Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυβέρνηση: θα τηρήσουμε το μνημόνιο
  • [02] Συνεδριάζει το Eurogroup για τη διάσωση της Ιρλανδίας
  • [03] Συντριβή αεροσκάφους στο Καράτσι
  • [04] Βουλευτικές εκλογές στην Αίγυπτο

    [01] Κυβέρνηση: θα τηρήσουμε το μνημόνιο

    Κυριακη, 28 11 2010 10:58

    Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να εκπληρώσει τους στόχους που έχουν τεθεί για το επόμενο τρίμηνο. «Είναι η ώρα των μεγάλων αλλαγών και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε γιατί η κοινωνία στηρίζει αυτή την προσπάθεια», τονίζει ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, επιδιώκοντας τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων, την οποία χαρακτηρίζει εθνική επιταγή. Ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζει ότι το μνημόνιο ήταν η κατάληξη μιας διαδρομής πλήρους εκτροπής της χώρας και εμφανίζεται βέβαιος ότι η τέταρτη δόση του δανείου, αλλά και η έξοδος της χώρας από την κρίση, δεν πρόκειται να τεθούν σε κίνδυνο εφόσον συνεχίσουμε την προσπάθεια σταθερά και μεθοδικά. Ο Υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να συνεχιστεί η πορεία που ακολουθούσε ως τώρα η χώρα. Επιτακτική ανάγκη χαρακτηρίζουν τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές οι εκπρόσωποι της Κομισιόν και του ΔΝΤ στην τρόικα, και υπογραμμίζουν την ανάγκη στήριξης από την αντιπολίτευση του σταθεροποιητικού προγράμματος.

    Τόμσεν-Ντερούζ: «κρίσιμη χρονιά το 2011»

    Με συνεντεύξεις τους στις κυριακάτικες εφημερίδες, οι κύριοι Ντερούζ και Τόμσεν χαρακτηρίζουν το 2011 την πιο κρίσιμη χρονιά και επικεντρώνουν στον περιορισμό του δημόσιου τομέα και τη βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, σημειώνουν τη δυνατότητα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, ενώ εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την επιτυχία του ελληνικού εγχειρήματος.

    Την πίστη του ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές εκφράζει ο επικεφαλής της τρόικας και εκπρόσωπος του διεθνούς νομισματικού ταμείου Πολ Τομσεν σε συνέντευξη του Real News και ξεκαθαρίζει ότι υπάρχει η δυνατότητα να αποπληρωθεί το δάνειο των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ σε έντεκα χρόνια.

    Δείτε τη συνέντευξη του επικεφαλή των εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σερβάς Ντερούζ

    Δείτε τη συνέντευξη του επικεφαλή της τρόικας Πόουλ Τόμσεν

    Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην Καθημερινή επισημαίνει την ανάγκη περιορισμού του κράτους, ξεκαθαρίζει πως ήρθε η ώρα να λυθεί το πρόβλημα των ελλειμματικών ΔΕΚΟ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι, ενώ επαναλαμβάνει πως δεν θα θιγούν άλλο οι συντάξεις και οι μισθοί στο Δημόσιο, ούτε θα επιβληθούν νέοι φόροι πέραν αυτών που έχουμε ήδη δεσμευτεί. Ακόμα, δεν κρύβει τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, και αναφέρει ότι όλες οι προτάσεις είναι αντικείμενο συνεχών διαβουλεύσεων.

    Αντιδράσεις αντιπολίτευσης

    Η συναίνεση προϋποθέτει μία νέα πολιτική πρόταση, με πρώτο βήμα τον ορισμό της επόμενης Βουλής ως αναθεωρητικής, σημειώνει στην ίδια εφημερίδα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, καλώντας την κυβέρνηση να παραδεχτεί ότι απέτυχε στους στόχους της.

    Η κλιμάκωση των εργατικών κινητοποιήσεων στην Ευρώπη φανερώνει ότι είναι μονόδρομος για τους λαούς, για να μην πληρώνουν τις συνέπειες της κρίσης, τονίζει το ΚΚΕ.

    «Φοβούμαι ότι η πρόσκληση του πρωθυπουργού είναι προσχηματική, αλλά θα περιμένω να διαπιστώσω τις πραγματικές προθέσεις του», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    Πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση μιας αριστερής πλειοψηφίας κατά του μνημονίου, γνωστοποίησε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Tην ανάγκη ανασυγκρότησης της χώρας υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη τονίζει στη Real news πως σ' αυτη τη δυσκολη ώρα απαιτείται εθνική συννενόηση και συνεργασία.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 49512

    [02] Συνεδριάζει το Eurogroup για τη διάσωση της Ιρλανδίας

    Κυριακη, 28 11 2010 10:17

    Θέμα ωρών είναι η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης για την Ιρλανδία. Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ θα συνεδριάσουν σήμερα στις Βρυξέλλες για να οριστικοποιήσουν και να επικυρώσουν το σχέδιο της στήριξης αυτής, ανακοίνωσαν πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις. Η βοήθεια αυτή που χρηματοδοτείται από τους ευρωπαίους εταίρους της Ιρλανδίας και το ΔΝΤ θα κυμανθεί γύρω στα 85 δισεκατομμύρια ευρώ. Η σύνοδος συγκαλείται από τη βελγική προεδρία της ΕΕ. Οι λεπτομέρειες του σχεδίου στήριξης τελούν υπό διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ιρλανδική κυβέρνηση από τη μια μεριά, και τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ. Σύμφωνα με το ιρλανδικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο RTE, το Δουβλίνο ενδέχεται να δεχτεί ένα επιτόκιο 6,7% για τη βοήθεια αυτή. Στο Παρίσι, η προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συνέχισε σήμερα τις διαβουλεύσεις «για την κατάσταση στη ευρωζώνη» με τηλεφωνικές επαφές με ευρωπαίους ηγέτες.

