Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ευρώπη
  • [02] Siemens: Στην τελική ευθεία το πόρισμα της Εξεταστικής
  • [03] Το νέο «πρόσωπο» της ΝΔ
  • [04] Βραζιλία: Τραγικές συνέπειες από τις βροχές
  • [05] Αναστολή συναλλαγών CO2 στην ΕΕ λόγω επιθέσεων «χάκερ»
  • [06] Σημαντικές αλλαγές στο νομο περί ευθύνης Υπουργών
  • [07] Διασταυρώσεις στοιχείων για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ
  • [08] Νέες τιμές στα εισιτήρια από 1η Φεβρουαρίου
  • [09] Siemens: Διεργασίες στην καταληκτική συνεδρίαση της Εξεταστικής
  • [10] Η πορεία των εργων του ΟΛΚΕ
  • [11] Παράσταση διαμαρτυρίας ξενοδοχοϋπαλλήλων
  • [12] Έληξε η κατάληψη του Δημαρχείου Ιωαννίνων.
  • [13] Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την σύνταξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου.
  • [14] Σ. Καλογιάννης: «Πλήρη υποχώρηση του ΥΠΕΚΑ για τις ρυθμίσεις του «Natura 2000»
  • [15] Στα 15,6 εκατ. ευρώ οι εκκρεμείς υποχρεώσεις του Δήμου Ιωαννιτών
  • [16] Αφγανιστάν: Πρόβλημα οι Αφγανοί λιποτάκτες
  • [17] «Ήπειρος τόπος να ζεις»: «Να ληφθούν μέτρα για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας».
  • [18] ΣΤΕ ικανοποιητικά τα οικονομικά αποτελέσματα του 2010β¦
  • [19] Φ. Φίλιος: «Το Σχέδιο Πόλης προβλέπει την χωροθέτηση του σταθμού του ΚΤΕΛ».
  • [20] Δεμερίδης «φθάσαμεστο μηδέν.»..
  • [21] ΗΠΑ: Ισχύει η αποχώρηση από το Ιράκ

    [01] Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ευρώπη

    Πεμπτη, 20 01 2011 18:02

    Το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο που θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια ισχύος 200 MW θα δημιουργηθεί στην Κοζάνη, από τη ΔΕΗ σε συνεργασία με στρατηγικό επενδυτή, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στη διάρκεια ομιλίας που έκανε σε εκδήλωση που οργάνωσαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ο δήμος Κοζάνης με θέμα «Η αναπτυξιακή πορεία της Δυτικής Μακεδονίας στον ενεργειακό τομέα». Η επένδυση είναι ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, θα αξιοποιήσει μια έκταση 5.300 στρεμμάτων, εξαντλημένου ορυχείου στο λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, θα απασχολήσει συνολικά 550 άτομα, θα δημιουργήσει 200 νέες θέσεις εργασίας, θα μειώσει κατά 300.000 τόνους τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά έτος στην ατμόσφαιρα και θα καλύψει ηλεκτρική κατανάλωση 55.000 νοικοκυριών.

    Στην ίδια περιοχή θα λειτουργήσει παράλληλα και εργοστάσιο παραγωγής φωτοβολταϊκών συστημάτων.Την κατασκευή του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ευρώπη, 200 μεγαβάτ, στην περιοχή της Πτολεμαϊδας, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, από την Κοζάνη.

    Πρόκειται για επένδυση υψους ενός δισ. ευρώ, που θα υλοποιηθεί κατά 51% από τη ΔΕΗ και κατά 49% από ιδιώτη.

    Προβλέπεται ότι σε βάθος χρόνου, θα υποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό, αν όχι πλήρως, τις παλιές λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, που βαίνουν προς απόσυρση.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΝΕΤ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57754

    [02] Siemens: Στην τελική ευθεία το πόρισμα της Εξεταστικής

    Πεμπτη, 20 01 2011 16:19

    Συνεχίζονται οι εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου ο Πρόεδρος της Βουλής πάρει στα χέρια του εντός της ημέρας το τελικό κείμενο του πορίσματος για τα «μαύρα» ταμεία της Siemens. Στο επίκεντρο των διεργασιών τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που θα περιλαμβάνονται στο πόρισμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατάλογος απαριθμεί 8 με 10 ονόματα πρώην Υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για τους οποίους κρίνεται ότι συντρέχουν είτε πολιτικές ευθύνες, είτε λόγοι για περαιτέρω διερεύνηση από Προανακριτική Επιτροπή για τυχόν ποινικά αδικήματα.

    Εν αναμονή της έκδοσης του πορίσματος για τη SIEMENS, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής υπογράμμισε πως «οτιδήποτε έχει πάνω του σκιά και έχει να κάνει με διαχείριση δημόσιου χρήματος, εμείς θα το φέρνουμε ενώπιον της Βουλής ώστε να διερευνάται». «Δεν αρκεί η νομοθεσία, αρκεί η ισχυρή πολιτική βούληση ώστε η διαφάνεια να μετουσιώνεται σε πράξη», σημείωσε.

    Να σημειωθεί ότι η χθεσινή συνεδρίαση διακόπηκε από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή καταγγελίες των βουλευτών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ για απάλειψη από το κείμενο των ενστάσεων και προτάσεών τους και για φαινόμενα συγκάλυψης.

    Το ΚΚΕ έχει ανακοινώσει ότι θα παραδώσει ξεχωριστό πόρισμα.

    Ο ΛΑΟΣ που απέχει από τη διαδικασία, θα καταθέσει δική του έκθεση. «Στην υπόθεση SIEMENS, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λειτουργούν ως «τακίμια» Απ' ότι φαίνεται, κάποιοι έβαλαν το κομματικό όφελος πάνω από το Εθνικό», σχολίασε ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Αϊβαλιώτης.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης αναφερόμενος στην Εξεταστική για τη Siemens, κάλεσε την κυβέρνηση να διεκδικήσει αποζημιώσεις από όσους έβλαψαν το Δημόσιο.

