Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παράνομη η 24ωρη απεργία της ΟΣΥΠΑ
  • [02] Με προβλήματα οι μετακινήσεις
  • [03] Στο Υπουργικό τα κλειστά επαγγέλματα
  • [04] Στη Σύρο και τη Ρόδο ο Φώτης Χατζημιχάλης
  • [05] Όχι στη χρήση του τοπικού πόρου για τις μετεγκαταστάσεις
  • [06] Σ.Κωνσταντινίδης : αλλού πρέπει να αναζητηθούν οι πόροι για τις μετεγκαταστάσεις
  • [07] Σήμερα η απόφαση για το κλείσιμο των φαρμακείων στη Φλώρινα
  • [08] Απεργιακές κινητοποιήσεις γιατρών και φαρμακοποιών.
  • [09] Ο καραγκιόζης στο τμήμα Νηπιαγωγών
  • [10] Ορισμός αρμοδιοτήτων Αντιπεριφερειαρχών Ηπείρου.
  • [11] Τριήμερη απεργία των δικηγόρων.
  • [12] ΕΣΠΑ Νοσοκομεία
  • [13] Χορός κινητοποιήσεων
  • [14] Μέρκελ: Στόχος η σταθερότητα του ευρώ
  • [15] Εκδήλωση για διαβήτη στη Δράμα
  • [16] Όχι στις επιχειρησιακές συμβάσεις από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου
  • [17] Ημερίδα για εκμετάλλευση λιγνίτη στη Δράμα
  • [18] Η εφαρμογή του Καλλικράτη στη συνάντηση των Περιφερειαρχών
  • [19] Απαλλάσσονται από το εξέταστρο των 5 ευρώ οι χρονίως πάσχοντες
  • [20] Άνοιγμα στην αγορά του Ισραήλ σχεδιάζει η Ρόδος
  • [21] Τοποθέτηση διευθυντών στην περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου
  • [22] Σειρά επαφών στην Αθήνα του Δημάρχου Ρόδου
  • [23] Λειτουργία παιδικής βιβλιοθήκης στο Ξενοπούλειο Μουσείο

    [01] Παράνομη η 24ωρη απεργία της ΟΣΥΠΑ

    Τεταρτη, 19 01 2011 11:04

    Παράνομη κρίθηκε η 24ωρη απεργία που είχαν προκηρύξει για σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και όλες οι πτήσεις θα γίνουν κανονικά. Την Τρίτη, ψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στο οποίο προβλέπεται η δυνατότητα διαχείρισης των αεροδρομίων από ανώνυμες εταιρείες.

    "Για την αναβάθμιση των αεροδρομίων"

    Με βάση τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου -το οποίο εισήχθη προς εξέταση στην Επιτροπή Οικονομικών- μπορεί αφενός να συστήνονται ανώνυμες εταιρείες διαχείρισης για το σύνολο των αερολιμένων της χώρας, ή ομάδας αεροδρομίων, ή για κάθε αεροδρόμιο χωριστά και με αντικείμενο τη διοίκηση, διαχείριση, λειτουργία, ανάπτυξη, επέκταση, συντήρηση και εκμετάλλευσή τους και αφετέρου δίνεται η δυνατότητα παραχώρησης, για ορισμένο χρόνο, δικαιωμάτων που αφορούν στις επτά αυτές αρμοδιότητες.

    «Αυτές οι αρμοδιότητες θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση των αεροδρομίων», τόνισε ο υπουργός

    «Δεν καταργείται ο εθνικός εναέριος χώρος, παραμένουν τα σύνορα στον αέρα του κάθε κράτους, απλά γίνεται ένας συντονισμός των όμορων υπηρεσιών αεροναυτιλίας που υπάγονται στο Γιουροκοντρόλ με αποτέλεσμα να υπάρχει εξοικονόμηση σε πόρους, καλύτερες και ασφαλέστερες πτήσεις, αποτελεσματικότερη διαχείριση του εναέριου χώρου», εξήγησε ο Δ. Ρέππας.

    Ακόμη ρυθμίζεται το καθεστώς της παροχής επίγειας εξυπηρέτησης στους 34 ελληνικούς αερολιμένες, με ετήσια κίνηση κάτω των δύο εκατ. επιβατών ή 50 χιλ. τόνων φορτίου.

    Ρυθμίζονται επιπλέον θέματα μεταφοράς προσωπικού από την ΥΠΑ σε άλλους φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου Τομέα και προβλέπεται η σύσταση Εποπτικής Αρχής Τελών Αερολιμένων.

