Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σκληρές διαπραγματεύσεις Κυβέρνησης-Τρόικας
  • [02] Στο μηχανισμό στήριξης η Ιρλανδία
  • [03] Προειδοποιήσεις Δρούτσα προς Τουρκία
  • [04] Συνάντηση της Μπακογιάννη με Παπούλια
  • [05] Νέα Ζηλανδία: Για πιθανούς θανάτους κάνουν λόγο τα συνεργεία διάσωσης
  • [06] Η Coca-Cola απέσυρε 22.000 σετ ποτηριών επειδή περιείχαν κάδμιο
  • [07] ΗΠΑ:Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω πυρκαγιάς
  • [08] Γ. Ντόλιος: Θα ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα του Καλλικράτη
  • [09] Ξεκινά η υλοποίηση τεσσάρων έργων στα νησιά μας
  • [10] Ο Μανώλης Σκουλάκης με τον υφ. Εσωτερικών
  • [11] Ερωτήσεις Π.Βαρδίκου στη Βουλή
  • [12] Συγκλονιστικά στοιχεία για τα τροχαία στην Κρήτη- 150.000 νεκροί από το 1965 στη χώρα!
  • [13] Εκλογές αύριο στο ΣΕΔΗΚ
  • [14] Στην τελική ευθεία η 'Κρήτη Υποδομές ΑΕ'
  • [15] Την Τετάρτη η δίκη για τα επεισόδια στα Χανιά
  • [16] Αυτόφωρο αδίκημα η αφισοκόλληση
  • [17] Αύριο η έκτακτη συνέλευση ΕΛΜΕ Αρκαδίας
  • [18] Διαμαρτυρία του ΑΟΚ για το αποτέλεσμα
  • [19] Απεργούν οι αναπληρωτές του ΕΣΠΑ
  • [20] Κινητοποίηση των κατοίκων του Ομορφοχωρίου για τη νέα πυρκαγιά στη «Βιοκεράλ»
  • [21] Αθλητικές Ειδήσεις
  • [22] Αναστάτωση στα Τρίκαλα για την κατάργηση ΔΟΥ
  • [23] Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • [24] Παρουσία Λαρισαίων στην εκδήλωση του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη
  • [25] Παρεμβάσεις της ΔΥΠΕ για ΙΚΑ ΟΠΑΔ
  • [26] Απεργιακή κινητοποίηση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • [27] Οδηγό τοπικών επιχειρήσεων επίπλου εξέδωσε η Νομαρχία Λάρισας
  • [28] Σύμβαση για παρεμβάσεις σε διδακτήρια
  • [29] Να διασωθεί το Λωβοκομείο της Χίου
  • [30] Ο καιρός στη Θεσσαλία
  • [31] Κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ στη Χίο για τα φάρμακα
  • [32] Από τον Ο.Ν. Χίου ξεκινά η ηλεκτρονική συνταγογράφηση
  • [33] Στη Βουλή το Μουσικό και Καλλιτεχνικό σχολείο
  • [34] Απεργούν σήμερα οι υπάλληλοι των Δήμων
  • [35] Καλούν σε ανοιχτή Γενική Συνέλευση

    [01] Σκληρές διαπραγματεύσεις Κυβέρνησης-Τρόικας

    Δευτερα, 22 11 2010 10:49

    Σκληρές διαπραγματεύσεις και μαραθώνιοι συσκέψεων μεταξύ Κυβέρνησης και Τρόικας για την αύξηση των εσόδων και τη δραστική περικοπή των δαπανών στο Δημόσιο, με αιχμή του δόρατος τις ΔΕΚΟ και ειδικότερα τα ζητήματα των κλαδικών συμβάσεων και των μετατάξεων. Η γ' δόση των 9 δισ. ευρώ θεωρείται δεδομένη, οι δανειστές όμως θέτουν προϋπόθεση για την δ' δόση την Άνοιξη, οριστικές αποφάσεις και αυστηρό χρονοδιάγραμμα για τις διαρθρωτικές αλλαγές. Την Κυριακή ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Λουκά Παπαδήμο ενώ σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών περνά το κατώφλι του Προέδρου Μεγάρου για να ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια, για την πορεία των δημοσιονομικών της χώρας. Εξάλλου δε θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), για την πορεία υλοποίησης του τριετούς προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Λόγω των συνεχιζόμενων, και εντός του Σαββατοκύριακου, συζητήσεων, για τη διευκρίνιση ορισμένων τεχνικών θεμάτων, η συνέντευξη αναβάλλεται για την Τρίτη το πρωί.

    Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υπογραμμίζουν πως πρέπει να θεωρείται δεδομένη η θετική αξιολόγηση για την γ' δόση των 9 δισ. ευρώ και προσθέτουν πως τίθενται ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Έντονες διαβουλεύσεις της τρόικας στην Αθήνα

    Σχετική είδηση: "Μαχαίρι" σε πρόσθετες αμοιβές και επιδόματα σε Υπουργεία-ΔΕΚΟ

    Είδηση: 48363

    [02] Στο μηχανισμό στήριξης η Ιρλανδία

    Δευτερα, 22 11 2010 08:26

    Εγκρίθηκε το αίτημα της Ιρλανδίας για ένταξή της στο μηχανισμό στήριξης, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της χώρας. Οι «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμφώνησαν σε ένα 3ετές πρόγραμμα στήριξης που θα αντιμετωπίσει τις δημοσιονομικές προκλήσεις της ιρλανδικής οικονομίας με αποφασιστικό τρόπο. Θα βασίζεται στη δημοσιονομική προσαρμογή και σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ το ύψος του δανείου θα αποφασιστεί στα τέλη του μήνα, όπως διευκρίνισε ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές θα ανέρχεται σε 80 με 90 δισεκατομμύρια ευρώ. Το Δουβλίνο θα ανακοινώσει την Τετάρτη 4ετές πρόγραμμα λιτότητας, ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε η Ιρλανδή υπουργός Τουρισμού. Αμέσως μετά την αποδοχή του αιτήματος της χώρας της η ισοτιμία του ευρώ σημείωσε άνοδο, ξεπερνώντας τα 1,37 δολάρια.

