Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-12-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Kρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.
  • [02] Μειώσεις τιμών έως 38% συμφώνησαν υπ. Ανάπτυξης - εταιρείες
  • [03] Νέες κινητοποιήσεις από Δευτέρα στα ΜΜΜ
  • [04] Αποκατάσταση προβλημάτων από την χιονόπτωση
  • [05] Γ. Παπακωνσταντίνου: Αισιοδοξία και δράσεις
  • [06] Επίθεση κατά του Κ. Χατζηδάκη - Καταδίκασε ο πολιτικός κόσμος
  • [07] Αλλαγές στην Υγεία - νέο νομοσχέδιο
  • [08] Συναυλία διαμαρτυρίας της ΠΟΣΠΕΡΤ
  • [09] Ελεύθερος αφέθηκε ο Τζούλιαν Ασάνζ
  • [10] Τουρκία: Αρχίζει η δίκη για την υπόθεση «Βαριοπούλα»
  • [11] Η τηλεοπτική ενημέρωση σκοτώνει το σεξ
  • [12] ΕΦΕΤ: Πρόστιμα σε επιχειρήσεις τροφίμων
  • [13] Xωρίς ενημέρωση Παρασκευή και Σάββατο
  • [14] Το κρύο βγάζει τα ψάρια στην επιφάνεια της λίμνης
  • [15] Συνάντηση Νομάρχη Μαγνησίας και νέου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας
  • [16] Ζητά επανάληψη των εκλογών στο Δήμο του Νοτίου Πηλίου
  • [17] Κλειστά αύριο Παρασκευή 17/12/10 τα σχολεία στους νομούς Κοζάνης και Καστοριάς - προβλήματα στους δρόμους
  • [18] Επτά κλοπές σε οικίες ομολόγησε 26χρονη
  • [19] Ορκωμοσίες δημοτικών συμβουλίων Καβάλας και Θάσου
  • [20] Επί ποδός η νομαρχία για να παραμείνει ανοιχτό το επαρχιακό δίκτυο - Πέντε χωριά παραμένουν αποκλεισμένα
  • [21] Νέα προγράμματα Σχολής Γονέων Δράμας
  • [22] Στον απόηχο του συνεδρίου για πολιτιστική κληρονομιά στη Δράμα
  • [23] Έντονες χιονοπτώσεις στο βόρειο Έβρο, επιδείνωση προβλέπεται μετά το απόγευμαβ¦
  • [24] ΓΣΕΕ: Καταδικάζει τα φαινόμενα βίας
  • [25] Ρύθμιση οφειλών προς τον ΕΛΓΑ

    [01] Kρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.

    Πεμπτη, 16 12 2010 18:15

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μια από τις κρισιμότερες συνόδους από τη δημιουργία της Ε.Ε, στις Βρυξέλλες, καθώς οι 27 καλούνται να αποφασίσουν για τη συνοχή της ευρωζώνης και τον τρόπο διαχείρισης των μελλοντικών κρίσεων. Οι ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να συμφωνήσουν σε περιορισμένη τροποποίηση της συνθήκης της Λισαβόνας προκειμένου να δημιουργηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός στήριξης, στον οποίο θα συμμετέχουν και ιδιώτες επενδυτές.

    Η στάση της Ανγκελας Μέρκελ στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους έχει διχάσει την πολιτική ελίτ της Γερμανίας. Σε ένα πρωτόγνωρο ξέσπασμα εναντίον της, στη Μπούντεσταγκ, ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ, κατηγορεί την Γερμανίδα Καγκελάριο πως έχει παραιτηθεί των καθηκόντων της την κρίσιμοτατη αυτή στιγμή για την Ευρώπη.

    Σε άρθρο του στους Φαινάνσιαλ Τάιμς την καλεί να δώσει μία ριζοσπαστική απάντηση που θα δώσει τέλος στο κλίμα αβεβαιότητας. Ο ίδιος προτείνει τη μερική διαγραφή του χρέους της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, την ενίσχυση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την περιορισμένη έκδοση ευρω-ομολόγων.

    Η Καγκελάριος της Γερμανίας, σε συνέντευξή της στη Μπιλντ, απάντησε ότι η "Ελλάδα και η Ιρλανδία μπορούν να σηκώσουν το βάρος των χρεών τους και των επιτοκίων για την αποπληρωμή τους μακροπρόθεσμα. Και συμπλήρωσε ότι δεν έχει χαθεί ούτε ένα ευρώ από τη στήριξη που παρέχεται αυτή τη στιγμή στις δύο χώρες.

    Στην ίδια συνέντευξη, όμως, επέμεινε πως η μόνη λύση στην κρίση χρέους είναι η θέσπιση μόνιμου μηχανισμού στήριξης από το 2013, ο οποίος όπως επισήμανε, είναι γιγαντιαία πράξη αλληλεγγύης. Ωστόσο, η ενεργοποίησή του πρέπει να γίνεται υπό 9 προϋποθέσεις. Μεταξύ άλλων σε περίπτωση που απειλείται με πτώχευση κράτος - μέλος και σε περίπτωση που η πτώχευση αυτή απειλεί την ευρωζώνη.

    Κι ενώ το θέμα τίθεται επί τάπητος στη Σύνοδο Κορυφής διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την Κομισιόν στις Βρυξέλλες και το Παρίσι και ζήτησαν από τους ευρωπαίους ηγέτες να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη και να μην προχωρήσουν σε άλλα μέτρα λιτότητας.

    Τηλεφωνικές επαφές Γ. Παπανδρέου με ευρωπαίους ιθύνοντες

    Τηλεφωνική επικοινωνία με ευρωπαίους ιθύνοντες είχε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ενόψει της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Γ. Παπανδρέου επικοινώνησε χθες το βράδυ με τον Πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρόμπαι, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ ΓΙουνκέρ και με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Χοσέ Λουί Θαπατέρο, για τα θέματα που θα απασχολήσουν το αποψινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: Σήμερα η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.

    Είδηση: 52632

    [02] Μειώσεις τιμών έως 38% συμφώνησαν υπ. Ανάπτυξης - εταιρείες

    Πεμπτη, 16 12 2010 13:29

    Μειώσεις τιμών από 0,71% έως 37,9% σε 661 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, μετά από συνάντηση του με επιχειρηματίες. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε ότι η ανάγκη να μειωθούν οι τιμές είναι υπαρκτή και αποτελεί στάση ευθύνης και αλληλεγγύης του κράτους και των επιχειρήσεων. «Τριανταέξι μεγάλες επιχειρήσεις στον κλάδο τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης προχωρούν σε μειώσεις μέχρι 38% σε 661 κωδικούς επώνυμων προϊόντων» τόνισε ο υπουργός μετά από συνάντηση που είχε με σαράντα επιχειρηματίες του κλάδου τροφίμων και άλλων προϊόντων ευρείας κατανάλωσης.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    «Από τις μειώσεις αυτές μπορεί να προκύψει έως και 50 ευρώ όφελος μηνιαίως για μία τετραμελή οικογένεια» πρόσθεσε o Υπουργός Ανάπτυξης. Πρόκειται για μειώσεις σε προϊόντα που αποτελούν το καθημερινό καλάθι νοικοκυράς.

    Ο υπουργός διευκρίνισε ακόμα ότι πρόκειται για μειώσεις και όχι για προσφορές οι οποίες θα ισχύσουν καθόλη τη διάρκεια του 2011 από τον κλάδο των προμηθευτών της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου με τελικό αποδέκτη τον καταναλωτή.

    Πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν και άλλες μειώσεις ενώ ζήτησε και από τους πολίτες να αξιοποιούν τα εργαλεία που τους παρέχει η πολιτεία, όπως το παρατηρητήριο τιμών.

    «Ελάχιστες στα δάχτυλα ενός χεριού ήταν αυτές οι επιχειρήσεις που δεν ανταποκρίθηκαν» υπογράμμισε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο ανταγωνισμός θα οδηγήσει όλους σε μειώσεις.

    Πιο αναλυτικά στην προσπάθεια συμμετέχουν οι:

    3ΑΛΦΑ, 3 Ε, MISKO, BOLTON HELLAS, CHIPITA, COLGATE PALMOLIVE, CRETA FARM, ELBISCO, FRIESLAND CAMPINA, KRAFT FOODS, NESTLE, OPTIMA, PEPSICO-HBH, PROCTER & GAMBLE, SCA, UNILEVER, ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ, ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΤΑ, ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ, ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ, ΚΙΚΙΖΑΣ ΜΕΛΙΣΣΑ, ΚΡΕΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΜΕΓΑΣ ΓΥΡΟΣ, ΜΙΝΕΡΒΑ, ΝΙΚΑΣ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΠΙΝΔΟΣ, ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ-ΑGRINO, ΥΦΑΝΤΗΣ, ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕΚ.

    Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ν. Ρόβλιας, έκανε λόγο για μία εθνική συμβολή για την ανακούφιση των λαϊκών εισοδημάτων.

    Το λιανεμπόριο συμμετέχει με 122 επώνυμα προϊόντα.

    Πρόκειται για τρεις αλυσίδες super market: οι Carrefour με 69 επώνυμα προϊόντα, Βερόπουλος με 15 επώνυμα προϊόντα και Σκλαβενίτης με 28 επώνυμα προϊόντα.

    Συμμετέχει, επίσης το λιανεμπόριο με 1.509 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας:

    Οι εταιρείες - αλυσίδες super market: Carrefour, Βερόπουλος και Σκλαβενίτης με μειώσεις τιμών σε 81 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας

    Οι εταιρείες LIDL (σε 1.150 προϊόντα της) και Α/Β Βασιλόπουλος (σε 359 προϊόντα της σειράς «365») δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν στην ενσωμάτωση της αύξησης του ΦΠΑ από 11% σε 13% (σε σύνολο 1.509 προϊόντων)

    Οι ημερομηνίες έναρξης μείωσης τιμών για τα 434 προϊόντα είναι από την 1η Ιανουαρίου 2011, για τα 72 από 8 Ιανουαρίου έως τις 17 Ιανουαρίου, για 29 είναι από την 1η Φεβρουαρίου μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου του 2011, για 59 προϊόντα τρέχουν μειώσεις από τις 13 Δεκεμβρίου μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου 31 προϊόντα, ενώ σε 14 προϊόντα οι μειώσεις έχουν ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου μέχρι τις 31 Νοεμβρίου.

