Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-08-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκίνησε το πρώτο Donation Film Festival σε θερινούς κινηματογράφους
  • [02] Στουρνάρας: Όχι απολύσεις στο Δημόσιο θα δούμε για εφεδρεία
  • [03] Προτάσεις πολιτισμού για όσους μείνουν τον Αύγουστο στην Αθήνα
  • [04] Χ. Θεοχάρης: Αναμένουμε βεβαίωση φόρου 6 δισ. €
  • [05] Υψηλάντης: «Να προτάξουμε κινήσεις που δεν θα οδηγούν σε μια πρόσθεση οριζοντίων βαρών αλλά θα οδηγούν στην ανάπτυξη»
  • [06] Διοικητής ΟΓΑ για καθυστέρηση πολυτεκνικών επιδομάτων - συντάξεις μαϊμού
  • [07] Καλογιάννης: Η έλλειψη ρευστότητας, ένα από τα προβλήματα στα έργα των αυτοκινητόδρομων
  • [08] Βλαχογιάννης: «Να εξαιρεθούν από τις μειώσεις αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες και στρατιωτικοί»
  • [09] Με μια ματιά

    [01] Ξεκίνησε το πρώτο Donation Film Festival σε θερινούς κινηματογράφους

    Μέσα στο δύσκολο καλοκαίρι της Κρίσης και ενώ τα προβλήματα είναι πολλά, η τέχνη έρχεται για άλλη μια φορά να προσφέρει ανάσα δημιουργίας, έμπνευσης, μα πάνω απ'όλα ψυχαγωγίας, μέσα από το 1ο Donation Film Festival, που διοργανώνεται με τη συνεργασία της Ισπανικής πρεσβείας και του Ινστιτούτου Θερβάντες και με τη συμμετοχή της ΕΡΤ, τόσο από πλευράς προγράμματος - με την προβολή σειράς ντοκιμαντέρ και ταινιών μηκρού μήκους - όσο και από πλευράς χορηγίας επικοινωνίας στο Φεστιβάλ.

    Το καινούριο και ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι, προκειμένου να παρακολουθήσει κανείς ταινίες στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ δεν απαιτείται η αγορά εισιτηρίου, αλλά η προσφορά αντ' αυτού ενός συμβολικού χρηματικού ποσού από όποιον το επιθυμεί. Στο επίκεντρο της θεματολογίας της κινηματογραφικής «γιορτής» βρίσκεται ο ισπανόφωνος κινηματογράφος, με ταινίες από χώρες που βρέθηκαν ή βρίσκονται αντιμέτωπες με τη σκληρή πραγματικότητα της οικονομικής και όχι μόνο Κρίσης. Επιπλέον, στο φεστιβάλ παρουσιάζεται σε πρώτη προβολή, η κωμωδία «Wanderlust», με πρωταγωνιστές τους Paul Rudd και Jennifer Aniston , καθώς και οι ταινίες δημιουργών, οι οποίες βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της προετοιμασίας και παρουσιάζονται στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας, με τίτλο «Work in Progress». Ανάμεσα σε αυτές και το «The Designer», Ελληνική ταινία που γυρίστηκε στην Άρτα και το «Bloody Merry Christmas». Επιπλέον, στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται αφιέρωμα στη σκηνοθέτιδα Λουκία Ρικάκη που πριν από μερικούς μήνες έφυγε από τη ζωή.

    Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στους θερινούς κινηματογράφους «Μάρθα Καραγιάννη» στο Κερατσίνι (Βύρωνος και Χιλής, 2104317270), «Μελίνα» στη Δραπετσώνα (Σωκράτους 65, 2104082530) και «Άνεσις» στους Αμπελόκηπους (Λ. Κηφισίας 14, 2107788778). Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει ως τις 15 Αυγούστου.

    Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΕΡΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Νικόλας Περδικάρης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Αυγούστου 2012 16:32

    Είδηση: 18873

    [02] Στουρνάρας: Όχι απολύσεις στο Δημόσιο θα δούμε για εφεδρεία

    Ο Υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον Κάρολο Παπούλια για τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις και για τα αποτελέσματα των συναντήσεων με την τρόικα.

    Απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου αν υπάρχει ελπίδα η Ελλάδα να τα καταφέρει, ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι η χώρα μορεί να τα καταφέρει

    «Ναι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Επιβάλλεται να παραμείνουμε ζωντανοί στο παιχνίδι και πρέπει να προχωρήσουμε σε σωτήρια μέτρα», τόνισε.

