Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γ. Παπανδρέου: «Ο ελληνικός λαός απαντά στα αδιέξοδα»
  • [02] Σαμαράς: «Το φοροεισπρακτικό κράτος συνθλίβει τα πάντα»
  • [03] Αλ. Παπαρήγα: «Όσοι ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αυτοκτονούν πολιτικά»
  • [04] Σ. Μπερλουσκόνι: «Δεν παραιτούμαι. Πίσω από πολλά πράγματα ίσως βρίσκεται το οργανωμένο έγκλημα»
  • [05] Πέτυχε το ραντεβού του δορυφόρου Epoxi με τον κομήτη Hartley
  • [06] Υπέρταση: Νέα έρευνα εντόπισε γονίδιο που οδηγεί σε νέους τρόπους θεραπείας
  • [07] Α. Τσίπρας: «Να αποδυναμωθούν ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Ν.Δ.»
  • [08] Μεγάλη άνοδος στη Wall Street

    [01] Γ. Παπανδρέου: «Ο ελληνικός λαός απαντά στα αδιέξοδα»

    Πεμπτη, 04 11 2010 20:53

    Την πεποίθησή του ότι ο ελληνικός λαός, στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, θα στείλει μήνυμα ευθύνης, σταθερότητας και ενότητας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός. Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα, ενόψει των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών. Τόνισε ότι ο ελληνικός λαός είναι το αφεντικό και σε αυτόν ανήκει η Ελλάδα. Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε, με αφορμή τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ότι ούτε προειλημμένες αποφάσεις υπάρχουν, ούτε μπλόφες και υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει να τιναχτούν στον αέρα οι θυσίες που έχει κάνει. Την Παρασκευή 5/11 ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο γήπεδο του Σπόρτινγκ στην Αθήνα. Η ομιλία του θα μεταδοθεί απευθείας από την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού. Επίσης την Παρασκευή ο κ. Παπανδρέου θα συζητήσει με νέους στο διαδίκτυο και θα αναζητήσει μαζί τους λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις σπουδές τους, την εργασία τους, την οικογένειά τους, την καθημερινότητά τους, την προσπάθειά τους να ενταχθούν στην παραγωγή.

    Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε συλλήβδην την αντιπολίτευση για αντιπατριωτική απόπειρα και αποσταθεροποίηση και υπογράμμισε ότι δεν θα διστάσει, αν χρειαστεί, να κάνει αυτό που επιβάλλουν οι συνθήκες, καθώς κριτής όλων είναι ο λαός. Επίσης κατηγόρησε τη ΝΔ και την Αριστερά για επαναστατική ακινησία αφού αρνούνται τις προοδευτικές αλλαγές και κρύβονται πίσω από προνόμια και συντεχνίες. Ο κ. Παπανδρέου στην ομιλία του υποστήριξε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν εναλλακτική πρόταση και αφού υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης το χρόνο που πέρασε, κάλεσε τους πολίτες την Κυριακή να ψηφίσουν και να αποφασίσουν για το αν η πατρίδα θα ολοκληρώσει τη μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει. Κατηγόρησε ακόμη τον κ. Σαμαρά χωρίς να τον κατονομάσει για «ψευτοπαλικαρισμό».

    Γ. Παπανδρέου: «Δεν υπάρχουν μπλόφες»

    «Στις 7 Νοεμβρίου οι πολίτες της χώρας μας, όλοι μας, ψηφίζουμε και αποφασίζουμε, για το αν η πατρίδα μας θα ολοκληρώσει τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί πέρυσι, τέτοια εποχή, για τη σωτηρία και αναμόρφωσή της, ή αν θα αφήσουμε αυτή την προσπάθεια στη μέση. Αν θα αφήσουμε τους κόπους και τις θυσίες που κάνουμε εδώ και μήνες να πάνε χαμένες, γυρίζοντας στο παρελθόν, σε όσα μας οδήγησαν εδώ. Μπροστά λοιπόν με σταθερότητα και αυτονόητες αλλαγές ή πίσω με περιπέτειες;»

    Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του απόψε στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ στην Πάτρα, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η απόφαση είναι στο χέρι κάθε πολίτη».