    «Σε μια συνέχιση της τηλεφωνικής του επικοινωνίας με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, την Πέμπτη, και της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο χθες Παρασκευή, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέχισε τις διαβουλεύσεις του για την κατάσταση στη ζώνη του ευρώ με τηλεφωνικές επαφές με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντίγκεθ Θαπατέρο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Οι Μέρκελ και Σαρκοζί τάχθηκαν, το βράδυ της Πέμπτης, υπέρ μιας ταχείας συμφωνίας στις διαπραγματεύσεις για την εφαρμογή του σχεδίου οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) προς την Ιρλανδία.

    Επανέλαβαν ότι ο μηχανισμός στήριξης των χωρών της ΕΕ που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, θα παραμείνει σε ισχύ χωρίς τροποποίηση μέχρι το 2013 αλλά ότι οι δύο κυβερνήσεις εργάζονται εντατικά πάνω σε μια κοινή πρόταση για ένα μόνιμο μηχανισμό διευθέτησης κρίσεων, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον νυν μηχανισμό στήριξης μετά το 2013.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Ευρωσυναγερμός για τη διάσωση της Ιρλανδίας

    Είδηση: 49510

    [03] Συντριβή αεροσκάφους στο Καράτσι

    Κυριακη, 28 11 2010 10:04

    Οκτώ Ρώσοι υπήκοοι έχασαν τη ζωή τους όταν το μεταγωγικό αεροσκάφος Ilyushin IL-76, στο οποίο επέβαιναν, συνετρίβη μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Τζίνα στο Καράτσι με προορισμό το Σουδάν. Το εμπορικό αεροπλάνο μετέφερε 31 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας. Ένας εργάτης τραυματίστηκε καθώς το αεροπλάνο πέρασε πολύ κοντά σε κτίρια διαμερισμάτων όπου διαμένουν κυρίως απόστρατοι αξιωματικοί του ναυτικού του Πακιστάν κι έπεσε και εξερράγη, προκαλώντας εκτεταμένη πυρκαγιά, σε κτιριακό συγκρότημα υπό κατασκευή. Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν κάπου τέσσερις ώρες για να κατασβέσουν την πυρκαγιά και διασώστες έψαχναν ακόμα στα συντρίμμια για σορούς και τραυματίες.

    «Ο πιλότος ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου ότι η μια μηχανή του τετρακινητήριου αεροσκάφους είχε πιάσει φωτιά. Ήθελε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο, αλλά συνετρίβη. Το αεροσκάφος είχε φθάσει από τη Φουτζάιρα των ΗΑΕ, και μετέφερε 31 τόνους υλικού αρωγής. Και τα οκτώ μέλη του πληρώματος είναι νεκρά. Ήταν Ρώσοι υπήκοοι», δήλωσε ο Περβέζ Τζορτζ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας του Πακιστάν.

    Οι έξι σοροί που μεταφέρθηκαν στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία στο Καράτσι, την μεγαλύτερη πόλη της χώρας, είναι «εντελώς απανθρακωμένες και πέραν πάσης αναγνωρίσεως», δήλωσε ο Σεμί Τζαμάλι, επικεφαλής του νοσοκομείου Τζίνα.

    Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Geo οκτώ ως δέκα οικοδόμοι που πιστεύεται ότι κοιμούνταν στο ένα υπό κατασκευή κτίριο που διαλύθηκε αγνοούνται. Το τηλεοπτικό δίκτυο Express 24/7 έκανε λόγο για 10 νεκρούς, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το ποιοι είναι.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι το τρίτο αεροπορικό δυστύχημα μέσα σε τέσσερις μήνες στο Πακιστάν, μια χώρα 170 εκατ. κατοίκων όπου τα ταξίδια μεταξύ πόλεων γίνονται συνήθως με αεροπλάνα. Το Ιλιούσιν είναι το δεύτερο αεροπλάνο που πέφτει μετά την απογείωσή του από το Καράτσι μέσα σε τέσσερις εβδομάδες.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 49509

    [04] Βουλευτικές εκλογές στην Αίγυπτο

    Κυριακη, 28 11 2010 10:43

    Ανοιξαν οι κάλπες στην Αίγυπτο για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, οι οποίες διεξάγονται σε ένα τεταμένο κλίμα ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και την ισλαμική αντιπολίτευση. Περίπου 40 εκατομμύρια ψηφοφόροι από τους 82 εκατομμύρια Αιγυπτίους, καλούνται να ανανεώσουν τη 518μελή Λαϊκή Συνέλευση, το πιο σημαντικό από τα δυο σώματα του Κοινοβουλίου, τα μέλη της οποίας εκλέγονται για μια πενταετή θητεία. Η αστυνομία έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στα εκλογικά τμήματα, καθώς το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας σημαδεύτηκε από πολλές διαδηλώσεις και συλλήψεις.

    Ο δεύτερος γύρος έχει προγραμματιστεί για τις 5 Δεκεμβρίου.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 49511


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 28 November 2010 - 9:53:43 UTC