Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jun. 10)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Αυστηρο μηνυμα προς την Τουρκια απηυθυνε ο Πρωθυπουργος μετα τη συνεδριαση του ΚΥΣΕΑ.
  • Οι Ενοπλες Δυναμεις, τονισε, βρισκονται σε πληρη ετοιμοτητα, ενω κυβερνηση και λαος ειναι συσπειρωμενοι.
  • Ο κ. Σημιτης, προσθεσε οτι η επιθετικοτητα της Τουρκιας τροφοδοτειται απο την πολιτικη ασταθεια στη χωρα αυτη.
  • Εξω απο το υπουργειο Περιβαλλοντος, βρισκονται κατοικοι του Αυλωνα. Στην περιοχη υπαρχουν ισχυρες αστυνομικες δυναμεις.
  • Κατα της εκλογης αντιπροεδρου τασσεται ο Κωστας Λαλιωτης.
  • Καποιοι καπηλευονται το συνεδριο ενω οι συνεδροι δεν ειναι κουκια διαφορων στρατηγειων, δηλωσε ο Κωστας Σκανδαλιδης.
  • Εντεινεται η εσωκομματικη αντιπαραθεση στη Νεα Δημοκρατια, ενοψει της συνδιασκεψης του κομματος.
  • Υπο πληρη ελεγχο τεθηκε η πυρκαγια που ξεσπασε το πρωι σε δασικη εκταση, στο Πανοραμα, Βουλας.
  • Μονο τα εκτακτα περιστατικα εξυπηρετουνται στα νοσοκομεια λογω της απεργιας των νοσοκομειακων γιατρων.
  • Κινητοποιησεις αρχιζουν αυριο οι υπαλληλοι του υπουργειου Παιδειας.
  • Στην Ιταλια ανατραπηκε "ιπταμενο δελφινι" με 100 επιβατες. Σκοτωθηκαν 4 ατομα, ενω υπαρχουν αγνοουμενοι.
  • Ισχυρη σεισμικη δονηση μεγεθους 7,7 βαθμων της κλιμακας Ριχτερ σημειωθηκε το πρωι ανοικτα των ακτων της Αλασκας.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αυστηρο μηνυμα προς την Τουρκια απηυθυνε ο Πρωθυπουργος, Κωστας Σημιτης, μετα την πρωινη συνεδριαση του ΚΥΣΕΑ, οπου συζητηθηκαν οι προσφατες τουρκικες προκλησεις. Ο Πρωθυπουργος τονισε οτι οι ενοπλες δυναμεις βρισκονται σε πληρη ετοιμοτητα και εχουν ληφθει ολα τα αμεσα και μεσοπροθεσμα μετρα αποτροπης, ενω ο υπολοιπος κρατικος μηχανισμος βρισκεται σε διαρκη συντονισμο με τα υπουργεια Εξωτερικων και Αμυνας. Προσθεσε οτι η ελληνικη κυβερνηση και ολοκληρος ο ελληνισμος συσπειρωμενος με αποφασιστικοτητα και ψυχραιμια θα αντιμετωπισει την τουρκικη προκλητικοτητα. Η Τουρκια, ειπε ο κ. Σημιτης, πρεπει να καταλαβει οτι η στρατηγικη της επιθετικοτητας της εναντιον της Ελλαδας και η αδιαφορια της στις αρχες και στις αξιες, που διεπουν τις ευρωπαικες κοινωνιες θα την οδηγησουν σε αδιεξοδο. Η κυβερνηση, τονισε ο Πρωθυπουργος, θεωρει οτι για μια ακομη φορα η μονιμη επιθετικοτητα της Τουρκιας εναντιον της Ελλαδος τροφοδοτειται απο την πολιτικη ασταθεια στη γειτονικη χωρα.

Η Τουρκια, επεσημανε ο κ. Σημιτης, υπονομευει συστηματικα τη σταθεροτητα στην περιοχη και παρατηρησε οτι η τακτικη της να δημιουργει καθε φορα νεο ζητημα σε βαρος της Ελλαδας σε συνδυασμο με τις προσφατες δηλωσεις του Τουρκου Πρωθυπουργου δινουν νεα προκλητικη διασταση. Η Ελλαδα, υπογραμμισε, ειναι αποφασισμενη ν' αντιταχθει με καθε μεσο σε αυτη τη στρατηγικη της Τουρκιας. Ηδη εχουν δρομολογηθει τα αναγκαια διαβηματα προς τους Διεθνεις Οργανισμους και τους εταιρους μας που πιστευουν στις αρχες της ειρηνης και της σταθεροτητας στην περιοχη και σεβονται τους κανονες του Διεθνους Δικαιου.

