Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-09-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θ. Μαργαρίτης: Πέρα από τις περικοπές, πρέπει να ασχολούμαστε και με τα έσοδα
  • [02] Μ. Ταμήλος: Είναι υποχρεωτικό να περάσουν τα μέτρα
  • [03] Φ. Γεννηματά: «Λυπάμαι αν ο κ. Λοβέρδος έχει αποφασίσει να μην έρθει αύριο»
  • [04] Π. Σκουρλέτης: Αν δεν παγώσουμε τα νέα μέτρα δεν μπορούμε να μιλάμε για αναστροφή της πορείας
  • [05] Συναυλία του λυράρη Βασίλη Σκουλά και των φίλων του στο Ηρώδειο
  • [06] Ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος στη ΝΕΤ
  • [07] Με μια ματιά

    [01] Θ. Μαργαρίτης: Πέρα από τις περικοπές, πρέπει να ασχολούμαστε και με τα έσοδα

    Την άποψη ότι πριν από τα μέτρα θα έπρεπε να είχε έρθει ένα φορολογικό νομοσχέδιο, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Θόδωρος Μαργαρίτης. «Είναι λάθος πριν ψηφίσουμε τα μέτρα, να μην έχει έρθει μια σοβαρή πρόταση φορολογικών αλλαγών» σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι πέρα από τις περικοπές πρέπει να ασχολούμαστε και με τα έσοδα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Θ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: «Θα πρέπει να κάνουμε ένα πολύ μεγάλο κίνημα ακόμα και πνευματικό γύρω από την φοροδιαφυγή. Στην Ελλάδα, εξαιτίας της δικτατορίας, διαμορφώθηκε ένα μεγάλο κίνημα γύρω από τα πολιτικά δικαιώματα με αποτέλεσμα να έχουμε ισχυρή δημοκρατία».

    Θ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: «Πριν έρθουν τα μέτρα θα έπρεπε να έχει έρθει, έστω και αν δεν ήταν τέλειο, φορολογικό νομοσχέδιο. Είναι λάθος πριν ψηφίσουμε τα μέτρα, να μην έχει έρθει μια σοβαρή πρόταση φορολογικών αλλαγών. Πέρα από τις περικοπές, πρέπει να ασχολούμαστε και με τα έσοδα. Πριν τα μέτρα, πρέπει να έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις φορολογικής μεταρρύθμισης».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 15:05

    Είδηση: 21707

    [02] Μ. Ταμήλος: Είναι υποχρεωτικό να περάσουν τα μέτρα

    Την ανάγκη να περάσουν τα μέτρα, υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Μιχάλης Ταμήλος, διότι, όπως επισήμανε, το ποσό των 11,5 δισ. έχει ψηφιστεί από τον Μάρτιο. «Μας ενδιαφέρει αν θα γίνει δίκαιη κατανομή, δηλαδή ποιοι θα επιβαρυνθούν» πρόσθεσε. Ερωτηθείς σχετικά, τάχθηκε υπέρ του να δοθεί εντολή να ανοίξουν οι λογαριασμοί των μεγαλοδικαστών, όπως ανοίγουν των πολιτικών, για να δούμε πόσοι από αυτούς έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό και πόσοι από αυτούς έχουν ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα χρήματα του μισθού τους.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Μ. ΤΑΜΗΛΟΣ: «Το πακέτο είναι υποχρεωτικό. Είναι υποχρεωτικό να περάσουν τα μέτρα, διότι αυτά έχουν ψηφιστεί από το μήνα Μάρτιο. Τον Μάρτιο ψήφισαν το ποσό των 11,5 δισ. Μας ενδιαφέρει αν θα γίνει δίκαιη κατανομή, δηλαδή ποιοι θα επιβαρυνθούν τα 11,5 δισ. είναι η ουσία»...