    Έντονες οι αντιδράσεις των Ιρλανδών πολιτών

    «Η βοήθεια στην Ιρλανδία υποστηρίζεται για τη διάσωση της οικονομικής σταθερότητας της ΕΕ και της ευρωζώνης», δήλωσαν σε ανακοίνωσή τους οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και όλων των χωρών μελών της ΕΕ, μετά την έκτακτη σύνοδο που συγκλήθηκε, ενώ την ίδια ώρα το Δουβλίνο επισημοποιούσε το αίτημά του για στήριξη.

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εξέφρασε ικανοποίηση για την ανταπόκριση των ευρωπαϊκών αρχών, όπως και το ΔΝΤ που δήλωσε έτοιμο για χορηγήσει δάνειο διάρκειας αρκετών ετών.

    Στο Τορόντο οι υπουργοί Οικονομικών της G7, της Ομάδας των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Καναδάς, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία) εξέφρασαν ικανοποίηση το βράδυ της Κυριακής για την απόφαση της Ιρλανδίας να ζητήσει οικονομική βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

    «Η συντονισμένη δράση των ευρωπαϊκών χωρών και του ΔΝΤ αντανακλά την απόφαση την οποία συμμεριζόμαστε για μια ευέλικτη και καθοριστική δράση με στόχο να περιοριστούν οι αναδυόμενοι κίνδυνοι, να διατηρηθεί η σταθερότητα στην αγορά και να διασωθεί η παγκόσμια ανάκαμψη», αναφέρουν οι αξιωματούχοι της G7 σε κοινή ανακοίνωσή τους, η οποία εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών του Καναδά.

    Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των Ιρλανδών πολιτών στην ανακοίνωση ένταξης στο μηχανισμό στήριξης. Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από κυβερνητικά κτίρια για να καταγγείλουν την απόφαση αυτή, την οποία τα ιρλανδικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν «εθνική ντροπή».

    Ο πρωθυπουργός Μπράιαν Κάουεν ωστόσο υπεραμύνεται της απόφασής του.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8- ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης και για την Ιρλανδία

    Είδηση: 48279

    [03] Προειδοποιήσεις Δρούτσα προς Τουρκία

    Δευτερα, 22 11 2010 11:23

    Να συμμορφωθεί στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις ως τον Ιούνιο, κάλεσε την Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, διαφορετικά, όπως είπε, θα υπάρξουν ουσιαστικές επιπτώσεις στην διαδικασία ένταξης της χώρας. Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο κ. Δρούτσας, επανέλαβε την αναγκαιότητα απομάκρυνσης των κατοχικών στρατευμάτων από το νησί. Τα επόμενα βήματα για τη λύση του Κυπριακού, όπως διαμορφώνονται μετά και τη συνάντηση του Κύπριου Προέδρου με τον γ.γ. του ΟΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων που θα έχει με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία ο Δημήτρης Χριστόφιας, που φτάνει το μεσημέρι στην Αθήνα.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 48409

    [04] Συνάντηση της Μπακογιάννη με Παπούλια

    Δευτερα, 22 11 2010 11:08

    Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια θα συναντηθεί, στις δύο το μεσημέρι, η Ντόρα Μπακογιάννη, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης του κόμματός της, «Δημοκρατική Συμμαχία». Ο νέος πολιτικός φορέας δηλώνει ανοικτός στη συνεννόηση και πιστεύει «στη συνεργασία και τη διαμόρφωση κοινών τόπων με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις». Σε ότι αφορά τις προτεραιότητες του κόμματος της, δήλωσε ότι επιδιώκει εθνική συνεννόηση για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά το 1/3, μέσα σε 10 χρόνια. Η κ. Μπακογιάννη επαναβεβαίωσε τη συμπαράταξή της με τον κ. Παπανδρέου, σχολίασε η Νέα Δημοκρατία.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: Ιδρυτική διακήρυξη της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" από την Ντ.Μπακογιάννη

    Είδηση: 48405

    [05] Νέα Ζηλανδία: Για πιθανούς θανάτους κάνουν λόγο τα συνεργεία διάσωσης

    Δευτερα, 22 11 2010 09:57

    Τα συνεργεία διάσωσης στη Νέα Ζηλανδία κάνουν λόγο για "πιθανούς θανάτους" ανάμεσα στους 29 μεταλλωρύχους που έχουν παγιδευτεί εδώ και τρεις ημέρες στο ορυχείο Pike River μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε αυτό. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επαφή με τους αγνοούμενους, καθώς οι διασώστες δεν έχουν καταφέρει να τους προσεγγίσουν εξαιτίας των τοξικών αερίων, που έχουν εντοπιστεί σε μεγάλες ποσότητες. "Παραμένουμε αισιόδοξοι, διατηρούμε τις ελπίδες μας, αλλά προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανότητας να υπάρχουν νεκροί", δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας Γκάρι Νόουλς. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις δοκιμές μέχρι να βεβαιωθούν ότι τα αέρια εντός του ανθρακωρυχείου είναι ασφαλή, ώστε να αρχίσει η διάσωση. Παράλληλα κάνουν μία γεώτρηση από την οποία θα κατεβάσουν ένα ρομπότ εξοπλισμένο με κάμερες για να κάνει έρευνες. Ο διευθυντής του ορυχείου Πίτερ Ουίτολ φάνηκε λιγότερο αισιόδοξος από τον Πρωθυπουργό της χώρας για τις πιθανότητες να έχουν επιζήσει οι μεταλλωρύχοι.

