Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-02-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίστηκε στη Βουλή το ν/σ για την Υγεία
  • [02] Πυρκαγιά σε πολυκατοικία στη Θεσσαλονίκη/ Ενας νεκρός
  • [03] Στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Φαλήρου ο Πρωθυπουργός
  • [04] Στάσεις εργασίας και διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας
  • [05] Στο Κέντρο Ανήλικων Ασυνόδευτων Προσφύγων η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ
  • [06] Δεσμεύσεις Βενιζέλου για κόμβο Βελεστίνου
  • [07] Σε ρυθμούς γενικής συνέλευσης ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας
  • [08] Ανάρτηση αποτελεσμάτων
  • [09] Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ Αχαϊας
  • [10] Διάλεξη για την καινοτομία και τη δικτύωση
  • [11] Δίωρες στάσεις εκπαιδευτικών ενάντια στην συγχώνευση σχολείων
  • [12] Τρεις ημερίδες για «Καλλικράτη» στη Δ. Ελλάδα
  • [13] Ημερίδα για μια ασφαλή πλοήγηση στυο διαδίκτυο
  • [14] Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος για την κλιματική αλλαγή
  • [15] Δήλωση Κ. Μουσουρούλη για το νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα
  • [16] Αναφορά στη Βουλή για τη μείωση πιστώσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
  • [17] Κατσιφάρας: Η περιφερειακή ανάπτυξη απάντηση στην κρίση
  • [18] Προσφορά εξοπλισμού στο Λιμεναρχείο και την ΕΡΤ
  • [19] Η συνέντευξη τύπου του αιρετού Περιφερειάρχη
  • [20] Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα στη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής ζητούν δυο περιφερειακοί σύμβουλοι
  • [21] Εκπόνηση μάστερ πλαν ανάπτυξης της λιμενικής ζώνης από ΟΛΠΑ
  • [22] Έχει μελέτες για το ΕΣΠΑ
  • [23] Νίκος Σηφουνάκης: Η ίδρυση του Εφετείου γίνεται πράξη

    [01] Ψηφίστηκε στη Βουλή το ν/σ για την Υγεία

    Πεμπτη, 10 02 2011 08:45

    Ψηφίστηκε μετά τα μεσάνυχτα και επί των άρθρων, το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία. Το νέο Ενιαίο Οργανισμό Πρωτοβάθμιας Υγείας, παρουσιάζουν αυτήν την ώρα, σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιωργος Κουτρουμάνης. Αναμένεται να καλέσουν τους εκπροσώπους των γιατρών σε διάλογο, καθώς η κυβέρνηση έχει να καταρτίσει τις υπουργικές αποφάσεις για να εξειδικεύσει το νόμο.

    Αποφασίζουν σήμερα για τη στάση τους οι γιατροί

    Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να αποφασίσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί για το αν θα συνεχίσουν την απεργία τους, που συνεχίζεται για 4η μέρα στο Λεκανοπέδιο, για πέμπτη στην περιφέρεια, ενώ την Παρασκευή οπότε λήγει η πενθήμερη κινητοποίησή τους θα αποφασίσουν οι γιατροί του ΙΚΑ.

    Στις 12 σε γενική τους συνέλευση οι γιατροί θα αποφασίσουν για το αν θα συνεχίσουν την κατάληψη του αμφιθεάτρου.

    Στο μεταξύ, ανοιχτά από σήμερα είναι τα φαρμακεία.

    Μιλώντας από το βήμα του υπουργικού συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι δεν είναι ώρα για συντεχνιακούς εγωισμούς

    Σφοδρή επίθεση κατά των συντεχνιών εξαπέλυσε και ο υπουργός Υγείας.

    Παύει, είπε, πια το απαράδεκτο καθεστώς, η χώρα να ξέρει τι πρέπει να κάνει και να μην το επιτρέπουν στη Βουλή οι συντεχνίες.

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Σχετικές ειδήσεις: «Η Πρωτοβάθμια Υγεία θα γίνει πράξη»

    Είδηση: 59112

    [02] Πυρκαγιά σε πολυκατοικία στη Θεσσαλονίκη/ Ενας νεκρός

    Πεμπτη, 10 02 2011 09:04

    Ένας νεκρός εντοπίστηκε στο χώρο ανάμεσα στο ισόγειο και το υπόγειο εξαώροφης πολυκατοικίας, στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Κασσάνδρου 64. Στο σημείο βρίσκονται 10 οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες, οι οποίοι απεγκλώβισαν οκτώ άτομα από τα διαμερίσματα και νωρίτερα, ολοκλήρωσαν το έργο της κατάσβεσης. Συνεχίζουν, ωστόσο, τις έρευνες στο ισόγειο, τον πρώτο και το δεύτερο όροφο του κτιρίου.

    Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή υπηρεσίας, Μάνθο Τσούγκα, ο άτυχος άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο, δίπλα στην πόρτα του ασανσέρ, λίγα μέτρα από την είσοδο της πολυκατοικίας, από τις φλόγες και τις αναθυμιάσεις.

    Η πυρκαγιά ξεκίνησε από ισόγειο διαμέρισμα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

    Επεκτάθηκε πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς δυο διαμερίσματα στο ισόγειο του κτηρίου ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε άλλα δυο διαμερίσματα στους παραπάνω ορόφους.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ FM- ΑΠΕ -ΜΠΕ

    Είδηση: 59123

    [03] Στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Φαλήρου ο Πρωθυπουργός

    Πεμπτη, 10 02 2011 11:27

    Το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Χώρος στην Τέχνη» επισκέπτεται ο Πρωθυπουργός. Το μεσημέρι, ο Γιώργος Παπανδρέου, θα απευθύνει χαιρετισμό στη Διάσκεψη των Προέδρων Αμερικανο-Εβραϊκών Οργανώσεων, η οποία πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με θέμα «Ελλάδα: οι προκλήσεις του σήμερα ευκαιρίες του αύριο».

    Πηγή: NET - ΝΕΤ FM Είδηση: 59224

    [04] Στάσεις εργασίας και διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας

    Πεμπτη, 10 02 2011 10:22

    Με στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι το τέλος του ωραρίου και συλλαλητήριο έξω από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων στη μια μετά το μεσημέρι συνεχίζει τον κύκλο των κινητοποιήσεων η ΑΔΕΔΥ, με κορύφωση την 24ωρη απεργία στις 23 Φεβρουαρίου που έχει εξαγγείλει από κοινού με την ΓΣΕΕ με αιχμή το μισθολόγιο, το ωράριο εργασίας και τις αλλαγές στην Υγεία. Πανελλαδική τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι και τη λήξη της βάρδιας έχει κηρύξει για σήμερα και η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους Δήμους. Για τις 12:00 έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, ενώ παναττική συγκέντρωση στο Σύνταγμα πραγματοποιείται αυτήν την ώρα από τους συνταξιούχους του ΠΑΜΕ.

    Πηγές ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 59160

    [05] Στο Κέντρο Ανήλικων Ασυνόδευτων Προσφύγων η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ

    Πεμπτη, 10 02 2011 11:30

    Το Κέντρο Ανήλικων Ασυνόδευτων Προσφύγων στην Αγιάσο επισκέφτηκαν χθες Τετάρτη, εκπρόσωποι της «Συνύπαρξης». Με τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί την παραμονή της πρωτοχρονιάς, αγοράστηκαν αναγκαία είδη για τους 49 ανήλικους πρόσφυγες που φιλοξενούνται αυτή την εποχή στο Κέντρο.

    Ενημερώθηκαν επίσης από το πρόεδρο κ. Ψυρούκη και τη συντονίστρια κ. Μαλιωτάκη για τις ανάγκες των ανήλικων παιδιών και οι οποίες αφορούν την δημιουργική του εκπαίδευση αλλά και αθλητικές δραστηριότητες. Στο πλαίσιο αυτό μπορούν να βοηθήσουν εθελοντές εκπαιδευτές για τα μαθήματα αγγλικών ή ζωγραφικής. Επίσης χρειάζονται μπάλλες βόλλεϋ και ποδοσφαίρου και αθλητικά παπούτσια. Και πάνω απ' όλα, οι πρόσφυγες χρειάζονται όπως αναφέρει η «ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ» την ηθική συμπαράστασή μας και την ανθρώπινη αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, στις δύσκολες σημερινές συνθήκες.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή Είδηση: 59226

    [06] Δεσμεύσεις Βενιζέλου για κόμβο Βελεστίνου

    Πεμπτη, 10 02 2011 10:49

    Να εξετάσει το ζήτημα της αποδέσμευσης 13 στρεμμάτων στο 304 ΠΕΒ, ώστε να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής του κόμβου του Βελεστίνου, έργο που έχει δημοπρατηθεί εδώ και ενάμισυ χρόνο κι έχει οριστεί και ο ανάδοχος, δεσμεύθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγ. Βενιζέλος χθες, στη διάρκεια συνάντησής του στην Αθήνα με τη δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου.

