Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-12-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντώνης Σαμαράς: Δεν αφορά τα Ταμεία η επαναγορά Ομολόγων
  • [02] Αντώνης Σαμαράς: Δεν αφορά τα Ταμεία η επαναγορά Ομολόγων
  • [03] Α. Τσίπρας: Κάλεσε την Κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα ομαλά σε εκλογές

    [01] Αντώνης Σαμαράς: Δεν αφορά τα Ταμεία η επαναγορά Ομολόγων

    Στο κρίσιμο θέμα της επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων επικεντρώνεται από αύριο Δευτέρα το ενδιαφέρον, με τον πρωθυπουργό να διαβεβαιώνει ότι η διαδικασία δεν αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία. "Κάποιοι δημιούργησαν θόρυβο εκεί που δεν υπάρχει θέμα", τονίζει χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" για το πρόγραμμα που ξεκινά με το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Ο πρωθυπουργός επισημαίνει πως εάν η η χώρα εφαρμόσει όσα υπέγραψε και κυρίως τις διαρθρωτικές αλλαγές, δεν θα γίνουν άλλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα και αν έχουμε αποκλίσεις στους στόχους τα χρήματα θα βρεθούν από άλλες πηγές. Ο κ.Σαμαράς επισημαίνει ότι η συμφωνία του Γιουρογκρούπ είναι βιώσιμη και αποτελεί ευκαιρία για την ανάκαμψη της χώρας, καθώς εξασφαλίζει τη ρευστότητα και την παραμονή μας στο ευρώ, χαρακτηρίζοντας γελοία πράγματα τα περί μετατροπής της χώρας σε "αποικία χρέους". Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο Εθνος, ο οποίος υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις ώστε η συμμετοχή των κατόχων ομολόγων στο πρόγραμμα επαναγοράς να είναι η μέγιστη δυνατή. Ο κ. Στουρνάρας χαρακτηρίζει μεγάλη πρόκληση την ανασύνταξη του κράτους και επισημαίνει ότι από εδώ και στο εξής θα επιβαρυνθούν όσοι δεν κατέβαλαν αυτά που όφειλαν στην εθνική προσπάθεια. Κηρύσσουμε διωγμό στη φοροδιαφυγή, τονίζει χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών και προαναγγέλει γενικευμένη εφαρμογή του "πόθεν έσχες" και κατάργηση του ανασταλτικού χαρακτήρα των ποινών για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής.

    Την ίδια ώρα, θετικά μηνύματα στέλνει η Αγκελα Μέρκελ με συνέντευξή της σήμερα στην Bild. Υπό την κυβέρνηση Σαμαρά πράγματι πολλά πράγματα μπαίνουν μπροστά, τονίζει η καγκελάριος της Γερμανίας, διαπιστώνοντας αποφασιστικότητα να αλλάξει η χώρα και να δημιουργηθούν νέες δομές, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους μετά το 2014-15. Η Ελλάδα κατάφερε να πετύχει μια σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά πρέπει να συνεχίσει ακόμη τις προσπάθειες για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, που θα βοηθήσουν την οικονομία να μπει σε πορεία ανάπτυξης, τονίζει με άρθρο του στο Βήμα ο ευρωπαίος επιτροπος Ολι Ρεν. Παραλληλα επισημαίνει ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν αφορά τη διάσωσή τους, αλλά τη διασφάλιση της πρόσβασης σε χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων. Η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, δήλωσε σήμερα οτι η κρίση δεν έχει ακόμα τελειώσει, ωστόσο, συμπεριλαμβανομένης της διάσωσης της Ελλάδας, θέσαμε την ευρωζώνη σε στέρεο έδαφος».

    Τη Δευτέρα οι λεπτομέρειες της επαναγοράς ομολόγων

    Τις λεπτομέρειες της πρότασης για την επαναγορά χρέους αναμένεται να δημοσιοποιήσει ακόμα και τη Δευτέρα ο ΟΔΔΗΧ και η αγορά αναμένει με αγωνία τη δημοσιοποίηση των όρων συμμετοχής στο πρόγραμμα, για να δει αν θα συμμετάσχουν οι κάτοχοι των ομολόγων συνολικού ύψους 63 δισ. ευρώ που προέκυψαν μετά το PSI και ειδικότερα οι ελληνικές τράπεζες. Στόχος του προγράμματος είναι να δαπανηθούν κεφάλαια της τάξεως των 10 δισ. ευρώ για να εξαγορασθούν ομόλογα ονομαστικής αξίας 40 δισ. ευρώ και να μειωθεί -καθαρά- το χρέος κατά 30 δισ. ευρώ.