    Ο αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι το νομοθέτημα δημιουργεί νέα πεδία λειτουργίας, διευρύνει αρμοδιότητες, εναρμονίζει τη χώρα με το κοινοτικό κεκτημένο και διαμορφώνει προϋποθέσεις για την ανάπτυξη σε ορισμένους τομείς, όπου η κρατική παρουσία δεν είχε σημαντικές επιδόσεις.

    Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο εισηγητής του νομοσχεδίου Γ. Αμοιρίδης τόνισε ότι το νομοθέτημα ταυτίζεται με τις επιταγές της ΕΕ για μείωση του χρόνου και του κόστους των πτήσεων (κατά 2 δισ.) στη ζώνη πάνω από την Ευρώπη. Στόχος του - όπως είπε - είναι αναδιάρθρωση για διαχωρισμό της λειτουργίας της ΥΠΑ, η αξιοποίηση και ανάπτυξη των κρατικών αεροδρομίων, ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών κλπ.

    Ο Μ. Παπαδόπουλος (εισηγητής της ΝΔ) χαρακτήρισε απαραίτητο το νομοσχέδιο γιατί - έστω κι αργά - εναρμονίζει την λειτουργία της ΥΠΑ της χώρας μας με τους κανονισμούς για τον ενιαίο ευρωπαϊκό ουρανό, αμβλύνοντας έτσι κυρίως τα προβλήματα των καθυστερήσεων και άρα του κόστους των πτήσεων.

    Εξέφρασε, ωστόσο, τους προβληματισμούς του αναφορικά με το καθεστώς των συμβάσεων παραχώρησης των αεροδρομίων, θέτοντας και εθνικές παραμέτρους και χαρακτήρισε απαραίτητη την ανάπτυξη της Λευκής Βίβλου βάσει της οποίας πρέπει να προχωρήσει η αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων.

    Ο υπαγωγή της ΥΠΑ στον ενιαίο ευρωπαϊκό ουρανό δημιουργεί θέματα κυριαρχικών δικαιωμάτων, ενώ η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης της ενιαίας κυκλοφορίας θα αυξήσει τα ταμεία των καπιταλιστών, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ, Βέρα Νικολαϊδου. Ζήτησε δε την απόσυρση του νομοσχεδίου, με το οποίο - όπως ανέφερε - εκτός των άλλων παραδίδεται το σύνολο των αεροδρομίων σε ιδιώτες. Και δήλωσε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει επί της αρχής.

    Ο Παύλος Μαρκάκης (ΛΑΟΣ) εξέφρασε αμφιβολίες αν το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει τα θέματα που καθυστέρησαν τόσα χρόνια και ακόμη τόνισε πως μπαίνουν ζητήματα λειτουργικότητας, γιατί θα υπάρχουν 16 διευθύνσεις και πάνω από 100 τμήματα. Για τη ρύθμιση που αφορά στη δημιουργία ανώνυμων εταιρειών για την παραχώρηση αεροδρομίων, είπε ότι δεν μπαίνουν ανταποδοτικά θέματα και διερωτήθηκε αν θα ιδιωτικοποιηθούν κερδοφόρα αεροδρόμια. Επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια επί της αρχής του νομοθετήματος.

    Ο Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) τόνισε πως η ουσία ολόκληρου του νομοσχεδίου βρίσκεται στην δυνατότητα που δίνεται για «ιδιωτικοποίηση» των αερολιμένων και σαν μεγάλο θέμα έθεσε το ότι θα ακριβύνουν τα τέλη, θα δυσκολευτεί η περιφερειακή ανάπτυξη και θα μειωθεί η τουριστική ροή προς τη χώρα μας, ενώ προέβλεψε ότι αργότερα θα χρειαστεί να επιδοτηθούν τα ιδιωτικά αεροδρόμια. Και καταψήφισε εκ μέρους του κόμματός του την αρχή του νομοσχεδίου.

    Απαντώντας στις παρατηρήσεις των βουλευτών της Αντιπολίτευσης αναφορικά με κάποια δυσμενή αποτελέσματα που θα έχει η παραχώρηση επτά αρμοδιοτήτων των αεροδρομίων, ο υπουργός δήλωσε ότι αντιθέτως θα αυξηθεί η τουριστική κίνηση στα περιφερειακά αεροδρόμια, αν οι υπηρεσίες βελτιωθούν και ακόμη τόνισε ότι σήμερα επιδοτεί το κράτος τα αεροδρόμια (έργα εκσυγχρονισμού, λειτουργία, μισθούς κ.α) ενώ δεν εισπράττει τέλη.

    Διευκρίνισε πως εμείς θα αποφασίσουμε ποια αεροδρόμια θα αναπτύξουμε με σύμβαση παραχώρησης, αλλά και θα καθορίσουμε του όρους της συνεργασίας.«Ουδείς θα ψήφιζε μια ετεροβή σύμβαση», είπε χαρακτηριστικά.

