Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένταση και επεισόδια στον Άγιο Παντελεήμονα
  • [02] Νέα σελίδα για την Τυνησία
  • [03] Καταβολή ΦΠΑ σε τρεις μηνιαίες δόσεις
  • [04] Φαρμακοποιοί: Προειδοποιούν με απεργιακές κινητοποιήσεις
  • [05] Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο
  • [06] Επιδείνωση του καιρού
  • [07] Επίσκεψη μελών της ΙΑΕΑ στο Ιράν
  • [08] Ν. Μπακογιάννη: Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ -ΝΔ
  • [09] Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο το 2ο Ελληνοτουρκικό φόρουμ
  • [10] Στο κάμπο του Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη περιφέρεται αρκούδα
  • [11] Παρέμβαση για την ποιότητα νερών στην Αγριά
  • [12] Στο Βόλο ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ελλάδας

    [01] Ένταση και επεισόδια στον Άγιο Παντελεήμονα

    Σαββατο, 15 01 2011 18:29

    Ένταση και επεισόδια, σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στον Άγιο Παντελεήμονα, μεταξύ αστυνομικών και ακραίων στοιχείων που θέλησαν να αποτρέψουν συναυλία την οποία είχαν προγραμματίσει αντιρατσιστικές οργανώσεις. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών, ενώ έγιναν δυο συλλήψεις και τρεις προσαγωγές. Τα μέλη των αντιρατσιστικών οργανώσεων, που είχαν διοργανώσει νωρίτερα συλλαλητήριο στα Προπύλαια, επέστρεψαν στην Ομόνοια όπου και διαλύθηκαν.

    Ματαιώθηκε η συναυλία

    Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, πραγματοποίησαν το Σάββατο, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, αντιρατσιστικές οργανώσεις και οργανώσεις μεταναστών. Αμέσως μετά ξεκίνησε πορεία, ωστόσο όταν οι διαδηλωτές έφθασαν στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Δεριγνύ αντίκρισαν παρατεταγμένα λεωφορεία της αστυνομίας που εμπόδιζαν την πρόσβαση τους στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.

    Στην άλλη πλευρά της Αχαρνών ήταν συγκεντρωμένα περίπου 300 άτομα, κυρίως κάτοικοι των περιοχών του κέντρου ενώ στην πλατεία ήταν άτομα που έφεραν διακριτικά της «Χρυσής Αυγής» και φώναζαν συνθήματα κατά των μεταναστών.

    Οι συμμετέχοντες στην αντιρατσιστική διαδήλωση φώναζαν από την πλευρά τους συνθήματα όπως «ποτέ ξανά φασισμός, έξω οι φασίστες από τις γειτονιές».

    Παρόντες, ήταν και μέλη συγκροτημάτων, οι οποίοι επρόκειτο να δώσουν συναυλία στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.

    Ωστόσο, η συναυλία, ματαιώθηκε καθώς κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του κέντρου και ομάδες ατόμων είχαν συγκεντρωθεί από τις 7 το πρωί στην πλατεία, καθιστώντας αδύνατη την τοποθέτηση της εξέδρας και της μικροφωνικής εγκατάστασης.

    Η πρόθεση μας ήταν να διαδηλώσουμε μαζικά και ειρηνικά δήλωσε ο εκπρόσωπος της κίνησης ενάντια στο φασισμό και την ρατσιστική απειλή, Πέτρος Κωνσταντίνου.

    Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

    Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο και πορεία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και στη Θεσσαλονίκη.

    Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις τρεις το μεσημέρι στην Καμάρα και στη συνέχεια έκαναν πορεία μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της νομιμοποίησης των μεταναστών και της παροχής ασύλου στους πρόσφυγες, ενάντια στα «γκέτο», τα κέντρα υποδοχής και στο φράχτη αποτροπής της λαθρομετανάστευσης, που σχεδιάζεται στο χερσαίο τμήμα των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο.

