Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jun. 07)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Κλιμακωνεται η ενταση στο Δημο του Αυλωνα. Κατοικοι απεκλεισαν απο τις 12 εως τις 6 το απογευμα την εθνικη οδο Αθηνων-Λαμιας.
  • Δολιοφθορα χαρακτηριζει η ΕΥΔΑΠ το μπαζωμα του καναλιου που τροφοδοτει με νερο τη βορειοανατολικη Αττικη απο τη λιμνη Υλικη.
  • Ρηματικη διακοινωση επεδωσε το μεσημερι ο Θεοδωρος Παγκαλος στον Τουρκο επιτετραμενο, με αφορμη τις προκλησεις για τη νησο Γαυδο.
  • Ο Μιλτιαδης Εβερτ, προεβλεψε απο τη Μυτιληνη οτι θα συνεχιστει η ενταση στις ελληνοτουρκικες σχεσεις.
  • Ο εκπροσωπος του Στεητ Ντηπαρτμεντ δηλωσε οτι οι Ηνωμενες Πολιτειες εχουν θεση για το θεμα της Γαυδου και την εχουν διαμηνυσει σε Αθηνα και Αγκυρα.
  • Ο Πρωθυπουργος ολοκληρωνει το απογευμα την επισκεψη του στη Θεσσαλονικη, οπου ενημερωθηκε για την πορεια των μεγαλων εργων.
  • Ο Κωστας Σκανδαλιδης συναντηθηκε το πρωι στο Πενταγωνο με τον Γερασιμο Αρσενη και συζητησαν θεματα ενοψει του συνεδριου.
  • Ληστεια με λεια εναμισυ εκατομμυριο δραχμες εγινε το πρωι στην Εθνικη Τραπεζα στα Πετραλωνα.
  • Ευρεια οικονομικη συσκεψη πραγματοποιηθηκε το μεσημερι. Διαπιστωθηκε οτι η οικονομια κινειται εντος των οριων του προγραμματος συγκλισης.
  • Διαδοχικες συναντησεις με τους αρχηγους των κομματων εχει ο Προεδρος της Τουρκιας, Σουλειμαν Ντεμιρελ για τη διερευνηση σχηματισμου νεας κυβερνησης στη χωρα.
  • Ανεπαρκη χαρακτηρισαν οι ΗΠΑ την προταση της Αλβανιας να επαναληφθουν σε 4 μονο εκλογικες περιφερειες οι εκλογες του περασμενου μηνα.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κλιμακωνεται η ενταση στο Δημο του Αυλωνα, μετα τη δημοσιοποιηση του τεχνικου γραφειου που κρινει την περιοχη, ως την καταλληλοτερη για τη δημιουργια χωρου υγειονομικης ταφης απορριματων. Οι κατοικοι, κλιμακωνουν τις κινητοποιησεις τους και απεκλεισαν απο τις 12 το μεσημερι και για εξι ωρες, την εθνικη οδο Αθηνων-Λαμιας, στο 52ο χιλιομετρο στο υψος της Μαλακασας. Η τροχαια ηδη εχει προγραμματισει μετρα για την ομαλη κυκλοφορια και η κινηση γινεται μεσω παρακαμπτηριων οδων. Στην περιοχη εχει δημιουργηθει μεγαλη ενταση μεταξυ των κατοικων και των οδηγων των αυτοκινητων. Επισης, χθες το βραδυ, κατοικοι του Αυλωνα, απεκλεισαν τη σιδηροδρομικη γραμμη απο την οποια ομως αποχωρησαν το πρωι. Οι κατοικοι της περιοχης απειλουν με καταληψη τη Δευτερα του κτιριου στο οποιο στεγαζεται το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Τα μεσανυχτα, αγνωστοι εφραξαν με δεντρα και χωμα το καναλι που τροφοδοτει με νερο τη βορειοανατολικη Αττικη, απο τη Λιμνη Υλικη. Η ΕΥΔΑΠ, αναγκαστηκε να κλεισει το υδραγωγειο της Υλικης, επειδη το καναλι υπερχειλισε και εθεσε σε λειτουργια εφεδρικες γεωτρησεις για να μη δημιουργηθει προβλημα υδροδοτησης. Ο Γενικος Διευθυντης της ΕΥΔΑΠ, Γιωργος Ιωαννιδης, κατηγγειλε ως υπευθυνους της δολιοφθορας το Δημαρχο και το δημοτικο συμβουλιο του Αυλωνα, ενω η εισαγγελια διενεργει ερευνα για τον εντοπισμο των υπευθυνων, μετα τις μηνυσεις για δολιοφθορα που υποβληθηκαν απο την ΕΥΔΑΠ. Ο Δημαρχος του Αυλωνα, Δημητρης Κυριακου, δηλωσε οτι ο Δημος δεν εχει καμια ευθυνη για το γεγονος, το οποιο χαρακτηρισε ανοητη πραξη και το απεδωσε σε αγνωστους.