    «Ανεξάρτητα από τον απαράδεκτο νόμο περί ευθύνης υπουργών που πρέπει να αλλάξει επειδή οδηγεί σε ατιμωρησία, η Εξεταστική Επιτροπή οφείλει να αποφανθεί με το πόρισμά της χωρίς συμψηφισμούς και πολιτικές σκοπιμότητες. Οφείλει η κυβέρνηση να ασκήσει αγωγές και να διεκδικήσει την αποζημίωση από κάθε υπεύθυνο για τη ζημία που υπέστη το δημόσιο συμφέρον. Αυτό δεν εμποδίζεται από κανέναν νόμο», σημείωσε σχετικά.

    Πηγή ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57749

    [03] Το νέο «πρόσωπο» της ΝΔ

    Πεμπτη, 20 01 2011 15:45

    Το νέο πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς. Πρόκειται για το καινούργιο λογότυπο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τη νέα ιστοσελίδα, τα οποία, όπως τόνισε και ο κ. Σαμαράς, σηματοδοτούν την ανανέωση της παράταξης. «Θέσαμε ορισμένες προδιαγραφές», υπογράμμισε, επισημαίνοντας πως πρέπει «να αντικατοπτρίζει τις αξίες της ΝΔ, όπως είναι η διαφάνεια, η πρωτοπορία, η ανθρωπιά, η σιγουριά, η ήρεμη δύναμη».

    Ο Αντώνης Σαμαράς επισήμανε πως το κόμμα -σε ένα δύσκολο και αβέβαιο περιβάλλον- έχει ήδη κάνει πολλά βήματα μπροστά και πλέον, για να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα, θα πρέπει να ανταποκριθεί σωστά στις νέες συνθήκες.

    «Το μεγάλο ζητούμενο είναι οι πολιτικές ιδέες για ένα κόμμα. Ποιό το νόημα να έχεις ιδέες αν δεν μπορεί να τις μεταδόσεις», διερωτήθηκε, τονίζοντας ότι δίνει μεγάλη έμφαση στην οπτική επικοινωνία.

    «Ένα σήμα είναι ένας φορέας των αντιλήψεών μας και το νέο σήμα, με την απλότητά του, κρατά την ανάμνηση από τις καλές στιγμές και τις προβάλλει στο μέλλον» δήλωσε, χαράσσοντας σαφή διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν.

    «Το παλιό σύμβολο περνά στην ιστορία για να μας θυμίζει τις ωραίες, ευχάριστες, αλλά και δύσκολες στιγμές που έχουμε περάσει. Θα λειτουργήσει σαν μια πολύτιμη φωτογραφία με τα χαμόγελα όλων μας», τόνισε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την ευχή «σύντομα ενωμένη η παράταξη να πανηγυρίσει για τις επιτυχίες της πατρίδας μας, ξανά και ξανά».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε και τις αλλαγές στην ιστοσελίδα του κόμματος στο διαδίκτυο, επισημαίνοντας πως η παράταξη θα έχει ένα σύγχρονο portal με πολλές πληροφορίες, το οποίο θα είναι και διαδραστικό. «Είναι ο κόμβος διακίνησης ιδεών, είναι το περιβάλλον που κινούνται οι νέοι, είναι το μέλλον». Ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την ευχή το portal να γίνει σύντομα χώρος συνάθροισης πολιτών από όλο τον πλανήτη.

    Ενημέρωση για όλα τα θέματα

    Λίγο μετά την παρουσίαση της νέας «ταυτότητας» του κόμματος, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε συζήτηση με τους δημοσιογράφους για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

    Εξήγησε, έτσι, ότι το πράσινο που υπάρχει στο καινούργιο σήμα συμβολίζει την οικολογία και πρόσθεσε ότι ως χρώμα δεν το χαρίζει στο ΠΑΣΟΚ.

    Σε ερώτηση για το αν συζητήθηκε ακόμα και η αλλαγή ονομασίας του κόμματος απάντησε ότι εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα και πρόσθεσε πως αυτό που έκανε η ΝΔ είναι αυτό που έχει ανάγκη η εποχή μας. Διευκρίνισε δε ότι το παλαιό σύμβολο, ο πυρσός, θα αποσυρθεί εντελώς.

    Εξ άλλου, σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι δε μπορεί να γνωρίζει τις προθέσεις του πρωθυπουργού, ωστόσο - είπε - η ΝΔ ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο.

    Είπε ακόμη ότι η λίστα είναι αντιδημοκρατική και ότι αν θέλει κάποιος να βάλει νέους ανθρώπους στη Βουλή μπορεί να αυξήσει τους υποψήφιους από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

    Αναφέρθηκε στο νόμο περί ευθύνης υπουργών που τροποποιεί τώρα το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι συνιστά επικοινωνιακό παίγνιο της κυβέρνησης και υποστήριξε ότι ένα παλαιοκομματικό και συναινετικό θέμα η κυβέρνηση το μετέτρεψε πραξικοπηματικά σε μονοκομματικό.

    Για το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας, που έθεσε προ ημερών ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως ό,τι συνιστά αναδιάρθρωση δεν το συζητά. Χαρακτήρισε, δε, τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης περί αναδιάρθρωσης του συνολικού χρέους της χώρας ως παραδοχή απόλυτης αποτυχίας.

    Επέμεινε και εμφανίστηκε βέβαιος για τη λύση που εκείνος έχει προτείνει για την έξοδο από την κρίση, υποστήριξε ότι κάθε μέρα που περνά χωρίς ανάπτυξη μεγαλώνει η πληγή για τη χώρα και αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν βλέπει ότι έρχεται κοινωνική έκρηξη.

