Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 13-01-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] από το Δελτίο Ειδήσεων των 15:00
  • [02] Τσίπρας: Στον Α. Σαμαρά η ευθύνη της συγκάλυψης - Κεδίκογλου: Υπονομευτής
  • [03] Βενιζέλος: Δεχόμαστε μεγάλη επίθεση - Θετικοί οι οιωνοί
  • [04] Κωνσταντοπούλου, Ρήγας, Παυλόπουλος, Τσούκαλης, Κατσώτης: Αντιπαράθεση για την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ
  • [05] Ντόλιος: «Θα πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες»
  • [06] Ψαριανός: «Ποινικές ευθύνες δεν υπάρχουν για κανέναν»
  • [07] Κοντονής: «Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες για τον κ. Παπανδρέου»

    [01] από το Δελτίο Ειδήσεων των 15:00

    1. Συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ στο Βερολίνο - Α. Σαμαράς: Η Ελλάδα προχωρά και η Ευρώπη βοηθά - Α. Μέρκελ: Στόχος η διασφάλιση της οικονομικής ανάπτυξης της ΕΕ 2. «Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό για τη λίστα Λαγκάρντ - Α. Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Η ευθύνη της συγκάλυψης ανήκει στον Α. Σαμαρά - Ε. Βενιζέλος στην ΚΟ ΠΑΣΟΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκωμιάζει τη βία και στοχοποιεί το ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ: Διαγραφή Βουδούρη-Μουτσινά - Απουσία Α. Νεφελούδη από τη σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ - Ανεξάρτητοι Έλληνες: Προανακριτική για Παπακωνσταντίνου - Βενιζέλο - Παπανδρέου - Παπαδήμο - Συνέντευξη Παπακωνσταντίνου στη ΝΕΤ: Δεν αλλοίωσα εγώ τη λίστα - Σ. Κεδίκογλου: Ο κ. Τσίπρας φέρεται σα να είναι μέσα στη Βίλα Αμαλία 3. Επιστολή Σαμαρά προς τους υπουργούς 4. Λίστα Λαγκάρντ - Εντός της εβδομάδας οι καταθέσεις των συγγενών του Γ. Παπακωνσταντίνου - Πότε δημιουργήθηκε το επίμαχο «στικάκι»-αντίγραφο 5. Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα - Χιόνια και στην Αττική - ¶νοδος της θερμοκρασίας από την Πέμπτη 6. Αλλαγές στον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης 7. 2,6 δισ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο από έντοκα γραμμάτια 8. Α. Παπαρήγα: Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια 9. Συνάντηση Γ. Βρούτση - Ο. Κεφαλογιάννη / Στους κοινωνικούς εταίρους και ο ΣΕΤΕ 10. Σύνταξη «στοπ» για συνταξιούχους ΟΓΑ που δεν απογράφηκαν 11. Μέτρα προστασίας για ευπαθείς ομάδες προωθεί η ΡΑΕ 12. «Καμπάνες» από αύριο σε όσους δεν πλήρωσαν τα τέλη 13. Ακριβότερη η διαδρομή Αθήνα-Καλαμάτα 14. Νέα σύλληψη για την υπόθεση ENERGA - HELLAS POWER 15. Ισπανία: Νέες διαδηλώσεις κατά της ιδιωτικοποίησης νοσοκομείων 16. Αθλητικές ειδήσεις 17. Πρόγνωση καιρού

    ERT.GR

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 18:13

    Είδηση: 29005

    [02] Τσίπρας: Στον Α. Σαμαρά η ευθύνη της συγκάλυψης - Κεδίκογλου: Υπονομευτής

    Η έρευνα της υπόθεσης δεν αποτελεί ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι όποιος έχει ήσυχη την συνείδησή του θα δεχτεί να ελεγχθεί. Κατηγόρησε ακόμα τον πρωθυπουργό για συγκάλυψη της υπόθεσης και είπε ότι θεωρεί δεδομένες τις ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου. Συγκεκριμένα:

    Οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγόρησε για συγκάλυψη στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» και ότι «δεν θέλει, ούτε κάθαρση, ούτε δικαιοσύνη», εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα σε κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Θα περιμέναμε από τον πρωθυπουργό, αντί να επιδίδεται σε πολιτικά τεχνάσματα συγκάλυψης, να μας ενημερώσει πλήρως για τις επτά λίστες με μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζήτησε από τον κ. Σαμαρά, κατά τη σημερινή συνάντησή του με την κ. Μέρκελ, να ζητήσει τη λίστα Χριστοφοράκου, καθώς και τη λίστα των Ελλήνων καταθετών, στις γερμανικές τράπεζες. Αλλά, πρόσθεσε, ο κ. Σαμαράς «δεν θέλει ούτε κάθαρση, ούτε δικαιοσύνη, ομερτά και συγκάλυψη θέλει, για να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός στη χρεοκοπημένη Ελλάδα των σκανδάλων και της διαπλοκής».

    Ο κ. Τσίπρας κατέστησε σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη κάθαρσης και ότι δεν θα επιτρέψει «καμία συγκάλυψη, καμία ατιμωρησία» και υπογράμμισε ότι η στάση αυτή αφορά και όσους ελέγχονται ήδη για τυχόν ποινικές ευθύνες και όσους επιβαρυνθούν, αν προκύψουν νέα στοιχεία.

    Απέρριψε κατηγορηματικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι δεν χρειάζεται τέτοια επιχείρηση από το κόμμα του, καθώς «μια χαρά τα κατάφεραν από μόνοι τους...».

    Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο «σύστημα εξουσίας, που κατάντησε τον τόπο μας αποικία χρέους», σημειώνοντας ότι το κόμμα του δεν στοχοποιεί πολιτικούς, ταυτόχρονα όμως, τόνισε, «δεν θα συμβάλουμε και στην τόσο εξόφθαλμη επιχείρηση συγκάλυψης ενός διαχρονικού σκανδάλου, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, του σκανδάλου της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής του μεγάλου κεφαλαίου».

    Ο κ. Τσίπρας έκανε εκ νέου λόγο για «αμαρτωλό τρίγωνο», που τώρα έχει την τιμητική του και στον διεθνή Τύπο, δηλαδή για τραπεζίτες, ΜΜΕ και επιχειρηματίες, προσθέτοντας ότι «πολλούς από αυτούς, τους συναντήσαμε στη λίστα Λαγκάρντ». Μίλησε για «μια παρέα 100 οικογενειών πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, που διαχειρίζεται τις τύχες αυτού του τόπου 40 χρόνια» για «μια παρέα διαπλοκής και διαφοράς που τελικά χρεοκόπησε τη χώρα» και για «πολιτικούς και αχυρανθρώπους, μεγαλοκατασκευαστές, εφοπλιστές, προμηθευτές του δημοσίου, μιντιάρχες» που «με θράσος έλεγαν ότι για τη κρίση φταίνε οι εργάτες και οι δημόσιοι υπάλληλοι».

    Αναφερόμενος στη δανειοδότηση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, o κ. Τσίπρας ζήτησε «να μην παραμυθιάζουν τον κόσμο για το δάνειο που έλαβε το σύστημα της προπαγάνδας και δημοσίων έργων από την τραπεζοκρατία του τόπου με κυβερνητική εντολή, λίγες ημέρες πριν την τοποθέτηση επιτρόπου σε αυτές».

    Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι «ο λαός θα αποκαθηλώσει το αμαρτωλό τρίγωνο της εξουσίας και θα δώσει εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη».

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμβιβάζεται, δεν συγκαλύπτει, και κυρίως δεν εγκαταλείπει τους πολίτες για να αγκαλιάσει το σύστημα της διαπλοκής και τους χρεοκοπημένους πολιτικούς μηχανισμούς» είπε.