Στο μεταξυ, κλειστη παραμενει για τριτη συνεχη ημερα η χωματερη των Ανω Λιοσιων, υστερα απο αποφαση του Δημοτικου Συμβουλιου να αναστειλει τη λειτουργια της επ`αοριστον, μεχρις οτου η κυβερνηση ανακοινωσει τους νεους χωρους υγειονομικης ταφης απορριμματων. Ηδη, ογκοι σκουπιδιων εχουν συγκεντρωθει στους δρομους της Αθηνας και του Πειραια και εγκυμονουν μεγαλους κινδυνους για τη δημοσια υγεια.

Ρηματικη διακοινωση επιδοθηκε το μεσημερι απο τον Υπουργο Εξωτερικων, Θεοδωρο Παγκαλο στον Τουρκο επιτετραμενο στην Αθηνα, με αφορμη την αμφισβητηση της Αγκυρας της ελληνικης κυριαρχιας στη νησο Γαυδο. Στη συνεχεια ο κ. Παγκαλος, εγινε δεκτος απο τον Προεδρο της Δημοκρατιας, Κωστη Στεφανοπουλο, τον οποιο ενημερωσε για την πορεια των εθνικων μας θεματων και ιδιαιτερα τις τελευταιες εξελιξεις στις ελληνοτουρκικες σχεσεις. Αργοτερα, ο κ. Παγκαλος θα ενημερωσει για τις τουρκικες προκλησεις τους πρεσβευτες των χωρων μελων της Ευρωπαικης Ενωσης.

Ο Προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδης Εβερτ αναφερθηκε το πρωι απο τη Μυτιληνη στις ελληνοτουρκικες σχεσεις και προεβλεψε οτι η ενταση θα συνεχιστει. Τονισε οτι τελικα οι κινδυνοι θα ξεπεραστουν και ο ελληνικος λαος πρεπει να ομονοει και να αντιμετωπιζει με ψυχραιμια τις τουρκικες προκλησεις. Πρεπει ειπε ο κ. Εβερτ, να χαραξουμε μια μακροπροθεσμη εξωτερικη πολιτικη. Κατηγορησε την κυβερνηση οτι αντιδρα υποτονικα και μοιρολατρικα στις προκλησεις αυτες. Τελος, ο κ. Εβερτ, επανελαβε το αιτημα του για εκλογες. Το μεσημερι στη Βουλη, ο υφυπουργος Εθνικης Αμυνας, Νικος Κουρης, τονισε οτι πρεπει να ειμαστε ετοιμοι για να αντιμετωπισουμε τον τουρκικο επεκτατισμο, ο οποιος, οπως ειπε, δεν περιοριζεται στην αμφισβητηση της Συνθηκης της Λωζανης, αφου καποιοι θερμοκεφαλοι της Αγκυρας θελουν να μας γυρισουν στο καθεστως προ του 1912.