    Για το θέμα της SIEMENS ανέφερε ότι δε μπαίνει σε λογική συμψηφισμών, ενώ για το ζήτημα του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, είπε ότι η ΝΔ τάσσεται υπέρ του ανοίγματος επί της αρχής και θα εξετάσει περαιτέρω κατά περίπτωση.

    Τέλος, ανέφερε ότι θα επαναφέρει στη δημόσια ατζέντα το θέμα του Χρηματιστηρίου.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57748

    [04] Βραζιλία: Τραγικές συνέπειες από τις βροχές

    Πεμπτη, 20 01 2011 18:34

    Σκληρά δοκιμάζεται η Βραζιλία, από τις συνέπειες των καταρρακτωδών βροχών, με ιδιαίτερα πληγείσες περιοχές τις ορεινές περιοχές κοντά στο Ρίο. Η καταστροφή θεωρείται ως μια από τις χειρότερες στην ιστορία της χώρας.

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι νεκροί έφτασαν τους 744 και οι αγνοούμενοι τους 200. Επίσης από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, οι άστεγοι έφτασαν τους 14.000. Οι πόλεις που πλήρωσαν το βαρύτερο φόρο αίματος, είναι η Νόβα Φριμπούργκο με 357 νεκρούς, η Τερεζόπολις με 302 νεκρούς, η Πετρόπολις με 64 και η Σουμιντόουρο με 21.

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, απέστειλε μήνυμα προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Βραζιλίας Antonio Patriota με το οποίο εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το Ρίο ντε Τζανέιρο καθώς και τη συμπαράστασή του προς όσους υπέστησαν υλικές ζημιές.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57757

    [05] Αναστολή συναλλαγών CO2 στην ΕΕ λόγω επιθέσεων «χάκερ»

    Πεμπτη, 20 01 2011 18:10

    Την αναστολή των συναλλαγών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ΕΕ για μία εβδομάδα ανήγγειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λόγω συνεχών επιθέσεων από «χάκερς» στο χρηματιστήριο ρύπων της ΕΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αιτία της αναστολής είναι κατά πάσα πιθανότητα η εισβολή «χάκερς» στο χρηματιστήριο ρύπων της ΕΕ, οι οποίοι έκλεβαν τα δικαιώματα ρύπων από τα εθνικά μητρώα συναλλαγών για να τα μεταπωλήσουν.

    Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρει ότι οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο ρύπων για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, αναστέλλονται από την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, 8μ.μ. (ώρα Ελλάδος) έως τις 26 Ιανουαρίου, 8 μ.μ. (ώρα Ελλάδος).

    Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της Επιτρόπου αρμόδιας για τις κλιματικές αλλαγές, Κόνι Χέντεγκαρντ, επιθέσεις δέχθηκαν τα εθνικά μητρώα 14 κρατών μελών, μεταξύ των οποίων της Ελλάδας, της Αυστρίας, της Τσεχίας, της Πολωνίας και της Εσθονίας. Η εκπρόσωπος της Επιτροπής τόνισε ότι τα μητρώα των 14 κρατών-μελών δεν είναι ασφαλή, καλώντας τα να λάβουν μέτρα για την αποκατάστασή τους.

    Σημειώνεται ότι επιθέσεις χάκερς στο χρηματιστήριο ρύπων έχουν σημειωθεί και κατά το παρελθόν. Συγκεκριμένα τον περασμένο Φεβρουάριο οι επιθέσεις δέχθηκαν τα εθνικά μητρώα της Ισπανίας και της Ολλανδίας. Εξάλλου, το 2008 και το 2009, το χρηματιστήριο ρύπων υπήρξε θύμα μεγάλης απάτης με το ΦΠΑ, την οποία η Εuropol αποτιμά περί τα 5 δις. ευρώ.

    Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου, με βάση την πρόταση της Επιτροπής που υιοθετήθηκε το 2009, στόχος είναι τα εθνικά μητρώα συναλλαγών να αντικατασταθούν σταδιακά από ένα ευρωπαϊκό μητρώο.

    Το σύστημα αγοραπωλησίας των δικαιωμάτων εκπομπής CO2 εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών. Η ΕΕ παρέχει κάθε χρόνο στα κράτη-μέλη ποσοστώσεις, τις οποίες τα κράτη αναδιανέμουν στις βιομηχανίες τους. Τα δικαιώματα CO2 υπολογίζονται και καταγράφονται στα εθνικά μητρώα. Αν οι βιομηχανίες χρειάζονται περισσότερα δικαιώματα ρύπων, μπορούν να τα αγοράζουν από εταιρείες που έχουν πλεόνασμα δικαιωμάτων. Προς το παρόν τα κράτη μέλη παρέχουν δωρεάν τα δικαιώματα ρύπων στις βιομηχανίες, όμως από το 2013 θα πληρώνουν οι ίδιες οι βιομηχανίες.

    Οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο ρύπων στην ΕΕ, ανήλθαν σε 90 δις. ευρώ το 2010, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Επιτροπής.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57756

    [06] Σημαντικές αλλαγές στο νομο περί ευθύνης Υπουργών

    Πεμπτη, 20 01 2011 17:56

    Πέντε τροποποιήσεις στο νόμο περί ευθύνης υπουργών επέρχονται με το νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Τετάρτης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης. Ο νόμος, ο οποίος τίθεται σε δημόσια διαβούλευση, καταργεί τις σύντομες παραγραφές για τα αδικήματα πολιτικών προσώπων. Επιτρέπει ακόμη την επιβολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και σε Υπουργούς, ενώ προβλέπει κατάσχεση οικονομικού οφέλους από παράνομη δραστηριότητα και δήμευση τραπεζικών λογαριασμών όσων διώκονται για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος. Για τη χρονική στιγμή της αλλαγής του νόμου και κατά πόσο αποτελεί αυτό αποτελεί αντιπερισπασμό, ενόψει του πορίσματος για την υπόθεση της Siemens, ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος είπε ότι η κριτική αυτή γίνεται από αυτούς που μεθόδευσαν τις παραγραφές, κατονομάζοντας τη ΝΔ.