    Συνθήματα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και υπέρ της νομιμοποίησης των μεταναστών και του ασύλου φώναξαν στις γλώσσες τους και στα γαλλικά, μετανάστες, που ήταν στην κορυφή της πορείας.

    Η πορεία κατέληξε στις πέντε το απόγευμα έξω από το κτίριο της γενικής γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 56984

    [02] Νέα σελίδα για την Τυνησία

    Σαββατο, 15 01 2011 12:53

    Σε νέα εποχή μπαίνει η Τυνησία, μετά την ανατροπή του επί 23 έτη 74χρονου προέδρου της χώρας Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, που κατέφυγε στη Σαουδική Αραβία. Τη θέση του προσωρινού προέδρου ανέλαβε ο μέχρι χθες πρωθυπουργός Μοχάμεντ Γανούσι, με στόχο τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού. Ακολούθως το πρωί του Σαββάτου, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Τυνησίας Φουέντ Μεμπαζάα, ορίστηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας από το Συνταγματικό Συμβούλιο.

    Το Συνταγματικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι βάσει του συντάγματος ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου και όχι ο πρωθυπουργός, αναλαμβάνει προσωρινά καθήκοντα προέδρου της χώρας, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Το Συνταγματικό Συμβούλιο τόνισε επίσης ότι βάσει του συντάγματος πρέπει να διεξαχθούν εκλογές το αργότερο εντός 60 ημερών από σήμερα.

    Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Τυνησίας Μοχάμεντ Γκανούσι δήλωσε σήμερα ότι οι Τυνήσιοι διαφωνούντες και εξόριστοι είναι ελεύθεροι να επιστρέψουν στη χώρα.

    Παρά την πολιτική αλλαγή, οι συνθήκες παραμένουν έκκρυθμες στο κοινωνικό πεδίο, με λεηλατήσεις καταστημάτων, πυρπολήσεις, αλλά και την παρουσία του στρατού, που κλήθηκε να επιβάλλει την τάξη. Δεκάδες κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους από φωτιά που ξέσπασε σε φυλακή της πόλης Μοναστίρ της Τυνησίας και δεκάδες διέφυγαν. Νυχτερινές περιπολίες ελικοπτέρων με προβολείς, κλείσιμο του εναέριου χώρου της χώρας, ακυρώσεις ταξιδιών από ευρωπαίους πολίτες, αλλά και επιστροφές όσων ήταν ήδη στην αραβική χώρα, συνθέτουν το σκηνικό των εξελίξεων.

    Το Σάββατο έγινε γνωστό, ότι άνοιξε ο εναέριος χώρος και πραγματοποιούνται πτήσεις αεροσκαφών. Η αλλαγή χαιρετίστηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος εξήρε το θάρρος που επιδεικνύει ο λαός της Τυνησίας και ζήτησε από τη νέα κυβέρνηση να προκηρύξει στο άμεσο μέλλον ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. Η ΕΕ ζήτησε ειρηνική επίλυση της κρίσης και η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) εξέφρασε την ευαρέσκειά της για την αποχώρηση του «δικτάτορα» Μπεν Άλι που «σφετεριζόταν την ελευθερια του Τύπου».

    Ο Αραβικός Σύνδεσμος απηύθυνε έκκληση για «εθνική συναίνεση όσον αφορά τους τρόπους εξόδου της χώρας από την κρίση έτσι ώστε να υπάρξουν εγγυήσεις για το σεβασμό της βούλησης του λαού της Τυνησίας».

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56978

    [03] Καταβολή ΦΠΑ σε τρεις μηνιαίες δόσεις

    Σαββατο, 15 01 2011 17:36

    Την καταβολή του ΦΠΑ από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, σε τρεις μηνιαίες δόσεις, προβλέπει ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση. Το υπουργείο Οικονομικών, εξετάζει σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, να συμπεριλάβει στο φορολογικό νομοσχέδιο τη σχετική διάταξη, η οποία θα προβλέπει ότι τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα καταβάλλουν το 40% του ΦΠΑ με την υποβολή της περιοδικής δήλωσης, το 30% τον επόμενο μήνα και το υπόλοιπο 30% το μεθεπόμενο.