    Για το θέμα των πρόωρων εκλογών

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι, δεν είχε και δεν έχει καμία πρόθεση να πάμε σε εθνικές εκλογές, διότι, όπως συμπλήρωσε, πρόθεση του ήταν «να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε με το ίδιο πάθος και την ίδια αφοσίωση». Αλλά όπως σημείωσε «προϋπόθεση, για να πετύχει η τεράστια προσπάθεια της χώρας, του λαού μας σήμερα είναι η ενότητα, είναι η αφοσίωση, είναι η ανάγκη να συνταχθούμε όλοι μαζί μπροστά στο μεγάλο στόχο».

    «Δεν πρόκειται ούτε μια στιγμή να διστάσω να κάνω αυτό που επιβάλλουν οι συνθήκες, αν συνεχιστεί η αντιπατριωτική απόπειρα υπονόμευσης αυτής της ενότητας, αυτού του αγώνα, που κάνει ο λαός μας».

    Γ. Παπανδρέου

    Και συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός: «Κριτής όλων μας, ήταν, είναι και θα είναι ο Ελληνικός λαός. Αυτός είναι που απαντάει πάντα στα αδιέξοδα. Στη Δημοκρατία, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Γι' αυτό και στις 7 του Νοέμβρη απαντάμε μαζικά σε όλους εκείνους που υπονομεύουν την προσπάθεια. Που επιχειρούν να διακόψουν την πορεία σωτηρίας και ανόρθωσης της χώρας. Είναι στο χέρι κάθε Έλληνα, κάθε Ελληνίδας, στο χέρι όλων μας, να στείλουμε στις 7 του Νοέμβρη ένα ισχυρό μήνυμα σταθερότητας και συνέχισης των μεγάλων αλλαγών, που βγάζουν τη χώρα από την κρίση. Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να τινάξει στον αέρα τις θυσίες που έχει κάνει ο λαός μας για να αποφύγει η χρεοκοπία».

    «Ούτε προειλημμένες αποφάσεις υπάρχουν, ούτε μπλόφες. Υπάρχει μόνο η απόφαση, η ψήφος ευθύνης κάθε πολίτη στις 7 του Νοέμβρη», υπογράμμισε επίσης ο πρωθυπουργός.

    Ακόμη ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι έχει δεσμευτεί προσωπικά πως με την έξοδο από την κρίση, και οι αδικίες θα αποκατασταθούν, και η Ελλάδα θα είναι μια χώρα ισονομίας, αξιοπρέπειας και ίσων ευκαιριών για κάθε πολίτη. Μάλιστα ο πρωθυπουργός απηύθυνε από το βήμα ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χαμηλοσυντασξιούχους, γιατί όπως είπε έδωσαν περισσότερα, από όσα βάρη μπορούσαν να σηκώσουν. Επίσης πρόσθεσε ότι «οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και στη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων, που παρά το μεγάλο βάρος, που κλήθηκαν να σηκώσουν, είναι βασικοί αρωγοί της κοινωνίας μας στην προσπάθεια που κάνει για την έξοδο από την κρίση και την αλλαγή της χώρας μας».

    Σχετικά με την πορεία της χώρας στο οικονομικό πεδίο, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «σώζουμε τη χώρα και βαδίζουμε σε δρόμο σταθερό για μια διαφορετική Ελλάδα, ελεύθερη από επιτηρήσεις, που πατά στα πόδια της γερά. Με τις προσπάθειές μας να αποτελούν διεθνώς έκπληξη για όσους δεν μας πίστευαν ή είχαν βιαστεί να προεξοφλήσουν τη χρεοκοπία μας».

    Ακόμη όπως πρόσθεσε ήδη έχουμε και τις πρώτες καλές ειδήσεις ακόμα και για το τραπεζικό μας σύστημα, που η σταθεροποίησή του θα δώσει ώθηση στη ρευστότητα στην αγορά και στην ανάπτυξη.

    Κατά την διάρκεια της ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου άσκησε κριτική στην Νέα Δημοκρατία τονίζοντας ότι την κρίσιμη αυτή στιγμή για τη χώρα, υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να ανακόψουν αυτή την πορεία, όπως δυστυχώς και η Αξιωματική Αντιπολίτευση, η οποία επιμένει να υπερασπίζεται και να ταυτίζεται με το παρελθόν της, με όσα προκάλεσε στην πατρίδα μας.

