Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μουσείο της Ελιάς και του λαδιού στην Πάργα
  • [02] Τσίπρας: Το μνημόνιο οδηγεί μαθηματικά σε κοινωνικό κραχ
  • [03] Γ. Σταθάκης: Ασκήσεις επί χάρτου η εξοικονόμηση των 3,5 δισ.
  • [04] Θ. Χιώνης: Ανυπόστατα όσα λέγονται περί μισθοδοσίας απεργών Χαλυβουργίας από το ΠΑΜΕ
  • [05] Μ. Βορίδης: Οι απαντήσεις που θα δώσει η Ευρώπη θα κρίνουν την τύχη του ευρώ
  • [06] Αιτήσεις για δωρεάν σίτιση φοιτητών το ακαδημαϊκό έτος 2012-13

    [01] Μουσείο της Ελιάς και του λαδιού στην Πάργα

    Ένα μοναδικό για τα τοπικά δεδομένα της Ηπείρου Μουσείο άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στην Πάργα δίνοντας στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα μυστικά της Ελιάς και του λαδιού. «Σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να συνδέσουμε το αγροτικό προϊόν της περιοχής μας με κάτι το οποί θα ήθελαν και οι τουρίστες», δήλωσε σχετικά ο Ηλίας Λιακρης, δημιουργός Μουσείου. Ο ίδιος μαζί με τη σύζυγό του έκαναν το όραμα τους πραγματικότητα και αναβίωσαν μια ιστορία, άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τόπο και τους κατοίκους του.

    Η ιστορία του χώρου ξεκινάει το 1929, όταν οι αδελφοί Γρηγόριος και Ηλίας Λέκκας ίδρυσαν το πρώτο μηχανοκίνητο ελαιοτριβείο στην περιοχή της Πάργας. Εκτός από πόλος έλξης των επισκεπτών, το μουσείο γίνεται και ένας φορέας πληροφόρησης, αλλά και διατήρησης ης παράδοσης που έχει η πόλη γύρω από το λάδι, ανέφερε ο δήμαρχος Πάργας, Θανάσης Λιόλιος.

    Ο χώρος του Ελαιοτριβείου διαμορφώθηκε από την αρχή και έχει κατασκευαστεί έτσι, ώστε να προσφέρει στους επισκέπτες του μουσείου βασικές γνώσεις για την παραγωγή και την επεξεργασία της Ελιάς.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ: Βασίλης Λούπας

    Επιμέλεια: Νικόλας Περδικάρης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 17:40

    Είδηση: 17898

    [02] Τσίπρας: Το μνημόνιο οδηγεί μαθηματικά σε κοινωνικό κραχ

    Επιτιθέμενος κατά της κυβέρνησης για τη στάση της , ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αντί να προετοιμαστούν, να διεκδικήσουν και να διαπραγματευτούν άφησαν το χρόνο να κυλήσει , και επί της ουσίας αποδέχθηκαν την πλήρη απομόνωση Ελλάδας.

    Έτσι, η χώρα, έχασε μια μεγάλη ευκαιρία είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι αντί να θέτουμε την αποτυχία του προγράμματος στο τραπέζι, η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε πλήρως την ιδιοκτησία του προγράμματος , άρα και την αποτυχία του. Και σαν να μη φθάνει αυτό, συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση υιοθέτησε και το δόγμα του καλού μαθητή, του καλού τροφίμου σωφρονιστηρίου, γιατί νομίζουν ότι αν γίνουν «τροϊκανότεροι» θα δικαιωθούν, αλλά πλανώνται πλάνη οικτρά.

    Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις, λέγοντας ότι «τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά» και κάλεσε την κυβέρνηση να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για πορεία χρεοκοπίας της χώρας και πρόσθεσε ότι αν εφαρμοστούν τα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, τότε το φθινόπωρο οδηγούμαστε σε κοινωνικό κραχ.

    Διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα έχει διακοσμητικό ρόλο και εξέφρασε την αποφασιστικότητα του κόμματός του να κινηθεί δυναμικά εντός και εκτός Βουλής στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

    Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στη διάσπαση της Αγροτικής και την πρόθεση της κυβέρνησης, που, όπως είπε, θέλει το «κακό» κομμάτι της να το εντάξει στον προϋπολογισμό και το κόστος να το επωμιστούν οι πολίτες, ενώ ένα «καλό» κομμάτι να πουληθεί. Πρόκειται για σκάνδαλο, για προμελετημένο έγκλημα, είπε και στο θέμα αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι απέναντι. Επίσης είπε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διαγράψει και τα χρέη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προς την Αγροτική Τράπεζα.