    Ρύθμιση - ανάσα για την αγορά

    Σήμερα, ο ΦΠΑ καταβάλλεται ανάλογα με την κατηγορία της επιχείρησης.

    Όσοι τηρούν βιβλία Γ' κατηγορίας υποβάλλουν δήλωση ΦΠΑ και καταβάλλουν το φόρο κάθε μήνα, ενώ όσοι έχουν βιβλία Α' και Β' κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων τον καταβάλλουν κάθε τρεις μήνες.

    Το νέο μέτρο θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο του 2011, όταν θα το επιτρέπει το νέο TAXIS.

    Νωρίτερα το πρωί, μιλώντας στη ΝΕΤ, ο Γ.Γ του υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος, προανήγγειλε την κατάργηση των τεκμαρτών εισοδημάτων για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τη φορολόγησή τους στα πραγματικά εισοδήματα, προσθέτοντας ότι ο έλεγχος θα γίνεται μέσα από τα κριτήρια διαβίωσης.

    Στο μεταξύ, στην αναστολή λειτουργίας τριών νυχτερινών καταστημάτων προχώρησε το ΣΔΟΕ μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν τα ξημερώματα σε 14 επιχειρήσεις

    Οριστικοποιήθηκε το νέο έντυπο Ε-1

    Την ίδια ώρα, οριστικοποιήθηκε το νέο έντυπο E-1 της φορολογικής δήλωσης, το οποίο και θα αποσταλεί στους φορολογούμενους το επόμενο διάστημα για να το υποβάλουν στην εφορία την Άνοιξη.

    Στο νέο έντυπο Ε-1ενσωματώνονται σε νέους κωδικούς οι αλλαγές που επήλθαν στη φορολογία το 2010 και αφορούν τα τεκμήρια διαβίωσης για αυτοκίνητα, ακίνητα, δίδακτρα και οικιακούς βοηθούς ενώ προβλέπεται διάταξη που ζητά από τους φορολογούμενους (κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες) να επιβεβαιώσουν εάν υπέπεσαν σε φορολογικές παραβάσεις κατά το 2010 καθώς σύμφωνα με την διάταξη της νομοθεσίας για παραβάσεις πάνω από 1.200 ευρώ (μη κοπή αποδείξεων, έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων κλπ) θα τους αφαιρείται το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος.

    Στο νέο έντυπο υπάρχει επίσης νέος κωδικός, όπου θα εγγραφούν τα εισοδήματα που μέχρι πέρυσι φορολογούνταν αυτοτελώς (αθλητές κα) προκειμένου πλέον να φορολογηθούν με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 56983

    [04] Φαρμακοποιοί: Προειδοποιούν με απεργιακές κινητοποιήσεις

    Σαββατο, 15 01 2011 19:07

    Με απεργιακές κινητοποιήσεις που αναμένεται να αποφασίσουν τη Δευτέρα προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στις τελικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που έρχεται την προσεχή εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο. Ήδη, ο φαρμακευτικός σύλλογος Πειραιά, έχει ανακοινώσει 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα και την Τρίτη. Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κ. Λουράντος, ξεκαθάρισε ότι ο αγώνας των φαρμακοποιών θα είναι διαρκείας. Πιθανότερη μέρα για την έναρξη των κινητοποιήσεων, είναι όπως είπε, η Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, ώστε να μπορέσουν οι ασφαλισμένοι και το κοινό να εφοδιαστούν τα φάρμακα που χρειάζονται.

    Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά: 48ωρη απεργία Δευτέρα - Τρίτη

    Στον Πειραιά, ήδη ο Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε να κλείσουν τα φαρμακεία της περιοχής την Δευτέρα και την Τρίτη 17 και 18 Ιανουαρίου, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας.

    Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, η επέκταση του ωραρίου και η μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, οδηγεί σε κλείσιμο των μικρομεσαίων φαρμακείων και εξοντώνει τους φαρμακοποιούς.

    Οι τελικές ρυθμίσεις στις οποίες καταλήγει η κυβέρνηση, έπειτα και από τα σχόλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περιλαμβάνουν απόλυτη απαγόρευση κάθε ιδιοκτησιακού περιορισμού και πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου για Σάββατο, Δευτέρα και Τετάρτη. Επίσης, θα πρέπει να μειωθεί το πληθυσμιακό κριτήριο για το άνοιγμα νέων φαρμακείων.

    Σημειώνεται ότι οι φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν προειδοποιήσει ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν σε θέματα που ουδέποτε τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου, όπως το άνοιγμα των φαρμακείων τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: Mέτρα για τα ταμεία και τα κλειστά επαγγέλματα

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 56985

    [05] Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο

    Σαββατο, 15 01 2011 15:10

    Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν η κίνηση «ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό», συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, αντιρατσιστικές οργανώσεις, οργανώσεις μεταναστών, μαθητικοί σύλλογοι, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, στα προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Οι κύριες διεκδικήσεις των διαδηλωτών, ήταν η χορήγηση ασύλου στους μετανάστες και τους πρόσφυγες και χρήματα για την ποιότητα ζωής στις γειτονιές.

    Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί πορεία μέχρι τον Άγιο Παντελεήμονα, όπου θα πραγματοποιηθεί αργά το απόγευμα συναυλία, με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.

    Στο χώρο της πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα, με έντονη την αστυνομική παρουσία, είχαν μαζευτεί το πρωί μαυροντυμένα άτομα, με στόχο να εμποδίσουν τη διοργάνωση της αντιρατσιστικής συναυλίας.

    Αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56982

    [06] Επιδείνωση του καιρού

    Σαββατο, 15 01 2011 14:36

    Έκτακτο δελτίο προειδοποίησης για επιδείνωση του καιρού, από την Κυριακή, εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέποντας βόρειους ανέμους εννέα μποφόρ στο Αιγαίο και στα νοτιότερα τη νύχτα πιθανώς 10. Στο Αιγαίο προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες. Στην Ανατολική χώρα η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση.

    Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στα ανατολικά πιθανόν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έξι με οκτώ και από αργά το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά εννέα μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από εννέα έως 12 βαθμούς Κελσίου.

    Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά του νομού, όπου είναι πιθανό να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί έξι με οκτώ μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από επτά έως 12 βαθμούς Κελσίου.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56980

    [07] Επίσκεψη μελών της ΙΑΕΑ στο Ιράν

    Σαββατο, 15 01 2011 13:53

    Το Ιράν επισκέπτεται αντιπροσωπεία της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), με στόχο τον έλεγχο δύο πυρηνικών εγκαταστάσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιπροσωπεία που έφτασε το Σάββατο στο Ιράν, απαρτίζεται από πολίτες γειτονικών χωρών, αφού Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρωσία και Κίνα, αρνήθηκαν να δηλώσουν συμμετοχή.

    Σύμφωνα με δήλωση του πρεσβευτή του Ιράν στη ΙΑΕΑ Αλί Ασγάρ Σολτανίεχ: «Επτά εκπρόσωποι της τρόικας των Αδεσμεύτων χωρών, της Ομάδας των 77, του Αραβικού Συνδέσμου, της Συρίας, της Βενεζουέλας και Ομάν μετέχουν στην επίσκεψη αυτή». Από την πλευρά του ο Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, ο προσωρινός υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του ιρανικού Οργανισμού Πυρηνικής Ενέργειας, μιλώντας στην ιρανική τηλεόραση, δήλωσε: «Θα αποκαλύψουμε δύο νέες πυρηνικές επιτυχίες στον ιατρικό τομέα κατά την επίσκεψη στο Αράκ».

    Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IRNA, oι επτά εκπρόσωποι είναι από την Αλγερία, την Κούβα, την Αίγυπτο, το Ομάν, τη Συρία, τη Bενεζουέλα και τον Αραβικό Σύνδεσμο.

    Για το θέμα των πυρηνικών του Ιράν, υπάρχει προγραμματισμένη διαπραγμάτευση μεταξύ της χώρας και της ομάδας των 5+1, στις 21 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό, Γερμανικό

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56979

    [08] Ν. Μπακογιάννη: Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ -ΝΔ

    Σαββατο, 15 01 2011 12:13

    Χαρακτηρίζοντας «μουχλιασμένο» το πολιτικό σύστημα, η πρόεδρος της νεοσύστατης «Δημοκρατικής Συμμαχίας», Ντόρα Μπακογιάννη, κατηγόρησε τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και τη ΝΔ, στη διάρκεια της ομιλίας της στην κοινή συνεδρίαση της Διοικούσας και της Οργανωτικής Επιτροπής του νέου πολιτικού φορέα.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ, η κ. Μπακογιάννη, το κατηγόρησε για επένδυση στο λαϊκισμό, ότι σήμερα αναιρεί όσα έλεγε και έπραττε, εφαρμόζοντας μια λανθασμένη πολιτική. Όσο για τη ΝΔ, η κ. Μπακογιάννη τη χαρακτήρισε παλαιοσυντηρητική. Το πρώτο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 27, 28 και 29 Μαΐου.

    Όπως τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Μπακογιάννη: «Εμείς έχουμε ξεκάθαρη και αυστηρή πολιτική γραμμή για τις ΔΕΚΟ και, εν γένει, για τον ρόλο και την λειτουργία του ευρύτερου δημόσιου τομέα, και λέμε: Εξετάστε από μηδενική βάση πού χρειάζεται να μείνει και τι πρέπει να κάνει το κράτος και-όπου αυτό είναι δυνατόν-επιστρέψτε τον τομέα των υπηρεσιών στην κοινωνία των πολιτών.

    Μόνο εμείς μιλάμε, στην πραγματικότητα, για τα εκατομμύρια των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα που στην ουσία τους αγνοούν τα προσανατολισμένα προς τον δημόσιο τομέα και τις «προνομιούχες» ΔΕΚΟ συνδικάτα. Μόνον εμείς μιλάμε για τους πάνω από 200.000 απολυμένους του ιδιωτικού τομέα αυτής της περιόδου, την ώρα που η πρωταρχική αγωνία της κυβέρνησης, της Νέα Δημοκρατίας και των καναλιών ήταν «τι θα γίνει με τους υπεράριθμους του ΟΣΕ»!

    Μιλάμε όχι μόνο για προσαρμογή στις απαιτήσεις του Μνημονίου, αλλά και για ένα δικό μας, καθαρά ελληνικό πρόγραμμα, αυτό που ονομάζουμε νέο «Εθνικό Σύμφωνο Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης». Ένα Σύμφωνο που θέτει τις βάσεις του εκσυγχρονισμού της οικονομίας και της ενεργοποίησης της αναπτυξιακής διαδικασίας, με εντοπισμό και πρόταξη της άρσης ό λ ω ν των αντικινήτρων και με σταθερό φορολογικό σύστημα, στο οποίο οι φορολογικοί συντελεστές δεν θα υπερβαίνουν το 20%.

    Εμείς καταγγείλαμε ότι, παρά τις δήθεν μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που κάνει το ΠΑΣΟΚ, η Ελλάδα κατρακύλησε 15 θέσεις μέσα σε έναν μόλις χρόνο στον δείκτη οικονομικής ελευθερίας και κατέχει πια την τελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η μεγιστοποίηση της οικονομικής ελευθερίας, φίλες και φίλοι, η απελευθέρωση των δημιουργικών δυνατοτήτων του Έλληνα, θα αποτελέσει καίριο ζήτημα για το Συνέδριό μας, αλλά και ένα από τα βασικά αντικείμενα έρευνας του «Φόρουμ για την Ελλάδα» τους προσεχείς μήνες.