    «Εμείς κάνουμε πράξη αυτά για τα οποία δεσμευθήκαμε. Και φυσικά, ισχύει και η δέσμευσή μας ότι στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος θα τεθεί και το ζήτημα της αναθεώρησης του άρθρου 86, το οποίο προβλέπει και περιγράφει λεπτομερώς τα περί ευθύνης των Υπουργών» είπε ο κ. Πεταλωτής.

    «Θέλω να γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, «ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν είναι εξ ορισμού ούτε ανεύθυνοι, ούτε πρέπει να αντιμετωπίζονται ως παραβάτες». «Αρνούμαστε την ισοπεδωτική λογική ότι όλοι είναι ίδιοι. Μεγάλο τμήμα του πολιτικού κόσμου έχει αίσθηση ευθύνης και καθήκοντος και όσοι παραβαίνουν το καθήκον πρέπει να οδηγούνται στον φυσικό τους δικαστή» πρόσθεσε.

    O κ. Καστανίδης υπογράμμισε ότι "διαχρονικά, το πρόβλημα είναι όχι αν μια κυβέρνηση φτιάξει ένα νομοθετικό πλαίσιο, αλλά εάν μια κυβέρνηση το εφαρμόσει". Και προσέθεσε: "Το θέμα με την κυβέρνηση Καραμανλή ήταν όχι το νομοθετικό πλαίσιο, αλλά η απόλυτη απόφασή της να μην εφαρμόσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Κι ένας μέτριος νόμος στα χέρια μιας κυβέρνησης που έχει αποφασίσει να επιβάλει την κάθαρση σημαίνει πολλά".

    Το ΚΚΕ σχολιάζοντας τις ενέργειες της κυβέρνησης για το νόμο περί ευθύνης υπουργών υποστηρίζει ότι "Οι αλλαγές που παρουσιάστηκαν είναι επουσιώδεις, έχουν δημαγωγικό χαρακτήρα και δεν αντιμετωπίζουν τα κρίσιμα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν, ώστε να αρθούν τα εμπόδια για τη δικαστική διερεύνηση των υποθέσεων".

    «Πριν 10 χρόνια οι ίδιοι πολέμαρχοι του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών υπερασπίζονταν στην Αναθεώρηση του Συντάγματος την ατιμωρησία. Εξαιτίας εκείνης της θέσης που κράτησαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σε μία δεκαετία, την έχουν γλιτώσει δεκάδες επίορκοι πολιτικοί. Κακοήθεια που και σήμερα συνεχίζεται.» ήταν το σχόλιο του ΛΑ.Ο.Σ.

    Παρέμβαση για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, με αφορμή και την εξέλιξη της υπόθεσης Siemens έκανε και η «Δημοκρατική Συμμαχία» κατηγορώντας την κυβέρνηση για εμπαιγμό της κοινής γνώμης που «δεν έχει όρια».

    Ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη προσπάθεια συμψηφισμού και κουκουλώματος για τις μίζες της Siemens και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντί για υπευθυνότητα και σοβαρότητα, επιλέγει προσχηματικές μεθοδεύσεις επικοινωνιακού τύπου, εξοργίζοντας ακόμα περισσότερο τους πολίτες.

    Πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές με επικεφαλής την Ντόρα Μπακογιάννη, ζητούν αλλαγή της διάταξης που αφορά στην παραγραφή ποινικών αδικημάτων, τα οποία αποδίδονται σε πρώην ή νυν υπουργούς και υφυπουργούς, κάνοντας λόγο για «σκιές» που αφήνει η ισχύουσα νομοθεσία στο πρόσωπο του κατηγορουμένου, ακόμα κι αν αυτός δικαιωθεί από την τελική έκβαση της υπόθεσης.

    Πηγή ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57755

    [07] Διασταυρώσεις στοιχείων για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

    Πεμπτη, 20 01 2011 13:15

    Μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι χρήση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου θα κάνουν μόνο εκείνοι που τις έχουν πραγματικά ανάγκη, λαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη και του υφυπουργού ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη η ΔΕΗ θα διαβιβάζει στη Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τα στοιχεία εκείνων που έκαναν αίτηση ώστε να εξακριβωθεί αν πραγματικά ανήκουν στις συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Αντίστοιχες διασταυρώσεις και θα γίνονται και με το αρχείο του ΟΑΕΔ.

    Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου και προβλέπει έκπτωση 20 - 30 % στο λογαριασμό του ηλεκτρικού για συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

    Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου και της ΔΕΗ, οι δικαιούχοι υπολογίζονται σε 1,2 εκατ., ωστόσο οι αιτήσεις που έγιναν μέχρι τις αρχές του 2011 δεν ξεπερνούσαν τις 200.000.

    Από αρμόδιες πηγές, εκτιμάται ότι πιθανώς η περιορισμένη ανταπόκριση να οφείλεται στο φόβο κάποιων που δεν δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και πιστεύουν ότι αν κάνουν αίτηση ίσως να υποβληθούν σε έλεγχο.

    Πάντως, ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, θα απευθύνει το επόμενο διάστημα επιστολή σε όσους εμφανίζουν χαμηλές καταναλώσεις για να τους ενημερώσει για το δικαίωμά τους ένταξης στο ΚΟΤ εφόσον πληρούν τις υπόλοιπες προϋποθέσεις.