    «Δεν προτείνουν καμία εναλλακτική. Απλώς θέτουν ψευτοδιλήμματα στον Ελληνικό λαό, συγκαλύπτουν τις πραγματικές τους προθέσεις, με εύκολα λόγια, προσπαθούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους - εκείνοι που οδήγησαν την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας». Όσον αφορά κόμματα της αριστερά τόνισε ότι «παραμένουν γαντζωμένοι στο παρελθόν. Και πολύ θα 'θελαν να καθηλώσουν και τη χώρα στο δικό τους παρελθόν αντιλήψεων και πολιτικών».

    Κριτική και σε κόμματα της αριστεράς

    «Το ίδιο κάνει και ένα μεγάλο μέρος της άλλης Αριστεράς, που έχει βολευτεί με το να κρύβεται πίσω από τα αθέμιτα προνόμια μικρών μειοψηφιών και κάποιων συντεχνιών. Που μας λέει να μην αλλάξουμε τίποτα, να μην αλλάξει ένα Κράτος, που καταπίεζε για χρόνια τον πολίτη. Ακόμη όπως πρόσθεσε «αυτές οι δυνάμεις επέλεξαν να πουν ένα «όχι» σε όλες τις μεγάλες προοδευτικές αλλαγές, αυτές που χρειάζεται η χώρα, για να αναπνεύσει και να απελευθερωθεί».

    Αναφερόμενος ο πρωθυπουργός στις αυτοδιοικητικές εκλογές επεσήμανε ότι ο «Καλλικράτης» είναι η μεγαλύτερη πράξη εμπιστοσύνης της κεντρικής κυβέρνησης προς τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες, στην ιστορία της χώρας». Και συμπλήρωσε: «Οδηγεί σε ένα κράτος που λογοδοτεί, ένα κράτος με συμμετοχή, με συναπόφαση των πολιτών, όχι με πελατειακές συναλλαγές, πίσω από κλειστές πόρτες, όχι με σχέσεις εξάρτησης και εξαγοράς συνειδήσεων».

    Συζήτηση Γ. Παπανδρέου με νέους, την Παρασκευή στο διαδίκτυο

    Με νέους θα συζητήσει αύριο Παρασκευή στο διαδίκτυο ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και θα αναζητήσει μαζί τους λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις σπουδές τους, την εργασία τους, την οικογένειά τους, την καθημερινότητά τους, την προσπάθειά τους να ενταχθούν στην παραγωγή. Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά από το , στις 3.00 μ.μ., ενώ οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν μέχρι τις 12.00 αύριο το μεσημέρι τις ερωτήσεις τους μέσω διαδικτύου στον ειδικό χώρο που έχει δημιουργηθεί στο facebook και μέσω twitter προσθέτοντας στην ερώτηση το hashtag #GreekPmLive.

    Επιπλέον, όποιος επιθυμεί, μπορεί να αναμεταδώσει τη συζήτηση από το site ή το blog του.

    Πέρα από τις ερωτήσεις που θα αποστείλουν οι πολίτες, ο πρωθυπουργός θα δεχτεί ερωτήσεις από νέους από διάφορους χώρους της Νεολαίας, από πολλές και διαφορετικές επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες, οι οποίοι είτε είχαν επικοινωνήσει με mail στον προσωπικό κόμβο του πρωθυπουργού είτε έχουν προταθεί από τους αρμόδιους φορείς (άνεργοι, νέες μητέρες κ.α.).

    Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς, Γιάννος Λιβανός, ενώ θα συμμετέχουν επίσης, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Ηλίας Κικίλιας, ο ειδικός γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, Αντώνης Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητος, Φίλιππος Λέτζας και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Νεολαίας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Γ. Παπανδρέου: «Μονόδρομος το μοντέλο της πράσινης ανάπτυξης»

    Είδηση: 45812

    [02] Σαμαράς: «Το φοροεισπρακτικό κράτος συνθλίβει τα πάντα»

    Πεμπτη, 04 11 2010 19:51

    Την πρότασή του για έξοδο από την κρίση επανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες ανάπτυξης, χωρίς να στοιχίσει στο φορολογούμενο, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποβάλλει το λαό σε τεράστιες θυσίες, αλλά δεν μηδενίζει το έλλειμμα και οδηγεί στην παράλυση της αγοράς.

    Κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και πρόβαλλε την «κοινωνική οικονομία της αγοράς» ή «κοινωνικό φιλελευθερισμό» ως την ιδεολογική βάση της δικής του οικονομικής πρότασης.

    «Σήμερα, στην Ελλάδα, παραλύουν τα πάντα, το φοροεισπρακτικό κράτος συνθλίβει τα πάντα, χωρίς αποτέλεσμα και η οικονομική δραστηριότητα παραλύει, δεν είναι οικονομία, είναι "ερημοποίηση"» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε «είμαστε υποχρεωμένοι, λοιπόν, να διαφωνήσουμε και να δείξουμε τον άλλο δρόμο».

    Εξηγώντας την κοινωνική οικονομία της αγοράς είπε:

    «Η κοινωνική οικονομία της αγοράς δεν θέλει το "κράτος -νυχτοφύλακα", όπως ο ακραίος νεοφιλελεύθερισμός, δεν θέλει ούτε το κράτος -"παραγωγό", όπως ο κρατικιστικός σοσιαλισμός, θέλει το κράτος-"ρυθμιστή", θεματοφύλακα τόσο της ελεύθερης οικονομικής δράσης όσο και της κοινωνικής συνοχής. Ο Κοινωνικός Φιλελευθερισμός ή κοινωνική οικονομία της αγοράς, δέχονται την παρέμβαση του κράτους, για να αποκαθιστούν και να περιφρουρούν την ελεύθερη οικονομία από την ασυδοσία της επιχειρηματικής δραστηριότητας».

    Συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς είπε ότι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός σε μία χώρα όπως η Ελλάδα που βρίσκεται σε κρίση συνεπάγεται δημοσιονομική Εξυγίανση και Τόνωση της Οικονομίας. «Αν κάνεις μόνο "δημοσιονομική εξυγίανση", τότε κινδυνεύει να διαλυθεί η Οικονομία και θα αποσταθεροποιηθεί η κοινωνία συνολικά. Αν, από την άλλη πλευρά, κάνεις μόνο τόνωση της αγοράς, χωρίς σοβαρές δημοσιονομικές περικοπές, τότε θα επιτύχεις μια βραχυχρόνια άνοδο των εσόδων. Αλλά στην πρώτη δυσκολία, τα ελλείμματα θα ξεφύγουν και πάλι» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γιατί «όταν ανέλαβε αρνήθηκε να κάνει το πρώτο και στην συνέχεια, όταν βρέθηκε σε πανικό, αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία κατά 180ο μοίρες και έκανε μόνο το δεύτερο: Περικοπές παντού - χωρίς, ωστόσο, να χτυπήσει τις πολλές σπατάλες που υπάρχουν στο Ελληνικό κράτος».

    «Η κυβέρνηση επιχείρησε αύξηση εσόδων με φορο-επιδρομές - χωρίς να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή με αποτέλεσμα να παραλύσει η Οικονομία, να βουλιάξει η αγορά, να πολλαπλασιαστούν τα λουκέτα και η ανεργία και να πατώσουν τα έσοδα», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι «για να αποδώσουν τα μέτρα πρέπει να τονωθεί η αγορά, με μέτρα μηδενικού ή χαμηλού δημοσιονομικού κόστους, ώστε να πάρει μπρος η Οικονομία, να αρχίζει να παράγει εισόδημα για τους εργαζόμενους, κέρδη για τους επιχειρηματίες, τζίρους για τις επιχειρήσει και να βρει το κράτος κάτι να φορολογήσει».

    Συμπυκνώνοντας επιτέθηκε στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι «υποβάλλει το λαό σε τεράστιες θυσίες, αλλά δεν μηδενίζει το έλλειμμα, εξαγγέλλει πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα βρεθεί σε μια τετραετία με μιάμιση φορά μεγαλύτερο χρέος ως ποσοστό του ελλείμματος απ' ό, τι πριν μπει στο πρόγραμμα».