    Τολμήσαμε να καταγγείλουμε συμπεριφορές που υποδαυλίζουν φυλετικά πάθη και προκαταλήψεις, ακόμα και όταν αυτοί που τα υποκινούν είναι υψηλόβαθμοι παράγοντες της Εκκλησίας. Αυτό είναι ένα κλασσικό παράδειγμα του τι δεν θα τολμούσε ποτέ να κάνει η Νέα Δημοκρατία και του γιατί διαφέρει η αληθινά φιλελεύθερη Δημοκρατική Συμμαχία από την σημερινή, παλαιοσυντηρητική, Νέα Δημοκρατία».

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56977

    [09] Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο το 2ο Ελληνοτουρκικό φόρουμ

    Σαββατο, 15 01 2011 15:09

    Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το δεύτερο Ελληνοτουρκικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή στις 14 και 15 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο Αρκάντια.Πεντακόσιοι και πλέον επιχειρηματίες από την Ελλάδα και την Τουρκία, αντάλλαξαν απόψεις και αναζήτησαν γόνιμο έδαφος για ανάπτυξη διμερών επιχειρηματικών σχέσεων.Την πλήρη ικανοποίησή τους εξέφραζαν οι επιχειρηματίες εκατέρωθεν, για την διοργάνωση και το θερμό ενδιαφέρον για επενδύσεις.Μιλώντας ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας Νιχάτ Εργκιούν, κάλεσε την Ελλάδα να παραδειγματισθεί από την διαχείριση της οικονομικής κρίσης πριν από λίγα χρόνια της Τουρκίας, η οποία μέσω της ανάπτυξης την ξεπέρασε. «Πήραμε μαθήματα από την κρίση και εφαρμόσαμε τις σωστές πρακτικές γι' αυτό και η ανάπτυξη φτάνει το 10% του ΑΕΠ. Ελάτε να επενδύσετε στην Τουρκία σας περιμένει μια αγορά 72 εκ ανθρώπων», τόνισε ο κ. Εργκιούν.Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου της Ένωσης Επιμελητηρίων Χισαρκτσικλίογλου Ριφάτ.Ωστόσο μετ' επιτάσεως τέθηκε από όλους τους Τούρκους αξιωματούχους και επιχειρηματίες της Τουρκίας, το θέμα της κατάργησης της Βίζας, για την διευκόλυνση της διακίνησης των προϊόντων, αλλά κυρίως για την ώθηση του τουρισμού στη χερσαία Ελλάδα, από Τούρκους τουρίστες.«Δεν μπορούν να διακινούνται τα προϊόντα μόνα τους χωρίς ανθρώπους. Επίσης όπως έρχεσθε εσείς ως Τουρίστες στην Τουρκία, θέλουμε και εμείς να έρθουμε στην Ελλάδα και να μείνουμε και 2 και τρεις μέρες. Πρέπει να γίνει κάτι επιτέλους με το θέμα της βίζας», υπογράμμισαν από κοινού ο Τούρκος υπουργός και ο πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων της Τουρκίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι το επόμενο φόρουμ θα γίνει στο Τσανάκαλε της Τουρκίας το μεθεπόμενο στην Καβάλα και το επόμενο δεν αποκλείεται να γίνει στην Βουλγαρία.

    Συντάκτρια: Βασιλική Μαχαίρα

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56981

    [10] Στο κάμπο του Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη περιφέρεται αρκούδα

    Σαββατο, 15 01 2011 11:57

    Ομάδα διασωστών του "Αρκτούρου" από νωρίς το πρωί σήμερα Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011, βρίσκεται σε διαδικασία απεγκλωβισμού αρκούδας, η οποία εντοπίστηκε στον κάμπο του Αγίου Δημητρίου απέναντι από τον ΑΗΣ της περιοχής.