    "Στην πραγματικότητα δεν έχουν νέα από κανένα από τότε που δύο εργάτες κατάφεραν να βγουν στην επιφάνεια. Για τις οικογένειες, η κατάσταση δυσκολεύει όσο περνούν οι ώρες", επισήμανε ο ίδιος.

    Ο Νεοζηλανδός πρωθυπουργός Τζον Κι δήλωσε νωρίτερα πως σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει, υπάρχει οξυγόνο στο ορυχείο και ότι υπάρχουν πιθανότητες οι μεταλλωρύχοι να είναι ζωντανοί. Ο Κι υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε βεβιασμένη απόπειρα για τον απεγκλωβισμό τους θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφική όχι μόνο για τους διασώστες αλλά και για τους επιζώντες μεταλλωρύχους. Παραδέχτηκε ότι οι οικογένειες των αγνοούμενων, ορισμένες από τις οποίες διαφώνησαν με την απόφαση να αναβληθεί η προσπάθεια διάσωσης, αισθάνονται "τρομερό άγχος και πραγματικό φόβο".

    "Είναι βασανιστικό, όμως, θα πάμε μόλις θα είμαστε σε θέση να το κάνουμε", είπε, εξηγώντας ότι εάν οι διασώστες μπουν στο ορυχείο μπορεί να προκληθεί έκρηξη, λόγω της παρουσίας επικίνδυνων αερίων, και να σκοτωθούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι παγιδευμένοι μεταλλωρύχοι.

    Οι αγνοούμενοι κατά πάσα πιθανότητα βρίσκονται σε μια σήραγγα που απέχει μόλις 150 μέτρα από την επιφάνεια της γης αλλά 2,5 χιλιόμετρα από την είσοδο του ορυχείου. Πρόκειται για 24 Νεοζηλανδούς δύο Αυστραλούς, δύο Βρετανούς και έναν Νοτιοαφρικανό, ηλικίας από 17 έως 62 ετών.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Ν.Ζηλανδία: Συνεχίζεται η αργοπορία για τη διάσωση των παγιδευμένων

    Είδηση: 48315

    [06] Η Coca-Cola απέσυρε 22.000 σετ ποτηριών επειδή περιείχαν κάδμιο

    Δευτερα, 22 11 2010 10:52

    Αποσύρει η Coca-Cola 22.000 σετ ποτηριών επειδή περιέχουν κάδμιο, μια καρκινογόνο ουσία, τονίζοντας όμως πως τα επίπεδα που ανιχνεύτηκαν είναι «πολύ χαμηλά και δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία». Ο όμιλος επισήμανε σε ανακοίνωσή του πως αποφάσισε την άμεση απόσυρση των ποτηριών επειδή δεν ανταποκρίνονται στο επίπεδο ποιότητας που επιθυμεί. Τα 22.000 σετ ποτηριών πωλούνται σε καταστήματα αλλά και μέσω Διαδικτύου σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον περασμένο Μάρτιο.

    Η Coca-Cola «δεν κάνει παραχωρήσεις στα θέματα ποιότητας και είναι πιθανόν καμιά φορά να αποσύρουμε προϊόντα μας από την αγορά λόγο ποιότητας ακόμα και αν δεν προκαλούν ανησυχίες για την ασφάλεια ή αν έχουμε νομική υποχρέωση να το κάνουμε», τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ζητώντας συγνώμη από του πελάτες της Coca-Cola.

    Τον Ιούνιο, τα Μακντόναλντ απέσυραν 13 εκατομμύρια ποτήρια με τη φιγούρα του Σρεκ και άλλων χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων επειδή η βαφή η οποία είχε χρησιμοποιηθεί περιείχε κάδμιο.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 48365

    [07] ΗΠΑ:Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω πυρκαγιάς

    Δευτερα, 22 11 2010 09:48

    Επιβατικό αεροσκάφος των αερογραμμών Delta Airlines, το οποίο μετέφερε περίπου 200 επιβάτες, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης αφού ένα από τα φτερά του τυλίχτηκε στις φλόγες. Το αεροπλάνο, που είχε μόλις απογειωθεί με προορισμό τη Μόσχα, επέστρεψε στο αεροδρόμιο και προσγειώθηκε με ασφάλεια επειδή παρουσίασε προβλήματα σε έναν από τους κινητήρες, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Daily News. Διευκρινίζει μάλιστα ότι το ένα φτερό φλεγόταν και το αεροπλάνο έχανε καύσιμα. Σύμφωνα πάντως, με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο ίδιος ο κυβερνήτης του αεροπλάνου ήταν αυτός που άδειασε τις δεξαμενές από τα καύσιμα όταν αποφάσισε να επιστρέψει και να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 48308

    [08] Γ. Ντόλιος: Θα ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα του Καλλικράτη

    Δευτερα, 22 11 2010 11:29

    Την εκτίμηση ότι η εφαρμογή του «Καλλικράτη» δε θα αντιμετωπίσει αξεπέραστα προβλήματα, στα πρώτα και δύσκολα βήματα της νέας αρχιτεκτονικής του κράτους, εξέφρασε το Σάββατο από το Ηράκλειο ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος. Ο κ. Ντόλιος βρέθηκε στο Ηράκλειο στο πλαίσιο των διημερίδων για την ενημέρωση των νέων δημάρχων, περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών, που το υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε από την Κρήτη.