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 57735

    [08] Νέες τιμές στα εισιτήρια από 1η Φεβρουαρίου

    Πεμπτη, 20 01 2011 13:09

    Αυξάνονται από 1η Φεβρουαρίου οι τιμές στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών και στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, ενώ κάποιες από αυτές καταργούνται. Παράλληλα γίνονται προσπάθειες να περιοριστούν οι λαθρεπιβάτες, καθώς η μη ακύρωση εισιτηρίων έχει εξελιχτεί σε μείζον πρόβλημα για τον ΟΑΣΑ. Συγκεκριμένα, το ενιαίο εισιτήριο για όλα τα μέσα θα κοστίζει 1,40 ευρώ, ενώ για μια διαδρομή και για ένα μέσο θα κοστίζει 1,20 ευρώ. Η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών θα κοστίζει 45 ευρώ, ενώ δωρεάν θα είναι οι μετακινήσεις για τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες και τους φαντάρους. Επίσης, θα ισχύει το μειωμένο εισιτήριο 50% της τιμής για τους ηλικιωμένους πάνω από 65 ετών, τους σπουδαστές και για τους πολύτεκνους.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57734

    [09] Siemens: Διεργασίες στην καταληκτική συνεδρίαση της Εξεταστικής

    Πεμπτη, 20 01 2011 12:20

    Στην καταληκτική της συνεδρίαση συνέρχεται σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο με τα «μαύρα» ταμεία της Siemens, ώστε να καταλήξει στην τελική διατύπωση του πορίσματος. Την τελευταία στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες μεταξύ των βουλευτών που αφορούν την αξιολόγηση των πολιτικών προσώπων που θα κατονομάζονται στο πόρισμα. Η χθεσινή συνεδρίαση διεκόπη από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή καταγγελίες των βουλευτών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ για απάλειψη από το κείμενο των ενστάσεων και προτάσεών τους και για φαινόμενα συγκάλυψης.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57708

    [10] Η πορεία των εργων του ΟΛΚΕ

    Πεμπτη, 20 01 2011 18:02

    Λεπτομέρειες για την πορεία των σημαντικών έργων στη λιμενική ζώνη και τη Γαρίτσα, έδωσε σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΑ Κέρκυρας, ο πρόεδρος του ΟΛΚΕ, Χρήστος Τσουβελέκης.

    Ο κ. Τσουβελέκης ανέφερε ότι έως τον Απρίλιο αναμένεται να έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, η μελέτη αποκατάστασης του τοιχίου της Γαρίτσας, ύψους 4,2 εκ ευρώ. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ολοκλήρωσης των χερσαίων έργων στη μαρίνα της Σπηλιάς τα οποία θα ολοκληρωθούν το επόμενο εξάμηνο. Ζητούμενο είναι η χρηματοδότηση της αποπεράτωσης των λοιπών εργασιών στα κρηπιδώματα τη θαλάσσια λεκάνη. Σε ότι αφορά την επέκταση του βραχίονα των κρουαζιεροπλοίων κατά 340 μέτρα, υπάρχει ταμειακή στασιμότητα εξαιτίας της κρίσης αλλά αναζητείται τρόπος ώστε το πλάτος της επέκτασης να είναι 40 και όχι 12 μέτρα, με στόχο τη φιλοξενία κρουαζιεροπλοίων και από τις δύο πλευρές.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57753

    [11] Παράσταση διαμαρτυρίας ξενοδοχοϋπαλλήλων

    Πεμπτη, 20 01 2011 17:57

    Παράσταση διαμαρτυρίας στην αιρετή Περιφέρεια, τα γραφεία των βουλευτών και το Δήμο, πραγματοποίησε το Σωματείο Ξενοδοχϋπαλλήλων Κέρκυρας και απολυμένοι εργαζόμενοι από πέντε ξενοδοχεία της Κέρκυρας.

    Όπως τόνισε ο πρόεδρός τους, Σταμάτης Πελάης, το περασμένο καλοκαίρι έκλεισαν πέντε ξενοδοχειακές μονάδες, με βάση το ευνοϊκό για τις ιδιοκτησίες τους νομικό καθεστώς του νέου πτωχευτικού κώδικα για ρύθμιση χρεών.

    Οι εργαζόμενοι σ' αυτά ζητούν την επαναλειτουργία των ξενοδοχείων αυτών, πάγωμα των χρεών τους προς τράπεζες και ΔΕΚΟ, καθώς και νομοθετική ρύθμιση για την ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη με παράλληλη απόδοση επιδόματος ανεργείας.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57752

    [12] Έληξε η κατάληψη του Δημαρχείου Ιωαννίνων.

    Πεμπτη, 20 01 2011 14:11

    Έλαβε τέλος χθες ο αποκλεισμός του Δημαρχείου Ιωαννίνων καθώς επήλθε συμφωνία μετά από πολύωρες συζητήσεις του Δημάρχου Φ. Φίλιου με τους εργαζομένους της πρώην ΑΔΕΙ.

    Η συμφωνία περιλαμβάνει το στοιχείο της πολιτικής στήριξης εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να εξευρεθεί τρόπος για την συνέχιση της εργασίας των συμβασιούχων, ενώ ο κ. Φίλιος διευκρίνισε πως ο Δήμος Ιωαννιτών μαζί με άλλους Δήμους της χώρας που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα θα ζητήσει λύση από το Υπουργείο Εσωτερικών και θα στηρίξει κάθε άλλη κίνηση των εργαζομένων, λέγοντας σε όλες τις περιπτώσεις την αλήθεια.

    «Ο διάλογος ήταν εξαντλητικός και αποδεικνύεται πως τα προβλήματα λύνονται μόνο με συζήτηση και όχι με κραυγές και συνθήματα» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων προσθέτοντας πως όλα τα στοιχεία που υπάρχουν καταγράφονται και γίνεται η κατάλληλη επεξεργασία, ενώ μπορούν να τα ελέγξουν οι εργαζόμενοι και με δικηγόρο τους.