    Ο κύριος Στουρνάρας αναφέρθηκε και στην απόφαση του SPD να υιοθετήσει την αρχή της δημοσιονομικής ένωσης των ευρωομόλογων, εξέλιξη που χαρακτήρισε πολύ σημαντική.

    Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, μετά την επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια

    «Υπουργός: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μου ζήτησε να τον ενημερώσω για τις οικονομικές εξελίξεις και τις συζητήσεις που έχουμε με την τρόικα. Με ρώτησε κυρίως εάν υπάρχει ελπίδα. Απάντησα «ναι, υπάρχει ελπίδα». Ανέφερα, μάλιστα, ότι σήμερα το Γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα υιοθέτησε την αρχή της δημοσιονομικής ένωσης και αυτή η εξέλιξη επιβάλλει να μείνουμε στο παιχνίδι έως ότου η Ευρώπη δώσει συνολική λύση στο πρόβλημα της Ευρωζώνης. Άρα, πρέπει να προχωρήσουμε στα αναγκαία μέτρα για τη σωτηρία της Ελλάδας.

    Δημοσιογράφος: Ισχύει ότι έχει τεθεί πάλι στο τραπέζι το θέμα της εφεδρείας και των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων;

    Υπουργός: Όχι των απολύσεων. Το θέμα της εφεδρείας θα το δούμε, διότι τα νούμερα δεν βγαίνουν εύκολα. Τα 11,5 δισ. είναι ένα σημαντικό νούμερο. Δεν έχουμε φτάσει εκεί, απέχουμε ακόμη γύρω στα 3,5-4 δισ. ευρώ.

    Δημοσιογράφος: Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται;

    Υπουργός: Βεβαίως, έως το τέλος Αυγούστου.ž»

    Σχετικές ειδήσεις:

    Οι επαφές με την τρόικα και το πακέτο νέων μέτρων στη συνάντηση Στουρνάρα-Παπούλια

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Αυγούστου 2012 17:04

    Είδηση: 18867

    [03] Προτάσεις πολιτισμού για όσους μείνουν τον Αύγουστο στην Αθήνα

    Ο Αύγουστος είναι για πολλούς ο μήνας των διακοπών. Καθώς το θερμόμετρο ανεβαίνει, οι παραλίες γεμίζουν, η πόλη αδειάζει και το αστικό τοπίο αποτελεί απόδειξη, ακόμα και για τους πιο «δύσπιστους», πως το καλοκαίρι είναι πράγματι εδώ. Και επειδή είναι καλοκαίρι στο πέρασμα του φέρνει ευχάριστες εκπλήξεις για όλους. Όχι μόνο για όσους έχουν την ευκαιρία να «αποδράσουν», αλλά και για όσους θα μείνουν στην πόλη και θα αναζητήσουν τρόπους για να αισθανθούν, έστω κάτι λίγο, από...διακοπές. Μια πρώτη σκέψη είναι πως η επίσκεψη στα μουσεία και η γνωριμία μας με τους αστικούς πολιτιστικούς θησαυρούς μπορεί και να ξεκουράσει, να ψυχαγωγήσει αλλά και να πληροφορήσει όσους αρέσκονται στο να μαθαίνουν.

    Ξεκινώντας από τα μουσεία, το Εθνικό Αρχαιολογικό παρουσιάζει από τον περασμένο Απρίλιο την περιοδική έκθεση, αφιερωμένη στο «Ναυάγιο των Αντικυθήρων (το πλοίο, οι θησαυροί, ο μηχανισμός)». Για πρώτη φορά, παρουσιάζεται το σύνολο σχεδόν των αρχαιοτήτων, οι οποίες ανασύρθηκαν από το χώρο του «Ναυαγίου». Το ανακάλυψαν Σφουγγαράδες από τη Σύμη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Η μερική ανέλκυση των αρχαιολογικών θησαυρών του συνιστά την πρώτη μεγάλης έκτασης ενάλια έρευνα παγκοσμίως. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Τοσίτσα 1, τηλ. 2108217724, 2108217717) λειτουργεί κάθε Δευτέρα από τη 1.30 μμ. ως τις 8 μμ., ενώ Τρίτη ως Κυριακή και αργίες από 9 πμ. ως 4 μμ.

    Στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που βρίσκεται στην Πλάκα, παρουσιάζεται το ιστορικό κτίριο της οικίας Κλεάνθη, που στέγασε το πρώτο Πανεπιστήμιο του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους για την περίοδο από το 1887-1841, αποτελεί κύριο έκθεμα του μουσείου. Βιβλία, παλαιές και σπάνιες εκδόσεις, χειρόγραφα, επιστολές, διπλώματα, πανεπιστημιακά συγγράμματα γραμμένα από τους καθηγητές, οι προσωπογραφίες αυτών, φιλοτεχνημένες κυρίως από Έλληνες ζωγράφους, μετάλλια, παλαιά επιστημονικά όργανα, και διάφορα αναμνηστικά του Πανεπιστημίου. Το Μουσείο (Θόλου 5, τηλ. 210 3689502-54) είναι ανοικτό καθημερινά από τις 9 πμ. ως τις 2.30 μμ., εκτός Σαββάτου και Κυριακής, ενώ την Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 θα λειτουργήσει για το κοινό από τις 11.00 πμ. μέχρι τις 4.00 μμ.

    Το Μουσείο της Ακρόπολης τιμά τα αρχαϊκά χρώματα με τη δράση που ξεκίνησε στις 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει έναν χρόνο. Σημαντικά «(παρα)δείγματα» που παρουσιάζονται στο πλαίσιο υλοποίησης της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας αποτελούν: Ένα εκμαγείο της Πεπλοφόρου με τα χρώματα που πιστεύεται ότι κοσμούσαν τον πέπλο της αρχαϊκής Κόρης, καθώς και αποσπασματικές χρωματικές προτάσεις ως προς κάποια έργα της εποχής, Με τη συγκεκριμένη δράση, το μουσείο προσπαθεί να ανοίξει μια συζήτηση με ειδικούς και κοινό για τα αρχαϊκά χρώματα. Παράλληλα, φιλοξενεί θεματικές παρουσιάσεις από αρχαιολόγους - φροντιστές του μουσείου, εκπαιδευτικά προγράμματα, ειδικές εκδηλώσεις και επιτόπιες έρευνες που θα λάβουν χώρα στην αίθουσα με τα Αρχαϊκά. Το Μουσείο Ακρόπολης (Οδός Δ. Αρεοπαγίτου 15 τηλ. 210 9000900) συνεχίζει επίσης να «αφηγείται» αρχαιολογικές ιστορίες για το φως. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη με Κυριακή 8 πμ. έως 8 μμ. Κάθε Παρασκευή το Μουσείο είναι ανοιχτό έως τις 10 το βράδυ.Τη Δευτέρα το Μουσείο είναι κλειστό.

    Εκτός από τα μουσεία, τα θερινά σινεμά της πόλης αποτελούν επίσης ένα «καταφύγιο» για όσους έμειναν στην πόλη το καλοκαίρι:

    Επανεκδόσεις κλασικών έργων (όπως η «Γκίλντα» με την Ρίτα Χέιγουορθ, η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Όλα για την Εύα» με την Μπέτι Ντέιβις, που εμφανίζεται μαζί με την αντίζηλό της Τζόαν Κρόφορντ και στο εξαιρετικό φιλμ τρόμου του Ρόμπερτ Όλντριτς «Τι απέγινε η Μπέιμπι Τζέιν»), αλλά και νέες ταινίες, όπως το «Wanderlust» (2012) του σκηνοθέτη Ντέιβιντ Γουέιν, με την Τζένιφερ Άνιστον και τον Πολ Ραντ, που θα παρουσιαστεί το δεκαπεντάυγουστο σε πρώτη προβολή, στο πλαίσιο του 1ου Donation Film Festival.

    Το 1ο Donation Film Festival διοργανώνεται για πρώτη φορά και βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά. Η Ισπανική πρεσβεία και το Ινστιτούτο Θερβάντες στηρίζουν το φεστιβάλ και βοηθούν στην υλοποίηση του. Αντί για την αγορά εισιτηρίου ζητείται από τους θεατές η συνεισφορά τους με ένα συμβολικό χρηματικό ποσό, εάν το επιθυμούν. Η κινηματογραφική αυτή «γιορτή» - χορηγός επικοινωνίας της οποίας είναι η ΕΡΤ - θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Αυγούστου και είναι αφιερωμένη στην μνήμη της σκηνοθέτιδας Λουκίας Ρικάκη, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Δεκέμβριο. Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνονται κυρίως Ισπανόφωνες ταινίες και οι προβολές γίνονται στους θερινούς κινηματογράφους «Μάρθα Καραγιάννη» στο Κερατσίνι (Βύρωνος και Χιλής, 2104317270), «Μελίνα» στη Δραπετσώνα (Σωκράτους 65, 2104082530) και «Άνεσις» στους Αμπελόκηπους (Λ. Κηφισίας 14, 2107788778). Στις 15 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στο «Άνεσις», σε πρώτη προβολή, η κωμωδία «Wanderlust» (2012), καθώς και οι ταινίες της θεματικής ενότητας «Work in Progress», «The Designer» και «Bloody Merry Christmas».

