Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 13-01-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων των 21:00
  • [02] Λίστα Λαγκάρντ: Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό - Ραγδαίες οι εξελίξεις
  • [03] Αρωγή σε άστεγους πολίτες στην τηλεφωνική γραμμή 10520

    [01] Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων των 21:00

    1. Α. Σαμαράς-Α. Μέρκελ: Νέο τετ α τετ στο Βερολίνο Στην ατζέντα οι επενδύσεις - προτεραιότητα στην ανάπτυξη. Α. Σαμαράς: «Στόχος η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη προς τη χώρα μας».

    2. Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό για τη «λίστα» Λαγκάρντ Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ. Για συγκάλυψη από την κυβέρνηση, έκανε λόγο ο Α. Τσίπρας. Κυβέρνηση κατά Α. Τσίπρα: «φέρεται τυχοδιωκτικά, σαν να βρίσκεται στη βίλα Αμαλία». ΠΑΣΟΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκωμιάζει τη βία, στοχοποιεί το ΠΑΣΟΚ.

    3. «λίστα Λαγκάρντ» - Γ. Παπακωνσταντίνου: «Δεν αλλοίωσα εγώ τη λίστα Λαγκάρντ. Eγώ έχω την ευθύνη και όχι οι συνεργάτες μου. Δεν ενημέρωσα για τη λίστα τον Ευ. Βενιζέλο». ΠΑΣΟΚ: Δεν προσέθεσε κάτι νέο ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

    4. Βουλή: Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας η ψηφοφορία για τη «λίστα Λαγκάρντ». Προς Τετάρτη 16/1 - Πέμπτη 17/1 η συζήτηση για την προανακριτική. Σκέψεις για κάλπη ανά πρόταση και όχι ανά πρόσωπο.

    5. Καταθέσεις συγγενών και συνεργατών του Γ. Παπακωνσταντίνου, την Τετάρτη. Συνδρομή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος. Συμπληρωματικές καταθέσεις και από τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

    6. Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς η χώρα. 7. Άστεγοι: Μέτρα στήριξης λόγω ψύχους. 8. Τουρκία: Προβλήματα από την κακοκαιρία. 9. Τζάκια: Αναζητώντας την οικονομικότερη ζεστασιά. 10. Σεισμός 5,8 R στη Λήμνο. 11. Επιστολή Α. Σαμαρά στους υπουργούς, για καταπολέμηση της γραφειοκρατίας. 12. Αποδείξεις: Συλλογή και από περισσότερες κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών. 13. ΣΔΟΕ: Πρόστιμα για φοροδιαφυγή. Έλεγχος σε 6.000 λογαριασμούς. 14. Διευκρινίσεις ΔΕΗ για το τέλος ακινήτων 2011 15. Προγράμματα απασχόλησης ανέργων σε τουριστικές επιχειρήσεις. 16. Χωρίς απογραφή 12.792 συνταξιούχοι του ΟΓΑ. 17. Ισπανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς και της λιτότητας 18. Κινητοποιήσεις στη Σλοβενία. 19. Γαλλία: Σκάνδαλο με φοροδιαφυγή του υπουργού Προϋπολογισμού 20. Ξέπλυμα μαύρου χρήματος στο Βατικανό.

    Αθλητικά

    ERT.GR

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 23:08

    Είδηση: 29030

    [02] Λίστα Λαγκάρντ: Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό - Ραγδαίες οι εξελίξεις

    Νέα σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί η λίστα Λαγκάρντ. Ο Αλ.Τσίπρας εξαπέλυσε οξεία επίθεση προσωπικά κατά του πρωθυπουργού κατηγορώντας τον για συγκάλυψη της υπόθεσης. Σκληρή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, που κατήγγειλε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τυχοδιωκτισμό και είπε ότι συμπεριφέρεται σα να βρίσκεται στη βίλα Αμαλία.

    Η έρευνα της υπόθεσης δεν αποτελεί ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι όποιος έχει ήσυχη την συνείδησή του θα δεχτεί να ελεγχθεί. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για συγκάλυψη της υπόθεσης και είπε ότι θεωρεί δεδομένες τις ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου. Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου που δήλωσε ότι την ώρα που ο πρωθυπουργός δίνει μάχη για να ενισχύσει την αξιοπιστία της χώρας και να προσελκύσει επενδύσεις για να δρομολογηθεί η ανάπτυξη, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί τυχοδιωκτικά να υπονομεύσει την εθνική προσπάθεια και φέρεται σαν να βρίσκεται στη «βίλα Αμαλία».

    Το κείμενο της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής εμφανίστηκε ως νομικό, αλλά μοιάζει περισσότερο με προκήρυξη για τη βίλα Αμαλία, τόνισε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο λόγος τους είπε, είναι εγκωμιαστικός προς τη βία και εκφράζει τον παλαιοκομματικό αριστερισμό .

    Πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των πρώην πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου, καθώς και των πρώην υπουργών Οικονομικών, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου, κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

    Για τον κ. Παπανδρέου δηλώνουν πως γνώριζε έκνομες όπως αναφέρουν, ενέργειες από τους κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο και επί έτη επέτρεψε την κατοχή και απόκρυψη της λίστας, για δε τον κ. Παπαδήμο ότι παρείχε κάλυψη στον κ. Βενιζέλο δρώντας αυτουργικά σε υπεξαγωγή εγγράφου. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχοντας ήδη συνολικά 19 υπογραφές μαζί με αυτή του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου αναζητούν τις υπόλοιπες 11 για να φτάσουν τις 30 και να καταθέσουν την πρότασή τους. Ο Πάνος Καμμένος καλεί τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να συνυπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση, έχει διαβουλεύσεις με ανεξάρτητους βουλευτές, ενώ απέστειλε σχετικές επιστολές σε όλα τα μέλη των κοινοβουλευτικών ομάδων. Το απόγευμα της Τρίτης, ο γραμματέας της "Χρυσής Αυγής" Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι οι βουλευτές του κόμματος του θα στηρίξουν την πρόταση των ανεξάρτητων ελλήνων για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τους πρώην πρωθυπουργούς Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο.

    Το δικαστικό μέρος

    Στο δικαστικό μέρος της υπόθεσης. Την παράδοση του επίμαχου usb με τη λίστα Λαγκάρντ, στον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, ζητά με έγγραφό του προς τους οικονομικούς εισαγγελείς ο προϊστάμενος τους, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής. Συγκεκριμένα ο κ. Παντελής ζητά από τη δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διαπιστώσει, μετά από πραγματογνωμοσύνη, τυχόν επεμβάσεις που έγιναν στο memory stick. Την Τετάρτη ,αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι οι τρεις συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

    Η συνέντευξη Γ. Παπακωνσταντίνου στη ΝΕΤ και οι απαντήσεις του

    Στην πρώτη συνέντευξη του, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έδωσε τις δικές του απαντήσεις για τις κατηγορίες που του απεύθυναν οι οικονομικοί εισαγγελείς. Ανέλαβε πλήρως τις ευθύνες, αρνήθηκε όμως ότι έχει αλλοιώσει την λίστα και παραδέχτηκε ότι έγιναν λανθασμένοι χειρισμοί. Παραδέχτηκε ότι με δική του εντολή έγινε η αντιγραφή του CD σε USB, είπε ότι δεν έχει δει τα ονόματα της λίστας και εξήγησε με ποια κριτήρια επέλεξε τα είκοσι ονόματα για τον πρώτο έλεγχο. Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός δεν ενημέρωσε για την επίμαχη λίστα τον διάδοχο του στο υπουργείο Ε. Βενιζέλο. Ο πρώην υπουργός ισχυρίστηκε ακόμη ότι επικοινώνησε με τα συγγενικά του πρόσωπα μετά τις αποκαλύψεις και του επιβεβαίωσαν την ύπαρξη των λογαριασμών.

    Σχετικές ειδήσεις: Τσίπρας: Στον Α. Σαμαρά η ευθύνη της συγκάλυψης - Κεδίκογλου: Υπονομευτής

    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη ΝΕΤ

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 23:25

    Είδηση: 29031

    [03] Αρωγή σε άστεγους πολίτες στην τηλεφωνική γραμμή 10520

    Στην τηλεφωνική γραμμή βοήθειας 10520, μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να δώσει πληροφορίες σε άτομα με πρόβλημα στέγης ή για την περίπτωση που εντοπιστεί κάποιος άστεγος σε όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, όπως κάνει γνωστό η μη κυβερνητική οργάνωση για τους άστεγους «ΚΛΙΜΑΚΑ», υπό την ευθύνη της οποίας λειτουργεί η γραμμή.

    Υπενθυμίζεται ότι για όσο καιρό οι καιρικές συνθήκες δημιουργούν αυξημένες ανάγκες στήριξης των αστέγων, ο δήμος Αθηναίων, έχει θέσει σε λειτουργία ως χώρους φιλοξενίας, σε πρώτη φάση, τρία δημοτικά κτίρια. 1) Πολιτιστικό Κέντρο 4ου Διαμερίσματος οδός Λένορμαν και Αλεξανδρείας 2) Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου οδός Μαμούρη και Δύμης (τηλ. 210 8223946, 210 8223184) 3) Λέσχη Φιλίας Κυψέλης οδός Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα (τηλ. 210 8674900) Καθ΄όλη τη διάρκεια του 24ώρου θα λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1960, για πληροφορίες και ανάγκη βοήθειας μόνο για την περιοχή του δήμου Αθηναίων. Η λήψη εκτάκτων μέτρων για την προστασία των αστέγων γίνεται σε στενή συνεργασία του δήμου Αθηναίων με το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και με τη σύμπραξη φορέων και εθελοντικών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που εξειδικεύονται στο ζήτημα των αστέγων (Γιατροί του Κόσμου, ΚΕΘΕΑ Exelixis, ΟΚΑΝΑ, Κλίμακα, PRAKSIS, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Γιατροί χωρίς Σύνορα). Ομάδες εργασίας (street work) του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις, θα ενημερώνουν τους άστεγους για τους χώρους φιλοξενίας που έχουν διατεθεί, θα μοιράζουν υλικά, φάρμακα και ζεστό ρόφημα, και θα φροντίζουν για τη διακομιδή σε νοσοκομεία, περιστατικών που το απαιτούν.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Α΄ πρόγραμμα, Δήμος Αθηναίων

    Ρεπορτάζ: Ευγενία Κατούφα

    Επιμέλεια: Νάσος Μπράτσος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 23:10

    Είδηση: 29025


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 8 January 2013 - 21:50:01 UTC