Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απολογίες στον ανακριτή
  • [02] Πρεμιέρα των χειμερινών εκπτώσεων
  • [03] Συγκοινωνίες: Nέες στάσεις εργασίας
  • [04] Mέτρα για τα ταμεία και τα κλειστά επαγγέλματα
  • [05] Oμιλία Α. Σαμαρά στη ΔΑΚΕ
  • [06] Αλβανία: Ο Ε. Χατζινάστο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά την παραίτηση Μέτα
  • [07] Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας
  • [08] Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης
  • [09] Στην Κοζάνη σήμερα Σάββατο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
  • [10] Σύλληψη δύο ατόμων για πώληση ναρκωτικών ουσιών και αντίσταση στην Κοζάνη

    [01] Απολογίες στον ανακριτή

    Σαββατο, 15 01 2011 10:41

    Στην τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οδηγούνται σήμερα οι τέσσερις Έλληνες συλληφθέντες, στους οποίους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούν και εντάλματα σύλληψης για βομβιστική ενέργεια σε κτίριο της ΔΕΗ στη συμπρωτεύουσα τον περασμένο Οκτώβριο.

    Τη Δευτέρα οι τέσσερις νεαροί μαζί με την 27χρονη Γερμανίδα θα απολογηθούν στον ανακριτή στην Αθήνα, για τις κατηγορίες της συγκρότησης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της άσκησης τρομοκρατικών πράξεων και της διακεκριμένης οπλοκατοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΝΕΤ, ένας υπολογιστής που βρέθηκε σε ένα από τα σπίτια που ερεύνησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, περιείχε κείμενο το οποίο ενδέχεται να αποτελεί τμήμα προκήρυξης σχετικής με τρομοκρατικό χτύπημα που σχεδίαζαν οι συλληφθέντες πριν τη δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς", που ξεκινά τη Δευτέρα. Το πιστόλι και το Καλάσνικοφ που βρέθηκαν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σχετικά άρθρα: Ερευνώνται διασυνδέσεις με τους «Πυρήνες της φωτιάς» - Σύλληψη 27χρονης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56970

    [02] Πρεμιέρα των χειμερινών εκπτώσεων

    Σαββατο, 15 01 2011 10:06

    Άρχισαν σήμερα Σάββατο, οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Ειδική ανακοίνωση με απεύθυνση τόσο στους εμπόρους, όσο και στο καταναλωτικό κοινό, εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

    H ανακοίνωση

    «Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ενημερώνει τους συναδέλφους εμπόρους ότι βάσει του άρθρου 15 του Ν. 3377/2005 οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν το Σάββατο 15 Ιανουαρίου και λήγουν την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011.

    Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι :

    1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

    2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «20% έκπτωση»).

    3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

    4. Εάν διαπιστωθεί παράβαση του νόμου ή παραπλάνηση των καταναλωτών, οι ποινές και τα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Όσοι παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου διώκονται ποινικά και τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ, επιπλέον, τους επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι ποσού ίσου με το 0,5% του ετησίου κύκλου εργασιών που πραγματοποιούν, το οποίο, σε περίπτωση υποτροπής, μπορεί να αυξάνεται μέχρι το 3% του ετησίου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Το πρόστιμο επιβάλλεται με απόφαση του οικείου Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας.

    Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται, με απόφαση του οικείου Νομάρχη, διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) μέχρι εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

    5. Σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του ν. 3769/2009, υπενθυμίζουμε ότι επιτρέπονται οι προσφορές και οι προωθητικές ενέργειες μέχρι την παραμονή της έναρξης των επίσημων εκπτώσεων».

    Όσον αφορά τους καταναλωτές : «Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών συστήνει να επιλέγουν τα προϊόντα που προτίθενται να προμηθευτούν, ύστερα από έρευνα της Αγοράς και με γνώμονα τη ποιότητά και τη σχέση τελικής τιμής έκπτωσης και να μη παρασύρονται από τη δημοσιοποίηση υψηλών ποσοστών εκπτώσεων».

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56968

    [03] Συγκοινωνίες: Nέες στάσεις εργασίας

    Σαββατο, 15 01 2011 09:47

    Σε νέες στάσεις εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, όπως ανακοίνωσε μιλώντας στη ΝΕΤ ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΘΕΛ κ. Κουλουμπαρίτσης. Η απόφαση ελήφθη από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων την Παρασκευή. Οι προγραμματισμένες στάσεις εργασίας, είναι από 11πμ έως 3.30μμ τη Δευτέρα, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

    Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι θα πάρουν μέρος στο διάλογο, όμως θεωρούν ότι όσο αυτός θα διαρκεί, η ταυτόχρονη προώθηση του νομοσχεδίου από την κυβέρνηση, δημιουργεί αρνητικό περιβάλλον για το διάλογο. Στο ΜΕΤΡΟ ανακοίνωσαν την αναστολή των κινητοποιήσεων κατά τη διάρκεια του διαλόγου, ενώ στον Ηλεκτρικό και στο τράμ αποφάσεις θα ληφθούν τη Δευτέρα.