    Σχετικά με τους εργαζόμενους, ο Δημ. Ρέππας είπε ότι πρέπει να μείνουν εντός της ΥΠΑ οι εργαζόμενοι που ασχολούνται με τις υπηρεσίες αεροναυτιλίας κι επίσης να συνεχίσει να κατανέμεται το ποσό που προέρχεται από τα τέλη υπέρπτησης σε όλους τους εργαζόμενους της ΥΠΑ. Από κει και πέρα θα προχωρήσει μια αξιοκρατική στελέχωση των υπηρεσιών, κατέληξε.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57483

    [02] Με προβλήματα οι μετακινήσεις

    Τεταρτη, 19 01 2011 10:39

    Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ο διάλογος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με σωματεία εργαζομένων επί του νομοσχεδίου για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:30 και στα τρόλεϊ από τις 11:00 έως τις 15:00. Σε 48ωρη κινητοποίηση προχωρούν σήμερα και αύριο οι μηχανοδηγοί σε ΟΣΕ και Προαστιακό, αντιδρώντας στις υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού. Σήμερα, ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ και στη συνέχεια με εκπροσώπους των εργαζομένων στο τραμ.

    ΟΣΕ: Ματαιώσεις δρομολογίων

    Δεκάδες δρομολόγια, συμπεριλαμβανομένων και του διεθνούς δικτύου, του ΟΣΕ ματαιώνονται σήμερα και αύριο, καθώς οι συρμοί του Οργανισμού θα μείνουν ακινητοποιημένοι εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης.

    Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρία, κατά τις ημέρες της απεργίας, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα απολύτως δρομολόγιο των τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού, καθώς και των λεωφορείων που καλύπτουν την απόσταση Πάτρα-Κιάτο.

    Επίσης καταργούνται τα διεθνή δρομολόγια 334, 335, 336, 337, 460, 461, στην ελληνική διαδρομή τους, αλλά οι επιβάτες τους θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με λεωφορεία.

    Για την καλύτερη εξυπηρέτησή του, το επιβατικό κοινό θα πρέπει να επικοινωνεί με τα κατά τόπους γραφεία του ΟΣΕ για να ενημερώνεται.

    Την Τρίτη, σε θετικό κλίμα έγινε η συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Mεταφορών με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο μετρό στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει επί του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες με φόντο το διάλογο

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57458

    [03] Στο Υπουργικό τα κλειστά επαγγέλματα

    Τεταρτη, 19 01 2011 09:53

    Με αποφασιστικότητα προχωρά η κυβέρνηση στις τελικές ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου για το άνοιγμα τουλάχιστον 160 κλειστών επαγγελμάτων και την απελευθέρωση των υπηρεσιών, παρά τις σοβαρές διαφωνίες και κλιμακούμενες αντιδράσεις των επαγγελματικών κλάδων, που θεωρούν ότι θίγονται από τις νέες διατάξεις. Το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων θα συζητηθεί στην απογευματινή σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Τη συνεδρίαση θα απασχολήσουν επίσης, το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση των συλλογικών οργανώσεων του αγροτικού χώρου, καθώς και το πιλοτικό Πρόγραμμα 800 ολοήμερων δημοτικών σχολείων. Επίσης, το Υπουργείο Υγείας καταθέτει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού. Την Πέμπτη σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται και οι γιατροί σε νοσοκομεία, ΙΚΑ αλλά και οι ιδιώτες ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου. Κλειστά θα είναι από σήμερα και για τρεις μέρες τα φαρμακεία όλης της χώρας, ενώ το ίδιο διάστημα απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι εκτός Αττικής.

    Η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας για την κυβέρνηση καθώς η τρόικα θα λάβει το θέμα σοβαρά υπόψη στην επιθεώρησή της. Οι δύο πλευρές -να σημειωθεί ότι κλιμάκιο της τρόικας αναμένεται στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα- βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που θα πρέπει να έχει κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου.

    Στο μεταξύ, πανελλαδική δημοσκόπηση για τα "κλειστά" επαγγέλματα παρήγγειλε το υπ. Οικονομικών. Η έρευνα θα γίνει με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε 1.000 άτομα.

    Την ίδια ώρα, οι επαγγελματικοί κλάδοι αντιδρούν.

    Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, ότι δεν θα μπουν επιχειρηματίες στο χώρο των φαρμακείων, οι φαρμακοποιοί προχωρούν από σήμερα σε τριήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε όλη τη χώρα. Από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή θα παραμείνουν κλειστά, όπως και την ερχόμενη εβδομάδα από τις 26 έως και τις 28 Ιανουαρίου.