    Κατέληξε λέγοντας ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να απορρίψουμε αυτό το πρόγραμμα, όχι, βέβαια, για να γυρίσουμε στην εποχή που το κράτος αναδιένειμε δανεικά και ψευδαισθήσεις κοινωνικής πολιτικής και ευημερίας. Κάθε άλλο! Αλλά για να εξυγιάνουμε αληθινά τη χώρα. Με Ανάπτυξη, όχι με ασφυξία. Με αλλαγή Οικονομικού μοντέλου, ανταγωνιστικότητα, επενδύσεις και εξωστρέφεια, όχι με καταναλωτικές δαπάνες». Είδηση: 45809

    [03] Αλ. Παπαρήγα: «Όσοι ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αυτοκτονούν πολιτικά»

    Πεμπτη, 04 11 2010 21:48

    Να καταδικάσουν τα δύο μεγάλα κόμματα την Κυριακή οι πολίτες ζήτησε μιλώντας σε συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, του Κερατσινίου. η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Η κ. Παπαρήγα ζήτησε να μην πάει ούτε μία ψήφος χαμένη, προειδοποιώντας ότι μετά τις εκλογές η χώρα οδεύει σε ελεγχόμενη χρεοκοπία. «Οι εργαζόμενοι έχουν ένα όπλο. Ή θα το βάλουν στον κρόταφό τους ή θα το στρέψουν εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα .

    Η Γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι όσοι ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αυτοκτονούν πολιτικά γιατί, όπως είπε, αν δεν αλλάξει ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων θα πουν ότι ο λαός αντέχει να σηκώσει και άλλα βάρη. Η κ. Παπαρήγα προέβλεψε ότι μετά τις εκλογές θα έρθουν και άλλα, πιό σκληρά μέτρα και κάλεσε τους εργαζόμενους να εναντιωθούν στα δύο μεγάλα κόμματα και να τα «τσακίσουν με το βόλι που γράφει ΚΚΕ».

    Η κ. Παπαρήγα έκανε ειδική αναφορά στην πρωτοβουλία του ΚΚΕ να διοργανώσει διαδήλωση στις 15 Νοεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος γιατί όπως είπε εκείνη την ημέρα θα βρίσκεται στην Αθήνα η Τρόικα. Η κ. Παπαρήγα απηύθυνε κάλεσμα ώστε «να πλημμυρίσει το Σύνταγμα» και ο λαός να στείλει το μήνυμα ότι δεν τρομοκρατείται.

    Τέλος η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε την πολιτική σημασία που θα έχει η ενίσχυση των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ και τόνισε την ανάγκη μαζικής συμμετοχής στις εκλογές.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 45813

    [04] Σ. Μπερλουσκόνι: «Δεν παραιτούμαι. Πίσω από πολλά πράγματα ίσως βρίσκεται το οργανωμένο έγκλημα»

    Πεμπτη, 04 11 2010 19:45

    Μιλώντας στα ανώτατα στελέχη του κόμματός του «Λαός της Ελευθερίας», ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τόνισε ότι «πίσω από πολλά πράγματα που συμβαίνουν μπορεί να βρίσκεται το Οργανωμένο Έγκλημα».

    Σύμφωνα με τους σχολιαστές, η αναφορά του Καβαλιέρε είναι στις τελευταίες αποκαλύψεις που σχετίζονται με την προσωπική του ζωή. «Θέλω να επαναλάβω ότι η αγάπη θα υπερισχύσει του μίσους και του φθόνου. Δεν εννοώ να παραιτηθώ, παρά τις καθημερινές επιθέσεις σε βάρος μου», τόνισε ο «μίστερ τιβί». Υπενθυμίζουμε ότι η Εισαγγελία του Μιλάνου διεξάγει έρευνα που αφορά την προαγωγή της πορνείας και ότι στην όλη υπόθεση ενέχονται δύο κοπέλες, οι οποίες ισχυρίζονται ότι γνώρισαν προσωπικά τον Μπερλουσκόνι: η Μαροκινή Καρίμα, που ενηλικιώθηκε προχθές, γνωστή ως «Ρούμπι» και η 28χρονη Νάντια Μακρί, συνοδός πολυτελείας. Η Μακρί είχε αναγγείλει για σήμερα το απόγευμα συνέντευξη Τύπου, στην πόλη Ρέτζιο Εμίλια της Κεντρικής Ιταλίας. Η συνάντηση με τους δημοσιογράφους ακυρώθηκε, όμως, λίγο πριν από το καθορισμένο ραντεβού.