    Ο υπουργός διαβεβαίωσε τη δήμαρχο, οτι θα απαντήσει σε σύντομο χρονικό δοιάστημα καιι από την πλευρά του, αναφέρθηκε στο αίτημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στο 304 ΠΕΒ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και συζητήθηκαν όλες οι πτυχές του θέματος της κατασκευής του κόμβου, που αποτελεί χρόνιο αίτημα της περιοχής, τόσο για τη συντόμευση της πρόσβασης στο Βελεστίνο από τον Βόλο και την εθνική οδό, όσο και για την αποφυγή ατυχημάτων. Είδηση: 59199

    [07] Σε ρυθμούς γενικής συνέλευσης ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας

    Πεμπτη, 10 02 2011 11:29

    Σε ρυθμούς γενικής συνέλευσης κατ΄ εξακολούθηση βρίσκεται ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας, (καθώς επίκειται νεώτερη γενική συνέλευσή του το βράδυ στις 7, στο ξενοδοχείο «Αστήρ» της πόλης), αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία.

    Εν τω μεταξύ με 3 πούλμαν μετακινήθηκαν στην Αθήνα οι γιατροί της Αχαϊας, χθες, δίνοντας δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο και στην πορεία, «αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Υγείας να καταστήσει όλα τα ταμεία ένα Ι.Κ.Α.»

    Παράλληλα το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας», έχει προγραμματίσει από τις 8 το πρωί μέχρι τις 11, συμβολική κατάληψη των Εξωτερικών Ιατρείων, των τμημάτων του Ταχύρρυθμο όσο και 409, με κλείσιμο των ταμείων είσπραξης του πεντάευρου (5ευρου), εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή του στο νέο «χαράτσι» του υπουργείου Υγείας», σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης».

    Χρ.Κοσμάτου Είδηση: 59225

    [08] Ανάρτηση αποτελεσμάτων

    Πεμπτη, 10 02 2011 11:28

    Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Σάμου ενημερώνει τους υποψήφιους παραγωγούς στο μέτρο «Συμμετοχή γεωργών σε συστήματα ποιότητας τροφίμων» ότι η ανάρτηση των τελικών αποτελεσμάτων (επιτυχόντων και επιλαχόντων) έχει γίνει για χρονικό διάστημα 30 ημερών στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Σάμου, στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Καρλοβάσου, στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Ικαρίας και στους Δήμους Σάμου & Ικαρίας.

    Οι ενδιαφερόμενοι επίσης μπορούν να ενημερώνονται αναλυτικά για την βαθμολόγησή τους, τις επιλέξιμες δαπάνες και τα αποτελέσματα της ένστασής τους στην ιστοσελίδα www.metro132.gr Οι επιτυχόντες παραγωγοί του παραπάνω μέτρου μπορούν να προσέρχονται αυτοπροσώπως, με την αστυνομική τους ταυτότητα, στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, για να παραλαμβάνουν την απόφαση ένταξής τους και να υπογράφουν την επικύρωση για την αποδοχή της ή μη. Η προθεσμία παραλαβής της απόφασης ένταξης των επιτυχόντων παραγωγών ορίζεται σε χρονικό διάστημα 20 ημερών από την ημερομηνία του αποδεικτικού της ατομικής τους ειδοποίησης από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Σάμου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή Είδηση: 59223

    [09] Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ Αχαϊας

    Πεμπτη, 10 02 2011 11:28

    Στάση εργασίας έχει αποφασιστεί σήμερα - 10 Φεβρουαρίου και από το παράρτημα της ΑΔΕΔΥ Αχαίας, με αιχμή τα θέματα της επικουρικής ασφάλισης. «Η σημερινή στάση εργασίας θεωρείται μία πρώτη διεκδίκηση ενόψει της αποφασισμένης γενικής απεργίας της 23ης Φεβρουαρίου ενάντια στις αποφάσεις της Τρόϊκας που πλήττουν μισθωτούς και συνταξιούχους», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΑΔΕΔΥ.