    Το χορό των κινητοποιήσεων άνοιξαν από την περασμένη Δευτέρα οι φαρμακοποιοί του Πειραιά, που αποφάσισαν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου στο τέλος του μήνα. Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται μόνο από τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

    Σε αποχή από τα καθήκοντα τους βρίσκονται έως και την Παρασκευή οι δικηγόροι της περιφέρειας πλην της Αττικής αντιδρώντας στην άρση των γεωγραφικών περιορισμών. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών θα αποφασίσει σήμερα επί των διατάξεων του επίμαχου νομοσχεδίου και θα λάβει τις αποφάσεις του για το αν θα κατέλθουν οι δικηγόροι της Αθήνας σε απεργία ή όχι.

    Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τους φορείς που συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο για τα κλειστά επαγγέλματα και ειδικότερα με τους εκπροσώπους των συμβολαιογράφων, των φαρμακοποιών, των ορκωτών λογιστών, του Τεχνικού Επιμελητηρίου και των δικηγόρων, άκουσε τις απόψεις τους και τις κατέγραψε προκειμένου κάποιες από αυτές να γίνουν προτάσεις της ΝΔ.

    Να σημειωθεί ότι αγκάθι στις διαβουλεύσεις για τα κλειστά επαγγέλματα αποτελεί η κατάργηση της ελάχιστης αμοιβής, ρύθμιση η οποία συγκεντρώνει τις περισσότερες αντιδράσεις από τους ενδιαφερόμενους κλάδους. Οι ίδιοι, κατηγορούν την κυβέρνηση για "οριζόντιες" ρυθμίσεις, οι οποίες "προωθούνται χωρίς ουσιαστικό διάλογο μαζί τους, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, η ασφάλεια του πολίτη και οι πόροι των ασφαλιστικών ταμείων".

    Η ΝΔ τάσσεται υπέρ του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων όμως ζητά να γίνουν μετά από εκτεταμένο διάλογο λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε κλάδου. Το κράτος, σύμφωνα με τη ΝΔ θα πρέπει να διασφαλίσει πως δεν θα δημιουργηθούν μονοπώλια.

    Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Σχετικές ειδήσεις: Κλειστά από την Τετάρτη τα φαρμακεία

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57414

    [04] Στη Σύρο και τη Ρόδο ο Φώτης Χατζημιχάλης

    Τεταρτη, 19 01 2011 11:26

    Στη Σύρο θα βρίσκεται σήμερα το απόγευμα ο Γραμματέας της αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Φώτης Χατζημιχάλης, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη. ς σταθμός η Ρόδος, την οποία ο κ. Χατζημιχάλης θα επισκεφθεί την Παρασκευή, όπου θα έχει και πάλι συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και τοπικούς υπηρεσιακούς παράγοντες.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57487

    [05] Όχι στη χρήση του τοπικού πόρου για τις μετεγκαταστάσεις

    Τεταρτη, 19 01 2011 11:20

    Υπέρ της μετεγκατάστασης των οικισμών Ακρινής και Αναργύρων, αλλά μόνο με χρήματα της ΔΕΗ και όχι και του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης τάχθηκε με ψήφους 48 υπέρ και δύο κατά το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας σε έκτακτη συνεδρίασή του. Όσον αφορά τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας ενέκρινε κατά πλειοψηφία την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας, που θα αποσταλεί στον υπουργό Υγείας για την άρση της τροπολογίας που κατατάσσει τα νοσοκομεία Καστοριάς, Γρεβενών και Πτολεμαϊδας στην Β' από τη Γ΄ ζώνη, όπως και τη ένταξη και του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης στη Γ΄ ζώνη από τη Β που είναι σήμερα, ενώ ζητά την πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας.

    Σύνταξη : Σοφία Ζουζέλη

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57486

    [06] Σ.Κωνσταντινίδης : αλλού πρέπει να αναζητηθούν οι πόροι για τις μετεγκαταστάσεις

    Τεταρτη, 19 01 2011 11:18

    «Η κυβέρνηση πρέπει να κατευθυνθεί αλλού στην αναζήτηση πόρων για την κάλυψη του ποσοστού της και να αφήσει άθικτο τον τοπικό πόρο. Διαφορετικά δεν έχει νόημα να μιλάει η κυβέρνηση για κρατική δαπάνη, όταν παρακρατεί τον τοπικό πόρο για να χρηματοδοτήσει τις μετεγκαταστάσεις» δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στάθης Κωνσταντινίδης σχετικά με τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών Ακρινής και Αναργύρων. Σχετικά με το θέμα της τροπολογίας για τις μονάδες υγείας της Περιφέρειας ο κ. Κωνσταντινίδης σημειώνει πως «χρειάζεται πλέον να επιδιώξουμε την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας» και πρόσθεσε πως, «είναι ενθαρρυντικό το γεγονός να εισάγεται, με το ξεκίνημα του θεσμού της αιρετής περιφέρειας ζήτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που προέκυψε στον τομέα της υγείας».

