Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 13-01-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης - εργαζομένων στα ΜΜΜ
  • [02] Κομισιόν: Αξιόπιστα τα στατιστικά στοιχεία του 2009
  • [03] Δείτε το βίντεο από το Δελτίο Ειδήσεων των 21.00

    [01] Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης - εργαζομένων στα ΜΜΜ

    Με νέα 24ωρη απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι του μετρό στο τελεσίγραφο που τους απηύθυνε σήμερα Τετάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, πως εάν δεν συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις θα έρθουν αντιμέτωποι με το νόμο.

    Συγκεκριμένα, για αύριο Πέμπτη, οι εργαζόμενοι Λειτουργίας του μετρό (ΣΕΛΜΑ) αποφάσισαν να είναι ακινητοποιημένοι για όγδοη συνεχή ημέρα οι συρμοί του μετρό, ενώ «χειρόφρενο» θα τραβήξουν από τις 12.00 έως και τις 16.00 ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων τους. Στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει επίσης και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία από τις 11.00 π.μ. έως τις 17.00.

    Η σύγκρουση λοιπόν της κυβέρνησης με τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς, μετά και τη νέα απεργία στο μετρό, φαίνεται να είναι πια μονόδρομος, με ορατό πλέον το ενδεχόμενο των απολύσεων.

    Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ με ανακοίνωσή της, δηλώνει πως τα περιθώρια και η υπομονή έχουν εξαντληθεί και ο νόμος θα εφαρμοστεί. Καλεί όλους τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην εργασία τους. Ιδιαίτερα καλεί τους εκπροσώπους τους να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις και να σταματήσουν την παρελκυστική τακτική με την υιοθέτηση κάθε ημέρα και ενός νέου "αιτήματος". Και προσθέτει «Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των σωματείων, όμως, παρά τις τρεις δικαστικές αποφάσεις εξακολουθούν να κινούνται σε μη νόμιμα πλαίσια και ακολουθώντας παρελκυστική τακτική συνεχίζουν για έβδομη συνεχή ημέρα να ταλαιπωρούν τους πολίτες της Αττικής και να προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην οικονομική ζωή της πόλης. Πρέπει να σταματήσουν να παγιδεύουν την κοινωνία και τους εργαζόμενους σε ένα αδιέξοδο δρόμο. Η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί. Τα περιθώρια και η υπομονή εξαντλήθηκαν. Δεν πάει άλλο. Ο νόμος θα εφαρμοστεί» αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Οι απεργοί του μετρό (ΣΕΛΜΑ) απαντούν «απολυμένοι είμαστε από την πρώτη ημέρα που μπήκαμε στο μνημόνιο» ενώ στις κατηγορίες «για ασέβεια προς το επιβατικό κοινό», δηλώνουν πως «ευθύνονται όλοι αυτοί που μας κυβερνούν, παραμυθιάζουν και παίζουν παιχνίδια στις πλάτες όλου του ελληνικού λαού».

    Επίσης, τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ δηλώνουν «αποφασισμένα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην κατασυκοφάντηση και τη διαπόμπευσή τους από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και τις μεθοδευμένες προσπάθειές τους για να στρέψουν ομάδες εργαζομένων τη μια ενάντια στην άλλη, υποδαυλίζοντας τον κοινωνικό αυτοματισμό» .

    Από την πλευρά του, το υπουργείο Μεταφορών δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει άλλο περιθώριο από το να εφαρμόσει το νόμο.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Ανδρέας Ροδίτης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013 23:17

    Είδηση: 30181

    [02] Κομισιόν: Αξιόπιστα τα στατιστικά στοιχεία του 2009

    «Τα στατιστικά στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί από την ελληνική στατιστική αρχή το 2009, είναι αξιόπιστα και συνάδουν με τους κοινοτικούς κανόνες, που ακολουθούν όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ», δήλωσε σήμερα η Έμερ Τρέινορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου, αρμόδιου για θέματα φορολογίας, Αλγκρίντας Σεμέτα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Συνεχίζοντας τόνισε ότι από τον Μάρτιο του 2010, η Eurostat έχει αποφανθεί ότι τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία είναι αξιόπιστα και υιοθετουνται χωρίς επιφυλαξεις. «Αυτό είναι αποτέλεσμα σημαντικής προόδου, που έχει σημειώσει η Ελλάδα, σχετικά με την ποιότητα των στατιστικών της στοιχείων, αλλά και αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας με τη Eurostat» δήλωσε η Ε. Τρέινορ. Καταλήγοντας, τόνισε ότι η ανεξαρτησία των εθνικών στατιστικών αρχών είναι ουσιαστικής σημασίας για την αξιοπιστία και τη συγκρισιμότητα των στατιστικών στοιχείων των χωρών της ΕΕ.

    «Η ανακοίνωση της Γιουροστατ τα λέει όλα», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος συνομιλώντας με δημοσιογράφους με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με τη νέα πρόταση των οικονομικών εισαγγελέων για την ΕΛ.ΣΤΑΤ.

