Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-12-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγάλη έρευνα της ALCO για τη ΝΕΤ
  • [02] Σαμαράς: Να προασπίσουμε την ανάκτηση της αξιοπιστίας
  • [03] Συνεχίζονται οι έρευνες για την απόπειρα απάτης στον ΕΟΤ
  • [04] Στο δρόμο προς τη Βουλή και η νέα «λίστα Λαγκάρντ»
  • [05] Κεγκέρογλου: «Ο μοναδικός και αναπόφευκτος δρόμος είναι όλα στο φως»
  • [06] Δρίτσας: «Απαιτείται πλήρης έρευνα και σε βάθος»
  • [07] Γιακουμάτος: «Στα θέματα ηθικής δεν υπάρχει κομματική γραμμή»

    [01] Μεγάλη έρευνα της ALCO για τη ΝΕΤ

    Τι λένε οι πολίτες για την πορεία της χώρας, πως βλέπουν το αύριο, πόσο ικανοποιημένοι είναι από την ποιότητα της δημοκρατίας στην Ελλάδα και ποια είναι η στάση τους απέναντι στις αξίες και τους θεσμούς, αποτυπώνονται στην πανελλαδική έρευνα της ALCO για την ΕΡΤ.

    Η απογοήτευση και η απαισιοδοξία είναι αποτυπωμένη στην έρευνα της ALCO τα αποτελέσματα της οποίας μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ την Πέμπτη.

    Επτά στους δέκα ερωτηθέντες διατυπώνει την άποψη ότι η Ελλάδα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το 63% δεν είναι ικανοποιημένο από την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα.

    Σε ότι αφορά τον δείκτη αισιοδοξίας, το 68% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν, ενώ στις απαντήσεις των ερωτηθέντων είναι εμφανής η απαξίωση του πολιτικού συστήματος, της βουλής, του συνδικαλισμού, των ΜΜΕ και της δικαιοσύνης.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012 23:40

    Είδηση: 28435

    [02] Σαμαράς: Να προασπίσουμε την ανάκτηση της αξιοπιστίας

    Επιταχύνονται οι ρυθμοί του κυβερνητικού έργου και της ολοκλήρωσης όλων των προ-απαιτούμενων δράσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2013, ενόψει των συνεδριάσεων του Eurogroup και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Στόχος είναι να παρουσιαστεί η κυβέρνηση έτοιμη στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 21 Ιανουαρίου, όπου αναμένεται να εγκριθεί η εκταμίευση δόσης 9,2 δισ. ευρώ.

    Οι προτεραιότητες και ο προγραμματισμός τέθηκαν σε ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων των υπουργείων.

    Ο πρωθυπουργός, αν και δεν ήταν προγραμματισμένο, λίγο πριν από την μία το μεσημέρι, έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου και στην παρέμβαση που έκανε ενώπιον των υπηρεσιακών παραγόντων, ξεκαθάρισε ότι δε θα πρέπει να πάει ούτε μία μέρα χαμένη.

    «Η παρουσία μου εδώ σηματοδοτεί την έμφαση που δίνω στο έργο των γενικών γραμματέων. πρέπει να προασπίσουμε το κεκτημένο της αξιοπιστίας μας» σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

    Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε να υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις της χώρας.

    Ο πρώτος μήνας του 2013 θα έχει ασφυχτικά χρονοδιαγράμματα, με άξονα και την προσέλκυση επενδύσεων.

    Στις 8 Ιανουαρίου ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει στο συνέδριο της DIE VELT στο Βερολίνο.

    Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα:

    β€’ Στις 11 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει το ΕΛΚ στην Κύπρο με παρούσα και την Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

    Στις 14 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί Euroworking Group

    Στις 16 Ιανουαρίου θα υπάρξει συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ για την εκταμίευση 1,3 δισ ευρώ

    β€’ Στις 21 Ιανουαρίου συνεδριάζει το Eurogroup

    β€’ Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου προγραμματίζεται το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Κατάρ.