    Η πλειονότητα των μειώσεων είναι μέχρι 5% (347), από 5% έως 10% είναι σε 218 και πάνω από 10% μειώσεις είναι σε 96.

    Είδηση: 52613

    [03] Νέες κινητοποιήσεις από Δευτέρα στα ΜΜΜ

    Πεμπτη, 16 12 2010 16:44

    Μια εβδομάδα ταλαιπωρίας ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή και άλλη μια αρχίζει τη Δευτέρα για όσους επιλέγουν τις αστικές συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις τους. Για αύριο Παρασκευή, από τις 11 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα δε θα κινηθούν ηλεκτρικός, μετρό, προαστιακός , τραμ και τρόλεϊ. Από τις 12 ως τις 4 ακινητοποιημένα τα τρένα του ΟΣΕ. Τα μπλε λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά. Σε ότι αφορά τις απεργίες στο χώρο του Τύπου αύριο Παρασκευή και το Σάββατο, η ΕΣΗΕΑ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία. Τις ίδιες ημέρες, πραγματοποιεί 48ωρη απεργία και η ΠΟΣΠΕΡΤ. Στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη έχει κηρύξει η ΠΟΣΠΕΡΤ από 19:00 έως 22:00.

    Οι κινητοποιήσεις για την ερχόμενη εβδομάδα

    Σοβαρά προβλήματα την ερχόμενη εβδομάδα θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει συντάξει το συντονιστικό όργανο, την ερχόμενη εβδομάδα οι κινητοποιήσεις αναμένεται να είναι οι εξής:

    - Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου. Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ οι εργαζόμενοι στα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

    - Τρίτη 21 Δεκεμβρίου. Όλα τα Μέσα θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι.

    - Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου. Θα ακινητοποιηθούν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λόγω 24ωρης απεργίας.

    - Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου. Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ οι εργαζόμενοι στα άλλα μέσα μεταφοράς δεν έχουν ακόμη αποφασίσει.

    - Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου. Οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Παρασκευή θα συνεδριάσουν οι πρόεδροι των σωματείων των εργαζομένων για να επικυρώσουν και τυπικά το πρόγραμμα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 52624

    [04] Αποκατάσταση προβλημάτων από την χιονόπτωση

    Πεμπτη, 16 12 2010 17:21

    Αποκαθίστανται τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην κυκλοφορία των οχημάτων στα οδικά δίκτυα των νομών της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, μετά τη χιονόπτωση των τελευταίων ωρών. Όπως ανακοινώθηκε από τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις, στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για τους οδηγούς που κινούνται στα ορεινά επαρχιακά δίκτυα του Κιλκίς, της Πέλλας και των Σερρών, καθώς επίσης προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και 3-5 Πηγαδιών της Ημαθίας. Εξάλλου, με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται προς το Ελατοχώρι Πιερίας και τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής. Με απόφαση του νομάρχη Φλώρινας τα σχολεία του νομού, λόγω της χιονόπτωσης, θα παραμείνουν κλειστά.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Στη Δυτική Μακεδονία, όπου το κρύο είναι τσουχτερό, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες σ' όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Καστοριάς, ενώ απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, και στην εθνική οδό Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας. Ακόμη, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται προς τη Βλάστη του νομού Κοζάνης.

    Στα λευκά «ντύθηκε» και η Θεσσαλία, όπου η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι αναγκαία στα ορεινά επαρχιακά δίκτυα των νομών Τρικάλων και της Καρδίτσας, καθώς, επίσης στο επαρχιακό δίκτυο της Ελασσόνας, στη Λάρισα.

    Στον νομό Τρικάλων, το ύψος του χιονιού στις ορεινές περιοχές έφτασε στους 35 - 40 πόντους, ενώ στις πεδινές περιοχές στους 15 πόντους.

    Λόγω της πυκνής χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων, όπως ανακοίνωσε η αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων διεξάγεται με την χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στο ορεινό οδικό δίκτυο.

    Για τον αποχιονισμό εργάζονται 6 μηχανήματα της νομαρχίας Τρικάλων και 9 μηχανήματα ιδιωτών.

    Παράλληλα η ΔΕΣΕ χρησιμοποιεί τα δικά της μέσα για τον καθαρισμό του εθνικού δικτύου.

    Χιόνι έπεσε και στο Πήλιο, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Στα λευκά η ηπειρωτική χώρα / Κλειστά πολλά σχολεία

    Είδηση: 52625

    [05] Γ. Παπακωνσταντίνου: Αισιοδοξία και δράσεις

    Πεμπτη, 16 12 2010 17:00

    Σε ενημέρωση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το επικαιροποιημένο μνημόνιο, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εκφράζοντας παράλληλα και την αισιοδοξία του για την αντιμετώπιση της κρίσης. Τα στοιχεία που επικαλείται για την αισιοδοξία του ο κ. Παπακωνσταντίνου, είναι η κατανόηση των εταίρων, αλλά και όπως είπε: «Γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποδείξει, ότι ακόμη και με καθυστέρηση παίρνει τις αποφάσεις που πρέπει». Ο κ. Παπακωνσταντίνου, διαβεβαίωσε πως «οι καταθέσεις είναι απολύτως ασφαλείς, αφού οι τράπεζες έχουν αντεπεξέλθει και το Δημόσιο είναι εδώ για να τις βοηθήσει και να τις ενισχύσει», ενώ χαρακτήρισε επιζήμια κάθε αναφορά στο θέμα της επιστροφής στη δραχμή.

    Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το ΔΣ του ΔΝΤ για να εγκρίνει και εκταμιεύσει το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ που του αναλογεί για την τρίτη δόση του συνολικού δανείου της Ελλάδας, ενώ σε αντίστοιχες κινήσεις θα προχωρήσιυν αρκετά κοινοβούλια χωρών - μελών της Ε.Ε.

    Ακολούθως ο κ. Παπακωνσταντίνου, ενημέρωσε ότι η χώρα και η οικονομία πέτυχαν απολύτως τόσο στους δημοσιονομικούς, όσο και στους διαρθρωτικούς στόχους, όπως προκύπτει από τους ανά τρίμηνο ελέγχους και πως μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα πρέπει να υλοποιηθούν 178 δράσεις- υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί:

    Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου: «Το 2011 φεύγουμε από τι οριζόντιες δράσεις, όπως οι περικοπές μισθών και πάμε σε στοχευμένες δράσεις, αναφορικά με τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ, τον εξορθολογισμό τμημάτων του Δημοσίου τομέα, ειδικά στην υγεία, καθώς και σε θέματα φορολογικής διοίκησης και φοροδιαφυγής».

    Αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές, άσκησαν με κριτική με κυρίαρχο στοιχείο, την «κόπωση των πολιτών» (Αφροδίτη Παπαθανάση), την «ανάγκη δίκαιης κατανομής των βαρών» (Γιάννης Αμοιρίδης), «την ψυχολογία που ανακυκλώνει το πρόβλημα» (Κώστας Γείτονας), την αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας των μέτρων ( Σπυροπάνος Μαργέλης).

    «Οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια όχι εξαιτίας του μνημονίου, αλλά της σοβαρής κρίσης και των επιπτώσεών της, πρέπει να γίνουν προσαρμογές, ναι με δίκαιη κατανομή βαρών, αλλά πάντως προσαρμογές», απάντησε στους συναδέλφους του ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Αντιδράσεις

    Για μαρτύριο της σταγόνας σε βάρος των πολιτών, έκανε λόγο ο Γιάννης Βρούτσης της ΝΔ.

    «Τα μέτρα είναι προκλητικά αντιλαϊκά και αντιδημοκρατικά δεν σκοπεύουν στην αντιμετώπιση του δημοσιονομικού εκτροχιασμού, αλλά στην προώθηση των στρατηγικών αναγκών του κεφαλαίου», τόνις ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

    Την περαιτέρω μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων μέσω του ενιαίου μισθολογίου διέβλεψε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης.

    Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Πηγές: ΑΠΕ

    Είδηση: 52623

    [06] Επίθεση κατά του Κ. Χατζηδάκη - Καταδίκασε ο πολιτικός κόσμος

    Πεμπτη, 16 12 2010 13:52

    Θύμα βίαιης επίθεσης έπεσε χθες στο κέντρο της Αθήνας ο πρώην υπουργός της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. Καθώς η μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας έφτανε κοινοβούλιο, διαδηλωτές στην οδό Πανεπιστημίου επιτέθηκαν εναντίον του την ώρα που εκείνος κατευθυνόταν στην οδό Βουκουρεστίου, τον προπηλάκισαν και τον τραυμάτισαν ελαφρά στο πρόσωπο. Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ράικου. Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών μέσα από φωτογραφικό και οπτικό υλικό. Το περιστατικό καταδικάστηκε από το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Ο ίδιος ο κ. Χατζηδάκης με γραπτές δηλώσεις του τόνισε την ανάγκη να κλείσει ο κύκλος του μίσους και της βίας.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    «Η Ελλάδα δεν προχωρά μπροστά με το μίσος και τη βία»

    "Δεν αισθάνομαι κανένα μίσος για όσους μου επιτέθηκαν χθες. Ωστόσο, όλοι είναι ανάγκη να κατανοήσουμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά με το μίσος και τη βία" ανέφερε σε γραπτή δήλωση του.

    Αντίθετα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ξεπεράσουμε αυτή τη μεγάλη κρίση, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος ευχαρίστησε δημόσια όλους όσους του συμπαραστάθηκαν και ιδιαίτερα τον αστυνομικό που του έχει διαθέσει η πολιτεία και τους δύο πολίτες, που όπως είπε, τραυματίστηκαν προσπαθώντας να τον υπερασπισθούν.

    Την επίθεση καταδίκασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και ο Πρόεδρος της Βουλής. Η επίθεση είναι πράξη υπονόμευσης των κανόνων που θα πρέπει να ισχύουν σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης, δήλωσε ο Φίλιππος Πετσάλνικος.

    "Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Και πρόσθεσε: "τέτοιου είδους ενέργειες δεν εκφράζουν την κοινωνία και τους πολίτες, οι οποίοι στέκονται απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Η δημοκρατία ούτε φιμώνεται, ούτε τρομοκρατείται".