    Σύνταξη : Σοφία Ζουζέλη

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57485

    [07] Σήμερα η απόφαση για το κλείσιμο των φαρμακείων στη Φλώρινα

    Τεταρτη, 19 01 2011 11:16

    «Οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των φαρμακείων δε θα έχουν αντίκτυπο μόνο στους ιδιοκτήτες αλλά και στους πολίτες» τόνισε σε συνέντευξη του στην ΕΡΑ Φλώρινας ο εκπρόσωπος των φαρμακοποιών της Φλώρινας Γιώργος Αντωνιάδης.

    «Με τις κινητοποιήσεις στις οποίες προχωράμε παλεύουμε στην κυριολεξία για τη ζωή μας πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως στη Φλώρινα ακόμα δεν έχει ληφθεί απόφαση για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, λόγω αντίδρασης από ορισμένους φαρμακοποιούς. «Η απόφαση για τον τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων μας πρέπει να είναι ομόφωνη, γιατί ο αγώνας αυτός είναι αγώνας ζωής» επεσήμανε ο κ. Αντωνιάδης. Η απόφαση για το αν τελικά θα συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών και στην Φλώρινα θα ληφθεί σήμερα, σε συνέλευση των φαρμακοποιών.

    Σύνταξη : Θωμαή Αδάμου

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57484

    [08] Απεργιακές κινητοποιήσεις γιατρών και φαρμακοποιών.

    Τεταρτη, 19 01 2011 11:09

    Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν αύριο Πέμπτη οι γιατροί του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα μετά από απόφαση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

    ο οποίος ζητά την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, το σύστημα προμηθειών και τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου το πολυνομοσχέδιο «δεν υπηρετεί την εξυγίανση στις προμήθειες, αλλά την παραπέρα μονοπώλησή τους και την ανάθεση σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και τραστ τραπεζών προμηθευτών».

    Επίσης σε απεργιακή κινητοποίηση από σήμερα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή προχωρούν οι φαρμακοποιοί Ιωαννίνων μετά την απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης σύμφωνα με την οποία συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για το «άνοιγμα» του κλάδου των Φαρμακοποιών.

    Της τριήμερης απεργιακής κινητοποίησης των φαρμακοποιών εξαιρούνται τα διημερεύοντα και διανυκτερύοντα φαρμακεία.

    Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Ζαβογιάννης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57482

    [09] Ο καραγκιόζης στο τμήμα Νηπιαγωγών

    Τεταρτη, 19 01 2011 11:07

    Υπέρ της μετεγκατάστασης των οικισμών Ακρινής και Αναργύρων, αλλά μόνο με χρήματα της ΔΕΗ και όχι και του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης τάχθηκε με ψήφους 48 υπέρ και δύο κατά το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας σε έκτακτη συνεδρίασή του. Όσον αφορά τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας ενέκρινε κατά πλειοψηφία την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας, που θα αποσταλεί στον υπουργό Υγείας για την άρση της τροπολογίας που κατατάσσει τα νοσοκομεία Καστοριάς, Γρεβενών και Πτολεμαϊδας στην Β' από τη Γ΄ ζώνη, όπως και τη ένταξη και του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης στη Γ΄ ζώνη από τη Β που είναι σήμερα, ενώ ζητά την πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας.

    Σύνταξη : Σοφία Ζουζέλη

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57481

    [10] Ορισμός αρμοδιοτήτων Αντιπεριφερειαρχών Ηπείρου.

    Τεταρτη, 19 01 2011 11:07

    Τις αρμοδιότητες των αντιπεριφερειαρχών όρισε με απόφασή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Α. Καχριμάνης. Συγκεκριμένα στους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων,

    εκτός των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με την λειτουργία, οργάνωση, συντονισμό και την εποπτεία των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, μεταβιβάστηκαν οι εξής αρμοδιότητες: Στον Ιωάννου Ε. τα θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου. Στην Καλογιάννη Θ.(Τατιάνα) τα θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών. Στον Παππά Κ. τα θέματα Γεωργίας. Στον Πιτούλη Θ., τα θέματα Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων. Στους τρεις θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες ανατέθηκαν οι εξής αρμοδιότητες: Στον Καραμπίνα Ι., τα θέματα Μεταφορών Επικοινωνιών και της εύρυθμης λειτουργίας των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου. Στον Κολόκα Π., τα θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και στον Πότση Ο., τα θέματα Υγείας.

    Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Ζαβογιάννης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57480

    [11] Τριήμερη απεργία των δικηγόρων.

    Τεταρτη, 19 01 2011 11:02

    Σε τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν από σήμερα τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων μετά από χθεσινή απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης

    κι ενώ είχε προηγηθεί σχετική απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

    Οι δικηγόροι αντιδρούν στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για το «άνοιγμα» του δικηγορικού κλάδου ενώ σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Η. Χασιώτης τόνισε μεταξύ άλλων πως «η απελευθέρωση του επαγγέλματος γίνεται για τις μεγάλες εταιρείες». Ακόμη οι πρόσφατες αυξήσεις σε βασικές δικαστικές λειτουργίες αποτελούν σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ των δικηγόρων και του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

    Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Ζαβογιάννης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57479

    [12] ΕΣΠΑ Νοσοκομεία

    Τεταρτη, 19 01 2011 11:02

    Δύο μεγάλα έργα, που αφορούν τον εξοπλισμό Νοσοκομείων της Δυτικής Ελλάδος, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

    Αυτό αποφασίσθηκε στην πρώτη επίσημη συνάντηση που είχαν, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

    Τα δύο έργα που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ, είναι:

    - Η προμήθεια - εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού, ξενοδοχειακού και λοιπού εξοπλισμού του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου» με προϋπολογισμό 13.132.868,53 ευρώ και η «Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών», με προϋπολογισμό 1.250.000 ευρώ.

    Οι κύριοι Αποστολόπουλος και Κατσιφάρας, μετά τη συνεργασία τους δήλωσαν:

    «Η μετάβαση σε νέους διοικητικούς θεσμούς, σηματοδοτείται από άμεσα αποτελέσματα και έργα.

    Η συνεργασία Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Αιρετής Περιφέρειας, είναι δεδομένη και αυτό θα αποδεικνύεται καθημερινά σε μικρά και μεγάλα θέματα».

    Αγγελική Ανυφαντή

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57478

    [13] Χορός κινητοποιήσεων

    Τεταρτη, 19 01 2011 11:00

    Ρολά κατέβασαν από σήμερα και για 10 ημέρες, τα φαρμακεία της ΑχαΪας.

    Σε χθεσινή συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου, οι φαρμακοποιοί του Νομού - εκτός των Καλαβρύτων που απείχαν από τη διαδικασία - αποφάσισαν να συνταχθούν με τις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, διαμαρτυρόμενοι για το Νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας περί φαρμακείων.

    Κατά τις πενθήμερες απεργίες, τα φαρμακεία της Αχαϊας, θα καλύπτουν μόνο ιατρικές συνταγές και παραγγελίες για γάλατα πρώτης βρεφικής ηλικίας.

    Στο μεταξύ, προειδοποιητική 24ωρη απεργία, πραγματοποιούν αύριο και οι γιατροί της Πάτρας, ζητώντας από την Κυβέρνηση, να θέσει το πολυνομοσχέδιο για την υγεία, στο τραπέζι του διαλόγου.

    Τη συμμετοχή τους στην αυριανή πανιατρική κινητοποίηση, ανακοίνωσαν και οι οδοντίατροι της Αχαϊας.

    Εξάλλου, σε τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους, κατέρχονται από σήμερα, οι δικηγόροι της Πάτρας - όπως και όλης της χώρας - , διαμαρτυρόμενοι για τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ό,τι αφορά το άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματος.

    Τέλος, στα πρόθυρα κινητοποιήσεων, βρίσκονται και οι μηχανικοί, διαμαρτυρόμενοι για το πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ, που επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, επειδή με αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής του, υιοθέτησε ελάχιστο κόστος κατασκευής έργων και με τον τρόπο αυτό, οδήγησε στην αύξηση των αμοιβών των μηχανικών.

    Αγγελική Ανυφαντή

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57476

    [14] Μέρκελ: Στόχος η σταθερότητα του ευρώ

    Τεταρτη, 19 01 2011 11:32

    Το Βερολίνο θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η σταθερότητα του ευρώ, τονίζει η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στο γερμανικό περιοδικό Stern και τάσσεται υπέρ της βελτίωσης της συνεργασίας των χωρών της Ευρωζώνης, με κοινές πολιτικές σε φορολογικά και κοινωνικά θέματα. Επίσης, τόνισε την αντίθεσή της στη διαίρεση μεταξύ ενός δυνατού βορρά και ενός αδύναμου νότου.

