Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-08-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτόπαπας, Παπαθανασίου, Βούλτεψη, Σκουρλέτης στην Ενημέρωση στη ΝΕΤ
  • [02] Πρωτόπαπας, Παπαθανασίου για την σύσκεψη με τον Γιάννη Στουρνάρα
  • [03] Τι συζητήθηκε στο τραπέζι Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των κομμάτων
  • [04] Με μια ματιά

    [01] Πρωτόπαπας, Παπαθανασίου, Βούλτεψη, Σκουρλέτης στην Ενημέρωση στη ΝΕΤ

    Στο περιεχόμενο της χθεσινοβραδυνής σύσκεψης με τον υπουργό Οικονομικών, αναφέρθηκε ο Χρήστος Πρωτόπαπας, o οποίος και συμμετείχε σε αυτήν από πλευράς ΠΑΣΟΚ.

    Όπως είπε, έγινε μία συζήτηση επί της ουσίας για τις συνέπειες του κάθε μέτρου.

    Κοιτάγαμε μία μια τις προτάσεις, αν κάτι είναι δίκαιο, διερευνούσαμε τυχόν ισοδύναμα, θέσαμε ζητήματα και ερωτήματα, αναζητήθηκαν εναλλακτικές. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, «η σύσκεψη ήταν μία προετοιμασία για τους αρχηγούς».

    Ειδικά το θέμα των δώρων στις συντάξεις τέθηκε από μας και από τη ΔΗΜΑΡ πολύ έντονα σημείωσε ο Χρήστος Πρωτόπαπας λέγοντας ότι η επιβάρυνση των συνταξιούχων είναι υπερβολική.

    Η συζήτηση συνεχίζεται, κάνουμε σκληρή και έντονη συζήτηση μεταξύ μας, δεν είμαστε ένα κόμμα, έχουμε πια συμμαχικές κυβερνήσεις και πρέπει να το συνηθίσουμε συμπλήρωσε σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να θεωρούμε ότι είναι κάτι θέσφατο, επειδή ειπώθηκε από το οικονομικό επιτελείο.

    Από πλευράς ΔΗΜΑΡ, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, Σάκης Παπαθανασιου ανέφερε ότι τέθηκε η ανάγκη να διεκδικηθεί η ρήτρα ισοδυνάμων και το μερίδιο από την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

    Κόκκινες γραμμές, όπως ανέφερε είναι το ΕΚΑΣ και να μην καταργηθεί αυτόματα, αλλά σταδιακά για τις ηλικίες 60-65, τα εποχικά επιδόματα, τα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων, η αύξηση της κλίμακας των εισοδηματικών κριτηρίων σε σχέση με τα οικογενειακά επιδόματα και να μην υπάρξει μείωση στις συντάξεις.

    Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη να χτυπηθεί η παθογένεια.

    Παρεμβαίνοντας από πλευράς ΝΔ, στη συζήτηση η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, εξέφρασε αγωνία να τελειώσει το λογιστικό μέρος της ιστορίας και αναφέρθηκε στην εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές «παραμονή στο Ευρώ και έξοδος από το μνημόνιο».

    Η Σοφία Βούλτεψη, σημείωσε πάντως ότι «υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν και να βγάλουν τη χώρα από τη δυσκολία».

    Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου εμφανίσθηκε ιδιαίτερα αιχμηρός.

    Όπως σημείωσε ο Πάνος Σκουρλέτης, τίθεται πλέον θέμα πολιτικής νομιμοποίησης των μέτρων.

    Μέτρα, από μια κυβέρνηση, που όπως είπε, έχει κάνει κουρελόχαρτο την προγραμματική συμφωνία και έχει γράψει στα παλιά της τα παπούτσια όλα όσα έλεγε προεκλογικά.

    Βρισκόμαστε στην κορύφωση ενός τραγικού αδιεξόδου μιας πολιτικής που εφαρμόζεται 2,5 χρόνια χωρίς προοπτική εξόδου από την κρίση πρόσθεσε.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 12:18

    Είδηση: 20286

    [02] Πρωτόπαπας, Παπαθανασίου για την σύσκεψη με τον Γιάννη Στουρνάρα

    Ειδικά το θέμα των δώρων στις συντάξεις τέθηκε από μας και από τη ΔΗΜΑΡ πολύ έντονα σημείωσε ο Χρήστος Πρωτόπαπας λέγοντας ότι η επιβάρυνση των συνταξιούχων είναι υπερβολική.

    Η συζήτηση συνεχίζεται, κάνουμε σκληρή και έντονη συζήτηση μεταξύ μας, δεν είμαστε ένα κόμμα έχουμε πια συμμαχικές κυβερνήσεις και πρέπει να το συνηθίσουμε συμπλήρωσε σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να θεωρούμε ότι είναι κάτι θέσφατο, επειδή ειπώθηκε από το οικονομικό επιτελείο.

    Από πλευράς ΔΗΜΑΡ, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, Σάκης Παπαθανασιου ανέφερε ότι τέθηκε η ανάγκη να διεκδικηθεί η ρήτρα ισοδυνάμων και το μερίδιο από την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

    Κόκκινες γραμμές, όπως ανέφερε είναι το ΕΚΑΣ και να μην καταργηθεί αυτόματα, αλλά σταδιακά για τις ηλικίες 60-65, τα εποχικά επιδόματα, τα δώρα των δημοσίων υπαλλήλων, η αύξηση της κλίμακας των εισοδηματικών κριτηρίων σε σχέση με τα οικογενειακά επιδόματα και να μην υπάρξει μείωση στις συντάξεις.

    Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη να χτυπηθεί η παθογένεια.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 11:58

    Είδηση: 20279

    [03] Τι συζητήθηκε στο τραπέζι Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των κομμάτων

    Η πρόταση πλήρους κατάργησης δώρων Χριστουγέννων - Πάσχα και καλοκαιρινού επιδόματος για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους, εκτιμάται ότι επιφέρει εξοικονόμηση 2.5 δισ. Ευρώ, ενώ το οικονομικό επιτελείο, εκτιμά με τον τρόπο αυτό, οι περικοπές στις συντάξεις μπορεί να επιβληθούν στα ποσά άνω των 1000 ευρώ.

    Αντίθετα, στην περίπτωση που οι μειώσεις στα δώρα είναι κλιμακωτές (όπως, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητεί η ΔΗΜΑΡ), τότε οι συντάξεις θα περικοπούν από τα 600 ή τα 700 ευρώ.

    Κατάργηση εποχικών επιδομάτων ανεργίας

    Την ίδια στιγμή, στο πακέτο, περιλαμβάνεται και μία νέα πρόταση.

    Αφορά στην κατάργηση των εποχικών επιδομάτων ανεργίας, τα οποία λαμβάνουν έως και 160.000 άτομα, τα οποία εργάζονται εποχικά, όπως ξενοδοχοϋπάλληλοι, οικοδόμοι, καπνεργάτες καλλιτέχνες.

    Δώρα τέλος για τους μισθωτούς του Δημοσίου

    Στις προτάσεις περιλαμβάνεται επίσης η κατάργηση των δώρων και του επιδόματος άδειας για τους εν ενεργεία υπαλλήλους του Δημοσίου (1.000 ευρώ τον χρόνο μεικτά)

    Επιπλέον, η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ, σημαντικές περικοπές στη φαρμακευτική δαπάνη, «μαχαίρι» στις επιχορηγήσεις των ΟΤΑ, καθώς και μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 300- 500 εκατ. ευρώ εντός της επόμενης διετίας.

    Στα βασικά μέτρα του πακέτου επίσης:

    Κατάργηση φοροαπαλλαγών

    Αυστηρότερα εισοδηματικά κριτήρια στα οικογενειακά επιδόματα

    Περικοπές στο εφάπαξ

    Και στα αναπηρικά επιδόματα

    Δεν αλλάζουν

    Την ίδια στιγμή πάντως φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή:

    Για τις βασικές συντάξεις του ΟΓΑ

    Για το γενικό όριο ηλικίας στυνταξιοδότησης

    Μισθούς μάχιμων ένστολων (ήπιες ως μηδενικές μειώσεις)

    Στη συνάντηση, συζητήθηκε επίσης, η άποψη να εγγραφεί στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με «ρήτρα ισοδύναμου», ένα μέρος από τα 11,5 δισ. ευρώ, το οποίο θα αφορά σε μέτρα που θεωρούνται απολύτως άδικα κοινωνικά.

    Και στην περίπτωση που η ανάπτυξη στη χώρα σημειώσει ταχύτερους ρυθμούς ή βρεθούν έσοδα από τη φοροδιαφυγή, να αντικατασταθούν.

    Η χθεσινή σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών και του αναπληρωτή υπουργού, Γιάννη Στουρνάρα και Χρήστου Σταϊκούρα, είχε διάρκεια τεσσάρων ωρών.

    Από πλευράς ΠΑΣΟΚ πήραν μέρος ο Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Κουτρουμάνης και Χρήστος Πρωτόπαπας, ενώ την ΔΗΜΑΡ εκπροσώπησε ο Δ. Χατζησωκράτης.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ- ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 12:14

    Είδηση: 20273

    [04] Με μια ματιά

    -Κλειστοί και σήμερα οι Δήμοι της Αττικής.

    -48ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι 3.800 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, οι οποίοι ζητούν την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας τους, καθώς σε ένα μήνα λήγουν οι συμβάσεις τους, ενώ όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους παραμένουν και απλήρωτοι για 8 μήνες. Σήμερα θα πραγματοποιήσουν στις 9:30 συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    -Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες από βομβαρδισμούς σε προάστια της Δαμασκού, ενώ συνεχίζονται οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις για την αναχαίτιση των ανταρτών. Η Μόσχα ζητεί ανεξάρτητη έρευνα για την φονική επίθεση στη Νταράγια, όπου ανακαλύφθηκαν 200 πτώματα.

    -Στις ΗΠΑ, σε τροπική καταιγίδα μετατράπηκε ο τυφώνας ΙΣΑΑΚ, που προκάλεσε καταστροφές στη Νέα Ορλεάνη, ενώ επικίνδυνα έχει ανέβει η στάθμη της θάλασσας στο νότιο τμήμα της πόλης.

    -19 εργάτες νεκροί και 28 παγιδευμένοι μετά από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Κίνα.

    -Τραυματίστηκε, απογευματινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή «ΒΑΛΤΟΣ» Πάργας, κατά τη διενέργεια θαλάσσιου μέσου αναψυχής (θαλάσσιο αλεξίπτωτο), 33χρονη. Η 33χρονη μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πάργας και στη συνέχεια διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο της περιοχής.

    -Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα Πατρών, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας Πατρών/ Τμ. Αλλοδαπών, 3 αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

    -Η Λιμενική Αρχή Φολέγανδρου, ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ «ΣΟΥΠΕΡ ΤΖΕΤ» Ν.Π. 10328, ότι η προσέγγιση του εν λόγω πλοίου στο λιμάνι της Μήλου ήταν επισφαλής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και θα συνέχιζε το προγραμματισμένο δρομολόγιό του για το λιμάνι του Πειραιά. Στη Φολέγανδρο, ανέμεναν προς επιβίβαση 10 επιβάτες με προορισμό τη Μήλο, οι οποίοι πρόκειται να προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 09:10

    Είδηση: 20274


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 30 August 2012 - 8:49:31 UTC