Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στα τοπικά συμβούλια
  • [02] Αρχές Φεβρουαρίου η υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη στην Καβάλα
  • [03] Στην Αθήνα το κλιμάκιο των εμπειρογνώμων της τρόικας
  • [04] Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο «ΜΕΤΡΟ»
  • [05] Μνημόνιο συνεργασίας ΕΡΤ και Οργανωτικής Επιτροπής των Special Olympics-Αθήνα 2011
  • [06] Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τα «κλειστά» επαγγέλματα
  • [07] Χειμωνιάτικο σκηνικό σε όλη τη χώρα
  • [08] Σε κτίριο της Πατησίων μεταφέρθηκαν οι μετανάστες
  • [09] Τα 100χρονα του Αλεξ. Παπαδιαμάντη
  • [10] Γενική απεργία στις 23 Φεβρουαρίου
  • [11] Στη Βουλή με τροποποιήσεις το νομοσχέδιο για τις συγκοινωνίες
  • [12] 2.550 β¬ στοίχισε μια διευκόλυνση σε ένα συνταξιούχο
  • [13] Έκθεση βυζαντινής αγιογραφίας
  • [14] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [01] Αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στα τοπικά συμβούλια

    Πεμπτη, 27 01 2011 08:03

    Ρόλο στα τοπικά συμβούλια, ενισχύοντας τις αρμοδιότητές τους, προτίθεται να δώσει η δημοτική αρχή, αποκλείοντας παράλληλα οιαδήποτε αύξηση στα τιμολόγια και τα δημοτικά τέλη.

    Αυτό τόνισε ο Φίλιππα Φίλιος στη συνάντηση που είχε με τους προέδρους των δημοτικών και τοπικών συμβουλίων, έχοντας ως βασικό στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στον τόπο κατοικίας τους, ενώ ζήτησε από όλους τους αιρετούς στενή συνεργασία για την προώθηση λύσεων σε προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στους οικισμούς και τις συνοικίες της πόλης. Τρίπτυχο της πολιτικής των τοπικών συμβουλίων αποτελεί η διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας, της ποιότητας ζωής και της προστασίας του περιβάλλοντος.

    Σύνταξη - επιμέλεια Σωτήρης Αργύρης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58395

    [02] Αρχές Φεβρουαρίου η υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη στην Καβάλα

    Πεμπτη, 27 01 2011 07:43

    Στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να επισκεφθεί την Καβάλα η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλιση Λούκα Κατσέλη, όπως ανακοίνωσε στο δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί της στο υπουργείο χθες το μεσημέρι.

    Ο κ. Σιμιτσής επισκέφθηκε την κ. Κατσέλη προκειμένου να συζητήσει όλα τα ανοιχτά θέματα του υπουργείου που αφορούν την Καβάλα με κορυφαίο αυτός της ανεργίας που απασχολεί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δημοτών. Ο δήμαρχος ενημερώθηκε από την κ. Κατσέλη για όλα τα προγράμματα επιδότησης και ενίσχυσης εργασίας που αναμένεται να υλοποιήσει το υπουργείο μέσα στο επόμενο διάστημα, ενώ ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης πάνω στα οποία ο Δήμος Καβάλας είναι έτοιμος να υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις. Τα νέα προγράμματα εργασίας που θα υλοποιήσει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα αφορούν ανέργους άνω των 55 ετών και ομαδικά απολυμένους από επιχειρήσεις. Σύνταξη: Σάκης Ασβεστάς

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58394

    [03] Στην Αθήνα το κλιμάκιο των εμπειρογνώμων της τρόικας

    Πεμπτη, 27 01 2011 10:06

    Στο επίκεντρο των ελέγχων των εμπειρογνώμων της τρόικας βρίσκεται από σήμερα, η εφαρμογή του Επικαιροποιημένου Μνημονίου, προκειμένου να εγκριθεί η καταβολή της τέταρτης δόσης ύψους 15 δισ. ευρώ του δανείου των 110 δισ. ευρώ. Τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα εστιάσουν στα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού 2010, στις υποχρεώσεις των φορέων της γενικής κυβέρνησης και στις μεταρρυθμίσεις σε ΔΕΚΟ, αγορά εργασίας, στο σύστημα υγείας και στη λειτουργία του ανταγωνισμού.

    Σημαντικά θέματα στην ατζέντα

    Ειδικότερα, οι ΔΕΚΟ, τα "κλειστά" επαγγέλματα, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά αναμένεται να βρεθούν στο "μικροσκόπιο" των ελέγχων.