Αναχωρησε το πρωι για τη Βοννη, ο Προεδρος της Δημοκρατιας Κωστης Στεφανοπουλος, ο οποιος θα συναντηθει με την πολιτικη ηγεσια της Γερμανιας. Κατα τις επαφες του, ο κ. Στεφανοπουλος θα θεσει τα θεματα των ελληνοτουρκικων σχεσεων και τις προκλησεις της Αγκυρας στα Ιμια και τη Γαυδο, το Κυπριακο, το Σκοπιανο, καθως και τις εξελιξεις στα Βαλκανια. Το απογευμα θα συναντηθει με τον ομολογο του, Ρομαν Χερτζοκ, ενω αυριο το πρωι με τον καγκελαριο, Χελμουτ Κολ και τον υπουργο Εξωτερικων, Κλαους Κινκελ. Τον κ. Στεφανοπουλο συνοδευει ο υπουργος Εξωτερικων, Θεοδωρος Παγκαλος, ο οποιος θα συναντηθει και αυτος με το Γερμανο ομολογο του.

Στο μεταξυ, ο υπουργος Εξωτερικων της Τουρκιας, Εμρε Γκιονενσαι, θα συναντηθει αυριο στο Λουξεμβουργο με τον Ιταλο ομολογο του και προεδρευοντα του Συμβουλιου Υπουργων της Ευρωπαικης Ενωσης, Λαμπερτο Ντινι. Η συναντηση, θα πραγματοποιηθει στο πλαισιο της ενημερωσης για την προοδο των εργασιων της Διακυβερνητικης Διασκεψης για την αναθεωρηση της Συνθηκης του Μααστριχτ. Σημειωνεται οτι αυριο η προεδρια θα ενημερωσει για το ιδιο θεμα και τους εκπροσωπους της Κυπρου, της Μαλτας και των χωρων της Κεντρικης και Ανατολικης Ευρωπης. Τη χωρα μας θα εκπροσωπησει ο αναπληρωτης υπουργος Εξωτερικων, Γιωργος Ρωμαιος.

Εξω απο το υπουργειο Περιβαλλοντος βρισκονται περιπου 350 κατοικοι του Δημου Αυλωνα, οι οποιοι ισχυριζονται οτι θα καταλαβουν το υπουργειο, διαμαρτυρομενοι, για τη δημιουργια στην περιοχης τους, νεου χωρου υγειονομικης ταφης των απορριμματων. Εξω απο το υπουργειο βρισκονται ισχυρες δυναμεις της αστυνομιας, δυο διμοιριες των ΜΑΤ και τεσσερις διμοιριες της Διευθυνσης Μετρων Ταξης, οι οποιοι εχουν αποκλεισει τους γυρω δρομους και δεν επιτρεπουν τη διελευση σε κανενα. Επιτροπη των κατοικων συναντηθηκε με τον υπουργο ΠΕΧΩΔΕ, Κωστα Λαλιωτη και του επεδωσαν υπομνημα με ερωτηματα. Στο μεταξυ, στην Αθηνα συνεχιζεται η αποκομιδη των σκουπιδιων αφου ηδη εχει ανοιξει απο χθες η χωματερη των Ανω Λιοσιων.

Ισχυρες τασεις τοσο εναντιον της διαρχιας οσο και εναντιον της εκλογης αντιπροεδρου του ΠΑΣΟΚ, καταγραφονται στις πρωτες εσωκομματικες ψηφοφοριες για την εκλογη συνεδρων που πραγματοποιουνται απο χθες σε διαφορες περιοχες της χωρας. Ο Κωστας Λαλιωτης σε συνεντευξη του στα ΝΕΑ, τασσεται κατα της εκλογης αντιπροεδρου και κατα τις υποψηφιοτητας των κυριων Σημιτη και Τσοχατζοπουλου. Προτεινει η να εκλεγει αλλο προσωπο ως αντιπροεδρος, η να αποφασισει το συνεδριο τη μη θεσμοθετηση αυτης της θεσης. Αποκαλυπτει οτι απο τον περασμενο Μαρτιο, προσπαθησε να φερει σε συνεννοηση τους δυο πολιτικους προκειμενου οπως σημειωνει να μετεξελιχθει το διπολο εντασης σε διδυμο δημιουργικης συνεργασιας. Ο κ. Λαλιωτης κατηγορει ορισμενα ηγετικα στελεχη του ΠΑΣΟΚ, οτι διακατεχονται απο το "συνδρομο του Τιτανικου", ενω μιλαει για αλλοπαρμενα στελεχη, που εχουν ρολο μονο σε συνθηκες συγκρουσης και διχασμου.