    Για ''ύποπτες και προβοκατόρικες σκοπιμότητες'', έκανε λόγο η ΝΔ. «Φαίνεται πως το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και έχει καταγγείλει ότι το πρόσφατο νομοθέτημά της οδηγεί σε «εργασιακό Μεσαίωνα», έχει ενοχλήσει πολλούς» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση στην οποία προστίθεται ότι παραμένει αμετακίνητη κατά του μνημονίου και επιμένει με συνέπεια και αποφασιστικότητα στην προώθηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με ανώτατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας για να ζητήσει τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία όσων βιαιοπράγησαν κατά του κ. Κωστή Χατζηδάκη.

    Κριτική στη ΝΔ άσκησε η πρόεδρος της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" Ντόρα Μπακογιάννη: «Με λύπη μου διαπίστωσα χθες, μετά από τη βάρβαρη επίθεση κατά του Κωστή Χατζηδάκη, ότι η ΝΔ έκανε λόγο περί προβοκάτσιας ή συνομωσίας. Επιτέλους, οφείλουν όλοι να καταλάβουν ότι η τυφλή αντιμνημονιακή ρητορική, οδηγεί στις καταστάσεις ανεξέλεγκτης βίας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι όταν σπέρνουν ανέμους, θερίζουν θύελλες. Δεν μπορεί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως να ακολουθεί τη ρητορική του ΠΑΜΕ».

    Tην αποδοκιμασία του για το επεισόδιο κατά του βουλευτή εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Χαρακτήρισε δικαιολογημένη την αγανάκτηση των πολιτών, κρίνοντας ως υπαίτια την "γκρίζα πλευρά" του συστήματος της μεταπολίτευσης. "Οι λογαριασμοί, όμως, πρόσθεσε, λύνονται στις εκλογές και όχι στους δρόμους χειροδικώντας. Στον πόλεμο οικονομικής επιβίωσης ένα είναι το όπλο: η ενότητα, στην προσπάθεια του ελληνικού λαού".

    Το ΚΚΕ χαρακτήρισε απαράδεκτο τον ξυλοδαρμό του κ. Χατζηδάκη, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τη γνήσια λαϊκή αγανάκτηση. «Αντίθετα αξιοποιείται για να συκοφαντηθεί η λαϊκή πάλη και υπηρετεί αυτούς που επιδιώκουν την υποταγή του λαού στην καπιταλιστική βαρβαρότητα» σημειώνεται σε ανακοίνωση.

    Ο ΣΥΝ εξέφρασε συμπαράσταση στο βουλευτή της ΝΔ τονίζοντας ότι «τέτοιες καταδικαστέες ενέργειες δεν μπορούν να αφαιρέσουν τη λάμψη από τις μεγαλειώδεις απεργίες και διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.»

    «Καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν πηγάζει, όποιον κι αν στοχεύει. Σε μία περίοδο που η γενικευμένη απογοήτευση, μετατρέπεται σε λαϊκή οργή, πρέπει εμείς οι πολιτικοί να μη δίδουμε κατά καμία έννοια αφορμές που μπορούν να εκληφθούν ως άλλοθι από ακραίους ή εξαιρετικά εξοργισμένους πολίτες. Η προκλητική επίθεση κατά του κ. Χατζηδάκη δεν πρέπει να επαναληφθεί. Πολύ φοβούμαστε όμως ότι τόσο η καταδίκη του περιστατικού όσο και οι ευχές μας για μη επανάληψη δεν θα έχουν τύχη» ανακοίνωσε ο ΛΑΟΣ.

    Και η Δημοκρατική Αριστερά καταδίκασε την επίθεση. «Η συγκεκριμένη ενέργεια τραυματίζει τον Κοινοβουλευτισμό και την ελευθερία πολιτικής έκφρασης. Τέτοιες πράξεις βίας είναι εχθρικές στη Δημοκρατία και δεν μπορεί παρά να βρουν απέναντί τους το σύνολο του προοδευτικού κόσμου και το λαϊκό δημοκρατικό κίνημα.» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 52611

    [07] Αλλαγές στην Υγεία - νέο νομοσχέδιο

    Πεμπτη, 16 12 2010 16:00

    Στις αρχές Ιανουαρίου, αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την υγεία, σύμφωνα με το οποίο, τα νοσοκομεία του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ περνούν στο ΕΣΥ, όπως και οι κλάδοι Υγείας του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και ο Οίκος Ναύτη. Η εποπτεύουσα αρχή θα είναι ο Εθνικός Οργανισ΅ός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας. Τα νοσοκομεία του ΙΚΑ, είναι το 1ο του ΙΚΑ Αθήνας το οποίο εντάσσεται στο Σισμανόγλειο, το 2ο του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, που εντάσσεται στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος», το Νοσοκομείο Βραχείας Νοσηλείας του ΙΚΑ που εντάσσεται στην Πολυκλινική, το Ογκολογικό Νοσοκομείο του ΙΚΑ που εντάσσεται στον "Άγιο Σάββα" και το 7ο του ΙΚΑ που εντάσσεται στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα -Κωνσταντοπούλειο».

    Στο εργασιακό πεδίο, οι εργαζόμενοι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των νοσοκομείων του ΙΚΑ παραμένει στην ίδια εργασιακή σχέση, οργανική θέση, κλάδο, βαθμό και ειδικότητα που κατέχει και στο νέο φορέα. Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, θα απορροφηθούν, σε αντίστοιχες κενές θέσεις της συγκεκριμένης ειδικότητας και μετά από διαδικασία αξιολόγησης. Γιατροί και οδοντίατροι με σύμβαση έργου στο ΙΚΑ, θα συνεχίσουν έως και για ένα χρόνο, να έχουν σε ισχύ τις συμβάσεις τους.

    Tα νοσοκο΅εία του ΕΣY, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και το Νοσοκο΅είο «Παπαγεωργίου» θα μπορούν στο εξής να εισπράττουν νοσήλια, το κόστος ιατροδιαγνωστικών εξετάσεων, ιατρικών επε΅βάσεων και εξετάστρων, ΅ε πιστωτικές κάρτες VISA και MASTERCARD.

    Στο θέμα των προμηθειών, το νομοσχέδιο προβλέπει τη σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής Προ΅ηθειών, ώστε να επιτευχθεί η ΅έγιστη δυνατή οικονο΅ία κλί΅ακας, με την ενοποίηση των διαγωνισμών προ΅ηθειών προϊόντων και υπηρεσιών σε επίπεδο εθνικό.

    Τέλος αλλάζουν οι ρυθμίσεις για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους.

    Μέχρι το έκτο της ηλικίας του τρίτου παιδιού, καταβάλλεται στη μητέρα επίδομα ύψους 177 ευρώ, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα της οικογένειας δεν υπερβαίνει το ποσό των 40.000 ευρώ και υπό την προϋπόθεση μόνιμης συνεχούς δεκαετούς παραμονής στη χώρα. Για κάθε άγαμο και κάτω των 23 ετών από τα τρία παιδιά, η μητέρα παίρνει μηνιαίο επίδομα 44 ευρώ.

    Στους πολύτεκνους το μηνιαίο επίδομα αντιστοιχεί σε 44 ευρώ υπό την προϋπόθεση ότι το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 40.000 ευρώ. Η πολύτεκνη μητέρα που δεν δικαιούται πλέον το παραπάνω επίδομα παίρνει ισόβια σύνταξη ποσού 102 ευρώ. Στις πολύτεκνες οικογένειες, από 1-1-2011 και για όσο χρονικό διάστημα καταβάλλεται το επίδομα τρίτου παιδιού δεν θα καταβάλλεται το επίδομα παιδιού πολύτεκνης οικογένειας.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 52620

    [08] Συναυλία διαμαρτυρίας της ΠΟΣΠΕΡΤ

    Πεμπτη, 16 12 2010 18:50

    Μεγάλη συναυλία οργάνωσε την Τετάρτη το βράδυ στο προαύλιο της ΕΡΤ, η ΠΟΣΠΕΡΤ αντιδρώντας στα μέτρα που πλήττουν όλους τους εργαζόμενους και ειδικότερα σ' εκείνα που αφορούν στην ΕΡΤ. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης «οδηγούν στη συρρίκνωσή της αναίτια και άδικα, αμφισβητώντας το ρόλο της οδηγώντας την ενημέρωση και τον πολιτισμό στα ιδιωτικά συμφέροντα». Στη συναυλία πήραν μέρος ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Φωτεινή Δάρα, ο Νίκος Δημητράτος, η Λιζέτα Καλημέρη, η Γιώτα Νέγκα, ο Διονύσης Τσακνής, η Ιωάννα Φόρτη, ο Λάκης Χαλκιάς και ο Λουκάς Πανουργιάς. Τη Χορωδία και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ διηύθυνε ο Ανδρέας Πυλαρινός.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Είδηση: 52635

    [09] Ελεύθερος αφέθηκε ο Τζούλιαν Ασάνζ

    Πεμπτη, 16 12 2010 15:35

    Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ. Την απόφαση αυτή επικύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας. Ο Ασάνζ θα πρέπει να παραμείνει στη Βρετανία με αυστηρά περιοριστικούς όρους, ενώ στις 11 Ιανουαρίου θα εξεταστεί το αίτημα της Σουηδίας για την έκδοσή του.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: WikiLeaks: Αρνητική η Γερμανία στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ - Διαδηλώσεις υπέρ του Ασάνζ

    Είδηση: 52618

    [10] Τουρκία: Αρχίζει η δίκη για την υπόθεση «Βαριοπούλα»

    Πεμπτη, 16 12 2010 12:24

    Την τουρκική δικαιοσύνη αντιμετωπίζουν σήμερα 196 αξιωματικοί των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία με την κατηγορία ότι συνωμότησαν με σκοπό την υπονόμευση της κυβέρνησης. Πρόκειται για την υπόθεση «Βαριοπούλα» που κυριαρχεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και προκαλεί διαρκώς εντάσεις ανάμεσα στην "ισλαμοδημοκρατική" κυβέρνηση και τον -αυτοαποκαλούμενο θεματοφύλακα του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους- στρατό.

    Η "Επιχείρηση Βαριοπούλα" χρονολογείται, κατά τις αρχές, από το 2003 - πιστεύεται ότι περιλάμβανε σχέδια για την τοποθέτηση βομβών σε ιστορικά τεμένη, την πρόκληση έντασης με την Ελλάδα και την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του AK του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ώστε να επέμβει ο στρατός.