    Την ίδια σκληρή στάση θα τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τονίζοντας ότι «η διαπλοκή και οι υπηρέτες τους θα μας βρουν μπροστά τους».

    Για τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα της Χαλυβουργίας, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι επιλέγει τη σύγκρουση και διερωτήθηκε αν με τον τρόπο αυτό θα λυθούν τα προβλήματα.

    «Ο Πρωθυπουργός, γίνεται συνήγορος στενών επιχειρηματικών συμφερόντων, ξεπληρώνοντας ενδεχομένως προεκλογικά γραμμάτια», σημείωσε χαρακτηριστικά

    Τέλος ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσουν να στηρίξουν περαιτέρω τα δίκτυα αλληλεγγύης που έχουν δημιουργηθεί για τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων προτείνοντάς τους να αποφασίσουν ότι πέρα από το 20% που ήδη παρακρατείται από τις αποδοχές τους, να προστεθεί άλλο ένα 20% για δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

    Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

    Σχετικές ειδήσεις:

    Κεδίκογλου: Ο κ. Τσίπρας κινείται εκτός ευρωπαϊκής πραγματικότητας

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, in,gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 19:19

    Είδηση: 17894

    [03] Γ. Σταθάκης: Ασκήσεις επί χάρτου η εξοικονόμηση των 3,5 δισ.

    Για ασκήσεις επί χάρτου έκανε λόγο στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, αναφερόμενος στα 3,5 δισ. που προσπαθεί να μαζέψει η κυβέρνηση και στα 8 δισ. που έχουν ήδη βρεθεί, και εκτίμησε ότι το σχέδιο που ετοιμάζει ο υπουργός Οικονομικών περιλαμβάνει περικοπές. Ερωτηθείς για τις συγχωνεύσεις οργανισμών σημείωσε χαρακτηριστικά «Είμαστε υπέρ του κράτους, θέλουμε ένα κράτος που θα ασκεί δημόσια διοίκηση της προκοπής, θα μαζεύει τους φόρους από εκεί που πρέπει, θέλουμε ένα δίκαιο κράτος».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να μαζέψει ένα ποσό 3,5 δισ. ευρώ, τα 8 έχουν βρεθεί ήδη. Πώς τα βλέπετε»;

    Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: «Ασκήσεις επί χάρτου, διότι τα 8 τα βρήκαν με τον γνωστό τρόπο, τα άλλα 3,5 και πολλά άλλα που θα προστεθούν τον επόμενο χρόνο μετά την αστοχία του ελλείμματος που θα έχουμε στο τέλος του χρόνου είναι ασκήσεις επί χάρτου. Θεωρώ ότι αυτό που κάνει ο υπουργός Οικονομικών, ετοιμάζει ένα σχέδιο επί χάρτου, επιμένω σε αυτό, ανεξάρτητα αν είναι ρεαλιστικό ή όχι, αδιαφορώντας για το τι συνέπειες, ή παρενέργειες οικονομικές θα έχει πάνω στην ύφεση και σε άλλα πράγματα, θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή προσπαθεί να εμφανίσει αυτό το σχέδιο, αυτό περιλαμβάνει περικοπές».

    ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

    Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να γίνουν οι εξορθολογισμοί που πρέπει αρκεί να υπάρχει σχέδιο, χρόνος, συμμετοχή και ένας διαφορετικός σχεδιασμός από αυτόν που επιχειρεί η κυβέρνηση χωρίς αποτέλεσμα. Θέλουμε μια δημόσια διοίκηση πολύ διαφορετική από αυτήν που μας κληρονομεί το παρελθόν».

    Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: «Είμαστε υπέρ του κράτους, θέλουμε ένα κράτος το οποίο δεν θα παράγει μακαρόνια αλλά θα είναι ένα κράτος που θα ασκεί δημόσια διοίκηση της προκοπής, θα μαζεύει τους φόρους από εκεί που πρέπει, θέλουμε ένα δίκαιο κράτος»...

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αριθμητικά ογκώδες»;

    Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: «Ο μέσος όρος της ΕΕ, δεν ζητάμε ούτε μεγαλύτερο, ούτε μικρότερο κράτος. Αυτό το κράτος είναι ένα κράτος του 43,5 %».

    Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: «Είναι ένας μύθος ότι η ελληνική δημόσια διοίκηση είναι μεγαλύτερη, είναι ένας μύθος ότι οι δημόσιες δαπάνες στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερες»...