    "Όχι σε δυνατό βορρά-αδύναμο νότο"

    Όπως σημειώνει η Γερμανίδα καγκελάριος, θα πρέπει να βελτιωθεί η συνεργασία και στην εργατική νομοθεσία και την εξέλιξη των μισθών στο δημόσιο τομέα: "Πρέπει να συντονιστούμε (...) για να ανατρέψουμε τις ενίοτε σημαντικές ασυμφωνίες".

    "Τώρα είμαστε αντιμέτωποι με το ερώτημα: Πρέπει οι 17 χώρες της Ευρωζώνης να εργαστούν πιο στενά η μία με την άλλη; Λέω 'ναι', αλλά όχι αποκλειστικά. Οσα συμφωνούμε πρέπει να είναι ανοιχτά και για όλους όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν", επεσήμανε η Μέρκελ.

    Εξάλλου, η Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι είναι αντίθετη στη διαίρεση της Ευρωζώνης σε έναν δυνατό βορρά και έναν αδύναμο νότο.

    "Δεν θα συμβεί με εμένα. Μιλώντας για τη Γερμανία λέω ξεκάθαρα όχι. Εξάλλου η κατάσταση δεν είναι τόσο "άσπρο-μαύρο", υπογράμμισε.

    Η Μέρκελ επεσήμανε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τις ανησυχίες του κόσμου για τη νομισματική σταθερότητα, αλλά πρόσθεσε ότι είναι πεπεισμένη "ότι εμείς στη Γερμανία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα".

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57491

    [15] Εκδήλωση για διαβήτη στη Δράμα

    Τεταρτη, 19 01 2011 11:36

    Ιατρική ημερίδα με θέμα: «Η ζωή μας με το διαβήτη» διοργανώνει στη Δράμα, αυτή την Κυριακή (23 Ιανουαρίου) ο τοπικός Σύλλογος Διαβητικών. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11:30 το πρωί και θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «προέδρου Κωνσταντίνου Καραμανλή».

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57490

    [16] Όχι στις επιχειρησιακές συμβάσεις από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

    Τεταρτη, 19 01 2011 11:35

    Με κύριο θέμα την κατάσταση των εργαζομένων της περιοχής μας και τον καθορισμό της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων του συνεδρίασε χθες η διοίκηση του ΕΚΡ. «Το ΕΚΡ θα υπερασπίσει με κάθε τρόπο την εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας στην περιοχή μας και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, για να μην εφαρμοστεί στην πράξη ο νόμος που πρόσφατα ψηφίστηκε»ύπου από το ΕΚΡ, με τον πρόεδρό του Σάββα Χατζησάββα, να υπογραμμίζει πως «απαιτείται από τα σωματεία μέλη του να μην προχωρούν σε οποιαδήποτε συζήτηση με εργοδότες της περιοχής για υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων που να είναι κατώτερες από τις κλαδικές».

    , αναφέρει σχετικό δελτίο τ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57492

    [17] Ημερίδα για εκμετάλλευση λιγνίτη στη Δράμα

    Τεταρτη, 19 01 2011 11:35

    Εκδήλωση για τις επιπτώσεις από την εκμετάλλευση των λιγνιτών έχει προγραμματίσει για την Κυριακή (23 Ιανουαρίου), η Δημοκρατική Αριστερά Δράμας. Θέμα της ημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου, είναι το «Όχι στους λιγνίτες. Ναι στην αειφόρο ανάπτυξη». Στην εκδήλωση θα παραστεί και η πρώην βουλευτής, Ασημίνα Ξηροτύρη.

    Σύνταξη: Τασούλα Κρητικού

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57489

    [18] Η εφαρμογή του Καλλικράτη στη συνάντηση των Περιφερειαρχών

    Τεταρτη, 19 01 2011 11:31

    Ζητήματα και προβλήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» θα τεθούν επί τάπητος στη νέα συνάντηση των δέκα τριών Περιφερειαρχών της χώρας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών και στην οποία θα παραστεί ο Γιάννης Μαχαιρίδης.

    Στην ημερήσια διάταξη συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», η πορεία του ΕΣΠΑ, η διαχείριση απορριμμάτων και ο προγραμματισμός δράσεων, καθώς και η καταγραφή προτάσεων εν όψει της συνάντησης με τον Υπουργό Εσωτερικών.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57488

    [19] Απαλλάσσονται από το εξέταστρο των 5 ευρώ οι χρονίως πάσχοντες

    Τεταρτη, 19 01 2011 11:41

    Δεν επιβαρύνονται με το εξέταστρο των 5 ευρώ οι χρονίως πάσχοντες που προσέρχονται στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας στα οποία παρακολουθούνται, σύμφωνα με κατεπείγουσα εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας. Η εξέλιξη αυτή, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία ήρθε μετά από την άμεση παρέμβασή της - όπως και των φορέων-μελών της- στο αρμόδιο υπουργείο.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57493