    Οι Θεατρικές παραστάσεις και οι συναυλίες αποτελούν για το καλοκαίρι μια ακόμη «διέξοδο» ιδιαίτερα για όσους δεν έφυγαν σε αναζήτηση μιας παραλίας, αλλά προσπαθούν να δροσιστούν και με το ελάχιστο ακόμη αεράκι της πόλης, όπου αυτό φυσάει. Η κωμωδία των Λονγκ, Ουίνφιλντ και Σίνγκερ «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα» -την οποία διασκεύασε και σκηνοθέτησε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης- θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Πέτρας, στις 27 Αυγούστου και στο Βεάκειο θέατρο στις 30 Αυγούστου. Ο «Αμφιτρύωνας» του Μολιέρου στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, θα παρουσιαστεί από το Εθνικό Θέατρο στις 31 Αυγούστου (ημέρα πανσελήνου). Οι αδελφοί Κατσιμίχα θα τραγουδήσουν στο Άλσος Βεΐκου στις 27 του μήνα και οι Active Member στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στις 29 Αυγούστου.

    Σχετικές πληροφορίες: Θέατρο Πέτρας (τηλ. 210 5012402), Βεάκειο Θέατρο (τηλ. 210 4194520), Θέατρο Βράχων Βύρωνα (τηλ. 210 7626438), Τεχνόπολις (τηλ. 210 3461589, 210 3475518), Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας (τηλ. 210 4278100), Άλσος Βεΐκου (τηλ. 2102143317).

    Στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134-136 στο Θησείο) πραγματοποιούνται από τον Ιούλιο μέχρι και το Σεπτέμβριο προβολές ταινιών, στο πλαίσιο της υλοποίησης μιας καλοκαιρινής πρωτοβουλίας - «προσφοράς», σε συνεργασία με την Eταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών. Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στην τηλεόραση της ΝΕΤ η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δ. Κουτσούμπα η προσέλευση του κόσμου στο θερινό σινεμά του κήπου είναι μεγάλη. Οι προβολές πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα, την Τρίτη με Ελληνικές και την Πέμπτη με ξένες ταινίες. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ, ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Νικόλας Περδικάρης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Αυγούστου 2012 16:34

    Είδηση: 18866

    [04] Χ. Θεοχάρης: Αναμένουμε βεβαίωση φόρου 6 δισ. €

    «Αναμένουμε ότι θα βεβαιωθεί φόρος 6 δισ. ενώ σε καλούς ρυθμούς προχωρά και η είσπραξη» τόνισε μιλώντας το πρωί στην ΝΕΤ ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χ. Θεοχάρης. Το ποσοστό, όσων δεν πληρώνουν εγκαίρως, κυμαίνεται γύρω στο 15-16% πρόσθεσε σημειώνοντας ότι ο κόσμος κάνει κάθε προσπάθεια να ανταποκριθεί. Υπάρχουν, συμπλήρωσε, πολλές περιπτώσεις, που ο κόσμος απλά αμελεί και υπάλληλοι της Γενικής Γραμματειάς, προσπαθούν να βοηθησουν σε αυτό. Ο κ. Θεοχάρης, αναφέρθηκε επίσης και έδωσε διευκρινίσεις για τις 7 δόσεις που κλείδωσαν για την καταβολή του φόρου εισοδήματος.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Αυγούστου 2012 14:52

    Είδηση: 18861

    [05] Υψηλάντης: «Να προτάξουμε κινήσεις που δεν θα οδηγούν σε μια πρόσθεση οριζοντίων βαρών αλλά θα οδηγούν στην ανάπτυξη»