    Τα οικονομικά των ασφαλιστικών Ταμείων, κυρίως των Επικουρικών, η νέα λίστα των Βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, η εξίσωση των παροχών υγείας για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, και πτυχές των εργασιακών σχέσεων, θα τεθούν εκ νέου επί τάπητος. Το κλιμάκιο αναμένεται να μεταβεί την Παρασκεύη στο Υπουργείο Εργασίας.

    Πηγή ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58423

    [04] Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο «ΜΕΤΡΟ»

    Παρασκευη, 28 01 2011 10:56

    Αν θέλετε να μη δείτε ζωντανά τον Φοίβο Δεληβοριά, ο καλύτερος τρόπος είναι να βρεθείτε στην μουσική σκηνή «ΜΕΤΡΟ» (Γκύζη και Κάλβου) από την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου. Για 8 μόνο παραστάσεις (4 Παρασκευοσάββατα χωρίς παράταση) ο τραγουδοποιός θα είναι εκεί...αόρατος! Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

    Παρέα με μια μπάντα υπερηρώων, κατεστραμένων από κυβερνητικά πειράματα (τον Hulk μπασίστα Σταμάτη Σταματάκη, τον Ψαλιδοχέρη ντράμερ Σωτήρη Ντούβα και τον Εκατόγχειρα πολυοργανίστα Γιώργο Κατσάνο) θα κάνουν δυνάμεις τις αδυναμίες τους, θα καταπολεμήσουν το άδικο και θα καθαρίσουν την πόλη από τους πονηρούς.

    Με βάση τον καινούργιο δίσκο του «Ο Αόρατος Άνθρωπος», θα παίξουν με απρόσμενο τρόπο τα παλιότερα τραγούδια του, και θα οδηγηθούν μέσα από δαιδαλώδεις διασκευές στον λυτρωτικό χορό του τέλους.

    Ο χώρος θα είναι ειδικά διαμορφωμένος για τους όρθιους, τα τραπέζια θα περιοριστούν και οι αόρατες διαθέσεις μας θα αποκτήσουν επιτέλους σώμα...

    ΜΕΤΡΟ: Γκύζη και Κάλβου 83

    Ώρα έναρξης παραστάσεων: 22:30

    Τιμή εισιτηρίου: 15 β¬ με κρασί ή μπύρα

    Parking: Γκύζη & Λομβάρδου

    Τηλ. Κρατήσεων: 210 64 39 089, 210 64 61 980

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 58516

    [05] Μνημόνιο συνεργασίας ΕΡΤ και Οργανωτικής Επιτροπής των Special Olympics-Αθήνα 2011

    Παρασκευη, 28 01 2011 00:02

    Μνημόνιο Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και της Οργανωτικής Επιτροπής Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics-Αθήνα 2011, υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ Χαράλαμπος Ταγματάρχης και η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Γιάννα Δεσποτοπούλου. Η πρόεδρος της επιτροπής, μετά την υπογραφή, απένειμε στον Λάμπη Ταγματάρχη την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Διεθνούς Επιτροπής των Special Olympics.

    Ο Λάμπης Ταγματάρχης δήλωσε ότι «και η διοργάνωση αυτή αποδεικνύει ότι η χώρα μας μπορεί να παράξει και να υποστηρίξει μεγάλα παγκόσμια γεγονότα» και χαρακτήρισε «μονόδρομο» για την ΕΡΤ, λόγω του θεσμικού της ρόλου ως δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, τη στήριξη των Special Olympics.

    Σύμφωνα με το Μνημόνιο, η ΕΡΤ είναι χορηγός των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics - Aθήνα 2011 και η αξία των δράσεων, ενεργειών και παροχών της ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 900.000 Ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58475

    [06] Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τα «κλειστά» επαγγέλματα