    [20] Άνοιγμα στην αγορά του Ισραήλ σχεδιάζει η Ρόδος

    Τεταρτη, 19 01 2011 11:42

    Παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου σε ειδική εκδήλωση στο Τελ Αβίβ διοργανώνει ο ΠΡΟΤΟΥΡ στο πλαίσιο του σχεδιασμού του για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης από το Ισραήλ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή τουριστικών παραγόντων, αρχών και φορέων της περιοχής, καθώς και μέσων ενημέρωσης.νταση των προσπαθειών, για την μεγιστοποίηση των ωφελειών στον τουρισμό και την εθνική οικονομία γενικότερα, ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης από τους διευθυντές γραφείων ΕΟΤ εξωτερικού σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Οργανισμού.

    Εξ άλλου έ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57494

    [21] Τοποθέτηση διευθυντών στην περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου

    Τεταρτη, 19 01 2011 11:49

    Τοποθετήθηκαν από τον αντιπεριφερειάρχη Διονύσιο Μυλωνά - με τη σύμφωνη γνώμη του περιφερειάρχη κ.Σπύρου - οι διευθυντές στις 6 δ/νσεις της περιφερειακής ενότητας του νομού. Όπως τόνισε ο κ. Μυλωνάς, σε συνέντευξη του στην ΕΡΑ, οι τοποθετήσεις έγιναν με αξιοκρατικά κριτήρια, εκτιμώντας, μάλιστα, ότι το υπηρεσιακό συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει το ερχόμενο φθινόπωρο για τις οριστικές κρίσεις δεν πρόκειται να έχει άλλη άποψη για τους συγκεκριμένους διευθυντές.

    Πρόθεση μας, όπως υποστήριξε ο κ. Μυλωνάς, είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών, καλώντας όσους εκ των τοποθετημένων δε θέλουν να εργαστούν προς αυτήν κατεύθυνση να το δηλώσουν και να αποχωρήσουν από τη συγκεκριμένη θέση. Να σημειωθεί ότι, στη δ/νση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών τοποθετήθηκε η κα Μαργαρίτη, στη δ/νση Αγροτικής Οικονομίας ο κ .Βάτος, στη δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών ο κ.Γεωργιλάς, στη δ/νση Υγείας ο κ. Καράμπαμπας, στη δ/νση Ανάπτυξης ο κ. Στουφής και στη δ/νση Μεταφορών ο κ. Μπάστας.

    Μιμίκα Παρθύμου

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57497

    [22] Σειρά επαφών στην Αθήνα του Δημάρχου Ρόδου

    Τεταρτη, 19 01 2011 11:46

    Στην πρωτεύουσα βρίσκεται από σήμερα ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς για μία σειρά συναντήσεων, καταρχάς με την υφυπουργό Εσωτερικών κα Τζάκρη για θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, δεδομένων των πιέσεων που δέχεται η κυβέρνηση από την Ε.Ε, προκειμένου να κλείσουν οι χωματερές στη χώρα μας.

    Συνάντηση έχει προγραμματιστεί και στο υπουργείο Πολιτισμού-Τουρισμού, με τον υφυπουργό Γιώργο Νικητιάδη και τη γραμματέα Λίνα Μενδώνη, με θέμα την προγραμματική σύμβαση για τη Μεσαιωνική πόλη. Ακόμη, ο κ. Κουσουρνάς θα επιδιώξει επαφή με τον υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Παναγιώτη Ρήγα, για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που αφορά στο Δήμο Ρόδου, τη χρηματοδότηση των δύο έργων του κλειστού γυμναστηρίου στο Φαληράκι και του κολυμβητηρίου Ιαλυσού. Τέλος, συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί και με την υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, με θέμα την ανακύκλωση.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57496

    [23] Λειτουργία παιδικής βιβλιοθήκης στο Ξενοπούλειο Μουσείο

    Τεταρτη, 19 01 2011 11:43

    Τη λειτουργία δανειστικής παιδικής-νεανικής βιβλιοθήκης στον ισόγειο χώρο του Ξενοπούλειου Μουσείου, ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επί των πολιτιστικών του δήμου Ζακύνθου, Α. Λάδικος, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατο του Γρηγορίου Ξενόπουλου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η βιβλιοθήκη πρόκειται να εγκαινιαστεί στις 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, και ο κ. Λαδικός κάλεσε όσους ενδιαφέρονται να δωρίσουν βιβλία προκειμένου να εμπλουτιστεί η βιβλιοθήκη.

    Πέτρος Πομόνης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57495


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 19 January 2011 - 10:09:43 UTC