Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Παπούλιας: «Η ευρωζώνη δεν θα επιβιώσει μόνο με αυστηρές ποινές»
  • [02] Απόφαση Δ.Σ. ΕΡΤ για προσλήψεις συμβασιούχων
  • [03] Συνάντηση Γ. Καμίνη με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Κ. Τοπμπάς

    [01] Κ.Παπούλιας: «Η ευρωζώνη δεν θα επιβιώσει μόνο με αυστηρές ποινές»

    Τριτη, 18 01 2011 21:53

    Στις αδυναμίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες αναδείχθηκαν από την δημοσιονομική κρίση, στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, στο Κυπριακό, αλλά και στο ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, προσφωνώντας τον Αρμένιο ομόλογό του Σερζ Σαργκιζιάν κατά το επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του. Ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι «είναι απαράδεκτο για μια χώρα που επιδιώκει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κλείνει τα σύνορα και να δημιουργεί συνθήκες αποκλεισμού και οικονομικής ασφυξίας» και επισήμανε ότι «η αξιοπιστία της τουρκικής πολιτικής κρίνεται στην εξομάλυνση των σχέσεων, στο άνοιγμα των συνόρων», καθώς και ότι «οι προθέσεις πρέπει να μετουσιωθούν σε απτή πράξη».

    Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για πρόβλημα εισβολής και κατοχής, το οποίο, σημείωσε, αποτελεί ουσιαστικό εμπόδιο στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. «Μια λύση του Κυπριακού θα πρέπει να είναι βιώσιμη και λειτουργική και να υλοποιεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Θα πρέπει να είναι σύμφωνη με το κοινοτικό κεκτημένο, να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να προβλέπει την αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από την Κύπρο», είπε ο κ. Παπούλιας και συνέχισε χαρακτηρίζοντας την Κύπρο «παράγοντα σταθερότητας» για την περιοχή, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ενεργειακή πολιτική της Λευκωσίας.

    «Όλα δείχνουν ότι θα αναδειχθεί σε σημαντικό παίχτη στα ενεργειακά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής. Ανακηρύσσοντας τη δική της Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και συνάπτοντας συμφωνίες οριοθέτησης με τις γειτονικές της χώρες, η Κύπρος εξασκεί τα δικαιώματά της και ισχυροποιεί τη γεωπολιτική της θέση», πρόσθεσε ο Πρόεδρος.

    Ο Κάρολος Παπούλιας επανέλαβε την πάγια ελληνική θέση για ειρηνική επίλυση των διαφορών και σε ό,τι αφορά το θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ δήλωσε ότι η Ελλάδα «θεωρεί ότι το πλαίσιο της "Ομάδος Μινσκ" του ΟΑΣΕ είναι το καταλληλότερο για την επίλυση του προβλήματος». Επαναβεβαίωσε δε το ενδιαφέρον τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξομάλυνση της κατάστασης στον Καύκασο και για την επικράτηση συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

    Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέδωσε για μία ακόμη φορά ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η ευρωπαϊκή ενοποίηση προχώρησε σε περίοδο ευημερίας. Αγνοήθηκαν οι αδυναμίες των θεσμών. Νομισματική χωρίς δημοσιονομική ένωση είναι αντίφαση, δεν προωθεί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, δεν λύνει το πρόβλημα. Απαιτείται ουσιαστική οικονομική σύγκλιση, ένα νέο όραμα, ένα άλμα προς τα εμπρός. Η ευρωζώνη δεν θα επιβιώσει μόνο με αυστηρές ποινές», δήλωσε.

    Σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Αρμενίας, ο κ. Παπούλιας μίλησε για ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς και επισήμανε την αρμενική γενοκτονία του 1915 και την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού. Αναφέρθηκε ακόμη στην συνεργασία των δύο χωρών στον εμπορικό, τον πολιτιστικό και τον στρατιωτικό τομέα.

    Ο Πρόεδρος της Αρμενίας αναφέρθηκε εκτενώς στους μακραίωνους δεσμούς φιλίας του αρμενικού με τον ελληνικό λαό και σημείωσε ότι η παρουσία των Αρμενίων στην Ελλάδα ανάγεται στις αρχές του 5ου αιώνα. «Η αμοιβαία συμπάθεια και φιλία διαμορφώθηκαν μέσα από δοκιμασίες αιώνων, για να καταλήξουν σε πραγματική αδελφική σχέση. Εκδηλώθηκε δε η σχέση αυτή με συγκεκριμένη μορφή στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, όταν η Ελλάδα προσέφερε καταφύγιο στην φιλόξενη γη της σε χιλιάδες Αρμένιους πρόσφυγες. Στους επιζήσαντες των Αδάνων του 1909, της Γενοκτονίας του 1915 και της καταστροφής της Σμύρνης του 1922», δήλωσε και συνέχισε μιλώντας για τις «σκληρές δοκιμασίες που βίωσαν οι δύο λαοί, οι οποίοι υπέφεραν κάτω από τον ξένο ζυγό, αλλά δεν παραδόθηκαν». Χαρακτήρισε την επίσκεψή του στην Αθήνα βάση για την δυναμική ανάπτυξη μιας πολύπλευρης διμερούς συνεργασίας, ενώ τόνισε ότι «στην υπόθεση της συνεργασίας Αρμενίας - ΕΕ η Αρμενία βασίζεται στην αρωγή της φίλης Ελλάδας».