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 13:58

    Είδηση: 17867

    [04] Θ. Χιώνης: Ανυπόστατα όσα λέγονται περί μισθοδοσίας απεργών Χαλυβουργίας από το ΠΑΜΕ

    Ανυπόστατα ψέματα χαρακτήρισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM τις καταγγελίες περί μισθοδοσίας των απεργών της Χαλυβουργικής από το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, το στέλεχος του ΚΚΕ, Θεόδωρος Χιώνης, κάνοντας λόγο και για σχεδιασμό.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΚΚΕ

    Θ. ΧΙΩΝΗΣ: «Μιλάμε για ανυπόστατα ψέματα, που δε μπορεί κανείς να τα υποστηρίξει από πουθενά και απλά κυκλοφορούν από δω κι από κει, τα οποία είναι μέρος του σχεδιασμού για να χτυπηθεί η απεργία, όπως είναι και το ότι επικαλούνται την περίφημη νομιμότητα και δικαιοσύνη, η οποία, όμως, υπάρχει για να εξυπηρετεί τον Μάνεση και την τάξη του».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 13:59

    Είδηση: 17863

    [05] Μ. Βορίδης: Οι απαντήσεις που θα δώσει η Ευρώπη θα κρίνουν την τύχη του ευρώ

    Την εκτίμηση ότι θα διακινδυνεύσει το ευρώ, σε περίπτωση που η παγκόσμια κοινότητα δεν κρίνει ως επαρκείς τις απαντήσεις που θα δώσει η Ευρώπη, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Μάκης Βορίδης. Ο βουλευτής της ΝΔ, υπογράμμισε την ανάγκη να κάνει η Ελλάδα αυτό που πρέπει, προκειμένου να βρίσκεται μέσα στη συζήτηση που γίνεται στην Ευρώπη, διαφορετικά, όπως υποστήριξε, κινδυνεύει να χάσει αυτό το μεγάλο τρένο.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ: «Ο τύπος ελεύθερος είναι στη Γερμανία, ένα εκλογικό σώμα υπάρχει, υπάρχει αγοραστικό κοινό. Κάτι πρέπει να πουν κι αυτοί, κάτι λένε. Εκείνο που έχει σημασία είναι ποιες είναι οι κυβερνητικές πράξεις, όχι οι κυβερνητικές δηλώσεις».

    Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ: «Μας επηρεάζουν όλα αυτά, γιατί από τις απαντήσεις που θα δοθούν από ευρωπαϊκό περιβάλλον, θα κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η τύχη του ευρώ. Αν ο κόσμος, οι αγορές, η παγκόσμια κοινότητα δεν κρίνει ως επαρκείς τις απαντήσεις που θα δώσει η Ευρώπη, τότε το ευρώ θα διακινδυνεύσει. Σήμερα στην Ευρώπη είμαστε σε μια συζήτηση, η οποία περίπου λέει το εξής: οι Βόρειοι έρχονται και λένε ''εμείς δε θέλουμε να πληρώνουμε άλλο για το Νότο'', οι Νότιοι λένε ''εμείς θέλουμε να φτιάξουμε τις οικονομίες μας και να τις κάνουμε ανταγωνιστικότερες, και πράγματι οι στρεβλώσεις οι οποίες υπήρξανε όλα αυτά τα χρόνια να βελτιωθούν''. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, προκειμένου να βρίσκεται μέσα σε αυτή τη συζήτηση, διότι αλλιώς διακινδυνεύει να χάσει αυτό το μεγάλο τρένο».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 14:00

    Είδηση: 17854

    [06] Αιτήσεις για δωρεάν σίτιση φοιτητών το ακαδημαϊκό έτος 2012-13

    Στη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ που φοιτούν πρέπει να υποβάλουν αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, φοιτητές και φοιτήτριες που επιθυμούν να σιτίζονται από το ακαδημαϊκό έτος 2012-13. Δωρεάν σίτιση δικαιούνται οι ενεργοί φοιτητές, προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες, εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου αντίστοιχα.

    Για να παραλάβουν την ειδική ταυτότητα σίτισης θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

    α. Άγαμοι φοιτητές, των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, όπως προκύπτει από τα αντίστοιχα εκκαθαριστικά σημειώματα της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ) του τελευταίου οικονομικού έτους, δεν υπερβαίνει τις σαράντα πέντε χιλιάδες (45000) ευρώ προκειμένου για οικογένεια με ένα μόνο τέκνο. Για οικογένειες με δυο τέκνα και πλέον το παραπάνω ποσό προσαυξάνεται κατά πέντε (5.000) ευρώ για κάθε τέκνο πέραν του πρώτου.