Ο εκπροσωπος του Στεητ Ντηπαρτμεντ, Νικολας Μπερνς δηλωσε οτι οι Ηνωμενες Πολιτειες Πολιτειες εχουν θεση για το θεμα της νησου Γαυδου και την εχουν διαμηνυσει στην Αθηνα και την Αγκυρα, σε διπλωματικο επιπεδο. Ο κ. Μπερνς, προσθεσε οτι η θεση αυτη δεν προκειται να εκφραστει δημοσια γιατι κατι τετοιο δεν θα βοηθουσε την κατασταση. Στο μεταξυ, συμφωνα με δημοσιευμα της αμερικανικης εφημεριδας "Γουολ Στρητ Τζερναλ" το επομενο μεγαλο ναρκοπεδιο στην Ευρωπη μετα τη Βοσνια, ειναι η Κυπρος. Ο κ. Μπερνς δηλωσε οτι το Στεητ Ντηπαρτμεντ δεν συμμεριζεται την αποψη του συγγραφεα του αρθρου της εφημεριδας και προσθεσε οτι οι Ηνωμενες Πολιτειες εχουν συμφερον για την υπαρξη ειρηνης στην Κυπρο, οπως επισης τονισε , συμφερον εχουν, η Ελλαδα και η Κυπρος. Τελος, αλλο ενα επεισοδιο σημειωθηκε το πρωι στην Κυπρο, οταν Τουρκος στρατιωτης προταξε το οπλο του εναντιον κατοικου της πολης Αχνας, που βρισκοταν στο περιβολι του, απεναντι απο το τουρκικο φυλακιο. Ο Κυπριος κατηγγειλε το επεισοδιο σε αστυνομικους της βασης Δεκελειας, οι οποιοι στη συνεχεια τον συνοδευσαν και τον βοηθησαν να παραλαβει το αυτοκινητο του, που ειχε εγκαταλειψει μετα τις απειλες του Τουρκου στρατιωτη.

Ο Πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης, δηλωσε το πρωι στη Θεσσαλονικη οτι υπαρχει βουληση να προχωρησουν τα μεγαλα εργα στη Βορεια Ελλαδα, οπου οπως ειπε, κρινεται το στοιχημα της αναπτυξης. Το πρωι ο κ. Σημιτης, συζητησε με τον υπουργο Μακεδονιας-Θρακης, Φιλιππο Πετσανλικο και αλλα κυβερνητικα στελεχη τις λεπτομερειες για τη λειτουργια Συντονιστικου Συμβουλιου Μακεδονιας-Θρακης, που θα συμβαλει στην αποτελεσματικοτερη εφαρμογη της κυβερνητικης πολιτικης στη Βορεια Ελλαδα. Νωριτερα, ο κ. Σημιτης ειχε διαδοχικες συναντησεις με το Νομαρχη Θεσσαλονικης, Κωστα Παπαδοπουλο και το Δημαρχο, Κωστα Κοσμοπουλο. Κατα τις συναντησεις αυτες, συζητηθηκε η προωθηση και χρηματοδοτηση των μεγαλων εργων της Θεσσαλονικης, το θεμα του μετρο, το κυκλοφοριακο προβλημα και η κατασκευη υποθαλασσιας αρτηριας, κατα μηκος της παλαιας παραλιας.