    Έθεσε σε ετοιμότητα την παράταξη, προκειμένου να αντιμετωπίσει τους επόμενους τρεις μήνες, όπως είπε, μια νέα δέσμη μέτρων «που δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο και θα πάει τη χώρα έναν αιώνα πίσω» εκτιμώντας ότι το επόμενο τρίμηνο η κυβέρνηση θα προωθήσει την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη διευκόλυνση των απολύσεων, τη μείωση των αποζημιώσεων, την πλήρη ευελιξία στην εργασία, νέες μειώσεις στους μισθούς -μέσω της κατάργησης των επιδομάτων και το πάγωμα των τριετιών- και απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

    Η αντίδραση Κεδίκογλου

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, δήλωσε:

    «Την ώρα που ο Πρωθυπουργός δίνει μάχη για να ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας, να προσελκύσει επενδύσεις και να αυξήσει τη ρευστότητα της οικονομίας ώστε να δρομολογηθεί ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί τυχοδιωκτικά να υπονομεύσει την εθνική προσπάθεια και φέρεται σαν να βρίσκεται στη βίλα Αμαλία…»

    Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

    Απαντώντας το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφέρει ότι «δεν μπορούν να μιλάνε για αξιοπιστία της χώρας αυτοί που επί χρόνια με την πολιτική τους τη μετέτρεψαν σε βίλα οργίων διαφθοράς και διαπλοκής».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 17:23

    Είδηση: 29003

    [03] Βενιζέλος: Δεχόμαστε μεγάλη επίθεση - Θετικοί οι οιωνοί

    Δεχόμαστε μεγάλη επίθεση γι αυτό καλού κακού κρατάμε μαχαίρι, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κόβοντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι οι οιωνοί θα είναι θετικοί το 2013.

    Συνεχίζοντας και παραπέμποντας στο μαχαίρι το οποίο κρατούσε προκειμένου να κόψει την πίτα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «επομένως, καλού- κακού, κρατάμε κι ένα μαχαίρι».

    «Το λέω αυτό γιατί η στρατηγική που εφαρμόζουν οι φίλοι μας στον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ έχει δύο άξονες: Ο ένας άξονας είναι εκ νέου εγκωμιασμός της βίας κι ο άλλος άξονας είναι η ποινικοποίηση και η στοχοποίηση» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος. Στον ίδιο τόνο και αναφερόμενος στην πρόταση που κατέθεσε χτες ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «γι' αυτό είδαμε κι ένα κείμενο χτες, που εμφανίστηκε ως νομικό, ενώ είναι σαν προκήρυξη από τη βίλα Αμαλία».

    Στη συνάντηση εργασίας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, συζητούνται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος, οι προτάσεις νόμου της παράταξης, το φορολογικό, το επικείμενο συνέδριο, καθώς και ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας.

    Κατά την κοπή της πίτας, λίγο πριν από την έναρξη της συνάντησης εργασίας, το «φλουρί» κέρδισε υπάλληλος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

    Το ΠΑΣΟΚ για την ομιλία Τσίπρα

    «Η ομιλία του κ. Τσίπρα στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει πλήρως όσα έχουμε πει για το πολιτικό ρεσάλτο κατά της κυβέρνησης και της χώρας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, δεν έχει προτάσεις και λύσεις για το μέλλον της χώρας και των πολιτών. Γι αυτό επιχειρεί "έφοδο" κατά της πολιτικής σταθερότητας, επενδύοντας πάνω στην καταστροφή της χώρας. Καταστροφή που σε πείσμα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε επήλθε ούτε θα επέλθει, γιατί οι θυσίες και οι δυσκολίες που υφίσταται ο ελληνικός λαός πιάνουν τόπο».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ: Ανδρέας Μαραθιάς

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 18:59

    Είδηση: 28997

    [04] Κωνσταντοπούλου, Ρήγας, Παυλόπουλος, Τσούκαλης, Κατσώτης: Αντιπαράθεση για την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ

    Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τις εξελίξεις για τη λίστα Λαγκάρντ. Μιλώντας στην εκπομπή ΝΕΤ στα γεγονότα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να εκτονώσει την υπόθεση δείχνοντας εξαρχής υπόπτους για νόθευση και ξεχνώντας την απόκρυψή της, τονίζοντας πως είναι υποκριτικό να περιοριστεί η υπόθεση σε ένα μόνο πρόσωπο. Οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στην ίδια εκπομπή, είπαν πως δεν προκύπτουν ενδείξεις για το πρόσωπο του κ. Βενιζέλου, ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε την παραπομπή όσων εμπλέκονται στην υπόθεση.