    «Φόρουμ Καθολικών Οικογενειών της Ιταλίας»

    Στο μεταξύ, το «Φόρουμ Καθολικών Οικογενειών της Ιταλίας», σύμφωνα με τον Τύπο, έκανε γνωστό ότι δεδομένης της κατάστασης, καλό θα ήταν να μην παραβρεθεί ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός στην έναρξη των εργασιών του «Φόρουμ», την ερχόμενη Δευτέρα. Από την αντιπολίτευση, ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, καλεί τους συμμάχους του Καβαλιέρε «να θέσουν τέρμα στην κυβερνητική αυτή εμπειρία, βγαίνοντας από μια κατάσταση τελματώδους ασάφειας».

    Η στάση των βουλευτών

    Πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα αποφασίσουν να τηρήσουν οι πρόεδρος της Βουλής, Τζανφράνκο Φίνι, και οι βουλευτές και γερουσιαστές που τον πλαισίωσαν στη δημιουργία του νέου κόμματος «Μέλλον και Ελευθερία». Έστω και αν, τυπικά, συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση, διαφωνούν σε όλα τα σημεία-κλειδιά: από την αναμόρφωση της Δικαιοσύνης, μέχρι τη σύγχυση ιδιωτικής και δημόσιας ζωής και την έλλειψη πολυφωνίας -όπως καταγγέλλουν- στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς παράταξης.

    Πλησιάζουν μάλλον εκλογές

    Οι πρόωρες εκλογές μοιάζουν όλο και πιθανότερες. Πολλοί σχολιαστές, βέβαια, δεν παραλείπουν να υπογραμμίσουν ότι «τουλάχιστον τριακόσιοι νέοι εθνοπατέρες δεν θα ήθελαν να λήξει πρόωρα η νομοθετική περίοδος, διότι αν δεν συμπληρώσουν τουλάχιστον πέντε χρόνια θητείας, θα χάσουν το δικαίωμα σε μηνιαία σύνταξη 3.000 ευρώ». Ο κεντροαριστερός, πρώην πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ' Αλέμα, τέλος, κάλεσε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να συναντηθεί με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τον Έλεγχο των Μυστικών Υπηρεσιών. Πρόκειται για μια συνάντηση που έχει ζητηθεί εδώ και καιρό. Υπό το φως, όμως, των νέων εξελίξεων, τονίζει η εφημερίδα «Ιλ Μεσατζέρο», είναι πολύ πιθανό να τεθούν ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση των ανδρών που ασχολούνται με την προστασία του Ιταλού πρωθυπουργού και με το αν οι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί και καραμπινιέροι βρίσκονται στο πλάι του και σε στιγμές «απόλυτα ιδιωτικές».

    ΑΠΕ

    Είδηση: 45808

    [05] Πέτυχε το ραντεβού του δορυφόρου Epoxi με τον κομήτη Hartley

    Πεμπτη, 04 11 2010 22:29

    Ο αμερικανικός διαστημικός δορυφόρος Epoxi (εποχή) πλησίασε την Πέμπτη, σε απόσταση περίπου 700 χιλιομέτρων, από τον πυρήνα του μικρού κομήτη Hartley 2, από τον οποίο έβγαλε εντυπωσιακές φωτογραφίες, σύμφωνα με τις εικόνες της τηλεόρασης της NASA.

    Το πιο κοντινό του πέρασμα έγινε, όπως αναμενόταν περίπου στις 14:00 GMT, και οι πέντε πολυαναμενόμενες φωτογραφίες του πυρήνα που ελήφθησαν από αρκετά κοντά, άρχισαν να φτάνουν περίπου μία ώρα αργότερα.

    Είναι η πέμπτη φορά στην ιστορία της αστρονομίας που μια διαστημική βολίδα φθάνει τόσο κοντά στον πυρήνα ενός κομήτη για να βγάλει φωτογραφίες και να εκτελέσει και άλλες μετρήσεις με φασματόμετρο, τονίζουν οι υπεύθυνοι για αυτή την αποστολή.