    Μεταξύ των προτεραιοτήτων είναι η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, η απόφαση για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και η αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά, μέσω της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και των επιστροφών φόρου σε ιδιώτες.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Ευρεία σύσκεψη για τα προαπαιτούμενα και το Eurogroup του Ιανουαρίου

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, Α' Πρόγραμμα, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ: Γιάννης Τρουπής

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012 23:14

    Είδηση: 28419

    [03] Συνεχίζονται οι έρευνες για την απόπειρα απάτης στον ΕΟΤ

    Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας για την απάτη που αποκαλύφθηκε και απετράπη σε βάρος του ΕΟΤ. Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, το έργο του ελέγχου του ΕΟΤ, περνά σε ομάδα από δημοσιονομικούς ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

    Τα πέντε άτομα που συνελήφθησαν για την υπόθεση, αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες και αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή.

    Όλα στο φως είναι η σαφής εντολή που έδωσε προς όλες τις κατευθύνσεις η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη για την υπόθεση της παρ' ολίγο υπεξαίρεσης των 147.000 ευρώ από τα ταμεία του οργανισμού.

    Από τα πρώτα πορίσματα της αστυνομικής και εισαγγελικής έρευνας, τίποτα δεν παραπέμπει σε πολιτικό ή άλλο παρασκήνιο, διευκρίνισε ο νέος γγ του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς, μιλώντας στο Α' Πρόγραμμα. Ανέφερε, ωστόσο, ότι η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί και σημείωσε πως στόχος είναι οι ένοχοι να οδηγηθούν στην φυλακή και να μην σπιλώνονται αθώοι.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο τέως ειδικός σύμβουλος του πρώην γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Νίκου Καραχάλιου, σε συνεννόηση με 4 ακόμα άτομα εξέδωσε επιταγή ύψους 147.600 ευρώ από μπλοκ επιταγών του οργανισμού το οποίο ζήτησε για να κάνει έλεγχο όπως είπε.

    Την επιταγή επιχείρησε να εξαργυρώσει την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι, 29χρονη φερόμενη ως μέλος της οργάνωσης. Το ποσό αυτό φαινόταν να οφείλεται βάσει πλαστού τιμολογίου, σε εταιρία που ανήκε σε δύο συνεργάτες του τέως ειδικού συμβούλου για υπηρεσίες στο ξενοδοχείο «Αλκυών» στη Σύρο.

    Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι το ξενοδοχείο «Αλκυών» είναι κλειστό αυτό το διάστημα και ο ιδιοκτήτης του ζει αρκετούς μήνες στο εξωτερικό.

    Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου και η υπουργός Τουρισμού, ζητά απαντήσεις για:

    Πότε και με εντολή τίνος παραδόθηκε το μπλοκ των επιταγών στον πρώην σύμβουλο του πρώην γενικού γραμματέα Νίκου Καραχάλιου, Κώστα Βασιλάκο.

    Ποιος είναι ο λόγος της παράδοσης.

    Αν είχε ξανασυμβεί στο παρελθόν και πότε είχε ξαναγίνει αυτό.

    Να καταγραφεί πόσες επιταγές και με τι ποσά η κάθε μια, είχαν εκδοθεί από τον ΕΟΤ, μέσα στα πλαίσια των οικονομικών υπηρεσιών του οργανισμού από 1/1/2012 έως 21/12/102 και αν είχε διαπιστωθεί η νόμιμη πληρωμή αυτών.

    Από πόσους και ποιους λογαριασμούς του ΕΟΤ σύρονται- έχουν εκδοθεί μπλοκ επιταγών, και ποιος ο λόγος έκδοσης αυτών και αν τηρείται βιβλίο καταχώρησης των επιταγών που εκδίδονται και παραδίδονται στους δικαιούχους για πληρωμή.

    Ανακοίνωση για την υπόθεση, εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, υποστηρίζοντας ότι ο συλληφθείς ειδικός σύμβουλος:

    Καλούσε στο γραφείο του υπαλλήλους του ΕΟΤ και χωρίς να έχει καμία εξουσιοδότηση ή θεσμική αρμοδιότητα.

    Τους ασκούσε πιέσεις προκειμένου να έχει πρόσβαση σε έγγραφα, πληροφορίες και διαδικασίες μη δικής του αρμοδιότητας

    Ζητούσε επίμονα να του δοθούν για έλεγχο τα μπλοκ των τραπεζικών επιταγών, τα οποία, παρά τις έντονες αντιρρήσεις των υπαλλήλων του Ταμείου, μετά από ισχυρές πιέσεις της διοίκησης του παραδόθηκαν. Από αυτά τα μπλοκ προέρχεται η επιταγή των 147.000 ευρώ.