    Ο τουρκικός στρατός έχει ανατρέψει τέσσερις κυβερνήσεις από το 1960.

    Η δίκη, η οποία αναμένεται να επιδεινώσει το κλίμα αμοιβαίας δυσπιστίας ανάμεσα στην δημοφιλή κυβέρνηση--που αυτοπροβάλλεται ως μια ισλαμική εκδοχή των ευρωπαϊκών χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων--και το επιτελείο, αρχίζει έξι μήνες πριν τις εκλογές στην Τουρκία και αναλυτές εκτιμούν ότι ενδέχεται να πολώσει ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα.

    Οι εισαγγελείς ζητούν ποινές έως και 20 ετών κάθειρξης για ορισμένους από τους κατηγορούμενους, που υποστηρίζουν ότι δεν έλαβαν μέρος σε συνωμοσία αλλά απλώς συζητούσαν "σενάρια" περί αποσταθεροποίησης σε ένα σεμινάριο στο πλαίσιο ασκήσεων.

    Τα τρία τέταρτα των κατηγορουμένων είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί, γεγονός που εάν εκδοθούν εντάλματα σύλληψης "ο μηχανισμός θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα", σχολίασε ο Γιαβούζ Μπαϊντάρ, σχολιογράφος της αγγλικής έκδοσης της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Zaman.

    Δύο από τους δικαστές αντικαταστάθηκαν, καθώς χρειάστηκε να μεταβούν σε άλλες πόλεις για ακροάσεις στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης. Δεν δόθηκαν ακριβείς εξηγήσεις για την αντικατάστασή τους--συνήγοροι υπεράσπισης διαμαρτυρήθηκαν υποστηρίζοντας πως οι αντικαταστάτες δε θα έχουν επαρκή χρόνο για να εξοικειωθούν με την υπόθεση.

    Η ηγεσία του δικαστικού σώματος έχει συγκρουστεί επανειλημμένα με το AK στο παρελθόν και θεωρείται και αυτή προπύργιο των υποστηρικτών του κοσμικού κράτους.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 52564

    [11] Η τηλεοπτική ενημέρωση σκοτώνει το σεξ

    Πεμπτη, 16 12 2010 15:22

    Υγεια

    Η τηλεόραση, ανάλογα με το τι παρακολουθεί κάποιος σ' αυτήν, μπορεί να λειτουργήσει ως αρνητική παράμετρος για τη σεξουαλική του επιθυμία. Όσο πιο ένθερμος λάτρης των ειδήσεων και, γενικότερα, της ενημέρωσης είναι, τόσο πιο ψυχρός αποδεικνύεται στο κρεβάτι. Αν, βέβαια, καταφέρει και φτάσει σ' αυτό, καθώς η επιθυμία σε άνδρες και γυναίκες για σεξουαλική συνεύρεση μετά από ένα δελτίο ειδήσεων μειώνεται δραστικά. Αυτά, και άλλα πολλά ενδιαφέροντα, καταγράφει έρευνα της ΕΜΑΣ (Εταιρία Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας),η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα.

    Τα αποτελέσματά της δείχνουν ότι οι εκπομπές που κινούνται στην ορθή πολιτική θέση (ειδήσεις, πολιτική, ρεπορτάζ) επηρεάζουν αρνητικά τη λίμπιντο σε ποσοστό 84%, ενώ μόνο το 16% του δείγματος επηρεάζεται θετικά. Η ερμηνεία είναι πως η αγριότητα και η πρωτόγονη ουσία της λίμπιντο δεν έχει σχέση με τον πολιτικά ορθό και «ξύλινο» λόγο. Ο πολιτισμός ως οικοδόμημα, εξάλλου, όπως είπε και ο Φρόιντ, καταπιέζει τα ένστικτα και την αγριότητα της σεξουαλικής επιθυμίας.

    Οι εκπομπές με πιπεράτα σχόλια και οπτική κλειδαρότρυπας όπως και οι εκπομπές ριάλιτι, που θα περίμενε κανείς να ρίχνουν την λίμπιντο πολύ περισσότερο, φαίνεται ότι την ανεβάζουν σημαντικά, αφού το 56% απαντά πως επηρεάζεται θετικά. Όσο και να μοιάζει παράδοξο αυτό, ερμηνεύει την διφυή φύση του ανθρώπου, από τη μια τα υψηλά και ιδεώδη, από την άλλη τα ταπεινά και γελοία, που ανακουφίζουν το σώμα από την εγκεφαλική δυναστεία.

    Ο άνθρωπος ρέπει προς το γελοίο και το ταπεινό από τη φύση του. Στα ριάλιτι και στις κοινωνικές -πλούσιες σε σχόλια- εκπομπές ο μέσος τηλεθεατής, μέσα από την ταπείνωση των τρίτων, ξορκίζει τους δαίμονες που έχει μέσα του και κρύβει επιμελώς τον καθωσπρεπισμό του. Στην εποχή της μοναξιάς και της έλλειψης διαλόγου των ανθρώπων, τα ριάλιτι δημιουργούν αισθήματα συμμετοχής και χαλάρωσης.

    Οι εκπομπές με χιούμορ, σάτιρα και γέλιο είχαν εντυπωσιακά θετική επίδραση στον οργασμό, στο 77% του δείγματος. Άλλωστε, για τον Οκτάβιο Παζ, ο οργασμός είναι το γέλιο και η ταπείνωση, ενώ η σκέψη το αντίθετό της. Αντίστοιχα, ο Ορτέγκα υ Γκάσετ λέει «προτιμώ να έχω μια στύση παρά μια σκέψη», τονίζουν οι επιστήμονες της ΕΜΑΣ, που μελέτησαν 1000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 24 έως 64 ετών, για να καταλήξουν στα συμπεράσματα αυτά, τα οποία δε διαφέρουν σημαντικά από εκείνα άλλων ερευνών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, για το ίδιο θέμα, στην υπόλοιπη Ευρώπη.

    Αυτές οι έρευνες, αλλά και προηγούμενη έρευνα της ΕΜΑΣ, έχουν δείξει αρνητική επίδραση του χρόνου τηλεθέασης προς την ερωτική διάθεση, με ποσοστό αποχής από το σεξ 17% για όσους έβλεπαν πάνω από 2-3 ώρες τηλεόραση την ημέρα. Τότε το σύνθημα αντίστασης ήταν «βγάλτε την τηλεόραση από την κρεβατοκάμαρα». Η τηλεόραση για πολλούς, τονίζουν οι επιστήμονες, είναι ο σύγχρονος θεός, ίσως ο απόλυτος μεσολαβητής των σχέσεων των πολιτών («το είδα στην τηλεόραση, το είπαν και οι ειδήσεις»), ενώ μοιάζει να είναι απόλυτο κριτήριο αξιοπιστίας και αυθεντικότητας. Η ζωτική αυτή παρέμβαση με την ευκολία που μπαίνει στο σαλόνι του σπιτιού, παραβιάζει και την κρεβατοκάμαρα των ανθρώπων -και ως εκ τούτου και το σεξουαλικό τους παιχνίδι, καταλήγουν.

    Υπάρχει αντίδοτο; Στο ερώτημα αυτό απαντούν θετικά και είναι κρυμμένο, λένε, στην ορμόνη της χαράς, τη ντοπαμίνη, την ουσία που πυροδοτεί τη σεξουαλική επιθυμία. Το γέλιο, ο αυτοσαρκασμός και η διονυσιακή άποψη της ζωής φαίνεται ότι είναι αντίπαλοι της υπέρμετρης λογικής και του αδιέξοδου μιας σκέψης καταθλιπτικής, μιας διηνεκούς στρεσογόνου κοινωνικής ζωής, όπως τη βιώνουν οι Έλληνες σήμερα.

    Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 52619

    [12] ΕΦΕΤ: Πρόστιμα σε επιχειρήσεις τροφίμων

    Πεμπτη, 16 12 2010 18:32

    Πρόστιμα συνολικού ύψους 558.500 ευρώ επέβαλε ο ΕΦΕΤ σε 94 επιχειρήσεις τροφίμων, οι οποίες κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ σε άλλες παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις. Τα πρόστιμα κυμαίνονται ανάλογα με την παράβαση, από 2.000 ευρώ έως και 36.000 ευρώ. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τις επιχειρήσεις να τηρούν την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Παράλληλα, διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν συστηματικά και στο επόμενο διάστημα.

    Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν:

    1. Πρόστιμο β¬ 6.000 στο κυλικείο με την επωνυμία ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΛΑΧΟΓΙΩΡΓΟΣ που βρίσκεται στη Λεωφ. Συγγρού 103 - 105 στην Αθήνα,

    2. Πρόστιμο β¬ 4.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΝΑΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΗ Ε.Π.Ε. ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ - ΧΟΝΔΡΙΚΗ - ΛΙΑΝΙΚΗ που βρίσκεται στην οδό Διονύσου 10 στην Ακαδημία Πλάτωνος στην Αθήνα,

    3. Πρόστιμο β¬ 12.000 στην επιχείρηση παρασκευής - διανομής έτοιμου φαγητού κατ' οίκον με την επωνυμία CHINA HOME που βρίσκεται στην οδό Αγίας Ελεούσης 106 και Μαραθωνοδρόμων στο Μαρούσι,

    4. Πρόστιμο β¬ 5.000 στο εστιατόριο με την επωνυμία RASA SAYANG - ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ - ΓΟΥΩΓΚ ΓΙΟΥΜ που βρίσκεται στην οδό Κίου 2 στην Ανω Γλυφάδα,

    5. Πρόστιμο β¬ 6.000 στην επιχείρηση συσκευασίας - αποθήκευσης νωπών αλιευτικών προϊόντων με την επωνυμία ΣΩΡΡΟΣ Α.Ε. ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ - ΕΞΑΓΩΓΕΣ - ΕΜΠΟΡΙΑ ΝΩΠΩΝ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ που βρίσκεται στην οδό Φωτοπούλου 29 στο Σκαραμαγκά στο Χαϊδάρι,

    6. Πρόστιμο β¬ 36.000 στην επιχείρηση τεμαχισμού - ανασυσκευασίας τυροκομικών προϊόντων - λειτουργίας ψυκτικών θαλάμων με την επωνυμία Δ. ΣΓΟΥΡΙΤΣΑΣ Α.Ε. Παραδοσιακά Τυριά που βρίσκεται στην οδό Μενάνδρου 13 στην Αθήνα,