    Οι ερευνητές ελπίζουν να συγκεντρώσουν έναν πλούτο πληροφοριών σχετικά με τον κομήτη για να κατανοηθούν καλύτερα τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και η σύνθεση αυτών των ουράνιων σωμάτων, που υπολογίζονται σε δισεκατομμύρια στις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ, ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 45815

    [06] Υπέρταση: Νέα έρευνα εντόπισε γονίδιο που οδηγεί σε νέους τρόπους θεραπείας

    Πεμπτη, 04 11 2010 19:59

    Υγεια

    Ένα νέο είδος γονιδίου που προσδιορίστηκε από ομάδα ευρωπαίων ερευνητών ανοίγει καινούργιους δρόμους για τη θεραπεία της υπέρτασης, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    "Είμαι ευτυχής που συμμετείχα σ' αυτήν την εξαιρετική εργασία", δήλωσε η ευρωπαία επίτροπος υπεύθυνη για την έρευνα Μαιρ Ζεοζεγκάν-Κουίν και πρόσθεσε ότι η εργασία χρηματοδοτήθηκε με 10 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Το νέο είδος γονιδίου Umod που εντοπίσθηκε επί του χρωμοσώματος 16 παίζει ένα ρόλο στον παράγοντα προστασίας από την υπέρταση ρυθμίζοντας με τη δράση της γλυκοπρωτεϊνής "ουρομοντουλίνη", ανακοίνωσαν οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Γλασκόβης και του Ινστιτούτου Τοξικολογίας του Μιλάνου.

    Συνολικά 31 επιστήμονες από 11 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ιταλία, Βρετανία, Βέλγιο, Δημοκρατία της Τσεχίας, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ολλανδία, Πολωνία, Φινλανδία και Σουηδία- συνεργάστηκαν για τη διεξαγωγή της έρευνας.

    Ένας ενήλικος στους τέσσερις στην Ευρωπαϊκή Ένωση πάσχει από υπέρταση, η οποία θεωρείται ο βασικός παράγοντας εμφάνισης καρδιοαγγειακών νοσημάτων.

    AΠΕ

    Είδηση: 45810

    [07] Α. Τσίπρας: «Να αποδυναμωθούν ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Ν.Δ.»

    Πεμπτη, 04 11 2010 20:05

    Ο Αλέξης Τσίπρας από τα Γιάννενα κάλεσε τους ψηφοφόρους να καταδικάσουν την πολιτική του μνημονίου, αποδυναμώνοντας τις δυνάμεις που μας οδήγησαν εκεί. Το δίλλημα αυτής της κάλπης είναι ένα: ή πραγματικά αλλάζουμε ή συνεχίζουμε να βουλιάζουμε, είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

    Στην οικονομική κρίση και το μνημόνιο εστίασε την ομιλία του στα Γιάννινα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συγκέντρωση του κόμματός του, όπου μίλησαν και οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια της Ηπείρου Γιάννης Παπαδημητρίου και για τον Δήμο Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς.

    «Το Μνημόνιο - είπε ο κ. Τσίπρας -, δεν ήλθε για να σωθεί η ελληνική οικονομία από την χρεοκοπία, αλλά για να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές. Είχαν πειστεί τότε οι περισσότεροι ότι είναι μονόδρομος η επιλογή. Τώρα τα νούμερα λένε άλλα. Με 110% χρέος μπήκαμε στο μνημόνιο, με 150% χρέος θα βγούμε από αυτό. Πού είναι λοιπόν η σωτηρία της ελληνικής οικονομίας; Οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι ο στόχος...».

    Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στα σημειώματα περαίωσης που λαμβάνουν καθημερινά οι πολίτες, φέρνοντας και παραδείγματα πολιτών από την αγορά των Ιωαννίνων και τις διαμαρτυρίες που του εξέφρασαν οι επαγγελματίες της πόλης, επισημαίνοντας στην συνέχεια:

    «Είναι ανήθικο να στέλνονται ειδοποιήσεις 5.000 ευρώ σε συνταξιούχους και κάποιοι άλλοι με τζίρο εκατομμυρίων, μέσω της περαίωσης, να καθαρίζουν με δύο-τρία πεντοχίλιαρα.