    Ιδιαίτερη κριτική γίνεται επίσης στην απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του συνδικαλιστικού Οργάνου των Δημοσίων Υπαλλήλων στις αλλαγές που δρομολογούνται ως συνέχεια των μέχρι τώρα περικοπών στα επιδόματα αλλά και στον 13ο και 14ο μισθό του Δημοσίου». Ακολούθως αναφέρεται ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων της περιοχής είναι απογοητευμένοι και ανασφαλείς» ενώ σε σχέση με την κινητοποίηση της 23ης Φεβρουαρίου, υπογραμμίζεται ότι εκτός από τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αναμένεται να δηλώσουν συμμετοχή και εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι εν γένει των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, εφοριακοί, εργαζόμενοι στον ΟΣΕ όπως και οι δάσκαλοι, οι νηπιαγωγοί και οι καθηγητές.

    Χρ.Κοσμάτου Είδηση: 59222

    [10] Διάλεξη για την καινοτομία και τη δικτύωση

    Πεμπτη, 10 02 2011 11:27

    Την πέμπτη κατά σειρά διάλεξη διοργανώνει την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα στους χώρους του το Επιμελητήριο Λέσβου σε συνεργασία με το Τμήμα Τροφίμων και Διατροφής Λήμνου. Η διάλεξη αυτή έχει θέμα "Καινοτομία: Δικτύωση μοναδική επιλογή για το μέλλον" με ομιλητή τον Γιώργο Τάσο, Πρόεδρο Δικτύου Επιχειρήσεων Τουρισμού και τοπικών προϊόντων Ηπείρου και Ιονίων Νήσων Bourazani Wild Life Resort.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 59221

    [11] Δίωρες στάσεις εκπαιδευτικών ενάντια στην συγχώνευση σχολείων

    Πεμπτη, 10 02 2011 11:26

    Δίωρη στάση εργασίας η πρώτη από τις 12.00-14.00, για την πρωϊνή ζώνη και η δεύτερη από τις 14.00-16.00 για την απογευματινή, πραγματοποιούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί. Το Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, καλεί τα μέλη του σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας, στις 12.00 το μεσημέρι με σύνθημα: «Η παιδεία είναι δικαίωμα όλων. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη διάλυσή της στο όνομα της κρίσης.-

    Όχι στη μείωση του προσωπικού».

    Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Αχαϊας στο πλαίσιο της 3ωρης στάσης εργασίας (11.00-14.00 για το πρωϊνό και 14.00-17.00 για το απογευματινό ωράριο), καλεί τα μέλη της και γονείς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας στις 12.00 το μεσημέρι διεκδικώντας την διατήρηση των σχολικών συγκροτημάτων. Όπως ανέφερραν οι καθηγητές στην τελευταία τους γενική συνέλευση, «δεν πρέπει να δίνεται ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων και τη μεταφορά των μαθητών. Παράλληλα προτάθηκε η άμεση χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισμό και η διατήρηση της ισορροπίας στις διδακτικές αίθουσες, στις οποίες οι μαθητές δεν πρέπει να υπερβαίνουν τους 25».

    Αντιθέτη πάντως με τις προαναφερόμενες διεκδικήσεις δασκάλων και καθηγητών, εμφανίστηκε η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/βάθμιας και Β/βθμιας εκπαίδευσης, η τελευταία ανακοίνωση της οποίας αναφέρεται στην «αδήριτη ανάγκη αντιμετώπισης εξορθολογιστικά κυρίως των μονοθέσιων σχολείων του Δημοτικού».

    Χρ.Κοσμάτου Είδηση: 59220

    [12] Τρεις ημερίδες για «Καλλικράτη» στη Δ. Ελλάδα

    Πεμπτη, 10 02 2011 11:24

    Τρεις ημερίδες για την επιμόρφωση των 450 στελεχών που υπηρετούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και στους νέους δήμους του γεωγραφικού μας διαμερίσματος, έχει προγραμματίσει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α), στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Καλλικράτης.

    Η πρώτη ημερίδα θα γίνει στο Μεσολόγγι στις 15 Φεβρουαρίου, μία μέρα μετά θα ακολουθήσει επιμόρφωση των στελεχών της Τοπ. Αυτοδιοίκησης στον Πύργο και η τελευταία ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στις 17 τρέχοντος.

    Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπου του Ε.Κ.Δ.Δ.Α www.ekdd.gr.

