Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο υφυπουργός Παιδείας στην εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα»
  • [02] Ρ. Σπυρόπουλος: Στις 22/10 η απογραφή συνταξιούχων στα υποκαταστήματα
  • [03] Ν. Τσούκαλης: Επιθυμούμε και φιλοδοξούμε να πετύχει το πρόγραμμα
  • [04] Α. Νταβούτογλου στη ΝΕΤ: Με πολιτική βούληση θα λύσουμε τα θέματα στο Αιγαίο
  • [05] Π. Παυλόπουλος: Εάν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής η ύφεση θα είναι βαθύτερη
  • [06] Π. Σκουρλέτης: Χρειάζεται μια δημοκρατική εμβάθυνση σε όλα τα επίπεδα της Ευρώπης

    [01] Ο υφυπουργός Παιδείας στην εκπομπή «Συμβαίνει Τώρα»

    Δεν υπάρχει τίποτα καινούριο όσον αφορά στην ηλεκτρονική καταγραφή της δυναμικότητας των τμημάτων ξεκαθάρισε μιλώντας στην ΝΕΤ ο υφυπουργός Παιδείας. Υπάρχει , είπε ο κ. Παπαθεοδώρου, μία διαδικασία που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, ώστε να υπάρξει αποτύπωση των αναγκών και των κενών. Αναφορικά με το ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, σημείωσε ότι είναι κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας και υπογράμμισε «ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί κανείς μία αξιολόγηση επιθετική για τον εκπαιδευτικό». Ερωτηθείς για το ερωτηματολόγιο που έχει δοθεί στους εκπαιδευτικούς, είπε ότι έχει δοθεί μία μικρή χρονική παράταση. Ο υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στο σημαντικό πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για μαθητές, το οποίο όπως είπε θα εφαρμοστεί σε 150 Δήμους.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 14:49

    Είδηση: 23614

    [02] Ρ. Σπυρόπουλος: Στις 22/10 η απογραφή συνταξιούχων στα υποκαταστήματα

    Διευκρινίσεις, για το τι θα πρέπει να κάνουν οι ασφαλισμένοι που δεν απογράφηκαν, σε περίπτωση που δεν πιστωθεί η σύνταξή στο λογαριασμό τους στις 21/10 έδωσε μέσω της ΝΕΤ, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος. Ο διοικητής του ΙΚΑ, σημείωσε ότι αυτοί οι ασφαλισμένοι θα μπορούν την Δευτέρα 22/10 να προσέλθουν στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ και να απογραφούν. Την ίδια μέρα, θα κόβεται ένα δελτίο πληρωμής και θα μπορούν στη συνέχεια να πηγαίνουν στο ταμείο και να εισπράξουν τη σύνταξή τους.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 14:26

    Είδηση: 23612

    [03] Ν. Τσούκαλης: Επιθυμούμε και φιλοδοξούμε να πετύχει το πρόγραμμα

    Στην επιθυμία της ΔΗΜΑΡ, αλλά και της κυβέρνησης, να πειστούν οι Έλληνες πολίτες ότι οποιαδήποτε μέτρα ληφθούν τώρα θα είναι τα τελευταία, αναφέρθηκε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Νίκος Τσούκαλης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι το κόμμα του βάζει ως πρωτεύουσα τη ρήτρα αντικατάστασης, διότι επιθυμεί και φιλοδοξεί να πετύχει το πρόγραμμα, ενώ επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν. ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: «Αυτό το οποίο εμείς ως ΔΗΜΑΡ επιθυμούμε και πιέζουμε, και, βεβαίως, είναι και θέση της ελληνικής κυβέρνησης μετά και από την αναφορά και τη θέση του Φώτη Κουβέλη, είναι ότι θέλουμε μια λύση-πακέτο, δηλαδή να πειστούν οι Έλληνες πολίτες ότι οποιαδήποτε μέτρα ληφθούν τώρα θα είναι τα τελευταία, και ότι σε τελευταία ανάλυση, μετά την οποιαδήποτε τέτοια απόφαση-πλαίσιο, κατά 80-90%, η εξέλιξη θα εξαρτάται από εμάς και όχι από την αναμονή της επόμενης δόσης».

