Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (May. 27)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Για πολιτικες παρεμβασεις στην υποθεση των ψηφιακων παροχων, μιλησε ο Χριστοφορος Τζανακακης, που κατεθεσε το πρωι, στον εισαγγελεα Πρωτοδικων.
  • Κατονομασε τους κυριους Μητσοτακη, καθως και την ηγεσια του Αρειου Παγου.
  • Αυριο το πρωι, θα καταθεσει ως μαρτυρας, ο Σωκρατης Κοκκαλης.
  • Συνεδριαζει η οικονομικη και κοινωνικη επιτροπη για να οριστικοποιησει τις προτασεις της, στο θεμα των φοροαπαλλαγων.
  • Βια και νοθεια ηταν τα κυρια χαρακτηριστικα των χθεσινων εκλογων στην Αλβανια, οπως καταγγελει η αντιπολιτευση.
  • Στη Ρηγιλλης συνεδριαζει υπο τον Μιλτιαδη Εβερτ, το μικρο πολιτικο συμβουλιο της Ν.Δ. Εξεταζονται και οι εσωκομματικες αντιπαραθεσεις.
  • Δεν εξελεγησαν στην Κεντρικη Επιτροπη του ΚΚΕ, οι Μητσος Κωστοπουλος και Γιαννης Θεωνας, οι οποιοι ταχθηκε υπερ των συμμαχιων.
  • Τον Αυλωνα και το Γραμματικο επιλεγει η μελετη για τις νεες χωματερες. Ετοιμαζονται νεες κινητοποιησεις στην περιοχη.
  • Χωρις ταξι η Αθηνα εως τις 11 το βραδυ.
  • Διατηρουν την πλειοψηφια στην Κυπριακη Βουλη ο Δημοκρατικος Συναγερμος και το Δημοκρατικο Κομμα.
  • Ο Μπορις Γιελτσιν, συνανταται το απογευμα στη Μοσχα, με τον ηγετη των Τσετσενων.
  • Εκλογες διεξαγονται την ερχομενη Τεταρτη στο Ισραηλ.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επιταχυνεται η δικαστικη ερευνα για την υποθεση των ψηφιακων του ΟΤΕ, ενω εντος των αμεσως προσεχων ημερων, αναμενεται να ασκηθουν ποινικες διωξεις κατα παντος υπευθυνου, για τρια κακουργηματα και τρια πλημμελημματα. Ολοκληρωθηκε το μεσημερι η καταθεση στον προισταμενο της εισαγγελιας Πρωτοδικων, κ. Κανελλοπουλο, του πρωην προισταμενου της εισαγγελιας Εφετων, Χριστοφορου Τζανακακη, ο οποιος ειχε δηλωσει οτι αν μιλησει για την υποθεση ορισμενοι θα χασουν τον υπνο τους. Μετα την καταθεση του, ο κ. Τζανακακης μιλησε για προσπαθειες παρεμβασης απο συγκεκριμενα πολιτικα προσωπα και απο την ηγεσια του Αρειου Παγου, στην προκαταρκτικη εξεταση για το θεμα των ψηφιακων. Ο κ. Τζανακακης αναφερθηκε σε συγκεκριμενα προσωπα μεταξυ των οποιων, στον Κωνσταντινο Μητσοτακη, στον Προεδρο και τον Εισαγγελεα του Αρειου Παγου, κυριους Κοκκινο και Σιουλα, καθως και στον εισαγγελεα Γιωργο Ζορμπα. Επεσημανε οτι αν αυτοι που κατονομασε εχουν ηθικη και συνειδηση, τοτε θα πρεπει οντως, να εχουν χασει τον υπνο τους. Για αυριο το πρωι στις 11, στον κ. Κανελλοπουλο εχει κληθει να καταθεσει ο προεδρος της ΙΝΤΡΑΚΟΜ, Σωκρατης Κοκκαλης, ο οποιος ειπε οτι υπαρχουν πολλα διαπλεκομενα συμφεροντα.