    Eπίσης ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος, δήλωσε ότι: «Η αγωνιώδης προσπάθεια της εσωτερικής τρόικας να μην αποδειχθεί το προφανές, δηλαδή η αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων, ενισχύεται πλέον και από την εξωτερική τρόικα. Αυτό γίνεται για ένα λόγο, διότι από τη στιγμή που θα αποδειχθεί ότι με πλαστογραφημένα στοιχεία η Ελλάδα μπήκε στο Μηχανισμό Στήριξης, δεν ισχύουν και είναι άκυρα όλα τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις. Ο ελληνικός λαός εύκολα πια μπορεί να απελευθερωθεί από το στημένο σχέδιο υποταγής του».

    Σχετική είδηση: Ποινική δίωξη για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013 23:20

    Είδηση: 30139

    [03] Δείτε το βίντεο από το Δελτίο Ειδήσεων των 21.00

    1. Τελεσίγραφο στους απεργούς των συγκοινωνιών -Κυβέρνηση: «Συμμορφωθείτε με τις δικαστικές αποφάσεις μέχρι αύριο» -Εργαζόμενοι στο Μετρό: «Είμαστε σε αδιέξοδο, συνεχίζουμε» -Νέες κινητοποιήσεις και την Πέμπτη»

    2. Τελεσίγραφο της κυβέρνησης στους απεργούς των συγκοινωνιών -Και ψύχραιμες φωνές μεταξύ των εργαζομένων Υπ. Ανάπτυξης: «Διάλογος, αφού λήξουν οι απεργίες»

    3. Παρέμβαση εισαγγελέα για τις απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Έρευνα για τις αμοιβές των απεργών στις κινητοποιήσεις -Έρευνα για το αν παραβιάζουν δικαστικές αποφάσεις

    4. Τελεσίγραφο στους απεργούς -Κυβέρνηση: «Θα εφαρμόσουμε το νόμο για τις απεργίες στα μέσα» -Καμία εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο»

    5. Σφοδρή πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ - Πόλεμος δηλώσεων και αλληλοκατηγοριών για το βίντεο - Αφορμή δηλώσεις του βουλευτή Β. Διαμαντόπουλου για το Mall. -Αποστάσεις παίρνει το ΠΑΣΟΚ, αποδοκιμάζει η ΔΗΜΑΡ

    6 .Οι έρευνες για το τρομο-χτύπημα -Σε αναμονή προκήρυξης η αντιτρομοκρατική -Απαντήσεις από βίντεο αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. -Ν. Δένδιας: «Δεν μπορώ να αποκλείσω τρομοκρατικό χτύπημα»

    7. Πολιτικές αναταράξεις και για το έλλειμμα του 2009 -Σκληρή κριτική Γ. Παπανδρέου στους οικονομικούς εισαγγελείς -Εμερ Τρέινερ: «Αξιόπιστα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ»

    8. Ένταση στην πρεμιέρα της προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ

    9. Ο Α. Τσίπρας στις ΗΠΑ -Ομιλία στο Ινστιτούτο Brookings: «Θα κρατήσουμε την Ελλάδα στην €ζώνη» -Επαφές στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

    10. Αντιδράσεις των κομμάτων στην ομιλία Α. Τσίπρα στις ΗΠΑ -Κυβέρνηση: «ΣΥ.ΡΙΖ.Α εσωτερικού και ΣΥ.ΡΙΖ.Α εξωτερικού»

    11. Θετικές ενδείξεις στην οικονομία - Πρώτα σημάδια αλλαγής στο οικονομικό κλίμα -Γ. Στουρνάρας: «Τρέχουμε πλέον με μικρότερη ταχύτητα προς τον γκρεμό»

    12. Επιτροπή για το πόθεν έσχες -Στη δικαιοσύνη Γιάννος Παπαντωνίου -Στον οικονομικό εισαγγελέα ο Π. Δούκας

    13. Ανατροπές στην εργασία -Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι με ελαστικό ωράριο

    14. Απολογία Β. Παπαγεωργόπουλου -Αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπεξαίρεση από το δήμο Θεσ/κης

    15. Παράνομοι μετανάστες -Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Πάτρα

    16. Ορός της αλήθειας -Διχασμένοι οι επιστήμονες -Απορρίφθηκε αίτημα για χρήση ανιχνευτή ψεύδους σε δίκη

    17. Από υποσιτισμό ο θάνατος του βρέφους από τη Λέρο λένε οι ιατροδικαστές

    18. Κατάργηση ΕΚΕΒΙ - Εξηγήσεις Κ. Τζαβάρα: «Ήταν όαση δημοσιονομικής ανομίας» -Διαχειριστικός έλεγχος και διάλογος με το χώρο του βιβλίου

    19. «Καταιγίδα» Κάμερον στην Ευρώπη -Προανήγγειλε δημοψήφισμα για παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ε.Ε

    20. Όλα τα φώτα στο Νταβός, στον Ντ. Κάμερον -Πρωταγωνιστής μετά την πρόταση δημοψηφίσματος - Δράση κατά του aids: Βραβεύτηκε στο Νταβός η ηθοποιός Σερλίζ Θερόν

    21. Στο Νταβός η Κριστίν Λαγκάρντ - Ύφεση στην Ευρωζώνη και το 2013 προβλέπει το ΔΝΤ -Αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για το παγκόσμιο ΑΕΠ

    22. Επίθεση στη Βεγγάζη -Με δάκρυα η κατάθεση Χ. Κλίντον στο Κογκρέσο

    Αθλητικά

    Καιρός

    ERT.GR

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013 23:49

    Είδηση: 30188


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 23 January 2013 - 21:50:23 UTC