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Οι δικαστές τι λόγο είχαν να δικαιώσουν αυτούς, που κατά τη γνώμη σας, δεν έπρεπε να δικαιωθούν»;

    Μ. ΤΑΜΗΛΟΣ: «Υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλοί δικαστές σε συνεργασία με μεγαλοδικηγόρους εξέδιδαν τέτοιες αποφάσεις που δημιουργούσαν προηγούμενο για άλλους δικαστές σε άλλες πόλεις. Δηλαδή, παράφορα και κατάφωρα παράνομες ή στα όρια της νομιμότητας αποφάσεις, που δημιουργούνταν για παράδειγμα σε ένα ειρηνοδικείο στο Λαγκαδά δημιουργούσε δεδικασμένο για το δικαστήριο των Τρικάλων».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Το όφελος των δικαστών, ποιο ήταν»;

    Μ. ΤΑΜΗΛΟΣ: «Να δοθεί εντολή να ανοίξουν οι λογαριασμοί των μεγαλοδικαστών, όπως ανοίγουν των πολιτικών, για να δούμε πόσοι από αυτούς έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό και πόσοι από αυτούς έχουν ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα χρήματα του μισθού τους».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 15:04

    Είδηση: 21705

    [03] Φ. Γεννηματά: «Λυπάμαι αν ο κ. Λοβέρδος έχει αποφασίσει να μην έρθει αύριο»

    Θα πρότεινα στον Α. Τσίπρα, πριν κάνει επιθέσεις σε ανθρώπους που δίνουν τη μάχη για να κρατηθεί όρθια η χώρα, να συζητήσει με αυτούς που ήταν συνοδοιπόροι τα προηγούμενα χρόνια στην αντιμνημονιακή πολιτική, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η Φώφη Γεννηματά. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μια επίσημη πρόταση από την πλευρά της κυβέρνησης για το θέμα της συνταξιοδότησης στα 67, ενώ επανέλαβε τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει το κόμμα της, που είναι οι απολύσεις στο δημόσιο και οι αλλαγές στα εργασιακά. Επιπλέον, εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση του Α. Λοβέρδου να μη συμμετάσχει στη σύγκληση των οργάνων του ΠΑΣΟΚ.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ο κος Τσίπρας στοχοποίησε έντονα χθες τον κο Βενιζέλο, έχετε κάποια εξήγηση»;

    Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Όπως τον άκουγα τον κο Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη σκεφτόμουν ότι πολύ εύκολα και ωραία να μιλά κανείς όταν είναι στην αντιπολίτευση. Όταν δεν έχει την ευθύνη να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, να πρέπει να κρατήσει ανοικτά τα σχολεία και τα νοσοκομεία ή να πληρώσει τα αναπηρικά επιδόματα, να λέει πολύ εύκολα εκθέσεις ιδεών. Θα του πρότεινα πριν κάνει επιθέσεις σε ανθρώπους που δίνουν τη μάχη για να κρατηθεί όρθια η χώρα, να συζητήσει με αυτούς που ήταν συνοδοιπόροι τα προηγούμενα χρόνια στην αντιμνημονιακή πολιτική. Να ρωτήσει τον κο Σαμαρά, γιατί φορούσε το μανδύα της αντιμνημονιακής πολιτικής, ίσως και πριν από λίγους μήνες και γιατί σήμερα έχει άλλη στάση. Το ΠΑΣΟΚ σήκωσε ένα πολύ μεγάλο βάρος, ήταν ευθύνη ότι το σηκώσαμε μόνοι μας και πληρώσαμε ένα μεγάλο πολιτικό κόστος. Δεν καταφέραμε να πείσουμε ότι ήταν μονόδρομος ο δρόμος που ακολουθήσαμε, νομίζω ότι σήμερα που συμμετέχουν στη κυβέρνηση τρία κόμματα είναι φανερό ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Έχετε βάλει το ερώτημα εσείς στον κο Σαμαρά»;

    Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Ο κος Σαμαράς χρησιμοποίησε δυο λέξεις για να απαντήσει στην όλη διαδρομή μέχρι σήμερα, ουδείς αναμάρτητος. Και νομίζω ότι είναι κατανοητό, γιατί ακριβώς ειπώθηκε. Θα προτιμούσα να είχε κάποιος αναλάβει και τις ευθύνες για την κυβέρνηση Καραμανλή. Κανένας δεν μιλά για το πώς φτάσαμε από 180 δισ. χρέος το 2004 να έχουμε το 2009 χρέος 300 δισ.»

    ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 67

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Τι στάση θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ σε αυτό το ενδεχόμενο και τι εξοικονομεί το κράτος»;

    Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε μια επίσημη πρόταση από την πλευρά της κυβέρνησης και δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ με βάση δημοσιογραφικές πληροφορίες και διαρροές. Έχουμε πει ότι υπάρχουν δυο κόκκινες γραμμές που είναι οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα και οι αλλαγές στα εργασιακά».

    ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ- ΛΟΒΕΡΔΟ

    Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Λυπάμαι αν ο κος Λοβέρδος έχει αποφασίσει να μην έρθει αύριο, θα το δούμε πώς θα εξελιχθεί. Ο καθένας έχει δικαίωμα να νομίζει ότι μπορεί να εκφράζει κάτι νέο, κάτι διαφορετικό, όμως οι πολίτες γνωρίζουν ποιοι εκφράζουν το παλιό και ποιοι την ανανέωση, σε αυτούς λογοδοτούμε και κρίνουν την πορεία του καθενός».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 15:03

    Είδηση: 21704

    [04] Π. Σκουρλέτης: Αν δεν παγώσουμε τα νέα μέτρα δεν μπορούμε να μιλάμε για αναστροφή της πορείας

    Αν δεν παγώσουμε τα νέα μέτρα, τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις, τότε προφανώς δεν μπορούμε να μιλάμε για μια αναστροφή της πορείας, εκτίμησε μιλώντας στη ΝΕΤ FM o Πάνος Σκουρλέτης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την ανάγκη απαλλαγής από το μνημόνιο, που όπως επισήμανε, σημαίνει ακύρωση των μέτρων και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής μας σχέσης, ενώ υποστήριξε ότι ποτέ άλλοτε τρεις μήνες μετά τις εκλογές, δεν είχαμε μια τόσο πολιτικά αναξιόπιστη κυβέρνηση, κοινωνικά απομονωμένη και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας. Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη η Πολιτεία να εξαντλήσει όλες τις προσπάθειες ώστε να σπάσει το απόστημα της παραπαιδείας, η οποία, όπως επισήμανε, αντί να μικραίνει, διογκώνεται.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: «Αν δεν παγώσουμε τα νέα μέτρα, τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις, τότε προφανώς δεν μπορούμε να μιλάμε για μια αναστροφή της πορείας. Το ερώτημα, το πού θα βρεθούν τα λεφτά, πάλι προϋποθέτει την απαλλαγή από τον βραχνά του μνημονίου. Σημαίνει την ακύρωση των μέτρων και την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής μας σχέσης. Στοιχείο της δικιάς μας πρότασης είναι μια φορολογική μεταρρύθμιση, που πρέπει όχι μόνο να εξαγγέλλεται, αλλά να υπάρχει και η πολιτική βούληση να στηριχτεί».

    ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: «Οι εκλογές έγιναν πρόσφατα και ο κόσμος έδωσε μια ψήφο που έδωσε τη δυνατότητα στις τρεις δυνάμεις, που συναποτελούν τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία υλοποιεί το ίδιο πρόγραμμα με πολύ πιο έντονο τρόπο και καταστροφικά αποτελέσματα. Θεωρώ, ότι ποτέ άλλοτε τρεις μήνες μετά τις εκλογές δεν είχαμε μια τόσο πολιτικά αναξιόπιστη κυβέρνηση, κοινωνικά απομονωμένη και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας. Το βασικό σήμερα δεν είναι να ξαναδιατυπώσουμε το αίτημα των εκλογών, αν δεν ανατραπεί προηγουμένως αυτή η πολιτική».

    ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

    Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: «Η Ελλάδα ως ποσοστό οικογενειακών δαπανών για την εκπαίδευση έχει το μεγαλύτερο ποσοστό από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές χώρες, σημαίνει φροντιστήρια. Και τα φροντιστήρια δεν τα κάνουν οι καθηγητές που είναι διορισμένοι, αλλά οι περισσότεροι εξ' αυτών είναι αδιόριστοι. Η παραπαιδεία στην Ελλάδα αντί να μικραίνει, διογκώνεται με όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει. Πριν φτάσουμε στις αναγκαίες επιπλήξεις, θα πρέπει η Πολιτεία να εξαντλήσει όλες τις προσπάθειες ώστε να σπάσει το σημερινό απόστημα που λέγεται παραπαιδεία».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 15:03

    Είδηση: 21701

    [05] Συναυλία του λυράρη Βασίλη Σκουλά και των φίλων του στο Ηρώδειο

    Ο Θρυλικός λυράρης και ερμηνευτής Βασίλης Σκουλάς, από τα Ανώγεια της Κρήτης θα εμφανιστεί στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, για μια συναυλία στις 23 Σεπτεμβρίου. Μαζί του οι ερμηνευτές Μανώλης Λιδάκης και Μάρθα Φριτζίλα και ο δεξιοτέχνης του λαούτου και επίσης ερμηνευτής, Μιχάλης Τζουγανάκης.

    Με τον τίτλο «Κρήτη, ανάσα μου βαθειά», η μουσική συνάντηση στο Ηρώδειο θα γίνει αφορμή για να «σμίξουν» ο ιερός βράχος της Ακρόπολης με τα Κρητικά βουνά. Το πρόγραμμα της συναυλίας θα περιλαμβάνει τραγούδια από ολόκληρη τη δισκογραφική δουλειά του λυράρη, Βασίλη Σκουλά.

    Μέρος των εσόδων από τη συναυλία θα δοθεί στην Κρητική Εστία, η οποία προσφέρει στέγη και υποτροφίες για σπουδές σε φοιτητές (κυρίως από την Κρήτη), που οι οικογένειες τους έχουν χαμηλό εισόδημα.

    Τα εισιτήρια κοστίζουν από 21, ως 68 Ευρώ. Προπώληση: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου), τηλ. 2107234567 και από το www.ticketservices.gr

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΕΡΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Νικόλας Περδικάρης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 13:19

    Είδηση: 21682

    [06] Ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος στη ΝΕΤ

    «Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια φορτώθηκε πολλά», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στην εκπομπή ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, υπογραμμίζοντας ότι η κινητικότητα που υπάρχει στο εξωτερικό έχει δώσει κάποια αποτελέσματα, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι επαφές που είχε ο Πρωθυπουργός με διεθνείς αξιωματούχους. Σημείωσε επίσης, ότι «η κρίση μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον».

    Ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι αν μας δοθούν τα 31,5 δισ. θα «ανακουφιστεί» η αγορά, κάτι που έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός, καθώς έχει μεγάλη σημασία να δοθεί ώθηση στην αγορά. Υπογράμμισε ακόμη ότι κοινός στόχος όλων είναι να παραμείνουμε στην ευρωζώνη, για να επιτευχθεί αυτό όμως πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές στο ελληνικό κράτος και τους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένου και συνταγματική αναθεώρηση.

    Κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «πολιτικές που δεν έχουν ισχυρά πειστικά επιχειρήματα, μπορούν να οδηγήσουν σε περιπέτειες τη χώρα. «Όταν λέμε για λόμπι δραχμής, μιλάμε για άτομα που έχουν στο εξωτερικό τα χρήματά τους και παραμονεύουν για να αγοράσουν με ψίχουλα τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

    Αναφερόμενος στην κυβέρνηση τριτοκομματικής συνεργασίας, τόνισε ότι «θα ήταν σημαντικό να μπορούσαμε να τη διευρύνουμε, ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα δεν είναι εφικτό. Σε βάθος χρόνου όμως θα μπορούσαμε να διαμορφώσουμε ένα κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας». Το σημαντικότερο -όπως είπε ο υπουργός Εξωτερικών- είναι να γίνει κατανοητό ότι «όλα όσα γίνονται τώρα, μπορεί να μας οδηγήσουν σε περιπέτειες» και πως «δεν πρέπει να είμαστε εχθροί» και «σε θέματα υψίστης σημασίας πρέπει να συνεργαζόμαστε».