    Σχετική είδηση: Την Δευτέρα η προσφορά για την επαναγορά των ομολόγων

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ fm

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Στάθης Σφαέλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2012 23:12

    Είδηση: 26730

    [02] Αντώνης Σαμαράς: Δεν αφορά τα Ταμεία η επαναγορά Ομολόγων

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Στάθης Σφαέλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2012 22:34

    Είδηση: 26710

    [03] Α. Τσίπρας: Κάλεσε την Κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα ομαλά σε εκλογές

    Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας την να οδηγήσει ομαλά την χώρα σε εκλογές , ενώ κλείνοντας τις εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ , αρνήθηκε το διορισμό του στην Κεντρική Επιτροπή λέγοντας ότι θα διεκδικήσει την εκλογή του. Η Συνδιάσκεψη ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής με τις ψηφοφορίες για τη διακήρυξη και την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής, που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο ιδρυτικό συνέδριο της άνοιξης. Με ενδιαφέρον πάντως, αναμένεται η τελική στάση του αριστερού ρεύματος, καθώς είχε εκδηλωθεί η πρόθεση να κατέβει με ξεχωριστή λίστα.

    «Η μόνη υπηρεσία που σας μένει πια να προσφέρετε στον τόπο και στη δημοκρατία είναι να μην αποδεχθείτε τη μη λύση που σας προσέφεραν στο Eurogroup και να ανοίξετε τον δρόμο στον λαό μας να δώσει τη λύση με την ετυμηγορία του», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας. Κάλεσε την κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα με ομαλότητα σε εκλογές, «για να αναλάβουμε την ευθύνη να προστατέψουμε όσα δεν μπορέσατε και δεν θελήσατε εσείς να προστατέψετε» είπε.

    Ως προς τα εσωτερικά του κόμματος, αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του κ. Τσίπρα να μην αποδεχθεί τον διορισμό του στο νέο καθοδηγητικό όργανο, την Κεντρική Επιτροπή (75% θα εκλεγούν και 25% θα διοριστούν), αλλά να διεκδικήσει την ψήφο των αντιπροσώπων.

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τον διάλογο που έγινε στο πλαίσιο των τριήμερων εργασιών της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, τονίζοντας ότι δημιουργείται ένας νέος φορέας από κάτω, ένας φορέας των ανθρώπων του, όχι των ειδικών, αμεσοδημοκρατικός, όχι γραφειοκρατικός, εναλλακτικός, όχι δογματικός, μηχανή παραγωγής ιδεών, όχι μηχανισμός στελεχών, πολιτικός φορέας των εξελίξεων, όχι των συσχετισμών.

    Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι αποφάσεις του Eurogroup δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πολύ σύντομα αυτή η κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά στην πίεση να φέρει νέα μέτρα. Και φυσικά, πρόσθεσε, επειδή το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η εύνοια των δανειστών για να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία, θα το κάνει, όπως και όλες τις προηγούμενες φορές, δηλώνοντας ότι είναι τα τελευταία. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ διεμήνυσε ότι «αυτή θα είναι η τελευταία της πράξη, γιατί ο λαός μας δε πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια στην απόπειρα εξόντωσής του. Ούτε εμείς θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια».

    Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε την πολυφωνία εντός του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο και από το κόμμα του, τον ΣΥΝ, και από όλες τις τάσεις ζήτησε «να αφήσουμε πίσω μας τη μηχανιστική αναπαραγωγή όχι των απόψεων, αλλά των συσχετισμών, που δεν δημιουργεί πλαίσιο πολυφωνίας, αλλά εικόνα Βαβυλωνίας. Ο νέος ενιαίος φορέας θα είναι πλουραλιστικός, αλλά ενιαίος. Δεν θα είναι πολλά κόμματα στη συσκευασία του ενός».

    Για τον δικό του ρόλο, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι δεν είναι «να επιβάλει, ούτε να καταστείλει τις νοοτροπίες ή τις συνήθειες του χθες», αλλά να δημιουργεί νέα υποδείγματα για το αύριο. Γι αυτό, πρόσθεσε, «αποφάσισα, για λόγους συμβολικούς, να βάλω ένα μικρό λιθαράκι στη δημιουργία ενός νέου υποδείγματος. Να είμαι εγώ, όχι πρώτος μεταξύ ίσων, αλλά ίσος μεταξύ ίσων. Να μην κάνω χρήση της απευθείας, αριστίνδην εκλογής μου στη νέα Κεντρική Επιτροπή μέσα από εκείνους που θα ορίσουν οι συνιστώσες, αλλά να θέσω υποψηφιότητα εκλογής στη νέα Κεντρική Επιτροπή. Να κριθώ και εγώ ως ίσος προς ίσους με όλους τους άλλους συντρόφους και συντρόφισσες».

    Αυτό, κατέληξε ο κ. Τσίπρας, «θέλω να είναι ένα μήνυμα ισονομίας, ένα μήνυμα δημοκρατίας, ένα μήνυμα ανακλητότητας, ένα μήνυμα ενότητας, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας να αλλάξουμε, να πάμε μπροστά στηριζόμενοι στη βούληση των πολλών. Να πάμε μπροστά κάνοντας πράξη το σύνθημά μας "ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι ΕΣΥ". Ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς και εσείς θα κρίνετε και θα αποφασίζετε για όλα και για όλους».

    Εν τω μεταξύ, μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος Νίκος Βούτσης, τόνισε πως αυτό που προέχει είναι να σταματήσει η καταστροφική πορεία της χώρας και να αναστραφεί η κατάσταση.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM- ΑΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Στάθης Σφαέλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2012 23:08

    Είδηση: 26705


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 2 December 2012 - 21:54:34 UTC