    Χρ.Κοσμάτου Είδηση: 59219

    [13] Ημερίδα για μια ασφαλή πλοήγηση στυο διαδίκτυο

    Πεμπτη, 10 02 2011 11:24

    Ημερίδα για τις δυνατότητες και τις παγίδες του Διαδικτύου διοργανώνει το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στις 10.30 το πρωί στο Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης η περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Βορείου Αιγαίου και το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής κατά των εξαρτήσεων Νομού Λέσβου «Πνοή».

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 59218

    [14] Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος για την κλιματική αλλαγή

    Πεμπτη, 10 02 2011 11:20

    Το ΚΠΕ Ευεργέτουλα και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο πλαίσιο των δράσεών τους και της στενής τους συνεργασίας με στόχο την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση μαθητών σχεδίασαν από κοινού το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κλιματική αλλαγή: Μαθαίνω για τις επιπτώσεις παρατηρώντας το Απολιθωμένο Δάσος» το οποίο απευθύνεται σε τάξεις Δημοτικών Σχολείων.

    Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει ενημέρωση των μαθητών για θέματα κλιματικής αλλαγής στο χώρο του σχολείου από εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ Ευεργέτουλα. Η δεύτερη φάση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου όπου θα πραγματοποιηθεί η έρευνα των μαθητών.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή Είδηση: 59213

    [15] Δήλωση Κ. Μουσουρούλη για το νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα

    Πεμπτη, 10 02 2011 11:38

    O Βουλευτής N. Χίου και Υπεύθυνος Τομέα Περιφερειακής Πολιτικής της ΝΔ, Κωστής Μουσουρούλης, με αφορμή νομοτεχνικές βελτιώσεις που η αρμόδια Υπουργός κατέθεσε στο Νομοσχέδιο «Διατήρηση της Βιοποικιλότητας και άλλες διατάξεις», κατά την επεξεργασία του, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η αρμόδια υπουργός εμμένει σε ενιαία κριτήρια για όλη τη χώρα, αγνοώντας προηγούμενες ρυθμίσεις (ΖΕΠ, ΖΟΕ) που υφίστανται σε ορισμένες από τις περιοχές αυτές, όπως η Βόρεια Χίος και δεν λαμβάνει υπόψη τις οικιστικές ανάγκες που διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή, ασχολούμενη μόνο με το "πού" και "πόσο" κτίζει κανείς και όχι και με το "τι" και "πώς" κτίζει, όπως πράττουν οι περισσότερες χώρες. Παράλληλα, προσθέτει και νέους, ατεκμηρίωτους περιορισμούς, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση αλλά και αβέβαιο, πολεοδομικά, αισθητικό αποτέλεσμα (πρόσοψη σε δρόμο κλπ). Θα συνεχίσουμε να επιμένουμε σε αυτά, μέχρι να διορθωθεί το Νομοσχέδιο καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Μουσουρούλης.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 59235

    [16] Αναφορά στη Βουλή για τη μείωση πιστώσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

    Πεμπτη, 10 02 2011 11:37

    Στη Βουλή η μείωση των πιστώσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Συγκεκριμένα οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός κατέθεσαν αναφορά με την οποία η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου καταδικάζει την απόφαση περικοπής των, ήδη ελαχίστων, αναγκαίων πιστώσεων και ζητεί, άμεσα, τη χορήγηση των επιπλέον αναγκαίων πιστώσεων, το διορισμό των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ και ΕΤΕΠ, καθώς και την προκήρυξη όλων των νέων θέσεων μελών ΔΕΠ, ΕΤΕΠ και ΕΕΔΙΠ, προκειμένου να μη διαταραχθεί η ακαδημαϊκή λειτουργία των Τμημάτων του Πανεπιστημίου.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 59233

    [17] Κατσιφάρας: Η περιφερειακή ανάπτυξη απάντηση στην κρίση

    Πεμπτη, 10 02 2011 11:35

    «Η ανάπτυξη της περιφερειακής Ελλάδος είναι απάντηση στην κρίση», τόνισε ο αιρετός Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, κατά την χθεσινή συνάντηση εργασίας, που είχε στο Μεσολόγγι με τους Δημάρχους των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλο-ακαρνανίας.