    Στις συνεδριάσεις του διημέρου παρουσιάστηκε το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης για την μετάβαση στον «Καλλικράτη», συζητήθηκε ο «Οδικός χάρτης Τριμήνου» που αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τον συντονισμό των ενεργειών καθώς και το χρονοδιάγραμμα των κρίσιμων ενεργειών για τους πρώτες μήνες τοπικής διακυβέρνησης. Ο υφυπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε τυχερή την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που μέσα στη συγκυρία της δεινής οικονομικής ύφεσης έχει τον «Καλλικράτη» για να πορευτεί. Διαφορετικά - τόνισε - η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα περνούσεβ¦ μαύρες μέρες. Μάλιστα υπεραμύνθηκε της κυβέρνησης σχετικά με τη διοικητική μεταρρύθμιση που είχε σχεδιαστεί και ψηφιστεί προ μνημονίου, για την εξοικονόμηση των πόρων.

    Κατερίνα Πολύζου

    Είδηση: 48411

    [09] Ξεκινά η υλοποίηση τεσσάρων έργων στα νησιά μας

    Δευτερα, 22 11 2010 11:28

    Ξεκινά η υλοποίηση 4 έργων στην Περιφέρεια μας μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων τους. Πρόκειται για τα έργα της βελτίωσης Κτιριακών Υποδομών στο 1ο Γυμνάσιο Χίου συνολικού προϋπολογισμού 909.582,54 ευρώ, της προσθήκης και βελτίωσης Αιθουσών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, συνολικού προϋπολογισμού 452.401,96 ευρώ, του Αντισεισμικού Ελέγχου και Σχεδιασμού Διδακτηρίων Δήμου Χίου - 7ου Δημοτικού Σχολείου» συνολικού προϋπολογισμού 526.995,13 ευρώ. Και της Αντικατάστασης εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Πόλεως Σάμου, προϋπολογισμού 3.456.717,41 ευρώ.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 48412

    [10] Ο Μανώλης Σκουλάκης με τον υφ. Εσωτερικών

    Δευτερα, 22 11 2010 11:27

    Στο ειδικό σεμινάριο συμμετείχε και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ο κ. Σκουλάκης είχε ξεχωριστή συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών, στον οποίο έθεσε το ζήτημα της συνέχισης των κοινωνικών προγραμμάτων των Δήμων όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και την επόμενη περίοδο αλλά και το πρόβλημα που αναμένεται να δημιουργηθεί στον τομέα της καθαριότητας από τη λήξη των συμβάσεων του προσωπικού και του εργολάβου καθαριότητας.

    Τέλος, επαφές και συζητήσεις είχε ο κ. Σκουλάκης και με το νέο Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη καθώς και με άλλους Δημάρχους από την Κρήτη, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις σχετικά με την συγκρότηση των νέων οργάνων, το νέο σύστημα τοπικής διακυβέρνησης, τις νέες αρμοδιότητες των Δήμων, την αποτελεσματική οργάνωση των υπηρεσιών αλλά και για οικονομικά θέματα.

    Κατερίνα Πολύζου

    Είδηση: 48410

    [11] Ερωτήσεις Π.Βαρδίκου στη Βουλή

    Δευτερα, 22 11 2010 11:26

    Δύο ερωτήσεις κατέθεσε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Βαρδίκος. Η πρώτη επίκαιρη ερώτηση απευθύνεται προς τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας και αφορά την αλιεία.

    Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι παρά την κατάργηση της αλιείας με βιντζότρατα, οι αλιείς δεν έχουν λάβει τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις, ενώ από την άλλη πλευρά, οι περιορισμοί στο ψάρεμα με μηχανότρατα δεν εφαρμόζονται, με καταστροφικές συνέπειες για τη βιοποικιλότητα της θάλασσας. Η δεύτερη ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αφορά όχημα που παραχωρήθηκε από το Δήμο Βαθέος στο Παράρτημα Σάμου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Ο Υπουργός ερωτάται αν προτίθεται να ταξινομήσει το όχημα, το οποίο παραμένει την τελευταία διετία ακινητοποιημένο στην αποθήκη του Δήμου.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 48408

    [12] Συγκλονιστικά στοιχεία για τα τροχαία στην Κρήτη- 150.000 νεκροί από το 1965 στη χώρα!

    Δευτερα, 22 11 2010 11:26

    Ανησυχητικά μηνύματα για τους θανάτους από τροχαία στην άσφαλτο της Κρήτης παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο εκδήλωσης την παγκόσμια ημέρα μνήμης θυμάτων τροχαίων, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς η 21η Νοεμβρίου. Με βάση τις αναγωγές αντιστοιχούν στο νησί, 210 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων κάθε χρόνο. Κατά μέσο όρο στο νησί χάνονται 120 άνθρωποι το χρόνο και τα τελευταία 10 χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους 1.200 άνθρωποι στους δρόμους της Κρήτης.