    Παρασκευη, 28 01 2011 11:02

    Κατατέθηκε στη Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα κλειστά επαγγέλματα με στόχο, όπως αναφέρεται, την οριζόντια άρση «αδικαιολόγητων ρυθμίσεων περιοριστικών της επαγγελματικής ελευθερίας» σε επαγγέλματα όπως των δικηγόρων, μηχανικών, ορκωτών λογιστών, αρχιτεκτόνων και συμβολαιογράφων. Οι διάφοροι επαγγελματικοί κλάδοι, που κρίνουν ότι θίγονται, αντιδρούν και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις δηλώνοντας έτοιμοι για μετωπική με την κυβέρνηση. Μεταξύ αυτών, οι φαρμακοποιοί που προανήγγειλαν συνέχιση των κινητοποιήσεων τους χαρακτηρίζοντας αγεφύρωτες τις διαφορές τους με τις νομοθετικές ρυθμίσεις. Την ίδια ώρα σε αποχή από τα καθήκοντά τους βρίσκονται έως τις 4 Φεβρουαρίου 41 από τους 63 δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, πλην της Αθήνας και του Πειραιά. Εν τω μεταξύ, «ναι» στην «απελευθέρωση» των «κλειστών» επαγγελμάτων, «όχι» στην πώληση βενζίνης ή φαρμάκων από τα σουπερμάρκετ, δηλώνει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, σύμφωνα με πανελλήνια δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών.

    Δόθηκε στη δημοσιότητα η πανελλήνια δημοσκόπηση της Metron Analysis που διενεργήθηκε κατά παραγγελία του Υπουργείου Οικονομικών.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 78% τάσσονται υπέρ του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων τους, με το 75% να θεωρεί ότι αυτή η κίνηση θα ωφελήσει την ελληνική οικονομία την ώρα που μόνο το 16% κρίνει ότι θα τη βλάψει.

    Ειδικότερα, σε ποσοστό 84% θεωρούν ότι με το «άνοιγμα»θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, το 82% ότι ο καταναλωτής θα έχει καλύτερες υπηρεσίες λόγω ενίσχυσης του ανταγωνισμού και το 77% ότι ο καταναλωτής θα πληρώνει λιγότερα χρήματα.

    Επίσης, το 78% τάσσεται υπέρ της άρσης των γεωγραφικών περιορισμών στην άσκηση του επαγγέλματος του δικηγόρου. Παράλληλα, το 76% τάσσεται υπέρ του να μην υπάρχουν ελάχιστες προκαθορισμένες αμοιβές για τους δικηγόρους, το 76% για τους συμβολαιογράφους και το 75% για τους αρχιτέκτονες και τους μηχανικούς.

    Όσον αφορά στους φαρμακοποιούς, σε ποσοστό 72% οι ερωτώμενοι είναι θετικοί στο να απελευθερωθεί το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και σε ποσοστό 70% πιστεύουν ότι πρέπει να μπορεί ένας φαρμακοποιός να ανοίξει φαρμακείο χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς. Πάντως, το 57% απάντησε να μην μπορούν τα σουπερμάρκετ να πωλούν βενζίνη, το 63% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ του να μην υπάρχει προκαθορισμένο ποσοστό κέρδους στις τιμές φαρμάκων αλλά να προσδιορίζεται αυτό από το κάθε φαρμακείο και το 73% δεν θέλει τα σουπερμάρκετ να πωλούν μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

    Πηγή ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58519

    [07] Χειμωνιάτικο σκηνικό σε όλη τη χώρα

    Παρασκευη, 28 01 2011 09:03

    Πυκνές χιονοπτώσεις σημειώνονται σήμερα στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νότιας χώρας. Οι άνεμοι θα φθάσουν και τα 9 μποφόρ. Κλειστά είναι τα σχολεία σήμερα στις περιφέρειες Κοζάνης και Φλώρινας, ενώ υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το ορεινό και επαρχιακό δίκτυο, όπου είναι απαραίτητες οι αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων. Επίσης, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές περιοχές. Συγκεκριμένα δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυλλήνη-Ζάκυνθο και Κυλλήνη-Κεφαλονιά. Επίσης, κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Ρίο-Αντίρριο, ενώ από την Ηγουμενίτσα για Κέρκυρα-Λευκίμη και Ιόνια νησιά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Το πρωί από την Πάτρα δεν έφυγε το πλοίο «Κεφαλλονιά» για Σάμη. Επίσης δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων Πρίνου-Καβάλα. Από τον Πειραιά δεν γίνονται τα δρομολόγια των μικρών πλοίων για Σαλαμίνα. Το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας καλεί του επιβάτες πριν αναχωρήσουν για τον προορισμό τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

    Η θερμοκρασία στη Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στα Νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο από 3 έως 15 βαθμούς, στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, με σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ, οι οποίοι σταδιακά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58500