    Ο Νίκος Καραχάλιος χαρακτηρίζει την υπόθεση πολύ σοβαρή αλλά ερασιτεχνική απάτη μπροστά στα επαγγελματικά κυκλώματα που θέλουν την αδιαφάνεια στον ΕΟΤ.

    «Ο ΕΟΤ έχει αξιόλογα στελέχη , όπως όμως κάθε οργανισμός μπορεί να έχει και "αρρωστημένα μυαλά". Επαναλαμβάνω: Όσοι προσπάθησαν να με τελειώσουν, μάλλον βιάστηκαν. Ξέρω ότι θα προσπαθήσουν ξανά. Και θα αποτύχουν ξανά», τόνισε ο κ. Καραχάλιος.

    Από τα πρώτα πορίσματα της αστυνομικής και εισαγγελικής έρευνας, που αφορούν την απάτη στον ΕΟΤ, τίποτα δεν παραπέμπει σε πολιτικό ή άλλο παρασκήνιο, διευκρίνισε ο νέος γγ του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς, μιλώντας στο Α' Πρόγραμμα. Ανέφερε, ωστόσο, ότι η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί και σημείωσε πως στόχος είναι οι ένοχοι να οδηγηθούν στην φυλακή και να μην σπιλώνονται αθώοι.

    Αντιδράσεις για το θέμα υπάρχουν από τα κόμματα.

    Την εκτίμηση ότι το σκάνδαλο στον ΕΟΤ έχει ευρύτερες διαστάσεις και συνδέεται με τη διαμάχη προσώπων ή ενδεχομένως και φατριών στο χώρο της ΝΔ, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του το πρωί στον σταθμό Alpha 9.89, και κάλεσε την αρμόδια υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη να διευκρινίσει ποιοι είναι οι κανόνες με τους οποίους κάποιοι μπορούν να έχουν μπλοκ επιταγών, να συμπληρώνουν και να εισπράττουν ποσά.

    «Το οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο που ξέσπασε στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) με την πλαστή επιταγή των 147 χιλιάδων ευρώ αλλά και όσα επακολούθησαν με τις καταγγελίες για την οικονομική διαχείριση στον Οργανισμό, πρέπει να διερευνηθούν ταχύτατα, σε βάθος, με πλήρη διαφάνεια και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου και αν αυτές ανήκουν», τονίζουν στο ΠΑΣΟΚ.

    «Ο πρωθυπουργός να ζητήσει εξηγήσεις από τους πολιτικούς υφισταμένους του και το συγκυβερνών ΠΑΣΟΚ και να δώσει εξηγήσεις στον λαό», τόνισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

    «Η υπόθεση της πλαστογραφημένης επιταγής του ΕΟΤ καταγράφει συνολικά τη νοοτροπία της διαχείρισης του κράτους και του δημοσίου χρήματος ως λάφυρο. Είναι προφανές ότι υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες», σημειώνει η ΔΗΜΑΡ.

    «Εξονυχιστικό έλεγχο, παραπομπή στην Δικαιοσύνη των υπόπτων, σκληρές ποινές και δήμευση της περιουσίας των επίορκων κρατικών λειτουργών», ζητά η Χρυσή Αυγή.

    Οι πέντε συλληφθέντες αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα απάτης από κοινού, πλαστογραφία μετά χρήσης και υπεξαίρεση προς την υπηρεσία.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Πέντε συλλήψεις για απάτη σε βάρος του ΕΟΤ

    Π. Λειβαδάς: «Δεν παραπέμπει σε πολιτικό ή άλλο παρασκήνιο η απάτη στον ΕΟΤ»

    Να διερευνηθεί ταχύτατα η υπόθεση του ΕΟΤ ζητά το ΠΑΣΟΚ

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, Α' Πρόγραμμα, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012 23:16

    Είδηση: 28418

    [04] Στο δρόμο προς τη Βουλή και η νέα «λίστα Λαγκάρντ»

    Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διαβίβασαν τη νέα λίστα Λαγκαρντ οι οικονομικοί εισαγγελείς, ζητώντας να σταλεί στη Βουλή. Στο φάκελο που απέστειλαν στην Εισαγγελία, εμπεριέχεται η πρωτότυπη λίστα, καθώς και το διαβιβαστικό των εισαγγελέων, στο οποίο αναφέρουν τα στοιχεία που προέκυψαν, από την αντιπαραβολή, της νέας λίστας, με αυτή που τους είχε παραδοθεί, από τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στέλιο Στασινόπουλο.