    Είναι ενδεικτικό ότι από την αρχή του 2010 μέχρι και σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους από τροχαία στην άσφαλτο της Κρήτης 74 άνθρωποι στην συντριπτική τους πλειοψηφία νέοι. Η εκδήλωση, έγινε στο πάρκο μνήμης για τα θύματα της ασφάλτου στην Κρήτη «Χρήστος Πολέντας» που δημιούργησε στην περιοχή "Νερατζιά" στις Βουκολιές Χανίων η οικογένεια του άτυχου νέου Χρήστου Πολέντα, ο οποίος έχασε προ ετών τη ζωή του στην περιοχή, όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε συγκρούσθηκε με φορτηγό αυτοκίνητο. Στο πάρκο και στον ιερό ναό του Αγίου Χριστοφόρου τελέσθηκε και επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της ασφάλτου στην Κρήτη. Παράλληλα, έγιναν και τα αποκαλυπτήρια πέτρινης κρήνης που αποτελεί δωρεά του πρωθυπουργού της χώρας Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και πέτρινης εικόνας του Αγίου Χριστοφόρου, που προσέφερε ασφαλιστική εταιρεία.

    Κατερίνα Πολύζου

    Είδηση: 48407

    [13] Εκλογές αύριο στο ΣΕΔΗΚ

    Δευτερα, 22 11 2010 11:24

    Πρόεδρο και Εκτελεστική Επιτροπή εκλέγει αύριο ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, με νέα μορφή, ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίουβ¦.

    Στην διαδικασία που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης, έχουν προκληθεί οι αντιπρόσωποι των 63 Δήμων, που απετέλεσαν και τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου.Ως έδρα του νέου φορέα θα παραμείνουν τα Γραφεία της ΤΕΔΚ Ρεθύμνου, ενώ γραφεία του Συνδέσμου, ιδρύονται στις ΤΕΔΚ και των άλλων Νομών της Κρήτης.Ο Σύνδεσμός Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης ιδρύθηκε το 2001 ως μη Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με στόχο την στήριξη της ελαιοκομίας του νησιού, που αποτελεί έναν σημαντικό πολιτισμικό και οικονομικό πόρο για την Κρήτη.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 48406

    [14] Στην τελική ευθεία η 'Κρήτη Υποδομές ΑΕ'

    Δευτερα, 22 11 2010 11:24

    Στην τελική ευθεία -όπως δήλωσε ο Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης- βρίσκεται το θέμα της σύστασης και λειτουργίας της εταιρείας «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.», η οποία μεταξύ άλλων θα αναλάβει και τα έργα αναβάθμισης του ΒΟΑΚ.

    Ο κ. Δαμιανάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η εταιρεία «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.» -στα πρότυπα της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.»- θα μπορέσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της αναβάθμισης του ΒΟΑΚ.

    Κατερίνα Πολύζου

    Είδηση: 48404

    [15] Την Τετάρτη η δίκη για τα επεισόδια στα Χανιά

    Δευτερα, 22 11 2010 11:23

    Την ερχόμενη Τετάρτη θα δικαστούν οι δύο συλληφθέντες για τα επεισόδια κατά την πορεία αναρχικών, την περασμένη Πέμπτη στα Χανιά. Οι δύο νεαροί, πάντως, αρνούνται τις κατηγορίες, ενώ αυτόπτης μάρτυρας βεβαιώνει πως οι συλληφθέντες δεν είχαν σχέση με τα επεισόδια.

    Κατηγορούνται για "διατάραξη κοινής ειρήνης και για απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών, διότι κατά τη διάρκεια πορείας που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Χανίων, πέταξαν πέτρες και ξύλα εναντίον των αστυνομικών. Η πορεία πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο νεαρού σε τροχαίο ύστερα από καταδίωξη αστυνομικών στην περιοχή των Δικαστηρίων.

    Σοφία Θεοδωράκη

    Είδηση: 48402

    [16] Αυτόφωρο αδίκημα η αφισοκόλληση

    Δευτερα, 22 11 2010 11:21

    Η διαδικασία του αυτόφωρου για την αφισσορύπανση, θα ενεργοποιηθεί στο Ηράκλειο, ύστερα από συνεννόηση του αρμόδιου για θέματα καθαριότητας αντιδημάρχου και του Αστυνομικού Διευθυντή Ηρακλείουβ¦.

    Όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, αυτόφωρο δεν είναι μόνο η σύλληψη κατά την στιγμή που γίνεται η αφισοκόλληση , αλλά όλη η χρονική διάρκεια κατά την οποία είναι αναρτημένη η αφίσα.Η απόφαση κρίνεται απαραίτητη, στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου που καταπατά οιανδήποτε μορφή δικαίου και σεβασμού προς την πόλη και τους δημότες της.Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε διάστημα 24 ημερών, έχουν απομακρυνθεί 2.560 κιλά αφισών.Τα σχετικά στοιχεία μάλιστα έχουν προσκομιστεί για τα περαιτέρω στον Εισαγγελέα Ηρακλείου.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 48401

    [17] Αύριο η έκτακτη συνέλευση ΕΛΜΕ Αρκαδίας

    Δευτερα, 22 11 2010 11:21

    Αύριο στις 7:00 το απόγευμα θα γίνει η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Αρκαδίας, στο αμφιθέατρο του 4ου Γενικού Λυκείου Τρίπολης, με θέμα την εισήγηση της ΟΛΜΕ και το Πρόγραμμα Δράσης, ενόψει της Γεν. Συνέλευσης των Προέδρων των ΕΛΜΕ, που θα γίνει το Σάββατο, 27/11/2010 στην Αθήνα.