    Το ανωτέρω διαμορφούμενο ποσό προσαυξάνεται κατά τρεις χιλιάδες (3000) ευρώ εφόσον ο αδερφός του δικαιούχου φοιτητή είναι ενεργός φοιτητής του πρώτου κύκλου σπουδών. Εάν περισσότεροι του ενός αδερφοί υπάγονται σε αυτήν την κατηγορία το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά τρεις χιλιάδες (3000) ευρώ για καθέναν από αυτούς .

    β. Έγγαμοι φοιτητές, των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, όπως προκύπτει από τα αντίστοιχα εκκαθαριστικά σημειώματα της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) του τελευταίου οικονομικού έτους δεν υπερβαίνει τις σαράντα πέντε χιλιάδες (45000) ευρώ. Προκειμένου για έντεκνη οικογένεια το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5000) ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο.

    γ. Άγαμοι φοιτητές άνω των 25 ετών των οποίων το ετήσιο ατομικό εισόδημα, όπως προκύπτει από το αντίστοιχο εκκαθαριστικό σημείωμα της αρμόδιας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ) του τελευταίου οικονομικού έτους, δεν υπερβαίνει τις είκοσι πέντε χιλιάδες (25000) ευρώ.

    δ. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο, πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του ίδιου του φοιτητή, των γονέων του και των ανήλικων αδερφών του από κάθε πηγή.

    Προκειμένου για έγγαμο φοιτητή, ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του ιδίου, του/της συζύγου του/της και των ανηλίκων τέκνων του από κάθε πηγή.

    ε. Τα κατά περίπτωση διαμορφούμενα ποσά μειώνονται κατά 10%, όταν οι δικαιούχοι φοιτητές κατοικούν μόνιμα στο Δήμο Πατρέων.

    στ. Το ύψος του ετήσιου οικογενειακού ή ατομικού εισοδήματος δεν αποτελεί κριτήριο παροχής δωρεάν σίτισης στον φοιτητή, όταν ο ίδιος ανεξαρτήτου ηλικίας, ή ένας εκ των γονέων του εάν είναι άγαμος κάτω των 25 ετών, ή ο/η σύζυγος του/της εάν είναι έγγαμος εισπράττει επίδομα ανεργίας.

    ζ. Στις περιπτώσεις που ο δικαιούχος φοιτητής ή/και οι γονείς του ή ο/η σύζυγος του/της, εφόσον αυτός είναι έγγαμος, δεν υποχρεούνται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 (Α75) περί μη υποχρέωσης υποβολής δήλωσης.

    Δικαιολογητικά για τη λήψη και ανανέωση της ειδικής ταυτότητας:

    α. Απλή αίτηση (χορηγείται από την υπηρεσία)

    β. Δυο (2) φωτογραφίες του φοιτητή.

    γ. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

    δ. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας του φοιτητή θεωρημένο για την γνησιότητά του από Δημόσια Αρχή.

    ε. Έγγραφο δημόσιας αρχής ή υπηρεσιών ή λογαριασμών οργανισμών κοινής ωφέλειας, από το οποίο προκύπτει ο τόπος μόνιμης κατοικίας του.

    στ. Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 (βάσει υποδείγματος που είναι αναρτημένο στον πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας)

    ζ. Βεβαίωση Σπουδών του Ιδρύματός μας

    η. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της αρμόδιας Δ.Ο.Υ 2012

    θ. Βεβαίωση επιδότησης ανεργίας (όπου απαιτείται)

    ι) Πιστοποιητικό Πολυτεκνίας (όπου απαιτείται)

    κ) Βεβαίωση Σπουδών αδερφού φοιτητή(όπου απαιτείται)

    Οι φοιτητές /τριες των οποίων οι γονείς είναι διαζευγμένοι θα υποβάλουν :

    α) Εκκαθαριστικό σημείωμα από τη Δ.Ο.Υ. με το εισόδημα του γονέα που έχει τη γονική μέριμνα του φοιτητή,

    β) Διαζευκτήριο και απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την επιμέλεια καθώς και ιδιωτικό συμφωνητικό, εάν υπάρχει, και αναφέρει την επιμέλεια και τα έξοδα του φοιτητή και

    γ) Πρόσφατη υπεύθυνη δήλωση του γονέα ότι έχει τα αποκλειστικά έξοδα του φοιτητή, θεωρημένη από Αστυνομικό Τμήμα για το γνήσιο της υπογραφής.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 14:16

    Είδηση: 17873


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 23 July 2012 - 16:49:45 UTC