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57375

    [02] Απόφαση Δ.Σ. ΕΡΤ για προσλήψεις συμβασιούχων

    Τριτη, 18 01 2011 22:51

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. στη σημερινή του συνεδρίαση (Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011) αποφάσισε, μετά από εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Επιλογής - Αξιολόγησης, που συγκροτήθηκε με την Α.Δ.Σ. 978/12.10.2010Θ.10ο την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου:

    - Εκατόν σαράντα έξι (146) δημοσιογράφων

    - Δεκαπέντε (15) ραδιοφωνικών παραγωγών

    - Τριών (3) φωτογράφων

    - Δεκαπέντε (15) ηχοληπτών ραδιοφώνου

    - Δεκαπέντε (15) γραφιστών

    - Ενός (1) καλλιτεχνικού διευθυντή

    Σημειώνεται ότι οι κατάλογοι με τα ονόματα των προσληφθέντων έχουν αναρτηθεί στην κεντρική ιστοσελίδα της ΕΡΤ Α.Ε.

    Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., βάσει της εισήγησης της αρμόδιας Επιτροπής Επιλογής - Αξιολόγησης, αποφάσισε την αντικατάσταση για τις θέσεις α' κορυφαίου στο φαγκότο Zonja Piesk και β' κορυφαίου με υποχρέωση στο κόντρα φαγκότο Δημητρίου Ντακοβάνου στην Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, λόγω μη αποδοχής της πρόσληψής τους, με τους Βασίλειο Πριόβολο (ως κορυφαίο α') και Άλεξ Κάλλτσο (ως κορυφαίο β') με υποχρέωση στο κόντρα φαγκότο.

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57377

    [03] Συνάντηση Γ. Καμίνη με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Κ. Τοπμπάς

    Τριτη, 18 01 2011 21:07

    Τον επικεφαλής του μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης κ. Καντίρ Τοπμπάς δέχτηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

    Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Καμίνης δήλωσε: «Είναι μεγάλη η χαρά να υποδεχτώ σήμερα εδώ, τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης. Γνωρίζετε πως χιλιάδες δημότες μας έλκουν την καταγωγή τους από την Πόλη. Τα τελευταία χρόνια ένα επίσης μεγάλο κομμάτι συμπολιτών μας την επισκέπτεται. Έλληνες καθηγητές διδάσκουν στα πανεπιστήμιά της όπου επίσης φοιτούν όλο και περισσότεροι Έλληνες φοιτητές. Οι σχέσεις μας ιδίως στον τομέα του πολιτισμού έχουν ήδη διαμορφώσει μια νέα γλώσσα ανάμεσά μας. Τόνισα στον δήμαρχο πως αυτός ο δρόμος θέλουμε να συνεχιστεί. Συμφωνήσαμε πως θα εργαστούμε σ αυτό σε μόνιμη βάση».

    Την ανάγκη να συνεχισθούν οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας, μεταξύ των δύο δήμων, επεσήμανε ο κ. Τοπμπάς και προσκάλεσε τον κ. Καμίνη να επισκεφθεί την Πόλη, διαβεβαιώνοντάς τον πως θα «νοιώσει σαν το σπίτι του».

    Μετά τη συνάντηση των δύο δημάρχων ακολούθησε συνεργασία των εκπροσώπων των δύο δήμων.

    Ο κ. Καμίνης παρουσίασε στον Τούρκο δήμαρχο τα προβλήματα της Αθήνας από τις μαζικές μεταναστευτικές ροές και ζήτησε να ασκήσει την επιρροή του ώστε η Τουρκία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σε θέματα επανεισδοχής.

    Ο κ. Τοπμπάς και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Δικτύου Ενωμένων Πόλεων αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει αποκτήσει διεθνώς η «διπλωματία των πόλεων» αλλά και στην τεχνογνωσία που διαθέτει ο δήμος του σε θέματα αναπλάσεων και διαχείρισης θεμάτων κυκλοφορίας και μεταφορών σε ιδιαίτερης δυσκολίας αστικά περιβάλλοντα.

    AΠΕ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 57374


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 18 January 2011 - 22:22:12 UTC