    Για τα εθνικά θέματα και την εξωτερική πολιτική, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θίξουν τα εθνικά μας θέματα, την εθνική μας κυριαρχία», υπογραμμίζοντας πως «όλοι είμαστε υπόλογοι» και ανέφερε ότι η πόρτα του Υπουργείου είναι ανοιχτή για όλα τα κόμματα προκειμένου να ενημερωθούν για τα θέματα και να υπάρξει συνεννόηση.

    Για τον εθνικό πλούτο και την αξιοποίησή του, επισήμανε ότι δεν πρόκειται να εκποιηθεί με τις αποκρατικοποιήσεις. Η Ελλάδα δεν ξεπουλιέται, επενδύσεις θέλουμε, γι΄αυτό και πρέπει να πατάξουμε τη γραφειοκρατία και να δημιουργήσουμε ένα φιλόξενο περιβάλλον για τους επενδυτές. «Η γραφειοκρατία, είναι το κέλυφος που εκκολάπτονται η διαφθορά και η αδιαφάνεια», δήλωσε με έμφαση ο υπουργός.

    Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική, υπογράμμισε ότι αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης. «Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θεωρεί ότι είναι το πρώτο τη τάξη υπουργείο, το οποίο θα βοηθήσει ώστε να ξαναδυναμώσει η παρουσία της χώρας μας, θα της ξαναδώσει υπόσταση αλλά και πρωτοβουλίες στο γεωπολιτικό περιβάλλον.

    Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία της χώρας με την Ιταλία και την Αλβανία για τον αγωγό φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν, όπου οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως είπε, η συμφωνία αυτή είναι πολύ σημαντική για την χώρα, καθώς θα εξασφαλίζει επάρκεια στη χώρα σε φυσικό αέριο.

    Για τις σχέσεις με την Τουρκία, ανέφερε ότι αναμένεται αρχές Οκτωβρίου ο Τούρκος υπουργός κ. Νταβούντογλου στην Αθήνα, ενώ μίλησε εκτενώς και για το ταξίδι του σε Αίγυπτο και Ισραήλ, επισημαίνοντας ότι έγιναν τα πρώτα βήματα για συνεργασία με την Αίγυπτο, όπως και με το Ισραήλ. «Θέλουμε να είμαστε παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή, και όπως επισήμανα και στους ισραηλινούς αξιωματούχους, δεν έχει αλλάξει η στάση της Ελλάδας στο Παλαιστινιακό», είπε ο κ. Αβραμόπουλος.

    Όσον αφορά στη Συρία, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για την κρίση στη χώρα αυτή, ενώ σημείωσε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τους ελληνικούς πυρήνες, προκειμένου να τους δοθεί βοήθεια αν χρειαστεί. Ωστόσο, όπως είπε, η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε ένα κύμα προσφύγων από τη Μέση Ανατολή.

    Για τις ΑΟΖ ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παραθαλάσσιου κράτους και προϋποθέτει οριοθέτηση θαλασσίων ορίων. Συμπλήρωσε ότι το υπουργείο Ενέργειας έχει προχωρήσει στις ΑΟΖ στη νότια Κρήτη και στο Ιόνιο, ενώ στο Καστελόριζο συνεχίζονται οι έρευνες καθώς χρειάζονται προσεκτικοί χειρισμοί γιατί υπάρχει και το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συμβάσεις.