Με τον υπουργο Εθνικης Αμυνας, Γερασιμο Αρσενη, συναντηθηκε το πρωι στο Πενταγωνο ο Γραμματεας του ΠΑΣΟΚ, Κωστας Σκανδαλιδης. Μετα τη συναντηση και οι δυο επεσημαναν την αναγκη το συνεδριο του ΠΑΣΟΚ, να ασχοληθει κυριως με τα πολιτικα, οικονομικα και εθνικα θεματα που απασχολουν τον τοπο και οχι με τα απλα οργανωτικα ζητηματα. Ο κ. Σκανδαλιδης, χαρακτηρισε πολυ χρησιμη τη συναντηση του με τον κ. Αρσενη και προσθεσε οτι εξετασαν εκτος των θεματων του συνεδριου τις πολιτικες εξελιξεις και τις εξελιξεις στην περιοχη. Στο μεταξυ, ο Γιαννης Χαραλαμποπουλος, ο οποιος συναντηθηκε με τον Ανδρεα Παπανδρεου, δηλωσε οτι εμεινε με την εντυπωση πως ο Προεδρος του ΠΑΣΟΚ, προκειται να αναλαβει καποια πρωτοβουλια για να προχωρησει το κομμα ενωμενο.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαδοχικες συναντησεις με τους ηγετες των πολιτικων κομματων, εχει σημερα ο Προεδρος της Τουρκιας Σουλειμαν Ντεμιρελ στο πλαισιο της διερευνητικης διαδικασιας για το σχηματισμο νεας κυβερνησης μετα την παραιτηση του Μεσουτ Γιλμαζ. Η πρωην πρωθυπουργος της Τουρκιας Τανσου Τσιλερ υποστηριξε σημερα την αναγκη σχηματισμου ενος τετρακομματικου συνασπισμου που θα αποτρεψει την ανοδο των ισλαμιστων στην εξουσια. Εξαλλου, λιγο πριν τη συναντηση του με τον Τουρκο Προεδρο, ο Ισλαμιστης ηγετης Νετσμεντιν Ερμπακαν διεκδικησε το δικαιωμα σχηματισμου νεας κυβερνησης. Εξεφρασε μαλιστα τη βεβαιοτητα οτι ο Σουλειμαν Ντεμιρελ θα του αναθεσει σημερα την εντολη σχηματισμου.

Ανεπαρκη χαρακτηρισαν, χθες βραδυ, οι ΗΠΑ την προταση της Αλβανιας να επαναληφθουν σε τεσσερεις εκλογικες περιφερειες οι ευρεως διαμφισβητουμενες σε διεθνες και τοπικο επιπεδο, γενικες εκλογες του περασμενου μηνος. Οπως δηλωσε ο εκπροσωπος του Στεητ Ντηπαρτμεντ Νικολας Μπερνς, περαιτερω μετρα απο αμερικανικης πλευρας θα εξαρτηθουν απο την ανταποκριση της κυβερνησης των Τιρανων στις προτασεις των ΗΠΑ.

Συνεχιζονται και σημερα οι διαβουλευσεις μεταξυ των Αραβων για την πολιτικη που πρεπει να ακολουθησουν μετα την εκλογη στην πρωθυπουργια του Ισραηλ του Μπεντζαμιν Νετανιαχου. Στο πλαισιο των επαφων αυτων συναντωνται σημερα στη Δαμασκο, οι ηγετες της Συριας, της Αιγυπτου και της Σαουδικης Αραβιας. Η Συρια παντως ανακοινωσε σημερα οτι οι προτασεις του Νετανιαχου για μια νεα προσεγγιση στην ειρηνευτικη διαδικασια με τη Δαμασκο καθε αλλο παρα στην ειρηνη οδηγουν.

Τα ονοματα εξι ηγετικων στελεχων του ΙΡΑ, αποκαλυφθηκαν χθες βραδυ σε εκπομπη του δικτυου ΒΒΨ. Ειναι η πρωτη φορα που βρετανικο δικτυο, βασιζομενο σε πληροφοριες των μυστικων υπηρεσιων της χωρας, παρουσιαζει την ταυτοτητα των συγκεκριμενων εξι προσωπων. Μεταξυ αυτων ειναι ο Μαρτιν Μακ Γκινες, δευτερος στην ιεραρχια του κομματος Σιν Φειν, του πολιτικου σκελους της οργανωσης. Το Σιν Φειν απεφυγε μεχρι στιγμης να σχολιασει τις πληροφοριες του ΒΒΨ, που αποκαλυφθηκαν μολις τρεις ημερες πριν την ιστορικη συνοδο ολων των κομματων της Βορειου Ιρλανδιας στο Μπελφαστ, για την ειρηνη στην περιοχη.