    7. Πρόστιμο β¬ 4.000 στο τυροκομείο με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΣΓΟΥΡΙΤΣΑ Ο.Ε. - ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ που βρίσκεται στην οδό Γερακίου - Σπάρτης στην Σπάρτη,

    8. Πρόστιμο β¬ 20.000 στη βιομηχανία επεξεργασίας γάλακτος με την επωνυμία LITTLE ACRE MILK FARM Α.Ε. και διακριτικό τίτλο "LA FARM A.E." που βρίσκεται στο 6ο χλμ Π.Ε.Ο. Τρικάλων - Πύλης στους Γόμφους στα Τρίκαλα,

    9. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο σνακ μπαρ με την επωνυμία Snack Bar ΜΕΝΟΥΝΟΥ Ν. ΑΡΓΥΡΩ που βρίσκεται στη Λεωφ. Δουκίσσης Πλακεντίας 17 στο Χαλάνδρι,

    10. Πρόστιμο β¬ 4.000 στο αρτοποιείο - εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΘΕΟΔ. ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό Βασ. Παύλου 194 στα Σπάτα,

    11. Πρόστιμο β¬ 10.000 στην αποθήκη αναψυκτικών και εμφιαλωμένων ποτών με την επωνυμία PEPSICO - ΗΒΗ Α.Β.Ε. που βρίσκεται στο 22ο χλμ Αθηνών - Λαυρίου στο Κορωπί,

    12. Πρόστιμο β¬ 4.000 στη βιοτεχνία επεξεργασίας κρέατος με την επωνυμία ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Ιωνίας 86 στις Αχαρναί,

    13. Πρόστιμο β¬ 10.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στη Λεωφ. Βεΐκου 35 στο Γαλάτσι,

    14. Πρόστιμο β¬ 4.500 στο πρατήριο ειδών γάλακτος και ζαχαροπλαστικής - πρατήριο άρτου - πρατήριο έτοιμων φαγητών με την επωνυμία ΙΚΜΑΣ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Ε.Π.Ε. που βρίσκεται στη Λεωφ. Τατοίου 90 στην Κηφισιά,

    15. Πρόστιμο β¬ 4.000 στο κρεοπωλείο με την επωνυμία ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ΜΙΧΑΗΛ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ που βρίσκεται στην οδό Αδριανού 18 στη Νέα Φιλαδέλφεια,

    16. Πρόστιμο β¬ 6.000 στο super market τροφίμων με την επωνυμία ΑΛΙΜΕΝΤΑ ΤΟΠ ΑΕΒΕ Σ/Μ που βρίσκεται στη Λεωφ. Ιωνίας 166 - 168 στην Κηφισιά,

    17. Πρόστιμο β¬ 9.000 στο κέντρο διασκέδασης με την επωνυμία ΜΙΧ. & ΔΗΜ. ΜΑΡΝΙΕΡΟΣ Ο.Ε. "ΣΤΟΥΝΤΙΟ" που βρίσκεται στην οδό Βασ. Όθωνος 26 στην Κηφισιά,

    18. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο κυλικείο με την επωνυμία Κυλικείο Εντός Μεγάρου ΔΕΗ που βρίσκεται στην οδό Χαλκοκονδύλη 30 στην Αθήνα,

    19. Πρόστιμο β¬ 2.000 στην επιχείρηση αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΚΟΥΡΓΙΑΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ που βρίσκεται στην οδό Φυλής 255 - 259 στην Αθήνα,

    20. Πρόστιμο β¬ 4.500 στο παντοπωλείο με την επωνυμία ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΓΛΥΚΟΣ Ε.Π.Ε. που βρίσκεται στην οδό Αλκιβιάδου 37 και Διδύμου στον Αγιο Παντελεήμονα στην Αθήνα,

    21. Πρόστιμο β¬ 4.500 στο πρατήριο άρτου - πρατήριο γάλακτος και ειδών ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ Ε.Π.Ε. που βρίσκεται στην οδό Αχαρνών & Αγορακρίτου 109 στον Αγιο Παντελεήμονα στην Αθήνα,

    22. Πρόστιμο β¬ 2.000 στην αποθήκη τροφίμων με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό Κρέοντος 31 στον Κολωνό στην Αθήνα,

    23. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο σνακ μπαρ - καφετέρια με την επωνυμία "9bar cafe" Ραφαήλ Αθ. Δασκαρόλη που βρίσκεται στην οδό Σοφοκλέους 7 - 9 στην Αθήνα,

    24. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο πρατήριο άρτου με την επωνυμία ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ που βρίσκεται στην οδό Φορμίωνος 56 στο Παγκράτι στην Αθήνα,

    25. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο κυλικείο εντός κολλεγίου με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Ρεθύμνου 2 στην Αθήνα,

    26. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο κυλικείο εντός κολλεγίου με την επωνυμία ΓΕΩΡΓ. ΔΗΜ. ΚΟΥΤΡΟΥΦΙΝΗ που βρίσκεται στην οδό Ρεθύμνου 2 στην Αθήνα,

    27. Πρόστιμο β¬ 8.000 στο super market με την επωνυμία ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΙΑΣΚΟΣ Α.Ε.Ε. που βρίσκεται στην παραλία Αγίων Αποστόλων στον Κάλαμο,

    28. Πρόστιμο β¬ 6.000 στο super market με την επωνυμία ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΙΑΣΚΟΣ Α.Ε.Ε. που βρίσκεται στη Λεωφ. Χαλκουτσίου στα Νέα Παλάτια στην Σκάλα Ωρωπού,

    29. Πρόστιμο β¬ 20.000 στο εστιατόριο - μπαρ με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΖΙΝΟ ΠΑΡΝΗΘΑ Α.Ε. που βρίσκεται στην Πάρνηθα,

    30. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο οπωροπωλείο - παντοπωλείο με την επωνυμία ΣΙΔΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ που βρίσκεται στην οδό Βορείου Ηπείρου 135 στα Σεπόλια στην Αθήνα,

    31. Πρόστιμο β¬ 28.000 στο εστιατόριο - πιτσαρία - καφετέρια με την επωνυμία ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΔΕΠΑΗΛ) ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ και πλέον Μονομετοχική Δημοτική Α.Ε. "ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Α.Ε." που βρίσκεται στο Δημοτικό Αλσος "Δ. Κιντής" στην Ηλιούπολη,

    32. Πρόστιμο β¬ 10.000 στο εστιατόριο με την επωνυμία Κ. ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ "MAMACAS" που βρίσκεται στην οδό Περσεφόνης 41 και Τριπτολέμου στο Γκάζι στην Αθήνα,

    33. Πρόστιμο β¬ 2.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΜΕΤΡΟ Α.Ε.Β.Ε. που βρίσκεται στην οδό Γ. Παπανδρέου 7 - 9 Ζωγράφου,

    34. Πρόστιμο β¬ 2.000 στην εταιρία παραγωγής - εμφιάλωσης οίνων και ποτών με την επωνυμία CELLAR A.E.B.E. που βρίσκεται στην οδό Σπ. Βρεττού και Σταμ. Δαμασκού 6 στις Αχαρναί,

    35. Πρόστιμο β¬ 10.000 στο εργαστήριο συσκευασίας αρωματικών φυτών με την επωνυμία ΕΥΡΙΠΟΣ - Σ. ΛΑΔΕΡΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Ναυπλίου στη Μεταμόρφωση Αττικής,

    36. Πρόστιμο β¬ 2.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΥΠΕΡΑΓΟΡΑ Γ. ΚΑΝΑΚΗΣ Α.Ε. που βρίσκεται στη Λεωφ. Σαλαμίνος 155 στη Σαλαμίνα,

    37. Πρόστιμο β¬ 20.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Ιδομενέως 102 στο Ίλιον,

    38. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΦΟΥΡΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ που βρίσκεται στο 38ο χλμ Π.Ε.Ο.Α.Θ. στην περιοχή Παλαιοκούνδουρα στη Μάνδρα,

    39. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο παντοπωλείο με την επωνυμία ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΕΜΕΣΟΥΚΑ που βρίσκεται στην οδό Αγορακρίτου 19 στην Αθήνα,

    40. Πρόστιμο β¬ 6.000 στο εστιατόριο - καφετέρια με την επωνυμία APPLEBEE 'S MILOMEL HELLAS A.E. που βρίσκεται στη Λεωφ. Αλεξάνδρας 190 & Σούτσου στην Αθήνα,

    41. Πρόστιμο β¬ 16.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Αγίου Νικολάου 3 στα Ανω Λιόσια,

    42. Πρόστιμο β¬ 20.000 στο μικτό κατάστημα τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στη Λεωφ. Ποσειδώνος 73 στο Παλαιό Φάληρο,

    43. Πρόστιμο β¬ 3.000 στο εργαστήριο τροφίμων - χαλβαδοποιίας - ζαχαρωδών προϊόντων μετά πρατηρίου λιανικής πώλησης με την επωνυμία ΝΙΚ. ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. και διακριτικό τίτλο ΚΟΣΜΙΔΗ - ΓΑΒΡΙΛΗ ΧΑΛΒΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ που βρίσκεται στην οδό Αγίου Δημητρίου 7 - 9 στη Δραπετσώνα,

    44. Πρόστιμο β¬ 2.500 στη βιοτεχνία παραγωγής σοκολάτας με την επωνυμία ΚΟΛΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. και διακριτικό τίτλο ΚΟΧΥΛΙ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΟΙΙΑ που βρίσκεται στο Κάτω Καρμπουνάρι στο Λουτράκι,

    45. Πρόστιμο β¬ 2.000 στην επιχείρηση προϊόντων με βάση το γάλα με την επωνυμία Δ. Γερακάρης και Σία Ο.Ε. που βρίσκεται στο ΒΙ.ΠΑ. Αριδαίας,

    46. Πρόστιμο β¬ 5.000 στην επιχείρηση προϊόντων με βάση το γάλα με την επωνυμία Αρβανίτης Α.Ε. που βρίσκεται στη Νεοχωρούδα στη Θεσσαλονίκη,

    47. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο οβελιστήριο με την επωνυμία Τσακνάκης Γρ. - Μαντζώνας Χρ. Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό Δελφών 180 στη Θεσσαλονίκη,