    Οι οικονομικοί εισαγγελείς, κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης, κράτησαν αντίγραφο της λίστας, καθώς συνεχίζεται η έρευνα, για τα μή πολιτικά πρόσωπα, αλλά και ο φορολογικός έλεγχος των προσώπων, που εμπεριέχονται στη λίστα.

    Από την ερχόμενη Δευτέρα θα αποφασιστεί εάν και ποιες πρόσθετες ενέργειες θα γίνουν από τους οικονομικούς εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνας για τα μή πολιτικά πρόσωπα, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ πυροδοτεί και οξεία πολιτική αντιπαράθεση.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει ευθύνες στα κόμματα εξουσίας που διαμόρφωσαν, όπως δήλωσε στο ΒΗΜΑ FM ο Πάνος Σκουρλέτης, ένα περιβάλλον ανομίας, διαφθοράς και κακοδιαχείρισης, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης προανακριτικής εφόσον προκυψουν στοιχεία.

    Εάν επιβεβαιωθούν αυτά που φημολογούνται, ότι δηλαδή η καινούρια λίστα, διαφέρει από την προηγούμενη, τότε θα πρόκειται για μείζονος σημασίας πολιτικό σκάνδαλο και γι' αυτό θα πρέπει να απολογηθούν πάρα πολλοί, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Δρίτσας.

    Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι στο κακόγουστο έργο κατασυκοφάντησης προσώπων, πρωταγωνιστές είναι και πάλι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αναπαράγουν χωρίς αιδώ ύποπτες διαρροές και αδιασταύρωτες δήθεν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

    Το ΠΑΣΟΚ κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να λάβει άμεσα θέση και να αποδοκιμάσει όσα στελέχη του, συκοφαντούν και «ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα» με τελικό στόχο όχι μόνο πολιτικούς τους αντίπαλους, αλλά την ίδια την πολιτική, και την δημοκρατία , ενώ τόνισε ότι το εθνικό συμφέρον απαιτεί να λάμψει η αλήθεια για όλους και για όλα και ζητά να δοθούν άμεσα όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα.

    «Το σήριαλ της Λίστας Λαγκάρντ πρέπει να λάβει τέλος», τονίζουν σε ανακοίνωση τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες οι οποίοι τονίζουν ότι σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν θα μπορούσαν να κυκλοφορούν ελεύθεροι όσοι παρανόμησαν με τις πράξεις ή παραλείψεις τους στην υπόθεση.

    Να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ για να σταματήσει η κοροϊδία και να διαπιστώσει ο λαός περί τίνος πρόκειται, ζήτησε το ΚΚΕ.

    «Οι καταχραστές του δημοσίου χρήματος να πάνε στη φυλακή και να δημευθούν οι περιουσίες τους. Πολιτική κάθαρση εδώ και τώρα», τονίζει η Χρυσή Αυγή.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, Α΄Πρόγραμμα, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012 23:15

    Είδηση: 28413

    [05] Κεγκέρογλου: «Ο μοναδικός και αναπόφευκτος δρόμος είναι όλα στο φως»

    «Περιμένουμε τις επόμενες μέρες την όποια διασταύρωση στοιχείων. Από εκεί και πέρα όλα στο φως είναι ο μοναδικός δρόμος και αναπόφευκτος για όλους και για αυτούς που χειρίστηκαν την υπόθεση και για αυτούς που είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

    Β.ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: « Είναι ζήτημα έρευνας σε ποιο σημείο υπήρξε αν υπήρξε η όποια αλλοίωση. Περιμένουμε τις επόμενες μέρες την όποια διασταύρωση στοιχείων. Από εκεί και πέρα όλα στο φως είναι ο μοναδικός δρόμος και αναπόφευκτος για όλους και για αυτούς που χειρίστηκαν την υπόθεση και για αυτούς που είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Πρώτο πρόγραμμα

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012 13:16

    Είδηση: 28400

    [06] Δρίτσας: «Απαιτείται πλήρης έρευνα και σε βάθος»