Φωτια ξεσπασε το μεσημερι σε δασικη εκταση, κοντα στο πεδιο βολης του Αυλωνα, απο αγνωστη μεχρι στιγμης αιτια. Η φωτια εχει παρει διαστασεις, λογω των ισχυρων ανεμων που πνεουν στην περιοχη και κατευθυνεται προς τους προποδες της Παρνηθας. Στον τοπο της πυρκαγιας βρισκονται ισχυρες δυναμεις της δασικης και πυροσβεστικης υπηρεσιας, καθως και δυναμεις του στρατου, ενω στις προσπαθειες κατασβεσης μετεχουν και 6 πυροσβεστικα αεροπλανα.

Ο κυβερνητικος εκπροσωπος, Δημητρης Ρεππας, απεφυγε το μεσημερι να σχολιασει ευθεως τις δηλωσεις του Κωστα Λαλιωτη, στα "ΝΕΑ" καθως και το περιεχομενο του κειμενου των 21 βουλευτων του ΠΑΣΟΚ, οι οποιοι επικρινουν την κυβερνητικη πολιτικη. Τονισε οτι αυτα ειναι στο πλαισιο του προσυνεδριακου διαλογου και των συλλογικων διαδικασιων, που ειναι ανεπτυγμενες σε σχεση με το παρελθον.

Ο Πρωθυπουργος, Κωστας Σημιτης, συναντηθηκε το μεσημερι, με τους εκπροσωπους των εμπορων, οι οποιοι ανεφεραν στον πρωθυπουργο, τα προβληματα που αντιμετωπιζει ο κλαδος. Οι εκπροσωποι των εμπορων ζητησαν να ληφθουν μετρα γιατι οπως ειπαν το 35% των επιχειρησεων θα κλεισουν. Εθεσαν δε, στον κ. Σημιτη το προβλημα που δημιουργειται απο τα προσφατα μετρα που ανακοινωθηκαν για την περιστολη των καταναλωτικων δανειων απο τις Τραπεζες. Ο Πρωθυπουργος, ειπε οτι θα ληφθουν θεσμικα μετρα προκειμενου να αντιμετωπιστει η κατασταση.

Το θεμα της ΙΝΤΡΑΚΟΜ ερχεται τελικα και στη γερμανικη βουλη με πρωτοβουλια του Σοσιαλδημοκρατικου Κομματος. Ειδικοτερα, συμφωνα με ανακοινωση της Κοινοβουλευτικης Ομαδας, τρεις βουλευτες του κομματος, θα υποβαλουν μεθαυριο, Τεταρτη, πεντε προφορικες ερωτησεις προς την καγκελαρια και το υπουργειο οικονομικων, που αφορουν το ιδιοκτησιακο καθεστως της ΙΝΤΡΑΚΟΜ και τις πραξεις η παραλειψεις της κυβερνησης. Το γεγονος παντως οτι το θεμα φτανει στο επιπεδο του πολιτικου κοινοβουλευτικου ελεγχου, αποτελει σημαντικο σταθμο και ειναι αποτοκο δημοσιευματων που εχουν κατακλυσει το τελευταιο δεκαημερο το γερμανικο Τυπο. Ο Γραμματεας της κοινοβουλετικης Ομαδας των σοσιαλδημοκρατων, Πετερ Στρουκ ζητα να πληροφορηθει κατα ποσο πραγματι εχει συγκροτηθει στην καγκελαρια μια ειδικη συντονιστικη ομαδα για την επαναφορα περιουσιακων στοιχειων της πρωην Ανατολικης Γερμανιας απο το εξωτερικο και συγκεκριμενα αν υπαρχουν στοιχεια για τη συμμετοχη ανατολικογερμανικων κρατικων υπηρεσιων στην ιδρυση των επιχειρησεων του Σωκρατη Κοκκαλη, ΙΝΤΕΓΚΡΑ και ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Ο Γραμματεας του ΠΑΣΟΚ, Κωστας Σκανδαλιδης, συναντηθηκε το πρωι με τον υπουργο Εργασιας, Ευαγγελο Γιαννοπουλο, στο πλαισιο των επαφων ενοψει του συνεδριου. Ο κ. Σκανδαλιδης, δηλωσε οτι καθε συναντηση με τον κ. Γιαννοπουλο εχει τη δικη της συναρπαστικοτητα και τονισε πως καποιοι καπηλευονται το συνεδριο, ενω οι συνεδροι δεν ειναι "κουκια" διαφορων στρατηγειων, αλλα αυτονομα πολιτικα στελεχη. Η εικονα προσθεσε που δινεται αδικει τη βαση και τα στελεχη του ΠΑΣΟΚ.