    Η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «υποκριτικό να προσπαθούν να περιορίσουν την υπόθεση σε ένα και μόνο πρόσωπο» και κάλεσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο να εξηγήσει γιατί είχε στην κατοχή του λίστα και επί 14 μήνες την έκρυβε.

    Όπως είπε και ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Βενιζέλος είναι μπλεγμένοι στην υπόθεση της διαχείρισης και το έκρυβαν κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Για τον κ. Παπανδρέου, είπε πως η αξιωματική αντιπολίτευση είχε ζητήσει να τοποθετηθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

    «Δεν θα κρύψουμε την πολιτική διάσταση κάτω από την ποινική, ούτε το αντίστροφο», σημείωσε.

    Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «νομικό ετοιμόρροπο κατασκεύασμα» με στόχο «να κλονιστεί η σταθερότητα της χώρας». Κατηγόρησε ευθέως τον κ. Διώτη ότι «δεν έκανε τη δουλειά που όφειλε να κάνει», ενώ άφησε αιχμές ότι εκείνος ευθύνεται για τη διαρροή της λίστας στον Τύπο.

    Δεν προκύπτουν στοιχεία για τον Ευαγ. Βενιζέλο, είπε στην ίδια εκπομπή ο Προκόπης Παυλόπουλος και ζήτησε να μάθει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει κανένα λόγο για τον κ. Διώτη. Σημείωσε πως ο κ. Βενιζέλος δεν παρέλαβε τη λίστα από την κ. Λαγκάρντ, όπως συνέβη στην περίπτωση του κ. Παπακωνσταντίνου και επέρριψε ευθύνες στον κ. Διώτη γιατί δεν τον ενημέρωσε για τη μη πρωτοκόλληση του cd.

    Όπως είπε το πολιτικό λάθος του κ. Βενιζέλου ήταν αποδέχθηκε τον ισχυρισμό του κ. Διώτη ότι δεν μπορεί να αξιοποιήσει τη λίστα, καθώς όφειλε να ξέρει το νομικό τρόπο, κάτι που θα μπορούσε να του είχε υποδείξει ο κ. Βενιζέλος με την καθηγητική του ιδιότητα. Τέλος, διευκρίνισε πως δεν τίθεται θέμα παραγραφής όπως διατείνεται μερίδα συνταγματολόγων.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΔΗΜ.ΑΡ. Νίκος Τσούκαλης είπε πως η υπόθεση χρήζει περαιτέρω διερεύνησης βάσει των στοιχείων που θα προκύψουν και πως η ΔΗΜΑΡ θα πρότεινε τη σύσταση Εξεταστικής η οποία θα συγκέντρωνε όλα τα στοιχεία και θα πρότεινε πρόσωπα. Όπως διευκρίνισε υπάρχει διαφωνία με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ διότι καθιστά εκ των προτέρων ύποπτο τον κ. Βενιζέλο.

    Λαμβάνοντας το λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, είπε πως δεν μπορεί να υπάρξει κάθαρση μέσα από καμιά Εξεταστική Επιτροπή, εκτός κι αν φέρει ο λαός τα πάνω-κάτω.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 14:39

    Είδηση: 28996

    [05] Ντόλιος: «Θα πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες»

    «Θα πρέπει να δούμε πως φτιάχτηκαν τεράστιες περιουσίες στην Ελλάδα από εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες. Θα πρέπει να ψαχτούν αυτοί οι 54.000 χιλιάδες και η προσπάθεια δεν πρέπει να σταματήσει σε αυτούς» τόνισε στο Α' Πρόγραμμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Γ.ΝΤΟΛΙΟΣ: « Θα πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες, θα πρέπει να δούμε πως φτιάχτηκαν τεράστιες περιουσίες στην Ελλάδα από εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες. Θα πρέπει να ψαχτούν αυτοί οι 54.000 χιλιάδες και η προσπάθεια δεν πρέπει να σταματήσει σε αυτούς.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Α' Πρόγραμμα

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 14:14

    Είδηση: 28994

    [06] Ψαριανός: «Ποινικές ευθύνες δεν υπάρχουν για κανέναν»