    48. Πρόστιμο β¬ 2.000 στην επιχείρηση προϊόντων με βάση το γάλα με την επωνυμία Κώτελης Νέστορας που βρίσκεται στη Δορκάδα στη Θεσσαλονίκη (1ο αδειοδοτημένο οίκημα),

    49. Πρόστιμο β¬ 2.000 στην επιχείρηση προϊόντων με βάση το γάλα με την επωνυμία Κώτελης Νέστορας που βρίσκεται στη Δορκάδα στη Θεσσαλονίκη (2ο αδειοδοτημένο οίκημα),

    50. Πρόστιμο β¬ 2.000 στην επιχείρηση προϊόντων με βάση το γάλα με την επωνυμία Αφοί Σπυρογιάννη Ο.Ε. που βρίσκεται στη Δορκάδα στη Θεσσαλονίκη,

    51. Πρόστιμο β¬ 7.000 στην επιχείρηση προϊόντων με βάση το γάλα με την επωνυμία Λύκας Γεώργιος και Σία Ο.Ε. που βρίσκεται στο Βαφειοχώρι στο Κιλκίς,

    52. Πρόστιμο β¬ 5.000 στην επιχείρηση προϊόντων με βάση το γάλα με την επωνυμία Υιοί Ευριπίδη Σιμώνη Ο.Ε. που βρίσκεται στο Βάβδο στη Χαλκιδική,

    53. Πρόστιμο β¬ 10.000 στην επιχείρηση προϊόντων με βάση το γάλα με την επωνυμία Μπάσδρας Α.Β.Ε.Ε. που βρίσκεται στο 3ο χλμ Ε.Ο. Κατερίνης - Λάρισας,

    54. Πρόστιμο β¬ 10.000 στην επιχείρηση προϊόντων με βάση το γάλα με την επωνυμία Σταμάτης Προίκας Α.Ε. που βρίσκεται στο Σοχό στη Θεσσαλονίκη,

    55. Πρόστιμο β¬ 6.000 στην υπεραγορά με την επωνυμία Αρβανιτίδης Α.Ε.Ε.Ε. που βρίσκεται στο Πευκοχώρι στη Χαλκιδική,

    56. Πρόστιμο β¬ 10.000 στην επιχείρηση παραγωγής σαλατών με την επωνυμία Παπαβασιλείου Κ & Ν Ο.Ε. που βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ.Θ. Σίνδου στη Θεσσαλονίκη,

    57. Πρόστιμο β¬ 5.000 στην ψαροταβέρνα με την επωνυμία Φραγκιαδάκη Χρυσούλα που βρίσκεται στα Νέα Πλάγια στην Χαλκιδική,

    58. Πρόστιμο β¬ 5.000 στην αποθήκη τροφίμων με την επωνυμία Αραμπατζής Π. & Σία Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό Αισχύλου 20 στη Θεσσαλονίκη,

    59. Πρόστιμο β¬ 10.000 στην επιχείρηση προϊόντων με βάση το γάλα με την επωνυμία ΥΙΟΙ ΠΑΤΣΙΑΒΟΥΡΑ ΜΙΧΑΗΛ Ο.Ε. που βρίσκεται στην περιοχή Πιερίων στη Βέροια,

    60. Πρόστιμο β¬ 6.000 στην αποθήκη τροφίμων - χονδρικού εμπορίου με την επωνυμία ΜΙΧ. ΚΕΛΕΣΗΣ που βρίσκεται στο 2ο χλμ Ε.Ο. Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας,

    61. Πρόστιμο β¬ 8.000 στην αποθήκη τροφίμων - χονδρικού εμπορίου με την επωνυμία ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ & ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΝΕΣΙΟΣ Ο.Ε. που βρίσκεται στο Περδικάρι στην Πρέβεζα,

    62. Πρόστιμο β¬ 4.000 στο ξενοδοχείο με την επωνυμία ΑΝΟΣΤΡΟ Α.Ξ.Ε.Ε. που βρίσκεται στη Νεοκαισάρεια στα Ιωάννινα,

    63. Πρόστιμο β¬ 4.000 στην αποθήκη τροφίμων με την επωνυμία Ι. Ευθύβουλη Διάδοχοι Ο.Ε. που βρίσκεται στο 15ο χλμ Θεσσαλονίκης - Περαίας,

    64. Πρόστιμο β¬ 4.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 18 στην Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη,

    65. Πρόστιμο β¬ 4.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία Δεληγιάννη Βασιλική που βρίσκεται στην Σάρτη στην Χαλκιδική,

    66. Πρόστιμο β¬ 9.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία Μασούτης Α.Ε. που βρίσκεται στο Πευκοχώρι στην Χαλκιδική,

    67. Πρόστιμο β¬ 3.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία Μασούτης Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 37 στη Θεσσαλονίκη,

    68. Πρόστιμο β¬ 4.000 στο εστιατόριο με την επωνυμία Ρουμπιές Βασίλειος που βρίσκεται στην οδό Ποσειδώνος 58 στους Νέους Πόρους στην Πιερία,

    69. Πρόστιμο β¬ 3.000 στο κρεοπωλείο με παρακείμενο χώρο με την επωνυμία Χασάπης Μιλτιάδης "Αριδαίος" που βρίσκεται στην οδό Καρακάση 38 στη Θεσσαλονίκη,

    70. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο ιχθυοπωλείο με την επωνυμία Αφοί Κουκάκη Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή 12 στον Πλαταμώνα,

    71. Πρόστιμο β¬ 6.000 στο παντοπωλείο - οπωροπωλείο - πρατήριο άρτου με την επωνυμία Παπαδόπουλος Νικόλαος που βρίσκεται στη Γερακινή στην Χαλκιδική

    72. Πρόστιμο β¬ 6.000 στο παντοπωλείο - οπωροπωλείο - κρεοπωλείο με την επωνυμία Ι. Παπαπαναγιώτου και Σία Ο.Ε. που βρίσκεται στον 'γιο Μάμα στην Χαλκιδική,

    73. Πρόστιμο β¬ 3.000 στο αρτοποιείο με εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία Γούσιος Γεώργιος και Σία Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό Αλεξανδρείας 47 στη Θεσσαλονίκη,

    74. Πρόστιμο β¬ 6.000 στο εστιατόριο - ψητοπωλείο - ψαροταβέρνα με την επωνυμία N. Καραδαϊδης - Γ. Λαμογιάννης "Φάρος" που βρίσκεται στην Παραλιακή Οδό Ολυμπιακής Ακτής στην Κατερίνη,

    75. Πρόστιμο β¬ 10.000 στο ξενοδοχείο με την επωνυμία Σ. & Ο. Δεδέογλου και Σία Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό Μοναστηρίου 305 - 307 στη Θεσσαλονίκη,

    76. Πρόστιμο β¬ 2.000 στην επιχείρηση επεξεργασίας αλιευμάτων με την επωνυμία Τσακαλίδης Α.Ε.Β.Ε. που βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ. Λακκώματος στη Θεσσαλονίκη,

    77. Πρόστιμο β¬ 2.000 στην υπεραγορά με την επωνυμία Αρβανιτίδης Α.Ε.Ε.Ε. που βρίσκεται στο 1ο χλμ Ε.Ο. Μουδανίων - Θεσσαλονίκης,

    78. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο εστιατόριο ξενοδοχείου με την επωνυμία Σαν Παντελεήμων που βρίσκεται στην Παραλία Αγίου Παντελεήμονα στην Κατερίνη,

    79. Πρόστιμο β¬ 3.000 στο εστιατόριο - ψητοπωλείο με την επωνυμία Spiro Dhroso - Χολέβα Αθανασία και Σία Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό Καραολή και Δημητρίου 238 στον Εύοσμο στη Θεσσαλονίκη,

    80. Πρόστιμο β¬ 10.000 στο εργαστήριο τροφίμων με την επωνυμία Αφοί Χαΐτογλου Α.Β.Ε.Ε. που βρίσκεται στο Καλοχώρι στη Θεσσαλονίκη,

    81. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο οβελιστήριο με την επωνυμία Φυλάκης Ιωάννης που βρίσκεται στην οδό Λουτρών 12 στον Λαγκαδά,

    82. Πρόστιμο β¬ 2.000 στην επιχείρηση λιανικής πώλησης τροφίμων με την επωνυμία Φωκιανού Αριστέα που βρίσκεται στο Βαθύλακκο στη Θεσσαλονίκη,

    83. Πρόστιμο β¬ 4.000 στο οβελιστήριο με την επωνυμία Γιαννίδης Ζαφείριος που βρίσκεται στην οδό Δημητρίου και Καραολή 23 στη Θέρμη στη Θεσσαλονίκη,

    84. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο εστιατόριο - καφετέρια - πιτσαρία με την επωνυμία GOLDEN BEACH (ΣΙΑΦΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ) που βρίσκεται στις Κουκουναριές στην Σκιάθο,

    85. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο πρατήριο γάλακτος - ειδών ζαχαροπλαστικής -τυποποιημένων ειδών ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ που βρίσκεται στα Ανω Λεχώνια στη Μαγνησία,

    86. Πρόστιμο β¬ 4.000 στις ψυκτικές αποθήκες με την επωνυμία ΑΦΟΙ Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ που βρίσκεται στο 4ο χλμ Μητρόπολης - Καρδίτσας,

    87. Πρόστιμο β¬ 2.500 στο καφέ - ουζερί - ψησταριά με την επωνυμία ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ που βρίσκεται στη Διάβα στα Τρίκαλα,

    88. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο ψητοπωλείο - καφέ - μπαρ με την επωνυμία ΖΑΡΚΑΔΑΣ που βρίσκεται στη Διάβα στα Τρίκαλα,

    89. Πρόστιμο β¬ 2.000 στο εργαστήριο ξηρών καρπών και καφέ με την επωνυμία ΣΔΟΥΚΟΣ Γ. Α.Ε. που βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων,

    90. Πρόστιμο β¬ 3.000 στο ξενοδοχείο με την επωνυμία ΑΣΤΕΡΑΚΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. ARTA PALACE που βρίσκεται στο 5ο χλμ Αρτας - Αγρινίου,

    91. Πρόστιμο β¬ 4.000 στο εστιατόριο ΤΟ ΜΕΛΤΕΜΙ με την επωνυμία ΘΩΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ που βρίσκεται στην οδό Ελευθέριου Βενιζέλου 11 στην Πρέβεζα,

    92. Πρόστιμο β¬ 4.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό Αιγίνης 1 στα Ιωάννινα,

    93. Πρόστιμο β¬ 3.000 στο σνακ μπαρ - εστιατόριο με την επωνυμία ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΙΟΥΤΗΣ που βρίσκεται στην οδό Γαριβάλδη 21 στα Ιωάννινα,

    94. Πρόστιμο β¬ 7.000 στην εγκατάσταση μεταποίησης γάλακτος με την επωνυμία ΑΓΝΟ Βιομηχανία Γάλακτος Α.Ε. που βρίσκεται στο 14ο χλμ Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Λαγκαδά.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 52634

    [13] Xωρίς ενημέρωση Παρασκευή και Σάββατο

    Πεμπτη, 16 12 2010 18:04

    Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν όλα τα κλαδικά σωματεία και οι ομοσπονδίες των ΜΜΕ, από τις 6πμ της Παρασκευής 17 Δεκέμβρη, μέχρι και τις 6πμ της Κυριακής 19 Δεκέμβρη, στα ιδιωτικά ΜΜΕ και στην ΕΡΤ.

    Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει, αλλά και παραδίδει στην κρίση των πολιτών: Την προσχεδιασμένη απόπειρα της διοίκησης της ΕΙΗΕΑ και άλλων εργοδοτικών επιχειρηματικών κέντρων, που, εκτός από τις τρέχουσες εκδόσεις της Παρασκευής, υπονομεύοντας το απεργιακό δικαίωμα, αλλά και το ενημερωτικό προϊόν επιχειρούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και με πειρατικές εκδόσεις, που περιλαμβάνουν κατεψυγμένα θέματα και παρωχημένες ειδήσεις, ως δήθεν επικαιρότητα. Την πρακτική αυτή καθώς και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, που εξωθούν συναδέλφους να συμμετάσχουν σ' αυτές τις παράνομες διαδικασίες απεργοσπαστικών φύλλων και αντίστοιχων ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων, αλλά και με ανάλογες απόπειρες στο διαδίκτυο. Η ενημέρωση είναι δημόσιο αγαθό».

    Βασικές αιχμές της κινητοποίησης είναι το σταμάτημα των απολύσεων και η υπογραφή ΣΣΕ.

    Είδηση: 52626

    [14] Το κρύο βγάζει τα ψάρια στην επιφάνεια της λίμνης

    Πεμπτη, 16 12 2010 18:31

    Στην απότομη πτώση της θερμοκρασίας του νερού της λίμνης και της ατμοσφαιρικής πίεσης των τελευταίων ημερών αποδίδεται, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων, ο θάνατος ψαριών στη λίμνη Κάρλα, αλλά και της συσσώρευσης στο χώρο του αντλιοστασίου Τι -που αποτελεί και το βαθύτερο μέρος της λίμνης- μεγάλου αριθμού ψαριών του είδους "κυπρίνοι" (ψάρια λίμνης). Από τον έλεγχο αποκλείστηκαν μολυσματικοί παράγοντες και η κατάσταση αποδίδεται στις μεταβολές του βαρθμού κορεσμού του νερού από αέρια, λόγω της απότομης πτώσης της θερμοκρασίας του νερού της λίμνης.

    Είδηση: 52633

    [15] Συνάντηση Νομάρχη Μαγνησίας και νέου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

    Πεμπτη, 16 12 2010 18:11

    Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η πρώτη μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου συνάντηση εργασίας, μεταξύ του Νομάρχη Μαγνησίας Απόστολου Παπατόλια και του νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Αγοραστού. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Νομάρχη Μαγνησίας Απόστολου Παπατόλια και συμμετείχαν νεοεκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και από τις δύο Περιφερειακές παρατάξεις και Διευθυντές των υπηρεσιών της Νομαρχίας. Ο κ. Παπατόλιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε τρεις τομείς άμεσης προτεραιότητας στους οποίους επικεντρώνεται μία σειρά προτάσεων: Μεσογειακοί Αγώνες, Τουριστική προβολή, Διαχείριση υδάτων και υφισταμένων έργων, Αναθεώρηση του Περιφερειακού σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων με βάση τις νέες οδηγίες της Ε.Ε. και το νέο θεσμικό πλαίσιο. Ο κ.Παπατόλιας ανέφερε επίσης πως για το Νομό Μαγνησίας αποτελεί προτεραιότητα η αποπεράτωση του Περιφερειακού Βόλου και η εξασφάλιση χρηματοδότησης για τον Περιφερειακό Ζαγοράς, ενώ σημείωσε την κρισιμότητα που έχει και για τους δύο Νομούς η ωρίμανση της μελέτης σύνδεσης των παραλίων Λάρισας - Βόλου.

    Είδηση: 52629

    [16] Ζητά επανάληψη των εκλογών στο Δήμο του Νοτίου Πηλίου

    Πεμπτη, 16 12 2010 18:08

    Ενσταση κατά του εκλογικού αποτελέσματος στο Δήμο Νοτίου Πηλίου κατάθεσε χθες στο Πρωτοδικείο Βόλου ο υποψήφιος Δήμαρχος του συνδυασμού «Νότιο Πήλιο ο Δήμος μας» κ. Σταμάτης Βακούλας, ζητώντας στην ουσία την επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας στον συγκεκριμένο Δήμο καθώς υπάρχει νομικό κενό και θέτει ζήτημα στην μη ανακήρυξη των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στο δημοτικό διαμέρισμα των Μηλεών. Η ένσταση του κ. Βακούλα γίνεται κατά της υπ' αριθμ. 41/2010 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βόλου, με την οποία ανακηρύχθηκαν οι υποψήφιοι συνδυασμοί του νέου Δήμου Νοτίου Πηλίου, Περιφέρειας Θεσσαλίας και της υπ' αριθμ. 66/2010 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βόλου, με την οποία ανακηρύχτηκαν οι επιτυχόντες και οι επιλαχόντες συνδυασμοί και υποψήφιοι στο Δήμο Νοτίου Πηλίου.

    Είδηση: 52628

    [17] Κλειστά αύριο Παρασκευή 17/12/10 τα σχολεία στους νομούς Κοζάνης και Καστοριάς - προβλήματα στους δρόμους

    Πεμπτη, 16 12 2010 16:07

    Με δυσχέρεια και μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων εξακολουθεί να διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Καστοριάς και Φλώρινας. Αντίθετα ομαλοποιείται η κατάσταση στους νομούς Γρεβενών και Κοζάνης, όπου, με νεότερη ανακοίνωση της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, η συγκοινωνία σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται κανονικά, εκτός από το 12ο έως το 24ο χιλ. της Επαρχιακής οδού Πτολεμαΐδας - Βλάστης, όπου απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Επίσης κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εγνατία οδό και στους κάθετους άξονες της. Η γενική αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, συμβουλεύει τους οδηγούς, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί - κυρίως τις νυχτερινές και πρωινές ώρες - καθώς λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών θα υπάρχει παγετός σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου, να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να περιορίσουν τις κινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Με απόφαση των Νομαρχών Κοζάνης και Καστοριάς, αύριο Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010, τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στους δύο νομούς θα παραμείνουν κλειστά λόγω παγετού.

    Είδηση: 52621

    [18] Επτά κλοπές σε οικίες ομολόγησε 26χρονη

    Πεμπτη, 16 12 2010 15:36

    Συνολικά επτά κλοπές ομολόγησε η 26χρονη που συνελήφθη στη Χρυσούπολη Καβάλας, λίγη ώρα αφού είχε διαπράξει ληστεία σε μονοκατοικία, την περασμένη Τρίτη.

    Χθες εντοπίστηκε και ο 44χρονος συνεργός της, στο Δροσερό Ξάνθης, ο οποίος αρνήθηκε την εμπλοκή του. Ωστόσο η νεαρή επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του και επίσης ομολόγησε τη διάπραξη (από κοινού με 30χρονο, κάτοικο Κομοτηνής), άλλων έξι (6) κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή από τον περασμένο Ιούλιο. Από τα σπίτια αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα συνολικής αξίας περίπου 17.000 ευρώ, κατά δήλωση των παθόντων. Η 26χρονη ομολόγησε επίσης ότι τα κλοπιμαία τα πούλησε σε κοσμηματοπωλείο της Ξάνθης.

    Σε έρευνα στο σπίτι του 44χρονου συλληφθέντα, διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, φωτογραφική μηχανή, βιντεοκάμερα, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα dvd και χρηματικό ποσό 4.950 ευρώ.

    Επίσης, σε έρευνα που διενεργήθηκε στο κοσμηματοπωλείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα, τα οποία σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου πουλήθηκαν σε αυτόν από την 26χρονη.

    Σύνταξη: Ρένα Πανταζόγλου

    Είδηση: 52616

    [19] Ορκωμοσίες δημοτικών συμβουλίων Καβάλας και Θάσου

    Πεμπτη, 16 12 2010 15:36

    Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου «Απόστολος Παύλος», στον περιβάλλοντα χώρο του βαπτιστηρίου της Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του (Καλλικρατικού -συνενωμένου με το δήμο Φιλίππων) δήμου Καβάλας, καθώς και των μελών των Τοπικών Συμβουλίων. Η τελετή θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί.

    Το Σάββατο (18 Δεκεμβρίου) ενώπιον του Σεβασμιότατου μητροπολίτη Φιλίππων - Νεαπόλεως και Θάσου, Προκόπιου θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Καλογερικού στο Λιμένα, η τελετή της ορκωμοσίας των μελών του νεοεκλεγέντος δημοτικού συμβουλίου καθώς και των νεοεκλεγέντων συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Θάσου.

    Σύνταξη: Ρένα Πανταζόγλου

    Είδηση: 52617

    [20] Επί ποδός η νομαρχία για να παραμείνει ανοιχτό το επαρχιακό δίκτυο - Πέντε χωριά παραμένουν αποκλεισμένα

    Πεμπτη, 16 12 2010 15:22

    Σελίδα 1 από 2

    Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται από τα ξημερώματα σήμερα ο μηχανισμός της Νομαρχίας Λάρισας προκειμένου να αντιμετωπίσει το κύμα κακοκαιρίας και τις εκτεταμένες χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο νομό. Με εντολή του νnομάρχη κ. Λ. Κατσαρού, ο μηχανισμός ήταν έτοιμος από το απόγευμα της Τετάρτης κιόλας μετά το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σταδιακή επιδείνωση του καιρού και στην περιοχή της Θεσσαλίας Βασικός στόχος ήταν να κρατηθεί ανοιχτό το βασικό οδικό δίκτυο του Νομού.