    Στην συνάντηση που διήρκεσε δυόμισι ώρες, έγινε μια πρώτη καταγραφή έργων που παρουσιάζουν ωριμότητα ή βρίσκονται στη φάση της ωρίμανσης και μπορούν να προωθηθούν για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

    «Πρέπει να δούμε βήμα - βήμα, τα ώριμα έργα υποδομής και αναλόγως να κινηθούμε με γρήγορους ρυθμούς απορρόφησης κονδυλίων», υπερτόνισε ο κ. Κατσιφάρας προσθέτοντας, παράλληλα, ότι στόχος της αιρετής Περιφερειακής Αρχής είναι η αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών προγραμμάτων, από το ΕΣΠΑ ως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τα Τομεακά Προγράμματα των Υπουργείων, το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας και τον νέο αναπτυξιακό νόμο.

    Ταυτόχρονα, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και σε μεγάλες διεκδικήσεις του συγκεκριμένου γεωγραφικού διαμερίσματος, σε έργα πνοής που θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στη Δυτική Ελλάδα. Ειδική αναφορά έκανε στα έργα της Ιόνιας και της Ολυμπίας Οδού επισημαίνοντας ότι «τα έργα αυτά είναι ψηλά στις προτεραιότητες μας και το μέτωπο διεκδίκησης για την απρόσκοπτη εκτέλεση και ολοκλήρωση τους είναι ανοικτό».

    Ο κ. Κατσιφάρας υπογράμμισε με έμφαση ότι «κάθε έργο πρέπει να εντάσσεται σ' έναν συνολικότερο σχεδιασμό και να είναι σε συνέργεια με τους αναπτυξιακούς μας στόχους». Χαρακτήρισε κρίσιμο μήνα τον Μάρτιο καθώς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενόψει και της διαπραγμάτευσης για την μερική αναθεώρηση του ΕΣΠΑ πρέπει να διαθέτει ετοιμότητα και συγκεκριμένες προτάσεις.

    Χρ.Κοσμάτου Είδηση: 59232

    [18] Προσφορά εξοπλισμού στο Λιμεναρχείο και την ΕΡΤ

    Πεμπτη, 10 02 2011 11:34

    Καταδυτικό εξοπλισμό στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης παρέδωσε χθες η Υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Ελπίδα Τσουρή. Τον εξοπλισμό παρέλαβε ο κεντρικός Λιμενάρχης, Μανόλης Βόμβας και σύμφωνα με όσα σημείωσε η κ. Τσουρή ο εξοπλισμός θα συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπιση των επιχειρήσεων διάσωσης και προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος.

    Παράλληλα, και στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η κ. Τσουρή στη διάρκεια της εκδήλωσης, παραδόθηκε στην ΕΡΤ τηλεοπτικός αναμεταδότης για την κάλυψη των αναγκών δύο απομονωμένων χωριών της Δυτικής Λέσβου, των Χιδήρων και της Πτερούντας.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή Είδηση: 59231

    [19] Η συνέντευξη τύπου του αιρετού Περιφερειάρχη

    Πεμπτη, 10 02 2011 11:33

    Εν τω μεταξύ, συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της συνάντησης με τους Δημάρχους, ο κ. Κατσιφάρας έκανε μια σύντομη επισκόπηση των δράσεων της Περιφερειακής Αρχής κατά τον πρώτο μήνα ανάληψης των καθηκόντων της.

    Αναφέρθηκε στις συναντήσεις που έγιναν στην Πάτρα με τους βουλευτές της Δυτικής Ελλάδος, στην επίσκεψη και τις επαφές του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τους Δημάρχους και τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων απ' όλη την Δυτική Ελλάδα το περασμένο Σάββατοτο αλλά και στην οργανωτική προετοιμασία για την εδραίωση του νέου θεσμού.

    Χρ.Κοσμάτου Είδηση: 59230

    [20] Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα στη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής ζητούν δυο περιφερειακοί σύμβουλοι

    Πεμπτη, 10 02 2011 11:32

    Να τηρηθεί σε κάθε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι θα ενημερώνονται για την ημερήσια διάταξη των θεμάτων όλα τα μέλη της επιτροπής, τακτικά και αναπληρωματικά, με συμμετοχή και δικαίωμα λόγου σε όλες τις συνεδριάσεις και των αναπληρωματικών μελών ζητούν με κοινή τους επιστολή προς τον περιφερειάρχη κ. Νάσο Γιακαλή και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου οι περιφερειακοί σύμβουλοι Βασίλης Τεντόμας και Ηλίας Γιαννίρης.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 59229

    [21] Εκπόνηση μάστερ πλαν ανάπτυξης της λιμενικής ζώνης από ΟΛΠΑ

    Πεμπτη, 10 02 2011 11:32

    Εκπόνηση μεσοπρόθεσμου πλάνου με στόχο την αναβάθμιση της λιμενικής βιομηχανίας των Πατρών έχει αναθέσει ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών σε εταιρεία μελετών, και αναμένει τις προτάσεις της.

