Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-12-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρήγας: «Η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής δεν συνεισφέρει σε τίποτα»
  • [02] Μια «μεγάλη Αγκαλιά» με τραγούδια και θέατρο για παιδιά
  • [03] Στρατούλης: «Όσοι έχουν ευθύνες να λογοδοτήσουν και οι ένοχοι να τιμωρηθούν»
  • [04] Υψηλοί τόνοι αντιπαράθεσης για τη λίστα Λαγκάρντ

    [01] Ρήγας: «Η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής δεν συνεισφέρει σε τίποτα»

    «Θεωρώ ότι η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής σε αυτή τη φάση και κυρίως αν δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στην καινούρια λίστα δεν συνεισφέρει σε τίποτα αυτή τη στιγμή παρά μόνο στην όξυνση του πολιτικού κλίματος» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «¶κρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

    Π.ΡΗΓΑΣ: « Θεωρώ ότι η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής σε αυτή τη φάση και κυρίως αν δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση στην καινούρια λίστα δεν συνεισφέρει σε τίποτα αυτή τη στιγμή παρά μόνο στην όξυνση του πολιτικού κλίματος.»

    ΓΙΑ ΕΟΤ

    Π.ΡΗΓΑΣ: « Δεν ξέρω τι είναι η μαύρη τρύπα. Διαχρονικά υπήρχαν πολλές μαύρες τρύπες στη διαχείριση των οργανισμών, το ερώτημα είναι γιατί εγκαίρως δεν είχε επισημανθεί. Με ξένισε το γεγονός της δήλωσης του κου Καραχάλιου.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Πρώτο πρόγραμμα

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012 13:00

    Είδηση: 28460

    [02] Μια «μεγάλη Αγκαλιά» με τραγούδια και θέατρο για παιδιά

    Την «Αγκαλιά τη Μεγάλη» δίνουν στους φίλους της μουσικής, ο Σταμάτης Κραουνάκης και οι Σπείρα - Σπείρα, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο από τραγούδια που επιλέχθηκαν από το κοινό με τη βοήθεια των Social Media (Facebook - Twitter).

    Την πρώτη ημέρα του νέου χρόνου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 22:00, η Γιώτα Νέγκα ερμηνεύει τραγούδια του Τσιτσάνη, του Καλδάρα, του Ζαμπέτα και του Κραουνάκη, «Με τα μάτια κλειστά», όπως λέγεται το νέο της πρόγραμμα.

    Η Αργυρώ Καπαρού ερμηνεύει τραγούδια από τη νέα δισκογραφική δουλειά της στιχουργού Λίνας Νικολακοπούλου, με τίτλο «Χειρολαβές». Μέρα και ώρα παράστασης: Δευτέρα, 22:00.

    Τιμή εισιτηρίου: 15 €

    Νεανικό (ως 26 ετών): 10 €

    Η μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά, «Σπείρα-Σπείρα με σπιρούνια» είναι το νέο έργο, αποτέλεσμα μιας ακόμα συνεργασίας του μουσικού, Σταμάτη Κραουνάκη και της στιχουργού Λίνας Νικολακοπούλου. Τέσσερα παραμύθια διασκευάζονται μουσικά, συνθέτοντας έτσι ένα πάζλ από ιστορίες και μελωδίες. Μέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 12:00 και στις 17:00. Τιμή εισιτηρίου: 12 €. Σχολεία: 7 €.

    Παίζουν και τραγουδούν:

    Αθηνά Αφαλίδου Χρήστος Γεροντίδης Μπάμπης Γούσιας Jerome Kaluta Θανάσης Καραθανάσης Κώστας Μπουγιώτης

    Τόσο η «Αγκαλιά η Μεγάλη», με τις ερμηνείες, αγαπημένων σε πολλούς, τραγουδιών όσο και η παιδική παράσταση «Σπείρα - Σπείρα με σπιρούνια» παρουσιάζονται στη μουσική σκηνή «Χελώνα» (Δεκελέων 26, Γκάζι). Τηλέφωνο επικοινωνίας: 216-9002000.

    Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ (Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7)

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΕΡΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Νικόλας Περδικάρης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012 13:07

    Είδηση: 28459

    [03] Στρατούλης: «Όσοι έχουν ευθύνες να λογοδοτήσουν και οι ένοχοι να τιμωρηθούν»

    «Αντιπερισπασμός ήταν η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. Η ηγεσία του έπρεπε να απολογείται γιατί επί 20 μήνες δεν αξιοποιήθηκε η λίστα και τις ζημιές που προκάλεσε αυτό στο ελληνικό δημόσιο» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «¶κρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Το ΠΑΣΟΚ έβγαλε χθες μια σκληρή ανακοίνωση που σας κατηγορεί ότι τζογάρετε πάνω στη λίστα Λαγκάρντ.»