    Καλούμε τους πολίτες στις 7 του Νοέμβρη να πουν «όχι στο μνημόνιο» και να βάλουν τις βάσεις ώστε να απεμπλακούμε από την πολιτική και οικονομική ομηρία. Όλοι μαζί να αλλάξουμε το κλίμα, να νικήσουμε τον φόβο και τους εκβιασμούς, να τους αποδείξουμε πως υπάρχουν εναλλακτικοί δρόμοι στο μονόδρομο της τρόικα και της κυβέρνησης». Και συνέχισε: «Αυτές οι εκλογές είναι οι κρισιμότερες εκλογές. Αν δεν συμμετάσχουμε σε αυτές τις εκλογές, σε ποιες θα συμμετάσχουμε; Καμία αποχή, κανένα λευκό, καμία λευκή επιταγή στην κυβέρνηση για τα νέα αντικοινωνικά και νεοφιλελεύθερα μέτρα που ετοιμάζει στις 15 Νοέμβρη. Καλούμε τον κόσμο που πίστεψε και στήριξε το ΠΑΣΟΚ το 2009, που σήμερα νοιώθει προσβεβλημένος από την εξαπάτηση και την κοροϊδία, να προσέλθει στις κάλπες, στηρίζοντας την μόνη εναλλακτική και ανατρεπτική προοπτική που υπάρχει σήμερα. Να στηρίξει την συνάντηση της ριζοσπαστικής αριστεράς με τον σοσιαλιστικό χώρο και να αγνοήσει τους εκβιασμούς του κ. Παπανδρέου. Και την επόμενη Δευτέρα πρέπει να δημιουργηθεί το κλίμα αντίστασης και αισιοδοξίας που θα δυναμώνει τους αγώνες αυτούς».

    «Αυτή την Κυριακή οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να γυρίσουν πίσω το λογαριασμό στην τρόικα και την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου. Ας μην χάσουν αυτή την ευκαιρία. Η ψήφος του καθενός από εμάς είναι κρίσιμη και έχει δύναμη. Ας αποδοκιμάσουμε το μνημόνιο και τις πολιτικές δυνάμεις που το στηρίζουν αλλά και αυτές που μας οδήγησαν εκεί. Την Κυριακή από την κάλπη να αποδυναμωθούν τα δυο κόμματα εξουσίας και να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης της ριζοσπαστικής αριστεράς, της συνάντησής της με τις δυνάμεις από τον σοσιαλιστικό χώρο που μπορεί να δώσει ελπίδα για προοδευτικές εξελίξεις στον τόπο σε μια περίοδο που αναδιατάσσεται το μπλοκ των δυνάμεων που στηρίζουν το μνημόνιο».

    Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα τρομοκρατίας με «πακέτα -βόμβες», ο κ. Τσίπρας επεσήμανε: «Το κλίμα της τρομο-υστερίας, που δημιουργείται από τις επιθέσεις με τα πακέτα-βόμβες και αντικειμενικά λειτουργεί προβοκατόρικα, δεν πρέπει να επηρεάσει και να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό». Και κατέληξε: «Το δίλλημα αυτής της κάλπης είναι ένα: ή πραγματικά αλλάζουμε ή συνεχίζουμε να βουλιάζουμε. Ο κ. Παπανδρέου θέλει να συνεχίσουμε να βουλιάζουμε με τους Έλληνες πολίτες συνενόχους. Ο κ. Σαμαράς προβάρει κοστούμι εξουσίας και κλείνει το μάτι στα διεθνή κέντρα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας που θέλουν να συνεχιστεί η ίδια πολιτική, ενδεχομένως με άλλες δυνάμεις. Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού και πιστεύουμε ότι αυτή η ευκαιρία δεν θα πάει χαμένη».

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 45811

    [08] Μεγάλη άνοδος στη Wall Street

    Πεμπτη, 04 11 2010 23:36

    Με σημαντική άνοδο έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, φτάνοντας σε πρωτοφανή επίπεδα, για πρώτη φορά μετά την κατάρρευση της τράπεζας Lehman Brothers το 2008.

    Χάρη στην ανακοίνωση των νέων μέτρων για την ανάκαμψη στις ΗΠΑ ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έφτασε στις 11.434,84 μονάδες, κερδίζοντας 219,71 μονάδες ή +1,96%.

    Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έκλεισε στις 2.577,34 μονάδες, αυξημένος κατά 37,07 μονάδες ή +1,46%.

    Τέλος, ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 1.221,06 μονάδες, με άνοδο 23,10 μονάδων ή +1,93%. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο του συγκεκριμένου δείκτη από τον Σεπτέμβριο του 2008.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ,ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 45816


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 4 November 2010 - 22:00:08 UTC