    Αυτό τονίστηκε στο πλαίσιο συνάντησης παραγόντων του ΟΛΠΑ με αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, που ζήτησε την απελευθέρωση του θαλάσσιου μετώπου και την απόδοσή του στην πόλη.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της ενημέρωσης που έγινε από τα μέλη της Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Πατρών κ.κ. Ζεππάτου και Πλατυκώστα, «οι κατευθύνσεις που έχουν δοθεί αποσκοπούν στην εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και της ποιοτικής αναβάθμισης της Λιμενικής ζώνης καθώς και στην αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του νέου λιμανιού». Αξιοσημείωτο είναι,ότι βάσει του τελευταίου χρονοδιαγράμματος, η μεταφοράς της λιμενικής δραστηριότητας στο νότιο λιμάνι της Ακτής Δυμαίων, θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο. Με βάση την έκθεση των προβλημάτων του νέου λιμανιού που έγινε στα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαϊας του κυβερνώντος κόμματος, ένα από τα καίρια προβλήματα, είναι η λήψη επιπρόσθετων μέτρων ασφαλείας που λαμβάνει ο ΟΛΠΑ, επιδιώκοντας σταθερά την άμεση απόκτηση του σκάνερ ανίχνευσης ανθρώπινης ζωής.

    Χρ.Κοσμάτου Είδηση: 59227

    [22] Έχει μελέτες για το ΕΣΠΑ

    Πεμπτη, 10 02 2011 11:30

    Έτοιμος να παρουσιάσει προτάσεις και για νέα προς ένταξη έργα στο ΕΣΠΑ είναι ο δήμος Ηρακλείου, ενώ τόσο τα ενταγμένα όσο και τα υπό ένταξη έργα είναι προϋπολογισμού άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό επισήμανε χθες ο δήμαρχος, Γιάννης Κουράκης, στη σύσκεψη που έγινε στην τεχνική υπηρεσία του δήμου, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη και του γενικού διοικητή του νησιού, Θανάση Καρούντζου.

    Παράλληλα ο δήμος προετοιμάζεται εντατικά με νέες μελέτες για να απορροφήσει κονδύλια που θα περισσέψουν από την αναθεώρηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος. Πολύ θετική κατά τον κ. Αρναουτάκη η ενέργεια του δήμου να έχει έτοιμες μελέτες, σημειώνοντας πως θα βρει συμπαραστάτη την Περιφέρεια στην προσπάθεια ένταξης νέων έργων.

    Σύνταξη:Κώστας Βασιλάκης Είδηση: 59228

    [23] Νίκος Σηφουνάκης: Η ίδρυση του Εφετείου γίνεται πράξη

    Πεμπτη, 10 02 2011 11:43

    Με αφορμή την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση Εφετείου Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη και εν αναμονή της δημοσίευσης του στο ΦΕΚ ο Αναπλ. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι ξεχωριστή η σημερινή μέρα για τη Λέσβο και το Βόρειο Αιγαίο.

    Η ίδρυση του Εφετείου γίνεται πράξη. Ένας αγώνας χρόνων φθάνει αισίως στο τέλος του. Όπως ανακοινώσαμε πριν λίγο καιρό με την αποστολή του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος από τον Υπουργό Δικαιοσύνης στο Συμβούλιο της Επικρατείας και την επεξεργασία του από αυτό θα ακολουθήσει η υπογραφή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος υπέγραψε και το Προεδρικό Διάταγμα θα οδεύσει στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Τέλος ο κ. Σηφουνάκης ευχαρίστησε τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την συνεργασία και την επιμονή του στην ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του νομικού κόσμου της Λέσβου και του Αιγαίου αλλά και του συνόλου των πολιτών. «Μία δέσμευση του Πρωθυπουργού υλοποιήθηκε.», κατέληξε ο κ. Σηφουνάκης.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή Είδηση: 59237


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 10 February 2011 - 10:04:41 UTC