Εντεινεται η εσωκομματικη αντιπαραθεση στη Νεα Δημοκρατια, ενοψει της συνδιασκεψης του κομματος ενω τις προσεχεις ημερες ο Προεδρος του κομματος, Μιλτιαδης Εβερτ, θα ανακοινωσει τη συγκροτηση εκλογικης επιτροπης προκειμενου να τεθει το κομμα σε εκλογικη ετοιμοτητα. Χθες ο επιτιμος Προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Κωνσταντινος Μητσοτακης, προειδοποιησε την ηγεσια της Νεας Δημοκρατιας να μην επιχειρησει να οδηγησει εκτος κομματος τους διαφωνουντες. Αυριο, θα συνεδριασει η Εκτελεστικη Επιτροπη και την Πεμπτη το Πολιτικο Συμβουλιο της Ν.Δ. .

Αρχιζει σημερα η περιοδεια του Προεδρου της Κυπρου Γλαυκου Κληριδη στην Ευρωπη και την Αμερικη. Ο κ. Κληριδης θα μεταβει διαδοχικα στην Ελβετια, στις Ηνωμενες Πολιτειες, τη Βρετανια και την Ιταλια. Ο Προεδρος της Κυπρου θα συναντηθει με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, τον τον Προεδρο των ΗΠΑ, το Βρετανο Πρωθυπουργο ενω θα παραστει στη συνοδο κορυφης της Ευρωπαικης Ενωσης στη Φλωρεντια. Στο μεταξυ, ευθυνες στην Τουρκικη πλευρα για τη δολοφονια του Εθνοφρουρου Στελιου Παναγη απο Τουρκους στρατιωτες αναμενεται οτι θα επιρριπτονται στην εξαμηνιαια εκθεση του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μπουτρος Γκαλι. Συμφωνα με το ΡΙΚ, η εκθεση αναμενεται να κυκλοφορησει σημερα η αυριο.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ιπταμενο Δελφινι" με περιπου 100 επιβαινοντες ανατραπηκε το πρωι ενω απεπλεε απο το μικρο νησι Προτσιντο, στον κολπο της Ναπολης, οταν προσεκρουσε στο λιμενοβραχιονα. Οπως δηλωσαν οι λιμενικες τεσσερα ατομα εχασαν τη ζωη τους, ενω αγνοουνται πολλα αλλα τα οποια πιστευεται οτι εχουν παγιδευτει μεσα στο σκαφος. Στην περιοχη επικρατει πυκνη ομιχλη, που δυσχεραινει εξαιρετικα τις ερευνες των συνεργειων διασωσης.

Ισχυρη σεισμικη δονηση μεγεθους 7,7 βαθμων της κλιμακας Ριχτερ σημειωθηκε σημερα ανοιχτα των ακτων της Αλασκας. Η δονηση εγινε ιδιαιτερα αισθητη στο νησι Αντακ αλλα δεν προκληθηκαν ζημιες. Εξαλλου, οι αμερικανικες αρχες ακυρωσαν την προειδοποιηση για πιθανη προκληση παλιρροικων κυματων στις παρακτιες περιοχες της Αλασκας.