    Στην συνάντηση με τους εργαζόμενους συμφωνήθηκε επίσης να γίνουν σημειακές παρεμβάσεις για τις περιπτώσεις συμβασιούχων που βρίσκονται στα όρια της συνταξιοδότησης.

    Από την πλευρά των συμβασιούχων ο εκπρόσωπός τους, Κ. Ρούκος τόνισε σε δηλώσεις του πως η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε δια του Δημάρχου ότι το Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφισμα θα ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών την μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου επειδή αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες -όπως συνέβη και με αντίστοιχο ψήφισμα στον Δήμο Αθήνας- κι επίσης ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της πρώην ΑΔΕΙ δεν θα προχωρήσει σε καμία απόλυση.

    Ο κ. Ρούκος ανέφερε ακόμη πως το μόνο αίτημα των εργαζομένων που δεν ικανοποιήθηκε είναι το να επιστρέψουν άμεσα στις θέσεις τους, ενώ υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι σταματά η κατάληψη του Δημαρχείου και όχι οι αγώνες.

    Παράλληλα σε δηλώσεις του το μέλος της Επιτροπής Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ, Π. Γιωτόπουλος χαρακτήρισε ημίμετρα τις συγκεκριμένες αποφάσεις και έκανε λόγο μεταξύ άλλων για τρικλοποδιά της Δημοτικής Αρχής σε βάρος των συμβασιούχων επισημαίνοντας πως «ο κ. Φίλιος δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να επαναλάβει την θέση του κ. Καμίνη ότι στηρίζει προφορικά τα αιτήματα των εργαζομένων χωρίς να παίρνει απόφαση για την μονιμοποίησή τους».

    Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Ζαβογιάννης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57747

    [13] Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την σύνταξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου.

    Πεμπτη, 20 01 2011 14:00

    Τις διαδικασίες για την σύνταξη του τριετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος ξεκίνησε ήδη η Διοίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της για τον σκοπό αυτό, τις προτάσεις και τις απόψεις των Δήμων ζητά με έγγραφό της, η Αντιπεριφερειάρχης Τ. Καλογιάννη, στην οποία με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Α. Καχριμάνη, έχει ανατεθεί η αρμοδιότητα για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Ηπείρου. Στο έγγραφο της κ. Καλογιάννη, επισημαίνεται ότι η δομή του Επιχειρησιακού Προγράμματος απαρτίζεται ενδεικτικά από τους άξονες:

    Προστασία του περιβάλλοντος. Βελτίωση της ποιότητας ζωής. Οικονομική ανάπτυξη και απασχόληση. Ενίσχυση της κοινωνικής μέριμνας. Μέτρα για την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

    Οι προτάσεις, όπως τονίζεται μεταξύ άλλων πρέπει να στοχεύουν αφενός μεν στην προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής του κάθε Δήμου και αφετέρου στην εξυπηρέτηση, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο των αναγκών των πολιτών. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων ορίσθηκε η 11η Φεβρουαρίου 2011. Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Ζαβογιάννης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57742

    [14] Σ. Καλογιάννης: «Πλήρη υποχώρηση του ΥΠΕΚΑ για τις ρυθμίσεις του «Natura 2000»

    Πεμπτη, 20 01 2011 13:34

    Για πλήρη υποχώρηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με τις ρυθμίσεις που αφορούν τις περιοχές του δικτύου «Natura 2000», κάνει λόγο σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Σ. Καλογιάννης. Συγκεκριμένα αναφέρει πως στην προχθεσινή πρώτη ημέρα συζήτησης του σχεδίου νόμου για την βιοποικιλότητα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η Υπουργός κ. Μπιρμπίλη δήλωσε ότι θα ξαναδεί την διάταξη που έθετε το όριο αρτιότητας στις περιοχές του δικτύου Natura στα 10 στρέμματα, ενώ ο κ. Καλογιάννης επισημαίνει πως το δίκτυο Natura καλύπτει τεράστιες εκτάσεις σχεδόν το Ό της Ελληνικής γης και πως στο Ν. Ιωαννίνων το δίκτυο Natura μετά τις προσθήκες που έγιναν το 2010 καταλαμβάνει μεγάλες εκτάσεις στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων (λόγω της λίμνης) στο Ζαγόρι, στην Κόνιτσα, στο Πωγώνι, στο Μέτσοβο και σε ολόκληρα τα Τζουμέρκα. Τέτοια οριζόντια ρύθμιση δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και ήταν επόμενο να υπαναχωρήσει η κ. Μπριμπίλη τονίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

    Ακόμη σε άλλη ανακοίνωσή του ο κ. Καλογιάννης αναφέρει ότι ως εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στην συζήτηση του νέου αναπτυξιακού νόμου που άρχισε προχθές στην Ολομέλεια της Βουλής τόνισε ότι το κόμμα του θέλει να αποκτήσει η χώρα μας επιτέλους επενδυτικό νόμο και καθώς ο Υπουργός υιοθέτησε πολλές προτάσεις της Ν.Δ. αυτή είναι θετική επί της αρχής του Νομοσχεδίου.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57739

    [15] Στα 15,6 εκατ. ευρώ οι εκκρεμείς υποχρεώσεις του Δήμου Ιωαννιτών

    Πεμπτη, 20 01 2011 13:28

    Στο ποσό των 15,6 εκατομμυρίων ευρώ ανέρχεται το σύνολο των εκκρεμών υποχρεώσεων του Δήμου Ιωαννιτών οι οποίες δεν έχουν εξοφληθεί στον χρόνο που έπρεπε να εξοφληθούν, τόσο προς φορείς της Γενικής Κυβέρνησης όσο και προς τρίτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών του Δήμου.