Ολοκληρωθηκε η συνεδριαση της Ολομελειας της οικονομικης και κοινωνικης επιτροπης οπου οριστικοποιηθηκαν οι προτασεις της στο θεμα της περικοπης των φοροαπαλλαγων. Ο Προεδρος της επιτροπης, κ. Κουκιαδης, δηλωσε οτι δεν προκειται να κοπει καμια φοροαπαλλαγη που θα αφορα σε κοινωνικο χαρακτηρα, δηλαδη σε πολυτεκνες μητερες, στα ατομα με ειδικες αναγκες και στους αναπηρους . Τονισε οτι θα προτεινει στον υπουργο Οικονομικων την αναπροσαρμογη αναλογα με το εισοδημα, του αφορολογητου οριου του ενοικιου που μεχρι σημερα ειναι 240 χιλιαδες δραχμες. Παραλληλα, θα προτεινει τα επιδοματα μεριδας υπαλληλων του δημοσιου, να ενσωματωνονται στο μισθο τους και θα φορολογουνται στο τελος του χρονου. Το τελικο κειμενο θα παραδοθει εως τα τελη της εβδομαδος στον υπουργο Οικονομικων Αλεκο Παπαδοπουλο.

Η οικονομικη πολιτικη της κυβερνησης ειναι δεδομενη τονισε ο υπουργος Τυπου Δημητρης Ρεππας σχολιαζοντας τις δηλωσεις του υφυπουργου Οικονομικων Γιωργου Ανωμεριτη περι ενδεχομενων αλλαγων στο μελλον στα αντικειμενικα κριτηρια. Ο κ. Ρεππας ελαβε αποστασεις απο τις θεσεις αυτες λεγοντας οτι η πολιτικη δεν επιδεχεται αλλαγες ο φορολογικος νομος παραμενει ο ιδιος καθως η κυβερνηση επιδιωκει τη σταθεροτητα. Προσθεσε οτι οι θεσεις του κ. Ανωμεριτη ειναι γνωστες ισως παρουσιαζουν καποιες διαφορες με την ακολουθητεα πολιτικη αλλα η πολιτικη αυτη παραμενει ιδια. Οταν ρωτηθηκε για τη γνωστη αποφαση του Πρωτοδικειου της Θεσσαλονικης που εκρινε ως αντισυνταγματικα τα αντικειμενικα κριτηρια ειπε οτι η κυβερνηση λαμβανει μεν υποψη τις αποφασεις της Δικαιοσυνης, αλλα τονισε οτι εχει ληφθει σωρεια αποφασεων που εκρινε ως συνταγματικα τα αντικειμενικα κριτηρια.

Δεν βοηθουν το κλιμα συνεννοησης και δυναμιτιζουν καθε δυνατοτητα προσεγγισης μεταξυ Ελλαδος και Τουρκιας δηλωσεις οπως οι προσφατες του Τουρκου υπουργου Εξωτερικων κ. Γκιονενσαι που δηλωσε κατ'ουσιαν οτι πρωτη η Ελλαδα πρεπει να προσφυγει στη Χαγη. Στη δηλωση αυτη προεβη ο κυβερνητικος εκπροσωπος, ο οποιος σημειωσε οτι τον τελευταιο καιρο παρατηρειται το φαινομενο της πληθωρας δηλωσεων που ομως, οπως ειπε, ως στοχο εχουν το εσωτερικο της Τουρκιας και οπως ανεφερε, οι δηλωσεις αυτες ειναι αποτελεσμα της εσωτερικης της ρευστοτητας.

Η βια και η νοθεια ηταν τα κυρια χαρακτηριστικα των εκλογων στην Αλβανια, συμφωνα με τα κομματα της αντιπολιτευσης που αποχωρησαν απο καθε διαδικασια. Οι διεθνεις παρατηρητες απο την Ευρωπαικη Ενωση και τον Οργανισμο για την Ασφαλεια και τη Συνεργασια στην Ευρωπη, διαπιστωσαν δεκαδες παρατυπιες. Το κομμα, της ελληνικης μειονοτητας καταγγελει οτι οι εκπροσωποι του εμποδιστηκαν να μπουν στις εκλογικες επιτροπες των τμηματων της Κορυτσας. Σε πανεθνικο επιπεδο, ο ραδιοσταθμος των Τιρανων ανακοινωσε οτι το κυβερνων κομμα πηρε ποσοστο 65%. Τα πρωτα ανεπισημα αποτελεσματα, διαδεχθηκαν ολονυχτιοι πανηγυρισμοι, στους οποιους πρωτοστατουσαν ανδρες της αστυνομιας και στελεχη του κρατικου μηχανισμου. Απο την πλευρα του, ο Σαλι Μπερισα, δηλωσε οτι το εκλογικο αποτελεσμα ειναι το τελικο χτυπημα κατα του κομμουνισμου στην Αλβανια.

