Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Οι Έλληνες θα νικήσουν, το ΄χουν στο DNA τους
  • [02] Με μια ματιά
  • [03] Με μια ματιά

    [01] Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Οι Έλληνες θα νικήσουν, το ΄χουν στο DNA τους

    Ο κ. Δημήτριος μίλησε για το Ταμείο Αρωγής που έχει ιδρυθεί από την ομογένεια με αφορμή τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός. Όπως είπε είναι ένας τρόπος της ελληνικής ομογένειας να εκφράσει την αγάπη και τη συμπαράστασή της προς τον δοκιμαζόμενο λαό. Μία από τις μορφές συμπαράστασης και βοήθειας είναι η οικονομική. Συγκεντρώθηκαν χρήματα από τις 540 συνολικά ενορίες της Αμερικής, ενώ υπήρξε και συντονισμός ενεργειών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με μείζονες οργανώσεις, σωματεία, συνδέσμους (π.χ. Παγκρήτιος, Παμμακεδονικός, Πανακαρδικός κ.ά), καθώς και συλλόγους δικηγόρων και γιατρών. Σημειώνεται ότι το Ταμείο Αρωγής απέστειλε βοήθεια και σε άλλες περιπτώσεις που είχε ανάγκη η Ελλάδα, όπως στις πυρκαγιές στην Ηλεία, ενώ τη διαχείριση των χρημάτων την έχει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

    Ο κ. Δημήτριος ανέφερε ότι παρέδωσε στον κ. Ιερώνυμο τα χρήματα για να τα διαχειριστεί με πλήρη διαφάνεια, επειδή, όπως τόνισε, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών έχει αναπτύξει προγράμματα φιλανθρωπίας σαφή και ρεαλιστικά.

    Ερωτηθείς για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, ο κ. Δημήτριος ανέφερε ότι ο κόσμος βομβαρδίζεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με αρνητικές εικόνες για την Ελλάδα και πως οι ομογενείς έχουν ένα μίγμα θλίψεως και αγανάκτησης.

    Όλος ο κόσμος αντιμετωπίζει προβλήματα, όμως αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τονίζεται ακόμη πιο πολύ και για τους Ελληνοαμερικάνους είναι πρόβλημα γιατί μειώνεται η εικόνα του τόπου καταγωγής τους.

    Τόνισε όμως ότι αυτό δεν έχει επηρεάσει όσους θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα το «Ιονικό χωριό», την κατασκήνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής που λειτουργεί εδώ και 35 χρόνια περίπου, στο Βαρθολομιό Ηλείας, όπου έχουν ήδη καλυφθεί οι θέσεις, για πρώτη φορά στα τόσα χρόνια λειτουργίας του.

    Για το θέμα της κρίσης στην Ελλάδα δήλωσε ότι είναι σύνθετο πρόβλημα και αφορά λιγότερο το οικονομικό και περισσότερο τον τρόπο ζωής των Ελλήνων, τις νοοτροπίες, το ήθος και το φρόνημα. «Η κρίση είναι προϊόν της παγκοσμιοποίησης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση γιατί όπως σημείωσε «έχει αποδείξει στην μακρόχρονη ιστορία της ότι μπορεί να κάνει υπερβάσεις, σχεδόν απρόβλεπτα. Υπάρχει κάτι στο DNA των Ελλήνων, κάτι φοβερά δυνατό και ανθεκτικό. Οι Έλληνες θα υπερνικήσουν αυτή την κρίση. Δεν το λέω ως αρχιεπίσκοπος, αλλά ως ιστορικός».

    Ο κ. Δημήτριος τόνισε ότι δεν έχει συζητήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο τα προβλήματα της Ελλάδας, όμως -όπως είπε- όσες φορες έχει συναντηθεί με τον Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και πρώην αμερικανούς προέδρους «όλοι λένε: ξέρουμε, θα μας πείτε για την Αρχιεπισκοπή, την Κύπρο και τη Μακεδονία και εγώ τους απαντώ: Θα σας τα λέω έως ότου λυθούν».

    Παράλληλα, διευκρίνισε ότι έχει επισημάνει στον Αμερικανό πρόεδρο ότι η κρίση στην Ελλάδα είναι σύνθετο πρόβλημα και δεν είναι όπως το παρουσιάζουν τα μέσα ενημέρωσης. Ο κ. Δημήτριος υπογράμμισε ότι έχει υποδείξει τόσο στον κ. Ομπάμα όσο και στην κα. Κλίντον την ανάγκη μελέτης των ελληνικών θεμάτων, εκ μέρους της αμερικανικής πλευράς, πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση.