    Δ.ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: « Αντιπερισπασμός ήταν η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να απολογείται για τη λίστα Λαγκάρντ, γιατί επί 20 μήνες κρατήθηκε μυστική, γιατί δεν αξιοποιήθηκε για να πληρώσουν φόρο όποιοι από αυτούς δεν έχουν πληρώσει, γιατί δεν αξιοποιήθηκε για να δούμε αν υπάρχουν μέσα πολιτικά πρόσωπα και τα πολιτικά πρόσωπα αυτά να ελεγχθούν με βάση τη νομοθεσία πόθεν έσχες και πρέπει να απολογηθεί για τις ζημιές που υπέστη το ελληνικό δημόσιο γιατί δεν αξιοποιήθηκε η λίστα για να μπουν στα δημόσια ταμεία έσοδα για να απαλλαχθούν οι πολίτες από σκληρά μέτρα που έχουν επιβληθεί. Αν αποδειχθεί ότι είναι αλλοιωμένη η λίστα Λαγκάρντ καταλαβαίνετε ότι ταρακουνιέται το πολιτικό σκηνικό θα μπει σε κίνδυνο η συνοχή της ίδιας της κυβέρνησης. Και να μην είναι αλλοιωμένη η λίστα το ηθικό και πολιτικό θέμα δεν παραμένει; Ότι επί 20 μήνες μια λίστα με καταθέτες του εξωτερικού η οποία δεν αξιοποιήθηκε για να ελεγχθεί κυκλοφορούσε μέσα σε γραφεία ή κάτω από μαξιλάρια υπουργών και κορυφαίων στελεχών; Αν πάλι τα βάλει με το ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος στη σημερινή του ανακοίνωση θα μας πει ότι δεν φταίνε αυτοί που έκρυψαν τη λίστα Λαγκάρντ σε συρτάρια, ή κάτω από μαξιλάρια αλλά ότι φταίνε τα ίδια τα συρτάρια και τα ίδια τα μαξιλάρια για τη λίστα Λαγκάρντ που δεν είχε αποκαλυφθεί και αξιοποιηθεί.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Πρώτο πρόγραμμα

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012 12:24

    Είδηση: 28457

    [04] Υψηλοί τόνοι αντιπαράθεσης για τη λίστα Λαγκάρντ

    Πεδίο έντονης αντιπαράθεσης αποτέλεσε η λίστα Λαγκάρντ στη συζήτηση που είχαν στην εκπομπή ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ο βουλευτής της ΝΔ ¶δωνις Γεωργιάδης, το μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη.

    Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2013 θα ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα, επισημαίνοντας ότι πρέπει τώρα να κερδίσουμε το στοίχημα της μικροοικονομίας. Υποστήριξε ότι η χώρα δεν μπορεί να έχει ανάπτυξη με τη μείωση των φόρων, ωστόσο -πως είπε- ένας τρόπος ο οποίος θα βοηθήσει σε αυτό είναι ο μηδενισμός της γραφειοκρατίας. Τόνισε ότι τώρα πρέπει να τρέξει το αναπτυξιακό επιτελείο της κυβέρνησης με μεγάλη ταχύτητα και να προχωρήσουμε στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως θα πρέπει να περιμένουμε να βγει το πόρισμα για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις, όπως να γίνει προκαταρκτική εξέταση. Ωστόσο, όπως ανέφερε, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου δεν υπάρχει ουσιαστική μεταβολή των στοιχείων, σημειώνοντας ότι μέσα στη λίστα υπάρχουν και πρόσωπα που έχουν βγάλει στο εξωτερικό νομίμως τα χρήματά τους. Τέλος, ανέφερε ότι οι προτάσεις των δύο κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, η πρώτη να γίνουμε Αργεντινή και η δεύτερη να δανειστούμε από τη Ρωσία λόγω των ΑΟΖ έχουν καταρρεύσει σαν χάρτινοι πύργοι.

    Ο κ. Μπαλάφας τόνισε ότι η πολιτική που ακολουθείται είναι καταστροφική και αναποτελεσματική και πως «η έξοδος του λαού από την κρίση δεν υπάρχει». Σημείωσε ότι κλειδί για την ανάπτυξη είναι η εφαρμογή ενός δίκαιου φορολογικού και η επιστροφή των καταθέσεων. Για τη λίστα Λαγκάρντ τόνισε όλα θα ξεκαθαριστούν με το πόρισμα του Αρείου Πάγου, και πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει προανακριτική για το θέμα.

    Ο κ. Καρύδης από την πλευρά του επισήμανε ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντούν και προσπαθούν να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα, όπως κάνει το κόμμα σε όλα τα θέματα, ενώ τόνισε ότι ο κ. Βενιζέλος έχει δηλώσει ότι δεν συγκάλυψε κανέναν και πως έγινε συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής. Επίσης, αναφέρθηκε στην ερώτηση που έχουν καταθέσει στη Βουλή 11 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τις καταθέσεις στο εξωτερικό. Υπογραμμίζει ότι πρέπει να έρθει ταχύτατα στη Βουλή η λίστα και πως αν είναι αλλοιωμένη, θα αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που έχασαν τα πρωτότυπα cd.

    Η κα Γιαννακάκη ανέφερε ότι η ΔΗΜΑΡ έχει τοποθετηθεί με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο για το θέμα της λίστας. Σημείωσε δε ότι αν αποδειχθεί ότι είναι παραχαραγμένη αυτό θα δημιουργήσει ένα χτύπημα στην τρικομματική κυβέρνηση, καθώς -όπως είπε- θα υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες και όχι μόνο ποινικές. Υποστήριξε ότι πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά η λίστα και τα ονόματα που αναφέρει να δούμε εάν πράγματι φοροδιαφεύγουν μέσω των πόθεν έσχες τους. Αναφερόμενη στο φορολογικό τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ καταθέτει συνεχώς προτάσεις και ενστάσεις, ενώ σε ερώτηση εάν θα το ψηφίσουν οι βουλευτές του κόμματος το φορολογικό νομοσχέδιο, είπε πως είναι πρόωρο να πει ναι ή όχι καθώς δεν ξέρουν εάν θα υιοθετηθούν οι δικές τους προτάσεις.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012 11:50

    Είδηση: 28453


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 28 December 2012 - 17:49:49 UTC