    Είδηση: 52615

    [21] Νέα προγράμματα Σχολής Γονέων Δράμας

    Πεμπτη, 16 12 2010 13:16

    Με 7 νέα εκπαιδευτικά προγράμματα συνεχίζει τη λειτουργία της, στη Δράμα, η Σχολή Γονέων της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας. Οι θεματικές σχετίζονται με την οικογένεια στην σύγχρονη εποχή, τις διαφυλικές σχέσεις, τη ψυχολογική υποστήριξη και αγωγή υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων καθώς και τα στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων, Δευτέρα και Τρίτη από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

    Σύνταξη: Τασούλα Κρητικού

    Είδηση: 52610

    [22] Στον απόηχο του συνεδρίου για πολιτιστική κληρονομιά στη Δράμα

    Πεμπτη, 16 12 2010 13:12

    Στο συμπέρασμα ότι η τοπική κληρονομιά είναι ακόμη αναξιοποίητη και μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Νομού, κατέληξαν, μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες στο τριήμερο συνέδριο με θέμα «Τοπική κληρονομιά και ανάπτυξη» που διοργάνωσε στη Δράμα, το Κέντρο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας. Όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΑ Καβάλας ο πρόεδρος του Κέντρου, Ιωάννης Παπουτσής «χρειάζεται να ληφθούν οι κατάλληλες εκείνες πρωτοβουλίες επιχειρηματιών αλλά και φορέων, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλέγμα και μείγμα δράσεων που θα συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη». «Μέσα από το συνέδριο», συμπλήρωσε ο κ. Παπουτσής, «καταρτισμένοι σε διάφορα αντικείμενα επιστήμονες, προσπάθησαν να δώσουν απαντήσεις σχετικά με τη διαχείριση της τοπικής κληρονομιάς, την θέση της στη σύγχρονη κοινωνία, τη διασφάλιση του σεβασμού των πολιτιστικών αξιών και την αξιοποίησή τους σε οικονομικές και κοινωνικές δομές». «Απώτερος σκοπός», ολοκλήρωσε, «η μετατροπή τους σε αναπτυξιακό εργαλείο, διασφαλίζοντας όμως τη αλώβητη ύπαρξη και αξία τους».

    Σύνταξη: Τασούλα Κρητικού

    Είδηση: 52609

    [23] Έντονες χιονοπτώσεις στο βόρειο Έβρο, επιδείνωση προβλέπεται μετά το απόγευμαβ¦

    Πεμπτη, 16 12 2010 13:02

    Την προσοχή των οδηγών που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του βορείου Έβρου, εφιστά η Τροχαία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, καθώς λόγω της έντονης χιονόπτωσης, που συνεχίζεται, και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, το οδόστρωμα παρουσιάζει ολισθηρότητα και υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

    Προς το παρόν η κατάσταση κρίνεται ελεγχόμενη, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι προαιρετική σε ορισμένα σημεία, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες της νομαρχίας, με 20 εκχιονιστικά μηχανήματα και τέσσερις αλατιέρες, επιχειρούν από πολύ νωρίς το πρωί να κρατούν ανοιχτό το οδικό δίκτυο. Τα σχολεία του Τριγώνου δεν λειτούργησαν καθόλου, στις υπόλοιπες περιοχές, από τις Φέρες και βορειότερα, έκλεισαν μετά τις 10.30 το πρωί. Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς τα χωριά του Τριγώνου αλλά και προς τα δυτικά του δήμου Ορεστιάδας, διακόπηκαν μετά τις 9 το πρωί, καθώς τα πρώτα πρωινά δρομολόγια έγιναν με δυσκολία. Το πρωινό δρομολόγιο της «Ολυμπιακής» από την Αθήνα, ακυρώθηκε, με καθυστέρηση αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο "Δημόκριτος" το αεροπλάνο της «AΕGEAN», ενώ η βραδινή πτήση της εταιρείας δεν θα γίνει. Κανονικά ταξίδεψε από τη Σαμοθράκη προς την Αλεξανδρούπολη το πλοίο της γραμμής, ωστόσο, εάν ενισχυθούν περεταίρω οι άνεμοι, που προς το παρόν είναι 7-τοπικά έως και 8 μποφόρ, είναι πιθανό να μην πραγματοποιηθεί το μεσημβρινό δρομολόγιο, αφού στα 9 μποφόρ ισχύει απαγορευτικό απόπλου. Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται για τις επόμενες ώρες και τη νύχτα, γεγονός που θέτει σε υψηλή ετοιμότητα τις υπηρεσίες της νομαρχίας και των δήμων.

    Είδηση: 52608

    [24] ΓΣΕΕ: Καταδικάζει τα φαινόμενα βίας

    Πεμπτη, 16 12 2010 14:50

    Στον απόηχο της πανεργατικής απεργίας και με τα συνδικάτα να συνεχίζουν τις δράσεις τους σε κλαδικό επίπεδο, με αφορμή τον τραυματισμό τόσο του βουλευτή της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, αλλά και τον τραυματισμό αρκετών απεργών από τις αστυνομικές δυνάμεις, εκ των οποίων νοσηλεύεται στο ΚΑΤ η Ελένη Μπούμπουρα, η ΓΣΕΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει τα φαινόμενα βίας.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Η ΓΣΕΕ και το σύνολο των εργαζομένων της χώρας, καταδικάζουν απερίφραστα την επίθεση κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη. Δυστυχώς για ακόμη μια φορά μια γενική απεργία με καθολική συμμετοχή και μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις, επισκιάστηκαν και υπονομεύτηκαν από πράξεις και συμπεριφορές ξένες και εχθρικές προς τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων. Οι εργαζόμενοι τα συνδικάτα και η κοινωνία καταδικάζουν κάθε μορφής βία και αυθαιρεσία κατά οποιουδήποτε προσώπου ή θεσμού, καθώς και την επιθετικότητα που επέδειξαν οι δυνάμεις καταστολής γενικώς και αδιακρίτως κατά απεργών και διαδηλωτών».

    Σε άλλη ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ τονίζει ότι: «Ο πιο σκληρός και αδίστακτος ευρωπαϊκός νεοφιλελευθερισμός στο όνομα των ελλειμμάτων και του χρέους απαιτεί και επιβάλει σκληρά και αντιαναπτυξιακά μέτρα που βίωσαν ποτέ οι ευρωπαίοι πολίτες. Οι εργαζόμενοι μαζί με τα συνδικάτα θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ανατροπή και ακύρωση των απαράδεκτων αυτών πολιτικών. ΟΙ εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι αρνούνται να υποταχθούν στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ευρωπαίων ηγετών».

    Το βράδυ της Τετάρτης στα πλαίσια των απεργιακών κινητοποιήσεων, πραγματοποιήθηκε συναυλία της ΠΟΣΠΕΡΤ στο προαύλιο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

    Πηγές: ΑΠΕ

    Σχετικά άρθρα: Επίθεση κατά του Κ. Χατζηδάκη - Καταδίκασε ο πολιτικός κόσμος

    Είδηση: 52614

    [25] Ρύθμιση οφειλών προς τον ΕΛΓΑ

    Πεμπτη, 16 12 2010 11:32

    Δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών προς τον ΕΛΓΑ σε 48 μηνιαίες δόσεις δίνει κοινή υπουργική απόφαση, των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στις κατά τόπους ΔΟΥ έως τις 20 Δεκεμβρίου ενώ η πρώτη δόση, τουλάχιστον 200 ευρώ, πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 14 Ιανουαρίου του 2011.

    Ειδικότερα, η ρύθμιση αφορά:

    α) Τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 20/9/2010 οφειλές στις Δ.Ο.Υ., από την ειδική εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ, του άρθρου 5α του νόμου 1790/1988,

    β) Τα ποσά των εισφορών, που έχουν παρακρατήσει έμποροι, συνεταιρισμοί ,ομάδες παραγωγών κλπ από αγρότες του ειδικού κατ' αποκοπή καθεστώτος του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) και δεν τα έχουν αποδώσει με δήλωσή τους στην αρμόδια ΔΟΥ και ,

    γ) Τα ποσά των εισφορών, που οφείλονται από αγρότες του κανονικού καθεστώτος και δεν έχουν αποδοθεί μέχρι τις 20/9/2010.

    Για την ένταξη των οφειλετών στην ρύθμιση απαιτείται η υποβολή αίτησης στην ΔΟΥ του οφειλέτη το αργότερο μέχρι την 20η Δεκεμβρίου 2010.

    Οι ενδιαφερόμενοι έχουν την δυνατότητα να καταβάλλουν τις οφειλές τους ,είτε εφάπαξ ,είτε σε 48 μηνιαίες δόσεις.

    Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής των οφειλών, μέχρι 14 Ιανουαρίου 2011, διαγράφονται όλα τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις και καταβάλλεται το ποσό που αντιστοιχεί στην κύρια οφειλή

    Εάν η οφειλή καταβληθεί σε δόσεις , οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα περιορίζονται στο ήμισυ. Το συνολικό ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 200 ευρώ, ανά αρμόδια Δ.Ο.Υ.

    Σε περίπτωση καταβολής σε δόσεις (μέχρι σαράντα οκτώ) η πρώτη δόση καταβάλλεται το αργότερο μέχρι την 14η Ιανουαρίου 2011 και οι υπόλοιπες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών, μέχρι την πλήρη εξόφληση της ρύθμισης.

    Στους οφειλέτες που είναι συνεπείς στην ρύθμιση χορηγείται αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας ,ενώ στην περίπτωση που δεν καταβληθούν τρεις συνεχόμενες δόσεις επέρχεται απώλεια της ρύθμισης. Στην περίπτωση αυτή, το υπόλοιπο της οφειλής που ρυθμίστηκε και δεν έχει καταβληθεί, επιβαρύνεται με όλες τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και με βάση τα στοιχεία της βεβαίωσης.

    Πηγές: Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 52524


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 16 December 2010 - 18:27:17 UTC