Ο πρωην ταγματαρχης των "Ες-Ες" Καρλ Χας, ο οποιος επροκειτο σημερα το πρωι να καταθεσει ως μαρτυρας στη δικη του κατηγορουμενου για εγκληματα πολεμου Εριχ Πριμπκε, επεσε απο το το μπαλκονι του πρωτου οροφου του ξενοδοχειου οπου διεμενε στην ιταλικη πρωτευουσα. Οπως μεταδιδουν τα ιταλικα μεσα ενημερωσης ο ηλικιας 84 ετων σημερα Χας επαθε καταγμα στην σπονδυλικη στηλη και μεταφερθηκε στο νοσοκομειο απο τους αστυνομικους, οι οποιοι ειχαν αναλαβει την επιτηρηση του. Μετα την εξελιξη αυτη, ο εισαγγελεας του δικαστηριου δηλωσε οτι θα ζητησει την αναβολη της σημερινης ακροαματικης διαδικασιας.

Εκρηξη αυτοσχεδιου μηχανισμου σημειωθηκε στη Μοσχα με αποτελεσμα να τραυματισθει βαρια ο υποψηφιος για αντιδημαρχος της ρωσικης πρωτευουσας Βαλερι Σαντσεφ. Συμφωνα με το πρακτορειο ΙΝΤΕΡΦΑΞ, ο μηχανισμος εξερραγη με τηλεχειρισμο την ωρα που ο Σαντσεφ εβγαινε απο την κατοικια του. Απο την εκρηξη τραυματιστηκαν επισης ενας συνεργατης του Σαντσεφ και μια γυναικα.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εναμισυ εκατομμυριο δραχμες απεσπασαν το πρωι, τρεις ενοπλοι απο το υποκαταστημα της Εθνικης Τραπεζας, στα Πετραλωνα στην Αθηνα. Οι δραστες προηγουμενως ακινητοποιησαν υπαλληλους και πελατες ενω κατα την προσπαθεια να διαφυγουν, καταδιωχθηκαν απο πολιτες και συνεληφθη ενα ατομο το οποιο θεωρηθηκε υποπτο. Αργοτερα, αφεθηκε ελευθερο γιατι δεν προεκυψε κανενα στοιχειο σε βαρος του. Σημειωνεται οτι στην ιδια τραπεζα το 1987, ειχε σκοτωθει ο φυλακας της Τραπεζας και οπως ειχε διαπιστωθει η δολοφονια ειχε γινει με οπλο που κατα την αστυνομια ανηκει στην τρομοκρατικη οργανωση "17 Νοεμβρη".

Ευρεια συσκεψη για την πορεια της οικονομιας πραγματοποιηθηκε το μεσημερι. Στη συσκεψη πηραν μερος οι υπουργοι Εθνικης Οικονομιας Γιαννος Παπαντωνιου, Οικονομικων Αλεκος Παπαδοπουλος, Αναπτυξης Βασω Παπανδρεου και ο Διοικητης της Τραπεζας της Ελλαδος, Λουκας Παπαδημος. Διαπιστωθηκε οτι η οικονομια κινειται εντος των οριων που εχουν προδιαγραφει απο το προγραμμα συγκλισης, ενω ο κ. Παπαντωνιου εξεφρασε την αισιοδοξια του για την πορεια του πληθωρισμου.

Απο ωρα σε ωρα αναμενεται να ανακοινωθει η αποφαση του Μικτου Ορκωτου Εφετειου της Αθηνας, για τους Κυριακο Απειρανθιτη και Θεοφιλο Τζορτζη, οι οποιοι κατηγορουνται για τη δολοφονια νεαρου ζευγαριου στη Βαρκιζα το Μαρτιο του 1988. Ο εισαγγελεας της εδρας κατα την αγορευση του, ζητησε να κηρυχθουν ενοχοι και οι δυο χωρις κανενα ελαφρυντικο.

