή προσβολή.

    Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην Πλάσα δε Μάγιο, ενώ ο χώρος μπροστά στο προεδρικό μέγαρο μετατράπηκε σε αυτοσχέδιο βωμό, με λουλούδια, χειρόγραφα σημειώματα και σημαίες προς τιμήν του Κίρσνερ.

    Στελέχη κομμάτων και κινημάτων, νέοι και ηλικιωμένοι, εργάτες και μέλη της εργατικής τάξης συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν τη θλίψη τους.

    "Κριστίνα, κουράγιο" και "Τώρα, πιο Αργεντινός από ποτέ", έγραφαν μερικά από τα μηνύματα που αφέθηκαν έξω από το προεδρικό μέγαρο, όπου θα τελεστεί η κηδεία του πρώην προέδρου σήμερα Πέμπτη.

    "Ευχαριστώ, Νέστορ, που έκανες την Αργεντινή να σταθεί ξανά στα πόδια της" έγραφε ένα άλλο μήνυμα.

    Στελέχη του Περονικού κόμματος, του οποίου ο Κίρσνερ υπήρξε ηγέτης ως το θάνατό του, στελέχη συνδικάτων, μέλη κοινωνικών κινημάτων όπως οι «Μητέρες και οι Γιαγιάδες της Πλατείας Μαΐου», συμμετείχαν στη συγκέντρωση, στην οποία κατέβηκαν ακόμη και κυβερνητικοί υπουργοί.

    "Ο λαός της Αργεντινής δίνει πίσω στο Νέστορ Κίρσνερ αυτό που του έδωσε" σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χούλιο Άλακ.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: BBC: Former Argentine President Nestor Kirchner dies

    Είδηση: 44684

    [04] Περισσότεροι από 300 οι νεκροί στην Ινδονησία

    Πεμπτη, 28 10 2010 11:29

    Στους 311 νεκρούς αυξήθηκε ο τραγικός απολογισμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από το τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός μεγέθους 7,7 Ρίχτερ τη Δευτέρα κι έπληξε απομακρυσμένα νησιά της Ινδονησίας, ενώ οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι περίπου 400 αγνοούμενοι αρχίζουν να σβήνουν, εν μέσω έντονων αμφιβολιών για την αποτελεσματικότητα ενός προηγμένου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για σεισμικά κύματα.

    Εικόνες καταστροφής

    Ο πρόεδρος Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντογιόνο αναμένεται να βρεθεί στη ζώνη της καταστροφής αργότερα σήμερα, ενώ εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, γίνεται η μαζική κηδεία των 32 θυμάτων της έκρηξης του πιο ενεργού ηφαιστείου στη χώρα.

    Σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών, σοροί ανακαλύπτονται ακόμα σε παραλίες και παράκτιες περιοχές στην Μενταουάις, που υπέστη το πλήγμα από τα σεισμικά κύματα, με αποτέλεσμα ολόκληρα χωριά να καταστραφούν ολοσχερώς.

    Σύμφωνα με επιζώντες, δεν υπήρξε καμιά προειδοποίηση ότι ένα τείχος νερού ύψους 3μ. ερχόταν κατά πάνω τους, παρά την τοποθέτηση ενός προηγμένου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης στα ανοικτά των ακτών της Σουμάτρας.

    Καθώς το μέγεθος της καταστροφής γίνεται σαφές, αρκετοί εκτιμούν ότι το πανάκριβο σύστημα προειδοποίησης, που είχε τοποθετηθεί μετά το ασιατικό τσουνάμι του 2004, το οποίο στοίχισε 168.000 ζωές μόνο στην Ινδονησία, αποδείχθηκε αναποτελεσματικό.

    Εκδόθηκε επίσημη προειδοποίηση για σεισμικά κύματα μετά το σεισμό των 7,7 βαθμών, αλλά είτε έφθασε πολύ αργά είτε δεν μεταδόθηκε ποτέ στις κοινότητες που κινδύνευαν.

    Ένας από τους επιζώντες, ο 32χρονος αγρότης Μπορίντε, είπε ότι το κύμα χτύπησε το χωριό του, στο νησί Βόρειο Παγκάι, μόλις 10 λεπτά αφότου οι κάτοικοι ένιωσαν το σεισμό: "Περίπου 10 λεπτά μετά το σεισμό ακούσαμε ένα δυνατό ήχο σαν κεραυνό. Βγήκαμε έξω κι είδαμε το κύμα να έρχεται. Προσπαθήσαμε να τρέξουμε σε κάποιο σημείο ψηλότερα αλλά το κύμα ήταν πολύ πιο γρήγορο από εμάς".

    Κατάφερε να μείνει ζωντανός, πρόσθεσε, γραπώνοντας ένα κομμάτι ξύλο. Η σύζυγός του, όπως και τα τρία του παιδιά, χάθηκαν.

    Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τον τόπο της καταστροφής δείχνουν συγκλονισμένους πληγέντες να προσπαθούν να μαζέψουν κάποια από τα υπάρχοντά τους από τα συντρίμμια των σπιτιών τους και άλλους να αναζητούν επιζώντες.

    "Ψάχνουμε ακόμα τους αγνοούμενους. Μπορεί να βρίσκονται στους λόφους, μπορεί να έχουν θαφτεί από συντρίμμια, μπορεί να παρασύρθηκαν στη θάλασσα" δήλωσε ο Άντε Έντουαρντ, αξιωματούχος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών στην Δυτική Σουμάτρα.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Στο έλεος των θεομηνιών η Ινδονησία

    BBC: Images reveal Indonesian tsunami destruction

    Είδηση: 44685


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 29 October 2010 - 17:02:01 UTC