Ανθρωποκυνηγητο εχει εξαπολυσει η ισραηλινη αστυνομια για τον εντοπισμο τουλαχιστον δυο υποπτων ενοπλων Παλαιστινιων που δολοφονησαν χθες βραδυ ζευγος ισραηλινων εποικων σε αυτοκινητοδρομο του κεντρικου Ισραηλ. Οι δραστες διαφευγουν παρα τον αποκλεισμο των οδικων αρτηριων απο την ισραηλινη αστυνομια. Στο μεταξυ, το ισραηλινο πυροβολικο βομβαρδισε το πρωι περιοχες του νοτιου Λιβανου με αποτελεσμα να σκοτωθει ενας λιβανεζος αξιωματικος. Ο βομβαρδισμος εγινε σε αντιποινα για την επιθεση που εξαπελυσαν νωριτερα ανδρες της Χεζμπολλαχ απο την οποια εχασαν τη ζωη τους 5 Ισραηλινοι στρατιωτες.

Δυο ρωσοι στρατιωτες σκοτωθηκαν και ενας τραυματιστηκε στη διαρκεια συγκρουσεων που ξεσπασαν το πρωι στην Τσετσενια, παρα την προοδο που σημειωνεται στις ειρηνευτικες συνομιλιες μεταξυ εκπροσωπων της Μοσχας και των τσετσενων ανταρτων στη γετονικη Ινγκουσετια. Σημερα θα επαναληφθουν οι συνομιλιες, καθως εχει επιτευχθει συμφωνια σε ορισμενα στρατιωτικα θεματα. Συμφωνα με τους Τσετσενους η συμφωνια, προβλεπει την καταθεση των οπλων και απο τις δυο πλευρες, και την απομακρυνση απο την Τσετσενια των ρωσικων δυναμεων.

Με τεσσεραμισυ χρονια φυλακισης τιμωρησε το εφετειο του Μιλανου το διευθυντη της εταιριας "Ολιβετι", Καρλο Ντε Μπενεντεττι, τον οποιο εκρινε ενοχο για συμμετοχη στην υποθεση της δολιας πτωχευσης της Τραπεζας Αμπροζιανο. Η "Μπανκο Αμπροζιανο" ειχε καταρρευσει το 1982 κατω απο το βαρος τεραστιων χρεων, υψους ενος δις δολαριων, στο μεγαλυτερο τραπεζικο σκανδαλο στην ιστορια της μεταπολεμικης Ιταλιας.

Τεσσερα ατομα σκοτωθηκαν και τρια τραυματιστηκαν οταν συνετριβη χθες ιρανικο αεροσκαφος τυπου Μποινγκ 727 στη διαρκεια εκπαιδευτικης πτησης στο βορειο Ιραν. Στο αεροσκαφος επεβαιναν μονο τα 7 μελη του πληρωματος. Οι ιρανικες αρχες διεξαγουν ερευνες για τα αιτια του δυστυχηματος.

Ενας "Πρασινος Στολισκος" με στελεχη περιβαλλοντικων οργανωσεων που μετεχουν στη συνδιασκεψη Χαμπιτατ 2 του ΟΗΕ, περιεπλευσαν χθες στον κολπο του Βοσπορου στην Κων/πολη σε ενδειξη διαμαρτυριας για τη μολυνση και τη συμφορηση πλοιων στην περιοχη των Στενων. Οι διαδηλωτες επεσημαναν οτι στον, πλατους 30 χλμ. Βοσπορο εχουν σημειωθει πανω απο 500 ναυτικα δυστυχηματα τα τελευταια 50 χρονια, που εγιναν προξενοι του θανατου πολλων ανθρωπων και εκταταμενης μολυνσης στο θαλασσιο περιβαλλον.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπο πληρη ελεγχο τεθηκε το μεσημερι η πυρκαγια που ξεσπασε το πρωι σε δασωδη εκταση στην περιοχη Πανοραματος στη Βουλα. Στην κατασβεση συμμετειχαν και δυο πυροσβεστικα αεροπλανα, ενω στην περιοχη παραμενουν οχηματα της πυροσβεστικης για προληπτικους λογους και για την αποφυγη του ενδεχομενου της αναζοπυρωσης.

Απεργιακες κινητοποιησεις αρχιζουν απο αυριο οι υπαλληλοι του υπουργειου Παιδειας, ζητωντας την καταβολη του πριμ παραγωγικοτητας. Ειδικοτερα, απο αυριο οι υπαλληλοι θα πραγματοποιουν στασεις εργασιας, ενω απο τις 21 του μηνος, οποτε θα αρχισουν οι γενικες εξετασεις, 24ωρες επαναλαμβανομενες απεργιες. Παντως, εντος των ημερων αναμενεται να ανακοινωσει λυσεις για το θεμα αυτο, ο υπουργος Παιδειας, Γιωργος Παπανδρεου.