Στη Γενευη πραγματοποιειται αυριο, η διερευνητικη ελληνοτουρκικη συναντηση σε επιπεδο υπηρεσιακων παραγοντων. Στοχος ειναι η ανταλλαγη αποψεων και η προετοιμασια της συναντησης των υπουργων Εξωτερικων των δυο χωρων, που θα εχουν στο περιθωριο της συνοδου του ΝΑΤΟ στο Βερολινο.

Υπο την προεδρια του Προεδρου της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδη Εβερτ, συνεδριαζει απο το μεσημερι το μικρο πολιτικο συμβουλιο του κομματος και ασχολειται με τις τρεχουσες πολιτικες εξελιξεις, καθως και το θεμα των εσωκομματικων αντιπαραθεσεων. Στο μεταξυ, η βουλευτης Ντορα Μπακογιαννη, σε συνεντευξη της στο ΕΘΝΟΣ τονιζει οτι ο κ. Εβερτ θα ειναι επικεφαλης της Νεας Δημοκρατιας στις επομενες εκλογες και σημειωνει οτι δεν αμφισβητησε κανενας τον Προεδρο του κομματος και αν θελει καποιος να τον αμφισβητησει, δεν εχει παρα να ακολουθησει τις προβλεπομενες απο το καταστατικο διαδικασιες. Επισημαινει οτι η κεντρικη ευθυνη για τη διαφυλαξη της ενοτητας της Νεας Δημοκρατιας, ανηκει παντα στον αρχηγο της, ενω προσθετει οτι πρωτευον ειναι να αποκατασταθει η ψυχικη ενοτητα του κομματος.

Με την εκλογη της Αλεκας Παπαρηγα, στη θεση της γενικης γραμματεως του ΚΚΕ ολοκληρωθηκαν χθες, οι εργασιες του 15-ου συνεδριου του κομματος. Στη νεα κεντρικη επιτροπη που αναδειχθηκε δεν εξελεγησαν ο κοινοβουλευτικος εκπροσωπος, Μητσος Κωστοπουλος και ο ευρωβουλευτης, Γιαννης Θεωνας, οι οποιοι ταχθηκαν υπερ των συμμαχιων του ΚΚΕ με αλλες δυναμεις της Αριστερας, προκειμενου, οπως ειπαν, να ξεφυγει το κομμα απο την πολιτικη απομονωση των τελευταιων χρονων.

Ο υπουργος Υγειας, Αναστασιος Πεπονης, με συνεντευξη του στα ΝΕΑ, καλει τον Πρωθυπουργο να μη θεσει υποψηφιοτητα για τη θεση του αντιπροεδρου στο ΠΑΣΟΚ, τονιζοντας οτι κατι τετοιο θα αποτελουσε θετικη συμβολη στην ενοτητα του κινηματος. Προσθετει οτι δεν εγκυμονει κινδυνους διασπασης η διαρχια, αλλα ενδεχεται να παρατεινει τις αντιπαραθεσεις στο ΠΑΣΟΚ.