    [08] Σε κτίριο της Πατησίων μεταφέρθηκαν οι μετανάστες

    Παρασκευη, 28 01 2011 08:23

    Εκκενώθηκε τα ξημερώματα το κτίριο της Νομικής Σχολής από τους μετανάστες οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε διώροφο νεοκλασσικό κτίριο, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου. Μετακινήθηκαν συντεταγμένα, σε πορεία, μαζί με όσους τους συμπαραστέκονται, στο κτίριο το οποίο είχαν προτείνει αρχικώς οι πρυτανικές αρχές. Όπως αναφέρεται μεταξύ των όρων της συμφωνίας που επετεύχθη είναι ότι οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν στο κτίριο όχι για διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών, η παρουσία της αστυνομίας θα είναι διακριτική και ο αριθμός των αλληλέγγυων στους μετανάστες περιορισμένος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής όταν ολοκληρώθηκε η μετάβαση των μεταναστών από την Νομική Σχολή στο κτίριο της Πατησίων και αφού είχε προηγηθεί μαραθώνια σύσκεψη στη Βουλή από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες προέβη σε δηλώσεις, όπου τόνισε «η κυβέρνηση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα υπερασπιζόμενη την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου διασφάλισε την ειρηνική και ασφαλή έξοδο της ομάδας αυτής από το Πανεπιστήμιο και τον τερματισμό της κατάλυσης του ασύλου». Ο κ. Πεταλωτής, επεσήμανε ότι «η πλήρης εφαρμογή του νόμου για την μετανάστευση που πρόσφατα έφερε στη Βουλή το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θεσπίζοντας το πιο σύγχρονο, προοδευτικό και αποτελεσματικό πλαίσιο της Ευρώπης, αποτελεί την αυτονόητη συνέχεια».

    Επίσης, αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο των πανεπιστημιακών αρχών, οι οποίες -όπως είπε- «προασπίζοντας το πανεπιστημιακό άσυλο, συνέβαλαν στο να αποτύχουν τα σχέδια αυτών που είχαν επιλέξει να δημιουργήσουν εστίες βίας και έντασης στη χώρα μας».

    Στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, συμμετείχαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η υφυπουργός Εργασίας, Άννα Νταλάρα, γενική γραμματέας του πρωθυπουργού, Ρεγγίνα Βάρτζελη, ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού Νίκος Αθανασάκης, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Μαξίμου Γιώργος Ελενόπουλος, ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών Δημήτρης Στεφάνου, ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Γιώργος Πετρουλάκης, και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Εγκατέλειψαν τη Νομική

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 58488

    [09] Τα 100χρονα του Αλεξ. Παπαδιαμάντη

    Παρασκευη, 28 01 2011 10:42

    Εκδήλωση στο Λαζαράκειο Μέγαρο, αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, συνδιοργανώνουν την Κυριακή στις 7.30 το απόγευμα ο Δήμος Ηλιδας, η Παπαχριστοπούλειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας, το Σωματείο «Παπαχριστιπούλειος Βιβλιοθήκη» και το 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας.

    Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το θάνατο του σημαντικού συγγραφέα και έχει ως θέμα: «Πόσο επίκαιρος είναι σήμερα ο Παπαδιαμάντης;».

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58512

    [10] Γενική απεργία στις 23 Φεβρουαρίου

    Παρασκευη, 28 01 2011 10:21

    Σε γενική απεργία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα μετατράπηκε η 23η Φεβρουαρίου μετά τη απόφαση της ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει 24ωρη απεργία την ίδια μέρα με τη ΓΣΕΕ. Τα συνδικάτα με αυτόν τον τόπο αντιδρούν «στα οικονομικά αδιέξοδα που διαπιστώνονται στα Επικουρικά Ταμεία Ασφάλισης, τις αλλαγές στο νέο μισθολόγιο που προωθούνται ως συνέχεια των μέχρι τώρα οδυνηρών περικοπών στα επιδόματα, αλλά και στο 13ο και 14ο μισθό». Η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε επίσης 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας (11.30 έως λήξη ωραρίου) για τους εργαζόμενους του Δημοσίου στις 10 Φεβρουαρίου (ημέρα κατά την οποία είχε εξαγγείλει αρχικά 24ωρη απεργία) και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Ασφαλιστικούς Οργανισμούς του Δημοσίου.

    Επίσης, θα προχωρήσει σε συνεργασία με άλλους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς στη διοργάνωση στις αρχές Φεβρουαρίου, συλλαλητηρίων κατά της ακρίβειας και των ανατιμήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης.

    Πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58509

    [11] Στη Βουλή με τροποποιήσεις το νομοσχέδιο για τις συγκοινωνίες

    Παρασκευη, 28 01 2011 09:54

    Με σειρά μικρών αλλαγών σε επιμέρους άρθρα, αποτέλεσμα του δημόσιου διαλόγου με όλους τους φορείς, κατατέθηκε χθες στη βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών της Αττικής. Μεταξύ των τροποποιήσεων η αλλαγή του όρου περί «κατάργησης» των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με τον όρο «αντικατάσταση» και η εξαίρεση όσων θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2011, από τις υποχρεωτικές μετατάξεις. Οι αλλαγές δεν ικανοποίησαν τους εργαζόμενους οι οποίοι προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα. Στην ΕΘΕΛ σήμερα λαμβάνονται αποφάσεις για 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ στο Μετρό έχουν προειδοποιήσει για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Σήμερα, έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών με εκπροσώπους του ΗΣΑΠ, στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου διαλόγου.

    Οι λοιπές αλλαγές που περιλήφθηκαν αφορούν :

    Διευκρινίσεις στα σχετικά άρθρα ότι μετά τους αιτούντες μετάταξη, θα ακολουθήσουν κατά προτεραιότητα οι ήδη αποσπασμένοι εκτός Ομίλου ΟΑΣΑ και ότι η διαγραφή χρεών αφορά και στα χρέη του ΟΑΣΑ, αφαιρέθηκε η πρόβλεψη για σύμπραξη του ΟΑΣΑ με Νομικά Πρόσωπα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ έγινε δεκτό να μην ισχύουν τα αρχικά οργανογράμματα υποχρεωτικά για τρία χρόνια.

    Σύμφωνα με το νομοσχέδιο από τις πέντε εταιρίες που λειτουργούν σήμερα κάτω από την ομπρέλα του ΟΑΣΑ δημιουργούνται δύο νέοι φορείς, ένας για τις Οδικές συγκοινωνίες, Τρόλεϊ και λεωφορεία και ένας για τα Μέσα σταθερής τροχιάς, Τραμ, Μετρό, ΗΣΑΠ. Συγκεκριμένα, η ΕΘΕΛ θα απορροφήσει τον ΗΛΠΑΠ και το Μετρό θα απορροφήσει τον ΗΣΑΠ και το Τραμ.

    Ο ΟΑΣΑ, ως Μητροπολιτικός φορέας θα είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό, προγραμματισμό, οργάνωση, συντονισμό και έλεγχο του συγκοινωνιακού έργου.

    Επίσης το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει:

    Τη σύσταση ειδικής Μονάδας η οποία ανά τρίμηνο θα παρακολουθεί τα οικονομικά στοιχεία των εταιριών και σε περίπτωση που διαπιστωθεί απόκλιση πάνω από 10%, τότε θα λαμβάνονται επιπρόσθετα μέτρα.

    Πλαφόν στην κρατική επιδότηση δεν θα μπορεί να ξεπεράσει το 40% του λειτουργικού κόστους του ομίλου.

    Μετάταξη περίπου 1500 υπαλλήλων, από τους 11.850 εργαζόμενους που απασχολούνται σήμερα στις αστικές συγκοινωνίες.

    Αύξηση της τιμής των εισιτηρίων.

    Μέτρα για την εισιτηριοδιαφυγή.

    Διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών

    Θετικά αντιμετωπίζονται και μια σειρά άλλων θεμάτων, που μπορεί να ενσωματωθούν κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

    Πηγές ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58506

    [12] 2.550 β¬ στοίχισε μια διευκόλυνση σε ένα συνταξιούχο

    Παρασκευη, 28 01 2011 11:27

    Θύμα ενός απατεώνα έπεσε ένας 70χρονος από την Καλλονή.

    Σύμφωνα με μήνυση που υπέβαλλε, στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής, άγνωστο άτομο επικαλούμενο υπάλληλο Δημόσιας Υπηρεσίας των Αθηνών, αφού επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά το μεσημέρι της 10ης του μήνα, τον εξαπάτησε πείθοντάς τον να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 2.550 β¬ , προκειμένου να τακτοποιηθεί προσωπική του συνταξιοδοτική υπόθεση . Οι μέρες περνούσαν χωρίς να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα, γεγονός που οδήγησε τον ηλικιωμένο να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής .

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58522

    [13] Έκθεση βυζαντινής αγιογραφίας

    Παρασκευη, 28 01 2011 10:51

    Έκθεση βυζαντινής αγιογραφίας του Τριαντάφυλλου Καγιά θα εγκαινιαστεί σήμερα στο Καλλιτεχνικό Στέκι , στην οδό Μπενάκη 5, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου.