    «Είναι αρκετά περίεργο, ο ΕΟΤ είναι ένας οργανισμός που τον ακολουθούσε μια φημολογία αρκετά δυσάρεστη ως προς τον τρόπο διαχείρισης πολλών υποθέσεων, πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς. Απαιτείται πλήρης έρευνα και σε βάθος» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Δρίτσας.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

    Θ.ΔΡΙΤΣΑΣ: « Εάν επιβεβαιωθούν αυτά που φημολογούνται ότι η καινούρια λίστα διαφέρει από την προηγούμενη, τότε θα πρόκειται για μείζονος σημασίας πολιτικό σκάνδαλο που για αυτό θα πρέπει να απολογηθούν πάρα πολλοί και όχι μόνο ο κος Βενιζέλος και ο κος Παπακωνσταντίνου. Αν δεν επιβεβαιωθούν εκκρεμούν όλα τα προηγούμενα και η διερεύνηση αυτής καθαυτής της λίστας και των συμπερασμάτων που μπορούν να προκύπτουν από αυτά για την φοροδιαφυγή αλλά και οι ευθύνες για την διαχείριση της λίστας είναι αυτονόητες.»

    ΓΙΑ ΕΟΤ

    Θ.ΔΡΙΤΣΑΣ: «Είναι αρκετά περίεργο, ο ΕΟΤ είναι ένας οργανισμός που τον ακολουθούσε μια φημολογία αρκετά δυσάρεστη ως προς τον τρόπο διαχείρισης πολλών υποθέσεων, πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς. Απαιτείται πλήρης έρευνα και σε βάθος.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Πρώτο πρόγραμμα

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012 12:57

    Είδηση: 28399

    [07] Γιακουμάτος: «Στα θέματα ηθικής δεν υπάρχει κομματική γραμμή»

    «Η λίστα Λαγκάρντ πρέπει να έρθουν και η νέα και η παλιά άμεσα στη Βουλή και στον εισαγγελέα. Δεν υπάρχει περίπτωση να συγκαλυφθεί το θέμα. Δεν κάνουμε ανθρωποθυσίες ούτε κυνηγάμε χίμαιρες, αυτό που κυνηγάμε είναι να αποκατασταθεί το κύρος της πολιτικής. Να δούμε ποιοι είναι, να πάρουμε το χρήμα που έχει ανάγκη η χώρα και να κάνουμε ουσίας πράγματα, όχι πυροτεχνήματα» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

    Γ.ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: « Η λίστα Λαγκάρντ πρέπει να έρθουν και η νέα και η παλιά άμεσα στη Βουλή και στον εισαγγελέα. Δεν υπάρχει περίπτωση να συγκαλυφθεί το θέμα. Δεν κάνουμε ανθρωποθυσίες ούτε κυνηγάμε χίμαιρες, αυτό που κυνηγάμε είναι να αποκατασταθεί το κύρος της πολιτικής. Να δούμε ποιοι είναι, να πάρουμε το χρήμα που έχει ανάγκη η χώρα και να κάνουμε ουσίας πράγματα, όχι πυροτεχνήματα. Στα θέματα ηθικής δεν υπάρχει κομματική γραμμή.»

    ΓΙΑ ΕΟΤ

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Την υπόθεση του ΕΟΤ πως την βλέπετε;»

    Γ.ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: «Τι να πω; Σε ποια λογική να μπω; Ότι μου πήρες το μπλοκ των επιταγών; «Ωραία ο συνεργάτης μου στο γραφείο πήρε το μπλοκ των επιταγών. Θα τον είχα στείλει στο ΚΑΤ ένα μήνα.» Δεν μπορεί να είμαι προϊστάμενος και να έχω την ευθύνη ενός γραφείου, μπορεί να γίνει αυτό, αλλά θα έχει συνέπειες. Πρώτα από μένα και μετά από το νόμο. Δεν το διανοούμαι.»

    Γ.ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: « Υπάρχει ένα έλλειμμα μια τρύπα δώδεκα εκατομμυρίων, δεν είναι αιχμή, θα πρέπει να διερευνηθεί και δικαστικά και τα πάντα.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Πρώτο πρόγραμμα

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012 12:23

    Είδηση: 28395


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 27 December 2012 - 21:49:42 UTC