Αγνωστοι πυροβολησαν και σκοτωσαν στη Γλυφαδα τα ξημερωματα εναν ανδρα περιπου 30 ετων, αγνωστων λοιπων στοιχειων. Το πτωμα του αγνωστου βρεθηκε σε παρτερι στη συμβολη των οδων Λαζαρακη και Φοιβης. Οπως διαπιστωθηκε το θυμα ηταν υψους 1. 80 φορουσε σορτσακι και εφερε θανατηφορο τραυμα απο σφαιρα στο πισω μερος του κεφαλιου του.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εφαλτηριο για δυναμικη εισοδο στην ``μαχη`` των μεταγραφων αποτελεσε η συναντηση που ειχαν χθες ο προεδρος του Ολυμπιακου Σωκρατης Κοκκαλης και ο προπονητης Ντουσαν Μπαγεβιτς. Ενω η συνεργασια μεταξυ των δυο πλευρων αναμενεται να ανακοινωθει ισως και σημερα, στη συναντηση συζητηθηκε συμφωνα με πληροφοριες το νεο "προσωπο" του Ολυμπιακου και οι παικτες που πρεπει να αποκτησει ετσι ωστε να εχει ο Μπαγεβιτς ενα πανισχυρο συνολο στην διαθεση του. Πρωτος μεταγραφικος στοχος του Ολυμπιακου παραμενει ο Ντεμης Νικολαιδης, που ομως δεν φαινεται να συμφωνει στην "μετακομιση" του στον Πειραια. Σε κρισιμη καμπη βρισκεται και η αποκτηση του Στελιου Γιαννακοπουλου και του Πρεντραγκ Τζορτζεβιτς απο τον Πανηλειακο. Αντιθετα, οι "ερυθρολευκοι" βρισκονται πολυ κοντα στην αποκτηση του Ανδρεα Νινιαδη απο τον Εθνικο, του Γιωργου Ανατολακη απο τον Ηρακλη, του Δημητρη Μαυρογενιδη απο τον Αρη και του Ρεφικ Σαμπανατζοβιτς, απο την ΑΕΚ. Στις βλεψεις του Ολυμπιακου περιλαμβανεται και ο ταλαντουχος γκολκηπερ του Ερυθρου Αστερα Σβονκο Μιλογιεβιτς.

Στον Παναθηναικο, μετα την αποκτηση του Νικου Λυμπεροπουλου απο την Καλαματα, οι "πρασινοι" εχουν εξασφαλισει και τη συνεργασια τους με δυο διεθνεις επιθετικους, το Γιωργο Νασιοπουλο του Εδεσσαικου και το Νικο Μαχλα του ΟΦΗ, ενω συμφωνα με πληροφοριες θα αποκτησουν πιθανοτατα και τριτο Πολωνο παικτη, το διεθνη επιθετικο μεσο της Λεγκια Βαρσοβιας Μαρτιν Μιελτσελ. Παραλληλα, οι πρωταθλητες Ελλαδος ενδιαφερονται και για τον Στελιο Γιαννακοπουλο του Πανηλειακου, αλλα και για τον Κωστα Κωνσταντινιδη, του ΟΦΗ.