    Ν. ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: «Να θυμίσω ότι η ρήτρα απόκλισης ήταν ρήτρα του δευτέρου μνημονίου, και ουσιαστικά και του πρώτου. Να θυμίσω ότι κάθε φορά που έπεφτε έξω ο προϋπολογισμός, πάντα ζητείτο αναπλήρωση από άλλες πηγές. Όμως, η ρήτρα απόκλισης είναι η ρήτρα της ήττας, της αποτυχίας. Εδώ μιλάμε για επιτυχία του προγράμματος. Αυτό το οποίο επιθυμούμε και φιλοδοξούμε είναι να πετύχει το πρόγραμμα. Γι' αυτό εμείς βάζουμε ως πρωτεύουσα τη ρήτρα αντικατάστασης».

    Ν. ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: «Δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία. Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά κάτι το οποίο νιώθω και αισθάνομαι ως μέλος της ανανεωτικής αριστεράς από τότε που υπάρχει. Τα κόμματα της ανανεωτικής αριστεράς είναι τα μόνα που δεν καθορίζουν τα κόμματα τις σχέσεις τους με τα μέλη, αλλά τα μέλη τις σχέσεις τους με τα κόμματα. Αυτό είναι το ειδοποιό στοιχείο, το οποίο μας καθορίζει. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια θα κινηθούν και οι συνάδελφοί μου οι βουλευτές, και το κόμμα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 14:36

    Είδηση: 23611

    [04] Α. Νταβούτογλου στη ΝΕΤ: Με πολιτική βούληση θα λύσουμε τα θέματα στο Αιγαίο

    Μήνυμα Ερντογάν σε Σαμαρά για συνεργασία και αλληλεγγύη

    Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, οι διερευνητικές επαφές θα συνεχιστούν και όπως είπε, «ελπίζουμε όλα αυτά τα θέματα θα επιλυθούν με ισχυρή πολιτική βούληση και από τις δυο χώρες».

    Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο Α. Νταβούτογλου δήλωσε ότι μετέφερε στον Έλληνα Πρωθυπουργό το μήνυμα ισχυρής πολιτικής βούλησης για συνεργασία και το μήνυμα αλληλεγγύης του Ρ. Τ. Ερντογάν.

    Ειδικότερα για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, είπε, ότι συμφωνήθηκαν οι λεπτομέρειες.

    «Αρχές Ιανουαρίου θα συναντηθούμε, στην Άγκυρα, με τη συμμετοχή δέκα ή έντεκα υπουργών και θα είναι κοινή συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία και των δυο Πρωθυπουργών, όπως είχε γίνει τον Μάιο του 2010» συμπλήρωσε.

    Ναι σε συνεργασία για τους παράνομους μετανάστες

    Ερωτηθείς για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, ανέφερε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για συνεργασία για την αντιμετώπιση του ζητήματος, προσθέτοντας πάντως, ότι η Τουρκία κάνει ότι είναι δυνατό για να την εμποδίσει

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 14:28

    Είδηση: 23604

    [05] Π. Παυλόπουλος: Εάν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής η ύφεση θα είναι βαθύτερη

    Η Χρυσή Αυγή νομίζει ότι μπορεί να υποκαταστήσει το κράτος, έτσι ώστε να καταδείξει ότι υπάρχει και μπορεί να συνδράμει το κοινωνικό σύνολο, και μάλιστα με τα δικά της κριτήρια, υποστήριξε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Προκόπης Παυλόπουλος και πρόσθεσε ότι καμία κρίση και καμία δυστυχία, δεν είναι δυνατό να δικαιολογήσει τη στήριξη κομμάτων, προσώπων και πρακτικών, οι οποίες παραπέμπουν σε θλιβερές εποχές και δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία. Ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι εάν δεν αλλάξει το μίγμα της πολιτικής και εάν δεν δημιουργηθεί αναπτυξιακό κλίμα, η ύφεση θα είναι βαθύτερη και κάθε προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος και κατ' επέκταση μείωσης του χρέους, θα είναι μάταιη. Επιπλέον, έκανε λόγο για άθλιους πολιτικούς χειρισμούς, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, οι οποίοι, όπως σημείωσε, «έχουν δημιουργήσει την ανάγκη να φτάσουμε σε σημεία χειρισμών που μπορούν να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία ολόκληρης της έρευνας, η οποία γίνεται γύρω από αυτή τη λίστα».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Κάποιοι νομίζουν, και μιλάω ευθέως για τη Χρυσή Αυγή, ότι μπορούν να υποκαταστήσουν το κράτος. Είναι θεμιτός ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, εκείνος ο οποίος προβλέπεται από το Σύνταγμα. Αλλά παρατηρούμε, και το έχουμε δει και σε άλλες εκδηλώσεις, ότι η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να υποκαταστήσει το κράτος, βλέποντας τις πάμπολλες αδυναμίες που υπάρχουν, έτσι ώστε να καταδείξει ότι εκείνη υπάρχει και μπορεί να συνδράμει το κοινωνικό σύνολο, και μάλιστα το κοινωνικό σύνολο με τα δικά της κριτήρια. Είναι σημεία των καιρών, τα οποία πρέπει να δει η ίδια η κοινωνία. Καμία κρίση, καμία δυστυχία δεν είναι δυνατό να δικαιολογήσει τη στήριξη κομμάτων, προσώπων και πρακτικών, οι οποίες παραπέμπουν σε άλλες θλιβερές εποχές και δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία».

    Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Και αν τα μέτρα περάσουν, και αν τα μέτρα ληφθούν, εάν δεν υπάρξει από κει και πέρα αλλαγή πολιτικής, σε ό,τι αφορά το μείγμα αυτής της πολιτικής, και τη δημιουργία αναπτυξιακού κλίματος, από κει και πέρα η ύφεση θα είναι βαθύτερη. Επομένως, κάθε προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος, και επέκεινα μείωσης του χρέους, θα είναι μάταιη. Γιατί αυτό είναι το μεγάλο κακό. Η πολιτική της τρόικας, ορθότερα η γερμανική πολιτική, γιατί έχει απομονωθεί στον τομέα αυτό μόνο η Γερμανία, αλλά δυστυχώς μπορεί και επιβάλει αυτή την πολιτική γενικότερα, αυτή η εμμονή σε αυτούς τους δημοσιονομικούς στόχους είναι κάτι το οποίο είναι καταστροφικό όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη».

    ΓΙΑ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

    Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Έχει κάνει τόσες διαδρομές αυτή η λίστα. Αντιλαμβάνεστε ότι εάν δεν την ξαναζητήσουμε, ώστε να υπάρξει ένα είδος τεσταρίσματος της γνησιότητάς της, τότε από κει και πέρα ο κόσμος, με όσο θόρυβο έχει δημιουργηθεί, θα πιστεύει ότι θα έχει πειραχθεί αυτή η λίστα, και από κει και πέρα επειδή πειράχθηκε αυτή η λίστα, ό,τι κι αν περιέχει μέσα δεν είναι ακριβές. Σε αυτή την εποχή που ζούμε, αυτοί οι άθλιοι πολιτικοί χειρισμοί σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ έχουν δημιουργήσει την ανάγκη να φτάσουμε σε σημεία χειρισμών που μπορούν να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία ολόκληρης της έρευνας, η οποία γίνεται γύρω από αυτή τη λίστα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 14:36

    Είδηση: 23608

    [06] Π. Σκουρλέτης: Χρειάζεται μια δημοκρατική εμβάθυνση σε όλα τα επίπεδα της Ευρώπης

    Ως τον πιο συνεπή «μερκελιστή» στην Ευρώπη χαρακτήρισε τον Α. Σαμαρά ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στη ΝΕΤ FM, καθώς, όπως υποστήριξε, αποτελεί πιστό σύμμαχο της πιο ακραίας πολιτικής που προσωποποιείται στο πρόσωπο της Μέρκελ. Επιπλέον, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη μιας δημοκρατικής εμβάθυνσης σε όλα τα επίπεδα της Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι η επιμήκυνση σημαίνει παράταση της ίδιας υφεσιακής πολιτικής, καθώς και πρόσθετη ανάγκη νέου δανεισμού της τάξης των 15 δισ.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

    Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: «Αποτελεί σύμμαχο πιστό, βαστάζο της πιο ακραίας αυτή τη στιγμή πολιτικής, που προσωποποιείται στο πρόσωπο της κυρίας Μέρκελ. Δικαίως μπορούμε να λέμε και να εγκαλούμε τον κύριο Σαμαρά ότι είναι ο πιο συνεπής μερκελιστής στην Ευρώπη».

    ΓΙΑ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ

    Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: «Η επιμήκυνση σημαίνει ότι θα έχουμε μια παράταση της ίδιας υφεσιακής πολιτικής, και κυρίως σημαίνει πρόσθετη ανάγκη νέου δανεισμού της τάξης των 15 δισ. Δεν είναι, λοιπόν, σωτηρία η επιμήκυνση. Δεν λέει τίποτα από μόνη της η επιμήκυνση».

    Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: «Εδώ χρειάζεται μια δημοκρατική εμβάθυνση σε όλα τα επίπεδα της Ευρώπης. Ή θα το κάνει και θα έχει μέλλον, ή δε θα το κάνει και θα αποδομείται».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 14:34

    Είδηση: 23603


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 11 October 2012 - 16:50:43 UTC