    «Πρέπει να προτάξουμε όλες εκείνες τις κινήσεις που δεν θα οδηγούν σε μια πρόσθεση οριζοντίων βαρών στις πλάτες των πολιτών, αλλά αντιθέτως θα δούμε κινήσεις, οι οποίες θα οδηγούν προς την ανάπτυξη» τόνισε ο βουλευτής ΝΔ, Βασίλης Υψηλάντης στη ΝΕΤFM.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Β. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: «Έχουν υποβληθεί όλοι οι πολίτες στη χώρα μας σε πάρα πολύ μεγάλες θυσίες, οι οποίες πρέπει να οδηγήσουν σε ένα αποτέλεσμα. Πρέπει να προτάξουμε όλες εκείνες τις κινήσεις που δεν θα οδηγούν σε μια πρόσθεση οριζοντίων βαρών στις πλάτες των πολιτών, αλλά αντιθέτως θα δούμε κινήσεις, οι οποίες θα οδηγούν προς την ανάπτυξη»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Αυγούστου 2012 15:24

    Είδηση: 18859

    [06] Διοικητής ΟΓΑ για καθυστέρηση πολυτεκνικών επιδομάτων - συντάξεις μαϊμού

    Δεν θα καταβληθούν από τον επόμενο μήνα, περίπου 2.700 συντάξεις του ΟΓΑ, καθώς οι δικαιούχοι δεν προσήλθαν για απογραφή. Μιλώντας το πρωί στην ΝΕΤ, ο διοικητής του ΟΓΑ, Π. Πέτρουλας, δήλωσε ότι το ποσό που αντιστοιχεί σε αυτές τις συντάξεις, ανέρχεται στα 14 εκατομμύρια Ευρώ ετησίως. Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι πρώτα θα πρέπει να βρεθούν ποιοι ήταν εκείνοι που λάμβαναν τις συντάξεις και στη συνέχεια θα αναζητηθούν και τα χρήματα αυτά. Ερωτηθείς για τα πολυτεκνικά επιδόματα, η χορήγηση των οποίων, μετατέθηκε για μετά τις 15 Αυγούστου, δεν θέλησε να δώσει ημερομηνία συγκεκριμένης καταβολής και απέδωσε το γεγονός στο γνωστό όπως είπε πρόβλημα, ταμειακής ρευστότητας συνολικά στη χώρα.

    Σχετικές ειδήσεις: Μετά τις 15 Αυγούστου η καταβολή των πολυτεκνικών επιδομάτων

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Αυγούστου 2012 13:09

    Είδηση: 18844

    [07] Καλογιάννης: Η έλλειψη ρευστότητας, ένα από τα προβλήματα στα έργα των αυτοκινητόδρομων

    Η έλλειψη ρευστότητας των τραπεζών είναι ένα από τα προβλήματα στα έργα των αυτοκινητόδρομων δήλωσε στη ΝΕΤFM ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης και πρόσθεσε ότι «οι εισροές που θα έπρεπε να έχουν οι παραχωρησιούχοι, οι οποίοι στη συνέχεια δίνουν εντολή στις κατασκευαστικές εταιρείες να προχωρήσουν την κατασκευή των έργων, είναι μειωμένες».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ

    Σ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Ουσιαστικά είναι ζητήματα που έχουν να κάνουν με την έλλειψη ρευστότητας των τραπεζών, και με τους μειωμένους κυκλοφοριακούς φόρτους. Οι εισροές που θα έπρεπε να έχουν οι παραχωρησιούχοι, οι οποίοι στη συνέχεια δίνουν εντολή στις κατασκευαστικές εταιρείες να προχωρήσουν την κατασκευή των έργων, είναι μειωμένες. Υπάρχει ένα θέμα σε ό,τι αφορά ουσιαστικά τη βιωσιμότητα αυτών των έργων. Αυτό το θέμα θέτουν οι τράπεζες από την πλευρά τους. Εμείς είμαστε σε πολύ στενή συνεργασία με τους παραχωρησιούχους. Βάζουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Βλέπουμε ποια είναι τα δικά τους προβλήματα, ποιες είναι οι απαιτήσεις, ποιες είναι οι μεγάλες απαιτήσεις από πλευράς ελληνικού δημοσίου, έτσι ώστε να καταλήξουμε το συντομότερο δυνατό, εκτιμούμε σε δυο μήνες, σε μια συμφωνία για να μπορέσουν αυτοί οι άξονες να ξαναμπούν μπροστά.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αυτές είναι οι συμβάσεις παραχώρησης;»

    Σ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Ακριβώς αυτές είναι οι συμβάσεις παραχώρησης»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Αυγούστου 2012 15:20