Στο μπασκετ, ο Σωκρατης Κοκκαλης και ο Ντουσαν Ιβκοβιτς συναντηθηκαν χθες για αρκετα μεγαλο χρονικο διαστημα και μιλησαν για το νεο προσωπο της ομαδας στην επομενη περιοδο. Στο επικεντρο του ενδιαφεροντος και η αναμενομενη οριστικοποιηση της συνεργασιας του Γιαννη Ιωαννιδη με την ΑΕΚ, κατι που αναμενεται να γινει την ερχομενη Τριτη, αν φυσικα ο Μακεδονας προπονητης δεν υποκυψει τελικα στις ασφυκτικες πιεσεις που δεχεται απο τον ΠΑΟΚ. Απο την αλλη πλευρα, ο Παναθηναικος δεν συμφωνησε με το Περιστερι στο θεμα του Αγγελου Κορωνιου και τις δυο ομαδες "χωριζουν" περιπου 50 εκατομμυρια δραχμες. Οι πρωταθλητες Ευρωπης, παντως, βρισκονται κοντα στην αποκτηση του Ιταλογιουγκοσλαβου φοργουορντ Γκρεγκορ Φουτσκα, ενω μελετουν και την περιπτωση του Ολλανδου Γκερτ Χαμινγκ, για τον οποιο, ομως, ενδιαφερονται ακομη η ΑΕΚ και ο Πανιωνιος.

Επισημοποιηθηκε το γεγονος οτι χωρις σημαια θα αγωνιστουν στους Ολυμπιακους Αγωνες της Ατλαντα οι αθλητες και αθλητριες της πρωην Γιουγκοσλαβικης Δημοκρατιας της Μακεδονιας, οπως ανακοινωσε η εταιρεια που εχει αναλαβει την κατασκευη των σημαιων των χωρων οι οποιες θα λαβουν μερος στη "Χρυση Ολυμπιαδα". Οι Σκοπιανοι αθλητες και αθλητριες θα αγωνιστουν με τα χρωματα της Διεθνους Ολυμπιακης Επιτροπης, οπως συμβαινει και με την Ταιβαν, κατοπιν απαιτησης της Κινας.

Πενηντα χρονια ιστοριας συμπληρωσε φετος το επαγγελματικο πρωταθλημα μπασκετ των Ηνωμενων Πολιτειων και η περιοδος 1995-96 ηταν η πιο "κερδοφορα" για τους συλλογους αλλα και τη διοργανωτρια αρχη του πρωταθληματος. Οπως αποκαλυψε στο Σικαγο ο κομισαριος του ΝΒΑ Ντεηβιντ Στερν, ο τζιρος της φετινης διοργανωσης εφτασε τα 1.4 δισεκατομμυρια δολλαρια (περιπου 350 δισεκατομμυρια δραχμες), ενω το προηγουμενο ρεκορ, που σημειωθηκε περυσι, ηταν 1. 1 δις δολλαρια.

Την υπαρξη προσυμφωνου συνεργασιας αναμεσα στον Ερβιν "Ματζικ" Τζονσον και την Μποκα Τζουνιορς, επιβεβαιωσε χθες στο Λος Αντζελες ο μανατζερ του διασημου Αμερικανου μπασκετμπολιστα. Οπως ειναι γνωστο, ο προεδρος του συλλογου του Μπουενος Αιρες Μαουριτσιο Μακρι, ανακοινωσε χθες οτι ο "Ματζικ" Τζονσον θα ενταχθει στην δυναμη της ομαδας του απο το Φεβρουαριο του 1997.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδον αιθριος ειναι σημερα ο καιρος σε ολη τη χωρα και μονο το απογευμα θα αναπτυχθουν τοπικες νεφωσεις στα βορεια ηπειρωτικα. Οι ανεμοι πνεουν στα δυτικα ασθενεις μεχρι μετριοι, στα ανατολικα μετριοι μεχρι ισχυροι και τοπικα στο Αιγαιο πολυ ισχυροι. Η θερμοκρασια φθανει στα δυτικα τους 33 βαθμους και στην υπολοιπη χωρα τους 31 βαθμους Κελσιου. Για αυριο, προβλεπεται σχεδον αιθριος καιρος. Οι ανεμοι θα πνεουν στα δυτικα ασθενεις μεχρι μετριοι, στα ανατολικα μετριοι εως ισχυροι και τοπικα στο Αιγαιο πολυ ισχυροι με μικρη εξασθενηση προς το βραδυ. Η θερμοκρασια δεν θα σημειωσει αξιολογη μεταβολη.
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.00 run on Friday, 7 June 1996 - 14:11:26