    Πέγκη Μπρούσαλη

    Είδηση: 48398

    [18] Διαμαρτυρία του ΑΟΚ για το αποτέλεσμα

    Δευτερα, 22 11 2010 11:44

    Ο Άρης επικράτησε με 2-0 της Κέρκυρας στο χθεσινό αγώνα για τη Super League με γκολ των Τσέζαρεκ και Πορτίγια στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η ομάδα του νησιού, ωστόσο, δικαιούται να διαμαρτύρεται για γκολ του Παρασκευαϊδη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων το οποίο κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

    Είδηση: 48430

    [19] Απεργούν οι αναπληρωτές του ΕΣΠΑ

    Δευτερα, 22 11 2010 11:43

    24ωρη απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα οι αναπληρωτές του ΕΣΠΑ ...

    Με αφορμή την κινητοποίηση, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος", πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης. Αντιπροσωπεία του Συλλόγου και αναπληρωτών θα συναντηθεί με τον Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης να του εκθέσουν τους προβληματισμούς και την αντίθεσή τους στην τριτοκοσμικού - όπως αναφέρουν - χαρακτήρα σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν καθώς και την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 48429

    [20] Κινητοποίηση των κατοίκων του Ομορφοχωρίου για τη νέα πυρκαγιά στη «Βιοκεράλ»

    Δευτερα, 22 11 2010 11:43

    Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στην κεραμοποιεία «Βιοκεράλ». Στο εργοστάσιο έσπευσε δύναμη της Πυροσβεστικής με πέντε οχήματα και παρέμεινε μέχρι αργά το βράδυ για την κατάσβεση της φωτιάς.

    Η νεά πυρκαγιά, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων του Ομορφοχωρίου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από την κεραμοποιεία και προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του δρόμου

    Κατά τη διαμαρτυρία των κατοίκων προσήχθησαν ύστερα από καταγγελία του ιδιοκτήτη της μονάδας οι αγροτοσυνδικαλιστές και κάτοικοι του Ομορφοχωρίου κκ. Νίκος Παπαδόπουλος και Γιώργος Λαδόπουλος, οι οποίοι επιχείρησαν να εισέλθουν στους χώρους του κεραμοποιείου.

    Εντωμεταξύ σήμερα στις 6 το απόγευμα , πραγματοποιείται λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του Ομορφοχωρίου, με σκοπό να καθορίσουν το πλαίσιο των παρεμβάσεών τους για το θέμα της λειτουργίας της μονάδας. Υπενθυμίζεται ότι μετά από έλεγχους της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και απόφαση της Νομαρχίας, η άδεια λειτουργία της επιχείρησης είχε ανασταλεί.

    Είδηση: 48428

    [21] Αθλητικές Ειδήσεις

    Δευτερα, 22 11 2010 11:42

    Άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα πήρε ο Αστέρας σε εκτός έδρας παιχνίδι, αφού αναδείχθηκε ισόπαλος (1-1) στο Πανθεσσαλικό στάδιο με τον Ολυμπιακό Βόλου. Συνολικά ο Αστέρας μετράει έντεκα βαθμούς στα έξι εκτός έδρας παιχνίδια με τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα.

    Επιστροφή στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις για τον Αρκαδικό, ο οποίος επικράτησε στην Τρίπολη για την 3η αγωνιστική της Ολυμπιάδας Πατρών με 85-59.

    Η ΑΕΚ Άργους μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο άντεξε στο Λαγκαδά αλλά στο τέλος ηττήθηκε με 80-65 από ένα καλύτερο αντίπαλο.

    Προπόνηση επιλογής κορασίδων, για τη μικτή ομάδα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, θα γίνει στο ΔΑΚ Τρίπολης, την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, 3:30 μ.μ.-5:30 μ.μ., στα πλαίσια λειτουργίας του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΟΚ περιόδου 2010-2011. Θα συμμετάσχουν αθλήτριες γεννηθείσες τα έτη 1995 έως 1997.

    Για την 10η αγωνιστική του Περιφερειακού Πρωταθλήματος, ο Παναρκαδικός γνώρισε νέα ήττα, αυτή την φορά στην Τρίπολη, από το Δήλεσι με 0-2. Το σκορ άνοιξε στο 62' ο Γκίνκος και στο 71' ο Οικονομόπουλος με εκτέλεση φάουλ έκανε το 0-2.

    Για την 6η αγωνιστική της Α΄ Κατηγορίας είχαμε τα αποτελέσματα:

    Αχιλλέας - Μαντινειακός 0-5

    Ελαιοχώρι - Τεγέα 0-4

    Απόλλων Τυρού - Πανθυρεατικός 2-1

    Φαλαισία - Ερμής Μελιγούς 4-0

    Λεωνίδιο - ΑΕΚ Τρίπολης 0-2

    Παγγορτυνιακός - Κορακοβούνι 0-0.