    Συντάκτης είδησης: Βαγγέλης Ποτέας

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58514

    [14] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Παρασκευη, 28 01 2011 10:32

    Δ' ΕΘΝΙΚΗ

    Ολοκληρώνεται σήμερα η προετοιμασία των 5 μεσσηνιακών ομάδων, που μετέχουν στον 6ο όμιλο της Τέταρτης εθνικής, εν όψει των μεθαυριανών αγώνων και αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές έχει ως εξής:

    Πάμισος-Καλαμάτα ( Στυλιάρας Συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας)

    Ατρόμητος Λάππα-Εράνη (Μαρκαντωνάτος Συνδέσμου Ηλείας)

    Αθλητικός Όμιλος Κυπαρισσίας-Αμαλιάδα (Σελίμος Συνδέσμου Λακωνίας)

    και την Κυριακή στις 11 το πρωϊ στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας Μεσσηνιακός-Ολυμπιακός Κεφαλονιάς (Χρήστος Ούτας του Συνδέσμου Λακωνίας).

    Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΣΤΟ ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ

    Ο Καλαματιανός διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας, ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ, που θα διεξαχθεί μεθαύριο στις 07.30 το βράδυ στο γήπεδο Χαριλάου.

    Α' ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

    Για το πρωτάθλημα της Α' τοπικής κατηγορίας το Σαββατοκύριακο θα γίνουν οι εξής αγώνες:

    Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα

    Αίαντας-Τέλλος Άγρας γήπεδο Στρατοπέδου (Νίκας)

    Αθλητικός Όμιλος Ασπροχώματος-Απόλλων Γήπεδο Κορδία (Ψηλοπαναγιώτης)

    Την Κυριακή στις 3 το απόγευμα

    Αθλητικός Όμιλος Μεθώνης-ΦΑΡΑΙ γήπεδο Μεθώνης (Κυριακόπουλος)

    Μιλτιάδης-Ομόνοια γήπεδο Πύργου Τριφυλίας (Νικολόπουλος)

    Αθλητικός Όμιλος Σπερχογείας-Πύλος γήπεδο Σπερχογείας (Ασημακόπουλος).

    Την Κυριακή στις 6 το απόγευμα

    Ολυμπιακός Καλαμάτας-Εθνικός στο Γήπεδο Κορδία (Κότσαρης)

    Την Κυριακή στις 7 το απόγευμα

    Αθλητικός Όμιλος Πατίστα-Ένωση Αβίας στο γήπεδο Στρατοπέδου (Μπλάνας).

    Ο ΙΜΠΑΓΑΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

    Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Αριέλ Ιμπαγάσα έγινε αντικείμενο θερμών εκδηλώσεων χθες το απόγευμα στην Καλαμάτα καθώς παραβρέθηκε στο κατάστημα αθλητικών ειδών της ΝΙΚΕ, στην οδό Αριστομένους 12, όπου φωτογραφήθηκε με φίλους της ομάδας του Πειραιά και υπέγραψε αυτόγραφα.

    ΓΙΟΡΤΗ ΕΠΣΜ

    Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, θα διοργανώσει την ετήσια γιορτή του ποδοσφαίρου, ανήμερα της εορτής της Υπαπαντής, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στις 08:00 το βράδυ σε αίθουσα του ξενοδοχείου REX. Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ενώ στο πλαίσιο της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις σε πρόσωπα και φορείς για τις επιτυχίες τους ή την προσφορά τους στο άθλημα.

    ΑΓΩΝΑΣ ΑΕΡΟΒΟΛΟΥ ΟΠΛΟΥ

    Σκοπευτικός αγώνας θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στο σύγχρονο Σκοπευτήριο των Γαργαλιάνων. Συγκεκριμένα, ο Σκοπευτικός Αθλητικός Σύλλογος Γαργαλιάνων η Άρτεμις διοργανώνει αγώνα σταθερού στόχου Α' κατηγορίας Αεροβόλων Όπλων και μετά το τέλος των αγώνων θα γίνει η τελετή απονομής των επάθλων.

    ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ ΑΙΟΛΟΥ ΚΑΙ ΑΡΓΗ

    Ο Ναυταθλητικός Σύλλογος Καλαμάτας ο Άργης διοργανώνει την Κυριακή στις 11:00 το πρωί σε αίθουσα του ξενοδοχείου REX την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας. Eπίσης, στις 12 το μεσημέρι θα κόψει την πίττα του και ο Αίολος Καλαμάτας στο ξενοδοχείο Eλίτ.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 58511


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 28 January 2011 - 12:51:22 UTC