    Κύκλοι του υπουργείου πάντως, διεμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει διάλογος με τα σωματεία που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις. Μιλώντας επίσης στη ΝΕΤ ο γενικός γραμματέας Υποδομών και Δικτύων Χάρης Τσιόκας, δήλωσε ότι δεν θα πρέπει κανείς να πριονίζει το κλαδί που κάθεται, αναφερόμενος στην απόφαση των εργαζομένων για συνέχιση των κινητοποιήσεων. Τέλος τόνισε, ότι ο διάλογος προχωράει και έχουν ήδη κλειστεί συναντήσεις με σωματεία εργαζομένων.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56967

    [04] Mέτρα για τα ταμεία και τα κλειστά επαγγέλματα

    Σαββατο, 15 01 2011 10:18

    Για τις αλλαγές που προωθούνται στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και στα κλειστά επαγγέλματα, μίλησαν το Σάββατο στη ΝΕΤ, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων Δημήτρης Γεωργακόπουλος.

    Ο κ. Σπυρόπουλος, δήλωσε ότι: «Έχουμε οριοθετήσει τις αλλαγές που θα γίνουν μέσα στο 2011. Και αυτές θα είναι: 1. Μείωση της εισφοροδιαφυγής Τα έσοδα του ΙΚΑ υπολογίζονται σε 15 δισ. ετησίως και η εισφοροδιαφυγή κυμαίνεται στα 4-5 δισ. Στόχος να μειωθεί κατά 30%. «Τα υπέρμετρα πρόστιμα δεν έχουν αποδώσει. Οι επιχειρήσεις θα έχουν την ευελιξία μέσα σε 12 μήνες να καλύπτουν τις εισφορές και αντί για πρόστιμα θα υπάρχει μια επιβάρυνση της τάξης του 1% . 2. Μείωση της διαφυγής με ελέγχους στις επιχειρήσεις Θα υπάρξουν σχετικές νομοθετικές παρεμβάσεις. 3. Θα μειωθούν οι τύποι των ασφαλιστικών εισφορών. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 850 διαφορετικοί τύποι και θα τους μειώσουμε στους 10, σε πρώτη φάση. Δεν υπάρχει μοντέλο μηχανοργάνωσης που να μπορεί να ελέγξει όλους αυτά τα διαφορετικά ασφαλιστικά «πακέτα». 4. Θα μειώσουμε την πολυνομία και τη γραφειοκρατία που υπάρχει. 5. Θα διαχωριστούν οι τομείς της Υγείας και των Συντάξεων. Σήμερα, δεν μπορούμε α διοικήσουμε ταυτόχρονα και τους δύο αυτούς τομείς».

    Αναφερόμενος στο θέμα των χρεών ανέφερε πως: «Τα μεγάλα χρέη προς το ΙΚΑ τα έχουν η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι Συνεταιρισμοί. Μειώσαμε σημαντικά τη σπατάλη στη συνταγογράφηση, έστω και εάν ο έλεγχος που ασκήσαμε είναι ακόμα ελλιπής. Το Δεκέμβριο του 2009 η συνταγογράφηση ήταν της τάξης των 196 εκ. ευρώ. Το Δεκέμβριο του 2010 η συνταγογράφηση μειώθηκε στα 135 εκ. ευρώ. Από την 1/1/2012 οι ασφαλισμένοι θα έχουν την κάρτα υγείας, με την οποίαν θα μπορούν να επισκέπτονται τα ιατρεία και ο έλεγχος της συνταγογράφησης θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο».

    Τέλος ο κ. Σπυρόπουλος είπε ότι: «Προωθείται ο Ενιαίος Οργανισμός Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, που θα έχει μικρά Διαγνωστικά Κέντρα. Ο ασφαλισμένος θα έχει τον οικογενειακό του γιατρό και με ελεύθερη επιλογή θα μπορεί να επισκέπτεται όποιον γιατρό επιθυμεί από αυτούς που θα είναι συμβεβλημένοι με το ΙΚΑ, συμπεριλαμβανομένων και των Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων».

    Μιλώντας για το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων, ο Γενικός Γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων Δημήτρης Γεωργακόπουλος, τόνισε ότι: «Δεν είναι δυνατόν σήμερα να μην μπορεί κάποιος να κάνει όποια επιχείρηση θέλει, σε όποιο σημείο της χώρας. Θα καταργήσουμε τα τεκμαρτά εισοδήματα και θα ζητήσουμε από τους ελεύθερους επαγγελματίες τα πραγματικά. Ο έλεγχος θα γίνεται μέσα από τα κριτήρια διαβίωσης».