    Είδηση: 18856

    [08] Βλαχογιάννης: «Να εξαιρεθούν από τις μειώσεις αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες και στρατιωτικοί»

    Να εξαιρεθούν από τις μειώσεις οι ένστολοι, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες και στρατιωτικοί δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης στη ΝΕΤFM τονίζοντας ότι «Κάθε μέρα δίνουν τη δική τους μάχη. Θέλουν ενίσχυση και ηθική, και υλική, και δε θέλουν τώρα, που αντιμετωπίζουμε τόσα προβλήματα και αυτοί θα κληθούν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, είτε με τους λαθρομετανάστες, είτε με την καθημερινή μάχη με το έγκλημα, να τους κόψουμε τα φτερά. Θα είναι κρίμα, θα είναι λάθος μήνυμα.»

    Επίσης ο κ. Βλαχογιάννης αναφέρθηκε στην λαθρομετανάστευση τονίζοντας ότι «Δεν αντέχει άλλους λαθρομετανάστες η χώρα μας, και αυτό το μήνυμα θα πρέπει να το εισπράξουν και κάποιοι εντός της χώρας που παρέχουν εργασία, στέγη, βοήθεια στους λαθρομετανάστες».

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Η. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Πιστεύω ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε οι ένστολοι, και οι αστυνομικοί, και οι λιμενικοί, και οι πυροσβέστες, και οι στρατιωτικοί, να εξαιρεθούν από τις μειώσεις. Είναι τα κατ' εξοχήν μάχιμα τμήματα του λαού μας, της πατρίδας μας, του έθνους μας. Κάθε μέρα δίνουν τη δική τους μάχη. Θέλουν ενίσχυση και ηθική, και υλική, και δε θέλουν τώρα, που αντιμετωπίζουμε τόσα προβλήματα και αυτοί θα κληθούν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, είτε με τους λαθρομετανάστες, είτε με την καθημερινή μάχη με το έγκλημα, να τους κόψουμε τα φτερά. Θα είναι κρίμα, θα είναι λάθος μήνυμα.»

    ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ

    Η. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Εφόσον, όπως πιστεύω και όπως είναι η δέσμευση της κυβέρνησης, αυτά τα μέτρα θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα, τα κρίνω πολύ αποτελεσματικά και στην ουσία, και στον τύπο, και στο μήνυμα το οποίο εκπέμπεται από αυτού του είδους τις επιχειρήσεις. Γιατί η βούληση, πλέον, της κυβέρνησης, η βούληση του πρωθυπουργού, είναι «τέρμα στην ανοχή στη λαθρομετανάστευση». Δεν αντέχει άλλους λαθρομετανάστες η χώρα μας, και αυτό το μήνυμα θα πρέπει να το εισπράξουν και κάποιοι εντός της χώρας που παρέχουν εργασία, στέγη, βοήθεια στους λαθρομετανάστες, και κάποιοι εκτός της χώρας, που είναι οι δουλέμποροι, και οι χώρες προέλευσης ή καταγωγής των λαθρομεταναστών.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Αυγούστου 2012 15:02

    Είδηση: 18854

    [09] Με μια ματιά

    Στον αριθμό 1540 μπορούν να καλούν για την άμεση και έγκυρη πληροφόρησή τους, οι ασφαλισμένοι παραγωγοί του ΕΛΓΑ, μετά την ενεργοποίηση από τον Οργανισμό, του τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης αγροτών

    Μετά τις 15 Αυγούστου θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) δ' διμήνου 2012, λόγω μη ολοκλήρωσης των αναγκαίων διαδικασιών, ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού.

    Σε αναστολή της συνεργασίας τους με τον ΕΟΠΥΥ από τις 20 Αυγούστου θα προχωρήσουν οι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό γιατροί εάν μέχρι τότε δεν αποπληρωθούν για τις ιατρικές επισκέψεις των ασφαλισμένων του από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από χτες το απόγευμα πυρκαγιά που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή του Ολύμπου, δυτικά του Λαιμού. Η πυρκαγιά μαίνεται σε υψόμετρο που ξεπερνάει τα 1.500 μέτρα, κάτω από την Κόψη Μπαρμπαλά και για την κατάσβεση της επιχειρεί και ένα ελικόπτερο. Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μύρτο της Ιεράπετρας

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 18845


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 7 August 2012 - 16:49:35 UTC