    Αυτό αναφέρεται σε χθεσινή ή ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ επισημαίνεται παράλληλα ότι από το ποσό αυτό το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών που δεν έχουν εξοφληθεί μετά την παρέλευση 90 ημερών από την ημερομηνία που όφειλαν να εξοφληθούν ανέρχεται στα 13,082 εκατομμύρια ευρώ.

    «Πρόκειται για τεράστιες οφειλές της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φ. Φίλιος , προσθέτοντας πως μεγάλα ποσά που προορίζονταν για έργα μετατράπηκαν σε λειτουργικές δαπάνες.

    «Εντός της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί τα δωδεκατημόρια, διαδικασία απαραίτητη ωσότου καταρτιστεί ο προϋπολογισμός και έτσι θα δοθεί η δυνατότητα για να ξεκινήσει η εξόφληση οφειλών του Δήμου» επισημαίνεται επίσης στην σχετική ανακοίνωση.

    Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Ζαβογιάννης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57738

    [16] Αφγανιστάν: Πρόβλημα οι Αφγανοί λιποτάκτες

    Πεμπτη, 20 01 2011 18:53

    Στην αποκάλυψη ότι ο Ιταλός στρατιώτης της πολυεθνικής δύναμης στο Αφγανιστάν, σκοτώθηκε από Αφγανό στρατιώτη, προχώρησε η διοίκηση της διεθνούς δύναμης αρωγής για την ασφάλεια της χώρας (ISAF), που αρχικά είχε κάνει λόγο για επίθεση ανταρτών. Ήταν ένα από τα περιστατικά που είχαν ως δράστες λιποτάκτες Αφγανούς στρατιώτες, που προστέθηκαν, εκτός των ανταρτών, στους «πονοκεφάλους» της ISAF.

    Υπενθυμίζεται ότι στόχος της πολυεθνικής δύναμης είναι η σταδιακή της απεμπλοκή από το Αφγανιστάν, ώστε το τελευταίο να αναλάβει το θέμα της ασφάλειάς του, στηριζόμενο στις δικές του δυνάμεις.

    Το περιστατικό συνέβη στην επαρχία Μπαντγκίς, με τον δράστη να πλησιάζει δύο στρατιώτες σε φυλάκιο και να ζητά να χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό τους για να καθαρίσει το Μ-16 του. Ακολούθως, όπως τονίζει η ISAF: «Τα δύο μέλη της ISAF πρόσεξαν ότι το όπλο του Αφγανού ήταν γεμάτο και του ζήτησαν να το αδειάσει. Ο Αφγανός αντέδρασε πυροβολώντας τα μέλη της ISAF και έφυγε από το φυλάκιο».

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57758

    [17] «Ήπειρος τόπος να ζεις»: «Να ληφθούν μέτρα για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας».

    Πεμπτη, 20 01 2011 13:50

    Την έκδηλη ανησυχία της για την κατάσταση που επικρατεί γύρω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με την συνεχιζόμενη ροή μεταναστών, οι οποίοι συνωστίζονται εκεί με πρόθεση την επιβίβαση στα πλοία που κατευθύνονται προς την Ιταλία, εκφράζει με χθεσινή ανακοίνωσή της η παράταξη «Ήπειρος Τόπος Να Ζεις», τονίζοντας ότι το γνωστό από το παρελθόν φαινόμενο αυτό, κατά το τελευταίο διάστημα, διογκώνεται επικίνδυνα, καθώς παρουσιάζουν έξαρση οι συγκρούσεις μεταξύ ομάδων μεταναστών, ενώ εξίσου ανησυχητικά είναι και τα μεμονωμένα μέχρι στιγμής κρούσματα επιθέσεων εναντίον τους.

    Επίσης, επισημαίνει μεταξύ άλλων πως όλα αυτά εντείνουν το κλίμα ανασφάλειας μεταξύ των κατοίκων και επιχειρηματιών της περιοχής, υπογραμμίζοντας ότι η διαιώνιση της υφιστάμενης κατάστασης δεν γίνεται και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή καθώς ενέχει σοβαρούς κινδύνους τόσο για τους ίδιους τους μετανάστες όσο και για την οικονομική ζωή αλλά και την κοινωνική συνοχή της ευρύτερης περιοχής.

    Ν παράταξη «Ήπειρος, Τόπος Να Ζεις» καλεί όλες τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να δρομολογήσουν το γρηγορότερο δυνατό όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την εμπέδωση του αναγκαίου αισθήματος ασφαλείας στην τοπική κοινωνία της Ηγουμενίτσας, ενώ η ίδια θα φέρει το θέμα προς συζήτηση στο περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

    Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Ζαβογιάννης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57740

    [18] ΣΤΕ ικανοποιητικά τα οικονομικά αποτελέσματα του 2010β¦

    Πεμπτη, 20 01 2011 13:26

    Ικανοποιητικά,θεωρεί τα οικονομικά αποτελέσματα του 2010,η Διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου(ΣΤΕ).Σύμφωνα με τα στοιχεία υπήρξε συνειδητή αύξηση των χορηγήσεων περίπου στο 12%, η ρευστότητα παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα στο 24% περίπου με αποδεκτό το δείκτη του 20%, η Κεφαλαιακή επάρκεια στο 19% περίπου με έλάχιστο το 12% ,ενώ η κερδοφορία παρέμεινε στα περσινά επίπεδα, περίπου στο 1/400.

