Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 13-01-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χ. Αθανασίου: Η ιθαγένεια, επιβράβευση για αυτούς που έχουν ενταχθεί στη χώρα
  • [02] Με μια ματιά

    [01] Χ. Αθανασίου: Η ιθαγένεια, επιβράβευση για αυτούς που έχουν ενταχθεί στη χώρα

    Όσον αφορά στο θέμα των συγκοινωνιών ο Χ. Αθανασίου, εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση ενόψει και της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Μεταφορών, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχουν οι δικαστικές αποφάσεις που έκριναν την απεργία παράνομη και σημειώνοντας ότι είναι ποινικό αδίκημα η μη εφαρμογή της δικαστικής απόφασης.

    Όσον αφορά στη σύγκρουση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα της τρομοκρατίας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει αλλά εκπρόσωποι του λένε« ναι μεν, αλλά».

    Αυτό το αλλά δεν χρειάζεται, πρόσθεσε, γιατί δημιουργεί μία ψυχολογική ευφορία στους τρομοκράτες ότι ενδεχομένως να υπάρξει ενθάρρυνση σε τέτοια φαινόμενα.

    Όσον αφορά στη θέμα της κουκούλας, είπε ότι «μιλάμε για το ειδικά διαμορφωμένο ύφασμα που καλύπτει τα προσωπικά του προσώπου που έχει δυο τρύπες στα μάτια για να μην αποκαλύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου » και συμπλήρωσε ότι οι κουκουλοφόροι διώκονται ως ιδιώνυμο αδίκημα και στις ΗΠΑ και σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

    Ερωτηθείς για πιθανές πρωτοβουλίες για ρατσιστικά εγκλήματα, υπενθύμισε ότι το ελληνικό ποινικό οπλοστάσιο που προστατεύει και τους αλλοδαπούς υπάρχει από το 1979.

    Αναφορικά με το ζήτημα απονομής ιθαγένειας στα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα είπε ότι κατά την άποψη του, η ιθαγένεια αυτού που γεννιέται στην Ελλάδα θα πρέπει να του απονέμεται αφού ενηλικιωθεί για να έχουμε την ένταξή του στη χώρα.

    Θέλουμε να αλλάξουμε τη φιλοσοφία. Δεν σου απονέμω την ιθαγένεια με την ελπίδα να ενταχθείς την χώρα, θα γίνει ως επιβράβευση εφόσον έχεις ενταχθεί στη χώρα ανέφερε.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2013 11:28

    Είδηση: 30204

    [02] Με μια ματιά

    -«Χειρόφρενο» θα τραβήξουν από τις 12.00 έως και τις 16.00 ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων τους. Στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει επίσης και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία από τις 11.00 π.μ. έως τις 17.00.

    -Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, προσανατολίζονται οι αγρότες της Θεσσαλίας, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στην Αθήνα, εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών αγροτικών συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρη. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί στις 14.30 αγρότες από όλη τη χώρα.

    -Δεν θα χρησιμοποιηθεί τελικά ο ανιχνευτής ψεύδους, στη δίκη που διεξάγεται στην Λάρισα για τέταρτη φορά, σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας της φοιτήτριας της Ιατρικής, Εύης Γατίδου, το 1997.

    -Οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν δικαιούνται το επίδομα των 176 ευρώ, αποφάσισε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και έκανε δεκτή αίτηση αναίρεσης του Δημοσίου κατά αποφάσεως του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης που είχε κρίνει τα αντίθετα.

    -Σε πτώση τιμών για τα αγροτικά προιόντα που φτάνει και το 60% οδήγησε η λειτουργία της πρώτης ανοιχτής αγοράς αγροτών στην πόλη της Πρέβεζας, όπου πωλούνται οπωροκηπευτικά χωρίς τη μεσολάβηση μεσαζόντων και εμπόρων.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 30189


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 24 January 2013 - 9:49:53 UTC