    Οι διασώστες του "Κέντρου Αρκτούρος" προσπαθούν να κατευθύνουν το ζώο προς το βουνό ώστε να μην κινδυνέψει. Παρόμοιο περιστατικό με αρκούδα είναι σε εξέλιξη στην Καστοριά όπου κατευθύνθηκε άμεσα και δεύτερη ομάδα διασωστών από τον Αρκτούρο για να βοηθήσει τα μεγαλόσωμα ζώα. ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56976

    [11] Παρέμβαση για την ποιότητα νερών στην Αγριά

    Σαββατο, 15 01 2011 19:35

    Για την ύπαρξη ίχνους υδραργύρου σε κοινόχρηστη βρύση της Αγριάς, ενημέρωσε τηλεφωνικά τον τοπικό Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Στόϊκο ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Ν. Ζαρίφης. Τα αποτελέσματα αφορούν αναλύσεις νερού από δειγματοληψίες που έγιναν τον Οκτώβριο του 2010.

    Ο κ. Στόϊκος αντέδρασε άμεσα και όπως τονίζει σε δήλωσή του «την ίδια στιγμή, σε συνεννόηση και με τον Δήμαρχο Π. Σκοτινιώτη, έδωσα εντολή να διακοπεί αμέσως η παροχή και επίσης ζήτησα να γίνει επανέλεγχος τόσο από το συμβεβλημένο ιδιωτικό εργαστήρι αναλύσεων, όσο και από τη ΔΕΥΑΜΒ. Ακόμη, ζήτησα να ενημερωθώ για τα αποτελέσματα των τελευταίων μικροβιολογικών αναλύσεων, τα οποία περιήλθαν σε γνώση μου την Παρασκευή και έδειχναν ύπαρξη μικροβιολογικού φορτίου. Αμέσως απευθύνθηκα στη ΔΕΥΑΜΒ - παρότι το δίκτυο της Αγριάς και των άλλων συενωθέντων Δήμων θα ενταχθεί στην επιχείρηση μετά τη σύσταση της νέας εταιρείας που αναμένεται να γίνει τον Μάρτιο. Συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ μετέβη στις εγκαταστάσεις χλωρίωσης του δικτύου, προκειμένου να ελέγξει τη σωστή λειτουργία τους. Παράλληλα, τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί πλήρης δειγματοληψία τόσο από τη ΔΕΥΑΜΒ όσο και από το ιδιωτικό εργαστήριο, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατό, προκειμένου οι κάτοικοι της Αγριάς να γνωρίζουν με βεβαιότητα την ποιότητα του νερού του δικτύου».

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56986

    [12] Στο Βόλο ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ελλάδας

    Σαββατο, 15 01 2011 19:42

    Με την παρουσία του πρόεδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Χρήστου Σπίρτζη, αλλά και του προέδρου του ΕΤΑΑ - ΤΣΜΕΔΕ κ. Ιωάννη Γαμβρίλη, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011 στις 8 το βράδυ, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του ΤΕΕ Μαγνησίας, στο χώρο εκδηλώσεων «Φίλια Γη» (πρώην κτήμα Γαίας), στο δρόμο προς Άλλη Μεριά.

    Σε μια πολύ κρίσιμη χρονική περίοδο για τη χώρα, το ΤΕΕ εκφράζει την αγωνία για το μέλλον του επαγγέλματος του μηχανικού, των κατασκευών, της ανάπτυξης της χώρας και του δημόσιου συμφέροντος, και αγωνίζεται να αποτραπεί η κατάργηση του Κώδικα Αμοιβών των μηχανικών, τον οποίο θα επιδιώξει η κυβέρνηση με το σχέδιο νόμου για τα επονομαζόμενα «κλειστά επαγγέλματα».

    Σημειώνεται πως την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας, θα γίνει συγκέντρωση παρουσία του προέδρου του ΕΤΑΑ - ΤΣΜΕΔΕ κ. Ιωάννη Γαμβρίλη και στελεχών του ταμείου, οι οποίοι θα ενημερώσουν τους μηχανικούς της Μαγνησίας για ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56987


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 15 January 2011 - 17:56:35 UTC