    Ερωτηθείς για το μέλλον της Ευρώπης, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι «αποσταθεροποίηση του νότου της Ευρώπης θα επηρεάσει τη συνοχή του συνόλου της Ευρώπης», γι' αυτό και τα όργανα της ΕΕ έχουν υποχρέωση, όπως είπε, να κινούνται προσεκτικά. Επισήμανε δε ότι θα είναι θετικό να προχωρήσει η πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης και πως αν είχε γίνει πριν 10 χρόνια δεν θα υπήρχε κρίση τώρα. Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα τις ΗΠΑ, οι οποίες βοηθιούνται μεταξύ τους.

    Τέλος αναφερόμενος στο κόμμα της Χρυσής Αυγής, υπογράμμισε ότι «οι πρακτικές είναι που καταδικάζουν» και πως το ζητούμενο είναι να υπάρχει σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 12:45

    Είδηση: 21675

    [07] Με μια ματιά

    -Επίσχεση εργασίας από σήμερα των νοσοκομειακών γιατρών. Παραλύουν και τα δικαστήρια της χώρας.

    -Κανονικά εκτελούν συνταγές του ΕΟΠΥΥ φαρμακεία της περιφέρειας. Συνεχίζουν την αναστολή πίστωσης οι φαρμακοποιοί Αθήνας. Συνεδριάζει στις 3μμ το ΔΣ του Φαρμακευτικού συλλόγου Πειραιά.

    -Χαρτζιλίκι πέντε ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο άρπαξαν από 14χρονο δύο άτομα, στην περιοχή Ηλιούπολης, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, δύο άτομα πλησίασαν τον ανήλικο, την ώρα που βρισκόταν με συνομήλικό του σε πάρκο, και με απειλές τον ακινητοποίησαν και τον λήστεψαν.

    -Θύμα ένοπλης ληστείας έπεσε κι ένας 26χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος ψιλικών ειδών, στην οδό Καραολή και Δημητρίου, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Όπως κατήγγειλε στην Αστυνομία ο νεαρός, δύο άτομα, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα, με την απειλή πιστολιού, απέσπασαν 200 ευρώ, κάρτες κινητής τηλεφωνίας, τσιγάρα και διέφυγαν.

    -Για σωρεία διαρρήξεων, σε εκκλησίες της Βόρειας Ελλάδας, κατηγορούνται έξι άτομα, τα οποία συνελήφθησαν από αστυνομικούς και κρατούνται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Οι συλληφθέντες φέρονται ότι, τις νυχτερινές κυρίως ώρες, έμπαιναν σε εκκλησίες και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, αναθήματα και άλλα αντικείμενα. Η αξία των κλοπιμαίων, που κατάφεραν να αποσπάσουν τους τελευταίους μήνες, δεν έγινε ακόμα γνωστή από τις διωκτικές αρχές.

    -Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου νοτίου λιμένα Πάτρας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 57χρονος αλλοδαπός οδηγός οχήματος (τύπου VAN) με τρέιλερ, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, διότι μετέφερε με την άμεση συνέργεια τριών ακόμη αλλοδαπών, τέσσερις αλλοδαπούς, κρυμμένους στο χώρο του φορτίου, χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

    -Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου νοτίου λιμένα Πάτρας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, δώδεκα αλλοδαποί, μετά από υπόδειξη οδηγού Φ/Γ οχήματος (τράκτορας-επικαθήμενο), διότι εντοπίστηκαν κρυμμένοι, εντός του χώρου του φορτίου του οχήματος που αποτελούνταν από κούτες με ανταλλακτικά ψυγείων, χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

    -Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα της Πάτρας, από προσωπικό της Υποδ/νσης Ασφαλείας Πατρών/ Τμήμα Αλλοδαπών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό την Ιταλία, τρεις αλλοδαποί, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

    -Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα της Πάτρας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 45χρονος αλλοδαπός, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

    -Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, τρεις αλλοδαποί, μετά από υπόδειξη αλλοδαπού οδηγού Φ/Γ οχήματος, διότι εντοπίστηκαν κρυμμένοι, ο ένας στα αξόνια του οχήματος και οι άλλοι δύο στο χώρο του φορτίου, χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

    -Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας αλλοδαπός, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 11:08

    Είδηση: 21657


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 17 September 2012 - 8:50:19 UTC