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56969

    [05] Oμιλία Α. Σαμαρά στη ΔΑΚΕ

    Σαββατο, 15 01 2011 10:56

    Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα, μιλάει το Σάββατο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Η ομιλία πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Τη Δευτέρα ο κ. Σαμαράς, θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για την τελετή των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στις 13:00.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56971

    [06] Αλβανία: Ο Ε. Χατζινάστο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά την παραίτηση Μέτα

    Παρασκευη, 14 01 2011 23:57

    Μετά την παραίτηση του αντιπρόεδρου της αλβανικής κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας και Ενέργειας, Ιλίρ Μέτα, ως αποτέλεσμα της δημοσιοποίησης ενός βίντεο από το τηλεοπτικό κανάλι Top Channel, στο οποίο ακούγεται να ζητά την ακύρωση δύο διαγωνισμών για συμβόλαια εκμετάλλευσης υδροηλεκτρικών σταθμών, ώστε να ευνοήσει μια άλλη εταιρία, το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης του Μέτα ανακοίνωσε τα νέα ονόματα που θα τον αντικαταστήσουν στις θέσεις που κατείχε ο ίδιος στην κυβέρνηση.

    Στην θέση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης διορίζεται ο Εντμοντ Χατζινάστο, ο οποίος είναι και υπουργός Εσωτερικών. Στη θέση του υπουργού Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας διορίζεται ο Νασίπ Νάτσι, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της Βουλής.

    Την θέση του κ. Νάτσι θα καταλάβει ο Έλληνας μειονοτικός Βαγγέλη Τάβο, ο οποίος πρόσφατα εγκατέλειψε το Σοσιαλιστικό Κόμμα, μετά από κόντρα με τον ηγέτη του Εντι Ράμα και εντάχθηκε στο κόμμα του Ιλίρ Μέτα.

    aπε

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 56966

    [07] Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας

    Σαββατο, 15 01 2011 11:25

    Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011, στις 7.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης) με θέμα: την λήψη απόφασης σχετικά με το άρθρο 28 του Σχεδίου Νόμου «Διατήρηση της Βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις», που αφορά την μετεγκατάσταση των οικισμών Ακρινής Νομού Κοζάνης και Αγίων Αναργύρων Νομού Φλώρινας. Παράλληλα θα συζητηθεί η υποβάθμιση των Μονάδων Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

    Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα λόγω του ότι τα δυο θέματα αναμένεται να συζητηθούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο εντός της επόμενης εβδομάδας και θεωρείται απαραίτητη η γνώμη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας.

    ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56974

    [08] Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης

    Σαββατο, 15 01 2011 11:22

    Η υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για διατήρηση ως αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, η συγκρότηση διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ, η πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού δίμηνης απασχόλησης για τις ανάγκες της Δ/νσης Διαχείρισης Απορριμμάτων, στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Κοζάνης, καθώς και της κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού - Τουρισμού - Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού Δήμου Κοζάνης, βρίσκονται μεταξύ των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης.

    H συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011 στις 7 το απόγευμα στο Κοβεντάρειο

    ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56973

    [09] Στην Κοζάνη σήμερα Σάββατο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

    Σαββατο, 15 01 2011 11:14

    Στην Κοζάνη βρίσκεται σήμερα Σαββάτου 15 Ιανουαρίου ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος θα έχει δυο διαδοχικές συναντήσεις εργασίας στο Κοβεντάρειο. Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης έφτασε λίγο μετά τις 10 το πρωί στην Κοζάνη, όπου και ξεκίνησε η σύσκεψη με την ηγεσία της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους βουλευτές και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

    Στις 12 το μεσημέρι ο κ. Χρυσοχοΐδης στον ίδιο χώρο θα έχει την ευκαιρία μιας ακόμα συνάντησης εργασίας με τις διοικήσεις των Επιμελητηρίων, εκπροσώπους συλλόγων, παραγωγικών κλάδων της περιοχής και εμπορικών συλλόγων, προκειμένου να έχει ο ίδιος άμεση εικόνα για την κατάσταση της τοπικής οικονομίας, αλλά και να τους εξηγήσει πώς θα υλοποιηθούν ο νέος αναπτυξιακός νόμος και τα άλλα προγράμματα για την στήριξη της επιχειρηματικότητας. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

    ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Θωμάς Δημητριάδης

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 56972

    [10] Σύλληψη δύο ατόμων για πώληση ναρκωτικών ουσιών και αντίσταση στην Κοζάνη

    Σαββατο, 15 01 2011 11:31

    Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης συνελήφθησαν χθες το πρωί Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011, στην Κοζάνη δύο 18χρονοι διότι κατελήφθησαν να προβαίνουν σε πώληση ποσότητας κάνναβης βάρους 436 γραμμαρίων, έναντι χρηματικού ποσού.

    Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ένας εκ των δραστών αντιστάθηκε χτυπώντας τους Αστυνομικούς με τα χέρια και τα πόδια του. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 594,6 γραμμαρίων,1 ζυγαριά ακριβείας και 1 τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις, σχετικές με ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και αντίστοιχα ποσά πώλησης και κέρδους. Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κοζάνης.

    ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 56975


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 15 January 2011 - 9:56:25 UTC