Η ανοδος του εκλογικου ποσοστου του ΑΚΕΛ και η μειωση της δυναμης των αλλων κοινοβουλευτικων κομματων αποτελουν τα κυριοτερα στοιχεια των χθεσινων βουλευτικων εκλογων στην Κυπρο. Ωστοσο, ο Δημοκρατικος Συναγερμος παραμενει πρωτο κομμα και σε συνεργασια με το Δημοκρατικο Κομμα εξασφαλιζει το 51 τοις εκατο σε ψηφους, διατηρωντας την πλειοψηφια στη Βουλη, που τους επιτρεπει ν' αναδειξουν τον Προεδρο του σωματος. Δυο εδρες καταλαμβανει στην Κυπριακη Βουλη, για πρωτη φορα το Κινημα Ελευθερων Δημοκρατων, ενω το ΑΔΗΣΟΚ απετυχε να εξασφαλισει το ελαχιστο ποσοστο εισοδου στη Βουλη.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Τσετσενος αυτονομιστης ηγετης, Ζελιμχαν Γιανταρμπιγιεφ, συνοδευομενος απο διεθνεις παρατηρητες, αναχωρησε σημερα για τη Μοσχα, προκειμενου να συναντηθει με το Ρωσο Προεδρο Μπορις Γιελτσιν. Η συναντηση θα πραγματοποιηθει το απογευμα και θα περιστραφει στο ενδεχομενο τερματισμου των συγκρουσεων στην παρακαυκασια Δημοκρατια. Ο Τσετσενος ηγετης δηλωσε οτι πηγαινει στο Κρεμλινο, οχι ως ηττημενος, αλλα ως νικητης. Στην Τσετσενια, οι ρωσικες δυναμεις διαταχθηκαν να διακοψουν καθε πολεμικη δραστηριοτητα για διαστημα 3 ημερων, προκειμενου να διεξαχθει σε ηρεμο κλιμα η συναντηση.

Ο πρωθυπουργος της Τουρκιας Μεσουτ Γιλμαζ δηλωσε σημερα οτι θα υποστηριξει τη διεξαγωγη προωρων εκλογων, εαν κατατεθει προταση μομφης κατα της κυβερνησης στο κοινοβουλιο, μετεδωσε το πρακτορειο ειδησεων Ανατολη.

Εκλογες διεξαγονται την Τεταρτη στο Ισραηλ και οι δημοσκοπησεις καταγραφουν μικρη διαφορα μεταξυ του Πρωθυπουργου Σιμον Περες και του δεξιου υποψηφιου Μπενιαμιν Νετανιαχου. Στο μεταξυ, ο Παλαιστινιος ηγετης Γιασερ Αραφατ δηλωσε οτι ενδεχομενη νικη του συντηρητικου κομματος Λικουντ στις εκλογες ειναι πιθανο να επιβραδυνει την ειρηνευτικη διαδικασια.

Αρχισε το πρωι στο κοινοβουλιο της Ινδιας η συζητηση για την παροχη ψηφου εμπιστοσυνης στην πρωτη Ινδουιστικη εθνικιστικη κυβερνηση του κομματος Μπαρατιγια Τζανατα. Ο ινδος πρωθυπουργος Αταλ Μπιχαρι Βαζπαγι, μιλωντας απο το βημα της Βουλης καλεσε τους 545 βουλευτες να δωσουν ψηφο εμπιστοσυνης στην κυβερνηση του. Ο προεδρος του σωματος, προεβλεψε οτι η συζητηση θα κρατησει επτα ωρες, αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι θα ολοκληρωθει σημερα.

Ελευθερος αφεθηκε σημερα υστερα απο κρατηση 7 ετων ο Μπαο Τονγκ, ο στενοτερος συνεργατης του πρωην Γενικου Γραμματεα του Κινεζικου Κομμουνιστικου κομματος, Ζαο Ζιγιανγκ. Ο 63χρονος Μπαο ηταν ο μονος πρωην ανωτατος αξιωματουχος του Κομμουνιστικου κομματος της Κινας, που παρεμενε στη φυλακη μετα τη σφαγη στην πλατεια Τιενανμεν, τον Ιουνιο του 1989.

Τουλαχιστον 22 ατομα εχασαν τη ζωη τους, κατα τη συγκρουση αμαξοστοιχιας με λεωφορειο που μετεφερε καλεσμενους σε γαμηλια τελετη στη βορειοανατολικη Ινδια. Στη περιοχη του δυστυχηματος, βρισκονται συνεργεια διασωσης που εχουν αναλαβει γιγαντιαια επιχειρηση για την διασωση των επιζωντων.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ληστεια με λεια 2 εκατομμυρια δραχμες εγινε το πρωι εξω απο το υποκαταστημα της Αγροτικης Τραπεζας, στην Καλλιθεα στην Αθηνα. Τρεις νεαροι με την απειλη πιστολιου, ακινητοποιησαν το Σταυρο Αντωνοπουλο, του αρπαξαν 2 εκατομμυρια δραχμες και εξαφανιστηκαν. Νωριτερα, το θυμα ειχε κανει αναληψη 21 εκατομμυριων δραχμων απο την τραπεζα.