    Δήλωσε ακόμη ότι δεν έχει συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι θα το επιδιώξει στο προσεχές μέλλον.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, κ. Μπάιντεν, στην Αρχιεπισκοπή. Οι δύο άνδρες συζήτησαν, με πρωτοβουλία του Αμερικανού αντιπροέδρου, θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπως η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, η αναγνώριση του τίτλου του Οικουμενικού Πατριάρχη. Όπως τόνισε ο κ. Δημήτριος, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ του επισήμανε ότι υπάρχει συνεχής προσπάθεια για την επίλυσή τους. Για το θέμα της Κύπρου, ο κ. Μπάιντεν είπε στον κ. Δημήτριο ότι είναι δύσκολο θέμα και ότι δεν έχει τεθεί στο χρονοντούλαπο από την αμερικανική πλευρά. Σχετικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κ. Μπάιντεν τόνισε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ότι βρίσκεται σε ενεργή κατάσταση.

    Σε ερώτηση σχετικά με το εάν υπάρχει βοήθεια από την ελληνική ομογένεια προς τους Έλληνες που έρχονται στην Αμερική, ο κ. Δημήτριος υπογράμμισε ότι η ομογένεια προσφέρει όσο περισσότερη βοήθεια μπορεί, για να διευκολύνει όσους έρχονται για εργασία. Μάλιστα, όπως είπε, οι Έλληνες μπορούν να βρουν εργασία σε πολλά μέρη της Αμερικής, που έχουν έλλειψη εξειδικευμένων επαγγελματιών.

    Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είπε ότι «η Ελληνική Ορθοδοξία είναι ένας πανίσχυρος κοινωνικός θεσμός. Κατάφερε να διατηρήσει ζωντανό τον Ελληνισμό εδώ και πολλά χρόνια, εμποδίζοντας την πλήρη αμερικανοπόιησή του».

    Κλείνοντας, ο κ. Δημήτριος, με αφορμή τις άγιες ημέρες του Πάσχα, αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την ελληνική ομογένεια, να σταθεί αυτήν την περίοδο στο πλευρό του ελληνικού λαού, στέλνοντας ένα μήνυμα αγάπης και ελπίδας. «Από την ώρα που έχουμε το γεγονός της Αναστάσεως, όλα είναι δυνατά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το θαύμα,», επισήμανε ο κ. Δημήτριος.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr,ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012 17:41

    Είδηση: 9321

    [02] Με μια ματιά

    -Έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατό την απόρριψη απορριμμάτων απευθύνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, λόγω της αποχής που κήρυξαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα το τριήμερο διαμαρτυρόμενοι «για την μη καταβολή των υπερωριακών αμοιβών τους από τον Νοέμβριο του 2011 καθώς και για τις ιδιαίτερα χαμηλές τακτικές απολαβές που έλαβαν με τη μισθοδοσία του τρέχοντος μηνός».

    -Άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, στην Αθήνα, τη νύχτα.

    -Στόχος εμπρηστών έγινε στις 2:00 πμ του Μ. Σαββάτου υποκατάστημα τράπεζας στο κεντρο της Αθήνας, επί της οδού Σόλωνος. Από την έκρηξη σημειώθηκαν μικρής έκτασης υλικές ζημιές.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 9434

    [03] Με μια ματιά

    -Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση με την 54χρονη, η οποία είχε κλειστεί στο σπίτι της με τον μικρό γιο της στο Ωραιόκαστρο και απειλούσε να θέσει τέρμα στη ζωή της. Σύμφωνα με την Γενική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η γυναίκα, η οποία πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, πείστηκε από άνδρες της Αστυνομίας να βγει από το σπίτι για να μεταφερθεί στη συνέχεια σε νοσοκομείο της πόλης.

    -Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, δύο Βουλγάρες, ηλικίας 33 και 43 χρόνων, οι οποίες λίγο νωρίτερα είχαν αφαιρέσει πορτοφόλια από ανυποψίαστους πολίτες, εντός του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου. Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 9400


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 14 April 2012 - 16:49:26 UTC