    Β. Κούβαλης

    Είδηση: 48427

    [22] Αναστάτωση στα Τρίκαλα για την κατάργηση ΔΟΥ

    Δευτερα, 22 11 2010 11:42

    Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από την φημολογούμενη μεταφορά των δύο τμημάτων ΤΕΙ από την πόλη των Τρικάλων, σειρά έχουν οι εφορίες.

    Στο στόχαστρο θα τεθούν οι δύο ΔΟΥ Πύλης και Φαρκαδόνας οι οποίες στο πρόσφατο παρελθόν είχαν κλείσει, επανήλθαν όμως σε λειτουργία κυρίως μετά από πολιτικές παρεμβάσεις.

    Είδηση: 48426

    [23] Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

    Δευτερα, 22 11 2010 11:41

    Συνεχίζεται σήμερα και αύριο η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά την απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ για δυο νέες 24ωρες απεργίες σήμερα και αύριο.

    Μιλώντας στην ΕΡΑ Λάρισας ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους του νομού κ. Γιώργος Παπαδούλης, οι απεργίες γίνονται για ζητήματα που έχουν να κάνουν για την καθυστέρηση στην υπογραφή των συμβάσεων. Παράλληλα ο κ. Παπαδούλης, εξέφρασε την δυσφορία του για τους χειρισμούς της Ομοσπονδίας σε ότι αφορά στην οργάνωση της κινητοποίησης.

    Την ίδια ώρα, οξύνεται στην πόλη της Λάρισας το πρόβλημα με τους όγκους των σκουπιδιών.

    Είδηση: 48423

    [24] Παρουσία Λαρισαίων στην εκδήλωση του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη

    Δευτερα, 22 11 2010 11:40

    Σημαντική ήταν η παρουσία των Λαρισαίων στην ιδρυτική εκδήλωση του νέου κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη «Δημοκρατική Συμμαχία». Για τους στόχους του νέου πολιτικού σχηματισμού μίλησε στην ΕΡΑ Λάρισας, το μέλος του κόμματος κ. Θέκλα Παρασκευούδη.

    Είδηση: 48422

    [25] Παρεμβάσεις της ΔΥΠΕ για ΙΚΑ ΟΠΑΔ

    Δευτερα, 22 11 2010 11:40

    Το αμέσως προσεχές διάστημα, θα ακολουθήσουν οι σχετικές ενέργειες του ΙΚΑ για την προκήρυξη των θέσεων ιατρών στο Ιδρυμα. β¦

    Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η 7Η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, επισημαίνοντας ότι ο φάκελος για τις προκηρύξεις είναι έτοιμος.Ακόμα, η ΔΥΠΕ εξαγγέλλει, την υπογραφή συμφωνίας που προωθεί, για να ρυθμιστεί άμεσα, και να επιλυθεί το πρόβλημα με τους ελεγκτές ιατρούς του ΟΠΑΔ, που παρατηρείται στην Κρήτη.Τέλος, ανακοίνωσε ότι, την ευθύνη κάλυψης των ιατρείων του αεροδρομίου Ηρακλείου θα έχει το Βενιζέλειο Νοσοκομείο και την ευθύνη του αεροδρομίου στα Χανιά, το Νοσοκομείο Χανίων.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 48425

    [26] Απεργιακή κινητοποίηση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

    Δευτερα, 22 11 2010 11:39

    Συμμετέχει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος. Η απόφαση προβλέπει 24ωρη απεργία για τους αναπληρωτές και δίωρη στάση εργασίας για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς. Επίσης ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας καλεί τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του Συλλόγου.

    Είδηση: 48420

    [27] Οδηγό τοπικών επιχειρήσεων επίπλου εξέδωσε η Νομαρχία Λάρισας

    Δευτερα, 22 11 2010 11:38

    Το έντυπο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λάρισας με τίτλο "Επίπλων τέχνη...", που αποτελεί έναν οδηγό των επιχειρήσεων επίπλου του Ν. Λάρισας, παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

    Ο οδηγός εκδόθηκε στο πλαίσιο της πολιτική της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για την προβολή των τοπικών προϊόντων του νομού, προχώρησε, μετά τη φέτα και το τσίπουρο, στην έκδοση ενός ακόμη καλαίσθητου οδηγού, αυτή τη φορά πάνω στον τομέα των επίπλων.

    Είδηση: 48419

    [28] Σύμβαση για παρεμβάσεις σε διδακτήρια

    Δευτερα, 22 11 2010 11:38

    Σύμβαση για την διαμόρφωση αύλειων χώρων σε διδακτήρια του νομού υπογράφει σήμερα η Νομάρχης Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοιναράκηβ¦.

    Η σύμβαση είναι ύψους 270.000 ευρώ και αφορά παρεμβάσεις στο σχολικό συγκρότημα Ζαρού, στο Δημοτικό Σχολείο Κρουσώνα και στο Γυμνάσιο Πύργου.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 48418

    [29] Να διασωθεί το Λωβοκομείο της Χίου

    Δευτερα, 22 11 2010 11:38

    Την ανάγκη διάσωσης και ανάδειξης του Λωβοκομείου, του Λεπροκομείου δηλαδή της Χίου, του μακροβιότερου υγειονομικού ιδρύματος στον ελλαδικό χώρο που λειτούργησε από το 1378 έως το 1959 στην περιοχή Κοφινάς και το οποίο καταστρέφεται καθημερινά, επεσήμανε μιλώντας στο δίκτυο μας ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Χίου κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