Σεισμικη δονηση μεγεθους 4,7 βαθμων της κλιμακας Ριχτερ, σημειωθηκε μια ωρα μετα τα μεσανυχτα στη θαλασσια περιοχη νοτιοδυτικα της Κεφαλλονιας. Η δονηση εγινε αισθητη στο νομο Αχαιας και στη γυρω περιοχη.

Νεες κινητοποιησεις προγραμματιζουν για τις επομενες ημερες οι κατοικοι του Αυλωνα, καθως - συμφωνα με πληροφοριες - η επιτροπη επιστημονων του Πολυτεχνειου, που επαναξιολογησε την αρχικη μελετη για τις νεες χωματερες, επιλεγει το Γραμματικο και τον Αυλωνα ως τις καταλληλοτερες περιοχες για την εγκατασταση χωρου υγειονομικης ταφης απορριμματων στη βορειοανατολικη Αττικη. Ο Προεδρος του Δημοτικου Συμβουλιου του Αυλωνα, Βασιλης Μυλωνας, δηλωσε το πρωι οτι επαληθευονται οι φοβοι των κατοικων της περιοχης και υποστηριξε πως η επιλογη εγινε με βαση την αξια των οικοπεδων, τις πολιτικες σκοπιμοτητες αλλα και τις μιζες. Συμφωνα με πληροφοριες, οι επιστημονες του Πολυτεχνειου και του Πανεπιστημιου αναμενεται να παραδωσουν σημερα η αυριο το τελικο τους πορισμα στον υπουργο ΠΕΧΩΔΕ, Κωστα Λαλιωτη. Μεταξυ των κινητοποιησεων, που προγραμματιζουν οι κατοικοι του Αυλωνα, ειναι και το κλεισιμο της εθνικης οδου ενοψει του τριημερου του Αγιου Πνευματος.

Συνεχιζονται και αυτη την εβδομαδα οι κινητοποιησεις των νοσοκομειακων γιατρων σε ολη τη χωρα οι οποιοι διαμαρτυρονται για τις ρυθμισεις που προβλεπονται στο νομοσχεδιο του υπουργειου Υγειας. Απο σημερα μεχρι την Παρασκευη, πραγματοποιουν τετραωρες στασεις εργασιας απο τις 9 εως τη μια το μεσημερι.

Τον Κορυδαλλο θα επισκεφθει το βραδυ ο Πρωθυπουργος, Κωστας Σημιτης, ο οποιος θα συμμετασχει στην εκτακτη συνεδριαση του δημοτικου συμβουλιου της πολης. Αναμενεται να ανακοινωσει την απομακρυνση του ασυλου ανηλικων που βρισκεται στο χωρο των φυλακων, ενω ο χωρος των 28 στρεμματων που καταλαμβανει το ασυλο θα παραδοθει στο δημο. Στη συνεδριαση θα παρευρεθει και ο υπουργος Δικαιοσυνης Ευαγγελος Βενιζελος.

Χωρις ταξι ειναι για δεκα ωρες η Αθηνα. Ειδικοτερα, απο τη μια εως τις 11 το βραδυ, δεν θα κινηθουν απο τους ιδιοκτητες τους τα ταξι, σε ενδειξη διαμαρτυριας για τη μη επιλυση οπως υποστηριζουν απο την κυβερνηση οικονομικων και θεσμικων αιτηματων τους.

Πεθανε τη νυχτα απο ανακοπη της καρδιας, στο εξοχικο του σπιτι, στην Ακρατα, ο επιχειρηματιας, Χρηστος Αρφανης. Ο εκλιπων ηταν 70 ετων, ειχε δυο παιδια και ηταν συνιδιοκτητης της κατασκευαστικης εταιριας ΜΕΤΟΝ ΑΕ και αρκετων αλλων επιχειρησεων.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην τελευταια αγωνιστικη θα κριθει ο τιτλος του πρωταθλητη Ελλαδας στο ποδοσφαιρο καθως καθως ο Παναθηναικος εχασε στο Ηρακλειο απο τον ΟΦΗ με 2-1, ενω η ΑΕΚ συνετριψε τον Αθηναικο με 6-0. Ετσι τωρα ο Παναθηναικος προηγειται με 80 βαθμους ενω η ΑΕΚ ακολουθει με 78.Η ομαδα των "πρασινων" θα πρεπει να νικησουν στην 34-η και τελευταια αγωνιστικη ημερα στο Ολυμπιακο σταδιο τον Εδεσσαικο, ενω η ΑΕΚ την ιδια μερα θα παιξει στη Νεα Σμυρνη με τον Πανιωνιο.