Μονο τα εκτακτα και επειγοντα περιστατικα εξυπηρετουνται στα νοσοκομεια λογω της νεας πενθημερης πανελλαδικης απεργιας, που πραγματοποιουν απο σημερα οι νοσοκομειακοι γιατροι, διαμαρτυρομενοι για το νομοσχεδιο του υπουργειου Υγειας, που αναφερεται και στο καθεστως της εργασιας τους. Εντος της ημερας, ο Πρωθυπουργος θα συναντηθει με τον υφυπουργο Υγειας Θεοδωρο Κοτσωνη και θα εξετασουν θεματα που αφορουν το υπουργειο.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με δυο αγωνες συνεχιζεται σημερα στα γηπεδα της Βρετανιας το Ευρωπαικο πρωταθλημα ποδοσφαιρου. Στις 6. 25 ξεκιναει το παιγνιδι μεταξυ της Ολλανδιας και της Σκωτιας για τον πρωτο ομιλο, που θα μεταδοθει απευθειας απο την ΕΤ-2. Στις 9. 25 θα αναμετρηθουν η Ρουμανια και η Γαλλια για το δευτερο ομιλο. Τον αγωνα αυτο θα μεταδοσει απ'ευθειας η ΕΤ-1. Παντως ενω μεχρι τωρα εχουν διεξαχθει μονο τεσσερεις αγωνες αξιοσημειωτο ειναι το γεγονος οτι οι διαιτητες εχουν δειξει 29 κιτρινες και 2 κοκκινες καρτες.

Φθανει σημερα στην Αθηνα ο Ιταλοαργεντινος Ουγκο Σκονοκινι, προκειμενου να υπογραψει συμβολαιο συνεργασιας δυο χρονων με την ομαδα μπασκετ του Παναθηναικου. Ο γκαρντ της Ρομα θα εισπραξει περιπου 1. 2 εκατομμυρια δολλαρια.

Η εθνικη μας ομαδα μπασκετ των ελπιδων που προετοιμαζεται για το Ευρωπαικο πρωταθλημα που αρχιζει στα τελη του μηνα στην Κωνσταντινουπολη, σε διεθνη φιλικο αγωνα που εγινε στη Γλυφαδα νικησε 76-66 την αντιστοιχη της Γιουγκοσλαβιας.

Στην ΑΕΚ θα συνεχισει πιθανοτατα την καριερα του ο Στελιος Μανωλας. Ο διεθνης παικτης της "Ενωσης", ειχε επαφες με ανθρωπους της ΠΑΕ και εκτος απροοπτου θα φοραει και τη νεα αγωνιστικη περιοδο την "κιτρινομαυρη" φανελα.

Η εθνικη μας ομαδα βολει των ανδρων, σε αγωνα για το Παγκοσμιο Λιγκ που διεξηχθη στην Πατρα, ηττηθηκε 3-0 σετ απο την αντιστοιχη της Βουλγαριας. Αυτη ηταν η ενατη ηττα του αντιπροσωπευτικου μας συγκροτηματος στη φετινη διοργανωση και η τριτη απο το αντιστοιχο συγκροτημα της Βουλγαριας ενω εχει και μια νικη.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδον αιθριος ειναι σημερα ο καιρος σε ολη τη χωρα. Οι ανεμοι πνεουν ασθενεις εως μετριοι και τοπικα στο κεντρικο και νοτιο Αιγαιο ισχυροι. Η θερμοκρασια φθανει στο Ιονιο και την ηπειρωτικη Ελλαδα τους 35 βαθμους και στα νησια του Αιγαιου τους 29 βαθμους Κελσιου. Για αυριο σε ολη τη χωρα προβλεπεται σχεδον αιθριος καιρος. Οι ανεμοι θα πνεουν στα δυτικα ασθενεις στα ανατολικα μετριοι και τοπικα στο Αιγαιο ισχυροι. Η θερμοκρασια δεν θα σημειωσει αξιολογη
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.00 run on Monday, 10 June 1996 - 14:04:16