    Επιβάλλεται είπε ο κ. Μιχαηλίδης να διασωθεί και να δημιουργηθεί ένα μουσείο τεκμηρίων αλλά και ένα πολιτιστικό κέντρο στην μνήμη όλων των χανσενικών ασθενών από τη Μυτιλήνη, τη Χίο και την Κρήτη που νοσηλεύτηκαν εκεί.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 48421

    [30] Ο καιρός στη Θεσσαλία

    Δευτερα, 22 11 2010 11:36

    Νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και ενδέχεται το βράδυ να σημειωθούν τοπικές βροχές. βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς - μέτριοι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή

    Είδηση: 48416

    [31] Κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ στη Χίο για τα φάρμακα

    Δευτερα, 22 11 2010 11:36

    Κινητοποιήσεις για τις 30 του μήνα εξήγγειλε το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ με αίτημα την άμεση καταβολή των χρεών του ΟΠΑΔ προς του φαρμακοποιούς της Χίου που ανέρχονται στο ποσό του 1 εκατ. Ευρώ. Την ημέρα της κινητοποίησης έχει οριστεί τετράωρη στάση εργασίας από τι 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Βουνακίου.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 48415

    [32] Από τον Ο.Ν. Χίου ξεκινά η ηλεκτρονική συνταγογράφηση

    Δευτερα, 22 11 2010 11:44

    Από τη Χίο θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και της δημιουργίας ατομικού ιατρικού φακέλου των ασφαλισμένων του Οίκου Ναύτου όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η Υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Ελπίδα Τσουρή. Επιπροσθέτως θα ληφθούν μια σειρά από μέτρα για την καλύτερη λειτουργία του Οργανισμού στη Χίο.

    Συγκεκριμένα θα προσληφθούν δύο ελεγκτές ιατροί, με οκτάμηνη σύμβαση, διαδικασία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Δεκέμβρη. Μετά απ' αυτήν, οι μόνιμοι ιατροί του παραρτήματος, θα επιτελούν θεραπευτικό και μόνο έργο. Κατά τους πρώτους μήνες του 2011 αναμένεται να προσληφθεί ένας μόνιμος υπάλληλος ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού, μέσω ΑΣΕΠ. Με δεδομένο ότι οι οργανικές θέσεις του Παραρτήματος του Οργανισμού στη Χίο είναι μόνο 10, θα τροποποιηθεί ο Οργανισμός, με μεταφορά 7 οργανικών θέσεων εκεί, ώστε να καλύπτονται μελλοντικά οι ανάγκες από μόνιμο προσωπικό. Όπως ενημερώνει η κ. Τσουρή έχει ήδη, αποφασιστεί η πρόσληψη εποχικού προσωπικού, για το έτος 2011 ενώ για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, έχει ζητηθεί από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Χίου, η μηχανογραφημένη υποβολή των λογαριασμών των μελών του, καθώς και η μελλοντική μηχανογραφημένη υποβολή των λογαριασμών των λοιπών συμβεβλημένων παρόχων υγείας (ιατρών και διαγνωστικών κέντρων).

    Είδηση: 48431

    [33] Στη Βουλή το Μουσικό και Καλλιτεχνικό σχολείο

    Δευτερα, 22 11 2010 11:27

    Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται αύριο το απόγευμα, η Ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Μανόλη Στρατάκη προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σχετικά με τα προβλήματα του Μουσικού και Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείουβ¦.

    Υπενθυμίζεται ότι στα εν λόγω σχολεία υπάρχουν ακόμα κενά σε προσωπικό, ενώ σύμφωνα με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τα βιβλία Μουσικής και Καλλιτεχνικών δεν διανέμονται δωρεάν, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να τα αγοράζουν.Έτσι, η Υπουργός Παιδείας ερωτάται αν προτίθεται να καλύψει άμεσα τα κενά σε ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς των καλλιτεχνικών μαθημάτων στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου (για τη φετινή χρονιά κινηματογράφου και χορού) ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και πότε πρόκειται να διανεμηθούν τα βιβλία μουσικής στους μαθητές των σχολείων.

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 48413

    [34] Απεργούν σήμερα οι υπάλληλοι των Δήμων

    Δευτερα, 22 11 2010 11:31

    Σε κινητοποιήσεις κατέρχονται σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στους Δήμους διεκδικώντας την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης, νέο μισθολόγιο, προάσπιση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων, κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους όσον αφορά στο εφάπαξ, την επικουρική σύνταξη και την υγειονομική περίθαλψη.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 48414

    [35] Καλούν σε ανοιχτή Γενική Συνέλευση

    Δευτερα, 22 11 2010 11:35

    Σε ανοιχτή Γενική Συνέλευση συγκαλούν αύριο τους αγρότες της περιοχής, τις αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις τους φορείς της Αυτοδιοίκησης και τους βουλευτές του νομού Λασιθίου, οι αγροτικοί σύλλογοι Κουτσουρά και Λεύκης, από κοινού με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λασιθίουβ¦.

    Η πρόσκληση γίνεται εν όψει της ανακοίνωσης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων από αύριο. Η Συνέλευση θα συζητήσει την αντιμετώπιση τυχόν παράτασης της εν λόγω απεργιακής κινητοποίησης, πέραν της μιας ημέρας αλλά και τη δημιουργία μηχανισμού και σχεδίου αντίδρασης για την προστασία της αγροτικών προϊόντων σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 48417


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 22 November 2010 - 9:55:46 UTC