Συγκεντρωση διαμαρτυριας εχουν προγραμματισει να πραγματοποιησουν στις 7 το απογευμα οι οπαδοι του Ολυμπιακου εξω απο τα γραφεια του τμηματος μπασκετ στο Πασαλιμανι, για τη διακοπη της συνεργασιας της ομαδας με το Γιαννη Ιωαννιδη. Στο μεταξυ, αβεβαιο ειναι ακομη το ενδεχομενο της συνεργασιας αναμεσα στον Ολυμπιακο και το Ντουσαν Ιβκοβιτς, ο οποιος βρισκεται στο Βελιγραδι. Αντικρουομενες πληροφοριες, φερουν τον Ιβκοβιτς να εχει ηδη συμφωνησει με τους ``ερυθρολευκους``, αλλες οτι θα συζητησει με ιταλικο συλλογο και αλλες οτι μπορει να παραμεινει στον Πανιωνιο.

Το χαλκινο μεταλλιο στη διεθνη ιστιοπλοικη εβδομαδα ``Γιουρολιμπ`` που διεξηχθη στην Ολλανδια, κατεκτησε ο πρωταθλητης μας Τασος Μπουντουρης. Με πληρωμα το Δημητρη Μπουκη, ο Μπουντουρης πηρε την τριτη θεση στα ΣΤΑΡ, οπου αγωνιστηκαν μερικα απο τα μεγαλυτερα ονοματα του αθληματος και εδειξε οτι μπορει να διεκδικησει ενα μεταλλιο στους Ολυμπιακους Αγωνες. Ακομη, στην ιστιοπλοικη εβδομαδα ο Αιμιλιος Παπαθανασιου πηρε την 7-η θεση στα ΦΙΝΝ, ο παγκοσμιος πρωταθλτης Νικος Κακλαμανακης ηταν 9-ος στις Ιστιοσανιδες ΜΙΣΤΡΑΛ, ενω στην αντιστοιχη κλαση των γυναικων η Αγγελικη Σκαρλατου κατεταγη 18-η.

Στην εκτη θεση του αλματος σε υψος περιοριστηκε ο πρωταθλητης μας Λαμπρος Παπακωστας, στο διεθνες μητινγκ που εγινε στο Γιουζιν του Ορεγκον, με αλμα 2 μετρων και 19 εκατοστων, επιδοση που ειχαν ακομη ο Αμερικανος Μπραιαν Μπραουν και ο Βρετανος Στηβ Σμιθ, οι οποιοι πηραν την 4-η και 5-η θεση αντιστοιχα λογω καλυτερων προσπαθειων. Πρωτευσε ο Αμερικανος Τσαρλς Οστιν με 2. 34 μετρα, ενω την 2-η θεση ``μοιραστηκαν`` οι συμπατριωτες του Χολις Κονγουει και Ραντι Τζενκινς.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Νεφωσεις με σποραδικες βροχες επικρατουν σημερα στη βορεια Ελλαδα ενω στην υπολοιπη χωρα ο καιρος ειναι σχεδον αιθριος. Οι ανεμοι πνεουν απο δυτικες διευθυνσεις ασθενεις μεχρι μετριοι. Η θερμοκρασια φθανει στα βορεια ηπειρωτικα τους 25 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα τους 29 και στα νησια τους 26 βαθμους Κελσιου. Για αυριο, σε ολη τη χωρα προβλεπονται λιγες νεφωσεις, αυξημενες στα ηπειρωτικα και το Ιονιο οπου θα σημειωθουν σποραδικες βροχες η καταιγιδες το μεσημερι. Κατα τοπους τα φαινομενα θα ειναι εντονα η θερμοκρασια δεν θα σημειωσει αξιολογη μεταβολη.

(Α.Μ.) ΑΠΕ 27/05 13:17


Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.00 run on Monday, 27 May 1996 - 11:44:49