    «Αν αποδειχθεί ότι αυτή η λίστα έφυγε ακέραιη από τον κο Παπακωνσταντίνου και πήγε στα χέρια του Βενιζέλου και αλλοιώθηκε θα παραπεμφθεί και ο Βενιζέλος» δήλωσε στο Α' Πρόγραμμα ο Γρηγόρης Ψαριανός, στέλεχος της ΔΗΜΑΡ.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Γ.ΨΑΡΙΑΝΟΣ: « Δεν μπορεί να βγαίνει κάποιος χθεσινός Πασόκος που ψήφισε τα μνημόνια είχε μια άλλη λογική, έρχεται στη ΔΗΜΑΡ λέει ότι είμαι μέλος της και εκλέγεται με τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ και από τις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου και μετά σε κάθε ευκαιρία υπενθυμίζουν ο Μουτσινάς και ο Βουδούρης ότι δεν έπρεπε να είμαστε σε αυτή την κυβέρνηση, πρέπει να φύγουμε, δεν ψηφίζουμε αυτό το άλλο, ε τότε τι κάθεσαι;»

    Γ.ΨΑΡΙΑΝΟΣ: « Αν αποδειχθεί ότι αυτή η λίστα έφυγε ακέραιη από τον κο Παπακωνσταντίνου και πήγε στα χέρια του Βενιζέλου και αλλοιώθηκε θα παραπεμφθεί και ο Βενιζέλος. Ποινικές ευθύνες αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν για κανέναν, θα γίνει διερεύνηση.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Α' Πρόγραμμα

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 13:45

    Είδηση: 28990

    [07] Κοντονής: «Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες για τον κ. Παπανδρέου»

    «Ο κος Βενιζέλος κρίνει τα αλλότρια στη συγκεκριμένη περίπτωση. Είμαστε ακόμα στο χώρο της διερεύνησης. Εμείς δεν το συνδέουμε με το να πέσει η κυβέρνηση. Δεν στοχοποιούμε ούτε πολιτικά κόμματα, ούτε βάλουμε κατά προσώπων γιατί έχουμε κάτι μαζί τους» δήλωσε στο Α' Πρόγραμμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « ¶κρως ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Σ.ΚΟΝΤΟΝΗΣ: « Ο κος Παπακωνσταντίνου δεν προσέθεσε κάποιο νέο στοιχείο, δυστυχώς. Ο κος Παπακωνσταντίνου είναι ένας κρίσιμος κρίκος σε αυτή την αλυσίδα χάλκευσης και παρασιώπησης αυτού του ευρήματος και δεν έχει συνειδητοποιήσει σε τι δεινή θέση έχει έρθει ο ίδιος και έχει φέρει και τη χώρα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ο κος Βενιζέλος λέει ότι θέλετε να ρίξετε την κυβέρνηση και όλα τα άλλα είναι προφάσεις.»

    Σ.ΚΟΝΤΟΝΗΣ: « Ο κος Βενιζέλος κρίνει τα αλλότρια στη συγκεκριμένη περίπτωση. Είμαστε ακόμα στο χώρο της διερεύνησης. Εμείς δεν το συνδέουμε με το να πέσει η κυβέρνηση. Δεν στοχοποιούμε ούτε πολιτικά κόμματα, ούτε βάλουμε κατά προσώπων γιατί έχουμε κάτι μαζί τους.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Γιατί δεν βάλατε στο κάδρο το ΓΑΠ;»

    Σ.ΚΟΝΤΟΝΗΣ: « Στην περίπτωση Παπανδρέου οι μόνες αναφορές στο υλικό που έχουμε στα χέρια μας είναι μια αναφορά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι το Φλεβάρη του 2011 είχε πάει με τον Παπανδρέου ένα ταξίδι στο Νταβός της Ελβετίας όπου εκεί συνάντησαν ορισμένους μεγαλοτραπεζίτες Ελβετούς. Και ότι είχε την εντολή ο κος Παπακωνσταντίνου από τον κο Παπανδρέου να προχωρήσει στη διερεύνηση αυτής της ιστορίας, της λίστας. ¶λλες αναφορές δεν υπάρχουν. Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες για τον κο Παπανδρέου για τον τρόπο που υπουργός του διαχειρίστηκε τη λίστα.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Α' Πρόγραμμα

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 13:26

    Είδηση: 28989


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 8 January 2013 - 17:52:03 UTC