    « θεωρούμε ικανοποιητικά τα οικονομικά αποτελέσματα του 2010 δεδομένου ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους » είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο Διευθυντής της ΣΤΕ κ Αλέξης Αποστολίδης υπογραμμίζοντας ότι παραμένει στις προτεραιότητες της Τράπεζας η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου. Να σημειωθεί ότι η ΣΤΕ έχει καταθέσει από τον Νοέμβριο του 2010 στην Επιτροπή κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό φυλλάδιο επιδιώκοντας την αυξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου και αναμένει την απάντηση. «η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δυστυχώς λειτουργεί με τους δικούς της κανόνες και με τους δικούς της ρυθμούς. Έχει καθυστερήσει πάρα πολύ δεν περίμενα ότι θα είχαμε αυτήν την αργοπορία.»είπε ο κ Αποστολίδης. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ίδρυσης μιας ισχυρής τράπεζας στην Βόρεια Ελλάδα με την συνεργασία των τραπεζών Έβρου,Σερρών ,Δράμας,Κοζάνης και Πιερίας,ο κ Αποστολίδης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προτεραιότητες της Τράπεζας,καθώς το θέμα αυτό βρίσκεται ακόμη σε διερευνητικό στάδιο.

    Συντάκτης :Όλγα Ορφανίδου

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57737

    [19] Φ. Φίλιος: «Το Σχέδιο Πόλης προβλέπει την χωροθέτηση του σταθμού του ΚΤΕΛ».

    Πεμπτη, 20 01 2011 13:23

    «Το Δικαστήριο ήρθε για να αποκαταστήσει τη νομιμότητα. Ο Δήμος αναμένει την απόφαση για να την μελετήσει και να δράσει ανάλογα, καθώς φαίνεται ότι θα κληθεί να διαχειριστεί ένα σοβαρό πρόβλημα».

    Αυτό τόνισε σε χθεσινές του δηλώσεις ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φ. Φίλιος με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σύμφωνα με την οποία κρίθηκε παράνομη η προ διετίας μετεγκατάσταση του σταθμού του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στην λεωφόρο Παπανδρέου.

    Ο κ. Φίλιος επεσήμανε ακόμη πως «η εφαρμογή της απόφασης δεν μπορεί να γίνει μέσα σε μια μέρα. Μόλις λάβουμε την απόφαση θα την μελετήσουμε και θα συζητήσουμε με την Διοίκηση του ΚΤΕΛ την εφαρμογή της», ενώ υπογράμμισε ότι «σε κάθε περίπτωση το Σχέδιο Πόλης προβλέπει την χωροθέτηση τέτοιων δραστηριοτήτων» και πρόσθεσε ότι στο εξής το Σχέδιο Πόλης θα εφαρμόζεται κατά γράμμα, χωρίς παρεκκλίσεις και τροποποιήσεις.

    Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Ζαβογιάννης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57736

    [20] Δεμερίδης «φθάσαμεστο μηδέν.»..

    Πεμπτη, 20 01 2011 13:08

    Την χρηματοδότηση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής αναμένει ο Φορέας Διαχείρισης Δάσους Δαδιάς προκειμένου να «ανάψει»το πράσινο φώς για την λειτουργία του καθώς εδώ και ένα χρόνο περίπου έχουν σταματήσει τα πάντα.

    Οι εργαζόμενοι στον Φορέα Διαχείρισης Δάσους Δαδιάς έχουν να πληρωθούν 1,5χρόνο, συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν πριν από 8μήνες, ενώ κλειστές είναι οι πόρτες για τους επισκέπτες του Κέντρου Ενημέρωσης του εθνικού πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου καθώς δεν υπάρχουν εργαζόμενοι να τους ενημερώσουν και να τους ξεναγήσουν. «θφάσαμε στο μηδέν. Πριν από ένα χρόνο φαινόταν ότι ο Φορέας Διαχείρισης Δάσους Δαδιάς όδευε ολοταχώς προς την απαξίωση δυστυχώς επαληθευτήκαμε»είπε μιλώντας στην ΕΡΑ της Νέας Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης κ Γιώργος Δεμερίδης υπογραμμίζοντας ότι, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθούν κατά πολύ οι επισκέπτες της Δαδιάς αλλά το κυριότερο να έχει πέσει και η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.

    Συντάκτης :Όλγα Ορφανίδου

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 57733

    [21] ΗΠΑ: Ισχύει η αποχώρηση από το Ιράκ

    Πεμπτη, 20 01 2011 19:40

    Δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ από το Ιράκ, μέχρι το τέλος του 2011, παρά την έξαρση των βομβιστικών επιθέσεων, το τελευταίο χρονικό διάστημα.. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις που έκανε προς τον Τύπο, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Ντέιβιντ Λάπαν.

    Όπως τόνισε ο κ. Λάπαν: «Αυτές οι θεαματικές επιθέσεις στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης αλλά προς το παρόν οι ιρακινές δυνάμεις ελέγχουν την κατάσταση και δεν έχουν ζητήσει τη βοήθειά μας. Το σχέδιό μας εξακολουθεί να ισχύει σχετικά με την αποχώρηση των στρατευμάτων μας από τη χώρα μέχρι το τέλος του 2011».

    Το σύνολο της δύναμης των Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν, αριθμούσε τον Αύγουστο του 2010, τις 50.000. Στόχος των δυνάμεων των ΗΠΑ, είναι η εκπαίδευση των τοπικών στρατιωτικών δυνάμεων, χωρίς να αποκλείεται η εμπλοκή τους, αν δεχτούν επίθεση ή αν ζητηθεί από το στρατό του Ιράκ βοηθητική παρέμβαση. Η έξαρση των βομβιστικών επιθέσεων στο Ιράκ, οδήγησε στο θάνατο 116 ατόμων, μέσα στο τελευταίο τριήμερο, ενώ μόνο την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, 50 πολίτες σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν από πέντε επιθέσεις, εκ των οποίων οι δύο αυτοκτονίας με παγιδευμένα οχήματα κοντά στην ιερή ιρακινή σιιτική πόλη Καρμπάλα.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57759


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 20 January 2011 - 19:13:50 UTC